Dodaj do ulubionych

pomóżcie bo glupieje przez testy ;(

28.11.09, 12:17
Witam dzieewczyny mam nadzieje ze pomozecie mi jakos wyjasnic to co sie dzieje.
cykle mialam zawsze rowne 28 dni przez ostatnie 4 miesiace moj cykl zwariowal
co pogorszylo moje starania o dzidziusia. w licpu cykl 30 dni w sierpniu 25 we
wrzesniu 30 w pazdzierniku 24.pogubilam sie totalnie bo przy takiej roznicy
ciezko obliczyc dni plodne.a teraz do rzeczy. postanowilismy nie liczyc tylko
codzinnie sie starac i tak tez bylo do 17 listopada wtedy byl ostatni raz bo
stwierdzilam ze juz nie mam sily hehe kazda z was tak ma? i własnie 17
dostalam takich boli lewego jajnika ze katastrofa do tego ok godz 22 tak mi
sie slabo zrobilo pomyslalam ze moze od papierosow. dzis jest 29 dc dwa dni
temu robilam pierwszy test bo juz nie moglam wytrzymac i co negatyw po
minucie.zostawilam go i oczywiscie worcilam po 30 mnutach a tam druga kreska
ledwo pod swietlem widoczna ale byla a po 10 mintach mojego ogladania
znikla.pojechalam do apteki kupialm dwa kolejne zrobilam znow to samo a
nastepnego dnia rano tez to samo .kreska byla lewdwo widoczna i znikla.od
dwoch tyg bola mnie piersi jak na okres tyle ze zawsze jakosc tez bol dzien
przed spodziweana miesiaczka byl jakis inny teraz jest nieco inaczej od tyg
mam bole podbrzusza co nigdy wczesniej mi sie nie zdarzylo.temp w pochwie 37,4
co o tym myslicie? aha test byl nazwy amil moze to poprostu jakas ich wada a
drugi to kinder test.na wszytskich ukazala sie kreska po czasie ok 20-30 min a
potem zniknela
Obserwuj wątek
    • prochottka1 Re: pomóżcie bo glupieje przez testy ;( 28.11.09, 12:34
      karolina1987rr napisała:
      • dagmara-k Re: pomóżcie bo glupieje przez testy ;( 28.11.09, 13:05
        dlatego ja nie sikam tylko robie bety, bo mialam rozne historie z testami
    • zebra12 Ja tak samo miałam 28.11.09, 14:05
      Dokładnie tak samo miałam. Zrobiłam test i wyszedł negatywny.
      Zostawiłam go w kuchni i gadałam na gg z koleżanką. Ale po jakiejś
      godzinie poszłam sobie zrobić herbatę i była druga kreska! Spytałam
      jej, co to znaczy, bo ona jest pielęgniarką i matką 3 dzieci.
      Powiedziała, że w sumie powinno wyjść od razu, nie po godzinie i
      doradziła powtórzyć test za kilka dni. Już nie pamiętam czy
      powtarzałam czy nie,bo dołączyły się nudności. Dziś mam 3 letnią
      córkę z tego dziwnego testu smile
      • karolina1987rr dziewczyny ale na testach 28.11.09, 14:54
        dziewczyny al wlasnie tu problem ze na tescie pisze : W ZALEZNOSCI OD STEZENIA
        HCG POZYTYWNY WYNIK MOZE POJAWIC SIE PO UPLYWIE 40 SEKUND A JEDNAK DLA
        POTIWERDZENIA NEGATYWNEGO WYNIKU NALEZY ODCZEKAC 5 MINUT (CALKOWITY CZAS
        REAKCJI) NIE NALEZY ODCZYTYWCPO UPLYWIE DLUZSZYM NIZ 30 MINUT.
    • karolina1987rr dziewczyny a czy mozlwe ze hcg 28.11.09, 15:02
      dziewczyny a czy mozeliwe jest ze hcg jest tak niskie ze test wykryl jego
      obecnosc dopeiro po upywie dluzszego czasu i dlatego kresecza a w sumie to byl
      cien ze ledwo go widzialam musialam tesstem krecic pod kat swiatla ale widzialam
      to ja moja siostra i kolezanka a pozniej zniknela kreska i zgupialam.i czemu na
      wszystkich trzech roznych firm tak wyszlo .nie wiem sad
      • zebra12 A może... 28.11.09, 15:18
        Tak sobie pomyślałam, że może ta kreska, którą zobaczyłyście to była
        ta, która się tam fabrycznie znajduje? Widać ją pod światło nawet
        zanim się nasiusia. Widać zresztą obie. A hormony zawarte w moczu
        intensyfikują barwę. Bo szczerze mówiąc u mnie było to po godzinie i
        była słaba, ale nie zniknęła potem, tylko już została.
        • karolina1987rr Re: A może... 28.11.09, 15:23
          własnie ja tez tak myslalam a ze mialam jeszcze jeden test zrobilysmy z siostra
          porownanie czy jest cos na nowy tescie.i nic nie bylo.kurde ta chec ze mnie
          wariatke chyba robi
          • zabcia35 Re: A może... 28.11.09, 15:41
            Karolina kinder test opisywałam kiedyś na forum.Wyrzucone
            pieniadze!!!! Podczas gdy na pre tescie i akonie były 2 grube
            kreski, hcg z krwi ciążowe ten gó...any kinder ciągle pokazywał 1
            kreske.
            Kup pre test albo test firmy Akon,sprawdzone przeze mnie setki razy,
            a najpewniejsza bedziesz jak zrobisz bad krwi.Wynik tego samego dnia
            i jak na dłoni wiesz czy jestes w ciązy
            Trzymam kciuki!
            • maagdaamm Re: A może... 28.11.09, 18:06
              Zabcia ma racje, jesli nie przeraza Cie badanie krwi, to zrob bete HCG. Tyle
              tylko, ze jutro raczej tego badania nie zrobisz.
              Sikany test po 30 minutach nie daje wiarygodnych wynikow. Ja przy slabym jeszcze
              stezeniu bHCG mialam kreske po kilku minutach. Po 30 min test nadaje sie do
              kosza, nie do odczytu.
              Jeszcze w kwestii producenta testow, ja Pre-Test, o ktorym Zabcia pisze, bardzo
              sobie chwale, aczkolwiek nie mam porownania, bo stosowalam tylko tej firmy.
            • karolina1987rr kupilam pre-test 28.11.09, 18:59
              i jutro z samego rana zrobie i jutrzejszy wynik uznam za ostani.modle sie zeby
              byly dwie kreski...
              • marika2010 Re: kupilam pre-test 28.11.09, 20:51
                najlepiej idz na badanie krwi lub do ginekolog i twoje
                przypuszczenia sie potwierdzasmilepozdrawiam
                • karolina1987rr Re:zrobilam 28.11.09, 21:00
                  dziewcyzny nie wytrzymalam zrobilam ten pre test wyniki- w ciagu pieciu minut
                  wyszla bardzo ale to bardzo jasna druga kreska praktycznie ledwo wyrozniajaca
                  sie od bialego tla gdyby nie kat sprawdzania nawet nie bylo by widac.i teraz
                  znowu glupawka albo mam schizy albo nie wiem.moja siostra twierdzi ze jest za
                  jasna i nie am szans zeby to byla ciaza troche mnie wku... jej gadanie bo jej
                  test nie byl tez super ciemny. co o tym tescie powiecie.dziewczyne krore robily
                  ten test mam pytanie czy jak wychodzi negatywny to zawsze na tym tescie wychodzi
                  druga leldwo widoczna czy tylko przy ciazy .ja juz glupieje
                  • maagdaamm Re:zrobilam 28.11.09, 21:34
                    Wieczorem stezenie bHCG w moczu jest mniejsze niz rano.
                    Jesli jest druga kreska, chocby nie wiadomo jak blada, to jestes w ciazy.
                    U mnie PreTest tez wychodzil bardzo blado. Za pierwszym razem jak zrobilam test
                    za wczesnie nie bylo absolutnie zadnej drugiej kreski, kilka dni pozniej byla
                    bardzo blada i cienka. Ciaza byla.
                    Gratuluje!
                  • anta1981 Re:zrobilam 28.11.09, 21:35
                    Koleżanko trochę cierpliwości wiem że łatwo tak mówić ale poczekaj 2 dni i
                    powtórz test a 2 kreska nawet blada oznacza przeważnie ciążę trzymam kciuki i
                    pisz jak powtórzysz test.
                    • gosiablada Re:zrobilam 28.11.09, 23:00
                      Mi pre-test wychodził słabo zawsze jasna kreska, nawet w 8 tyg ciąży. Polecam
                      bobo-test wykazal wieczorem ze ciąża. Trzymam kciuki!!

https://tickers.baby-gaga.com/p/dev127pr___.png

• zabcia35 Re:zrobilam 29.11.09, 12:14
                        Weź pod uwagę 2 rzeczy robisz test przed terminem @, robisz test nie
                        z porannego moczu, lecz wieczorem gdy stezenie hcg w moczu jest
                        nizsze.
                        Nie ważne ze kreska jest blada! Jesli pojawiła się w ciągu tak
                        krótkiego czasu, i widzi ja ktoś jeszcze oprócz Ciebie winkto znaczy
                        tylko jedno_ jesteś w ciąży!
                        Potwierdz sobie ten test albo w poniedziałek rano, albo zrób z krwi.
                        W poniedziałek kreska bedzie juz bardzo wyrazna jesli jesteś w
                        ciąży smile
                        • gosiablada wynik? 29.11.09, 19:21
                          I co robiłaś kolejny test czy jutro wyniki z krwi daj znacbig_grin Trzymam kciuki!!
                          • karolina1987rr Re: wynik? 29.11.09, 21:41
                            dziewczyny dzis zrobilam dwa tetsy znowu pre-test nastepny bobo
                            test.i bobo test wykazał piekne dwie kreseczki.jestem bardzo
                            szczeslliwa a zarazem boje sie bo nie wiem co sie dzieje strasznie
                            boli mnie podbrzusze. jutro lece do lekarza ale znajac moja pania
                            ginekolog nic mi nie powie bo to wedlug moich obliczen 2 tydz wiec
                            znaja ja -67 letnia pania karze poczekac.poczekam ale bole
                            podbrzuszamnie martwia bo sa dosc silne.pocieszam sie ze moze dzis
                            jest dzien kiedy powinien byc okres a zawsze mialam sile bole
                            podczas okresu takze moze stad te bole. dziewczyny jesli mialyscie
                            takie bole wypowiedzcie siesmile moj skabeczek rosnie tak sie cieszesmile
                            • gosiablada Re: wynik? 29.11.09, 22:07
                              Bobo- test jest bardzo czuły. GRATULUJĘ!!! mnie też bolało jak na okres a
                              wszystko skończyło się dobrze. Uważam, że jutro to zbyt wcześnie na wizytę u
                              lekarza!! Nic Ci nie powie tylko się będziesz martwiła bo i tak nic nie zobaczysz.

https://tickers.baby-gaga.com/p/dev127pr___.png
                            • przyszlamama21 Re: wynik? 30.11.09, 21:20
                              Kochana nie martw sie bo ja tez podejrzewam ze jestem w ciazy i tez mam bole w podbrzuszu...ale dziewczyny napisly mi ze one tez mialy wiec jestem w miare spokoja chociaz okres mam dostac dopiero w piatek tylko tyle ze mam nadzieje ze juz go nie dostane i ze nie bedzie go przez 9 miesiecy....a tak wogole to moje wielkie gratulacje i mam nadzieje ze juz w piatek obie bedziemy tak samo szczesliwe....pozdrawiam i dbaj o siebie i o to malenstwo ktore zxamieszkalo w Twoim brzuszku!!!!
                              • mama1dawidka Re: wynik? 30.11.09, 21:32
                                gratuluje!!!!!!!

https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxmg53uqyzi.png
                                https://www.suwaczki.com/tickers/zem320mmgsul9ah5.png
                                • lola19844 Re: wynik? 08.12.09, 10:24
                                  Serdecznie gratuluje! Mnie też przez jakiś czas na początku bolało
                                  podbrzusze, ból taki jak na okres, ale okres nie przyszedł. Co do
                                  testów to moim zdaniem najlepszy i najwiarygodniejszy jest Bobo-test
                                  10, strumieniowy, praktycznie po paru sekundach pokazał dwie grube
                                  krechy w 32dc. Pozdarwiam, i życzę spokonych 9ciu miesięcy smile
    • boo-boo Po pierwsze 08.12.09, 11:58
      Dni płodnych się nie oblicza- dni płodne się wyznacza- na podstawie obserwacji
      temperatury i śluzu chociażby.
      Test ciążowy odczytuje się po takim czasie po jakim jest napisane w ulotce.
      Zrób betę to będziesz mieć pewność.
      No i na podstawie jednej temperatury nic nie da się powiedzieć- temp. mierzy się
      przez cały cykl zgodnie z zasadami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka