Dodaj do ulubionych

Woda do szpitala

10.07.09, 13:57
Na stronie szpitala w którym będę już niebawem rodzić jest napisane, że trzeba ze sobą zabrać ok. 3 l wody niegazowanej. No i tu się pojawia mój mały problem ponieważ od jakiegoś czasu nie mogę już patrzeć na zwykła wodę. Poważnie. Może to syndrom oczyszczania się organizmu przed porodem, ale jak tylko upiję łyk zwykłej wody od razu lecę do toalety "poprzytulać się do muszli klozetowej". Po innych płynach, tj. smakowych (np. sok, herbata, woda cytrynowa, itp.) nic mi się nie dzieje. Stąd pytanie czy można zabrać ze sobą do szpitala np. żywca cytrynowego? Czy to musi być koniecznie zwykła, niegazowana woda? uncertain
Obserwuj wątek
    • oliwia5000 Re: Woda do szpitala 10.07.09, 14:03
      musi byc bo po cesarce np trzeba pic duzo wody niegazowanej
    • owca2105 Re: Woda do szpitala 10.07.09, 14:18
      mi się wydaje, że ta woda w ilości 3 litrów to ma być na czas porodu, bo na
      pobyt w szpitalu to na pewno jest za mało.
      Ja na Twoim miejscu wzięłaby tą cytrynową, żeby w ogóle móc się napić i nie
      zwracać, bo przy porodzie niemiłosiernie będzie Ci się chciało pić.
      Ja w czasie półtorej godziny spędzonej na porodówce wypiłam całą półtoralitrową
      butelkę wody.
      Ważne, żeby była niegazowana.
      Albo spróbuj może jabłkową, wtedy nawet po porodzie w trakcie karmienia nie
      będziesz musiała z niej rezygnować.
      • gracekelly17 Re: Woda do szpitala 10.07.09, 14:20
        Spokojnie możesz wziąć smakową- to chodzi o czas porodu, żeby gasić pragnienie. Chyba nie ma znaczenia czy jest w niej trochę aromatu czy też nie, ważne żeby zgasiło pragnienie.
    • magdabdg Re: Woda do szpitala 10.07.09, 14:23
      Jak mi do szpitala chłopak przyniósł Kubusia to pielegniarki sie wielce
      oburzyły big_grin Kazały mi rozcieńczyć 10ml!!! Kubusia z wodą XD już wolaałam samą
      wodętongue_out bedziesz jej pila duzoo po porodzie zeby sie wypróznic, bo Cie inaczej ze
      szpiatal nie wypiszawink
      • forumowiczka_m Re: Woda do szpitala 10.07.09, 14:27
        Dzięki za odp! smile

To, że trzeba dużo pić to wiem, ale właśnie mi chodziło o to CO pić smile Bo zwykłej wody nie jestem już w stanie w siebie wmusić. Ale chyba tak czy siak po porodzie to już jest chyba wszystko jedno co to będzie, byleby było big_grin
      • owca2105 Re: Woda do szpitala 10.07.09, 14:31
        e tam ja mimo, że piłam hektolitry wody i spędziłam 5 dni w szpitalu, to się nie
        wypróżniłam i nikt mnie z tego powodu nie chciał dłużej trzymaćsmile
        i nikt nie mówił, że po to mam pić wink Piłam, bo chyba bym uschła a tu karmić
        trzeba było.
        pozdrowionka
    • szampanna Re: Woda do szpitala 10.07.09, 14:51
      a ja biorę lekko gazowaną, a co! Nie cierpię niegazowanej i całe
      życie (również w ciąży) piję gazowaną. Mój organizm już w ogóle nie
      reaguje na bąbelki w wodzie, więc nie widzę różnicy. Gdybym była na
      Twoim miejscu, śmiało wzięłabym smakową (ja nie lubię).
    • wakacyjna_iguana Re: Woda do szpitala 10.07.09, 14:57
      Ja w czasie 16-godz porodu wypiłam zalewdie 0,7 l wody - nie miałam ochoty ani
      się pocić ani latać siku, a pić mi się chciało akurat tyle żeby wypić 0,7 l.
      Wstac pozwolili dopiero po 8 h od porodu i dopiero wtedy poszłam się załatwić.
    • memphis90 Re: Woda do szpitala 11.07.09, 18:48
      W moim szpitalu pisali o wodzie lub soku z owoców bezpestkowych (czyli
      sok jablkowy).
      • owca2105 Re: Woda do szpitala 11.07.09, 19:04
        ale jabłka mają pestki ...

ale wiem o co Ci chodziłowink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka