05.03.04, 15:19
Obserwuj wątek
    • olga_g Re: Łódź 05.03.04, 15:53
      Mamy się dopisywać do Łodzi? o to chodzi?
      To się dopisuję.

Olga i Igor(19.06?)

P.S. Sprawdź GG
    • bursz Re: Łódź 05.03.04, 21:34
      Olga
      utworzyłam "Łódź", bo są "czerwcóweczki", gdzie są mamy z całej Polski, a my
      możemy powymieniać się jakimiś lokalnymi wiadomościami. Poza tym co za rożnica
      czy któraś rodzi w kwietniu czy w lipcu. Są "szpitale w Łodzi", ale też coś
      jesteśmy mało aktywne. Mam nadzeję, że my łodzianki zorganizujemy sobie jakieś
      spotkanie. Pozdrawiam, jola.
      • marta.28 Re: Łódź 06.03.04, 15:45
        Ciekawy pomysł. Ale sporo łodzianek rozmawia ze sobą w wątku Szpitale w Łodzi.
        Macie jakieś propozycje.
    • madziki Re: Łódź 06.03.04, 16:38
      No to i ja się melduję. Mieszkam w Łodzi na Bałutach. Mój pierwszy synek
      powinien pojawić się w maju, no chyba że się pospieszy, bo bardzo pcha się
      główką w dół. wink

Pozdrawiam,
      MAGDA i majowy Lesio w brzuszku
      • bursz Re: Łódź 06.03.04, 21:38
        Cześć Magda
        Zdecydowałaś gdzie rodzisz? Chodzisz do szkoły rodzenia? U mnie póki co zostaje
        Rydygier, tam mam lekarza i zamierzam chodzić do szkoły rodzenia przy szpitalu.
        Powodzenia,pozdrawiam,jola.
        • madziki Re: Łódź 07.03.04, 08:10
          Po wielu rozważaniach zdecydowałam się na szpital Kopernika, oczywiście pod
          warunkiem, że mój pchający się synek wytrzyma jakoś do 9 miesiąca. Byłam tam na
          założeniu szewka, poznałam oddział i personel, porozmawiałam z dziewczynami,
          które akurat tam rodziły i stąd moja decyzja. Będę tam i tak na zdjęciu szewka,
          więc wtedy dowiem się reszty szczegółów. Moja lekarka pracuje też w tym
          szpitalu, ale w innej specjalizacji (onkologia). W każdym razie zna tamtych
          lekarzy i czasem miewa dyżur również na tym oddziale.
          Do szkoły rodzenia chodzę na Nawrot i jestem nawet zadowolona. Jak nie mogłam
          dotrzeć na któreś zajęcia, bez problemu mam przełożone na później. Wczoraj
          prof. Laudański prezentował nam porody w wodzie w Madurowiczu. Owszem
          rozważałam taki rodzaj porodu, nawet bardzo, ale... uraz szpitalny bierze górę.
          Co do zakupów, to na razie zaopatrzyłam się w wózek i łóżeczko, czyli
          największe rzeczy. Torby ciuszków czekają na mnie u siostry, a resztę uzupełnię
          chyba w kwietniu.

Pozdrawiam,
          • renis66 Re: Łódź 17.03.04, 14:02
            Cześc z tego co piszesz to chodzimy razem do tej szkoły rodzenia na Nawrot. Mam
            nadzieję że będziesz w Hortexie i będzie okazja pogadać i wymienic sie
            wiadomosciami.

Pozdrawiam Renata i Rita
            • madziki Re: Łódź 17.03.04, 14:47
              Oczywiście postaram się dotrzeć na spotkanie.
              A zajęcia w szkole rodzenia chwilowo zakończyłam. Dwa, na które nie mogłam
              dotrzeć mam przełożone na kwiecień (3 i 17). Co prawda jeszcze nie wiem, czy
              będę mogła ćwiczyć te parcia III fazy z moją biedną szyjką i synkiem, który
              zbyt szybko chciałby się wydostać. wink

Pozdrawiam,
    • bursz Re: Łódź 06.03.04, 21:52
      Cześć Dziewczyny,
      jako, że utworzyłam ten wątek, napiszę Wam co u mnie. Termin mam na 20/06, moim
      lekarzem jest dr Baradyn i chciałabym rodzić w Rydygierze. Zamierzam się
      zapisać do tamtejszej szkoły rodzenia, przyjmują od 29 tyg., koszt 200 zł, 10
      spotkań, 1xtyg. 17,30-19,30. Na środkowym USG (w 22 tyg.) byłam w Diasonie u
      prof. Szaflika (polecił mi go mój lekarz), i wszystko ok (ale oczywiście
      czekamy do rozwiązania). Za wyprawką trochę się rozglądałam, ale jakoś na
      kupowanie mnie jeszcze nie wzięło, ale po Waszych obawach, że po 1 maja
      wszystko zdrożeje, zastanawiam się co zrobić. Napiszcie co u Was.
      Pozdrawiam,jola.
      • juropka Re: Łódź 07.03.04, 13:25
        Cześć dziewczyny!
        Pozwólcie, że i ja wtrącę swoje trzy grosze. Jestem w 16 tygodniu i mieszkam na
        Chojnach. Bardzo się cieszę, że będziemy mogły sobie troszkę pomóc na tym
        forum. To świetny pomysł. Ja w związku z powyższym mam pytanko, czy chodzicie
        gdzieś na basen albo siłownie dla ciężarnych? Szukam info już od jakiegoś czasu
        i nic, głucho w eterze. Jak tylko coś wiecie dajcie znać, dziękuję. Poza tym
        cały czas byłam przekonana, że mój poród odbędzie się w CZMP ale opinie są tak
        skrajne, że mam tylko mętlik w głowie. Mam nadzieję, że od niektórych z Was już
        za trochę dowiem się gdzie próbować stawić temu czoło. Ale się rozpisałam.
        Serdecznie pozdrawiam pa Aga
        • madam5 Re: Łódź 07.03.04, 14:01
          Czesc Dziewczyny!!!
          Jestem w 25 tyg, porod 24.06. Zamierzam rodzic w Rydygierze skad mam lekarza.
          Co do basenu dla ciezarnych to podobno na ul.Sienkiewicza w III LO jest aerobic
          w wodzie dla kobiet w ciazy. Nie jestem na 100% pewna ale mozesz sprawdzic.Ja
          troche chodzilam na zwykly basen na Rojna ale zaczely sie drobne infekcje i
          dalam sobie spokoj.Bardzo brakuje mi tez aerobiku na ktory przed ciaza
          chodzilam 2xw tygodniu a teraz mam problemy z szyjka macicy i zero
          cwiczen.Pozdrawiam wszystkie Mamuski-Łodzianki.
          Magda i 25 tyg Dzidzia
          • juropka Re: Łódź 07.03.04, 15:21
            Cześć madam5!
            Bardzo dziękuję, sprawdzę ten obiekt. Jeszcze raz wielkie dzięki i
            pozdrowionka. Przykro mi, że nie możesz ćwiczyć, ja też musiałam zrobić sobie
            sporą przerwę i wiem co to znaczy siedzieć i nie przemęczać się. Czego to
            kobieta nie zrobi dla swojej kruszynki. Pozdrawiam Aga
        • gabis77 Re: Łódź 16.04.04, 20:14
          Witam serdecznie,
          Mam na imię Gabrysia i jestem w 9 tygodniu ciązy. Razem z mężem zdecydowaliśmy
          się na szpital CZMP. Opinie sa podzielone(jak o wszystkich szpitalach), ale ja
          słyszłam dużo pozytywnych i tego się trzymam.
          Pozdrawiam serdecznie
      • peanut2004 Re: Łódź 23.03.04, 13:10
        Czesc Jolu!

Przeczytalam,ze bylas na USG u prof. Szaflika. Pilnie go poszukuje na
        konsultacje niestety w IMP twierdza ze prof. jest na zwolnieniu i nie wiadomo
        kiedy wraca! Czy masz moze jakies namiary na niego? Moze prywatny gab.?
        Pozdrawiam i czekam na info!
    • yessa Re: Łódź 07.03.04, 17:15
      To ja może się dopiszę. Jestem, z tego co widzę, trzecią mamą, która planuje
      rodzić w czerwcu w Rydygierze (termin OM 24.06, USG 19.06). Do szkoły rodzenia
      pewnie nie trafię (to moje drugie pacholę), ale wybieram się z mężem na
      rekonesans porodówki (dzwoniłam - ponoć można przyjechać i wszystko pokażą na
      miejscu).
      Zakupy to mój wielki żywioł i radość, z tym że często są hipotetyczne - na
      razie głównie orientuję się w asortymencie i cenach. Przestaję patrzeć na
      ciuszki, bo zaopatrzyłam sie już na promocjach w marketach (głównie Tesco -
      ładnie i niedrogo). Mam już wybrany model wózka (oj, dłuuuugo go szukałam) i
      łóżeczka, pościel, pieluchy itd szyję sama.
      No i czekam...
      Pozdrawiam
      Jola.
      • bursz Re: Łódź 07.03.04, 21:20
        Cześć Imienniczko (Jolu)
        Przeczytałam Twoje informacje odnośnie zakupów. Napisz proszę czym się
        kierowałaś przy wyborze wózka i dlaczego większość odpada? Jaki wybrałaś? Poleć
        jakieś strony www.
        Jeśli możesz napisz czy lekarza też masz z Rydygiera czy jakąś położną. Moim
        lekarzem jest dr. Baradyn z Rydygiera. Dlaczego wybrałaś ten szpital, czy
        poprzednio tam właśnie rodziłaś. Ja od 22 b.m. chcę się zapisać do szkoły
        rodzenia, więc zrobię rozpoznanie. Pozdrawiam,jola
        • bursz Mamusie odezwijcie się!!! 11.03.04, 20:46
          Drogie Kobietki,
          czy jest nas tak mało w tej Łodzi. Jak przeszłam się po Pietrynie, to trochę z
          brzuchami chodzi, u lekarza nas pełno, a na forum cisza. Co się dzieje?
          Rzeczywiście nie wiem gdzie pisać, czy pod miesiącem, czy na forum lokalnym.
          Pewnie trochę się powtarzamy. Pozazdrościć mamom majowym, czytam ich listy
          (jest ich 1300, czerwcóweczek tylko 300) i stwierdzam, że jest aktywna grupa
          głównie ze stolicy, nawet orgaznizują sobie spotkanie, na które chętnie bym się
          podłączyła, ale trochę nie chce mi się jechać. Ale mam nadzieję, że nam się też
          uda dograć i coś zorganizować, mamy w mieście tyle fajnych lokali. Może jakaś
          propozycja??????? BŁAGAM ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!
          Pozdrawiam, jola, 26 tydz.
        • yessa Re: Łódź 12.03.04, 18:57
          Zaraz się załamę!
          Jolu, przed cwilkę napisała do Ciebie strasznie długą odpowiedź i wszystko mi
          wcięło. Wstrętny serwer w międzyczasie pisania po prostu mnie wylogował!
          Nie mam już siły ślęczeć tu tyle czasu więc krótko:
          Na temat Rydygiera korespondowałam jakiś czas z dziewczyną z forum, która
          rodziła tam rok temu. Ja poprzednio "dogorywałam" w CZMP - po porównaniu ten
          ostatni szpital nie wytrzymał konkurencji.
          Wózek: Jędroch Trio - po prostu wymarzony trójkołowiec w pełni dostosowany dla
          noworodka, polski i niedrogi (www.jedroch.com.pl). Rozpatrywałam też
          trójkołowego El-Jota, ale nie przeszedł cenzury mojego męża smile)) www.eljot-
          wozki.com.pl. Jakby co, służę swoją wiedzą.
          Gdzieś na innym forum znalazłam propozycję spotkania - jestem za (godzina nie
          gra roli jestem na zwolnieniu).
          Szczerze to licze no Twoje rozeznbanie odnośnie Rydygiera, odezwiesz się jeśli
          będziesz miała jakieś spostrzeżenia? Dzięki.
          • agnesp76 Do yessy 20.05.04, 12:08
            Jędroch Trio - gdzie kupujesz?
            na stronie internetowej nie podają żadnego adresu z Łodzi, tylko z okolic.
    • kudik4 Re: Łódź 11.03.04, 21:00
      To i ja się dołącze. Mieszkam na Retkini (ale większość czasu spędzam na
      Teofilowie). Termin mam na 13.05.04. Wyprawka jeszcze nie zakupiona, do szkoły
      rodzenia nie chodzę, odnośnie szpitala to mam straszny mętlik w głowie. Moja
      lekarka jest z Madurowicza {dr. Gruszczyńska} i może tam będe rodzić. Jeszcze
      mam czas co do wyboru .

Pozdrawiam AGA
    • mstopka Re: Łódź 11.03.04, 22:58
      Ja też się dołączam. Mam termin na 9 maja. Mieszkam na Widzewie. Obecnie chodzę
      do szkoły rodzenia do CZMP (6 spotkań po 2,5 godzinki) i tam też zamierzam
      rodzić (na oddziale perinatologii). Miałam tam okazję niedawno leżeć, na
      szczęście niedługo. Położne są w porządku, aż byłam zaskoczona, że są takie
      miłe i uśmiechnięte. No pewnie, że były dwie takie które miały niesympatyczny
      grymas na twarzy, ale ogólnie rzecz ujmując naprawdę jestem mile zaskoczona.
      Sale są dwu i trzy osobowe. Jedynym mankamentem tego oddziału jest to, że leżą
      tam dziewczyny w różnych stadiach ciąży i po porodach. Porodówka i oddział
      neonatologiczny jest na tym piętrze. No i niestety do dzieciaczków trzeba
      lecieć przez cały korytarz, bo nie mam tam sal dla mamuś z dzieciaczkami, jak
      na innych oddziałach. Ale ja się zdecydowałam na ten oddział min. ze względu na
      to, że dyżury tam ma mój lekarz prowadzący.
      Jeśli chodzi o ilość Łodzinek na forum to faktycznie nie jest nas dużo.
      Warszawianki jednak biją rekordy. Nie wiem z czego to wynika. Czy jesteśmy, aż
      takim zacofanym, biednym miastem, że tak mało osób ma dostęp do internetu? A
      może mamy mało ciężarówek. Chociaż szczerze w to wątpię - po ostatniej wizycie
      w szpitalu.
      Pozdrawiam Was mocno
      Marta i 32 tyg. Filip
      • bursz do Marty 12.03.04, 07:52
        Cześć Marta,
        a ja Ci odpisałam odnośnie swędzenia na forum Majówki (ale tyle tam się
        naczytałąm listów i szczerze Wam zazdroszczę tej aktywności, zaraz nas
        pobudzę!). Też brałam Hemofer F nie będąc jeszcze w ciąży), ale mój znajomy
        lekarz zamienił to na Tardyferon Fol + Falvit, pewnie jest droższy (30 tab.-ok.
        25 zł), ale podobno lepiej przyswajalny (z tym fwasem foliowy). Ja biorę w/w
        zestaw zamiennie z materną, którą b. poleca mi mój lekarz ze względu na pełen
        zestaw witamin. Miałaś wcześniej problemy z tym żelazem, czy swędzeniem?
        Swędzenie też pewnie spowodowane jest rozciąganiem skóry. Ja używam, tak
        profilaktycznie, Fissanu (20zł), poleciła mi go znajoma.
        Co poza tym? Pracujesz? Pozdrawiam,jola-czerwcóweczka.
      • madziki Re: Łódź 12.03.04, 09:45
        Cześć dziewczyny!

Ja oczywiście bardzo chętnie bym się gdzieś spotkała, ale nie bardzo wiem czy
        dam radę. Marta zna trochę mój temat. Byłam w poniedziałek u lekarki i mam
        naprawdę bardzo uważać. Szef założony, dobrze trzyma, ale mały jest ułożony
        bardzo nisko i jeszcze pcha się to swoją główką. Do tego co jakiś czas brzuch
        mi twardnieje i powinnam w zasadzie leżeć cały czas.
        Przedwczoraj pozwoliłam sobie na malutkie wyjście z mężem i przy okazji
        podjechaliśmy do marketu po zakupy. Cały czas jak chodziłam miałam bardzo
        napięty brzuch, aż się przeraziłam. Przeszło mi częściowo dopiero jak dotarłam
        do domu. Ale po tym wypadzie wczoraj brzuch znowu mi twardniał dość często.
        Biorę cały czas Fenoterol, ale wczoraj widać mało skutkował.
        Może mi się to uspokoi trochę i będę się mogła ruszyć z domu choć na godzinkę.
        Poza tym czekają mnie jeszcze drobne zakupy dla synka, ale z tym może poczekam
        do kwietnia.

Pozdrawiam,
        • olga_g Re: Łódź 12.03.04, 16:23
          Ja jestem za spotkaniem!!! Gdzie i kiedy?
          • bursz SPOTKAJMY SIĘ!! 12.03.04, 19:34
            Za dużo siedzę przed komputerem, trochę mi się wątki pomyliły i.......
            Drogie Mamusie!
            Jako, że jestem założycielką tego wątku, muszę o nas dbać!
            Proponuję zorganizowanie spotkania we wtorek lub środę 30 lub 31 marca, Hortex
            na Pietrynie, jako, że jestem na zwolnieniu odpowiada mi każda godzina. Co Wy
            na to??? CZEKAM!!

• madziki Re: SPOTKAJMY SIĘ!! 13.03.04, 07:11
              Jeśli tylko będę mogła się ruszyć z domu, to jak najbardziej mi pasuje. Również
              dzień i godzina dowolna, bo poznaję uroki zwolnienia.

Pozdrawiam,
              • bursz Cześć Łodzianeczki 13.03.04, 10:56
                Kochane Mamcie
                COŚ MAŁO DEKLARACJI ODNOŚNIE SPOTKANIA!!Czy Wam termin nie pasuje?Jeśli chodzi
                o weekend to ja nie za bardzo, bo jestem na wsi 50km od Łodzi, ale przyjadę.
                Proponuję jednak dla chętnych ten termin 30/03 (np. godz.12, Hortex, KTO ZA?),
                a ciepło (tak żeby posiedzieć w ogródku) będzie za ok. 1,5 m-ca, możemy sie
                spotkać jeszcze raz (chyba nie będziemy tak zapracowane i zabiegane - pora
                zwolnić).

Jeśli chodzi o zakupy to pisałam już wyżej, ale polecam sklep Dino na
                piotrkowskiej, tam Pan jest bardzo zorientowany i udzieli info. pewnie na temat
                każdej firmy, ma b.dobre rozeznanie w produktach i naprawdę największy wybór.
                Jeśli chodzi o ceny, to pewnie nic po 1 maja nie zdrożeje, VAT b.z. Myślę, że
                nie należy panikować.

Miłego weekendu, gdzie to piękne słoneczko, pozdrawiam,jola.

ps.
                Zabierają mi neostradę, ale dam sobie radę. Za ok. tydz. będę miała
                znowu,pa.

PISZCIE CO U WAS!!!!!!!!
                • juropka Re: Cześć Łodzianeczki 13.03.04, 14:31
                  Cześć dziewczyny!
                  Niestety ja nie mogę 30.03, ponieważ idę do pracy,ale mogę w następny dzień.
                  Chciałabym zobaczyć to nasze spotkanie mam z małymi i dużymi brzuchami, więc
                  proszę zorganizujmy się jakoś i będzie fajnie!!! Może niech każda napisze jakiś
                  termin najbardziej dogodny i myślę, że wówczas uda nam się coś wspólnie
                  ustalić. Serdecznie pozdrawiam Aga i 17 tyg. bąbelek (jutro idę na USG może się
                  dowiem co to będzie a tak bardzo chcę dziewczynkę, może się uda?).
                  • bursz SPOTKANIE 14.03.04, 17:14
                    Zgodnie z propozycją Agi, aby każda się jakość zdeklarowała odnośnie spotkania
                    w innym terminie niż 30/03, to proponuję 31/03 lub 06/04 (Hortex, godz. 12). Co
                    Wy na to??
                    Pozdrawiam,jola
                    NAPEWNO TO BĘDZIE FAJNE SPOTKANIE I BĘDZIEMY MIAŁY O CZYM POGADAĆ!!!
                    • madziki Re: SPOTKANIE 15.03.04, 09:32
                      Dla mnie pełna dowolność, dostosuję się do każdego dnia i godziny, jak tylko
                      będę się mogła ruszyć. Codziennie siedzę w domu sama, no już niedługo chyba z
                      mężem, bo od kwietnia już nie pracuje. Ale to i tak nic nie zmienia, bo nie mam
                      żadnych zajęć ani planów w tygodniu.
                      Jedyne dni kiedy na pewno nie mogę ruszyć się z domu to 26-27 marca, bo wtedy
                      moja kicia ma termin porodu. smile)

Pozdrawiam gorąco,
                    • yessa Re: SPOTKANIE 15.03.04, 22:15
                      31.03 o 12.00 przed Hortexem - mnie również ten termin pasuje, ależ będzie do
                      obgadania smile).
                      Pozdrawiam
                      Jola.
    • ewetka Re: Łódź 15.03.04, 11:04
      Nie narzekajcie i tak was jest dużo. Ja rodziłam w listopadzie, a termin miałam
      na grudzień. Nikt z Łodzi nie odpowiadał na moje posty w tych terminów. Na
      pytanie o szpiatale, parę dziewczyn odpowiedziało po kilku miesiącach.
      Znalazłam jedną koleżankę, z którą korespondowałam mailami, miała termin dwa
      miesiące po mnie. W tej chwili jestem aktywna na forum: Z życia rówieśników :
      LIstopad 2003 i jestem tam jedyną łodzianką. Chyba poprostu mniej osób korzysta
      tu z internetu.
    • mstopka Re: Łódź 15.03.04, 14:36
      Jestem jak najbadziej za zorganizowaniem spotkania. W zasadzie mnie odpowiada
      każdy termin, bo również rozkoszuję się wolnym czasem na L4. Także 31 marzec
      godz 12 przed Horexem mi odpowiada.
      Może więcej napiszę późiej. Teraz uciekam i idę na spacer. Dziś taka piękna
      pogoda, że aż szkoda siedzieć w domciu.
      Pozdrawiam Was serdecznie.
      Marta i (32 tyg.) Filip
      • olga_g Re: Łódź 15.03.04, 15:29
        Cześć dziewczyny. Mnie również pasuje 31.03 o 12!
        Mam nadzieję, że wreszcie nam sie uda.

Pozdrawiam,
        Olga i 2 tyg Igor
        • juropka Re: Łódź 15.03.04, 18:21
          Cześć laseczki, mi również odpowiada 31.03, więc może zostańmy przy tym
          treminie i zobaczymy ile nas się jeszcze zjawi. Serdecznie pozdrawiam. Aga
    • madziki Spotkanie - HORTEX 16.03.04, 08:08
      Właśnie sobie wyobraziłam taką grupkę stojących ciężarówek pod Hortexem. smile) To
      będzie fajny widok. wink
      31 marca o godz. 12 jak najbardziej może być. To jeszcze dwa tygodnie. Myślę,
      że uzbiera się nas trochę.

Pozdrawiam wiosennie,
      • marta.28 Re: Spotkanie - HORTEX 16.03.04, 09:59
        Cześć dziewczyny, czytałam o spotkaniu i to naprawdę fajny pomysł. Ja przez
        ostatni tydzień zupełnie nie miałam czasu aby usiąść do komputera ale już
        nadrabiam zalegości. Mnie też pasuje termin spotkania. Widzę że jedyna mieszkam
        na Rudzie Pabianickej (Górna) więc będzie prawie cała Łódź. Czytałyście w
        prasie o tych ludziach co się spotykają i przez jakąś krótką chwilę robią coś
        jednocześnie, np: jedzą banany mlaskająć. To spotkanie mi się z tym kojarzy.
        Marta i 27 tyg Oleńka
        • anitashe30 Re: Spotkanie - HORTEX 16.03.04, 12:15
          Fajny pomysł - ja będę z wami wirtualnie, bo jezeli moja Natalka nie wymysli
          nic wczesniej to 1 kwietnia mam się stawić w szpitalu. Na szczęscie wyprawka i
          mebelki kupione (polecam Słonia!!), pokoik na ukończeniu, szkoła rodzenia -
          jeszcze tylko dwa spotkania i czekamy na naszą królewnę. Trzymajcie się
          cieplutko i trzymajcie za nas kciuki!!
          • bursz anitashe30 16.03.04, 15:53
            Witamy chyba Anitko,
            fajnie, że się odezwałaś! Napisz coś więcej, może po porodzie. Gdzie rodzisz,
            jak wrażenia.
            TRZYMAMY KCIUKI, POWODZENIA, PA,jola
    • bursz Spotkanie; 31/03,godz. 12 16.03.04, 19:14
      Cześć Łodzianeczki,
      bardzo się cieszę, że uda nam się spotkać. Zrobiłam listę wg poniższej
      specyfikacji

Login;imię;rocznik;Dzidzia;termin;m-sce zam.;szpital

Olga_g; Olga;?;Igor;19/06;?;Rydygier
      Marta.28;Marta;?;Oleńka;czerwiec;Ruda Pab.;?
      Madziki;Magda;?;Lesio;maj;Bałuty;Koper
      Juropka,Aga;?;?;?;Chojny;CZMP
      Madam5;Magda;?;24/06;?;Teofilów;Rydygier
      Yessa;Jola;?;20/06;?;?;Rydygier
      Kudik4;Aga;?;13/05;Retkinia;?
      Mstopka;Marta;?;09/05;Filip;Widzew;?
      Bursz;Jola;1973;20/06;?;Widzew;Rydygier

Uzupełnijcie co się da i jak się da. Jeśli coś pomyliłam to poprawcie. Myślę,
      że spotkamy się w Hortexie, to jest chyba kawiarnia, zaraz przy ogródku,
      pierwsze wejście.
      Nie odliczyła się chyba jeszcze Magda (madam5) i Agnieszka (kudiki4), ale mam
      nadzieję, że przyjdą.
      Jeśli mają ochotę się z "brzuszkami" spotkać "Łodzianeczki-już Mamusie" to
      oczywiście zapraszamy. Yessa (Jola) nie waż się nie przyjść na spotkanie
      (gdzieś wyczytałam zwątpienie).
      BARDZO SIĘ CIESZĘ, POZDRAWIAM,JOLA.
      • madziki Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 16.03.04, 22:06
        Wstawiam i uzupełniam listę:

Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik
        Mstopka;Marta;?;09/05;Filip;Widzew;?

Pozdrawiam i czekam na spotkanie,
        MAGDA i majowy Lesio
        • mstopka Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 16.03.04, 22:53
          Ja również uzupełniam listę:
          Mstopka;Marta;1977;09/05;Filip;Widzew;CZMP
          A tak w ogóle to czy spotykamy się przed wejściem do kawiarni od strony
          Piotrkowskiej? A może coś pokręciłam.
          Pozdrawiam
          Marta i Filip w brzuszku
        • juropka Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 16.03.04, 22:57

> Wstawiam i uzupełniam listę:
          >
          > Olga_g; Olga;?;Igor;19/06;?;Rydygier
          > Marta.28;Marta;?;Oleńka;czerwiec;Ruda Pab.;?
          > Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik
          > Juropka,Aga;1977;sierpień;Chojny;CZMP
          > Madam5;Magda;?;24/06;?;Teofilów;Rydygier
          > Yessa;Jola;?;20/06;?;?;Rydygier
          > Kudik4;Aga;?;13/05;Retkinia;?
          > Mstopka;Marta;?;09/05;Filip;Widzew;?
          > Bursz;Jola;1973;20/06;?;Widzew;Rydygier
          >
          > Pozdrawiam i mam nadzieję, że pogoda nam dopisze.
          > Aga i 17 tyd. bąbelek
      • yessa Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 16.03.04, 23:12
        No to ja również uzupełnię listę o moje skromne dane:

Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschód;Rydygier

No to wydało się, jaka ze mnie seniorka smile)
        Zauważyłam ciekawostkę: cztery z nas mają zbliżony termin i chcą rodzić w
        Rydygierze, hihi. A tak poza tym to 24.06. to mój termin OM, a wg USG mam
        19.06...
        Pozdrawiam wszystkie mamy i dzidzie
        Jola

• marta.28 Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 17.03.04, 10:37
          No to ja również uzupełnię listę o moje skromne dane:
          >
          > Olga_g; Olga;?;Igor;19/06;?;Rydygier
          > Marta.28;Marta;1976;Oleńka;19/06;Ruda Pabianicka;ICZMP
          > Juropka,Aga;?;?;?;Chojny;CZMP
          > Madam5;Magda;?;24/06;?;Teofilów;Rydygier
          > Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschód;Rydygier
          > Mstopka;Marta;1977;09/05;Filip;Widzew;CZMP
          > Bursz;Jola;1973;20/06;?;Widzew;Rydygier

Myślałam, że jest nas więcej?
          Pozdrowienia dla wszystkich mam
          Marta
        • madam5 Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 17.03.04, 10:47
          Dolaczam sie do uzupelniajacych:
          >Olga_g;Olga;Igor;19/06;?Rydygier
          >Marta.28;Marta;?;Olenka;czerwiec;Ruda Pab;?
          >Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik
          >Juropka;Aga;?;?;?;Chojny;CZMP
          >Madam5;Magda;1975;24/06;Julka lub Kubuś;Bałuty;Rydygier
          >Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschod;Rydygier
          >Kudik4;Aga;?;13/05;Retkinia;?
          >Mstopka;Marta;1977;09/05;Filip;Widzew;CZMP
          >Bursz;Jola;1973;20/06;Widzew;Rydygier
          Wczoraj na wizycie u gina okazalo sie ze mam bardzo nisko macice wiec ostatnie
          miesiace ciazy spedze raczej odpoczywajaco-lezaco.Do tego jeszcze w domu remont
          i totalny balagan.Jezeli nie bede na spotkaniu to jestem z Wami "duchowo".
          Pozdrawiam. Magda i 27 tyg Dzidzia.
          • renis66 Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 17.03.04, 14:19
            Ja również się dołanczam>
            Renis66: Renata1974;Rita;26/04; Madurowicz
            Olga_g;Olga;Igor;19/06;?Rydygier
            > >Marta.28;Marta;?;Olenka;czerwiec;Ruda Pab;?
            > >Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik
            > >Juropka;Aga;?;?;?;Chojny;CZMP
            > >Madam5;Magda;1975;24/06;Julka lub Kubuś;Bałuty;Rydygier
            > >Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschod;Rydygier
            > >Kudik4;Aga;?;13/05;Retkinia;?
            > >Mstopka;Marta;1977;09/05;Filip;Widzew;CZMP
            > >Bursz;Jola;1973;20/06;Widzew;Rydygier
            Dawno sie nie odzywałam bo mam remont zakupionego niedawno mieszkanka a poza
            tym zakupy i przygotowania że istne urwanie głowy. Pozdrawiam i na pewno będe
            pod Hortexem.
            Renata
            • olga_g Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 17.03.04, 16:07
              Cześć dziewczyny, jak wszyscy, to ja też uzupełnię..:

Olga_g;Olga;1977;Igor;19/06;Bałuty;Rydygier
              Marta.28;Marta;?;Olenka;czerwiec;Ruda Pab;?
              Juropka;Aga;?;?;?;Chojny;CZMP
              Madam5;Magda;1975;24/06;Julka lub Kubuś;Bałuty;Rydygier
              Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschod;Rydygier
              Bursz;Jola;1973;20/06;Widzew;Rydygier

Do zobaczenia!Olga
              • marta.28 Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 17.03.04, 16:43
                Hej dziewczyny już raz się uzupełniałam i Juropa też. No i nas zjadłyście.
                Więc jeszcze raz powtórka z rozrywki:

> Renis66: Renata1974;Rita;26/04; Madurowicz
                > Olga_g;Olga;1977;Igor;19/06;Bałuty;Rydygier
                > Marta.28;Marta;1976;Olenka;19/06;Ruda Pabianicka;ICZMP
                > Juropka;Aga;1977;sierpień;?;Chojny;CZMP
                > Madam5;Magda;1975;24/06;Julka lub Kubuś;Bałuty;Rydygier
                > Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschod;Rydygier
                > Bursz;Jola;1973;20/06;Widzew;Rydygier

Wyszło na to że w czerwcu będę sama w ICZMP.
                Marta napisz po porodzie.

• juropka Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 17.03.04, 21:04

No takie apetyty mamusie macie,że nas zjadacie smile
                  >
                  > > Renis66: Renata1974;Rita;26/04; Madurowicz
                  > > Olga_g;Olga;1977;Igor;19/06;Bałuty;Rydygier
                  > > Marta.28;Marta;1976;Olenka;19/06;Ruda Pabianicka;ICZMP
                  > > Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik
                  > > Juropka;Aga;1977;sierpień;Pola lub Kajetan;Chojny;CZMP
                  > > Madam5;Magda;1975;24/06;Julka lub Kubuś;Bałuty;Rydygier
                  > > Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschod;Rydygier
                  > > Kudik4;Aga;?;13/05;Retkinia;?
                  > > Mstopka;Marta;1977;09/05;Filip;Widzew;CZMP
                  > > Bursz;Jola;1973;20/06;Widzew;Rydygier
                  >

> Ja pewnie też będę sama w sierpniu w CZMP, niedobrze, niedobrze.
                  Pozdrawiam Aga
                  >
                  • kudik4 Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 17.03.04, 21:21

A ja jak zwykle na końcu, ale uzupełniam się:

> >
                    > > > Renis66: Renata1974;Rita;26/04; Madurowicz
                    > > > Olga_g;Olga;1977;Igor;19/06;Bałuty;Rydygier
                    > > > Marta.28;Marta;1976;Olenka;19/06;Ruda Pabianicka;ICZMP
                    > > > Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik
                    > > > Juropka;Aga;1977;sierpień;Pola lub Kajetan;Chojny;CZMP
                    > > > Madam5;Magda;1975;24/06;Julka lub Kubuś;Bałuty;Rydygier
                    > > > Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschod;Rydygier
                    > > > Kudik4;Aga;1979;13/05; Oliwia lub Kacperek;Retkinia;Madurowicz
                    > > > Mstopka;Marta;1977;09/05;Filip;Widzew;CZMP
                    > > > Bursz;Jola;1973;20/06;Widzew;Rydygier
                    > >
                    >
                    > > o kurcze jestem najmłodsza z tej listysmile
                    Pozdrawiam Agnieszka
                    • anitashe30 Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 17.03.04, 22:25
                      Hej - dopisuję się do listy
                      > > > > Olga_g;Olga;1977;Igor;19/06;Bałuty;Rydygier
                      > > > > Marta.28;Marta;1976;Olenka;19/06;Ruda Pabianicka;ICZMP
                      > > > > Madziki;Magda;1972;Lesio;maj;Bałuty;Kopernik
                      > > > > Juropka;Aga;1977;sierpień;Pola lub Kajetan;Chojny;CZMP
                      > > > > Madam5;Magda;1975;24/06;Julka lub Kubuś;Bałuty;Rydygier
                      > > > > Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschod;Rydygier
                      > > > > Kudik4;Aga;1979;13/05; Oliwia lub Kacperek;Retkinia;Madurowicz
                      > > > > Mstopka;Marta;1977;09/05;Filip;Widzew;CZMP
                      > > > > Bursz;Jola;1973;20/06;Widzew;Rydygier
                      > > > > Anitashe30;Anita;1973;01/04;Natalia;Pabianice;CZMP
                      > >
                      Bardzo, bardzo Was pozdrawiamy - Anita z Natalką
      • bilboa Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 23.03.04, 10:38
        Witam wszystkie mamy i przyszłe mamusie.

Mam nieśmiałe pytanie.Czy można dołączyć do Was 31.03 w Hortexie? Nie udzielałam
        się może na forum ale bardzo uważnie śledziłam wasze maile.Jestem przyszłą mamą,
        termin mam na sierpień i bardzo chętnie dołączyłabym do innych przyszłych mam.
        Czekam na odpowieddź.Bilboa.
        • madziki Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 23.03.04, 13:42
          Ależ oczywiście! Serdecznie zapraszamy. smile) Im nas więcej tym raźniej.
          Mój brzuszek ostatnio jest coraz większy, wszyscy to zauważają, a mi jest coraz
          bardziej ciężko... Ale do Hortexu dotrę. wink

Pozdrawiam,
        • juropka Re: Spotkanie; 31/03,godz. 12 23.03.04, 13:55
          Cześć bilboa! Ale się zakamuflowałaś oczywiście, że możesz dołączyć wszystkie
          mamy są mile widzaine, dla nas lepiej, bo każda z nas ma pewnie różne
          doświadczenia i dobrze je sobie wymienić między sobą. Ja też mam termin na
          sierpieńsmile Pozdrawiam i do zobaczenia.
          P.S. Napisz może coś o sobie tak jak my to robiłyśmy poniżej. Dzięki pozdrawiam
          Aga
    • bursz POZNAJMY SIĘ!! 18.03.04, 08:01
      Bardzo się cieszę, że uda nam się spotkać, zapraszamy kolejne Mamusie.
      Anitko, nie jesteś słynną panią poseł Błochowiak? Miałam przyjemność z nią
      studiować, ale czytałam gdzieś wywiad, że dzieci to jeszcze trochę???

Mam propozycję, abyśmy trochę o sobie opisały.
      Więc zaczynam. Jestem wiekiem chyba 3 od końca na tej liście (1973). Dziecko
      pierwsze, stan cywilny; mężatka od 3 lat, partner ten sam od 13 lat (nieźle!?).
      Większość swojego, obecnie wolnego czasu, spędzam na wsi u rodziców (w
      okolicach Poddębic) z moim uroczym pieskiem, owczarkiem colli Burszynkiem, z
      którym chodziliśmy zimą na biegówki, a teraz do lasu na spacery. Lubię aktywnie
      spędzać wolny czas i trochę "cierpię", że nie byłam na nartach, nie wsiądę na
      rower do lipca (lekarz powiedział żeby raczej nie ryzykować) i nie popływam na
      desce windsurfingowej, którą to umiejętność posiadłam w ostatnie wakacje na
      kursie nad naszą piękną zatoką Helską. Mamy jeszcze małe mieszkanko w Łodzi na
      Tatrzańskiej, gdzie czasami bywam. Skończyłam zarządzanie i podyplomowe prawo
      pracy na UŁ. Pracowałam w firmach handlowych, były to filie, ale powiem Wam
      szczerze pracy "dla kogoś i u kogoś" mam dość.
      Czekamy na nasze Maleństwo, Julcię lub Piotrusia (obojętne). Tylko teraz
      podobno co druga Julia, ale my takiej nie znamy, no i Julia to podobno
      taka "mała blądyneczka". Nasza nie zapowiada sie ani mała, ani tak do końca
      blądyneczka?
      Co u Was? Pozdrawiam, czerwcóweczka-jola
      • anitashe30 Re: POZNAJMY SIĘ!! 18.03.04, 11:36
        Hej brzuchatki!!!
        Na początek od razu napiszę że na szczęscie nie jestem słynną paną poseł
        (chociaż niedaleko ode mnie mieszka).
        Tak jak Jola przedstawię się. Od 3 marca mam 31 lat, od 6 lat jestem mężatką,
        spodziewamy się pierwszego dzidziusia. Wg USG jest to dziewczynka więc Natalka,
        na drugie imię wybralismy Karima (mój tesc jest Afgańczykiem - jest to imię
        afgańskie). Mam licencjat z administracji i mgr z ekonomii - pracy broniłam już
        z Natalką w brzuszku. Na razie nie pracuję - prawie od początku ciązy jestem na
        L-4, a po porodzie ustalilismy z Radkiem (moim męzem), że powychowuję
        dzidziusia, zwłaszcza ze w ciągu dwóch lat planujemy następne maleństwo. Radek
        ma firmę - centrum języka angielskiego i pracuje od rana do nocy - tylko
        niedziela jest dla nas. Dlatego mielismy problem ze skompletowaniem wyprawki,
        bo jedyne wolne przedpołudnie poswięcamy na szkołę rodzenia. Ale już wszystko
        mamy - wczoraj nabylismy sliczny wózeczek. Jak juz wiecie jestem z Pabianic,
        mieszkamy niedaleko moich rodziców i mamy Radka więc babcie i dziadek na
        wyciągnięcie ręki, mamy trzy pieski - dwa mieszkają w ogrodzie a jeden z nami w
        domku - i żółwia wodnego. To chyba tyle!
        Rodzić będziemy w CZMP - termin 1 kwietnia. Fajnie, że powstał wątek łodzki.
        Trzymajcie się cieplutko! Anita i Natalka
        • madziki Re: POZNAJMY SIĘ!! 18.03.04, 14:44
          To może i ja napiszę w skrócie o sobie.
          Mam na imię Magda. 31 lat skończyłam 21 grudnia, więc całkiem niedawno, no ale
          rocznikiem to już idzie kolejny roczek. Mój staż małżeński jest jeszcze
          skromny - zaledwie 7 miesięcy. Spodziewamy się pierwszego synka (Lesio Józef),
          który powstał na tydzień przed ślubem po wieczorze kawalersko-panieńskim. smile)
          Od dłuższego czasu siedzę w domku na L4, ale po macierzyńskim będę musiała
          wracać do pracy. Z kolejnym potomkiem nie zamierzamy długo czekać, więc może
          znowu pójdę na L4 - wszystko jest możliwe. wink
          Ukończyłam FTIMS (Informatyka) na Politechnice Łódzkiej. Pracuję w zawodzie w
          ŁZE SA. Mój mąż Paweł jest 4-pokoleniowym Warszawiakiem i tam też pracuje, ale
          już tylko do końca marca. Dla mnie przeprowadził się do Łodzi. smile Mieszkamy
          obecnie na Bałutach, a będziemy budować domek w Rogowie.
          Mamy dwie kotki - Atila (Maine Coon) i Asteria (Norweska Leśna). Niesamowite
          pieszczochy. Starsza z nich Atila za jakiś tydzień zostanie po raz pierwszy
          mamusią. Mój mąż się śmieje, że ma teraz dwie brzuchatki w domu. wink
          Na razie zakupiliśmy wózek i łóżeczko z materacykiem, które na razie czeka na
          złożenie. Sporo rzeczy dostanę od siostry (ona ma już trójkę dzieci). Dopiero
          jak przejrzę czego mi brakuje pojadę kompletować rzeczy.
          Termin porodu według wyliczeń mojej ginki mam na 17 maja, ale chyba 2 tygodnie
          wcześniej będę miała zdejmowany szew, więc nigdy nic nie wiadomo. Jeśli
          wszystko będzie w porządku to planuję rodzić w Koperniku.

Pozdrawiam,
          • marta.28 Re: POZNAJMY SIĘ!! 18.03.04, 16:52
            To jak wszyscy to wszyscy.
            Mam na imię Marta. W listopadzie skończę 28 lat. Z mężem jesteśmy po ślubie
            prawie 4 lata a to będzie nasze pierwsze dziecko (ma być podobno córeczka na
            90%, mam nadzieję że na następnym USG będzie na 100%).
            Ukończyłam rachunkowość na UŁ, a teraz zdaję egzaminy na biegłego rewidenta i
            zaraz po świętach mam ciężki egzamin, więc się już uczę. A ponieważ siedzę na
            zwolnieniu to mam trochę czasu na naukę.
            Pracuję na stanowisku asystenta biegłego rewidenta w firmie audtorskiej, więc w
            swoim zawodzie. Mąż ma to samo wykształcenie tyletylko, że już zdał wszystkie
            egzamniny i teraz odbywa aplikację u mnie w firmie. Poznaliśmy się na kursie z
            angielskiego przed maturą, zupełnie przypadkowo. Więc już trochę ze sobą
            jesteśmy.
            W rodzinie mojego męża ma się urodzić dwójka maluchów, a w mojej kuzynka
            (notabene się przedstawiła na forum - anitasze - w kwietniu) więc trochę będzie
            tych dzieciaków na kinder party. No i moja najlepsza przyjaciółka będzie rodzić
            po mnie więć to chyba będzie dość duży rocznik.
            Mamy zamiar z mężem zacząć malować pokój dla dziecka bo przez 4 lata stał pusty
            i jest bardzo zakurzony, wybieramy właśnie kolory. Cieszę się, że urodzę w
            czerwcu bo mieszkam w domku z ogrodem i dzidzia będzie mogła spędzać dużo czasu
            na świerzym powietrzu.

Pozdrawiam Marta i dzidzia w 27 tyg.
            • juropka Re: POZNAJMY SIĘ!! 18.03.04, 22:50
              No to dziewczynki, jedziemy z tym cv:
              Nazywam się Agnieszka i w listopadzie skończę 27 lat. To moja pierwsza dzidzia
              i jeszcze nie wiem co to będzie, wstępne imiona Kajetan lub Pola (to nie podoba
              się mojemu facetowi). Jesteśmy parą od 13 lat, pochodzimy z południa Polski,
              tzn. z Żywca, ukończyliśmy polonistykę na UŁ, teraz mamy swoją małą perfumerię
              i tak sobie mieszkamy w Łodzi i tęsknimy za górami. Czekamy na bąbelka, który
              ma dołączyć na koniec sierpnia i przyjdzie na świat w CZMP, o ile zdania nie
              zmienię.
              Do Anitashe moja koleżanka miała termin na 01.04 i właśnie wczoraj urodziła w
              CZMP, pierwsze dziecko i poród trwał nie całe półtorej godziny. Taka to ma
              dobrze, tylko dzieci rodzić.
              Pozdraewiam serdecznie Aga.
            • dollores1 Re: POZNAJMY SIĘ!! - do marta.28 22.03.04, 23:16
              Cześć Marta, ja również skończyłam rachunkowość na UŁ i jestem asystentką w
              firmie audytorskiej. Jestem mamą 3,5 m-cznej dziewczynki.
              Pozdrowienia dla ciebie i dzidzi smile

• ewetka Do Madziki 19.03.04, 21:33
            Hej Madzia! Mój brat też jest z rocznika 72 i kończył FTiMS tyle, że matematykę
            stosowaną. Chętnie bym się wybrała na wasze spotkanko, ale nie mam z kim
            zostawic mojego małego bączka.
            • madziki Re: Do Madziki 20.03.04, 11:33
              No proszę, jaki ten świat mały. smile) Niewykluczone, że znam go z widzenia. Na
              początku mieliśmy sporo wspólnych wykładów.

A na spotkanie możesz przyjść z bączkiem, jeśli dziewczyny nie mają nic
              przeciwko. smile)

Pozdrawiam,
              • ewetka Re: Do Madziki 20.03.04, 12:07
                Oj dziewczyny uważajcie z tymi remonatami. My w 37 tygodniu ciąży tapetowaliśmy
                kuchnię. Tzn. mąż tapetował-ja asystowałam. W niedzielę po skończonej pracy
                zażartowałam, że tak powoli, żeby się nie forsować posprzątam, a potem urodzę.
                Nie zdążyłam skończyć sprzątania, w środę urodziłam. Dobrze że to już był 38
                tydzień i mały urodził się z 10 pkt.
      • mstopka Re: POZNAJMY SIĘ!! 19.03.04, 00:10
        Witajcie Łodzineczki!
        Ja również dopiszę coś o sobie.
        Mam na imię Marta. W lutym br. skończyłam 27 lat. To moje pierwsze dzidzi. 100%
        synek - Filip, który ma przyjść na świat około 9 maja. Partner ten sam od 10
        lat (od 5 mąż). Mieszkamy w 3 pokojowym mieszkanku na starym Widzewie.
        Skończyłam Informatykę na Wydziale Informatyki i Ekonometrii w WSI w Łodzi.
        Obecnie pracuję, a właściwie odpoczywam na L4 (w zasadzie od początku ciąży) w
        jednej z państwowych instytucji, która nie cieszy się zbyt dobrą opinią.
        Czekamy z mężem z niecierpliwością na nasze bobo. W ten weekend tapetujemy
        pokoik dzidzi i odbieramy łóżeczko ze sklepu. Brakuje nam jeszcze kilku rzeczy
        dla malucha, ale myślę, że w njbliższych dniach (tygodniach)uda nam się je
        skompletować.
        Mam zamiar rodzić w ICZMP. Tam też chodzę na zajęcia do szkoły rodzenia.
        A tak w ogóle to uwielbiam aktywnie spędzać czas. Lubię pływać, spacery, jazdę
        na rowerku (ten sezon mam raczej z głowy). Lubię wyskoczyć do kina, teatru, na
        dobre jedzonko.
        I kocham wiosnę, która nareszczie przyszła do nas. Słonko, zapach drzew, śpiew
        ptaków. Dzisiaj wybrałam się na dłuuuugi spacer do parku. Było tak cudownie, że
        zapomniałam na chwilę nawet o wszystkich niedogodnościach ziązanych z ciążą.
        Za to wróciłam potwornie głodna i zmęczona. Mój synek najwyraźniej też
        padnięty - bo jest nadzwyczaj jest spokojny.
        Pozdrawiam Was gorąco
        Marta i Filip (dziś zaczęliśmy 33 tydzień)
      • yessa Re: POZNAJMY SIĘ!! 19.03.04, 17:40
        No to kolej na mnie:
        Mam na imię Jola, 39 lat i oczekuję na drugie dziecko. Wszystko wskazuje na to,
        że będzie to drugi synuś dla mnie (choć nie ukrywam - pierworodny dla mojego
        męża... bo mąż też jest drugi). Tak właściwie to czuję się, jakbym miała
        ofiarowane drugie życie. Jeżeli jeszcze dodam, że urodziłam się drugiego maja,
        a pierwszy synuś drugiego sierpnia (1992), to same widzicie, że w Totku
        powinnam obstawiać w pierwszej kolejności cyfrę 2, co niniejszym czynię mniej
        lub bardziej cyklicznie.
        A wracając do rzeczywistości; ja też ukończyłam FTiMS na PŁ, pracuję jako
        informatyk (w tej chwili na L4 - moi biedni koledzy w pracy mają dzięki mnie
        urwanie głowy, ale mam nadzieję, że nadal troszkę mnie lubią smile)).
        Grzegorz ma lat 11 z hakiem, urodził się w CZMP, było nieźle, ale w tej chwili
        wolałabym coś bardziej kameralnego - dlatego zastanawiam się nad Rydygierem (a
        ostatnio też troszkę nad Przyrodniczą).
        Mieszkamy we własnym, czteropokojowym mieszkanku na Widzewie. Zakup dokonany
        przed półtorarokiem bardzo trafiony - tylko czemu te raty takie upiornie
        wysokie smile)) Razem z nami mieszkają tu też: 6 - letnia kicia Smerfetka, 6 -
        miesięczna sunia Tila rasy Sheltie i chomik Krecik (starszy pan, latem skończy
        dwa latka).

I to by było chyba na tyle...
        Pozdrawiam
        Jolcia.
    • renis66 Re: Łódź 19.03.04, 11:23
      No to jak wszyscy to wszyscy
      Mam na imię Renata i w lipcu stuknie 30 lat.Mężatką jestem od roku ale razem
      juz 9 lat. (szybko minęło). Termin mam na 26 kwiecień. dzisiaj rano moja
      przyjaciółka urodziła synka- trochę jej zazdroszczę ze ma to juz za sobą.
      Od roku jestem magistrem pedagogiki ale nie pracuje w swoim zawodzie (w tej
      chwili u teściów a poza tym z meżem mamy swoją firmę). Teraz to oczywiscie od
      samego początku jestem na L4. Mieszkam w Łodzi i właśnie remontujemy zakupione
      w grudniu mieszkanie i zamierzamy sie pod koniec marca przeprowadzić ale mam
      nadzieję ze uda mi sie wyrwac 31 na nasze spotkanko. Dla córeczki juz prawie
      wszystko mamy oprócz łóżeczka, które mam dostac od koleżanki ale to dopiero po
      przeprowadezce. Mamy teraz istne urwanie głowy i Castorame odwiedzamy prawie
      codziennie.
      Ciesze sie że jest takie forum i ze sie spotkamy i wymienimy wrażenia z tych 9
      miesiecy

Pozdrawiam Renata i Rita (35tydz.)
      • madam5 Re: Łódź 19.03.04, 12:00
        Czesc dziewczyny!!!
        Teraz kolej na mnie.Mam na imie Magda i we wrzesniu skoncze 29 lat. Swojego
        meza znam od 4 lat a 3 maja bedziemy obchodzili 1 rocznice slubu.Mieszkamy na
        Balutach w okolicach Żabienca.Studiowalam pedagogike spoleczna a pracuje w
        przedszkolu.Od listopada siedze na zwolnieniu bo wiadomo ze takie skupisko
        dzieci to prawdziwa "wylegarnia" zarazkow i moglabym wszystko od nich
        lapac.Tesknie jednak za dzieciaczkami i od czasu do czasu je odwiedzam.Termin
        porodu mam na 24.06. ale na ostatniej wizycie lekarz nastraszyl mnie ze mam
        bardzo nisko macice i musze na siebie uwazac aby nie urodzic
        przedwczesnie.Przepisal mi Fenoterol po ktorym strasznie mnie trzesie ale musze
        to wytrzymac aby donosic ciaze do czerwca.
        Dla dzidzi oprocz reczniczka-szlafroczka nic jeszcze nie mam. Nie chce znac
        plci dzidziusia co troszke utrudnia kompletowanie wyprawki( ach te kolory!!).
        Po cichu licze ze bedzie to dziewczynka choc wszyscy uwazaja odwrotnie.W
        sklepach ogladam tylko sukieneczki ale na razie boje sie cokolwiek kupowac. Za
        tydzien maz bierze sie za remont pokoju dla maluszka.Bede rodzic w Rydygierze
        wiec z niektorymi moze spotkam sie na porodowce.
        Pozdrawiam.
        Magda i 27 tyg dzidzia.
        • olga_g Re: Łódź 19.03.04, 12:15
          Cześć,
          nazywam się Olga, mam 27 lat.Znam mojego mężczyznę od 2 lat, od roku jesteśmy
          małżeństwem. też, podobnie jak magda mieszkam na Bałutach w dalszych okolicach
          Żabieńca(bardziej są to okolice Lutomierskiej). Skończyłam zarządzanie na Uł,
          pracuje w miedzynarodowej firmir logistycznej. Dziś jestem ostatni dzień w
          pracy przed L4. Z tego powodu mam od kilku dni straszne urwanie głowy i na
          domiar złego nabawiłam się okrutnego kataru.
          Termin mam na 19.06, ale mam skróconąszyjkę i lekarz nastraszył mnie, że może
          byc wcześniej.
          Większość rzeczy dla dzieciaczka mam juz w domu od znajomych, moja pzryjaciółka
          obiecała nam w prezencie łóżeczko, więc mało zostanie do kupienia. Czeka mnie
          oczywiście mały remont w domu na okoliczność nowego mieszkańca.
          Też wybieram się do Rydygiera.
          całuski,
          Olga i Igor
          • madziki Do Olgi 20.03.04, 11:39
            Gdzie w okolicach Lutomierskiej mieszkasz? Bo ja dokładnie na Lutomierskiej
            przy Mokrej. smile)

Pozdrawiam,
            • olga_g Do Madziki 29.03.04, 21:35
              Magda, przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale miałam przerwę w dostępie
              do sieci. Dokładnie mieszkam na Obornickiej przy Lutomierskiej, więc całkiem
              niedaleko.
    • anieszka76 Re: Łódź 22.03.04, 10:31
      Witam wszystkie łodzianki
      ja mieszkam na olechowie, no już nie mam brzuszka (powiedzmy smile)za to mam
      mojego Bartoszka, który urodził się 05.03.04r. i jest najukochańszym synkiem na
      świecie. Oto on forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=11487791
      Pozdrawiam serdecznie
      • juropka Re: Łódź 22.03.04, 11:04
        Cześć dziewczyny!
        Może Wy mnie pocieszycie i powiecie czy to normalne, mianowicie zaczęłam 18
        tydzień i według Fertility Friend zaczął się również 5-ty miesiąc, a ja nadal
        nic nie przytyłam, owszem troszke zaokrąglił się mój brzuch, ale nic poza tym.
        Nie czuję jeszcze ruchów, wiem,że to jeszcze nie pora (przynajmniej nie u
        Wszystkich), ale to pozwoliłoby mi spokojnie podchodzić do tematu. Ostatnio
        byłam na USG 11.03 i było wszystko ok, a ja się martwię, czy sytuacja się nie
        odwróciła? Na dodatek złapałam paskudny katar i ledwo żyję, może macie jakieś
        sposoby na przepędzenie tego drania? Ale się denerwuję... niedobrze.
        Serdecznie pozdrawiam Agnieszkę76, Ty już przynajmniej masz za sobą ten
        stresujący okres, życzę powodzenia. Pozdrawiam Was i czekam na jakieś
        pocieszenie, pa. Aga
        • anieszka76 Re: Łódź 22.03.04, 11:30
          To nic nie znaczy, że nie masz brzuszka jszcze. W szpitalu poznałam dziewczynę,
          która brzuszek dostała w 8 m-cu, nie martw się tak bardzo, jeśli wyniki badań
          są ok... to nie ma się czego bać.
          • juropka Re: Łódź 22.03.04, 11:49
            Dzięki za szybką reakcję, nie chcę z każdą obawą lecieć do ginekologa, no bo co
            bysobie facet pomyślał, że jakaś nadgorliwa się znalazła, wszystkie chcą mało
            przybrać na wadze, a ta się domaga dodatkowego balastu. Jestem chyba
            przewrażliwiona! Dziewczyny co z tym katarem zrobić? Pozdrawiam
            • ewetka Re: Łódź 22.03.04, 18:37
              Najlepiej skonsultuj sie ze swoim ginem. on ci doradzi co możesz wziąć w ciąży,
              żeby dziecku nie zaszkodziło. Ja karmię i tez się właśnie przeziębiłam.
              Zadzwoniłam do pediatry mojego synka i dostałam od pani doktor antybiotyk i
              nakaz karmienia w masce. Ale się mały dziwnie na mnie patrzysmile))
              • dollores1 Re: Łódź - do ewetki 22.03.04, 23:07
                Cześć Ewa, no jakoś się nie możemy spotkać sad
                Mam nadzieję że wiosna nam jakoś w tym pomoże - odkąd nie ubieram już Nikoli w
                kombinezon wytrzymuje znacznie dłużej na spacerze, więc spacer do parku staje
                się realny smile
                Pozdrowienia dla ciebie i synka

PS. sorki dziewczyny za post nie na temat, ale widzę że Ewetka często tu
                zagląda.
                Pozdrowienia również dla was przyszłe mamusie smile

---
                Zobaczcie zdjęcia NIKOLKI
                • marta.28 Re: Łódź 23.03.04, 17:57
                  Cześć i czołem, czy nie czujecie się troche ociężałe. Ja niby niewiele utyłam,
                  ale wszystko weszło w brzuszek i nadomiar złego mam wrażenie, że teraz
                  przyspieszył i rośnie w oczach. Nie zabardzo się z tego cieszę bo 14.04 i 13.05
                  mam egzaminy a z takim brzuszkiem jak za dużo siedzę to mnie kręgosłup boli. I
                  jak tu się uczyć.

Jak tam dzidzia daje wam spać.

Pzdr. Marta
                  • bursz Re: Łódź 23.03.04, 19:55
                    Hej Dziewczyny,
                    trochę mnie tu nie było, ale mam problemy z połączeniem, czekam na neostradę.
                    Do Ewy i Dollores1- PIĘKNE TE WASZE DZIDZIE, GRATULACJE, mam nadzieję, że i my
                    doczekamy się szczęśliwego finału.

Jeśli chodzi o katar to jest taki wątek i jak miałam problem kupiłam
                    fizjogiczny roztwór wody morskiej w spray'u (Sterimar) i pomogło, polecam!

Ciuchy!!
                    Kobietki, choruję na spodnie z lnu. Wyczytałam na forum "maj", że są jakieś
                    fajne w H&M, ale te sklepy są tylko w stolicy. Gdzie się ubieracie?

Cieszę się bardzo na to nasze spotkanko, mam nadzieję, że się odliczymy,
                    napiszcie jeszcze w poniedziałek lub wtorek, czy przychodzicie. Myślę, że
                    powinnam zadzwonić w środę rano do Hortexu i zamówić stolik, bo to jednak ponad
                    10 osób? Do zobaczenia, jola
                    • juropka Re: Łódź 23.03.04, 21:33
                      Cześć mamy przyszłe!
                      Ja co prawda jeszcze nic nie przytyłam, ale brzusio mi się wyraźnie zaokrąglił
                      i jakby ciężej mi się oddycha, mam wrażenie podobne do przejedzenia. Ciężej też
                      podnieść kuper. A tak wogóle to muszę powiedzieć, że jestem w szoku weszłam na
                      stronę Fertility Friend i okazuje się, że od 3 dni jestem w piątym m-cu
                      ciąży :>>>>> toż, to leci jak wodasmile Dzięki za rady. Jolu, ja mam stoisko na
                      Ptaku i Wiesz co są tam podobno bardzo fajne ubrania ciążowe, ale jeszcze nie
                      byłam szukać niczego dla siebie, bo we wszystkie swoje ciuszki wchodzę, ale
                      myślę, że może chociaż z ciekawości zajrzę i zdam relację. Pozdrowienia i do
                      zobaczenia. Aga
                      • bursz Re: Do Agi 23.03.04, 21:54
                        Agnieszko, dzięki za wskazanie stoiska w Ptaku. Może się wybiorę, ale byłam tam
                        ze 3 razy (dawno temu, nie w ciąży) i nic, jestem dość wybredna. Jak możesz
                        zobacz co tam jest ciekawego, zdasz relację na spotkaniu, czy warto jechać.
                        Co to za strona Fertiity F...?
                        pozdrawiam,jola
                        • juropka Re: Do Agi 23.03.04, 23:34
                          Helo! Jest to strona na której można sobie zrobić taki 40 tygodniowy suwaczek,
                          który każdego dnia będzie informował o tym w jakim jesteśmu dniu, tygodniu,
                          miesiącu i ile za nami. Fajna sprawa nie trzeba siedzieć z kalendarzem w
                          ręku: preg.fertilityfriend.com .
                          Pozdrawiam i miłej zabawy leć zgodnie z instrukcją i będzie ok. Miłej nocki
                          życzę.
                          • iwonaandrzej do JUROPKI 07.07.04, 08:27
                            hej
                            jak zrobić ten suwaczek?
                            niestey zajmuję się 2 innymi językami, nie angielskim
                            możesz mi dać kilka wskazówek???
                            Iwona Łódź
    • magbaso Re: Łódź 24.03.04, 12:47
      Witajcie drogie Mamusie
      Pozwolcie, ze sie przylacze.
      Jestem lodzianka i od ubieglego roku juz (od przygotowan slubnych) cierpie, ze
      lodzianki takie malo aktywne na forach dyskusyjnych.
      Ostatnio udzialalam sie dosc intensywnie na forum samebaby.com, na ktorym jest
      dosc rozbudowany kacik dla ciezarowek i mam, ale lodzianek brak :].
      Nawet sobie nie wyobrazacie, jak sie ucieszylam, kiedy trafilam na to forum...

A teraz kilka slow o mnie.
      Rocznik 70 (takiego, zdaje sie, jeszcze tu nie ma)ale pazdziernik, wiec moge
      spoko mowic, ze mam 33 lata wink. Skonczylam Inzynierie Srodowiska na PL, pracuje
      jako konsultant w holenderskiej firmie zajmujacej sie doradztwem w zakresie
      ochrony srodowiska (unijne programy pomocowe).
      W niedziele (22 marca)rozpoczety 31 tydzien ciazy. W brzuchu Jakub Antoni.
      Termin porodu 30 maja.
      Maz od 30 sierpnia 2003 roku.

I tu nasunely mi sie pewne skojarzenia z jedna z forumek (Madziki) - nasz
      Kubus "powstal" tydzien po slubie, Madzikowy Lesio tydzien przed, a slub
      mialysmy w odstepie jednego tygodnia smile Ale to podobienstw nie koniec, bo
      lezalysmy na tym samym oddziale mniej wiecej w tym samym czasie. Ja ze
      skurczami wyladowalalm w Koperniku 13 lutego, wyszlam 17.

Ale wracajac do tematu, rodzic bedziemy w Koperniku. Z kilku powodow. Pierwszy
      i podstawowy to lekarz prowadzacy. Drugi powod jest taki, ze ten oddzial jest
      malenki i jest na nim swietna opieka. Mialam sie okazje przekonac, lezac te
      pare dni. Jest tylko jeden problem. Od poczatku ciazy nastawialam sie na porod
      z ZZO. Ale dowiedzialam sie, ze w Koperniku sa z tym klopoty. I po ostatniej
      rozmowie z moim ginem nastawiam sie raczej na porod "na zywca".

To tyle, tytulem wstepu, o mnie, mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swego
      grona smile

Pozdrawiam serdecznie
      Magdalena

• magbaso Jeszcze zapomnialam....... 24.03.04, 13:15
        ...zapomnialam Wam podac swoj numer GG (tak na wszelki) 2249956 i emil
        magdazia@wp.pl, gdyby cos... wink
      • madziki Do magbaso 24.03.04, 16:48
        Mój ślub również odbył się 30 sierpnia 2003 w katedrze. smile)
        Z kolei w Koperniku musiałyśmy się minąć, bo ja znalazłam się tam w środę 18-
        tego lutego.
        Hmmm... ciekawe imienniczko. smile)
        Mam nadzieję, że spotkamy się w Hortex-e za tydzień.

Pozdrawiam,
        • marta.28 Z innej beczki 25.03.04, 11:59
          Mam pytanie do mam które rodziły, lub będą rodzić w CZMP.
          Mój mąż chce opłacić położną, bo lekarza mu jusz wybiłam jeżeli jest wszysko
          wporządku. Ale zastanawiam się czy to konieczne, bo do opieki to on będze ze
          mną i nie pozwoli mną pomiatać (mam nadziej). I tak nie znam tam nikogo oprócz
          mojej pani ginekolog. Ale lekarz tak naprawdę jest niepotrzebny. Jak wy to
          planujecie.
          • juropka Re: Z innej beczki 25.03.04, 14:12
            Cześć!
            Ja prawdopodobnie też będę tam rodzić i noszę się z tym zamiarem, aby opłacić
            położną, ale najpierw muszę pogadać z lekarzem jakie jest jego nastawienie do
            pacjętek i jak on to widzi. Z moich obserwacji wynika, że bardzo zajmuje się
            kobietami i to "chyba" niezależnie od tego czy ktoś płaci czy nie. Jaka będzie
            decyzja nie wiem, ale mam też znajomą, której mama pracowała tam lata i myślę,
            że nie będzie problemu z położną, a już wcale jeżeli będę chciała ją jakoś
            wynagrodzić. Myślę, że jeszcze ten temat wróci niebawem. Pozdrawiam Aga
          • ewetka Re: Z innej beczki 25.03.04, 21:58
            Faktycznie lekarza lepiej nie opłacać. Przychodzi na ostatnią chwilę i potem
            tylko szyje. A poród odbiera położna. Sama obecność męża zmienia stosunek
            personelu do rodzącej. w końcu ktoś mniej więcej przytomny patrzy im na ręce.
            My chcieliśmy zapłacić położnej (poleconej przez mojego lekarza), ale nie
            przyjęła kasy, bo rodziliśmy na jej dyżurze (nie musiała specjalnie
            przyjeżdżać). Kiedy ja rodziłam ( w listopadzie) znieczulenie bez łachy było za
            darmochę. Nie wiem jak jest teraz. Wiem na pewno, że poród rodzinny cały czas
            jest bezpłatny. Przyjaciólka rodziła w niedzielę ( bez znieczulenia dlatego nie
            wiem czy jest płatne). Chociaż nie wiem ,czy jeśli przychodzi się z ulicy to do
            rodzinnego przyjmują w osobnej sali, czy w ogólnej (kilka łóżek oddzielonych
            ściankami). Ja rodziłam na drugim bloku porodowym (jeżeli się nie mylę są trzy
            takie bloki). Możesz się tam udać na pewno dogadasz się z jakąś położną. NA tym
            bloku personel według mnie jest w porządku.

Do juropki:
            Nie przejmuj się całą ciążę przesiedziałam przed kompem ( na forum oczywiście)
            i synus urodził się zdrowiusieńki (10 pkt)
            • juropka Re: Z innej beczki 25.03.04, 22:23
              Dzięki, to jest pocieszające. Ja to ogólnie wszystkim się przejmuję i wszędzie
              dopatruje jakichś inności u siebie, zawsze wszystko w czarnych barwach widzę.
              Fajnie, że masz już pewne etapy za sobą smile serdecznie pozdrawiam i miłej zabawy
              z synkiem Aga
        • magbaso Re: Do magbaso 25.03.04, 18:12
          Ja tez mam nadzieje, ze dotre do Hortexu smile

No to w szpitalu sie faktycznie minelysmy, choc niewiele brakowalo, bo moj pan
          doktor obiecywal mi polezenie do konca tygodnia, ale sie oddzial przepelnil
          nagle i mnie wypuscil wink

Pozdrowionka
          Magdalena z majowo-czerwcowym Kubusiem
    • przyszla-mama-mikolaja Witam , chciałam dołączyć :) 25.03.04, 14:23
      Czesc, bardzo chcialabym do was dolaczyc, choc z tego co widze temat zalozony 3
      tygodnie temu. Mam nadzieje ze nie jest za pozno. Napisze cos o sobie:
      Mam na imie Magda (23l) i od 3 lat mieszkam w Lodzi. Pochodze z Wroclawia.
      Studiuje i pracuje(tzn nie teraz), ale od pazdziernikia jestem na zwolnieniu.
      Dzisiaj zaczal sie 40 tydzien zycia mojego Mikolajka i 1 kwietnia mam sie
      stawic w CZMP na izbie przyjec. Mieszkam kolo szpitala Kopernika, ale zrazilam
      sie do niego gdy lezalam na podtrzymaniu. Tak wiec dlugo z Wami nie pobede.
      Bede mogla za to opisac swoje wrazenia, jak bedzie po wszystkim smile
      Pozdrawiam Was serdecznie
      Magda i Mikolaj
      • juropka Re: Witam , chciałam dołączyć :) 25.03.04, 15:44
        Cześć Magda!
        kONIECZNIE NAPISZ jak było, zastanawiam się właśnie nad wyborem szpitala i
        fajnie byłoby mieć dokładne dane. Też maiłam koleżankę z terminem na 01.04. i
        jest już od wczoraj z maluszkiem w domu. Życzę wszystkiego dobrego, krótkiego
        porodu i wspaniałego maluszka. Pozdrawiam serdecznie i trzymam za Ciebie kciuki
        pierwszego. Aga
    • bilboa Re: Łódź 25.03.04, 16:12
      Cześć
      Dziękuję za odpowiedź i przepraszam,że odpowiadam dopiero dzisiaj.Mam
      ograniczony dostęp do komputera(mąż zabiera go codziennie do pracy a wieczorem
      jak przychodzi to nie zawsze mam siły żeby z niego korzystać).Dzisiaj żeby
      napisać kilka słów o sobie poszłam do kawiarenki internetowej.
      Mam na imię Ania,29 lat i będzie to nasz pierwszy dzidziuś.Z mężem znam się
      ok.5 lat a w czerwcu będziemy obchodzić drugą rocznicę ślubu.
      Jestem w 21 tyg.ciąży w/g mojego lekarza a w/g USG u dr.Szaflika, które robiłam
      tydzień temu w 19 tyg. Niestety nie wiemy jeszcze kto do nas dołączy Maksio czy
      Martusia.Zamierzam rodzić w Rydgierze i bardzo się cieszę,że tak dużo
      forumowiczek też tam się wybiera (mam nadzieję,że podzielicie się wrażeniami
      jak już będzie po wszystkim).Studiowałam na Politechnice na wydz.Włókienniczym
      (totalna pomyłka).Teraz od połowy 4 mies. jestem na L4 (pracowałam w firmie
      niemieckiej zajmującej się podzielnikami ciepła- to tak bardzo ogólnie) ale po
      urlopie macierzyńskim chcę zostać dalej na wychowawczym więc nie wiem czy będę
      miała do czego wracać.Mąż jest adwokatem,prowadzi kancelarię.Trzecią osobą
      naszej rodzinki jest nasz niespełna roczny labrador-Bilbo.I od niego wszystko
      się zaczęło, ponieważ zanim zdecydujemy się na dziecko postanowiliśmy sprawdzić
      nasze umijętności opiekuńczo-wychowawcze na psie.Wyszło nam tak średnio.
      Do końca marca mieszkamy jeszcze na Drewnowskiej a od 1 kwietnia na Stokach
      gdzie miesiąc temu kupiliśmy mieszkanie(decyzję pomógł na podjąć nasz
      sierpniowy "Bąbelek").Między innymi dlatego też brak mi czasu na częstsze
      zaglądanie na forum.Kiedy wieczorem mąż wraca z pracy zawsze trzeba pojechać na
      Stoki lub do jakiegoś marketu budowlanego a potem to już tylko zasypiam na
      stojąco.
      Pozdrawiam,Ania.
      • juropka Re: Łódź 25.03.04, 16:28
        Cześć!
        Serdecznie pozdrawiam, to bardzo rozsądnie najpierw wypróbować na piesku a
        potem się zobaczy smile)))))))))))))
        Do zobaczenia w Hortexie!
        Pozdrawiam Aga
        Kurcze ja cały czas siedzę przy kompie, to chyba niezbyt dobrze sad
    • bursz LISTA ŁODZIANECZEK 26.03.04, 11:03
      Kochane Łodzianeczki,
      witamy kolejne mamusie, bardzo nam miło.
      Załączam aktualną listę, dopiszcie, jak czegoś brakuje. Dopisałam jeszcze nr GG
      i mail'e.

Marta.28;Marta;1976;Olenka;19/06;Ruda Pabianicka;ICZMP
      Juropka;Aga;1977;sierpień;Pola lub Kajetan;Chojny;CZMP
      Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschod;Rydygier
      Kudik4;Aga;1979;13/05; Oliwia lub Kacperek;Retkinia;Madurowicz
      Bursz;Jola;1973;20/06;Widzew;Rydygier;4097587;swierczynskaj@wp.pl
      Anitashe30;Anita;1973;01/04;Natalia;Pabianice;CZMP
      magbaso; Magda; 1975; ;30/05; Jakub/Antoś;?; Koper; 2249956; magdazia@wp.pl
      Przyszla-mama-mikolaja; Magda; 1975; Mikołaj;?; CZMP;
      Bilboa;Ania;1795;sierpień?;?;Stoki;
      Lorena;czerwiec;1997037

Mam nadzieję, że tak licznie, może jeszcze liczniej, odliczymy się na naszym
      spotkanku w środę. Nie będzie pewnie Anity i Magdy (przyszłej mamy Mikołaja),
      które mają termin na 01/04.
      OBECNOŚĆ OBOWIĄZKOWA, będą akceptowane tylko usprawiedliwia zdrowotne i
      porodowe. Mam zamiar zarezerwować miejsce, bo będzie nas bez mała 15 Brzuszków.

Pozdrawiam,jola
      • joanjanus Re: LISTA ŁODZIANECZEK 26.03.04, 12:12
        Cześć, też się do Was dopisuję. Od dłuższego czasu zaglądam tu do Was,ale jakoś
        do tej pory rzadko się ujawniałam. A więc teraz parę słów na mój temat:
        Nazywam się Joanna (1976; Michał) i obecnie jestem w 35 tc. (mały ma się
        urodzić 3 maja). Planuję poród w ICZMP i dlatego też od 18 marca zaczęłam
        chodzić do tamtejszej szkoły rodzenia. Aha mieszkam na Widzewie. Do tej pory
        cały czas jeszcze pracuję, a na zwolnienie planuję udać się po świetach.
        Bardzo żałuję, ale niestety nie będę mogła się pojawić na spotkaniu właśnie ze
        względu na pracę, ale na pewno będę z Wami duchem.

Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamusie
      • yessa Re: LISTA ŁODZIANECZEK 26.03.04, 17:44
        Jest nas juz całkiem sporo! Dopisuje moje dane:

Marta.28;Marta;1976;Olenka;19/06;Ruda Pabianicka;ICZMP
        Juropka;Aga;1977;sierpień;Pola lub Kajetan;Chojny;CZMP
        Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschod;Rydygier;GG522707;yessa@wp.pl
        Kudik4;Aga;1979;13/05; Oliwia lub Kacperek;Retkinia;Madurowicz
        Bursz;Jola;1973;20/06;Widzew;Rydygier;4097587;swierczynskaj@wp.pl
        Anitashe30;Anita;1973;01/04;Natalia;Pabianice;CZMP
        magbaso; Magda; 1975; ;30/05; Jakub/Antoś;?; Koper; 2249956; magdazia@wp.pl
        Przyszla-mama-mikolaja; Magda; 1975; Mikołaj;?; CZMP;
        Bilboa;Ania;1795;sierpień?;?;Stoki;
        Lorena;czerwiec;1997037

i pozdrawiam wszystkie emamy.
        • juropka Re: LISTA ŁODZIANECZEK 26.03.04, 22:24

Cześć dziewczyny, no to znowu robimy papierkową robotę smile przyda się to, można
          się wiele nauczyć:
          > >
          > Juropka;Aga;1977;sierpień;Pola lub Kajetan;Chojny;CZMP;2824397;korpas@o2.pl
          > Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschod;Rydygier;GG522707;yessa@wp.pl
          > Kudik4;Aga;1979;13/05; Oliwia lub Kacperek;Retkinia;Madurowicz
          > Bursz;Jola;1973;20/06;Widzew;Rydygier;4097587;swierczynskaj@wp.pl
          > Anitashe30;Anita;1973;01/04;Natalia;Pabianice;CZMP
          > magbaso; Magda; 1975; ;30/05; Jakub/Antoś;?; Koper; 2249956; magdazia@wp.pl
          > Przyszla-mama-mikolaja; Magda; 1975; Mikołaj;?; CZMP;
          > Bilboa;Ania;1795;sierpień?;?;Stoki;
          > Lorena;czerwiec;1997037
          >
          > Serdeczne pozdrowienia Aga
          • magbaso Re: LISTA ŁODZIANECZEK 26.03.04, 23:44
            Male sprostowanie w dacie. Niechetnie, ale szczerze wink)

> Juropka;Aga;1977;sierpień;Pola lub Kajetan;Chojny;CZMP;2824397;korpas@o2.pl
            > Yessa;Jola;1964;24/06;Bartoszek;Widzew-Wschod;Rydygier;GG522707;yessa@wp.pl
            > Kudik4;Aga;1979;13/05; Oliwia lub Kacperek;Retkinia;Madurowicz
            > Bursz;Jola;1973;20/06;Widzew;Rydygier;4097587;swierczynskaj@wp.pl
            > Anitashe30;Anita;1973;01/04;Natalia;Pabianice;CZMP
            > magbaso; Magda; 1970; ;30/05; Jakub/Antoś;?; Koper; 2249956; magdazia@wp.pl
            > Przyszla-mama-mikolaja; Magda; 1975; Mikołaj;?; CZMP;
            > Bilboa;Ania;1795;sierpień?;?;Stoki;
            > Lorena;czerwiec;1997037
            >
            • olek73 Re: LISTA ŁODZIANECZEK 01.06.04, 11:39
              Cześć ,jestem na tym forum pierwszy raz ,jestem w 9tc,i oczywiście mieszkam w
              Łodzi,pozdrawiam
    • bursz POSZUKUJĘ KOMODY 26.03.04, 18:39
      Drogie Łodzianeczki
      • marta.28 Re: POSZUKUJĘ KOMODY 26.03.04, 18:50
        W słoniu są DREWEX-u i chyba najtańsze (od 500 zł). A ostatnio w Gradce ktoś
        chciał sprzedać komplet mebelków VOX (łóżeczko, komoda i szafka) za 600 zł.
        Myślę, że warto przejść się po komisach. Bo w salonach meblowych nic dla
        dzidziusia nie znajdziesz. W Słoniu na brukowej przynajmniej można obejrzeć na
        żywo, ja ceny sprawdzałam na stronie internetowej
        www.bajama.pl/kategorie/meble/cat_15.php

• olga_g Re: POSZUKUJĘ KOMODY 29.03.04, 21:51
          tańsze niż z drewexu są w IKEI z serii Mammut - śliczne z resztą. Sprawdź na
          stronie www.ikea.pl, w wyszukiwaniu alfabetycznym mebli po nazwach serii. W
          katalogu ogólnym dla dziecka niestety możesz zobaczyć tylko szafę z tej serii.
          Minusem jest to, że niestety trzeba po mebelki "skoczyć" do Janek pod W-wą.(Tam
          chyba najbliżej)
      • maliniaq Re: mam pytanko 20.04.04, 10:39
        cześć, jestem tu nowa, dopiero dziś odkryłam to forum i pochłonęło mnie bez
        reszty. Tak serdecznie przyjmujecie tu nowe osoby, że nioe zawahałam się
        napisać. Mam na imię Agnieszka i jestem w 30 tyg. ciąży (termin na 27 czerwca).
        Pochodzę i mieszkam w Tomaszowie Maz. Od 5 lat jestem mężatką i wreszcie po
        lartach prób i oczekiwań będziemy miweli naszego ukochanego Adasia. Będę rodzić
        w CZMP, a moim lekarzem prowadzącym jest dr Niwald. Czy któraś z Was może też
        jest pod jego opieką? A może prowadził już czyjąś ciążę, odbierał poród...
        Ciekawi mnie bardzo wszystko co jest z związane z porodem u tego doktorka.
        Ogólnie sprawia bardzo sympatyczne wrażenie (na wizytach prywatnych),
        zaproponował mi cesarkę, no i chyba na to pójdę. Czy jest nas więcej od tego
        lekarza? Proszę odezwijcie się.
        • mstopka Re: mam pytanko 22.04.04, 10:50
          Dopiero dziś zauważyłam Twój post. Witamy Cię w naszym gronie. Moją ciążę
          również prowadzi dr Niwald. Jestem w 38 tyg. ciąży. Jestem z niego zadowolona.
          Jeśli chodzi o poród to już pewne kwestie z nim omówiłam. Jak leżałam na
          perinatologii to akurat rodziła jego pacjentka. Także mam info co i jak.
          Jak chcesz pogadać to na gg 3380537. Jestem ciekawa jak Ty Go postrzegasz i
          dlaczego zaproponował Ci cc? Czy to ze wzgledów zdrowotnych?
          Pozdrawiam
          Marta i Filip (jeszcze w brzuszku)
    • bursz POSZUKUJĘ KOMODY 26.03.04, 18:51
      Drogie Łodzianeczki
      Poszukuję komody, nie koniecznie dla Dzidzi. Musimy oczywiście przemeblować
      nasz pokój na wsi u rodziców, gdzie będziemy mieszkać z rok z naszym słodkim
      dobytkiem, wyrzucić w końcu moje młodzieżowe meble. Przydałyby się ze dwie
      pakowne komody. Jak macie jakieś sugestie odnośnie ekonomicznego
      zagospodarowania miejsca i upchania ciuchów, czekam na rady. Myślę dodatkowo o
      kufrze z ratanu.
      Czekam, pozdrawiam,jola
    • bursz KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HORTEX 27.03.04, 18:27
      Cześć drogie Forumowiczki,
      bardzo się cieszę na to nasze spotkanie. Proszę o dopisywanie się kto
      przychodzi;
      1. bursz-jola
      2.
      pozdrawiam, jola
      • marta.28 Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 27.03.04, 19:42
        Cześć drogie Forumowiczki,
        > Ja również bardzo się cieszę na to nasze spotkanie. Dopisuję się listy:
        > 1. bursz-jola
        > 2. marta.28
        • madziki Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 28.03.04, 00:07
          To i ja dopisuję:

1. bursz-jola
          2. marta.28
          3. madziki - Magda
          • magbaso Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 28.03.04, 11:10
            to ja sie tez dopisze.
            Tylko przypomnijcie, prosze, spotkanie jest o 12 i przed wejsciem, czy w srodku?

1. bursz-jola
            2. marta.28
            3. madziki - Magda
            4. magbaso - Magda
            • renis66 Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 29.03.04, 10:07
              To ja też sie dopisuję
              1. bursz-jola
              2. marta.28
              3. madziki - Magda
              4. magbaso - Magda
              5. renis66 - Renata
              • yessa Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 29.03.04, 10:39
                renis66 napisała:

Myślę, że nic nie stanie mi na przeszkodzie:

1. bursz-jola
                2. marta.28
                3. madziki - Magda
                4. magbaso - Magda
                5. renis66 - Renata
                6. yessa - Jola
                • mstopka Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 29.03.04, 21:48
                  Ja również zamierzam dołączyć się i przyjść na spotkanie
                  1. bursz-jola
                  2. marta.28
                  3. madziki - Magda
                  4. magbaso - Magda
                  5. renis66 - Renata
                  6. yessa - Jola
                  7. mstopka - Marta
                  Pozdrawiam serdecznie.
                  Do zobaczenia w środę.
                  Marta i Filip w brzuszku
                  • bursz HORTEX-ŚRODA godz. 12.00 29.03.04, 21:58
                    Drogie Forumowiczki,
                    spotkamy się w kawiarni (w środku), pierwsze wejście od pasażu Schillera.
                    Napewno się rozpoznamy, takie Grubaski. W środę rano zarezerwuję stolik,
                    postaram się być pierwsza, jeśli mi się nie uda, to rezerwacja na Jola
                    Świerczyńska, myślę, że nie będzie o tej godzinie równie licznej grupy.
                    Już nie mogę się doczekać, pozdrawiam, jola
                  • juropka Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 29.03.04, 22:04

Witam dziewczyny,ja oczywiście też będę z Wami:

> 1. bursz-jola
                    > 2. marta.28
                    > 3. madziki - Magda
                    > 4. magbaso - Magda
                    > 5. renis66 - Renata
                    > 6. yessa - Jola
                    > 7. mstopka - Marta
                    > 8.juropka - Aga
                    > Do miłego środowego spotkania smile Pozdrawiam Aga i bąbelek/ka
                    • madziki Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 30.03.04, 08:12
                      Niestety chyba muszę się wykreślić z listy spotkania, a tak chciałam być...

1. bursz-jola
                      2. marta.28
                      3. magbaso - Magda
                      4. renis66 - Renata
                      5. yessa - Jola
                      6. mstopka - Marta
                      7.juropka - Aga

Od 3 dni mam w domu zamieszanie z kociakami (www.murasu.neostrada.pl),
                      pół nocy nie śpię, jestem na czuwaniu. Na razie nie wyobrażam sobie wyjścia z
                      domu na dłużej niż 10 minut. Kicia-mamusia czasem wynosi jakiegoś malucha, a
                      one są jeszcze zbyt małe. Na razie nie możemy sobie z tym poradzić, więc
                      pilnuję.
                      Jeśli coś do jutra wymyślimy, to może jednak wyjdę z domu, ale na to jest
                      bardzo mała szansa.

Pozdrawiam,
                      • magbaso Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 30.03.04, 10:59
                        No imienniczko, to juz podle.
                        Liczylam na Twoja obecnosc "siostro" wink
                        • madziki Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 30.03.04, 11:33
                          Poprawię się następnym razem, obiecuję. smile)
                          Sądziłam, że będę mogła bez problemu zostawić kociaki, ale to jest duże ryzyko.
                          Siedziałabym jak na szpilkach i pewnie po 10 minutach wróciłabym do domu. To
                          chyba nie ma sensu...
                      • lorana Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 30.03.04, 11:25
                        1. bursz-jola
                        2. marta.28
                        3. magbaso - Magda
                        4. renis66 - Renata
                        5. yessa - Jola
                        6. mstopka - Marta
                        7.juropka - Aga
                        8. Lorana - Kasia
                        Ja również dopisuję się do spotkania czyli Hortex godzina 12 31 marca
                        • bilboa Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 30.03.04, 20:29
                          Witam,
                          dopisuję się do listy i do zobaczenia jutro.
                          Ania.
                        • bilboa Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 30.03.04, 20:32
                          lorana napisała:

> 1. bursz-jola
                          > 2. marta.28
                          > 3. magbaso - Magda
                          > 4. renis66 - Renata
                          > 5. yessa - Jola
                          > 6. mstopka - Marta
                          > 7.juropka - Aga
                          > 8. Lorana - Kasia
                          > 9. Bilboa - Ania
                          Sorry, coś mi wcześniej nie wyszło to dopisanie się.
                          Bilboa
                          • madziki Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 30.03.04, 20:39
                            Chyba się udało, znaleźliśmy rozwiązanie i będę mogła wyjść z domku. Kupiliśmy
                            klatkę dzisiaj. smile)
                            Dopisuję się ponownie do listy:

1. bursz-jola
                            2. marta.28
                            3. magbaso - Magda
                            4. renis66 - Renata
                            5. yessa - Jola
                            6. mstopka - Marta
                            7.juropka - Aga
                            8. Lorana - Kasia
                            9. Bilboa - Ania
                            10. madziki - Magda

Pozdrawiam i do zobaczenia jutro,
                            MAGDA i Lesio w brzuszku
                            • olga_g Re: KTO PRZYCHODZI NA SPOTKANIE 31/03 (ŚRODA)-HOR 30.03.04, 22:34
                              Cześć,
                              ja też się dopisuję

1. bursz-jola
                              2. marta.28
                              3. magbaso - Magda
                              4. renis66 - Renata
                              5. yessa - Jola
                              6. mstopka - Marta
                              7.juropka - Aga
                              8. Lorana - Kasia
                              9. Bilboa - Ania
                              10. madziki - Magda
                              11. olga_g - olga
                            • bursz TO BĘDZIE SPOTKANIE!! 30.03.04, 22:41
                              TO JEST NAS 10! SUPER! MAM NADZIEJĘ, ŻE I MAGDZIE (MADAM5), OLDZE I ADZE
                              (KUDIK4) UDA SIĘ DOTRZEĆ. NO TO DO ZOBACZYSKA, PA,JOLA
                              • przyszla-mama-mikolaja Miłej zabawy!!! 31.03.04, 09:41
                                • przyszla-mama-mikolaja Miłej zabawy!!! 31.03.04, 09:45
                                  Oj za szybko wyslalam! Zycze wam łodzianki milej zabawy. ja jutro ide do
                                  szpitala, ciekawe czy mnie wygonia do domu wink. chetmie spotkalabym sie z wami,
                                  ale nie chcialabym zaczac rodzic w tramwaju wink, wiec musze grzecznie siedziec w
                                  domku. Wydaje mi sie ze Anita z Natalka sa juz w szpitalu, bo sie nie
                                  odzywajasmile)
                                  Pozdrawiam
                                  Magda i Mikolaj
                                  • juropka Re: Miłej zabawy!!! 31.03.04, 10:29
                                    Życzę powodzenia i przykro Nam, że Cię nie będzie ale myślę, że jeszcze będzie
                                    okazja się poznać. Pozdrowienia i trzymam za Ciebie i dzidzię kciuki. Aga
                                    • marta.28 Spotkanie 01.04.04, 11:23
                                      Spotkałyśmy się wczoraj i nic nie mamy do opowiadania?
                                      Wiem jesteśmy leniwe, a pogoda ładna i nie warto siedzieć przed komputerem.
                                      Ja też nie powinnam bo zadania do egzaminu czekają.
                                      Więc podnąszę nasz wątek, co by nie zginął i może coś jeszcze naskrobie
                                      wieczorem.
                                      Marta
                                      • madziki Re: Spotkanie 01.04.04, 13:56
                                        To ta pogoda tak rozleniwia. wink Najlepiej iść do parku i rozłożyć się na
                                        słoneczku. smile)
                                        Spotkanko bardzo fajne, szkoda że musiałam tak szybko wyjść. Myślę, że zrobimy
                                        jeszcze nie raz powtórkę?
                                        Dzisiaj w końcu zabrałam od siostry reklamówki z ciuszkami. Teraz czeka mnie
                                        ponowne przejrzenie ich, no i pranko, prasowanko... A na zakupy chyba jednak
                                        ruszę po świętach. Nie lubię tej przedświątecznej gonitwy, wolę posiedzieć
                                        spokojnie w domu. Nosi mnie, żeby pomyć okna itd... ale wiem, że nie powinnam
                                        na razie, za duże ryzyko. Słońce tak na mnie zawsze działa. smile)

Pozdrawiam wiosennie,
                                        • bursz SPOTKANKO i WIOSNA! 01.04.04, 16:04
                                          Dziś rano dotarłam na wieś, pogoda rzeczywiście super, wróciłam ze spacerku z
                                          moim pieskiem Bursztynkiem i nawet poleżałam tylko w majtach i staniku pod
                                          domem (pod południe, na ławce z kalimatą), ale chyba słonko mnie nie "wzięło"
                                          to jeszcze za wcześnie.
                                          Jeśli chodzi o spotkanie to rzeczywiście należy pomyśleć o powtórce, tylko
                                          kiedy? Tak sobie myślałam, że pewnie powoli zaczniemy się "wykruszać", ale
                                          zanim to może. Kiedy następne? Może już w ogródku?
                                          Ale wyobrażacie sobie takie spotkanie mam z niemowlakami?
                                          Ostatnia tura spotkanie wyszła po 16. Przyznacie chyba, że wzbudziłyśmy niemałe
                                          zainteresowanie. Pani w szatni strasznie się zachwycała i żałowała, że nie
                                          wiedzieli, bo można by telewizję lub prasę zawiadomić. "Zlot ciężarówek w
                                          Hortexie", cóż to by był za tytuł, a jaka reklama dla nich, a jeszcze jak by
                                          któraś urodziła. Pani szatniarka mówi, że szef to fajne facet, więc mógłby być
                                          dobrym chrzestnym i te desery za darmo, super.
                                          Magda, jeśli chodzi o sprzątanie i mycie okien, to rzeczywiście kusi, ale
                                          przecież lepiej, poleniuchować, zawsze się narzeka, że to sprzątanie i jesteśmy
                                          zmęczone, a teraz super miejmy tym razem to gdzieś.
                                          Moje okno w kuchni w blokach nie było myte nie pamiętam kiedy, czeka na męża,
                                          ale przestało mi to przeszkadzać, choć może dziś zaplanuję mu popołudnie i
                                          umyje.
                                          pozdrawiam przedświątecznie i słonecznie, jola (20/06)
                                          • juropka Re: SPOTKANKO i WIOSNA! 01.04.04, 20:53
                                            Cześć dziewczyny!
                                            Ja właśnie wróciłam z wizyty u lekarza i okazuje się, że on nie może mi już
                                            robić USG i wypisał skierowanie na Radwańską do Szaflika i jeszcze jakichś
                                            dwóch ale nazwisk nie mogę odczytać. O tym pierwszym sporo się nasłuchałam na
                                            naszym spotkaniu i nie wiem do kogo iść.? Zależy mi na tym żeby mógł być ze mną
                                            mój facet, aby nagrał na taśmę i przede wszystkim poświęcił mi troche czasu
                                            tłumacząc co i jak i powiedział jaka płeć o ile to możliwe? O kurcze ale mam
                                            życzeń. Prosze poradźcie coś do kogo się wybrać, no i może też jak pamiętacie
                                            namiary i jaka cena nie chciałabym tam paść z wrażenia. Mam nadzieję, że się
                                            jeszcze spotkamy, było sympatycznie. Pozdrawiam Aga
                                            • mstopka Re: SPOTKANKO i WIOSNA! 01.04.04, 21:32
                                              Cześć dziewczyny
                                              Aga. Jeśli chodzi o USG to na Radwańskiej robią je Szaflik, Borowski,
                                              Kozarzewski (być może jeszcze jakiś lekarz, ale u tych akurat byłam). W
                                              zasadzie, to każdy z nich jest dobrym fachowcem. Oczywiście najbardziej
                                              osławionym z tego grona jest prof. Szaflik. Ale myślę, że jeżeli wybierzesz
                                              się do któregoś z pozostałych - też będziesz zadowolona. Różnica to cena. U
                                              pana prof drożej (o ile pamiętam chyba 20-30 zł). Bez względu na wybór lekarza,
                                              Twój partner może być obecny przy badaniu i możecie razem oglądać wyniki USG.
                                              Jeśli chcecie nagranie USG to musicie o tym powiedzieć w recepcji. Pani po
                                              otrzymaniu dodatkowej kasy (30 zł.) da Wam kasetę VHS i specjalny kwitek dla
                                              lekarza.
                                              Telefon 636-20-54 - Radwańska 1. Lepiej zadzwoń wcześniej i upewnij się co do
                                              cen, żebyś faktycznie nie padła z wrażenia.

Myślę, że spotkanie nam się udało. Szczerze mówiąc, wcale nie liczyłam, że tak
                                              sporo nas będzie. Faktycznie wzbudziłyśmy ogólną sensację wśród personelu i
                                              gości Hortexu. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś powtórzymy nasze spotkanie (może
                                              już w większm gronie).
                                              Dzisiaj byłam na bardzo długim spacerku. Wyciągnęłam moją przyjaciółkę i
                                              ruszyłyśmy do parku. Do domu wróciłam zmęczona jak mops. Mój syn zresztą też.
                                              Nie ma nawet siły żeby mnie kopać, tak więc mam spokój. Ciekawe na jak długo?
                                              Jeśli chodzi o porządki przedświąteczne to w tym roku ja mam labę. Mąż trochę
                                              posprząta. A czego nie posprząta to zostanie tak jak jest. Nie mam zamiaru się
                                              tym zbytnio przejmować. Wolę iść na spacer i odpoczywać. Jeszcze zdąrzę się
                                              nasprzątać.
                                              Idę coś przekąsić. Na razie uciekam.
                                              Pozdrawiam Was serdecznie. Pa.
                                              Marta i Filip w brzuszku.
                                            • bursz do juropki 01.04.04, 21:50
                                              Aga, ja z czystym sumieniem polecam prof. Szaflika, możesz sobie o nim poczytać
                                              na forum ,był chyba nawet taki wątek (w wyszukiwarce wpisz Szaflik lub Diason).
                                              Mój lekarz powiedział mi, że jak on robi USG to jest spokojny, poza tym mojej
                                              koleżance w dwóch ciążach też on robił, polecony przez lekarzy. Mają poza tym
                                              aparat dopplerowski, chyba jedyny w Łodzi i przyjeżdzają do niego ludzie ze
                                              stolicy (poczytaj na forum). Jako drugiego to podał mi mój lekarz prof.
                                              Konarzewskiego, też w Diasonie na Radwańskiej. Prof. Szaflik robi USG w
                                              poniedziałki i w czwartki. Koszt 150 z nagraniem, kasetę dają, 120 bez
                                              nagrania. To, że idziesz z mężem to normalne, my też byliśmy razem. Najpierw
                                              sam sprawdza, a potem tłumaczy, byliśmy d. zadowoleni. Poza tym on ma być
                                              dobrym specjalistą, a nie koniecznie miły i się uśmiechać? Ja też jeszcze przed
                                              ciążą byłam u niego na USG>
                                              Który Ty masz tydzień?
                                              to środkowe najlepiej zrobić pomiędzy 18 a 22, 24? Zresztą jak zadzwonisz to Ci
                                              powiedzą kiedy najlepiej, choć to pewnie zrobiła Twój lekarz.
                                              Jeśli chodzi o tego lekarza czy dr lub prof. Dudarewicza (?), to dowiedziałam
                                              się o nim wczoraj i chyba Magda (madam5) była u niego. Niewiem???U niego to
                                              kosztuje chyba 70 zł. Marketing, marketingiem, ale cena też o czymś świadczy,
                                              ten sprzęt w Diasonie jest wysokiej klasy.
                                              Napisz kiedy idziesz i co postanowiłaś?
                                              ale się rozpisałam,
                                              trafnego wyboru, pozdrawiam,
                                              jola (20/06), mój nr GG 4097587

ps.
                                              ŁODZIANECZKI UZUPEŁNIJCIE SWOJE DANE O NR GG I MAIL'E!!
                                              pozdrowionka,jola
                                              • bursz Re: do juropki 01.04.04, 21:59
                                                jeśli chodzi o dr Borowskiego to nam robił dodatkowo echo serca, bo się trochę
                                                o tym naczytałam, że to częsta wada. Pytaliśmy Szaflika i powiedział, że
                                                jest "za" wszystkimi badaniami nieinwazyjnymi, a to do takich należy i kolejne
                                                120 zł skasowali. Czysty marketing, bo myślę, że on to echo sprawdził.
                                                Myślę, że USG kosztuje w Diasonie tyle samo w wszystkich.
                                                Pozdrowionka, jola
                                                • juropka Re: do juropki 01.04.04, 22:22
                                                  Dzieki dziewczyny, u mnie końcówka 19 tyg. mam zamiar sie wybrac w 20 tyg na to
                                                  USG i tak wlasnie szukam info i wszedzie ten Szaflik jest na pierwszym miejscu.
                                                  Mam tylko nadzieje, że jak jutro zadzwonie to umowia mnie jeszcze przed
                                                  swietami, chyba, że sadzicie, że moge jeszcze poczekac? To który najlepiej
                                                  wybrac tydzień? Chcialabym pojsc i dowidziec sie wielu rzeczy moze warto
                                                  troszke poczekac, co sadzicie, w przypadku takiego szkraba każdy tydzien ma
                                                  znaczenie? Pozdrawiam Aga
                                            • yessa Re: SPOTKANKO i WIOSNA! 02.04.04, 00:18
                                              Ja z czystym sumieniem mogę polecić dr Dudarewicza. Nie mam do niego żadnych
                                              negatywnych uwag, jest bardzo dokładny, delikatny i miły. I z tego co wiem jest
                                              super fachowcem, choć w randze doktora; Szaflik jest profesorem (a zawodowo
                                              szefem Dudarewicza w jednym z oddziałów w CZMP).
                                              Ale to Dudarewicz ma
                                              "certyfikat Fetal Medicine Foundation"...

Dr n. med. Lech Dudarewicz,
                                              Specjalista ginekolog-położnik,
                                              Gabinet Prywatny:
                                              Gravimed, ul. Jaracza 19, Łódź
                                              tel. 0-603 166 978
                                              e-mail: lechdudarewicz@wp.pl, dudarew@hoga.pl
                                              Godziny przyjęć (wskazana telefoniczna rezerwacja wizyty):
                                              Poniedziałek
                                              16.00-18.00
                                              Środa
                                              16.00-18.00
                                              Piątek
                                              15.00-18.00
                                              Na badaniu na pewno można być z partnerem, nagranie na własną kasetę w ramach
                                              ceny (60 lub 70 zł)
                                              Zdecydowanie polecam zapisać się telefonicznie na określony termin. Inaczej
                                              można zakwitnąć w poczekalni - facet na pewno przyjmie, ale kolejeczka
                                              niezapisanych pacjentek jest strasznie długaśna - wizyty u niego na pewno nie
                                              kończą się o 18-stej.
                                            • lorana Re: SPOTKANKO i WIOSNA! 02.04.04, 12:44
                                              Cześć dopiero dziś dorwałam się do komputera więc nadrabiam straty. Droga
                                              Agnieszko ja byłam u Kozarzewskiego i uważam że jest super za wizytę na USG
                                              zapłaciliśy 100zł. była to wizyta z wydrukiem z komputera nie wiem ile kosztuje
                                              nagranie na kasetę. Musisz się dowiedziec ale lekarz jest ok. Pozdrawiam i
                                              bardzo się ciesze z naszego środowego spotkania fajnie jest wiedzieć z kim się
                                              pisze.
    • adelle Re: Łódź 01.04.04, 22:31
      hejhej,
      myślałam, że może uda mi sie do Was wczoraj dotrzeć (choc sie nie
      zapowiadałam), ale nie dało rady, w pracy kocioł. Cieszę się, że spotkanie się
      udało i mam nadzieję, że powtórka będzie; tylko byłoby super spotkać się w
      nieco późniejszych godzinach popołudniowych.. No, ale wszystko przed nami, nie?
      Ja jestem na począteczku ciąży - 8 tydzień i ciekawa jestem, czy któraś z
      łodzianek jest w podobnym momencie, miłoby było podzielić się wrażeniami. A
      jeśi o nie chodzi, to u mnie od tygodnia nie-za-ciekawie: mdłości i rozstrój
      żołądka. Powiedzcie moje drogie, bardziej doświadczone koleżanki, że da się
      przejść przez te nieprzyjemności. W zasadzie, to najbardziej martwię się, czy
      to wszystko nie szkodzi dzidzi - bo przecież ja ledwo cokolwiek mogę jeść
      (jadłowstręt do wszystkiego praktycznie) a jak juz coś przekąszę, to kończy sie
      to "czyszczeniem" żołądka (nie wymiotuję jak do tej pory i to jedynie mnie
      cieszy). Oj miło macie, bo pewno już dawno zapmniałyście o tych wczesnych
      przygodach.
      6 kwietnia idę na I USG i właśnie do wspomnianego Diasonu i do dr Kozarzewskiego
      (moja ginka poleciła właśnie jego). Już się nie mogę doczekać!!
      pozdrawiam wszystkie mamy i dzidie!
      • juropka Re: Łódź 01.04.04, 23:14
        Cześć Adelle!
        Na spotkaniu było sympatycznie, jak można było przeczytać wzbudzałyśmy ogólną
        ciekawość, szkoda, że nie mogłaś dołączyć do nas. Co do mdłości ja jestem w 5 m-
        cu i nadal mi towarzyszą. Jadłowstręt też trwał przez ok 3 pierwsze m-ce, ale
        potem pomalutku zaczęłam się do tego przyzwyczajać, po prostu jedz to na co
        masz ochotę i będzie dobrze, jedyne odzwierciedlenie to waga dopiero teraz
        przybrałam kilogram. Pozdrawiam i życzę Ci aby mdłości opuściły Cię szybko, bo
        to nic fajnego. Aga
        • adelle Re: Łódź 01.04.04, 23:27
          Witaj Aga,
          wiesz te mdłości, to po prostu domena ciąży, wiem, ale jak napisałam martwi
          mnie ta drażliwość żołądka, martwię się czy takie jakby zatrucia pokarmowe nie
          oddziałują na dzidzięsad( Moja ginka telefonicznie powiedziała mi wstępnie to,
          co Ty: jedz na co masz ochotę i pogódź się ze stanem rzeczy..
          mam nadzieję, że wkrótce będzie lepiej.
          Tobie także życzę wszystkiego dobrego!!
          • bursz Do yuropki-USG 02.04.04, 11:03
            Aga (od 8 rano próbuję Ci to wysłać, był problem z portalem),
            20 tydzień jest chyba ok (ja byłam w 22,5 i było też ok). Wybór należy do
            Ciebie, co Twój lekarz na to? Najlepiej zadzwoń i się umów, może się okazać, że
            go nie ma lub nie będzie po świętach, więc problem masz z głowy, umówisz się
            kiedy będzie. Jak masz myśleć przez święta, to lepiej przed świętami, abyś w
            tym pięknym Żywcu odpoczęła i nawdychała się świeżutkiego powietrzyka.
            A jeśli chodzi o tytuł lekarski, to nie patrz na to, mój lekarz ma "tylko"
            tytuł lekarza, a ma mnóstwo pacjętek i wiem od lekarzy, że cieszy się opinią
            świetnego specjalisty. Znajomi doktorzy mówią mi co z tego jak będzie się
            patrzył w ten monitor i czegoś nie dojrzy, przecież nie każdy musi być
            profesorem, a jeśli nim jest to nie znaczy,że jest lepszy od bystrego lekarza.
            A tytuł o którym pisze yessa, to nie wiem czy angielski czy amerykański, ale
            przyznacie, że my mamy generalnie lepszych specjalistów i na to bym nie
            patrzyła w ogóle.
            Ja na następne USG (też bym chciała przed świętami, aby nie myśleć), chcę iść
            do swojego z tytułem lekarza. W tym połówkowym zależało mi na aparacie
            dopplerowskim, w nim widać przepływy krwi w naczyniach, a to istotne i poza tym
            chciałam aby to był właśnie prof. Szaflik.
            Umawiaj się i nie myśl już, bo z dzidzią wszystko ok.
            pozdrowionka, przywieź z Żywca trochę tego świeżego powietrza i słoneczka,
            jola (20/06). Napisz koniecznie jakie wrażenie po USG i wyluzuj się!!
      • magbaso Re: Łódź 06.04.04, 10:11
        Hej Dziewczyny
        Pisze dopiero teraz, bo jakos sie wczesniej nie moglam zebrac w sobie smile
        A wiesci mam niestety nie najlepsze. Po pierwsze dopadlo mnie paskudne
        przeziebienie i od piatku umieram, po drugie wczoraj bylam na wizycie u mojego
        gina i okazalo sie, ze szyjki juz nie mam (poczatek 33 tygodnia). Zalecenie-2
        tygodnie lezenia w dom, jak sie nie poprawi (a wlasciwie jak sie pogorszy, bo
        poprawic to sie juz nie ma co) to na 2 tygodnie do szpitala. A potem (koniec 36
        tygodnia) niech sie dzieje wola nieba... W Koperniku przyjmuja od 36 tygodnia.
        Wiec, jak widzicie, nastroj mi sie przed swietami troche skwasil.
        Ale mam nadzieje, ze u Was wszystko w porzadku.

Pozdrawiam
        Magdalena i Kuba-Niecierpliwy
        • madziki Re: Łódź 06.04.04, 15:51
          Magdo, no nie rób mi tego, jesteś za mną na liście. wink)
          Swoją drogą może spotkamy się w Koperniku, ale pamiętaj, nie za wcześnie. wink
          A co do szyjek, to niestety tak się zdarza. Moja wytrzymuje tylko dzięki
          założonemu szwu. Odpoczywaj grzecznie jak zalecono, trzymam kciuki!
          Jutro idę na USG, a pojutrze na kontrolę do ginki. Mam nadzieję, że nie jest
          tak źle, chociaż po moich przejściach z ostatniego tygodnia wszystko jest
          możliwe (kicia nam się poważnie rozchorowała, straciliśmy jednego kociaka,
          musieliśmy znaleźć mamkę zastępczą - codziennie weterynarz i kotrola
          kociaków... ufff.. dzisiaj wracają do domu całe szczęście).

Pozdrawiam,
          MAGDA i majowy Lesio, który poczuł wiosnę
          • magbaso Re: Łódź 07.04.04, 09:48
            Madziunia, bede sie trzymac, mam nadzieje, ze jak najdluzej smile
            Przeprowadzka nam sie troche przesuwa (o jakis tydzien), wiec musze
            wytrzymac!!!!
            Straszne rzeczy o tych swoich kociakach piszesz!!! Co sie stalo z mama-kotka? I
            funkcjonuje cos takiego jak kocia zastepcza mama?????
            Napisz wiecej i trzymam kciuki, zeby juz nie bylo zadnych problemow z kocimi
            maluchami.
            • madziki Re: Łódź 07.04.04, 11:46
              U naszej kici powstał ostry stan zapalny gruczołów mlecznych, czy jak to tam
              się zwie. Dostała wysoką temperaturę (41 stopni) i jej mleko było podobno już
              toksyczne dla kociaków. Dlatego jedna kicia tego nie przeżyła, zauważyłam
              kolejną osłabioną i do weterynarza. Od razu podali jej antybiotyk w zastrzykach
              i leki na obniżenie temperatury, bo sama mogła tego nie przeżyć. Kociaki
              musieliśmy odstawić od niej. Próbowaliśmy karmić sami, ale zanim udało się
              jednego troszkę posilić, mijało dobre pół godziny, a karmienie co 2 godziny i
              to 4 kociaków... czyli wizja 24h karmienia non stop. Do tego koty nie mają
              wykształconych sporo narządów i można im łatwo płucka zalać, do tego
              obowiązkowe masaże brzuszka itd... Byliśmy przerażeni, że stracimy resztę.
              Cudem znalazła się wiejska kotka z dwójką maluchów o dzień starszych. Przyjęła
              bez problemu naszą czwórkę i dokarmiała przez kilka dni. Wczoraj nareszcie
              maluchy wróciły do domu i nasza kicia bardzo szczęśliwa może je znowu karmić.
              To były straszne dni, nie wiedziałam, co mam ze sobą zrobić. Zamiast leżenia,
              jeździłam do weterynarza, do kociaków i tak w kółko.....
              A wydawało się, że koty radzą sobie dobrze same.
              Wkrótce pewnie wrzucimy nowe fotki maluchów na stronę.

Pozdrawiam,
              MAGDA i majowy Lesio
    • teq3 Re: Łódź 02.04.04, 12:06
      Cześć dziewczyny.
      Dotarłam do was dopiero dzisiaj... straszne nudy w pracy i jak co dzień
      przeglądam posty na forum.
      Ja co prawda już od pół roku cieszę się swoją Dudusią, ale chętnie dołączę się
      do innych łódzkich mam.
      Mam na imię Ola i jestem z Olechowa.
      Agnieszka76 - może widujemy się np. na zakupach?
      Chętnie załapię się na kolejne spotkanie, o ile takowe się odbędzie.
      Niestety musiałam już wrócić do pracy ale na szczęście malutka ma dobrą opiekę.
      Mam 28 lat, jestem księgową, pracuję w publicznym ZOZ-ie.
      Rodziłam 07.10.03 przez cc w Rydygierze.
      życzę Wam i Waszym brzuszkom dużo zdrowia oraz szczęśliwego rozwiązania.
      Ola
      • bursz Re: do teq3 02.04.04, 12:48
        Cześć Ola,
        świetnie, że się odezwałaś. Ja też mam zamiar rodzić w Rydygierze, moim
        lekarzem jest Baradyn. Nad zoo też się zastanawiałam, co zdecydowało, że Ty
        rodziłaś w znieczuleniu? Jak to jest w Rydygierze?
        Jeśli możesz wejć na forum Szpitale i Szpitale w Łodzi. Chciałam się
        dowiedzieć o porodzie.
        pozdrawiam,jola (29 tydz)
    • renis66 Re: Łódź 02.04.04, 16:39
      Cześc
      W końcu mogę spędzić chwilę przy komputerze. Wczoraj byliśmy na usg i okazało
      się ze malutka jest już gotowa do wyjścia i leży głową w dół więc będe rodzić w
      wodzie. Bardzo się cieszę. A tak poza tym to waży już 3200 więc to podobno
      sporo jak na środek 37 tygodnia. Mam nadzieję że juz zbyt dużo ni9e przytyje bo
      przy moich rozmiarach niewiem jak to będzie. Ale już się nie mogę doczekać.
      Jeśli chodzi o spotkanie to żałuję ze musiałam tak wcześnie wyjśc no ale cóż
      siły wyzsze ... moze nastepnym razem.
      Mam jeszcze pytanie trochę z innej beczki. Czy któras z was nie ma w planie
      zakupu termometru elektronicznego dla dzidzi bo ja mam w tej chwili dwa gdyż
      jeden kupiłam a drugi dostałam w prezencie (tak to jest z prezentami niestety).
      Jeśli tak to chętnie odsprzedam. Prosze o kontakt na skrzynke renis66@interia.pl
      Pozdrawiam i mam nadzieję ze do zobaczenia w krótce

Renata i Rita (37 tydz)
      • juropka Re: Łódź 02.04.04, 23:01
        Witam mamusie!
        Dzwoniłam dziś do Szaflkia i niestety nie ma dogodnego terminu przed świętami,
        więc jutro zadzwonie do Dudarewicza (mam tylko nadzieję, że mu nie przeszkodzę,
        bo jutro sobota) i zobaczę czy tam się uda. Poza tym nie mogę się już doczekać
        wyjazdu w moje piękne góry i jak mi tak Joluś o nich piszesz i słodzisz, to już
        dziś pakowałabym walizki i fruuu... nie ma mnie. Jadę dopiero w piątek i same
        wiecie byłabym spokojna gdyby udało się zrobić to USG.
        Do Adelle nie denerwuj się wszystko będzie ok, myślę, że na dzieciaka nie
        mają wpływu nasze sensacje rzołądkowe i lepiej się wyluzować, wiem z własnego
        doświadczenia, stres naprawde nie pomaga. Ja jadłam dużo pomarańczy na zmianę z
        kiwi i to przynosiło mi ulgę. Pić mogłam tylko sok pomidorowy, jak coś innego
        to dwa łyki i kibelek, więc bałam się, że się odwodnię, ale lekarz przepisał mi
        czopki Torecan, które miały pomóc, niestety u mnie się to nie sprawdziło.
        Renatko gratulacje chyba jeszcze troszke i zostaniesz mamusię, napisz
        koniecznie jak ten wodny raj wygląda w rzeczywistości, bo sama chciałabym tak
        rodzić, ale w CZMP jest podobno problem z takim porodem, więc nie wykluczone,
        że zmienię zdanie, jeszcze mam troszke czasu.
        Pozdrawiam dziewczyny i do usłyszenia pa Aga
        • dollores1 Re: Łódź 03.04.04, 14:07
          Witam przyszłe mamusie smile
          Ja również gorąco polecam dr Dudarewicza. Chodziłam do niego na wszystkie usg.
          Nie tylko bardzo sympatyczny, ale przede wszystkim świetny fachowiec. Ma opinię
          jednego z najlepszych w Łodzi; jest chyba najlepszym specjalistą jeśli chodzi o
          usg - zwłaszcza genetyczne.
          Wykonuje również testy PAPPA. Ma doskonałą opinię również wśród innych lekarzy.
          Potrafi określić płeć dziecka już od 13-14 tyg. ciąży (oczywiście nie na 100%,
          ale na ok. 70%, przy następnym usg wie się już na pewno). Ja rodziłam w
          Jordanie i tam pielęgniarki przygotowujące mnie do porodu stwierdziły że jeśli
          Dudarewicz robił mi usg to na pewno nie pomylił się co do płci dziecka.

Pozdrawionka
          ---
          Zobaczcie zdjęcia NIKOLKI
          • madam5 Re: Łódź 03.04.04, 14:58
            Witam Dziewczynki!!!
            Niestety nie dotarlam na srodowe spotkanie choc bardzo chcialam, ale moze
            jeszcze jakies zorganizujemy?! Z Waszych opowiesci wynika ze bawilyscie sie
            dobrze wiec tym bardziej zaluje. Co do USG to takze polecam dr Dudarewicza.
            Bylam u niego w 24 tyg. i bardzo fachowo opowiadal o kazdym narzadzie dzidzi a
            takze stwierdzil ze na 100% moze okreslic plec, ale ja nie chcialam. Koszt
            badania 70 zl, mozna przyniesc kasete i nagrac bez dodatkowych oplat.Nalezy
            zapisac sie wczesniej bo czasem trzeeba ok. 1-2 tygodni czekac na wolny termin.
            Pozdrawiam.
            Magda
            • olga_g Co trzeba zabrać na pierwsze zajęcia szkoły rodzen 04.04.04, 12:06
              Cześć dziewczyny,
              wiem, że na przykład Jola była już w zeszłym tygodniu, a jak nie ona to może
              któraś z was mi odpowie?

Słoneczne pozdrowionka,

Olga i Igor (19.6)
              • bursz Re: Co trzeba zabrać na pierwsze zajęcia szkoły r 04.04.04, 21:58
                Olga,
                trzeba wziąć ubranie do ćwiczeń, tak mnie poinformowano, a że ja mam 3 pary
                takich spodni sportowych w których chodzę naokrągło to w nich poszłam. Była
                tylko jeszcze jedna para, ale ona już nie mogła ćwiczyć i ja też (na własną)
                prośbę sobie "odpuściłąm". W drodze do szkoły kupiłam notes, aby coś zapisać,
                ale ta druga parka nic nie notowała i chyba rzeczywiście lepiej się skupić na
                słuchaniu.
                Ogólnie podobało mi się to spotkanie i jutro idę b. chętnie.
                Kiedy się wybierasz (-acie)?
                pozdrawiam,jola
            • ewikom Re: Łódź 13.05.05, 15:22
              Mnie bardzo zależy na informacji gdzie ten doktor robi to usg, albo jakiś
              telefon. Jestem w 16 tyg. ciąży i nie zarabiam dużo a bardzo się martwię czy
              dzidziuś będzie zdrowy. Pracowałam przez pierwsze tygodnie przy aparacie rtg. i
              cały czas drże, czy dzidziuś rozwija się jak należy. Miałam robione usg ale tak
              na odwal się, przez lekarza który w zasadzie na tym sprzęcie bada tylko
              waginalnie i nie ma programu ciązowego w tym aparacie, wiem bo w tej przychodni
              pracuje ale mimio wyższego wykształcenia jako śr. personel. Wbrew powszechnej
              opini nie mam znajomości w tym środowisku i do tego jestem ograniczona
              finansowo dlatego zdecydowałam się chodzić do lekarki, którą mam na miejscu ale
              ona leczy w zasadzie menopauzę i ja jestem jedyną, u której prowadzi ciążę. Nie
              mam zatem lekarza, który przyjmuje również gdzieś na oddziale w jakimś
              szpitalu, stad moje drugie pytanie: jak urodzić dziecko bez większych wydatków?
              Po prostu nie stać mnie prywatnie gdzieś chodzić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka