olga_g Re: Łódź 05.03.04, 15:53 Mamy się dopisywać do Łodzi? o to chodzi? To się dopisuję. Olga i Igor(19.06?) P.S. Sprawdź GG Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: Łódź 05.03.04, 21:34 Olga utworzyłam "Łódź", bo są "czerwcóweczki", gdzie są mamy z całej Polski, a my możemy powymieniać się jakimiś lokalnymi wiadomościami. Poza tym co za rożnica czy któraś rodzi w kwietniu czy w lipcu. Są "szpitale w Łodzi", ale też coś jesteśmy mało aktywne. Mam nadzeję, że my łodzianki zorganizujemy sobie jakieś spotkanie. Pozdrawiam, jola. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Łódź 06.03.04, 15:45 Ciekawy pomysł. Ale sporo łodzianek rozmawia ze sobą w wątku Szpitale w Łodzi. Macie jakieś propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódź 06.03.04, 16:38 No to i ja się melduję. Mieszkam w Łodzi na Bałutach. Mój pierwszy synek powinien pojawić się w maju, no chyba że się pospieszy, bo bardzo pcha się główką w dół. Pozdrawiam, MAGDA i majowy Lesio w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: Łódź 06.03.04, 21:38 Cześć Magda Zdecydowałaś gdzie rodzisz? Chodzisz do szkoły rodzenia? U mnie póki co zostaje Rydygier, tam mam lekarza i zamierzam chodzić do szkoły rodzenia przy szpitalu. Powodzenia,pozdrawiam,jola. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódź 07.03.04, 08:10 Po wielu rozważaniach zdecydowałam się na szpital Kopernika, oczywiście pod warunkiem, że mój pchający się synek wytrzyma jakoś do 9 miesiąca. Byłam tam na założeniu szewka, poznałam oddział i personel, porozmawiałam z dziewczynami, które akurat tam rodziły i stąd moja decyzja. Będę tam i tak na zdjęciu szewka, więc wtedy dowiem się reszty szczegółów. Moja lekarka pracuje też w tym szpitalu, ale w innej specjalizacji (onkologia). W każdym razie zna tamtych lekarzy i czasem miewa dyżur również na tym oddziale. Do szkoły rodzenia chodzę na Nawrot i jestem nawet zadowolona. Jak nie mogłam dotrzeć na któreś zajęcia, bez problemu mam przełożone na później. Wczoraj prof. Laudański prezentował nam porody w wodzie w Madurowiczu. Owszem rozważałam taki rodzaj porodu, nawet bardzo, ale... uraz szpitalny bierze górę. Co do zakupów, to na razie zaopatrzyłam się w wózek i łóżeczko, czyli największe rzeczy. Torby ciuszków czekają na mnie u siostry, a resztę uzupełnię chyba w kwietniu. Pozdrawiam, MAGDA i majowy Lesio w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
renis66 Re: Łódź 17.03.04, 14:02 Cześc z tego co piszesz to chodzimy razem do tej szkoły rodzenia na Nawrot. Mam nadzieję że będziesz w Hortexie i będzie okazja pogadać i wymienic sie wiadomosciami. Pozdrawiam Renata i Rita Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódź 17.03.04, 14:47 Oczywiście postaram się dotrzeć na spotkanie. A zajęcia w szkole rodzenia chwilowo zakończyłam. Dwa, na które nie mogłam dotrzeć mam przełożone na kwiecień (3 i 17). Co prawda jeszcze nie wiem, czy będę mogła ćwiczyć te parcia III fazy z moją biedną szyjką i synkiem, który zbyt szybko chciałby się wydostać. Pozdrawiam, MAGDA i majowy Lesio w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: Łódź 06.03.04, 21:52 Cześć Dziewczyny, jako, że utworzyłam ten wątek, napiszę Wam co u mnie. Termin mam na 20/06, moim lekarzem jest dr Baradyn i chciałabym rodzić w Rydygierze. Zamierzam się zapisać do tamtejszej szkoły rodzenia, przyjmują od 29 tyg., koszt 200 zł, 10 spotkań, 1xtyg. 17,30-19,30. Na środkowym USG (w 22 tyg.) byłam w Diasonie u prof. Szaflika (polecił mi go mój lekarz), i wszystko ok (ale oczywiście czekamy do rozwiązania). Za wyprawką trochę się rozglądałam, ale jakoś na kupowanie mnie jeszcze nie wzięło, ale po Waszych obawach, że po 1 maja wszystko zdrożeje, zastanawiam się co zrobić. Napiszcie co u Was. Pozdrawiam,jola. Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Łódź 07.03.04, 13:25 Cześć dziewczyny! Pozwólcie, że i ja wtrącę swoje trzy grosze. Jestem w 16 tygodniu i mieszkam na Chojnach. Bardzo się cieszę, że będziemy mogły sobie troszkę pomóc na tym forum. To świetny pomysł. Ja w związku z powyższym mam pytanko, czy chodzicie gdzieś na basen albo siłownie dla ciężarnych? Szukam info już od jakiegoś czasu i nic, głucho w eterze. Jak tylko coś wiecie dajcie znać, dziękuję. Poza tym cały czas byłam przekonana, że mój poród odbędzie się w CZMP ale opinie są tak skrajne, że mam tylko mętlik w głowie. Mam nadzieję, że od niektórych z Was już za trochę dowiem się gdzie próbować stawić temu czoło. Ale się rozpisałam. Serdecznie pozdrawiam pa Aga Odpowiedz Link Zgłoś
madam5 Re: Łódź 07.03.04, 14:01 Czesc Dziewczyny!!! Jestem w 25 tyg, porod 24.06. Zamierzam rodzic w Rydygierze skad mam lekarza. Co do basenu dla ciezarnych to podobno na ul.Sienkiewicza w III LO jest aerobic w wodzie dla kobiet w ciazy. Nie jestem na 100% pewna ale mozesz sprawdzic.Ja troche chodzilam na zwykly basen na Rojna ale zaczely sie drobne infekcje i dalam sobie spokoj.Bardzo brakuje mi tez aerobiku na ktory przed ciaza chodzilam 2xw tygodniu a teraz mam problemy z szyjka macicy i zero cwiczen.Pozdrawiam wszystkie Mamuski-Łodzianki. Magda i 25 tyg Dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Łódź 07.03.04, 15:21 Cześć madam5! Bardzo dziękuję, sprawdzę ten obiekt. Jeszcze raz wielkie dzięki i pozdrowionka. Przykro mi, że nie możesz ćwiczyć, ja też musiałam zrobić sobie sporą przerwę i wiem co to znaczy siedzieć i nie przemęczać się. Czego to kobieta nie zrobi dla swojej kruszynki. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
gabis77 Re: Łódź 16.04.04, 20:14 Witam serdecznie, Mam na imię Gabrysia i jestem w 9 tygodniu ciązy. Razem z mężem zdecydowaliśmy się na szpital CZMP. Opinie sa podzielone(jak o wszystkich szpitalach), ale ja słyszłam dużo pozytywnych i tego się trzymam. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
peanut2004 Re: Łódź 23.03.04, 13:10 Czesc Jolu! Przeczytalam,ze bylas na USG u prof. Szaflika. Pilnie go poszukuje na konsultacje niestety w IMP twierdza ze prof. jest na zwolnieniu i nie wiadomo kiedy wraca! Czy masz moze jakies namiary na niego? Moze prywatny gab.? Pozdrawiam i czekam na info! Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: Łódź 07.03.04, 17:15 To ja może się dopiszę. Jestem, z tego co widzę, trzecią mamą, która planuje rodzić w czerwcu w Rydygierze (termin OM 24.06, USG 19.06). Do szkoły rodzenia pewnie nie trafię (to moje drugie pacholę), ale wybieram się z mężem na rekonesans porodówki (dzwoniłam - ponoć można przyjechać i wszystko pokażą na miejscu). Zakupy to mój wielki żywioł i radość, z tym że często są hipotetyczne - na razie głównie orientuję się w asortymencie i cenach. Przestaję patrzeć na ciuszki, bo zaopatrzyłam sie już na promocjach w marketach (głównie Tesco - ładnie i niedrogo). Mam już wybrany model wózka (oj, dłuuuugo go szukałam) i łóżeczka, pościel, pieluchy itd szyję sama. No i czekam... Pozdrawiam Jola. Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: Łódź 07.03.04, 21:20 Cześć Imienniczko (Jolu) Przeczytałam Twoje informacje odnośnie zakupów. Napisz proszę czym się kierowałaś przy wyborze wózka i dlaczego większość odpada? Jaki wybrałaś? Poleć jakieś strony www. Jeśli możesz napisz czy lekarza też masz z Rydygiera czy jakąś położną. Moim lekarzem jest dr. Baradyn z Rydygiera. Dlaczego wybrałaś ten szpital, czy poprzednio tam właśnie rodziłaś. Ja od 22 b.m. chcę się zapisać do szkoły rodzenia, więc zrobię rozpoznanie. Pozdrawiam,jola Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Mamusie odezwijcie się!!! 11.03.04, 20:46 Drogie Kobietki, czy jest nas tak mało w tej Łodzi. Jak przeszłam się po Pietrynie, to trochę z brzuchami chodzi, u lekarza nas pełno, a na forum cisza. Co się dzieje? Rzeczywiście nie wiem gdzie pisać, czy pod miesiącem, czy na forum lokalnym. Pewnie trochę się powtarzamy. Pozazdrościć mamom majowym, czytam ich listy (jest ich 1300, czerwcóweczek tylko 300) i stwierdzam, że jest aktywna grupa głównie ze stolicy, nawet orgaznizują sobie spotkanie, na które chętnie bym się podłączyła, ale trochę nie chce mi się jechać. Ale mam nadzieję, że nam się też uda dograć i coś zorganizować, mamy w mieście tyle fajnych lokali. Może jakaś propozycja??????? BŁAGAM ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!! Pozdrawiam, jola, 26 tydz. Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: Łódź 12.03.04, 18:57 Zaraz się załamę! Jolu, przed cwilkę napisała do Ciebie strasznie długą odpowiedź i wszystko mi wcięło. Wstrętny serwer w międzyczasie pisania po prostu mnie wylogował! Nie mam już siły ślęczeć tu tyle czasu więc krótko: Na temat Rydygiera korespondowałam jakiś czas z dziewczyną z forum, która rodziła tam rok temu. Ja poprzednio "dogorywałam" w CZMP - po porównaniu ten ostatni szpital nie wytrzymał konkurencji. Wózek: Jędroch Trio - po prostu wymarzony trójkołowiec w pełni dostosowany dla noworodka, polski i niedrogi (www.jedroch.com.pl). Rozpatrywałam też trójkołowego El-Jota, ale nie przeszedł cenzury mojego męża )) www.eljot- wozki.com.pl. Jakby co, służę swoją wiedzą. Gdzieś na innym forum znalazłam propozycję spotkania - jestem za (godzina nie gra roli jestem na zwolnieniu). Szczerze to licze no Twoje rozeznbanie odnośnie Rydygiera, odezwiesz się jeśli będziesz miała jakieś spostrzeżenia? Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesp76 Do yessy 20.05.04, 12:08 Jędroch Trio - gdzie kupujesz? na stronie internetowej nie podają żadnego adresu z Łodzi, tylko z okolic. Odpowiedz Link Zgłoś
kudik4 Re: Łódź 11.03.04, 21:00 To i ja się dołącze. Mieszkam na Retkini (ale większość czasu spędzam na Teofilowie). Termin mam na 13.05.04. Wyprawka jeszcze nie zakupiona, do szkoły rodzenia nie chodzę, odnośnie szpitala to mam straszny mętlik w głowie. Moja lekarka jest z Madurowicza {dr. Gruszczyńska} i może tam będe rodzić. Jeszcze mam czas co do wyboru . Pozdrawiam AGA Odpowiedz Link Zgłoś
mstopka Re: Łódź 11.03.04, 22:58 Ja też się dołączam. Mam termin na 9 maja. Mieszkam na Widzewie. Obecnie chodzę do szkoły rodzenia do CZMP (6 spotkań po 2,5 godzinki) i tam też zamierzam rodzić (na oddziale perinatologii). Miałam tam okazję niedawno leżeć, na szczęście niedługo. Położne są w porządku, aż byłam zaskoczona, że są takie miłe i uśmiechnięte. No pewnie, że były dwie takie które miały niesympatyczny grymas na twarzy, ale ogólnie rzecz ujmując naprawdę jestem mile zaskoczona. Sale są dwu i trzy osobowe. Jedynym mankamentem tego oddziału jest to, że leżą tam dziewczyny w różnych stadiach ciąży i po porodach. Porodówka i oddział neonatologiczny jest na tym piętrze. No i niestety do dzieciaczków trzeba lecieć przez cały korytarz, bo nie mam tam sal dla mamuś z dzieciaczkami, jak na innych oddziałach. Ale ja się zdecydowałam na ten oddział min. ze względu na to, że dyżury tam ma mój lekarz prowadzący. Jeśli chodzi o ilość Łodzinek na forum to faktycznie nie jest nas dużo. Warszawianki jednak biją rekordy. Nie wiem z czego to wynika. Czy jesteśmy, aż takim zacofanym, biednym miastem, że tak mało osób ma dostęp do internetu? A może mamy mało ciężarówek. Chociaż szczerze w to wątpię - po ostatniej wizycie w szpitalu. Pozdrawiam Was mocno Marta i 32 tyg. Filip Odpowiedz Link Zgłoś
bursz do Marty 12.03.04, 07:52 Cześć Marta, a ja Ci odpisałam odnośnie swędzenia na forum Majówki (ale tyle tam się naczytałąm listów i szczerze Wam zazdroszczę tej aktywności, zaraz nas pobudzę!). Też brałam Hemofer F nie będąc jeszcze w ciąży), ale mój znajomy lekarz zamienił to na Tardyferon Fol + Falvit, pewnie jest droższy (30 tab.-ok. 25 zł), ale podobno lepiej przyswajalny (z tym fwasem foliowy). Ja biorę w/w zestaw zamiennie z materną, którą b. poleca mi mój lekarz ze względu na pełen zestaw witamin. Miałaś wcześniej problemy z tym żelazem, czy swędzeniem? Swędzenie też pewnie spowodowane jest rozciąganiem skóry. Ja używam, tak profilaktycznie, Fissanu (20zł), poleciła mi go znajoma. Co poza tym? Pracujesz? Pozdrawiam,jola-czerwcóweczka. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódź 12.03.04, 09:45 Cześć dziewczyny! Ja oczywiście bardzo chętnie bym się gdzieś spotkała, ale nie bardzo wiem czy dam radę. Marta zna trochę mój temat. Byłam w poniedziałek u lekarki i mam naprawdę bardzo uważać. Szef założony, dobrze trzyma, ale mały jest ułożony bardzo nisko i jeszcze pcha się to swoją główką. Do tego co jakiś czas brzuch mi twardnieje i powinnam w zasadzie leżeć cały czas. Przedwczoraj pozwoliłam sobie na malutkie wyjście z mężem i przy okazji podjechaliśmy do marketu po zakupy. Cały czas jak chodziłam miałam bardzo napięty brzuch, aż się przeraziłam. Przeszło mi częściowo dopiero jak dotarłam do domu. Ale po tym wypadzie wczoraj brzuch znowu mi twardniał dość często. Biorę cały czas Fenoterol, ale wczoraj widać mało skutkował. Może mi się to uspokoi trochę i będę się mogła ruszyć z domu choć na godzinkę. Poza tym czekają mnie jeszcze drobne zakupy dla synka, ale z tym może poczekam do kwietnia. Pozdrawiam, MAGDA i majowy Lesio w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
bursz SPOTKAJMY SIĘ!! 12.03.04, 19:34 Za dużo siedzę przed komputerem, trochę mi się wątki pomyliły i....... Drogie Mamusie! Jako, że jestem założycielką tego wątku, muszę o nas dbać! Proponuję zorganizowanie spotkania we wtorek lub środę 30 lub 31 marca, Hortex na Pietrynie, jako, że jestem na zwolnieniu odpowiada mi każda godzina. Co Wy na to??? CZEKAM!! Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: SPOTKAJMY SIĘ!! 13.03.04, 07:11 Jeśli tylko będę mogła się ruszyć z domu, to jak najbardziej mi pasuje. Również dzień i godzina dowolna, bo poznaję uroki zwolnienia. Pozdrawiam, MAGDA i majowy Lesio w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Cześć Łodzianeczki 13.03.04, 10:56 Kochane Mamcie COŚ MAŁO DEKLARACJI ODNOŚNIE SPOTKANIA!!Czy Wam termin nie pasuje?Jeśli chodzi o weekend to ja nie za bardzo, bo jestem na wsi 50km od Łodzi, ale przyjadę. Proponuję jednak dla chętnych ten termin 30/03 (np. godz.12, Hortex, KTO ZA?), a ciepło (tak żeby posiedzieć w ogródku) będzie za ok. 1,5 m-ca, możemy sie spotkać jeszcze raz (chyba nie będziemy tak zapracowane i zabiegane - pora zwolnić). Jeśli chodzi o zakupy to pisałam już wyżej, ale polecam sklep Dino na piotrkowskiej, tam Pan jest bardzo zorientowany i udzieli info. pewnie na temat każdej firmy, ma b.dobre rozeznanie w produktach i naprawdę największy wybór. Jeśli chodzi o ceny, to pewnie nic po 1 maja nie zdrożeje, VAT b.z. Myślę, że nie należy panikować. Miłego weekendu, gdzie to piękne słoneczko, pozdrawiam,jola. ps. Zabierają mi neostradę, ale dam sobie radę. Za ok. tydz. będę miała znowu,pa. PISZCIE CO U WAS!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Cześć Łodzianeczki 13.03.04, 14:31 Cześć dziewczyny! Niestety ja nie mogę 30.03, ponieważ idę do pracy,ale mogę w następny dzień. Chciałabym zobaczyć to nasze spotkanie mam z małymi i dużymi brzuchami, więc proszę zorganizujmy się jakoś i będzie fajnie!!! Może niech każda napisze jakiś termin najbardziej dogodny i myślę, że wówczas uda nam się coś wspólnie ustalić. Serdecznie pozdrawiam Aga i 17 tyg. bąbelek (jutro idę na USG może się dowiem co to będzie a tak bardzo chcę dziewczynkę, może się uda?). Odpowiedz Link Zgłoś
bursz SPOTKANIE 14.03.04, 17:14 Zgodnie z propozycją Agi, aby każda się jakość zdeklarowała odnośnie spotkania w innym terminie niż 30/03, to proponuję 31/03 lub 06/04 (Hortex, godz. 12). Co Wy na to?? Pozdrawiam,jola NAPEWNO TO BĘDZIE FAJNE SPOTKANIE I BĘDZIEMY MIAŁY O CZYM POGADAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: SPOTKANIE 15.03.04, 09:32 Dla mnie pełna dowolność, dostosuję się do każdego dnia i godziny, jak tylko będę się mogła ruszyć. Codziennie siedzę w domu sama, no już niedługo chyba z mężem, bo od kwietnia już nie pracuje. Ale to i tak nic nie zmienia, bo nie mam żadnych zajęć ani planów w tygodniu. Jedyne dni kiedy na pewno nie mogę ruszyć się z domu to 26-27 marca, bo wtedy moja kicia ma termin porodu. ) Pozdrawiam gorąco, MAGDA i majowy Lesio w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: SPOTKANIE 15.03.04, 22:15 31.03 o 12.00 przed Hortexem - mnie również ten termin pasuje, ależ będzie do obgadania ). Pozdrawiam Jola. Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Re: Łódź 15.03.04, 11:04 Nie narzekajcie i tak was jest dużo. Ja rodziłam w listopadzie, a termin miałam na grudzień. Nikt z Łodzi nie odpowiadał na moje posty w tych terminów. Na pytanie o szpiatale, parę dziewczyn odpowiedziało po kilku miesiącach. Znalazłam jedną koleżankę, z którą korespondowałam mailami, miała termin dwa miesiące po mnie. W tej chwili jestem aktywna na forum: Z życia rówieśników : LIstopad 2003 i jestem tam jedyną łodzianką. Chyba poprostu mniej osób korzysta tu z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
mstopka Re: Łódź 15.03.04, 14:36 Jestem jak najbadziej za zorganizowaniem spotkania. W zasadzie mnie odpowiada każdy termin, bo również rozkoszuję się wolnym czasem na L4. Także 31 marzec godz 12 przed Horexem mi odpowiada. Może więcej napiszę późiej. Teraz uciekam i idę na spacer. Dziś taka piękna pogoda, że aż szkoda siedzieć w domciu. Pozdrawiam Was serdecznie. Marta i (32 tyg.) Filip Odpowiedz Link Zgłoś
olga_g Re: Łódź 15.03.04, 15:29 Cześć dziewczyny. Mnie również pasuje 31.03 o 12! Mam nadzieję, że wreszcie nam sie uda. Pozdrawiam, Olga i 2 tyg Igor Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Łódź 15.03.04, 18:21 Cześć laseczki, mi również odpowiada 31.03, więc może zostańmy przy tym treminie i zobaczymy ile nas się jeszcze zjawi. Serdecznie pozdrawiam. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Spotkanie - HORTEX 16.03.04, 08:08 Właśnie sobie wyobraziłam taką grupkę stojących ciężarówek pod Hortexem. ) To będzie fajny widok. 31 marca o godz. 12 jak najbardziej może być. To jeszcze dwa tygodnie. Myślę, że uzbiera się nas trochę. Pozdrawiam wiosennie, MAGDA i majowy Lesio w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Spotkanie - HORTEX 16.03.04, 09:59 Cześć dziewczyny, czytałam o spotkaniu i to naprawdę fajny pomysł. Ja przez ostatni tydzień zupełnie nie miałam czasu aby usiąść do komputera ale już nadrabiam zalegości. Mnie też pasuje termin spotkania. Widzę że jedyna mieszkam na Rudzie Pabianickej (Górna) więc będzie prawie cała Łódź. Czytałyście w prasie o tych ludziach co się spotykają i przez jakąś krótką chwilę robią coś jednocześnie, np: jedzą banany mlaskająć. To spotkanie mi się z tym kojarzy. Marta i 27 tyg Oleńka Odpowiedz Link Zgłoś
anitashe30 Re: Spotkanie - HORTEX 16.03.04, 12:15 Fajny pomysł - ja będę z wami wirtualnie, bo jezeli moja Natalka nie wymysli nic wczesniej to 1 kwietnia mam się stawić w szpitalu. Na szczęscie wyprawka i mebelki kupione (polecam Słonia!!), pokoik na ukończeniu, szkoła rodzenia - jeszcze tylko dwa spotkania i czekamy na naszą królewnę. Trzymajcie się cieplutko i trzymajcie za nas kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
bursz anitashe30 16.03.04, 15:53 Witamy chyba Anitko, fajnie, że się odezwałaś! Napisz coś więcej, może po porodzie. Gdzie rodzisz, jak wrażenia. TRZYMAMY KCIUKI, POWODZENIA, PA,jola Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Spotkanie; 31/03,godz. 12 16.03.04, 19:14 Cześć Łodzianeczki, bardzo się cieszę, że uda nam się spotkać. Zrobiłam listę wg poniższej specyfikacji Login;imię;rocznik;Dzidzia;termin;m-sce zam.;szpital Olga_g; Olga;?;Igor;19/06;?;Rydygier Marta.28;Marta;?;Oleńka;czerwiec;Ruda Pab.;? Madziki;Magda;?;Lesio;maj;Bałuty;Koper Juropka,Aga;?;?;?;Chojny;CZMP Madam5;Magda;?;24/06;?;Teofilów;Rydygier Yessa;Jola;?;20/06;?;?;Rydygier Kudik4;Aga;?;13/05;Retkinia;? Mstopka;Marta;?;09/05;Filip;Widzew;? Bursz;Jola;1973;20/06;?;Widzew;Rydygier Uzupełnijcie co się da i jak się da. Jeśli coś pomyliłam to poprawcie. Myślę, że spotkamy się w Hortexie, to jest chyba kawiarnia, zaraz przy ogródku, pierwsze wejście. Nie odliczyła się chyba jeszcze Magda (madam5) i Agnieszka (kudiki4), ale mam nadzieję, że przyjdą. Jeśli mają ochotę się z "brzuszkami" spotkać "Łodzianeczki-już Mamusie" to oczywiście zapraszamy. Yessa (Jola) nie waż się nie przyjść na spotkanie (gdzieś wyczytałam zwątpienie). BARDZO SIĘ CIESZĘ, POZDRAWIAM,JOLA. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 16.03.04, 22:06 Wstawiam i uzupełniam listę: Olga_g; Olga;?;Igor;19/06;?;Rydygier Marta.28;Marta;?;Oleńka;czerwiec;Ruda Pab.;? Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik Juropka,Aga;?;?;?;Chojny;CZMP Madam5;Magda;?;24/06;?;Teofilów;Rydygier Yessa;Jola;?;20/06;?;?;Rydygier Kudik4;Aga;?;13/05;Retkinia;? Mstopka;Marta;?;09/05;Filip;Widzew;? Bursz;Jola;1973;20/06;?;Widzew;Rydygier Pozdrawiam i czekam na spotkanie, MAGDA i majowy Lesio Odpowiedz Link Zgłoś
mstopka Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 16.03.04, 22:53 Ja również uzupełniam listę: Olga_g; Olga;?;Igor;19/06;?;Rydygier Marta.28;Marta;?;Oleńka;czerwiec;Ruda Pab.;? Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik Juropka,Aga;?;?;?;Chojny;CZMP Madam5;Magda;?;24/06;?;Teofilów;Rydygier Yessa;Jola;?;20/06;?;?;Rydygier Kudik4;Aga;?;13/05;Retkinia;? Mstopka;Marta;1977;09/05;Filip;Widzew;CZMP Bursz;Jola;1973;20/06;?;Widzew;Rydygier A tak w ogóle to czy spotykamy się przed wejściem do kawiarni od strony Piotrkowskiej? A może coś pokręciłam. Pozdrawiam Marta i Filip w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 16.03.04, 22:57 > Wstawiam i uzupełniam listę: > > Olga_g; Olga;?;Igor;19/06;?;Rydygier > Marta.28;Marta;?;Oleńka;czerwiec;Ruda Pab.;? > Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik > Juropka,Aga;1977;sierpień;Chojny;CZMP > Madam5;Magda;?;24/06;?;Teofilów;Rydygier > Yessa;Jola;?;20/06;?;?;Rydygier > Kudik4;Aga;?;13/05;Retkinia;? > Mstopka;Marta;?;09/05;Filip;Widzew;? > Bursz;Jola;1973;20/06;?;Widzew;Rydygier > > Pozdrawiam i mam nadzieję, że pogoda nam dopisze. > Aga i 17 tyd. bąbelek Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 16.03.04, 23:12 No to ja również uzupełnię listę o moje skromne dane: Olga_g; Olga;?;Igor;19/06;?;Rydygier Marta.28;Marta;?;Oleńka;czerwiec;Ruda Pab.;? Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik Juropka,Aga;?;?;?;Chojny;CZMP Madam5;Magda;?;24/06;?;Teofilów;Rydygier Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschód;Rydygier Kudik4;Aga;?;13/05;Retkinia;? Mstopka;Marta;1977;09/05;Filip;Widzew;CZMP Bursz;Jola;1973;20/06;?;Widzew;Rydygier No to wydało się, jaka ze mnie seniorka ) Zauważyłam ciekawostkę: cztery z nas mają zbliżony termin i chcą rodzić w Rydygierze, hihi. A tak poza tym to 24.06. to mój termin OM, a wg USG mam 19.06... Pozdrawiam wszystkie mamy i dzidzie Jola Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 17.03.04, 10:37 No to ja również uzupełnię listę o moje skromne dane: > > Olga_g; Olga;?;Igor;19/06;?;Rydygier > Marta.28;Marta;1976;Oleńka;19/06;Ruda Pabianicka;ICZMP > Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik > Juropka,Aga;?;?;?;Chojny;CZMP > Madam5;Magda;?;24/06;?;Teofilów;Rydygier > Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschód;Rydygier > Kudik4;Aga;?;13/05;Retkinia;? > Mstopka;Marta;1977;09/05;Filip;Widzew;CZMP > Bursz;Jola;1973;20/06;?;Widzew;Rydygier Myślałam, że jest nas więcej? Pozdrowienia dla wszystkich mam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
madam5 Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 17.03.04, 10:47 Dolaczam sie do uzupelniajacych: >Olga_g;Olga;Igor;19/06;?Rydygier >Marta.28;Marta;?;Olenka;czerwiec;Ruda Pab;? >Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik >Juropka;Aga;?;?;?;Chojny;CZMP >Madam5;Magda;1975;24/06;Julka lub Kubuś;Bałuty;Rydygier >Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschod;Rydygier >Kudik4;Aga;?;13/05;Retkinia;? >Mstopka;Marta;1977;09/05;Filip;Widzew;CZMP >Bursz;Jola;1973;20/06;Widzew;Rydygier Wczoraj na wizycie u gina okazalo sie ze mam bardzo nisko macice wiec ostatnie miesiace ciazy spedze raczej odpoczywajaco-lezaco.Do tego jeszcze w domu remont i totalny balagan.Jezeli nie bede na spotkaniu to jestem z Wami "duchowo". Pozdrawiam. Magda i 27 tyg Dzidzia. Odpowiedz Link Zgłoś
renis66 Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 17.03.04, 14:19 Ja również się dołanczam> Renis66: Renata1974;Rita;26/04; Madurowicz Olga_g;Olga;Igor;19/06;?Rydygier > >Marta.28;Marta;?;Olenka;czerwiec;Ruda Pab;? > >Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik > >Juropka;Aga;?;?;?;Chojny;CZMP > >Madam5;Magda;1975;24/06;Julka lub Kubuś;Bałuty;Rydygier > >Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschod;Rydygier > >Kudik4;Aga;?;13/05;Retkinia;? > >Mstopka;Marta;1977;09/05;Filip;Widzew;CZMP > >Bursz;Jola;1973;20/06;Widzew;Rydygier Dawno sie nie odzywałam bo mam remont zakupionego niedawno mieszkanka a poza tym zakupy i przygotowania że istne urwanie głowy. Pozdrawiam i na pewno będe pod Hortexem. Renata Odpowiedz Link Zgłoś
olga_g Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 17.03.04, 16:07 Cześć dziewczyny, jak wszyscy, to ja też uzupełnię..: Renis66: Renata1974;Rita;26/04; Madurowicz Olga_g;Olga;1977;Igor;19/06;Bałuty;Rydygier Marta.28;Marta;?;Olenka;czerwiec;Ruda Pab;? Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik Juropka;Aga;?;?;?;Chojny;CZMP Madam5;Magda;1975;24/06;Julka lub Kubuś;Bałuty;Rydygier Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschod;Rydygier Kudik4;Aga;?;13/05;Retkinia;? Mstopka;Marta;1977;09/05;Filip;Widzew;CZMP Bursz;Jola;1973;20/06;Widzew;Rydygier Do zobaczenia!Olga Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 17.03.04, 16:43 Hej dziewczyny już raz się uzupełniałam i Juropa też. No i nas zjadłyście. Więc jeszcze raz powtórka z rozrywki: > Renis66: Renata1974;Rita;26/04; Madurowicz > Olga_g;Olga;1977;Igor;19/06;Bałuty;Rydygier > Marta.28;Marta;1976;Olenka;19/06;Ruda Pabianicka;ICZMP > Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik > Juropka;Aga;1977;sierpień;?;Chojny;CZMP > Madam5;Magda;1975;24/06;Julka lub Kubuś;Bałuty;Rydygier > Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschod;Rydygier > Kudik4;Aga;?;13/05;Retkinia;? > Mstopka;Marta;1977;09/05;Filip;Widzew;CZMP > Bursz;Jola;1973;20/06;Widzew;Rydygier Wyszło na to że w czerwcu będę sama w ICZMP. Marta napisz po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 17.03.04, 21:04 No takie apetyty mamusie macie,że nas zjadacie > > > Renis66: Renata1974;Rita;26/04; Madurowicz > > Olga_g;Olga;1977;Igor;19/06;Bałuty;Rydygier > > Marta.28;Marta;1976;Olenka;19/06;Ruda Pabianicka;ICZMP > > Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik > > Juropka;Aga;1977;sierpień;Pola lub Kajetan;Chojny;CZMP > > Madam5;Magda;1975;24/06;Julka lub Kubuś;Bałuty;Rydygier > > Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschod;Rydygier > > Kudik4;Aga;?;13/05;Retkinia;? > > Mstopka;Marta;1977;09/05;Filip;Widzew;CZMP > > Bursz;Jola;1973;20/06;Widzew;Rydygier > > Ja pewnie też będę sama w sierpniu w CZMP, niedobrze, niedobrze. Pozdrawiam Aga > Odpowiedz Link Zgłoś
kudik4 Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 17.03.04, 21:21 A ja jak zwykle na końcu, ale uzupełniam się: > > > > > Renis66: Renata1974;Rita;26/04; Madurowicz > > > Olga_g;Olga;1977;Igor;19/06;Bałuty;Rydygier > > > Marta.28;Marta;1976;Olenka;19/06;Ruda Pabianicka;ICZMP > > > Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik > > > Juropka;Aga;1977;sierpień;Pola lub Kajetan;Chojny;CZMP > > > Madam5;Magda;1975;24/06;Julka lub Kubuś;Bałuty;Rydygier > > > Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschod;Rydygier > > > Kudik4;Aga;1979;13/05; Oliwia lub Kacperek;Retkinia;Madurowicz > > > Mstopka;Marta;1977;09/05;Filip;Widzew;CZMP > > > Bursz;Jola;1973;20/06;Widzew;Rydygier > > > > > o kurcze jestem najmłodsza z tej listy Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
anitashe30 Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 17.03.04, 22:25 Hej - dopisuję się do listy Renis66: Renata1974;Rita;26/04; Madurowicz > > > > Olga_g;Olga;1977;Igor;19/06;Bałuty;Rydygier > > > > Marta.28;Marta;1976;Olenka;19/06;Ruda Pabianicka;ICZMP > > > > Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik > > > > Juropka;Aga;1977;sierpień;Pola lub Kajetan;Chojny;CZMP > > > > Madam5;Magda;1975;24/06;Julka lub Kubuś;Bałuty;Rydygier > > > > Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschod;Rydygier > > > > Kudik4;Aga;1979;13/05; Oliwia lub Kacperek;Retkinia;Madurowicz > > > > Mstopka;Marta;1977;09/05;Filip;Widzew;CZMP > > > > Bursz;Jola;1973;20/06;Widzew;Rydygier > > > > Anitashe30;Anita;1973;01/04;Natalia;Pabianice;CZMP > > Bardzo, bardzo Was pozdrawiamy - Anita z Natalką Odpowiedz Link Zgłoś
bilboa Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 23.03.04, 10:38 Witam wszystkie mamy i przyszłe mamusie. Mam nieśmiałe pytanie.Czy można dołączyć do Was 31.03 w Hortexie? Nie udzielałam się może na forum ale bardzo uważnie śledziłam wasze maile.Jestem przyszłą mamą, termin mam na sierpień i bardzo chętnie dołączyłabym do innych przyszłych mam. Czekam na odpowieddź.Bilboa. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 23.03.04, 13:42 Ależ oczywiście! Serdecznie zapraszamy. ) Im nas więcej tym raźniej. Mój brzuszek ostatnio jest coraz większy, wszyscy to zauważają, a mi jest coraz bardziej ciężko... Ale do Hortexu dotrę. Pozdrawiam, MAGDA i majowy Lesio w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 23.03.04, 13:55 Cześć bilboa! Ale się zakamuflowałaś oczywiście, że możesz dołączyć wszystkie mamy są mile widzaine, dla nas lepiej, bo każda z nas ma pewnie różne doświadczenia i dobrze je sobie wymienić między sobą. Ja też mam termin na sierpień Pozdrawiam i do zobaczenia. P.S. Napisz może coś o sobie tak jak my to robiłyśmy poniżej. Dzięki pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
bursz POZNAJMY SIĘ!! 18.03.04, 08:01 Bardzo się cieszę, że uda nam się spotkać, zapraszamy kolejne Mamusie. Anitko, nie jesteś słynną panią poseł Błochowiak? Miałam przyjemność z nią studiować, ale czytałam gdzieś wywiad, że dzieci to jeszcze trochę??? Mam propozycję, abyśmy trochę o sobie opisały. Więc zaczynam. Jestem wiekiem chyba 3 od końca na tej liście (1973). Dziecko pierwsze, stan cywilny; mężatka od 3 lat, partner ten sam od 13 lat (nieźle!?). Większość swojego, obecnie wolnego czasu, spędzam na wsi u rodziców (w okolicach Poddębic) z moim uroczym pieskiem, owczarkiem colli Burszynkiem, z którym chodziliśmy zimą na biegówki, a teraz do lasu na spacery. Lubię aktywnie spędzać wolny czas i trochę "cierpię", że nie byłam na nartach, nie wsiądę na rower do lipca (lekarz powiedział żeby raczej nie ryzykować) i nie popływam na desce windsurfingowej, którą to umiejętność posiadłam w ostatnie wakacje na kursie nad naszą piękną zatoką Helską. Mamy jeszcze małe mieszkanko w Łodzi na Tatrzańskiej, gdzie czasami bywam. Skończyłam zarządzanie i podyplomowe prawo pracy na UŁ. Pracowałam w firmach handlowych, były to filie, ale powiem Wam szczerze pracy "dla kogoś i u kogoś" mam dość. Czekamy na nasze Maleństwo, Julcię lub Piotrusia (obojętne). Tylko teraz podobno co druga Julia, ale my takiej nie znamy, no i Julia to podobno taka "mała blądyneczka". Nasza nie zapowiada sie ani mała, ani tak do końca blądyneczka? Co u Was? Pozdrawiam, czerwcóweczka-jola Odpowiedz Link Zgłoś
anitashe30 Re: POZNAJMY SIĘ!! 18.03.04, 11:36 Hej brzuchatki!!! Na początek od razu napiszę że na szczęscie nie jestem słynną paną poseł (chociaż niedaleko ode mnie mieszka). Tak jak Jola przedstawię się. Od 3 marca mam 31 lat, od 6 lat jestem mężatką, spodziewamy się pierwszego dzidziusia. Wg USG jest to dziewczynka więc Natalka, na drugie imię wybralismy Karima (mój tesc jest Afgańczykiem - jest to imię afgańskie). Mam licencjat z administracji i mgr z ekonomii - pracy broniłam już z Natalką w brzuszku. Na razie nie pracuję - prawie od początku ciązy jestem na L-4, a po porodzie ustalilismy z Radkiem (moim męzem), że powychowuję dzidziusia, zwłaszcza ze w ciągu dwóch lat planujemy następne maleństwo. Radek ma firmę - centrum języka angielskiego i pracuje od rana do nocy - tylko niedziela jest dla nas. Dlatego mielismy problem ze skompletowaniem wyprawki, bo jedyne wolne przedpołudnie poswięcamy na szkołę rodzenia. Ale już wszystko mamy - wczoraj nabylismy sliczny wózeczek. Jak juz wiecie jestem z Pabianic, mieszkamy niedaleko moich rodziców i mamy Radka więc babcie i dziadek na wyciągnięcie ręki, mamy trzy pieski - dwa mieszkają w ogrodzie a jeden z nami w domku - i żółwia wodnego. To chyba tyle! Rodzić będziemy w CZMP - termin 1 kwietnia. Fajnie, że powstał wątek łodzki. Trzymajcie się cieplutko! Anita i Natalka Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: POZNAJMY SIĘ!! 18.03.04, 14:44 To może i ja napiszę w skrócie o sobie. Mam na imię Magda. 31 lat skończyłam 21 grudnia, więc całkiem niedawno, no ale rocznikiem to już idzie kolejny roczek. Mój staż małżeński jest jeszcze skromny - zaledwie 7 miesięcy. Spodziewamy się pierwszego synka (Lesio Józef), który powstał na tydzień przed ślubem po wieczorze kawalersko-panieńskim. ) Od dłuższego czasu siedzę w domku na L4, ale po macierzyńskim będę musiała wracać do pracy. Z kolejnym potomkiem nie zamierzamy długo czekać, więc może znowu pójdę na L4 - wszystko jest możliwe. Ukończyłam FTIMS (Informatyka) na Politechnice Łódzkiej. Pracuję w zawodzie w ŁZE SA. Mój mąż Paweł jest 4-pokoleniowym Warszawiakiem i tam też pracuje, ale już tylko do końca marca. Dla mnie przeprowadził się do Łodzi. Mieszkamy obecnie na Bałutach, a będziemy budować domek w Rogowie. Mamy dwie kotki - Atila (Maine Coon) i Asteria (Norweska Leśna). Niesamowite pieszczochy. Starsza z nich Atila za jakiś tydzień zostanie po raz pierwszy mamusią. Mój mąż się śmieje, że ma teraz dwie brzuchatki w domu. Na razie zakupiliśmy wózek i łóżeczko z materacykiem, które na razie czeka na złożenie. Sporo rzeczy dostanę od siostry (ona ma już trójkę dzieci). Dopiero jak przejrzę czego mi brakuje pojadę kompletować rzeczy. Termin porodu według wyliczeń mojej ginki mam na 17 maja, ale chyba 2 tygodnie wcześniej będę miała zdejmowany szew, więc nigdy nic nie wiadomo. Jeśli wszystko będzie w porządku to planuję rodzić w Koperniku. Pozdrawiam, MAGDA i majowy Lesio w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: POZNAJMY SIĘ!! 18.03.04, 16:52 To jak wszyscy to wszyscy. Mam na imię Marta. W listopadzie skończę 28 lat. Z mężem jesteśmy po ślubie prawie 4 lata a to będzie nasze pierwsze dziecko (ma być podobno córeczka na 90%, mam nadzieję że na następnym USG będzie na 100%). Ukończyłam rachunkowość na UŁ, a teraz zdaję egzaminy na biegłego rewidenta i zaraz po świętach mam ciężki egzamin, więc się już uczę. A ponieważ siedzę na zwolnieniu to mam trochę czasu na naukę. Pracuję na stanowisku asystenta biegłego rewidenta w firmie audtorskiej, więc w swoim zawodzie. Mąż ma to samo wykształcenie tyletylko, że już zdał wszystkie egzamniny i teraz odbywa aplikację u mnie w firmie. Poznaliśmy się na kursie z angielskiego przed maturą, zupełnie przypadkowo. Więc już trochę ze sobą jesteśmy. W rodzinie mojego męża ma się urodzić dwójka maluchów, a w mojej kuzynka (notabene się przedstawiła na forum - anitasze - w kwietniu) więc trochę będzie tych dzieciaków na kinder party. No i moja najlepsza przyjaciółka będzie rodzić po mnie więć to chyba będzie dość duży rocznik. Mamy zamiar z mężem zacząć malować pokój dla dziecka bo przez 4 lata stał pusty i jest bardzo zakurzony, wybieramy właśnie kolory. Cieszę się, że urodzę w czerwcu bo mieszkam w domku z ogrodem i dzidzia będzie mogła spędzać dużo czasu na świerzym powietrzu. Pozdrawiam Marta i dzidzia w 27 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: POZNAJMY SIĘ!! 18.03.04, 22:50 No to dziewczynki, jedziemy z tym cv: Nazywam się Agnieszka i w listopadzie skończę 27 lat. To moja pierwsza dzidzia i jeszcze nie wiem co to będzie, wstępne imiona Kajetan lub Pola (to nie podoba się mojemu facetowi). Jesteśmy parą od 13 lat, pochodzimy z południa Polski, tzn. z Żywca, ukończyliśmy polonistykę na UŁ, teraz mamy swoją małą perfumerię i tak sobie mieszkamy w Łodzi i tęsknimy za górami. Czekamy na bąbelka, który ma dołączyć na koniec sierpnia i przyjdzie na świat w CZMP, o ile zdania nie zmienię. Do Anitashe moja koleżanka miała termin na 01.04 i właśnie wczoraj urodziła w CZMP, pierwsze dziecko i poród trwał nie całe półtorej godziny. Taka to ma dobrze, tylko dzieci rodzić. Pozdraewiam serdecznie Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: POZNAJMY SIĘ!! - do marta.28 22.03.04, 23:16 Cześć Marta, ja również skończyłam rachunkowość na UŁ i jestem asystentką w firmie audytorskiej. Jestem mamą 3,5 m-cznej dziewczynki. Pozdrowienia dla ciebie i dzidzi Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Do Madziki 19.03.04, 21:33 Hej Madzia! Mój brat też jest z rocznika 72 i kończył FTiMS tyle, że matematykę stosowaną. Chętnie bym się wybrała na wasze spotkanko, ale nie mam z kim zostawic mojego małego bączka. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Do Madziki 20.03.04, 11:33 No proszę, jaki ten świat mały. ) Niewykluczone, że znam go z widzenia. Na początku mieliśmy sporo wspólnych wykładów. A na spotkanie możesz przyjść z bączkiem, jeśli dziewczyny nie mają nic przeciwko. ) Pozdrawiam, MAGDA i majowy Lesio w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Re: Do Madziki 20.03.04, 12:07 Oj dziewczyny uważajcie z tymi remonatami. My w 37 tygodniu ciąży tapetowaliśmy kuchnię. Tzn. mąż tapetował-ja asystowałam. W niedzielę po skończonej pracy zażartowałam, że tak powoli, żeby się nie forsować posprzątam, a potem urodzę. Nie zdążyłam skończyć sprzątania, w środę urodziłam. Dobrze że to już był 38 tydzień i mały urodził się z 10 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
mstopka Re: POZNAJMY SIĘ!! 19.03.04, 00:10 Witajcie Łodzineczki! Ja również dopiszę coś o sobie. Mam na imię Marta. W lutym br. skończyłam 27 lat. To moje pierwsze dzidzi. 100% synek - Filip, który ma przyjść na świat około 9 maja. Partner ten sam od 10 lat (od 5 mąż). Mieszkamy w 3 pokojowym mieszkanku na starym Widzewie. Skończyłam Informatykę na Wydziale Informatyki i Ekonometrii w WSI w Łodzi. Obecnie pracuję, a właściwie odpoczywam na L4 (w zasadzie od początku ciąży) w jednej z państwowych instytucji, która nie cieszy się zbyt dobrą opinią. Czekamy z mężem z niecierpliwością na nasze bobo. W ten weekend tapetujemy pokoik dzidzi i odbieramy łóżeczko ze sklepu. Brakuje nam jeszcze kilku rzeczy dla malucha, ale myślę, że w njbliższych dniach (tygodniach)uda nam się je skompletować. Mam zamiar rodzić w ICZMP. Tam też chodzę na zajęcia do szkoły rodzenia. A tak w ogóle to uwielbiam aktywnie spędzać czas. Lubię pływać, spacery, jazdę na rowerku (ten sezon mam raczej z głowy). Lubię wyskoczyć do kina, teatru, na dobre jedzonko. I kocham wiosnę, która nareszczie przyszła do nas. Słonko, zapach drzew, śpiew ptaków. Dzisiaj wybrałam się na dłuuuugi spacer do parku. Było tak cudownie, że zapomniałam na chwilę nawet o wszystkich niedogodnościach ziązanych z ciążą. Za to wróciłam potwornie głodna i zmęczona. Mój synek najwyraźniej też padnięty - bo jest nadzwyczaj jest spokojny. Pozdrawiam Was gorąco Marta i Filip (dziś zaczęliśmy 33 tydzień) Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: POZNAJMY SIĘ!! 19.03.04, 17:40 No to kolej na mnie: Mam na imię Jola, 39 lat i oczekuję na drugie dziecko. Wszystko wskazuje na to, że będzie to drugi synuś dla mnie (choć nie ukrywam - pierworodny dla mojego męża... bo mąż też jest drugi). Tak właściwie to czuję się, jakbym miała ofiarowane drugie życie. Jeżeli jeszcze dodam, że urodziłam się drugiego maja, a pierwszy synuś drugiego sierpnia (1992), to same widzicie, że w Totku powinnam obstawiać w pierwszej kolejności cyfrę 2, co niniejszym czynię mniej lub bardziej cyklicznie. A wracając do rzeczywistości; ja też ukończyłam FTiMS na PŁ, pracuję jako informatyk (w tej chwili na L4 - moi biedni koledzy w pracy mają dzięki mnie urwanie głowy, ale mam nadzieję, że nadal troszkę mnie lubią )). Grzegorz ma lat 11 z hakiem, urodził się w CZMP, było nieźle, ale w tej chwili wolałabym coś bardziej kameralnego - dlatego zastanawiam się nad Rydygierem (a ostatnio też troszkę nad Przyrodniczą). Mieszkamy we własnym, czteropokojowym mieszkanku na Widzewie. Zakup dokonany przed półtorarokiem bardzo trafiony - tylko czemu te raty takie upiornie wysokie )) Razem z nami mieszkają tu też: 6 - letnia kicia Smerfetka, 6 - miesięczna sunia Tila rasy Sheltie i chomik Krecik (starszy pan, latem skończy dwa latka). I to by było chyba na tyle... Pozdrawiam Jolcia. Odpowiedz Link Zgłoś
renis66 Re: Łódź 19.03.04, 11:23 No to jak wszyscy to wszyscy Mam na imię Renata i w lipcu stuknie 30 lat.Mężatką jestem od roku ale razem juz 9 lat. (szybko minęło). Termin mam na 26 kwiecień. dzisiaj rano moja przyjaciółka urodziła synka- trochę jej zazdroszczę ze ma to juz za sobą. Od roku jestem magistrem pedagogiki ale nie pracuje w swoim zawodzie (w tej chwili u teściów a poza tym z meżem mamy swoją firmę). Teraz to oczywiscie od samego początku jestem na L4. Mieszkam w Łodzi i właśnie remontujemy zakupione w grudniu mieszkanie i zamierzamy sie pod koniec marca przeprowadzić ale mam nadzieję ze uda mi sie wyrwac 31 na nasze spotkanko. Dla córeczki juz prawie wszystko mamy oprócz łóżeczka, które mam dostac od koleżanki ale to dopiero po przeprowadezce. Mamy teraz istne urwanie głowy i Castorame odwiedzamy prawie codziennie. Ciesze sie że jest takie forum i ze sie spotkamy i wymienimy wrażenia z tych 9 miesiecy Pozdrawiam Renata i Rita (35tydz.) Odpowiedz Link Zgłoś
madam5 Re: Łódź 19.03.04, 12:00 Czesc dziewczyny!!! Teraz kolej na mnie.Mam na imie Magda i we wrzesniu skoncze 29 lat. Swojego meza znam od 4 lat a 3 maja bedziemy obchodzili 1 rocznice slubu.Mieszkamy na Balutach w okolicach Żabienca.Studiowalam pedagogike spoleczna a pracuje w przedszkolu.Od listopada siedze na zwolnieniu bo wiadomo ze takie skupisko dzieci to prawdziwa "wylegarnia" zarazkow i moglabym wszystko od nich lapac.Tesknie jednak za dzieciaczkami i od czasu do czasu je odwiedzam.Termin porodu mam na 24.06. ale na ostatniej wizycie lekarz nastraszyl mnie ze mam bardzo nisko macice i musze na siebie uwazac aby nie urodzic przedwczesnie.Przepisal mi Fenoterol po ktorym strasznie mnie trzesie ale musze to wytrzymac aby donosic ciaze do czerwca. Dla dzidzi oprocz reczniczka-szlafroczka nic jeszcze nie mam. Nie chce znac plci dzidziusia co troszke utrudnia kompletowanie wyprawki( ach te kolory!!). Po cichu licze ze bedzie to dziewczynka choc wszyscy uwazaja odwrotnie.W sklepach ogladam tylko sukieneczki ale na razie boje sie cokolwiek kupowac. Za tydzien maz bierze sie za remont pokoju dla maluszka.Bede rodzic w Rydygierze wiec z niektorymi moze spotkam sie na porodowce. Pozdrawiam. Magda i 27 tyg dzidzia. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_g Re: Łódź 19.03.04, 12:15 Cześć, nazywam się Olga, mam 27 lat.Znam mojego mężczyznę od 2 lat, od roku jesteśmy małżeństwem. też, podobnie jak magda mieszkam na Bałutach w dalszych okolicach Żabieńca(bardziej są to okolice Lutomierskiej). Skończyłam zarządzanie na Uł, pracuje w miedzynarodowej firmir logistycznej. Dziś jestem ostatni dzień w pracy przed L4. Z tego powodu mam od kilku dni straszne urwanie głowy i na domiar złego nabawiłam się okrutnego kataru. Termin mam na 19.06, ale mam skróconąszyjkę i lekarz nastraszył mnie, że może byc wcześniej. Większość rzeczy dla dzieciaczka mam juz w domu od znajomych, moja pzryjaciółka obiecała nam w prezencie łóżeczko, więc mało zostanie do kupienia. Czeka mnie oczywiście mały remont w domu na okoliczność nowego mieszkańca. Też wybieram się do Rydygiera. całuski, Olga i Igor Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Do Olgi 20.03.04, 11:39 Gdzie w okolicach Lutomierskiej mieszkasz? Bo ja dokładnie na Lutomierskiej przy Mokrej. ) Pozdrawiam, MAGDA i majowy Lesio w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
olga_g Do Madziki 29.03.04, 21:35 Magda, przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale miałam przerwę w dostępie do sieci. Dokładnie mieszkam na Obornickiej przy Lutomierskiej, więc całkiem niedaleko. Odpowiedz Link Zgłoś
anieszka76 Re: Łódź 22.03.04, 10:31 Witam wszystkie łodzianki ja mieszkam na olechowie, no już nie mam brzuszka (powiedzmy )za to mam mojego Bartoszka, który urodził się 05.03.04r. i jest najukochańszym synkiem na świecie. Oto on forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=11487791 Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Łódź 22.03.04, 11:04 Cześć dziewczyny! Może Wy mnie pocieszycie i powiecie czy to normalne, mianowicie zaczęłam 18 tydzień i według Fertility Friend zaczął się również 5-ty miesiąc, a ja nadal nic nie przytyłam, owszem troszke zaokrąglił się mój brzuch, ale nic poza tym. Nie czuję jeszcze ruchów, wiem,że to jeszcze nie pora (przynajmniej nie u Wszystkich), ale to pozwoliłoby mi spokojnie podchodzić do tematu. Ostatnio byłam na USG 11.03 i było wszystko ok, a ja się martwię, czy sytuacja się nie odwróciła? Na dodatek złapałam paskudny katar i ledwo żyję, może macie jakieś sposoby na przepędzenie tego drania? Ale się denerwuję... niedobrze. Serdecznie pozdrawiam Agnieszkę76, Ty już przynajmniej masz za sobą ten stresujący okres, życzę powodzenia. Pozdrawiam Was i czekam na jakieś pocieszenie, pa. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
anieszka76 Re: Łódź 22.03.04, 11:30 To nic nie znaczy, że nie masz brzuszka jszcze. W szpitalu poznałam dziewczynę, która brzuszek dostała w 8 m-cu, nie martw się tak bardzo, jeśli wyniki badań są ok... to nie ma się czego bać. Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Łódź 22.03.04, 11:49 Dzięki za szybką reakcję, nie chcę z każdą obawą lecieć do ginekologa, no bo co bysobie facet pomyślał, że jakaś nadgorliwa się znalazła, wszystkie chcą mało przybrać na wadze, a ta się domaga dodatkowego balastu. Jestem chyba przewrażliwiona! Dziewczyny co z tym katarem zrobić? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Re: Łódź 22.03.04, 18:37 Najlepiej skonsultuj sie ze swoim ginem. on ci doradzi co możesz wziąć w ciąży, żeby dziecku nie zaszkodziło. Ja karmię i tez się właśnie przeziębiłam. Zadzwoniłam do pediatry mojego synka i dostałam od pani doktor antybiotyk i nakaz karmienia w masce. Ale się mały dziwnie na mnie patrzy)) Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: Łódź - do ewetki 22.03.04, 23:07 Cześć Ewa, no jakoś się nie możemy spotkać Mam nadzieję że wiosna nam jakoś w tym pomoże - odkąd nie ubieram już Nikoli w kombinezon wytrzymuje znacznie dłużej na spacerze, więc spacer do parku staje się realny Pozdrowienia dla ciebie i synka PS. sorki dziewczyny za post nie na temat, ale widzę że Ewetka często tu zagląda. Pozdrowienia również dla was przyszłe mamusie --- Zobaczcie zdjęcia NIKOLKI Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Łódź 23.03.04, 17:57 Cześć i czołem, czy nie czujecie się troche ociężałe. Ja niby niewiele utyłam, ale wszystko weszło w brzuszek i nadomiar złego mam wrażenie, że teraz przyspieszył i rośnie w oczach. Nie zabardzo się z tego cieszę bo 14.04 i 13.05 mam egzaminy a z takim brzuszkiem jak za dużo siedzę to mnie kręgosłup boli. I jak tu się uczyć. Jak tam dzidzia daje wam spać. Pzdr. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: Łódź 23.03.04, 19:55 Hej Dziewczyny, trochę mnie tu nie było, ale mam problemy z połączeniem, czekam na neostradę. Do Ewy i Dollores1- PIĘKNE TE WASZE DZIDZIE, GRATULACJE, mam nadzieję, że i my doczekamy się szczęśliwego finału. Jeśli chodzi o katar to jest taki wątek i jak miałam problem kupiłam fizjogiczny roztwór wody morskiej w spray'u (Sterimar) i pomogło, polecam! Ciuchy!! Kobietki, choruję na spodnie z lnu. Wyczytałam na forum "maj", że są jakieś fajne w H&M, ale te sklepy są tylko w stolicy. Gdzie się ubieracie? Cieszę się bardzo na to nasze spotkanko, mam nadzieję, że się odliczymy, napiszcie jeszcze w poniedziałek lub wtorek, czy przychodzicie. Myślę, że powinnam zadzwonić w środę rano do Hortexu i zamówić stolik, bo to jednak ponad 10 osób? Do zobaczenia, jola Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Łódź 23.03.04, 21:33 Cześć mamy przyszłe! Ja co prawda jeszcze nic nie przytyłam, ale brzusio mi się wyraźnie zaokrąglił i jakby ciężej mi się oddycha, mam wrażenie podobne do przejedzenia. Ciężej też podnieść kuper. A tak wogóle to muszę powiedzieć, że jestem w szoku weszłam na stronę Fertility Friend i okazuje się, że od 3 dni jestem w piątym m-cu ciąży :>>>>> toż, to leci jak woda Dzięki za rady. Jolu, ja mam stoisko na Ptaku i Wiesz co są tam podobno bardzo fajne ubrania ciążowe, ale jeszcze nie byłam szukać niczego dla siebie, bo we wszystkie swoje ciuszki wchodzę, ale myślę, że może chociaż z ciekawości zajrzę i zdam relację. Pozdrowienia i do zobaczenia. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: Do Agi 23.03.04, 21:54 Agnieszko, dzięki za wskazanie stoiska w Ptaku. Może się wybiorę, ale byłam tam ze 3 razy (dawno temu, nie w ciąży) i nic, jestem dość wybredna. Jak możesz zobacz co tam jest ciekawego, zdasz relację na spotkaniu, czy warto jechać. Co to za strona Fertiity F...? pozdrawiam,jola Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Do Agi 23.03.04, 23:34 Helo! Jest to strona na której można sobie zrobić taki 40 tygodniowy suwaczek, który każdego dnia będzie informował o tym w jakim jesteśmu dniu, tygodniu, miesiącu i ile za nami. Fajna sprawa nie trzeba siedzieć z kalendarzem w ręku: preg.fertilityfriend.com . Pozdrawiam i miłej zabawy leć zgodnie z instrukcją i będzie ok. Miłej nocki życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaandrzej do JUROPKI 07.07.04, 08:27 hej jak zrobić ten suwaczek? niestey zajmuję się 2 innymi językami, nie angielskim możesz mi dać kilka wskazówek??? Iwona Łódź Odpowiedz Link Zgłoś
magbaso Re: Łódź 24.03.04, 12:47 Witajcie drogie Mamusie Pozwolcie, ze sie przylacze. Jestem lodzianka i od ubieglego roku juz (od przygotowan slubnych) cierpie, ze lodzianki takie malo aktywne na forach dyskusyjnych. Ostatnio udzialalam sie dosc intensywnie na forum samebaby.com, na ktorym jest dosc rozbudowany kacik dla ciezarowek i mam, ale lodzianek brak :]. Nawet sobie nie wyobrazacie, jak sie ucieszylam, kiedy trafilam na to forum... A teraz kilka slow o mnie. Rocznik 70 (takiego, zdaje sie, jeszcze tu nie ma)ale pazdziernik, wiec moge spoko mowic, ze mam 33 lata . Skonczylam Inzynierie Srodowiska na PL, pracuje jako konsultant w holenderskiej firmie zajmujacej sie doradztwem w zakresie ochrony srodowiska (unijne programy pomocowe). W niedziele (22 marca)rozpoczety 31 tydzien ciazy. W brzuchu Jakub Antoni. Termin porodu 30 maja. Maz od 30 sierpnia 2003 roku. I tu nasunely mi sie pewne skojarzenia z jedna z forumek (Madziki) - nasz Kubus "powstal" tydzien po slubie, Madzikowy Lesio tydzien przed, a slub mialysmy w odstepie jednego tygodnia Ale to podobienstw nie koniec, bo lezalysmy na tym samym oddziale mniej wiecej w tym samym czasie. Ja ze skurczami wyladowalalm w Koperniku 13 lutego, wyszlam 17. Ale wracajac do tematu, rodzic bedziemy w Koperniku. Z kilku powodow. Pierwszy i podstawowy to lekarz prowadzacy. Drugi powod jest taki, ze ten oddzial jest malenki i jest na nim swietna opieka. Mialam sie okazje przekonac, lezac te pare dni. Jest tylko jeden problem. Od poczatku ciazy nastawialam sie na porod z ZZO. Ale dowiedzialam sie, ze w Koperniku sa z tym klopoty. I po ostatniej rozmowie z moim ginem nastawiam sie raczej na porod "na zywca". To tyle, tytulem wstepu, o mnie, mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swego grona Pozdrawiam serdecznie Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
magbaso Jeszcze zapomnialam....... 24.03.04, 13:15 ...zapomnialam Wam podac swoj numer GG (tak na wszelki) 2249956 i emil magdazia@wp.pl, gdyby cos... Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Do magbaso 24.03.04, 16:48 Mój ślub również odbył się 30 sierpnia 2003 w katedrze. ) Z kolei w Koperniku musiałyśmy się minąć, bo ja znalazłam się tam w środę 18- tego lutego. Hmmm... ciekawe imienniczko. ) Mam nadzieję, że spotkamy się w Hortex-e za tydzień. Pozdrawiam, MAGDA i majowy Lesio w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Z innej beczki 25.03.04, 11:59 Mam pytanie do mam które rodziły, lub będą rodzić w CZMP. Mój mąż chce opłacić położną, bo lekarza mu jusz wybiłam jeżeli jest wszysko wporządku. Ale zastanawiam się czy to konieczne, bo do opieki to on będze ze mną i nie pozwoli mną pomiatać (mam nadziej). I tak nie znam tam nikogo oprócz mojej pani ginekolog. Ale lekarz tak naprawdę jest niepotrzebny. Jak wy to planujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Z innej beczki 25.03.04, 14:12 Cześć! Ja prawdopodobnie też będę tam rodzić i noszę się z tym zamiarem, aby opłacić położną, ale najpierw muszę pogadać z lekarzem jakie jest jego nastawienie do pacjętek i jak on to widzi. Z moich obserwacji wynika, że bardzo zajmuje się kobietami i to "chyba" niezależnie od tego czy ktoś płaci czy nie. Jaka będzie decyzja nie wiem, ale mam też znajomą, której mama pracowała tam lata i myślę, że nie będzie problemu z położną, a już wcale jeżeli będę chciała ją jakoś wynagrodzić. Myślę, że jeszcze ten temat wróci niebawem. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Re: Z innej beczki 25.03.04, 21:58 Faktycznie lekarza lepiej nie opłacać. Przychodzi na ostatnią chwilę i potem tylko szyje. A poród odbiera położna. Sama obecność męża zmienia stosunek personelu do rodzącej. w końcu ktoś mniej więcej przytomny patrzy im na ręce. My chcieliśmy zapłacić położnej (poleconej przez mojego lekarza), ale nie przyjęła kasy, bo rodziliśmy na jej dyżurze (nie musiała specjalnie przyjeżdżać). Kiedy ja rodziłam ( w listopadzie) znieczulenie bez łachy było za darmochę. Nie wiem jak jest teraz. Wiem na pewno, że poród rodzinny cały czas jest bezpłatny. Przyjaciólka rodziła w niedzielę ( bez znieczulenia dlatego nie wiem czy jest płatne). Chociaż nie wiem ,czy jeśli przychodzi się z ulicy to do rodzinnego przyjmują w osobnej sali, czy w ogólnej (kilka łóżek oddzielonych ściankami). Ja rodziłam na drugim bloku porodowym (jeżeli się nie mylę są trzy takie bloki). Możesz się tam udać na pewno dogadasz się z jakąś położną. NA tym bloku personel według mnie jest w porządku. Do juropki: Nie przejmuj się całą ciążę przesiedziałam przed kompem ( na forum oczywiście) i synus urodził się zdrowiusieńki (10 pkt) Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Z innej beczki 25.03.04, 22:23 Dzięki, to jest pocieszające. Ja to ogólnie wszystkim się przejmuję i wszędzie dopatruje jakichś inności u siebie, zawsze wszystko w czarnych barwach widzę. Fajnie, że masz już pewne etapy za sobą serdecznie pozdrawiam i miłej zabawy z synkiem Aga Odpowiedz Link Zgłoś
magbaso Re: Do magbaso 25.03.04, 18:12 Ja tez mam nadzieje, ze dotre do Hortexu No to w szpitalu sie faktycznie minelysmy, choc niewiele brakowalo, bo moj pan doktor obiecywal mi polezenie do konca tygodnia, ale sie oddzial przepelnil nagle i mnie wypuscil Pozdrowionka Magdalena z majowo-czerwcowym Kubusiem Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla-mama-mikolaja Witam , chciałam dołączyć :) 25.03.04, 14:23 Czesc, bardzo chcialabym do was dolaczyc, choc z tego co widze temat zalozony 3 tygodnie temu. Mam nadzieje ze nie jest za pozno. Napisze cos o sobie: Mam na imie Magda (23l) i od 3 lat mieszkam w Lodzi. Pochodze z Wroclawia. Studiuje i pracuje(tzn nie teraz), ale od pazdziernikia jestem na zwolnieniu. Dzisiaj zaczal sie 40 tydzien zycia mojego Mikolajka i 1 kwietnia mam sie stawic w CZMP na izbie przyjec. Mieszkam kolo szpitala Kopernika, ale zrazilam sie do niego gdy lezalam na podtrzymaniu. Tak wiec dlugo z Wami nie pobede. Bede mogla za to opisac swoje wrazenia, jak bedzie po wszystkim Pozdrawiam Was serdecznie Magda i Mikolaj Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Witam , chciałam dołączyć :) 25.03.04, 15:44 Cześć Magda! kONIECZNIE NAPISZ jak było, zastanawiam się właśnie nad wyborem szpitala i fajnie byłoby mieć dokładne dane. Też maiłam koleżankę z terminem na 01.04. i jest już od wczoraj z maluszkiem w domu. Życzę wszystkiego dobrego, krótkiego porodu i wspaniałego maluszka. Pozdrawiam serdecznie i trzymam za Ciebie kciuki pierwszego. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
bilboa Re: Łódź 25.03.04, 16:12 Cześć Dziękuję za odpowiedź i przepraszam,że odpowiadam dopiero dzisiaj.Mam ograniczony dostęp do komputera(mąż zabiera go codziennie do pracy a wieczorem jak przychodzi to nie zawsze mam siły żeby z niego korzystać).Dzisiaj żeby napisać kilka słów o sobie poszłam do kawiarenki internetowej. Mam na imię Ania,29 lat i będzie to nasz pierwszy dzidziuś.Z mężem znam się ok.5 lat a w czerwcu będziemy obchodzić drugą rocznicę ślubu. Jestem w 21 tyg.ciąży w/g mojego lekarza a w/g USG u dr.Szaflika, które robiłam tydzień temu w 19 tyg. Niestety nie wiemy jeszcze kto do nas dołączy Maksio czy Martusia.Zamierzam rodzić w Rydgierze i bardzo się cieszę,że tak dużo forumowiczek też tam się wybiera (mam nadzieję,że podzielicie się wrażeniami jak już będzie po wszystkim).Studiowałam na Politechnice na wydz.Włókienniczym (totalna pomyłka).Teraz od połowy 4 mies. jestem na L4 (pracowałam w firmie niemieckiej zajmującej się podzielnikami ciepła- to tak bardzo ogólnie) ale po urlopie macierzyńskim chcę zostać dalej na wychowawczym więc nie wiem czy będę miała do czego wracać.Mąż jest adwokatem,prowadzi kancelarię.Trzecią osobą naszej rodzinki jest nasz niespełna roczny labrador-Bilbo.I od niego wszystko się zaczęło, ponieważ zanim zdecydujemy się na dziecko postanowiliśmy sprawdzić nasze umijętności opiekuńczo-wychowawcze na psie.Wyszło nam tak średnio. Do końca marca mieszkamy jeszcze na Drewnowskiej a od 1 kwietnia na Stokach gdzie miesiąc temu kupiliśmy mieszkanie(decyzję pomógł na podjąć nasz sierpniowy "Bąbelek").Między innymi dlatego też brak mi czasu na częstsze zaglądanie na forum.Kiedy wieczorem mąż wraca z pracy zawsze trzeba pojechać na Stoki lub do jakiegoś marketu budowlanego a potem to już tylko zasypiam na stojąco. Pozdrawiam,Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Łódź 25.03.04, 16:28 Cześć! Serdecznie pozdrawiam, to bardzo rozsądnie najpierw wypróbować na piesku a potem się zobaczy ))))))))))))) Do zobaczenia w Hortexie! Pozdrawiam Aga Kurcze ja cały czas siedzę przy kompie, to chyba niezbyt dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
bursz LISTA ŁODZIANECZEK 26.03.04, 11:03 Kochane Łodzianeczki, witamy kolejne mamusie, bardzo nam miło. Załączam aktualną listę, dopiszcie, jak czegoś brakuje. Dopisałam jeszcze nr GG i mail'e. Renis66: Renata1974;Rita;26/04; Madurowicz Olga_g;Olga;1977;Igor;19/06;Bałuty;Rydygier Marta.28;Marta;1976;Olenka;19/06;Ruda Pabianicka;ICZMP Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik Juropka;Aga;1977;sierpień;Pola lub Kajetan;Chojny;CZMP Madam5;Magda;1975;24/06;Julka lub Kubuś;Bałuty;Rydygier Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschod;Rydygier Kudik4;Aga;1979;13/05; Oliwia lub Kacperek;Retkinia;Madurowicz Mstopka;Marta;1977;09/05;Filip;Widzew;CZMP Bursz;Jola;1973;20/06;Widzew;Rydygier;4097587;swierczynskaj@wp.pl Anitashe30;Anita;1973;01/04;Natalia;Pabianice;CZMP magbaso; Magda; 1975; ;30/05; Jakub/Antoś;?; Koper; 2249956; magdazia@wp.pl Przyszla-mama-mikolaja; Magda; 1975; Mikołaj;?; CZMP; Bilboa;Ania;1795;sierpień?;?;Stoki; Lorena;czerwiec;1997037 Mam nadzieję, że tak licznie, może jeszcze liczniej, odliczymy się na naszym spotkanku w środę. Nie będzie pewnie Anity i Magdy (przyszłej mamy Mikołaja), które mają termin na 01/04. OBECNOŚĆ OBOWIĄZKOWA, będą akceptowane tylko usprawiedliwia zdrowotne i porodowe. Mam zamiar zarezerwować miejsce, bo będzie nas bez mała 15 Brzuszków. Pozdrawiam,jola Odpowiedz Link Zgłoś
joanjanus Re: LISTA ŁODZIANECZEK 26.03.04, 12:12 Cześć, też się do Was dopisuję. Od dłuższego czasu zaglądam tu do Was,ale jakoś do tej pory rzadko się ujawniałam. A więc teraz parę słów na mój temat: Nazywam się Joanna (1976; Michał) i obecnie jestem w 35 tc. (mały ma się urodzić 3 maja). Planuję poród w ICZMP i dlatego też od 18 marca zaczęłam chodzić do tamtejszej szkoły rodzenia. Aha mieszkam na Widzewie. Do tej pory cały czas jeszcze pracuję, a na zwolnienie planuję udać się po świetach. Bardzo żałuję, ale niestety nie będę mogła się pojawić na spotkaniu właśnie ze względu na pracę, ale na pewno będę z Wami duchem. Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: LISTA ŁODZIANECZEK 26.03.04, 17:44 Jest nas juz całkiem sporo! Dopisuje moje dane: Renis66: Renata1974;Rita;26/04; Madurowicz Olga_g;Olga;1977;Igor;19/06;Bałuty;Rydygier Marta.28;Marta;1976;Olenka;19/06;Ruda Pabianicka;ICZMP Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik Juropka;Aga;1977;sierpień;Pola lub Kajetan;Chojny;CZMP Madam5;Magda;1975;24/06;Julka lub Kubuś;Bałuty;Rydygier Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschod;Rydygier;GG522707;yessa@wp.pl Kudik4;Aga;1979;13/05; Oliwia lub Kacperek;Retkinia;Madurowicz Mstopka;Marta;1977;09/05;Filip;Widzew;CZMP Bursz;Jola;1973;20/06;Widzew;Rydygier;4097587;swierczynskaj@wp.pl Anitashe30;Anita;1973;01/04;Natalia;Pabianice;CZMP magbaso; Magda; 1975; ;30/05; Jakub/Antoś;?; Koper; 2249956; magdazia@wp.pl Przyszla-mama-mikolaja; Magda; 1975; Mikołaj;?; CZMP; Bilboa;Ania;1795;sierpień?;?;Stoki; Lorena;czerwiec;1997037 i pozdrawiam wszystkie emamy. Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: LISTA ŁODZIANECZEK 26.03.04, 22:24 Cześć dziewczyny, no to znowu robimy papierkową robotę przyda się to, można się wiele nauczyć: > > > Renis66: Renata1974;Rita;26/04; Madurowicz > Olga_g;Olga;1977;Igor;19/06;Bałuty;Rydygier > Marta.28;Marta;1976;Olenka;19/06;Ruda Pabianicka;ICZMP > Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik > Juropka;Aga;1977;sierpień;Pola lub Kajetan;Chojny;CZMP;2824397;korpas@o2.pl > Madam5;Magda;1975;24/06;Julka lub Kubuś;Bałuty;Rydygier > Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschod;Rydygier;GG522707;yessa@wp.pl > Kudik4;Aga;1979;13/05; Oliwia lub Kacperek;Retkinia;Madurowicz > Mstopka;Marta;1977;09/05;Filip;Widzew;CZMP > Bursz;Jola;1973;20/06;Widzew;Rydygier;4097587;swierczynskaj@wp.pl > Anitashe30;Anita;1973;01/04;Natalia;Pabianice;CZMP > magbaso; Magda; 1975; ;30/05; Jakub/Antoś;?; Koper; 2249956; magdazia@wp.pl > Przyszla-mama-mikolaja; Magda; 1975; Mikołaj;?; CZMP; > Bilboa;Ania;1795;sierpień?;?;Stoki; > Lorena;czerwiec;1997037 > > Serdeczne pozdrowienia Aga Odpowiedz Link Zgłoś
magbaso Re: LISTA ŁODZIANECZEK 26.03.04, 23:44 Male sprostowanie w dacie. Niechetnie, ale szczerze ) > Renis66: Renata1974;Rita;26/04; Madurowicz > Olga_g;Olga;1977;Igor;19/06;Bałuty;Rydygier > Marta.28;Marta;1976;Olenka;19/06;Ruda Pabianicka;ICZMP > Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik > Juropka;Aga;1977;sierpień;Pola lub Kajetan;Chojny;CZMP;2824397;korpas@o2.pl > Madam5;Magda;1975;24/06;Julka lub Kubuś;Bałuty;Rydygier > Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschod;Rydygier;GG522707;yessa@wp.pl > Kudik4;Aga;1979;13/05; Oliwia lub Kacperek;Retkinia;Madurowicz > Mstopka;Marta;1977;09/05;Filip;Widzew;CZMP > Bursz;Jola;1973;20/06;Widzew;Rydygier;4097587;swierczynskaj@wp.pl > Anitashe30;Anita;1973;01/04;Natalia;Pabianice;CZMP > magbaso; Magda; 1970; ;30/05; Jakub/Antoś;?; Koper; 2249956; magdazia@wp.pl > Przyszla-mama-mikolaja; Magda; 1975; Mikołaj;?; CZMP; > Bilboa;Ania;1795;sierpień?;?;Stoki; > Lorena;czerwiec;1997037 > Odpowiedz Link Zgłoś
olek73 Re: LISTA ŁODZIANECZEK 01.06.04, 11:39 Cześć ,jestem na tym forum pierwszy raz ,jestem w 9tc,i oczywiście mieszkam w Łodzi,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: POSZUKUJĘ KOMODY 26.03.04, 18:50 W słoniu są DREWEX-u i chyba najtańsze (od 500 zł). A ostatnio w Gradce ktoś chciał sprzedać komplet mebelków VOX (łóżeczko, komoda i szafka) za 600 zł. Myślę, że warto przejść się po komisach. Bo w salonach meblowych nic dla dzidziusia nie znajdziesz. W Słoniu na brukowej przynajmniej można obejrzeć na żywo, ja ceny sprawdzałam na stronie internetowej www.bajama.pl/kategorie/meble/cat_15.php Odpowiedz Link Zgłoś
olga_g Re: POSZUKUJĘ KOMODY 29.03.04, 21:51 tańsze niż z drewexu są w IKEI z serii Mammut - śliczne z resztą. Sprawdź na stronie www.ikea.pl, w wyszukiwaniu alfabetycznym mebli po nazwach serii. W katalogu ogólnym dla dziecka niestety możesz zobaczyć tylko szafę z tej serii. Minusem jest to, że niestety trzeba po mebelki "skoczyć" do Janek pod W-wą.(Tam chyba najbliżej) Odpowiedz Link Zgłoś
maliniaq Re: mam pytanko 20.04.04, 10:39 cześć, jestem tu nowa, dopiero dziś odkryłam to forum i pochłonęło mnie bez reszty. Tak serdecznie przyjmujecie tu nowe osoby, że nioe zawahałam się napisać. Mam na imię Agnieszka i jestem w 30 tyg. ciąży (termin na 27 czerwca). Pochodzę i mieszkam w Tomaszowie Maz. Od 5 lat jestem mężatką i wreszcie po lartach prób i oczekiwań będziemy miweli naszego ukochanego Adasia. Będę rodzić w CZMP, a moim lekarzem prowadzącym jest dr Niwald. Czy któraś z Was może też jest pod jego opieką? A może prowadził już czyjąś ciążę, odbierał poród... Ciekawi mnie bardzo wszystko co jest z związane z porodem u tego doktorka. Ogólnie sprawia bardzo sympatyczne wrażenie (na wizytach prywatnych), zaproponował mi cesarkę, no i chyba na to pójdę. Czy jest nas więcej od tego lekarza? Proszę odezwijcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
mstopka Re: mam pytanko 22.04.04, 10:50 Dopiero dziś zauważyłam Twój post. Witamy Cię w naszym gronie. Moją ciążę również prowadzi dr Niwald. Jestem w 38 tyg. ciąży. Jestem z niego zadowolona. Jeśli chodzi o poród to już pewne kwestie z nim omówiłam. Jak leżałam na perinatologii to akurat rodziła jego pacjentka. Także mam info co i jak. Jak chcesz pogadać to na gg 3380537. Jestem ciekawa jak Ty Go postrzegasz i dlaczego zaproponował Ci cc? Czy to ze wzgledów zdrowotnych? Pozdrawiam Marta i Filip (jeszcze w brzuszku) Odpowiedz Link Zgłoś
bursz POSZUKUJĘ KOMODY 26.03.04, 18:51 Drogie Łodzianeczki Poszukuję komody, nie koniecznie dla Dzidzi. Musimy oczywiście przemeblować nasz pokój na wsi u rodziców, gdzie będziemy mieszkać z rok z naszym słodkim dobytkiem, wyrzucić w końcu moje młodzieżowe meble. Przydałyby się ze dwie pakowne komody. Jak macie jakieś sugestie odnośnie ekonomicznego zagospodarowania miejsca i upchania ciuchów, czekam na rady. Myślę dodatkowo o kufrze z ratanu. Czekam, pozdrawiam,jola Odpowiedz Link Zgłoś
bursz KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HORTEX 27.03.04, 18:27 Cześć drogie Forumowiczki, bardzo się cieszę na to nasze spotkanie. Proszę o dopisywanie się kto przychodzi; 1. bursz-jola 2. pozdrawiam, jola Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 27.03.04, 19:42 Cześć drogie Forumowiczki, > Ja również bardzo się cieszę na to nasze spotkanie. Dopisuję się listy: > 1. bursz-jola > 2. marta.28 Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 28.03.04, 00:07 To i ja dopisuję: 1. bursz-jola 2. marta.28 3. madziki - Magda Odpowiedz Link Zgłoś
magbaso Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 28.03.04, 11:10 to ja sie tez dopisze. Tylko przypomnijcie, prosze, spotkanie jest o 12 i przed wejsciem, czy w srodku? 1. bursz-jola 2. marta.28 3. madziki - Magda 4. magbaso - Magda Odpowiedz Link Zgłoś
renis66 Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 29.03.04, 10:07 To ja też sie dopisuję 1. bursz-jola 2. marta.28 3. madziki - Magda 4. magbaso - Magda 5. renis66 - Renata Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 29.03.04, 10:39 renis66 napisała: Myślę, że nic nie stanie mi na przeszkodzie: 1. bursz-jola 2. marta.28 3. madziki - Magda 4. magbaso - Magda 5. renis66 - Renata 6. yessa - Jola Odpowiedz Link Zgłoś
mstopka Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 29.03.04, 21:48 Ja również zamierzam dołączyć się i przyjść na spotkanie 1. bursz-jola 2. marta.28 3. madziki - Magda 4. magbaso - Magda 5. renis66 - Renata 6. yessa - Jola 7. mstopka - Marta Pozdrawiam serdecznie. Do zobaczenia w środę. Marta i Filip w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
bursz HORTEX-ŚRODA godz. 12.00 29.03.04, 21:58 Drogie Forumowiczki, spotkamy się w kawiarni (w środku), pierwsze wejście od pasażu Schillera. Napewno się rozpoznamy, takie Grubaski. W środę rano zarezerwuję stolik, postaram się być pierwsza, jeśli mi się nie uda, to rezerwacja na Jola Świerczyńska, myślę, że nie będzie o tej godzinie równie licznej grupy. Już nie mogę się doczekać, pozdrawiam, jola Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 29.03.04, 22:04 Witam dziewczyny,ja oczywiście też będę z Wami: > 1. bursz-jola > 2. marta.28 > 3. madziki - Magda > 4. magbaso - Magda > 5. renis66 - Renata > 6. yessa - Jola > 7. mstopka - Marta > 8.juropka - Aga > Do miłego środowego spotkania Pozdrawiam Aga i bąbelek/ka Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 30.03.04, 08:12 Niestety chyba muszę się wykreślić z listy spotkania, a tak chciałam być... 1. bursz-jola 2. marta.28 3. magbaso - Magda 4. renis66 - Renata 5. yessa - Jola 6. mstopka - Marta 7.juropka - Aga Od 3 dni mam w domu zamieszanie z kociakami (www.murasu.neostrada.pl), pół nocy nie śpię, jestem na czuwaniu. Na razie nie wyobrażam sobie wyjścia z domu na dłużej niż 10 minut. Kicia-mamusia czasem wynosi jakiegoś malucha, a one są jeszcze zbyt małe. Na razie nie możemy sobie z tym poradzić, więc pilnuję. Jeśli coś do jutra wymyślimy, to może jednak wyjdę z domu, ale na to jest bardzo mała szansa. Pozdrawiam, MAGDA i majowy Lesio w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
magbaso Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 30.03.04, 10:59 No imienniczko, to juz podle. Liczylam na Twoja obecnosc "siostro" Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 30.03.04, 11:33 Poprawię się następnym razem, obiecuję. ) Sądziłam, że będę mogła bez problemu zostawić kociaki, ale to jest duże ryzyko. Siedziałabym jak na szpilkach i pewnie po 10 minutach wróciłabym do domu. To chyba nie ma sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 30.03.04, 11:25 1. bursz-jola 2. marta.28 3. magbaso - Magda 4. renis66 - Renata 5. yessa - Jola 6. mstopka - Marta 7.juropka - Aga 8. Lorana - Kasia Ja również dopisuję się do spotkania czyli Hortex godzina 12 31 marca Odpowiedz Link Zgłoś
bilboa Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 30.03.04, 20:29 Witam, dopisuję się do listy i do zobaczenia jutro. Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
bilboa Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 30.03.04, 20:32 lorana napisała: > 1. bursz-jola > 2. marta.28 > 3. magbaso - Magda > 4. renis66 - Renata > 5. yessa - Jola > 6. mstopka - Marta > 7.juropka - Aga > 8. Lorana - Kasia > 9. Bilboa - Ania Sorry, coś mi wcześniej nie wyszło to dopisanie się. Bilboa Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 30.03.04, 20:39 Chyba się udało, znaleźliśmy rozwiązanie i będę mogła wyjść z domku. Kupiliśmy klatkę dzisiaj. ) Dopisuję się ponownie do listy: 1. bursz-jola 2. marta.28 3. magbaso - Magda 4. renis66 - Renata 5. yessa - Jola 6. mstopka - Marta 7.juropka - Aga 8. Lorana - Kasia 9. Bilboa - Ania 10. madziki - Magda Pozdrawiam i do zobaczenia jutro, MAGDA i Lesio w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
olga_g Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 30.03.04, 22:34 Cześć, ja też się dopisuję 1. bursz-jola 2. marta.28 3. magbaso - Magda 4. renis66 - Renata 5. yessa - Jola 6. mstopka - Marta 7.juropka - Aga 8. Lorana - Kasia 9. Bilboa - Ania 10. madziki - Magda 11. olga_g - olga Odpowiedz Link Zgłoś
bursz TO BĘDZIE SPOTKANIE!! 30.03.04, 22:41 TO JEST NAS 10! SUPER! MAM NADZIEJĘ, ŻE I MAGDZIE (MADAM5), OLDZE I ADZE (KUDIK4) UDA SIĘ DOTRZEĆ. NO TO DO ZOBACZYSKA, PA,JOLA Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla-mama-mikolaja Miłej zabawy!!! 31.03.04, 09:45 Oj za szybko wyslalam! Zycze wam łodzianki milej zabawy. ja jutro ide do szpitala, ciekawe czy mnie wygonia do domu . chetmie spotkalabym sie z wami, ale nie chcialabym zaczac rodzic w tramwaju , wiec musze grzecznie siedziec w domku. Wydaje mi sie ze Anita z Natalka sa juz w szpitalu, bo sie nie odzywaja) Pozdrawiam Magda i Mikolaj Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Miłej zabawy!!! 31.03.04, 10:29 Życzę powodzenia i przykro Nam, że Cię nie będzie ale myślę, że jeszcze będzie okazja się poznać. Pozdrowienia i trzymam za Ciebie i dzidzię kciuki. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Spotkanie 01.04.04, 11:23 Spotkałyśmy się wczoraj i nic nie mamy do opowiadania? Wiem jesteśmy leniwe, a pogoda ładna i nie warto siedzieć przed komputerem. Ja też nie powinnam bo zadania do egzaminu czekają. Więc podnąszę nasz wątek, co by nie zginął i może coś jeszcze naskrobie wieczorem. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Spotkanie 01.04.04, 13:56 To ta pogoda tak rozleniwia. Najlepiej iść do parku i rozłożyć się na słoneczku. ) Spotkanko bardzo fajne, szkoda że musiałam tak szybko wyjść. Myślę, że zrobimy jeszcze nie raz powtórkę? Dzisiaj w końcu zabrałam od siostry reklamówki z ciuszkami. Teraz czeka mnie ponowne przejrzenie ich, no i pranko, prasowanko... A na zakupy chyba jednak ruszę po świętach. Nie lubię tej przedświątecznej gonitwy, wolę posiedzieć spokojnie w domu. Nosi mnie, żeby pomyć okna itd... ale wiem, że nie powinnam na razie, za duże ryzyko. Słońce tak na mnie zawsze działa. ) Pozdrawiam wiosennie, MAGDA i majowy Lesio w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
bursz SPOTKANKO i WIOSNA! 01.04.04, 16:04 Dziś rano dotarłam na wieś, pogoda rzeczywiście super, wróciłam ze spacerku z moim pieskiem Bursztynkiem i nawet poleżałam tylko w majtach i staniku pod domem (pod południe, na ławce z kalimatą), ale chyba słonko mnie nie "wzięło" to jeszcze za wcześnie. Jeśli chodzi o spotkanie to rzeczywiście należy pomyśleć o powtórce, tylko kiedy? Tak sobie myślałam, że pewnie powoli zaczniemy się "wykruszać", ale zanim to może. Kiedy następne? Może już w ogródku? Ale wyobrażacie sobie takie spotkanie mam z niemowlakami? Ostatnia tura spotkanie wyszła po 16. Przyznacie chyba, że wzbudziłyśmy niemałe zainteresowanie. Pani w szatni strasznie się zachwycała i żałowała, że nie wiedzieli, bo można by telewizję lub prasę zawiadomić. "Zlot ciężarówek w Hortexie", cóż to by był za tytuł, a jaka reklama dla nich, a jeszcze jak by któraś urodziła. Pani szatniarka mówi, że szef to fajne facet, więc mógłby być dobrym chrzestnym i te desery za darmo, super. Magda, jeśli chodzi o sprzątanie i mycie okien, to rzeczywiście kusi, ale przecież lepiej, poleniuchować, zawsze się narzeka, że to sprzątanie i jesteśmy zmęczone, a teraz super miejmy tym razem to gdzieś. Moje okno w kuchni w blokach nie było myte nie pamiętam kiedy, czeka na męża, ale przestało mi to przeszkadzać, choć może dziś zaplanuję mu popołudnie i umyje. pozdrawiam przedświątecznie i słonecznie, jola (20/06) Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: SPOTKANKO i WIOSNA! 01.04.04, 20:53 Cześć dziewczyny! Ja właśnie wróciłam z wizyty u lekarza i okazuje się, że on nie może mi już robić USG i wypisał skierowanie na Radwańską do Szaflika i jeszcze jakichś dwóch ale nazwisk nie mogę odczytać. O tym pierwszym sporo się nasłuchałam na naszym spotkaniu i nie wiem do kogo iść.? Zależy mi na tym żeby mógł być ze mną mój facet, aby nagrał na taśmę i przede wszystkim poświęcił mi troche czasu tłumacząc co i jak i powiedział jaka płeć o ile to możliwe? O kurcze ale mam życzeń. Prosze poradźcie coś do kogo się wybrać, no i może też jak pamiętacie namiary i jaka cena nie chciałabym tam paść z wrażenia. Mam nadzieję, że się jeszcze spotkamy, było sympatycznie. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
mstopka Re: SPOTKANKO i WIOSNA! 01.04.04, 21:32 Cześć dziewczyny Aga. Jeśli chodzi o USG to na Radwańskiej robią je Szaflik, Borowski, Kozarzewski (być może jeszcze jakiś lekarz, ale u tych akurat byłam). W zasadzie, to każdy z nich jest dobrym fachowcem. Oczywiście najbardziej osławionym z tego grona jest prof. Szaflik. Ale myślę, że jeżeli wybierzesz się do któregoś z pozostałych - też będziesz zadowolona. Różnica to cena. U pana prof drożej (o ile pamiętam chyba 20-30 zł). Bez względu na wybór lekarza, Twój partner może być obecny przy badaniu i możecie razem oglądać wyniki USG. Jeśli chcecie nagranie USG to musicie o tym powiedzieć w recepcji. Pani po otrzymaniu dodatkowej kasy (30 zł.) da Wam kasetę VHS i specjalny kwitek dla lekarza. Telefon 636-20-54 - Radwańska 1. Lepiej zadzwoń wcześniej i upewnij się co do cen, żebyś faktycznie nie padła z wrażenia. Myślę, że spotkanie nam się udało. Szczerze mówiąc, wcale nie liczyłam, że tak sporo nas będzie. Faktycznie wzbudziłyśmy ogólną sensację wśród personelu i gości Hortexu. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś powtórzymy nasze spotkanie (może już w większm gronie). Dzisiaj byłam na bardzo długim spacerku. Wyciągnęłam moją przyjaciółkę i ruszyłyśmy do parku. Do domu wróciłam zmęczona jak mops. Mój syn zresztą też. Nie ma nawet siły żeby mnie kopać, tak więc mam spokój. Ciekawe na jak długo? Jeśli chodzi o porządki przedświąteczne to w tym roku ja mam labę. Mąż trochę posprząta. A czego nie posprząta to zostanie tak jak jest. Nie mam zamiaru się tym zbytnio przejmować. Wolę iść na spacer i odpoczywać. Jeszcze zdąrzę się nasprzątać. Idę coś przekąsić. Na razie uciekam. Pozdrawiam Was serdecznie. Pa. Marta i Filip w brzuszku. Odpowiedz Link Zgłoś
bursz do juropki 01.04.04, 21:50 Aga, ja z czystym sumieniem polecam prof. Szaflika, możesz sobie o nim poczytać na forum ,był chyba nawet taki wątek (w wyszukiwarce wpisz Szaflik lub Diason). Mój lekarz powiedział mi, że jak on robi USG to jest spokojny, poza tym mojej koleżance w dwóch ciążach też on robił, polecony przez lekarzy. Mają poza tym aparat dopplerowski, chyba jedyny w Łodzi i przyjeżdzają do niego ludzie ze stolicy (poczytaj na forum). Jako drugiego to podał mi mój lekarz prof. Konarzewskiego, też w Diasonie na Radwańskiej. Prof. Szaflik robi USG w poniedziałki i w czwartki. Koszt 150 z nagraniem, kasetę dają, 120 bez nagrania. To, że idziesz z mężem to normalne, my też byliśmy razem. Najpierw sam sprawdza, a potem tłumaczy, byliśmy d. zadowoleni. Poza tym on ma być dobrym specjalistą, a nie koniecznie miły i się uśmiechać? Ja też jeszcze przed ciążą byłam u niego na USG> Który Ty masz tydzień? to środkowe najlepiej zrobić pomiędzy 18 a 22, 24? Zresztą jak zadzwonisz to Ci powiedzą kiedy najlepiej, choć to pewnie zrobiła Twój lekarz. Jeśli chodzi o tego lekarza czy dr lub prof. Dudarewicza (?), to dowiedziałam się o nim wczoraj i chyba Magda (madam5) była u niego. Niewiem???U niego to kosztuje chyba 70 zł. Marketing, marketingiem, ale cena też o czymś świadczy, ten sprzęt w Diasonie jest wysokiej klasy. Napisz kiedy idziesz i co postanowiłaś? ale się rozpisałam, trafnego wyboru, pozdrawiam, jola (20/06), mój nr GG 4097587 ps. ŁODZIANECZKI UZUPEŁNIJCIE SWOJE DANE O NR GG I MAIL'E!! pozdrowionka,jola Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: do juropki 01.04.04, 21:59 jeśli chodzi o dr Borowskiego to nam robił dodatkowo echo serca, bo się trochę o tym naczytałam, że to częsta wada. Pytaliśmy Szaflika i powiedział, że jest "za" wszystkimi badaniami nieinwazyjnymi, a to do takich należy i kolejne 120 zł skasowali. Czysty marketing, bo myślę, że on to echo sprawdził. Myślę, że USG kosztuje w Diasonie tyle samo w wszystkich. Pozdrowionka, jola Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: do juropki 01.04.04, 22:22 Dzieki dziewczyny, u mnie końcówka 19 tyg. mam zamiar sie wybrac w 20 tyg na to USG i tak wlasnie szukam info i wszedzie ten Szaflik jest na pierwszym miejscu. Mam tylko nadzieje, że jak jutro zadzwonie to umowia mnie jeszcze przed swietami, chyba, że sadzicie, że moge jeszcze poczekac? To który najlepiej wybrac tydzień? Chcialabym pojsc i dowidziec sie wielu rzeczy moze warto troszke poczekac, co sadzicie, w przypadku takiego szkraba każdy tydzien ma znaczenie? Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: SPOTKANKO i WIOSNA! 02.04.04, 00:18 Ja z czystym sumieniem mogę polecić dr Dudarewicza. Nie mam do niego żadnych negatywnych uwag, jest bardzo dokładny, delikatny i miły. I z tego co wiem jest super fachowcem, choć w randze doktora; Szaflik jest profesorem (a zawodowo szefem Dudarewicza w jednym z oddziałów w CZMP). Ale to Dudarewicz ma "certyfikat Fetal Medicine Foundation"... Dr n. med. Lech Dudarewicz, Specjalista ginekolog-położnik, Gabinet Prywatny: Gravimed, ul. Jaracza 19, Łódź tel. 0-603 166 978 e-mail: lechdudarewicz@wp.pl, dudarew@hoga.pl Godziny przyjęć (wskazana telefoniczna rezerwacja wizyty): Poniedziałek 16.00-18.00 Środa 16.00-18.00 Piątek 15.00-18.00 Na badaniu na pewno można być z partnerem, nagranie na własną kasetę w ramach ceny (60 lub 70 zł) Zdecydowanie polecam zapisać się telefonicznie na określony termin. Inaczej można zakwitnąć w poczekalni - facet na pewno przyjmie, ale kolejeczka niezapisanych pacjentek jest strasznie długaśna - wizyty u niego na pewno nie kończą się o 18-stej. Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: SPOTKANKO i WIOSNA! 02.04.04, 12:44 Cześć dopiero dziś dorwałam się do komputera więc nadrabiam straty. Droga Agnieszko ja byłam u Kozarzewskiego i uważam że jest super za wizytę na USG zapłaciliśy 100zł. była to wizyta z wydrukiem z komputera nie wiem ile kosztuje nagranie na kasetę. Musisz się dowiedziec ale lekarz jest ok. Pozdrawiam i bardzo się ciesze z naszego środowego spotkania fajnie jest wiedzieć z kim się pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
adelle Re: Łódź 01.04.04, 22:31 hejhej, myślałam, że może uda mi sie do Was wczoraj dotrzeć (choc sie nie zapowiadałam), ale nie dało rady, w pracy kocioł. Cieszę się, że spotkanie się udało i mam nadzieję, że powtórka będzie; tylko byłoby super spotkać się w nieco późniejszych godzinach popołudniowych.. No, ale wszystko przed nami, nie? Ja jestem na począteczku ciąży - 8 tydzień i ciekawa jestem, czy któraś z łodzianek jest w podobnym momencie, miłoby było podzielić się wrażeniami. A jeśi o nie chodzi, to u mnie od tygodnia nie-za-ciekawie: mdłości i rozstrój żołądka. Powiedzcie moje drogie, bardziej doświadczone koleżanki, że da się przejść przez te nieprzyjemności. W zasadzie, to najbardziej martwię się, czy to wszystko nie szkodzi dzidzi - bo przecież ja ledwo cokolwiek mogę jeść (jadłowstręt do wszystkiego praktycznie) a jak juz coś przekąszę, to kończy sie to "czyszczeniem" żołądka (nie wymiotuję jak do tej pory i to jedynie mnie cieszy). Oj miło macie, bo pewno już dawno zapmniałyście o tych wczesnych przygodach. 6 kwietnia idę na I USG i właśnie do wspomnianego Diasonu i do dr Kozarzewskiego (moja ginka poleciła właśnie jego). Już się nie mogę doczekać!! pozdrawiam wszystkie mamy i dzidie! Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Łódź 01.04.04, 23:14 Cześć Adelle! Na spotkaniu było sympatycznie, jak można było przeczytać wzbudzałyśmy ogólną ciekawość, szkoda, że nie mogłaś dołączyć do nas. Co do mdłości ja jestem w 5 m- cu i nadal mi towarzyszą. Jadłowstręt też trwał przez ok 3 pierwsze m-ce, ale potem pomalutku zaczęłam się do tego przyzwyczajać, po prostu jedz to na co masz ochotę i będzie dobrze, jedyne odzwierciedlenie to waga dopiero teraz przybrałam kilogram. Pozdrawiam i życzę Ci aby mdłości opuściły Cię szybko, bo to nic fajnego. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
adelle Re: Łódź 01.04.04, 23:27 Witaj Aga, wiesz te mdłości, to po prostu domena ciąży, wiem, ale jak napisałam martwi mnie ta drażliwość żołądka, martwię się czy takie jakby zatrucia pokarmowe nie oddziałują na dzidzię( Moja ginka telefonicznie powiedziała mi wstępnie to, co Ty: jedz na co masz ochotę i pogódź się ze stanem rzeczy.. mam nadzieję, że wkrótce będzie lepiej. Tobie także życzę wszystkiego dobrego!! Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Do yuropki-USG 02.04.04, 11:03 Aga (od 8 rano próbuję Ci to wysłać, był problem z portalem), 20 tydzień jest chyba ok (ja byłam w 22,5 i było też ok). Wybór należy do Ciebie, co Twój lekarz na to? Najlepiej zadzwoń i się umów, może się okazać, że go nie ma lub nie będzie po świętach, więc problem masz z głowy, umówisz się kiedy będzie. Jak masz myśleć przez święta, to lepiej przed świętami, abyś w tym pięknym Żywcu odpoczęła i nawdychała się świeżutkiego powietrzyka. A jeśli chodzi o tytuł lekarski, to nie patrz na to, mój lekarz ma "tylko" tytuł lekarza, a ma mnóstwo pacjętek i wiem od lekarzy, że cieszy się opinią świetnego specjalisty. Znajomi doktorzy mówią mi co z tego jak będzie się patrzył w ten monitor i czegoś nie dojrzy, przecież nie każdy musi być profesorem, a jeśli nim jest to nie znaczy,że jest lepszy od bystrego lekarza. A tytuł o którym pisze yessa, to nie wiem czy angielski czy amerykański, ale przyznacie, że my mamy generalnie lepszych specjalistów i na to bym nie patrzyła w ogóle. Ja na następne USG (też bym chciała przed świętami, aby nie myśleć), chcę iść do swojego z tytułem lekarza. W tym połówkowym zależało mi na aparacie dopplerowskim, w nim widać przepływy krwi w naczyniach, a to istotne i poza tym chciałam aby to był właśnie prof. Szaflik. Umawiaj się i nie myśl już, bo z dzidzią wszystko ok. pozdrowionka, przywieź z Żywca trochę tego świeżego powietrza i słoneczka, jola (20/06). Napisz koniecznie jakie wrażenie po USG i wyluzuj się!! Odpowiedz Link Zgłoś
magbaso Re: Łódź 06.04.04, 10:11 Hej Dziewczyny Pisze dopiero teraz, bo jakos sie wczesniej nie moglam zebrac w sobie A wiesci mam niestety nie najlepsze. Po pierwsze dopadlo mnie paskudne przeziebienie i od piatku umieram, po drugie wczoraj bylam na wizycie u mojego gina i okazalo sie, ze szyjki juz nie mam (poczatek 33 tygodnia). Zalecenie-2 tygodnie lezenia w dom, jak sie nie poprawi (a wlasciwie jak sie pogorszy, bo poprawic to sie juz nie ma co) to na 2 tygodnie do szpitala. A potem (koniec 36 tygodnia) niech sie dzieje wola nieba... W Koperniku przyjmuja od 36 tygodnia. Wiec, jak widzicie, nastroj mi sie przed swietami troche skwasil. Ale mam nadzieje, ze u Was wszystko w porzadku. Pozdrawiam Magdalena i Kuba-Niecierpliwy Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódź 06.04.04, 15:51 Magdo, no nie rób mi tego, jesteś za mną na liście. ) Swoją drogą może spotkamy się w Koperniku, ale pamiętaj, nie za wcześnie. A co do szyjek, to niestety tak się zdarza. Moja wytrzymuje tylko dzięki założonemu szwu. Odpoczywaj grzecznie jak zalecono, trzymam kciuki! Jutro idę na USG, a pojutrze na kontrolę do ginki. Mam nadzieję, że nie jest tak źle, chociaż po moich przejściach z ostatniego tygodnia wszystko jest możliwe (kicia nam się poważnie rozchorowała, straciliśmy jednego kociaka, musieliśmy znaleźć mamkę zastępczą - codziennie weterynarz i kotrola kociaków... ufff.. dzisiaj wracają do domu całe szczęście). Pozdrawiam, MAGDA i majowy Lesio, który poczuł wiosnę Odpowiedz Link Zgłoś
magbaso Re: Łódź 07.04.04, 09:48 Madziunia, bede sie trzymac, mam nadzieje, ze jak najdluzej Przeprowadzka nam sie troche przesuwa (o jakis tydzien), wiec musze wytrzymac!!!! Straszne rzeczy o tych swoich kociakach piszesz!!! Co sie stalo z mama-kotka? I funkcjonuje cos takiego jak kocia zastepcza mama????? Napisz wiecej i trzymam kciuki, zeby juz nie bylo zadnych problemow z kocimi maluchami. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódź 07.04.04, 11:46 U naszej kici powstał ostry stan zapalny gruczołów mlecznych, czy jak to tam się zwie. Dostała wysoką temperaturę (41 stopni) i jej mleko było podobno już toksyczne dla kociaków. Dlatego jedna kicia tego nie przeżyła, zauważyłam kolejną osłabioną i do weterynarza. Od razu podali jej antybiotyk w zastrzykach i leki na obniżenie temperatury, bo sama mogła tego nie przeżyć. Kociaki musieliśmy odstawić od niej. Próbowaliśmy karmić sami, ale zanim udało się jednego troszkę posilić, mijało dobre pół godziny, a karmienie co 2 godziny i to 4 kociaków... czyli wizja 24h karmienia non stop. Do tego koty nie mają wykształconych sporo narządów i można im łatwo płucka zalać, do tego obowiązkowe masaże brzuszka itd... Byliśmy przerażeni, że stracimy resztę. Cudem znalazła się wiejska kotka z dwójką maluchów o dzień starszych. Przyjęła bez problemu naszą czwórkę i dokarmiała przez kilka dni. Wczoraj nareszcie maluchy wróciły do domu i nasza kicia bardzo szczęśliwa może je znowu karmić. To były straszne dni, nie wiedziałam, co mam ze sobą zrobić. Zamiast leżenia, jeździłam do weterynarza, do kociaków i tak w kółko..... A wydawało się, że koty radzą sobie dobrze same. Wkrótce pewnie wrzucimy nowe fotki maluchów na stronę. Pozdrawiam, MAGDA i majowy Lesio Odpowiedz Link Zgłoś
teq3 Re: Łódź 02.04.04, 12:06 Cześć dziewczyny. Dotarłam do was dopiero dzisiaj... straszne nudy w pracy i jak co dzień przeglądam posty na forum. Ja co prawda już od pół roku cieszę się swoją Dudusią, ale chętnie dołączę się do innych łódzkich mam. Mam na imię Ola i jestem z Olechowa. Agnieszka76 - może widujemy się np. na zakupach? Chętnie załapię się na kolejne spotkanie, o ile takowe się odbędzie. Niestety musiałam już wrócić do pracy ale na szczęście malutka ma dobrą opiekę. Mam 28 lat, jestem księgową, pracuję w publicznym ZOZ-ie. Rodziłam 07.10.03 przez cc w Rydygierze. życzę Wam i Waszym brzuszkom dużo zdrowia oraz szczęśliwego rozwiązania. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: do teq3 02.04.04, 12:48 Cześć Ola, świetnie, że się odezwałaś. Ja też mam zamiar rodzić w Rydygierze, moim lekarzem jest Baradyn. Nad zoo też się zastanawiałam, co zdecydowało, że Ty rodziłaś w znieczuleniu? Jak to jest w Rydygierze? Jeśli możesz wejć na forum Szpitale i Szpitale w Łodzi. Chciałam się dowiedzieć o porodzie. pozdrawiam,jola (29 tydz) Odpowiedz Link Zgłoś
renis66 Re: Łódź 02.04.04, 16:39 Cześc W końcu mogę spędzić chwilę przy komputerze. Wczoraj byliśmy na usg i okazało się ze malutka jest już gotowa do wyjścia i leży głową w dół więc będe rodzić w wodzie. Bardzo się cieszę. A tak poza tym to waży już 3200 więc to podobno sporo jak na środek 37 tygodnia. Mam nadzieję że juz zbyt dużo ni9e przytyje bo przy moich rozmiarach niewiem jak to będzie. Ale już się nie mogę doczekać. Jeśli chodzi o spotkanie to żałuję ze musiałam tak wcześnie wyjśc no ale cóż siły wyzsze ... moze nastepnym razem. Mam jeszcze pytanie trochę z innej beczki. Czy któras z was nie ma w planie zakupu termometru elektronicznego dla dzidzi bo ja mam w tej chwili dwa gdyż jeden kupiłam a drugi dostałam w prezencie (tak to jest z prezentami niestety). Jeśli tak to chętnie odsprzedam. Prosze o kontakt na skrzynke renis66@interia.pl Pozdrawiam i mam nadzieję ze do zobaczenia w krótce Renata i Rita (37 tydz) Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Łódź 02.04.04, 23:01 Witam mamusie! Dzwoniłam dziś do Szaflkia i niestety nie ma dogodnego terminu przed świętami, więc jutro zadzwonie do Dudarewicza (mam tylko nadzieję, że mu nie przeszkodzę, bo jutro sobota) i zobaczę czy tam się uda. Poza tym nie mogę się już doczekać wyjazdu w moje piękne góry i jak mi tak Joluś o nich piszesz i słodzisz, to już dziś pakowałabym walizki i fruuu... nie ma mnie. Jadę dopiero w piątek i same wiecie byłabym spokojna gdyby udało się zrobić to USG. Do Adelle nie denerwuj się wszystko będzie ok, myślę, że na dzieciaka nie mają wpływu nasze sensacje rzołądkowe i lepiej się wyluzować, wiem z własnego doświadczenia, stres naprawde nie pomaga. Ja jadłam dużo pomarańczy na zmianę z kiwi i to przynosiło mi ulgę. Pić mogłam tylko sok pomidorowy, jak coś innego to dwa łyki i kibelek, więc bałam się, że się odwodnię, ale lekarz przepisał mi czopki Torecan, które miały pomóc, niestety u mnie się to nie sprawdziło. Renatko gratulacje chyba jeszcze troszke i zostaniesz mamusię, napisz koniecznie jak ten wodny raj wygląda w rzeczywistości, bo sama chciałabym tak rodzić, ale w CZMP jest podobno problem z takim porodem, więc nie wykluczone, że zmienię zdanie, jeszcze mam troszke czasu. Pozdrawiam dziewczyny i do usłyszenia pa Aga Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: Łódź 03.04.04, 14:07 Witam przyszłe mamusie Ja również gorąco polecam dr Dudarewicza. Chodziłam do niego na wszystkie usg. Nie tylko bardzo sympatyczny, ale przede wszystkim świetny fachowiec. Ma opinię jednego z najlepszych w Łodzi; jest chyba najlepszym specjalistą jeśli chodzi o usg - zwłaszcza genetyczne. Wykonuje również testy PAPPA. Ma doskonałą opinię również wśród innych lekarzy. Potrafi określić płeć dziecka już od 13-14 tyg. ciąży (oczywiście nie na 100%, ale na ok. 70%, przy następnym usg wie się już na pewno). Ja rodziłam w Jordanie i tam pielęgniarki przygotowujące mnie do porodu stwierdziły że jeśli Dudarewicz robił mi usg to na pewno nie pomylił się co do płci dziecka. Pozdrawionka --- Zobaczcie zdjęcia NIKOLKI Odpowiedz Link Zgłoś
madam5 Re: Łódź 03.04.04, 14:58 Witam Dziewczynki!!! Niestety nie dotarlam na srodowe spotkanie choc bardzo chcialam, ale moze jeszcze jakies zorganizujemy?! Z Waszych opowiesci wynika ze bawilyscie sie dobrze wiec tym bardziej zaluje. Co do USG to takze polecam dr Dudarewicza. Bylam u niego w 24 tyg. i bardzo fachowo opowiadal o kazdym narzadzie dzidzi a takze stwierdzil ze na 100% moze okreslic plec, ale ja nie chcialam. Koszt badania 70 zl, mozna przyniesc kasete i nagrac bez dodatkowych oplat.Nalezy zapisac sie wczesniej bo czasem trzeeba ok. 1-2 tygodni czekac na wolny termin. Pozdrawiam. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
olga_g Co trzeba zabrać na pierwsze zajęcia szkoły rodzen 04.04.04, 12:06 Cześć dziewczyny, wiem, że na przykład Jola była już w zeszłym tygodniu, a jak nie ona to może któraś z was mi odpowie? Słoneczne pozdrowionka, Olga i Igor (19.6) Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: Co trzeba zabrać na pierwsze zajęcia szkoły r 04.04.04, 21:58 Olga, trzeba wziąć ubranie do ćwiczeń, tak mnie poinformowano, a że ja mam 3 pary takich spodni sportowych w których chodzę naokrągło to w nich poszłam. Była tylko jeszcze jedna para, ale ona już nie mogła ćwiczyć i ja też (na własną) prośbę sobie "odpuściłąm". W drodze do szkoły kupiłam notes, aby coś zapisać, ale ta druga parka nic nie notowała i chyba rzeczywiście lepiej się skupić na słuchaniu. Ogólnie podobało mi się to spotkanie i jutro idę b. chętnie. Kiedy się wybierasz (-acie)? pozdrawiam,jola Odpowiedz Link Zgłoś
ewikom Re: Łódź 13.05.05, 15:22 Mnie bardzo zależy na informacji gdzie ten doktor robi to usg, albo jakiś telefon. Jestem w 16 tyg. ciąży i nie zarabiam dużo a bardzo się martwię czy dzidziuś będzie zdrowy. Pracowałam przez pierwsze tygodnie przy aparacie rtg. i cały czas drże, czy dzidziuś rozwija się jak należy. Miałam robione usg ale tak na odwal się, przez lekarza który w zasadzie na tym sprzęcie bada tylko waginalnie i nie ma programu ciązowego w tym aparacie, wiem bo w tej przychodni pracuje ale mimio wyższego wykształcenia jako śr. personel. Wbrew powszechnej opini nie mam znajomości w tym środowisku i do tego jestem ograniczona finansowo dlatego zdecydowałam się chodzić do lekarki, którą mam na miejscu ale ona leczy w zasadzie menopauzę i ja jestem jedyną, u której prowadzi ciążę. Nie mam zatem lekarza, który przyjmuje również gdzieś na oddziale w jakimś szpitalu, stad moje drugie pytanie: jak urodzić dziecko bez większych wydatków? Po prostu nie stać mnie prywatnie gdzieś chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś