Dodaj do ulubionych

Ciąża????? :)

12.08.09, 12:31
Hey, miałam baardzo nieregularny okres, moje cykle miały od 10 do 40 dni. 4 lata temu urodziłam zdrową córeczkę. w styczniu tego roku byłam pewna,ze jestem w ciąży, ponieważ miałam laktacje (lekarz stwierdził,ze ciąży nie ma, a skąd mleko-nie wie). i tak trwałam. teraz ostatni okres miałam 6 lipca, wczoraj zrobiłam test, 2 krechy prawie że czerwonesmilesmile dziś poszłam rano zrobić HCG,aby mieć pewność, jutro będzie wynik,ale mało co się nie skręce z ciekawości, bo lekarz powiedziął,że jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek badaniecrying a boję się , poniewaz miałam w poniedziąłek robione rtg stopy,a tydzień wcześniej rtg głowy i kręgów szyjnych. o pierwszej ciąży dowiedziałam się dosyc późno, więc pierwszych objawów nie obserwowałam. a teraz kłuje mnie brzuch, piersi są takie ciężkie i obolałe jak przed okresem. Napiszczie proszę jakie miałyscie pierwsze objawy wczesnej ciąży??
Obserwuj wątek
    • lucyna_83 Re: Ciąża????? :) 12.08.09, 12:38
      Mnie kłuło właśnie w brzuchu i miałam bolesne piersi,wrażliwe na
      dotyk.Innych objawów ciąży nie zaobserwowałam smile
      • pelagia_pela Re: Ciąża????? :) 12.08.09, 12:43
        Mysle, ze w twoim przypadku nie potrzeba ci innych objawow i testow
        niz ten z dwoma kreskami, ktory zrobilas. Po co lecialas na bete? W
        ciazy jestes.
    • lilith76 Re: Ciąża????? :) 12.08.09, 13:18
      Gratulacje, jesteś w ciąży.
      Nie ma sensu robić więcej testów i badań i wynajdywać typowych objawów.
      Skoro OM to 6.07, to ciąża jest jeszcze bardzo młodziutka i masz prawo nie mieć
      żadnych objawów, a lekarz ma prawo nie wykryć jej ani na fotelu, ani na usg. I
      na tak wczesnym etapie niewiele jest w stanie jej zaszkodzić, więc wyluzuj.

ponieważ miałam laktacje (lekarz stwierdził,ze ciąży nie ma, a skąd mlek
      > o-nie wie).

Nie słyszał nic o podwyższonej prolaktynie??????????
      • martyns2005 Re: Ciąża????? :) 12.08.09, 15:40
        no z tą prolaktyną to sama się domysliłam,ale pierwsza mysl, to była ciąża,ale bardzo mnie zdziwiła jego odpowiedź, że nawet mi nie dał skierowana na żadne hormony,a produkujące się mleko przez 7 miesięcy bez potrzeb y nie ejst zbyt przyjemne....
    • marzenka19922 Re: Ciąża????? :) 12.08.09, 20:35
      hej... mam mały problem. od niedawna kłuje mnie pare razy dziennie w brzuchu,
      mam obolałe piersi i gdy cos zjem jest mi niedobrze (ale nie wymiotuje) nie
      robiłam jeszcze testu ale czy jest prawdopodobne ze jestem w ciazy??? do okresu
      zostało mi jeszcze 10 dni ale juz jestem zniecierpliwiona. pomocy
      • martabg Do kresu 10 dni? 12.08.09, 21:26
        To zaciążyłaś ewentualnie 4-6 dni temu. I już objawy? Brawo, brawo.
      • q_fla Re: Ciąża????? :) 12.08.09, 21:32
        Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Nie wiadomo, czy w ogóle doszło do zapłodnienia.
        Zakładając, że tak i że masz cykle równe lub dłuższe niż 28 dni, to
        nawet jeszcze nie doszło do zagnieżdżenia zarodka w macicy.

Jest ci niedobrze, bo się zbyt nakręcasz imho.
        • marzenka19922 Re: Ciąża????? :) 12.08.09, 21:58
          mozliwe ze sie za bardzo nakręcam...
          choc ostatni okres miałam troszke "słabszy" niz zawsze
          juz sama nie wiem.... najlepiej poczekam i pozniej zrobie test
          • martyns2005 Re: Ciąża????? :) 12.08.09, 23:30
            Najlepiej zrób test,albo idź do lekarza, skoro mówisz,że poprzedni okres miałaś słabszy, to powinna byc już na tyle spora ciąża,że lekarz ją wyczuje. O ile jest ciąża, widzisz, ja robiłam test, mam takie a nie inne objawy, a nadal mam wątpliwości,ze to jednak nie jst ciąża i nie mogę się doczekac wizyty u lekarza, którą mam dopiero za tydzień... i wytrwaj kobieto tyle godzinsmile
            Pozdrawiam
    • martyns2005 Re: Ciąża????? :) 13.08.09, 14:32
      PONAD 9 TYS HCG!!!! big_grinbig_grinbig_grinbig_grin JESTEM PO RAZ DRUGI MAMĄ!!!! WIERZĘ,ŻE WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZEbig_grinbig_grinbig_grin
      • marzenka19922 Re: Ciąża????? :) 13.08.09, 21:40
        gratuluje i pociechy z maluszka zyczesmilesmile:
    • ada-25 Re: Ciąża????? :) 13.08.09, 22:35
      Córka mojej znajomej również zaszła w ciąże w liceum, rok przed maturą. Trudno
      jej było zaakceptować sytuację ale jakoś przywykła do myśli że będzie babcią i
      wspierała córkę. Jej facet również okazał się odpowiedzialnym człowiekiem.
      Dziewczyna skończyła normalne technikum wraz ze swoimi rówieśnikami, którzy wraz
      z wychowawczynią w tym trudnym okresie bardzo ją wspierali. Teraz studiuje i
      wraz z mężem wychowuje dziecko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka