Dodaj do ulubionych

Ile kosztuje cesarskie cięcie?

10.12.03, 15:06
Chcę urodzić cesarką i bardzo mnie ciekawi ile kosztuje prywatne wykonanie
cesarskiego cięcia? Pierwsze dziecko urodziłam cesarką, ale ze względów
medycznych było to najlepsze rozwiązanie (położenie miednicowe). Teraz chcę
to powtórzyć, ale już bedzie to zapewne prywatnie, bo jak znam życie dzidziuś
fiknie i ułoży się właściwie, jeszcze na długo przed rozwiązaniem wink)) Zależy
mi na odpowiedziach, ile to kosztuje na "prowincji", czyli poza Warszawą, bo
tam ceny są nieporównywalnie wysokie. Pozdrawiam. Malaga
Obserwuj wątek
    • sznoberka Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 10.12.03, 17:34
      Hej Malaga, podczepię się trochę pod Twój wątek. Moja cesarka jest zaplanowana
      (już od 14 tygodnia ciąży) ze względu na wzrok. Chcialabym sie dowiedzieć czy w
      takim przypadku będzie ona w ogole płatna czy nie?
      Pozdrawiam Magda
      • dollores1 Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 10.12.03, 18:33
        Jeśli będziesz miała zaświadczenie od okulisty że są wskazania do wykonania cc
        i będziesz rodziła w normalnym szpitalu (a nie w prywatnej klinice) to nie
        zapłacisz za cesarkę. Aha, pamiętaj żeby wziąć ze soba to zaświadczenie od
        okulisty do szpitala bo na słowo nikt ci cc nie zrobi, muszą mieć "podkładkę"
        (a słyszałam że nieraz i tak kręcą nosem).
        Ja będe miała cc ze względu na wzrok - w ten piątek zostanę mamą !!!
        • sznoberka Re: do Dollores 10.12.03, 19:44
          Ale fajowo, ze już w piątek, ja muszę czekać na 20-23 maja. No i mam pytaie w
          sprawie tego zaświadczenia, gdyż decyzję o cc podjął mój gin, u którego będę
          miała ją wykonywaną. oczywiście skonsultował się on najpierw z okulistą, którym
          jest jego żona i razem doszli do takiego a nie innego rozwiązania mego porodu,
          mam to już nawet wpisane w karcie ciąży. Co w tym wypadku?
          • dollores1 Re: do Dollores 10.12.03, 20:18
            No nie jestem pewna... U mnie było tak że ginekolog skierował mnie do okulisty
            z prośbą o konsultację i okulista wystawił mi zaświadczenie że wskazana jest
            cesarka. Ginekolog przeczytał to zaświadczenie, oddał mi i kazał zabrać je ze
            sobą do szpitala.
            Najlepiej zapytaj swojego gina czy wystarczy ta adnotacja w karcie, czy
            potrzebne jest dodatkowe zaświadczenie. Na pewno będzie wiedział. Być może
            zależy to również od procedur szpitala.
            Pozdrowionka smile
    • sanna99 Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 10.12.03, 18:11
      A ja jestem ciekawa bo właśnie ściągnęłam film z porodu (link w jednym z
      wątków) i zaczeliśmy z mężem oglądać (nie muszę dodawać, że oczekujemy
      pierwszego potomka) i... ja nie wytrzymałam do 2 skurczu tej pani na filmie.
      Popłakałam się i mąż wyłączył ten horror (sorry że tak piszę ale dla mnie to
      było straszne chociaż nic sie jeszcze nie zaczęło). CHciałabym mieć cesarkę.
      A na wzrok to co musi być nie tak żeby dali zalecenie - wzrok mam słaby więc
      może się załapię.
      Co do ceny w Gdańasku to słyszałam 600 zł...
      • saramara Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 10.12.03, 18:55
        A czy mogę poprosić link do tego filmiku? Please...
        • sanna99 Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 10.12.03, 19:10
          www.dlazdrowia.pl/wydarzenie/
          oto on. Powodzenia
          • majcia74 Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 11.12.03, 11:28
            Obejrzałam...smile Ale odjazd!!! Ja też tak chcę!!! smile

Maja i Groszek /35tyg./
          • saramara Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 11.12.03, 12:56
            Oglądałam - nie było tak źlesmile
            Filmik z pierwszego porodu bardzo przyjemny - jakby tak wyglądały wszystkie
            porody, to ja ostatecznie mogę rodzić naturalniesmile
            Filmik z trzeciego porodu - tutaj wyglądało to bardziej makabrycznie, moze
            dlatego, ze wanna byla pełna krwi - koszmar (mogliby chociaz zmienic ta wode)
            Filmik z porodu cc - cóż, chociaż ja sama jestem zdecydowana na cesarkę nie
            bylam w stanie tego oglądać. Odpadłam przy dawaniu zastrzyku w kręgosłup -
            zrobiło mi sie gorąco i słabo. Ja chcę mieć cesarkę w pełnej narkozie - nie
            zniosłabym widoku takiej ilosci krwi i zastrzyku w kręgosłup...

S.
          • saramara Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie ? 11.12.03, 12:57
            Oglądałam - nie było tak źlesmile
            Filmik z pierwszego porodu bardzo przyjemny - jakby tak wyglądały wszystkie
            porody, to ja ostatecznie mogę rodzić naturalniesmile
            Filmik z trzeciego porodu - tutaj wyglądało to bardziej makabrycznie, moze
            dlatego, ze wanna byla pełna krwi - koszmar (mogliby chociaz zmienic ta wode)
            Filmik z porodu cc - cóż, chociaż ja sama jestem zdecydowana na cesarkę nie
            bylam w stanie tego oglądać. Odpadłam przy dawaniu zastrzyku w kręgosłup -
            zrobiło mi sie gorąco i słabo. Ja chcę mieć cesarkę w pełnej narkozie - nie
            zniosłabym widoku takiej ilosci krwi i zastrzyku w kręgosłup...

S.
            • malagao Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie ? 11.12.03, 14:33
              Chcesz spać kiedy Twoje dziecko pojawi się na świecie? No nie wiem. Miałam
              zastrzyk w kręgosłup, nic nie boli i nic nie widzisz, a kiedy lekarze robią cc
              Ty jesteś oddzielona od tego widoku parawanem, nic nie widzisz, tylko
              dzidziusia którego położą Ci na piersi gdy go tylko wydostaną. Później dzidziuś
              idzie na badanie ważenie i mycie, a Ty prosisz o sen i zasypiasz, szczęśliwa wink)
              • saramara Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie ? 11.12.03, 18:39
                malagao napisała:

> Chcesz spać kiedy Twoje dziecko pojawi się na świecie? No nie wiem.

Pewnie trochę bedzie mi szkoda, ale coś za coś...
                Wcale nie mam nic przeciwko temu, zeby położyli mi na piersi już umytego,
                pachnącego i zbadanego dzidziusiasmile

> Miałam zastrzyk w kręgosłup, nic nie boli i nic nie widzisz, a kiedy
                > lekarze robią cc.

ALe słyszę. I to czasem wystarczy. Na samą myśl o np: błahym pobieraniu krwi
                robi sie słabo, a ponieważ ostatnio muszę robić badania bardzo często, to
                przeważnie zdrapują mnie z podłogi... Chociaż to przecież ani trochę nie boli -
                wszystko to wyobraźnia i strach...
                Jeżeli mieliby mnie kroić przytomną, to już wolę poród naturalny, ale nawet mój
                gin. mówi, ze w moim przypadku lepsza byłaby cesarka, bo przy porodzie
                naturalnym w kluczowym momencie mogłabym odmówić współpracy i "odlecieć"...

S.
      • kasik8 Re:do sanna 10.12.03, 23:07
        Sanna
        Ja rowniez jestem z Gdanska..gdzie slyszalas ze to kosztuje 600zl? to znaczy w
        ktorym szpitalu? ja slyszalam cos o wojewodzkim..ze okolo 1000zl...ale
        zastanawiam sie jak to sie wogle odbywa bez wskazania lekarskiego. To znaczy
        co? przychodze i mowie dzien dobry chce miec cesarke? hm..a moze trzeba miec
        kogos znajomego..nie umiem zalatwiac tego typu spraw.
        A co do filmow z porodu...nie przejmuj sie..ja juz raz rodzilam..sciagnelam
        wszystkie trzy filmy (o ile mowimy o tym samym linku)...z cesarki, porodu w
        wodzie i naturalnym.. Nie bylam w stanie (pomimo wielu prob
        podejscia)..obejrzec porodu przez CC...robilo mi sie slabo...obejrzalam porod
        naturalny i wszystko mi sie przypomnialo..jednak musisz wiedziec ze z drugiej
        strony..czyli uczestniczenia w tym wyglada to innaczej..rodzisz wtedy Ty a
        Twoj maz patrzy na Ciebie ..a film to film..emocje i przezycia sa inne...po za
        tym nie widac tego tak na zywca jak w filmie.
        Pozdrawiam Cie i glowa do gory! Kasik
        • sanna99 Re:do sanna 11.12.03, 10:50
          mysle, ze bez wskazania to cesarke trzeba załatwiać "na lewo" - w Gdańsku w
          szpitalach publicznych nie słyszałam o oficjalnym cenniku. Jak pojde do mojej
          pani doktor w przyszlym tygodniu to ja wypytam- a co! Głowy mi nie urwie.

Dzieki za słowa wsparcia. Zwykle to mężowie panikują bardziej - u nas jest
          odwrotnie. Mam właśnie nadzieję że za jakiś czas, może w ostatniej chwili
          włączy się jakiś "hormon odwagi", który wytwarzają wszystkie ciężarówki w
          krytycznym momencie.
    • saramara Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 10.12.03, 19:04
      Wybadałam temat z tydzien temu dzwoniac po róznych placówkach. I tak:
      W Warszawie od 3500zł do nawet 7-8 tys. Na prowincji, ale w świetnie
      wyposażonej kliniece (niejednokrotnie duuzo lepiej niż w Warszawie) ok.
      2500zł.
      Jeżeli klinika ma mniejszy standard zdarza się, że cc kosztuje nawet 1500zł
      (mam na mysli we wszystkich przypadkach poród, opiekę okołoporodową,
      hospitalizację, znieczulenie ogólne - zewnątrzoponowe czasem jest dodatkowo
      płatne, ale nie zawsze). Mniej to juz raczej kosztować nie może, ale jeżeli
      jednak będzie taniej, to lepiej uważnie przyjrzeć się klinice, albo zwrócić
      uwagę co tak naprawde obejmuje cena. Może okazac sie oczywiscie, ze to bardzo
      dobra klinika i poziom usług również wysoki, a ceny mają niskie bo np: dopiero
      wchodzą na rynek, ale lepiej dmuchać na zimnesmile))

S.
      • ulala72 Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 10.12.03, 20:32
        Ja miałam robione cc (też drugie)w maju tego roku na Żelaznej (Warszawa,
        niestety), ale kosztowało mnie to 2 tys. (czyli nie od 3,5 tys.). Płaciłam za
        tzw. przywołanie wybranego lekarza do porodu, choć oczywiście wcześniej
        płaciłam mu za wizyty w czasie ciąży, ale to chyba nie wchodzi w koszt porodu.
        Za nic więcej nie płaciłam, a opieka była świetna. Pozdrawiam.
        • saramara Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 11.12.03, 11:23
          Chodziło o prywatne wykonanie cc, tak więc podałam ceny obowiązujące w
          warszawskich i pozawarszawskich klinikach.
          Poród z przywołaniem to zupelnie inna bajka. Wtedy przeciez placi się za
          przywołanie (czyli łaskawe przyjście pani lub pana doktora), a nie za poród.

S.
      • ainer1 do sznoberki i dollores 10.12.03, 20:34
        Czesc Dziewczyny!

Mam wykazane utrwalone niedowidzenie w jednym oku, drugim widze, ale jest wada -
        krotkowzorcznosc, praktycznie jestem wiec jednooczna.
        Niestety na moja posbe o badania siatkowki - zeby wykluczyc [rzeciwskazania do
        porodu naturalnego, ktore u mnie moga ale nie musza sie pojawic okulistka
        przerzucila odpowiedzialnosc na ginekologa, ktory nie wystawi zaswiadczenia o
        skierowaniu na tego typu badania bo nie ma takich kompetencji - trudno sie
        dziwic to ginekolog a nie okulistasmile
        Tak czy inaczej - jaka wada wzroku moze byc przeciwskazaniem do porodu
        naturalnego jezlei niedowidzenie w jendym oku to nie wystarczajaco?

Renia
        • dollores1 Re: do sznoberki i dollores 10.12.03, 22:09
          Dziwna ta okulistka. Idź do innego lekarza okulisty, bo badanie siatkówki jest
          podstawowym badaniem przy decyzji - poród naturalny czy cesarka.

Obecnie uznaje się że wskazaniem do rozwiązania porodu drogą cc jest ryzyko
          odwarstwienia się siatkówki, jednak przy dużej wadzie wzroku równiez może być
          podjęta taka decyzja - w sumie zależy to od opini konkretnego okulisty.
          Trudno powiedzieć jaka wada może być podstawą do wykonania cc. Kiedyś uważano
          że wada powyżej -5 dioptrii jest już wystarczająca, ale obecnie na prawdę
          zależy to od lekarza. Jeden wystawi ci zaświadczenie że powinnaś mieć cesarkę
          przy np. -8 dioptriach, a inny okulista powie że to nie jest podstawą do
          takiego zakończenia porodu bo jego zdaniem siatkówka jest ok.

Wszystko zależy od lekarza i twojego nastawienia do rodzaju porodu.
          Nie wiem jak to jest w przypadku niedowidzenia w jednak moim zdaniem badanie
          siatkówki jest niezbędne.
        • buffo10 Re: do ainer1 11.12.03, 11:37
          Witaj,
          mam dokładnie tę samą wadę co Ty. Niedowidzenie oka lewego. Miałam nawet
          powazne problemy z otrzymaniem zgody na pracę w pełnym wymiarze przy kompie, bo
          jestem praktycznie jednooczna. Niestety tego typu wada nie jest
          przeciwskazaniem do porodu naturalnego. Wypytałam okulistów i to nie
          kwalifikuje Cię do cc. Ja pomimo wszystko bedę miała cc, bo załatwiłam to w
          inny sposób - mam napisaną inną wadę niż w rzeczywistości (krótkowzroczność i
          chora siatkówka z możliwością odklejenia).
          Życzę powodzenia w załatwianiu tego typu spraw i pozdrawiam.
          • ainer1 Re: do Buffo 11.12.03, 15:23
            Dziekuje, ja nie szukam powodu do cc, raczej wole wiedziec na zapas smile
            Ale siatkowke chce przebadac bo to jest akurat niezalezne od wady wzroku

Renia
    • malagao Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 11.12.03, 10:10
      Dzięki za ceny wink)) Wysokie. że aż mnie zatkało, ale niestety, za luksus trzeba
      płacić wink) Ja przy pierwszej ciąży, zanim dowiedziałam się że jednak będzie cc,
      załatwiałam sobie znieczulenie zewnątrzoponowe, którego cena 3 lata temu
      wynosiła 600 zł. Nie spodziewam się za cc niższej ceny, ale 2 500 zł to
      duuuużo wink)) No nic, czas już odkaładać kaskę wink) Ale myślę że w Zielonej Górze
      będzie taniej (mam bynajmniej taką nadzieję wink) Pozdrawiam. Malaga
      • nicol-e Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 11.12.03, 11:03
        Mialam cesarke zw względów medycznych- ułożenie miednicowe itop, ale mialam
        tez zaswiadczenie od okulisty o mozliwości odklejenia siatkówki podczas parcia-
        od dawnego chyba z-cy ordynatora okulityki, więc nie od podrzędnego mało
        znanego okulisty. Ordynator spojrzał i stwierdził, ze lekarze wypisują
        głupoty/ sam podobno robi cesarki za kase/, jeszcze usiłował mi powiedziec, ze
        dziecko jest ułożone prawidłowo i poród naturalny- doznałam małego szoku, bo
        od 5 m-ca dziecko bylo cały czas posladkowo z powodu przegrody macicy i każde
        usg tak wykazywało. Teraz jestem w 3 m-cu ciąży i chce cesarkę, mam nadzieję,
        ze dziecko ułoży się jak poprzednio, choć podobno przy drugim porodzie , jeśli
        nawet jest pośladkowo, miednicowo, to moga kazac rodzic normalniesad
        pozdrawiam- Aurelia
        • malagao Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 11.12.03, 11:20
          Witaj Aurelia, skąd jesteś? A tak w nawiązaniu do Twojego listu, to ja też
          miałam pierwszą ciążę w położeniu miednicowym, więc i cc, teraz jestem na
          początku 6 miesiąca i dziecko ma położenie miednicowe, ale mój ginuś
          powiedział, że jeśli nie fiknie to cesarka obowiązkowo, nie ma zamiatu wyciągać
          dzidziusia za nogi, więc chyba nie jest obowiązkowe rodzenie dziecka normalnie,
          jeśli źle jest ułożone, nawet jeśli jest drugie, trzecie, czy czwarte.
          Pozdrawiam. Malaga
        • saramara Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 11.12.03, 18:46
          nicol-e napisała:

> Teraz jestem w 3 m-cu ciąży i chce cesarkę, mam nadzieję,
          > ze dziecko ułoży się jak poprzednio, choć podobno przy drugim porodzie ,
          jeśli
          > nawet jest pośladkowo, miednicowo, to moga kazac rodzic normalniesad
          > pozdrawiam- Aurelia

To nie tak. Jezeli pierwsze dziecko urodziłabys normalnie to przy drugim
          dziecku jeżeli jest ułożone nieprawidłowo lekarz mógłby zalecić poród
          naturalny. Jeżeli Twój pierszy poród był przez cc. to masz kanał rodny taki jak
          pierwiastka...

S>
    • sanika Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 11.12.03, 11:43
      W Lesznie k/poznania cesarka kosztuje ok.1500 zł. Takie były ceny jak rodziłam
      w sierpniu. Rzecz polega podobno na podaniu koperty ordynatorowi. Pierwsze
      dziecko rodziłam siłami natury i mimo,że nie było aż tak żle zastanawiam się
      nad cesarką...
    • joannawz Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 12.12.03, 17:38
      Dziewczyny, a dlaczego chcecie cc? Ja pierwszy poród miałam zaqkonczony cc,
      teraz jestem znowu w ciązy i wcale nie chcę tak rodzić po raz drugi. Po
      normalnych porodach dziewczyny mogły chociaż wstawać do dziecka a ja nie mogłam
      się ruszyć przez dwa dni. To był koszmar. Chyba lepiej pomęczyć się parę godzin
      przy porodzie niż płakac potem cały tydzień.Pozdrowionka.
      • kasik8 Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 12.12.03, 20:11
        joannawz a meczylas sie kiedys pare godzin przy porodzie??
        Czulas jakby Cie cos rozrywalo od srodka niczym ALIEN?
        Ja tak..moze dlatego wolalabym miec CC.
        smile)Pozdrawiam Kasik
        • sanna99 Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 12.12.03, 20:21
          hej, Kasik - a czułam się pocieszona przez Ciebie parę postów temu... No ale
          i tak wolę cesarkęsmile
          • kasik8 Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 14.12.03, 15:53
            sanna
            Dobrze sie poczulaswink)..ale ja pisalam o ogladaniu filmu...i obecnosci
            partnera.
            Sama przezylam ciezki porod.. i nie lubie jak ktos pisze, ze lepiej sie
            pomeczyc kilka godzin i wypluc dziecko..bo to czesto nie tak wyglada..ale
            trzeba to przezyc. Teraz jakbym miala wybierac wybralabym 100% cesarke. Nigdy
            jej nie mialam..nie mowie jednak ze jest to prosta sprawa.
            Kazdy porod jest inny. Kasik
            pozdrwiam
        • k.aubry Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 12.12.03, 22:04
          pozwolcie ze sie wtrace ale calkowicie zgadzam sie z (joannawz) joanna. cesarka
          to koszmar no i oczywiscie najpierw sie meczylam przy normalnym porodzie no i
          dopiero jak "nie wyszlo" to mnie pocieli. Po cesarce jest okropnie ja sie
          meczylam przez 3 m-ce. Nie mozna wstac z lozka bez bolu a wstawac trzeba caly
          czas bo malutek placze w dzien i w nocy. Nic nie mozna ciezszego podniesc- a
          sprobuj kichnac- POWODZENIA!!!!
          • amania Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 12.12.03, 23:47
            Ja też podzielam zdanie joannywz.
            A wiem co mówię, bo rodziłam naturalnie (13 godzin) i miałam cesarkę.
            I następnym razem wolałabym zdecydowanie poród naturalny.
            A co do cen, to w Poznaniu za cesarkę płaci się od 1000 do 2000.
            Tzn. za poród w asyście wybranego lekarza tyle się płaci. Jeśli sa wskazani do
            cesarki, to je robi. Jeśli nie, to nie wiem czy cena nie rośnie.
            • kasik8 Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 14.12.03, 16:02
              Amaniu

No jesli nie ma wskazan..to ostatnio uslyszalam ze jest to sprawa...placenia
              za to bez wskazan...opierajaca sie o wykroczenie karne!! i jest wbrew
              prawu..Uslyszalam jeszcze ze jakbysmy byli kangurami to by nas cieli a jesli
              nie to mamy rodzic normalnie. Troche sie zdziwolam taka postawa
              lekarza..ktorego poprostu spytalam czy jest taka mozliwosc..tak jak np.
              zaplacenie za ZZO..prywatnie i nie ma tu zadnego ale..odmawijac CC lekarz
              tlumaczyl sie wysokim ryzykiem...nie martwia sie jednak kiedy daja matce jak
              rowniez i dziecku lekow pochodnej Morfiny, ktore nie wspomne co robi
              dziecku..a w ostatecznosci itak sie konczy cesarka.
              Wiesz ja akurat rodzilam normalnie.. i dlugo...szykowali mi sale na
              cesarke...jednak urodzilam normalnie..nie byla to drobnostka..moje dziecko
              cudem przezylo!...ale lekarz powiedzial teraz ze jakby sie stala wtedy jakas
              tragedia to bym miala wskazanie teraz do cesarki a tak to nie. Jestem tym
              troche zazenowana..ze zyjemy w takich czasach a caly czas trzeba tragedii by
              komus pomoc. Bo mi nie chodzi o panike, o bol, ktory jestem w stanie
              przejsc..ale o bezpieczenstwo dziecka. Nie chcialabym po raz drugi przezywac
              reanimacji dziecka.
              Kasik
              • amania Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 14.12.03, 16:17
                Kasiu, rozumiem, ze po trudnych doświadczeniach patrzy sie na to inaczej.
                Jeśli chodzi o bezpieczeństwo dziecka, to już w ogóle nie ma o czym mówić.

Tylko jeśli wszystko idzie dobrze i nie ma najmniejszych wskazań do cesarki,
                az do końca, to chyba lepiej urodzić naturalnie.

A co do lekarzy i ich spojrzenia na te sprawy, to rzeczywiscie czasem brak
                słów.
                A wiem co mówię, bo niecały miesiąc temu miałam cesarkę bez tak zwanych
                wskazań. Musiałam na łóżku porodowym podpisać masę rzeczy, że to na moje
                wyraźne życzenie itd.
                I dowiedziałam się, że w ogóle rzadko się zdarza, żeby pozwalali kobiecie o
                tym decydować...

Dodam tylko, że moja córeczka miała poważną wadę wrodzoną.
                Wszyscy wiedzieli, że umrze po porodzie.
                I chcieli ją męczyć porodem naturalnym, bo przecież i tak nie ma szans...
                Pożałowania godne rozumowanie położników.
                • kasik8 Re: Ile kosztuje cesarskie cięcie? 14.12.03, 23:35
                  Aniu

Bardzo mi przykro, ze i Ty mialas niemile doswiadczenia..Napewade tez tego nie
                  rozumiem..boje sie ze jednak ta praca ich sprawia, ze majac codziennie tyle
                  kobiet..zapominaja sie i traktuja wszystkie jednakowo....dawki lekow,
                  standardy przez ktore trzeba przejsc zanim sie cokolwiek pomoze. I tego sie
                  boje. Bo gdyby mi ktos powiedzial..dal gwarancje, ktorej dac nie moze..ze z
                  dzieckiem i ze mna przy okazji wszystko skonczy sie dobrze jestem w stanie
                  przejsc najgorszy bol, kazdy porod ,. karda droga. i naturalny i cesarskie
                  zbieraanie sie. Poporstu kiedy sie przezywa pewne tragedie to sama radoscia
                  jest sukces..a sukcesem dla mnie jest zdrowe dziecko..a ja naprawde dzielnie
                  znosze bol..wiec bym sie nie bala .
                  Oby tym razem bylo lepiej...i Tobie tez duzo szczescia zycze..na przyszlosc.
                  Kasik
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka