Gość: mamusia IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.09, 15:27 Dostałam antybiotyk zinnat, ponieważ w posiewie z kanału szyjki macicy wykryto bakterię e.coli. Czy ten antybiotyk jest bezpieczny dla mojego dzidziusia, jestem w 33tc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: bakt. e.coli a Zinnat 16.06.09, 15:35 Skoro LEKARZ GINEKOLOG przepisał antybiotyk to WIE co robi i jak leczyć. Jesli NIE ufasz swojemu lekarzowi to go zmień!! To akurat BEZPIECZNY antybiotyk w ciąży. Pomogło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: bakt. e.coli a Zinnat IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.09, 15:50 Pomogło!!! Ufam lekarzowi i wiem co robi, pytam tylko. Czy należy stosować jakąś osłonę na ten antybiotyk, bo tego akurat nie dopytałam i jeśli tak to jaką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: bakt. e.coli a Zinnat IP: *.nitka.net.pl 16.06.09, 18:32 Nie,nie ufasz skoro sprawdzasz go na forum Jakbyś ufała to byś nie szukała/pytała potwierdzenia na forum. A jakby 5 osób napisało nie bierz,a 1 bierz. To co? Nie wzięłabyś,bo jest 5 głosów na nie? Nie,nie wiesz chyba co robi Możesz wziąć np.Dicoflor 60,Trilac,Probacti,Acidolac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maamaa Re: bakt. e.coli a Zinnat IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.09, 09:20 po co czytasz i odpisujesz na takie posty skoro takie pytania tak mocno cię bulwersują. Zajmij się innymi sprawami, niż wmawianie komuś że nie ufa swojemu lekarzowi. Po to jest forum, żeby zadawać pytania, a skoro nie znasz zasad funkcjonowania tego forum to radzę zrezygnować z jego czytania. Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: bakt. e.coli a Zinnat 17.06.09, 20:02 Nie konsultuje leczenia na forum. Mam od tego lekarza,a nie anonimowe internautki,ktre w 95 % nie są lekarzami. Zasady funkcjonowania na forum znam b.dobrze,ale nie leczę i nie podejmuje leczenia na forum. Nie wmawiam,ale raczej stwierdzam fakt Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.kurczuk-powolny Re: bakt. e.coli a Zinnat 17.06.09, 10:15 jest bezpieczny i skuteczny Odpowiedz Link Zgłoś
ilonama Re: bakt. e.coli a Zinnat 18.06.09, 11:33 ja ten antybiotyk dostałam jak miałam angine i dostałam zapalenia jelita. po miesiacu biegunek i latania od szpitala do szpitala aczeli podejrzewac chorobe lesniewskiego crohna ale w tym momencie nie ma zadnych objawów i zaden lekarz nie wie czy to od tego antybiotyku czy od crohna. Teraz jestem w 20tc i cały czas przyjmuje leki na crohna. a gdybym nie brała wtedy tego antybiotyku to może nie bylo by dziś problemu. Skonsultuj to lepiej z innym lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś