Dodaj do ulubionych

Wózek - Deltim Voyager - warto kupić?

25.02.04, 13:33
Chcę kupić wózek Deltim Voyager. Jeśli macie ten wózek proszę o opinie. Jak
się sprawuje w użytkowaniu? Rodzić będę pod koniec maja. Więc to ma być wózek
na lato. Proszę o rady. Z góry dziękuję. - Sylwia
Obserwuj wątek
    • roksi12 Re: Wózek - Deltim Voyager - warto kupić? 26.02.04, 20:07
      Ja też się zastanawiam nad kupnem tego wózka. Jak byłam w sklepie to sprzedawca
      zachwalał. Z wyglądu podoba mi się. Oglądałam jeszcze wózek Polaka z plastikową
      podstawką przy rączce też ładny ale chyba cięższy od Voyagera. Też poszukuję
      dobrego wózka na lato ale nie wiem co wybrać.
      Roksi
    • joannamichal Re: Wózek - Deltim Voyager - warto kupić? 27.02.04, 21:49
      Wózek ten mam od października. Obecnie korzystam tylko z wózka głębokiego
      (nosidło), ale Ty będziesz mogła kupić wózek bez nosidła. W końcu będzie już
      ciepło, a wózek i tak posiada osłonę na nogi. Wózek ma dobre zawieszenie, które
      amortyzuje wstrząsy Twojego dziecka. Prowadzi sie go miękko. Ma też regulacje
      wysokości rączki, co w moim przypadku było ważne. Ale ma też wady. Jak wiele
      wózków skrzypi. I jeżeli się dobrze przyjrzałaś wózkowi to zauważyłaś, że jest
      na wygląd szeroki. Ale ogólnie jestem z niego zadowolona.
    • marzenawl Re: Wózek - Deltim Voyager - warto kupić? 28.02.04, 18:43
      a ja kupiłam dzisiaj i na razie b. mi się podoba (tylko ten kosz za wysoko)--
      nic nie mogę powiedziec na temat praktyczności--bo nie ma jeszcze dzidziusia,
      który nim będzie jeździł--kupiłam z nosidłem (bo musi być dla noworodka ze
      wzgl. na usztywnienie)--sama funkcja spacerówki na pocz. nie wystarczy, jest
      chyba dosyć duży,ale bez przesady--dla mnie miał być to plus, bo jedna z mkoich
      koleżanek skarżyła się na za ciasny wózek

pozdr.marzena
    • aqua11 Re: Wózek - Deltim Voyager - warto kupić? 29.02.04, 17:23
      Ja po długim namyśle i wycieczkach po sklepach również, jak poprzedniczka,
      zakupiłam wojagera. Po wielu porównywaniach konkurował jedynie z orionem
      Polaka, jednak oriona odrzuciłam ze względu na dużą wagę, małą zwrotność i
      twarde zawieszenie. Deltima jeszcze nie używałam, jednak mam już pewne
      doświadczenie, gdyż będzie to wózek dla mojego drugoego dziecka. Poprzednio
      uzywałam Mikado i nie byłam zadowolona. Wydaje mi się, że duzymi zaletami tego
      wózka jest to, że jest dość lekki, jak na ten typ wózka, ma miękkie
      zawieszenie, regulowaną rączkę, i jest szeroki w środku. Ma też fajne szelki, w
      których dziecko może się swobodnie poruszać, a nie wypadnie. Mam nadzieję, że
      wózek spelni moje oczekiwania, jedyne, czego mu brak, to plastikowe tacki dla
      dziecka i rodzica, co ma orion. Ale pozostałe zalety przeważyły tę wadę, więc
      jednak zdecydowałam się na Deltima. Czas pokaże, czy słusznie.
    • opolanka1 Re: Wózek - Deltim Voyager - warto kupić? 29.02.04, 17:40
      Ja także zdecydowałam sie na zakup tego wózka. Po przemierzeniu wielu kilometrów
      wystaw sklepowych i po wypróbowaniu kilku ciekawych modeli, zdecydowałam się
      właśnie na voyagera.
      Dlaczego?
      Po pierwsze nie chciałam mieć typowej gondoli, a wkład, który znajduje się w tym
      wózeczku będzie, tak mi sie wydaje, dobrze ją zastępował. Jest odpowiednio
      usztywniany, a że wózek jest szeroki ( to takze jego zaleta ), to dziecku nawet
      w tym wkładzie bedzie luźno, no i przy takim wkładzie to wnętrze powinno
      rozkładać sie typowo na płasko, co w tym wózku jest także;
      Po drugie zawieszenia miękkie, zwrotnośc odpowiednia i duże pompowane koła;
      Po trzecie wysokośc regulowania rączki, tym bardziej, ze u mnie różnica
      wzrostowa miedzy mną a mężem jest znaczna;
      Po czwarte bardzo przystępna cena;

Wady narazie nie znalazłam, a koszyk , o którym dziewczyny pisza , ze jest za
      mały, nie jest dla mnie przeszkodą, a brak tacki- jest dla mnie zaletą...ale to
      moje zdanie.

Miłego zastanawiania się, i radości przy kupowaniu
      • viola48 Re: Wózek - Deltim Voyager - warto kupić? 12.03.04, 15:10
        Ja także trochę wcześniej kupiłam wózek, ale stwierdziliśmy z mężem że
        niewiadomo co jeszcze nasz kochany rząd wymyśli w sprawie podatku. Bardzo dużo
        chodziliśmy po różnych sklepach, hurtowniach, oglądaliśmy mnóstwo wózków. Od
        samego poczętku nie chcieliśmy mieć wózka z typową gondolą. Byliśmy zdecydowani
        na Mikado na paskach, ale nie było wyboru wśród kolorów więc kupliśmy Deltima
        Vojagera. Bardzo mi się podoba ma duży kosz fakt że trochę wysoko ale to nie
        szkodzi, jest dość szeroki więc dziecku będzie wygodnie spacerówka nie ma mocno
        zabudowanych boków bo słyszałam właśnie że to powoduje że dziecko ma mało
        miejsca. Miękkie zawieszenie jest bardzo dużym plusem tego wózka. Na początku
        chciałam żeby była tacka dla dziecka ale po porównaniu z wózkami z tacką
        stwierdziłam że tacka jest za blisko brzuszka dziecka przez co zwęża siedzisko.
        Więc dla mnie to nie wada że nie ma tacki. No i regulowana rączka to mus. To
        chyba wszystko teraz tylko czekamy na dzieciątko. Orion jest bardzo twardy i
        strasznie ciężki. Pozdrawiam.
        Wiola
        • evita33 Re: Wózek - Deltim Voyager - warto kupić? 12.03.04, 20:41
          Dziewczyny napiszcie czy jest może strona www gdzie znajdę wózki tego typu, w
          jakiej one są cenie???
          • biedronka2003 Re: Wózek - Deltim Voyager - warto kupić? 12.03.04, 22:50
            Evita33 Zajrzyj tutaj:
            www.bobomarket.pl/cgi/easyshop.cgi?vid=enhkwtrojrfefnavhwqimtolbewkjaxh&com=IT/2&kategoria=12&upper=0&strona=1.00
          • ewe_m Re: Wózek - Deltim Voyager - warto kupić? 13.04.04, 18:06
            Witaj
            Strony z wózkami: www.deltim.com.pl, www.wychamet.pl
            Pozdrawiam
            Ewelina
    • kasik81 Mikado 14.03.04, 22:04
      Wspomniane było w tym wątku o wózkach Mikado. Czy któraś z Was ma z nim
      doświadczenia? Jak się sprawdza? Czy deltim voyager jest na paskach, sprężynach
      czy wachaczach? Jakie cechy są jeszcze istotne przy wyborze wózka?
      Pozdrawiam Kasia i Alicja 26tyg
      • enusia Re: Deltim 15.03.04, 13:18
        Troszke polowicznie na temat: macie jakies opinie o Deltimie Focus? Pozdrawiamy.
        • bioo Re: Deltim 16.03.04, 12:40
          DOŁĄCZAM SIE DO PROSBU O OPINIE NT FOKUS-A DELTIMU Z TYPOWA GONDOLĄ
          POZDR.ANIA I BĄBELEK
          • enusia Re: Deltim 18.03.04, 08:03
            Bioo. Ja zdecydowalam sie na Fokusa. Rozne znajome duszki pochwalily ten wybor.
            Zawsze marzylam o gondolce, a poniewaz w tym Deltimie sa podnoszone plecki,
            dzidzius na pewno spoo miesiecy w nim pojezdzi (rodze w lipcu i mam nadzieje,
            ze dopiero na wiosne maluszek pzresiadzie sie do spacerowki). Budka ladnie sie
            sklada (trzeba nacisnac), cichutko. Stelarz miesci sie w bagazniku bez problemu
            (przynajmniej u nas), a gondolke mozna zamontowac na tylnym siedzeniu zamiast
            fotelika. Fotelik mozna kupic juz w zwiazku z tym dla ciut wiekszego dzidziusia
            niz noworodek. Pozdrawiamy.
            • kata74 Re: Deltim 20.03.04, 19:32
              skoro oglądałyście ofertę deltimu - to może powiecie jaka jest różnica między
              focusem a voyagerem?czy brałyście pod uwagę quica? jakie są mniej więcej ceny???
              Kasia
              • enusia Re: Deltim 21.03.04, 10:29
                Wg mnie najkrocej - -to co dla mnie bylo istotne: Focus ma pompowane kolka,
                gondole i spacerowke (osobno montowane) - kosztuje jakies 830 zl; Quick ma male
                kolka, wiec dla mnie odpadal; Voyager jest rozkladana spacerowka z (chyba)
                wkladem do srodka dla maluszka, kolka ma pompowane. Nie znam cen wozkow poza
                Focusem. Chyba Voyager jest ciut tanszy. Aha, na stelazach tych wozkow mozna
                zamontowac krzeselko samochodowe. Kuknij na strone Deltimow. Moglam cos
                pomieszac w opisac, bo juz mi sie wszystkie wozki mieszaja wink
                www.deltim.com.pl
                • kocur_1 Re: Deltim 21.03.04, 21:22
                  Ja jeździłam Focusem, polecam i firmę i wózek smile
                  Rewelacja, wytłukłam go bez litości po najgorszych dolach i dziurach, a nic mu
                  nie jest. Aktualnie czeka na drugiego "jeżdżacza", już wkrótce.
                  jest to wózek miękki, lekki (mieszkam w bloku, wnoszę go na piętro, więc to nie
                  bez znaczenia), wysoki, dziecko nie nawdycha się kurzu z ulicy, rączka w sam
                  raz (bo ja jestm wysoka), składa się łatwo i przerabia się na spacerównkę. nam
                  służył 2,5 roku bez przerwy, a zapewniam Was, że włóczyłam się z dzieckiem
                  wszędzie smile)))))))))))).
                  Hihi, teraz dokupiłam sobie do niego fotelik Grillo z pristawką smile)))))))))))
            • bioo Re: Deltim 24.03.04, 11:16
              Wielie dzieki enusia!!!!!!!!!
              no właśnie, ja rodze w czerwcu-będzie Dziewczynka!!!!!!to wiem od piatku!!!
              właśnie zastanawiamy sie nad fotelikiem samochodowym, czy konieczny, i tak nie
              mamy samochodu, ale czasami korzystamy z pomocy sasiadów i gdzies jedziemy, czy
              kupowac teraz taki fotelik montowany na stelaż fokusa?i tak jak juz to
              kupilibysmy uzywany...ale skoro mozna gondole zamontowac...pomyslimy.Jaki kolor
              wybraliscie fokusa?a czemu nie premiera?
              pozdrawiam
              Ania i Dziewczynka 30tyg
              • enusia Re: Do bioo.. 24.03.04, 14:01
                Czesc Aniu! Wybralam Focusa, bo nie widzialam Premiera. Poza tym z tego, co
                widze na stronie internetowej, to chyba Premier nie ma lekkiego stelarza
                aluminiowego, wiec pewno jest ciezszy, a ja musze wynosic wozeczek na 2 pietro.
                Kolorek - zielono-niebieski. ogladalam probkiw katalogu. Na www Deltimu
                wyglada troche jak bezowo-niebieski. Zawsze chcialam jasny wozek. Piasek z
                niebem, albo trawke z niebem smile Widzialas tanszego Focusa niz za 830 zl?
                Ciesze sie, ze bedziesz miala coreczke. Ja jeszcze nie wiem kim bedzie moja
                Kruszynka.. Moze na nastepnym usg cos sie dowiem smile ale nie musze.. Jestem
                przygotowana na niespodzianke smile Pozdrawiamy, ja i Kruszynka 23 tyg.
                • maniakow Re: Tańszy Focus. 28.03.04, 12:38
                  Cześć. Ja zamówiłam już wózek - Focusa. Chyba najbardziej przypadł mi do gustu.
                  Nie wiem z jakiej części kraju jesteś, ale u nas (Zielona Góra) wózek ten
                  kosztuje 760 zł. Pozdrawiam.
                  • enusia Re: Tańszy Focus. 29.03.04, 08:00
                    ..No to Krakow jest drozszy smile
    • mama_ola1 Re: Wózek - Deltim Voyager - warto kupić? 24.03.04, 19:23
      JAK NAJBARDZIEJ!! Olek ma teraz 4 miesiące, wóżka Deltim Voyager używamy od
      połowy grudnia, jak tylko Olo skończył 2 tygodnie. Za nami więc śniegi, po
      których świetnie sobie radził. Też nie chciałam typowej gondoli, bo uważałam,
      że tej Jest bardzo wygodny, ma pompowane koła (super ważna sprawa), przekładana
      regulowana rączka sprawia, że nie mam jej pod brodą smile. Kosztował jakieś 590
      zł. Kupiłam go widząc jedynie na stronie internetowej, więc miałam lekkiego
      pietra, jak się potem okazało, niesłusznie. Wózek troszke skrzypi, to fakt, ale
      wprawna ręka taty i preparat WD40 skutecznie temu zaradziły. Składa się szybko
      i zajmuje niewiele miejsca. Polecam jak najbardziej.
      • kata74 Re: Wózek - Deltim Voyager - warto kupić? 25.03.04, 17:13
        im bardziej drążę temat tym bardziej dochodze do wniosku że na początek
        gondola. zaczynam tez coraz mocniej nastawiać się na Deltima Focusa. Jakie jest
        wasze podejście do gondoli montowanej w aucie/ nosidelka (super że jedno i
        drugie dopina się do stelaża) to znaczy czy uwazacie że montowanie gondoli w
        pierwszych miesiącach a po np 3 miesiącach używanie nosidelka to słuszna
        decyzja??? co jest bezpieczeniejsze - głównie jeśli chodzi o kręgosłu gondola
        czy nosidelko?. Wasze pozytywne opinie są bardzo budujące -zastanawiam się czy
        kupować od razu spacerówke czy może pojeździć sobie najpierw gondolą i
        nosidełkiem a potem spokojnie dokupić spacerówkę. Dziś w sklepie powiedziano mi
        że jako nowość - nosidelka bedą szyte w kolarach gondoli podobno do tej pory
        tak nie było...
        ogplądałam jeszcze wózki Roan - fajny, cenowo podobny ale nie ma nosidełka do
        montażu,ponadto chciałabym ocenić jeszcze wozki z Implastu ale w moim mieście
        nikt go nie sprowadza. Czy zastanawiacie się co do sprawy ewentualnego sewisu=
        macie jakieś doświadczenia czy pomysły- o co pytać sprzedawcy??
        pozdrawiamy kasia
        • kocur_1 Re: Wózek - Deltim Voyager - warto kupić? 27.03.04, 18:31
          kata74 napisała:

> im bardziej drążę temat tym bardziej dochodze do wniosku że na początek
          > gondola. zaczynam tez coraz mocniej nastawiać się na Deltima Focusa. Jakie
          jest
          >
          > wasze podejście do gondoli montowanej w aucie/ nosidelka (super że jedno i
          > drugie dopina się do stelaża) to znaczy czy uwazacie że montowanie gondoli w
          > pierwszych miesiącach a po np 3 miesiącach używanie nosidelka to słuszna
          > decyzja??? co jest bezpieczeniejsze - głównie jeśli chodzi o kręgosłu
          gondola
          > czy nosidelko?.

Nosidełko dla mnie jset alternatywą na wyjazdy - nigdy montowane zamiast
          gondoli (na stałe).
          My wyjeżdżamy do rodziny (godzinka jazdy w jedną stronę) i siedzimy tam cały
          dzień. Zabierałabym zatem fotelik/nosidełko do auta i same kółka, po obiadku u
          mamay na spacerek - i w takiej formie ma to sens. Bo zmieścić gondolę, fotelik
          i jeszcze kółka raczej trudno. A dokupywać zestawu do przewożenia dziecka w
          gondoli nie zamierzam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka