gekkon6 06.09.09, 22:02 czym moge sie leczyc?? moje dziecko ma zapalenie gardla i chyba sprzedala mi kilka bakterii i teraz drapie mnie gardlo (lewy migdal) i chyba zaczyna mi sie katar. Prosze o pomoc ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orkasiorka Re: Przeziębinie 06.09.09, 22:07 mi farmaceuta w aptece polecił "boiron" lek homeopatyczny ktory nie zagrozi Twojemu dziecku w brzusiu granulki pod język, praktycznie bez smaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elunia Re: Przeziębinie IP: *.centertel.pl 07.09.09, 11:48 na ból gardła super pomaga starty korzeń imbiru do herbaty. jak mnie dopadło to pani z apteki mi dala jakis syrop nie pamietam nazwy ale specjalnie dla kobiet w ciaży. w skladzie malina, czosnek itd. czyli całkowicie bezpieczne. ten syropek + imbir i po kilku dniach ulga. a mialam zdychawke straszna...gardło, katar, kaszel i wogole... Odpowiedz Link Zgłoś
palulkaa Re: Przeziębinie 07.09.09, 11:58 Byłam ostatnio u lekarza pierwszego kontaktu bo coś nie najwyraźniej się czułam jak bym miała się rozłożyć (myślałam że zaraziłam się od męża) i pani doktór przepisała mi: do płukania gardła - GARGARIN, do nosa - fizjologiczny roztwór wody morskiej, cholinex, i jeszcze kupiłam syrop taki na przeziębienie dla kobiet w ciąży PRENALEN. Stosowałam to wszystko prze 3dni i prawdę mówiąc wszystkie dolegliwości mi przeszły A ogólnie bałam się bo w każdej chwili mogę mieć rozwiązanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: Przeziębinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 16:17 Ja tez zdecydowanie polecam homeopatię; ale nie takie gotowe miksy z apteki tylko wizyte u lekarza homeopaty; ja mam podobna sytuację; dodatkowo silny ból glowy i juz na drugi dzien odczułam znaczną ulgę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.lojek Re: Przeziębinie 08.09.09, 08:30 Leki do ssania, np. tantum verde, paracetamol, witamina C. W przypadku nasilenia objawów lub wystąpinia gorączki koniecznie konsultacja internisty. Przezięnienie może trwać kilka dni. Ważne jest picie dużej ilości płynów. Zamiast witaminy C w tabletce duzo cytryny, kiwi lub mandarynek. Odpowiedz Link Zgłoś
gekkon6 Re: Przeziębinie 08.09.09, 21:41 Bylam u moje p. doktor i dostala antybiotyk - Duomox - moje przeziebienie okazalo sie ropna angina. Katar powoli ustepuje ale bol gardla jest bardzo uciazliwy. Odpowiedz Link Zgłoś