Gość: kasia IP: *.kwi.vectranet.pl 05.08.09, 19:29 Witam mam jedno pytanie otórz jestem w 16 tygodniu ciąży i mam wątpliwości co do kąpieli w morzu ponieważ nie wiem czy nie ma żadnych przeciw wskazań Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: isia Re: kąpiel w morzu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.09, 08:45 Witaj ja wyczytałam w pewnej gazecie ze z cukrzycą nie mozna kąpać sie w basenach jeziorach morz itp. mam cukrzyce ciążową i zapytałam pani doktor czy to prawda, powiedziała mi ze to dotyczy cukrzycy przewlekłej a nie ciążowej i moge bez obaw sie pluskac (jestem w 28 tc) wiec wydaje mi sie ze i ty tez mozesz, ale dopytaj sie gina na wizycie, nie ma co sie wstydzic tylko pytac o wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.lojek Re: kąpiel w morzu 06.08.09, 10:49 Jeśli tylko woda będzie ciepła. Nie ma powodu żeby rezygnowała Pani z kąpieli w morzu. Kąpiel w morzu czy basenie może zaburzać biocenozę pochwy a tym samym zwiększać ryzyko infekcji dróg rodnych. Odpowiedz Link Zgłoś
ciezaroofka Re: kąpiel w morzu 06.08.09, 12:13 woda w morzu jest ciepła kąpałam się tydzień temu i teraz też jadę na tydzień, lekarz powiedział, żeby nie świrować i nie ograniczać się ze wszystkim, ale żeby pamiętać o prysznicu po wyjściu z morza, więc nie daj się zwariować Odpowiedz Link Zgłoś