zmiananadobre 03.09.09, 09:57 kupic samemu czy szpital ją zapewnia? jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gonia28b Re: czy do porodu trzeba przyjsć z wlasną lewatyw 03.09.09, 10:03 myślę, że to zależy od szpitala wybierz się tam i pogadaj z kimś... tam gdzie ja rodziłam, można było dostać lewatywę, jeśli wyraziło się taką wolę. Odpowiedz Link Zgłoś
barbi1 Re: czy do porodu trzeba przyjsć z wlasną lewatyw 03.09.09, 10:14 U mnie też jest gratis Odpowiedz Link Zgłoś
last_tara Re: czy do porodu trzeba przyjsć z wlasną lewatyw 03.09.09, 10:48 lepiej wez swoja, kosztuje ok 6 zl, a w szpitalu moga ci zrobic taka z wody z kranu i mydla, a taka jest najgorsza Odpowiedz Link Zgłoś
markus0123 Re: czy do porodu trzeba przyjsć z wlasną lewatyw 03.09.09, 10:54 Musisz dowiedzieć się w szpitalu gdzie będziesz robiła. Z drugiej strony lewatywa nie jest obowiązkowa ale jest zalecana i podobnież bardzo pomaga w porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: czy do porodu trzeba przyjsć z wlasną lewatyw 03.09.09, 11:41 To zależy od szpitala - zadzwoń na oddz. połozniczy Twojego szpitala i zapytaj Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: czy do porodu trzeba przyjsć z wlasną lewatyw 03.09.09, 11:42 Ja kupowałam swoją. Osobiście polecam!!! - bo wypróżnianie na łóżko porodowe przy mężu i położnych do przyjemności nie należy...... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: czy do porodu trzeba przyjsć z wlasną lewatyw 03.09.09, 14:01 Żadna lewatywa najlepiej wykonana nie zapobiegnie na 100% wypróżnieniu w trakcie. Większość niezależnie od lewatywy i tak się wypróżnia.Różnica jedynie w ilości i konsystencji (po lewatywie jest bardziej rzadka). Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: czy do porodu trzeba przyjsć z wlasną lewatyw 03.09.09, 14:09 ho, ho, ho! gazeta, a skąd Ty to wiesz?????? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: czy do porodu trzeba przyjsć z wlasną lewatyw 03.09.09, 14:57 Często jestem na medycznych portalach. Odpowiedz Link Zgłoś
markus0123 Re: czy do porodu trzeba przyjsć z wlasną lewatyw 03.09.09, 15:10 No z pewnością masz rację, ale być może będzie tego mniej Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: czy do porodu trzeba przyjsć z wlasną lewatyw 03.09.09, 15:12 Mniej na pewno-zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: czy do porodu trzeba przyjsć z wlasną lewatyw 03.09.09, 20:59 Ja miałam lewatywę przed porodem - i w trakcie tylko 1 raz po ok. 8 godzinach nastąpiło nieplanowe naprawdę maleńkie wypróżnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 a mnie interesuje 03.09.09, 21:07 jak dlugo po niej czysci? bo ja mam lewatywe w domu, kupilam w aptece, wlasnie po to by zrobic sobie jak sie porod zacznie. Ale nie wiem ile czasu potem spedze w toalecie? Raz? Kilka? DLugo? Krotko? Od czego to zalezy. Chcialabym to wiedziec, zeby na czas do szpitala zdazyc. Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_my_babies Re: a mnie interesuje 03.09.09, 21:33 ale możesz zacząć ćwiczyć już teraz, bo lewatywa to samo zdrowie najlepiej raz w tygodniu, chroni przed rakiem odbytu będziesz wiedziała co i jak i zdążysz wyjść z kibla zanim urodzisz Odpowiedz Link Zgłoś
makika7_0 Re: a mnie interesuje 24.09.09, 08:04 przepraszam, ale czy Cię porąbało?!? jaka to ochrona przed rakiem? kto Ci takich głupot naopowiadał? przed rakiem może ochronić jedynie odpowiednia dieta, a nie mechaniczne wspomaganie naturalnych procesów! przecież jeśli przyzwyczaisz organizm do takiego wypróżniania to z czasem bez tego nie ruszysz. i wiem, co mówię, bo choruję przewlekle na jelita... a wraz z lewatywą wypłukujesz z jelit przydatne bakterie. enema pomaga tylko w konkretnych przypadkach klub przed badaniami Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: a mnie interesuje 03.09.09, 21:40 nie wiem jak to jest taką z apteki, ale ta szpitalna zadziałała od razu - tak raz, a porządnie W szpitalu połozna wykonała to w zupełnie odosobnionym pomieszczeniu, gdzie była od razu toaleta i prysznic. Położna później wyszła i zostałam sama - nie trwało to dłużej jak kilka minut i było po sprawie. zaraz potem z pozytywnym nastawieniem psychicznym poszłam na salę porodową Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: a mnie interesuje 04.09.09, 08:58 No wlasnie, bo ja nie wiem jak to jeszcze zrobic. Mieszkam w UK i tu ze skurczami dosc dlugo kaza czekac w domu, z kolei jak odejda wody kaza przyjezdzac. Wolalabym w domu to zrobic i miec z glowy i wiedziec ze nie bedzie mnie pedzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_my_babies Re: a mnie interesuje 04.09.09, 11:08 no coś ty, lipcowa, a ja myslałam że ty taka luzara jesteś, że na taborecie w kuchni urodzisz, pępowinę odetniesz i do roboty pójdziesz... Odpowiedz Link Zgłoś
yoga24 Re: a mnie interesuje 24.09.09, 09:08 A ja myślałam, że lipcowa to wszystkie rozumy pozjadała i jest wielką specjalistką od ciąży, porodu i wychowaniu dziecka. No patrz a czym jest bliżej porodu tym portkami zaczyna trząść i okazuje się, że o dziwo to ona zaczyna zadawać pytania, bo jest ciemna jak wszystkie pierworódki. No lipcowa widzisz..., jesteś tak samo tempa jak my wszyscy. Zabłyśnij teraz swoim ilorazem inteligencji (jeżeli w ogóle go masz). Odpowiedz Link Zgłoś
agata.12345 Re: a mnie interesuje 23.09.09, 23:30 Z tymi wodami to u mnie bylo inaczej.Ja rodzilam w UK 4 m-ce temu i jak wody mi odeszly to kazali mi czekac az beda skurcze co 3-5min i tak dopiero po 26 godz przyjeli mnie na porod a;e wtedy to 3godz i po wszystkiemu a lewatywy nie robilam samo mnie przeczyscilo Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: czy do porodu trzeba przyjsć z wlasną lewatyw 03.09.09, 21:38 Zalezy od szpitala. Tam, gdzie rodziłam, położna nie moze zaproponować lewatywy. Inicjatywa musi wjść od rodzącej. Musi mieć też ona własną lewatywkę. Wtedy robią bez problemu. Miałam, nie skorzystałam, bo w emocjach zapomniałam Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: czy do porodu trzeba przyjsć z wlasną lewatyw 04.09.09, 11:38 Ja nie zamierzam jej robić wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
iguana100 Re: czy do porodu trzeba przyjsć z wlasną lewatyw 23.09.09, 23:16 Ja wolałam sama zrobić sobie lewatywę. Jak odeszły mi w domu wody to zapodałam sobie Enemę i po sprawie. Na porodówce nie miałam stresa, że wydarzy się coś czego bym nie chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 Re: czy do porodu trzeba przyjsć z wlasną lewatyw 24.09.09, 02:34 zapytaj się w szpitalu ... nie mam pojęcia jak jest częściej, bo ja nie miałam i nie chciałam mieć Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: czy do porodu trzeba przyjsć z wlasną lewatyw 24.09.09, 07:29 Ja mialam kupiona w aptece Odpowiedz Link Zgłoś