Gość: gosia IP: 62.69.215.* 06.07.09, 17:29 czy wypicie jednej kawy dziennie w czasie ciąży nie zaszkodzi dziecku? mam dosyć niskie ciśnienie w ciąży a kawa działa na mnie pobudzająco. mam już 2 letnią córeczkę więc muszę być w pełnej gotowości Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusia-g Re: kawa a ciąża 06.07.09, 17:57 www.blog.przedporodem.pl/picie-kawy-w-ciazy/ warto zajrzeć masz tam więcej szczegółów . Ja pije jedna filiżankę dziennie od początku ciąży. Pytałam też o picie kawy lekarza to bardzo dużo informacji podał tych samych, które zawarte są w linku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sto kobiet Re: kawa a ciąża IP: 66.241.143.* 06.07.09, 18:50 Nie ma potwierdzonych dowodow na to, ze kofeina w ciazy szkodzi matce lub dziecku. Oficjalnie "pozwala" sie na do 2 filizanek kawy lub do 3 filizanek herbaty dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaktosik Re: kawa a ciąża 06.07.09, 21:11 Pilam, lekarz pozwolil, oczywiscie nie przesadzac Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: kawa a ciąża 07.07.09, 08:51 Kawa z mleczkiem, spokojnie nawet 2 filizanki dziennie. Mnie niestety odrzuciło zarówno od kawy jak i od herbaty co bardzo mnie zasmuciło, bo uwielbiam smak dobrej herbaty i kawy. Organizm sam zdecydował, ze narazie robimy przerwę. Na szcześie od kilku dni znów smakuje mi herbata Na kawe na razie zupełnie nie mam ochoty. A jesli chodzi o kofeinę zawartą w kawie z mlekiem to jej działanie jest bardzo krótkotrwałe.Teina zawarta w herbacie z kolei działa wolniej i dłużej. Myslę, ze zachowanie umiaru przy spozywaniu takich napojów napewno nie zaszkodzi. Po prostu słuchajmy swoich organizmów i nie przesadzajmy w żadną stronę Odpowiedz Link Zgłoś
wiki11110 Re: kawa a ciąża 09.07.09, 19:50 Ponieważ zawsze miałam niskie ciśnienie lekarz wręcz zalecił picie jednej kawki dziennie, byle nie noc. Jak córka zaczęła kopać to po ok. 30min od wypicia kawy dostawałam kuksańce, ale absolutnie mi to nie przeszkadzało. Mała urodziła się zdrowiutka i dobrze się chowa. Odpowiedz Link Zgłoś
bebik.pl Re: kawa a ciąża 10.07.09, 11:50 Mój lekarz mówił, że można pić (ale bez przesady). Na początku ciąży nie piłam, bo kawa zaczęła mi nie smakować ale później piłam jedna lub czasem dwie i wszystko było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
magda010 Re: kawa a ciąża 14.07.09, 09:42 mozna max. 1 filizanke slabej kawy, ale ogolnie kawe odradza sie nie tylko ze wzgl na przenikanie kofeiny do organizmu dziecka, ale tez na to, ze kawa powoduje starzenie sie lozyska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: kawa a ciąża IP: *.aster.pl 22.07.09, 20:20 Zawsze mozna przeciez albo pic kawke bezkofeinowa,albo niskodrażniąca (polecam Astre ,bo sama taka piłam). Jest naprawde duzy wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erivela Re: kawa a ciąża IP: *.175.144.168.koba.pl 24.07.09, 13:49 Astra jest w sam raz dla kobiet w ciąży, chociaż zawiera kofeinę to jest pozbawiona substancji drażniących, nawet lekarz poleca tę kawę przy niskim ciśnieniu, uważa, że lepiej wypić kawę niż mieć zbyt niskie ciśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.lojek Re: kawa a ciąża 23.07.09, 15:17 Jedna filiżanka kawy z mleczkiem, niezbyt mocna, jeśli sie piło kawę przed ciążą. nie zaszkodzi. Wszystko z umiarem. Odpowiedz Link Zgłoś