Dodaj do ulubionych

kiedy do lekarza???

11.12.03, 13:03
dziewczyny powiedzcie mi kiedy mogę iść do lekarza?? jestem gdzieś w 5 tyg
ciąży, zrobiłam 2 testy ciążowe, pozytywne.ż góry dzięki za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • jaga2003 Re: kiedy do lekarza??? 11.12.03, 13:41
      Już możesz iść - gin od razu wyczuje powiększoną macicę.
      Osobiście uważam, że im wcześniej, tym lepiej.
      Gratulacje smile)) ale pewnie będziesz miała problemy z zapachem smażenia
      wigilijnego karpia smile))

• lil_i Re: kiedy do lekarza??? 12.12.03, 18:16
      Cześć.Zastanawiam się, czy liczysz wiek ciąż od ostatniej miesiączki, czy może
      mniej więcej orientujesz się kiedy malutkie zostało poczęte. Ja właśnie wczoraj
      byłam u lekarza, w badaniu ginekologiczne wykazało, że macica jest powiększona
      i rozpulchniona, co oznacza,że jestem w ciąży.Stwierdzono, że to ósmy tydzień
      (bo liczone od ost. mies.)ja jednak domyślam się,że to czwarty tydzień. Na USG
      idę w następną sobotę, będzie to 9 tydz. od ost. mies. i piąty dziecka.
      Wszystko zależy od tego,czy reguralnie miesiączkujesz. Jeśli tak jest to być
      może to trzeci tydz. twojego dziecka (czyli 3 od poczęcia). Ja poszłam do gin.
      w 8 tyg. od ost. mies. ponieważ wcześniej dzwoniłam do lekarza i to on
      zdecydował żeby poczekać. Jeśli jest zbyt wcześnie bad. gin. wykaże, że macica
      powiększona, ale nie musi to oznaczać ciąży.I po co ta niepewność? Z pewnością
      musisz udać się do lekarza, jeśli pojawi się jakieś krwawienie nawet niewielkie
      (wbrew opiniom, że jest to normalne, gdy jajeczko się zagnieżdza). Pozdrawiam.
    • alfa36 Re: kiedy do lekarza??? 13.12.03, 16:53
      Aniu!
      Jeszcze kilka tygodni wczesniej zastanawialam się podobnie jak Ty. Sama poszlam
      do gina w 5 tygodniu (wg mnie, wg miesiączki było później) Mi się niestety nie
      udało. Nie jestem juz w ciąży. Rozmawialam jednak o pierwszej wizycie z
      lekarzem. Ten powiedzial, że najlepiej zaraz po zrobieniu testu. Jeśli bowiem
      coś się dzieje nie tak jak trzeba, lekarz zdecyduje co robić. Pozdrawiam.
      Trzymaj się ciepło razem ze swoją fasolką. asia
      • kobitka29 Re: kiedy do lekarza??? 13.12.03, 19:36
        idz jak najszybciej! a tymczasem lykaj kwas foliowy , w aptece dostepny jako
        Folik!! zapobiega we wczesnym miesiacu wadom cewy nerwowoej u dzieciaczkow.
        Bardzo wazne w pierwszych trzech miesiacach!
        • kiciaklis Re: kiedy do lekarza??? 14.12.03, 00:05
          a ja jeszcze nie jestem w ciazy a juz bylam u lekarza. Dowiedzialam sie co
          robic czego nie i planuje zasiac fasolke 27 grudnia albo okolicy. Generalnie
          maze o fasolce swiatecznej.
          \

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka