drizle81 29.04.09, 12:06 Czy którąś z Was miała robione echo w 8-9 miesiacu ciąży, albo wczęsniej i wyszła jej powiekszona prawa komora serca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasi-ka79 Re: echo serca w ciąży 29.04.09, 13:32 tak ja robiłam echo serduszka w czym mogę pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
slodka_niewinna Re: echo serca w ciąży 29.04.09, 13:39 ja robiłam echo ( z powodu lekkiego szmeru i dwunaczynkowości) ale wszystko wyszło w najlepszym porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
drizle81 Re: echo serca w ciąży 29.04.09, 13:55 macie jeszcze wyniki? W którym miesiacu robiłyście? Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: echo serca w ciąży 29.04.09, 13:43 ja robiłam w 6 m-cu wyszło mi małe powiększenie lewej komory (w ciąży w normie) Odpowiedz Link Zgłoś
drizle81 Re: echo serca w ciąży 29.04.09, 13:54 czy miałyście pwoięskzone sece- ja jestem w 35 tygodniu i mam prawa komorę 29 mm........czy tez tak miałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
kasi-ka79 Re: echo serca w ciąży 29.04.09, 20:25 ja robiłam echo z OM wiek 34 + 6 HBD wg USG 35+3 HBD , nie bedę opisywać całości jedynie napisze wniosek : przewaga prawej komory ( fiziologiczna) u płodu z prawidłową anatomią serca , Pani kardiolog do której mam 100% zaufanie powiedziała mi że wszytstko jest OK a to, że komora jest powiększona to tak bywa u dzieci w łonie matki natomiast potem to sie wyrówniuje oczywiście powiedziała, iż po porodzie trzeba bedzie skontrolować serduszko - tak na wszelki wypadek aby mieć 200% pewność że wszystko jest OK - drizle81 nie martw sie wszytko na pewno jest OK , uwierz mi ja naprawdę miałam powody do tego aby sie obawiać o moje dziecko - pierwsze było bardzo chore i skoro pisze Ci , ze mam 100% pewność co do diagnozy i zaufania lekarza do tej powiększonej komory i że to jest czysta fiziologia płodu to znaczy, ze tak jest - I U CIEBIE TEZ TAK JEST NIE MA INNEJ OPCJI WIEM, ŻE CI CIĘŻKO ALE UWIERZ MI TWÓJ DZIDZIUŚ JEST ZDRÓW !!!! POZDRAWIAM I TRZYMAM KCIUKI Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: echo serca w ciąży 29.04.09, 20:40 Kasi-ka79, tu chodzi o serce matki, a nie dziecka w jej lonie. Odpowiedz Link Zgłoś
drizle81 Re: echo serca w ciąży 30.04.09, 09:51 to juz nikt nie robił echa w ciąży..............w sumei podobno w ciazy powinno sie robić jak najmniej badań bo 90% wychodzi żle- jak by cżłowiek był bardzo chory- nawet badania krwi....więc i moze z sercem też tak jest............. Odpowiedz Link Zgłoś
julimama79 Re: echo serca w ciąży 30.04.09, 10:14 Miałam okazję uczestniczyć w echokardiografii kobiet w ciąży, wszystkie miały powiększone jamy serca.To czysta fizjologia,polecam literaturę z interny -Szczeklik i podręcznik do ginekologii -Pisarski albo Bręborowicz.Kobieto, zaufaj wreszcie lekarzom. Odpowiedz Link Zgłoś
drizle81 Re: echo serca w ciąży 30.04.09, 10:44 Jestes lekarzem? Ja prawnikiem - dlatego tak wsyztsko sama analizuję na wsyztskie sposoby...........ach...rozumiem ,że powiekszone, czyli trosze większe niż norma? Nie miała znaczenia czy to lewa czy prawa komora? Odpowiedz Link Zgłoś