Dodaj do ulubionych

Wątek narzekający

20.07.10, 11:49
jestem w 33tc i zaczynam wymiękać. Ciężko mi oddychać, ciągle mi
duszno,do kibelka latam co 5 minut no i przede wszystkim cięzko mi
chodzić- jak leżę jest ok, jak tylko wstanę zaraz coś mnie tam boli,
a to w dole brzucha a to w pachwinie. Czy to normalne?
Obserwuj wątek
    • summerspring Re: Wątek narzekający 20.07.10, 12:05
      Jak poleżę i wstanę to też tak mam (chodzę kiwając się na bokitongue_out), ale jak się już rozchodzę to jest OK. Te duszności może przez upały? Ja daję radę przy wiatraku.
    • cytrynowa.lemoniada Re: Wątek narzekający 20.07.10, 12:08
      W I ciąży i to przy ciągłym siedzeniu w domu zapewne tak smile po
      porodzie będziesz inaczej podchodziła do kwestii bólu. proponuje
      mimo wszystko bardziej aktywny tryb życia, przejdz się chociaz na
      spacer, czy zakupy, póki nie zaczną się na nowo upały - im dłużej
      lezysz tym bardziej ciężko wstać (no chyba że masz zalecenie
      ciągłego leżenia)
    • neftis83 Re: Wątek narzekający 20.07.10, 13:10
      Ja mimo niedużego brzucha czuję sie strasznie ciężko. Skoro to watek
      narzekający, to sobie ulżę- boli mnie spojenie łonowe, mam rls, rwe kulszowa,
      ból krzyza, jest mi niedobrze i wymiotuje czasem, do tego puchną i bolą mnie
      stopybig_grin Już nie mogę doczekać się porodu (za trzy dni zaczynam 26tc)
      • neftis83 błąd 20.07.10, 13:11
        pomyliłam się- nie 26, a 36tc
        • loca201 Re: błąd 20.07.10, 14:11
          To i ja się dołączę: jestem w 26 tc, mam zalecenie leżenia plackiem od początku
          do końca ciąży. W ostatnim tygodniu brzuszek wyskoczył do przodu, wstanie 2
          metry do toalety kończy się zadyszką i kołataniem serca, upały tak potworne, że
          mam ochotę na bezustanną kąpiel, na którą nie mogę sobie pozwolić, ale
          wymyśliłam sobie chłodzenie w postaci butelki z zimną wodą i spryskiwaczem i się
          cały czas "nawilżam" aż prześcieradło mokre, ale chociaż odrobinkę chłodniej.
          Idąc do toalety czy na kontrolną wizytę do ginekologa kiwam się na boki jak
          kaczka, jak bym była co najmniej pod koniec ciąży, ale to może dlatego, że
          ciągle leżę i nie jestem przyzwyczajona do chodzenia. Bolą mnie zewnętrzne wargi
          sromowe tak jak na okres (nie wiem czy na okres bolą tylko mnie czy to
          powszechne zjawisko, bo wydaje mi się nieco dziwne). Przy wstaniu na 2 minuty do
          toalety w nogach czuję tak potworne mrowienie jakby mi ktoś milion szpilek
          wbijał w całe łydki i w tym samym czasie łydki i stopy robią się czerwonawe. W
          ogóle ta ciąża to dla mnie jak kalectwo, ale koniec końców będę miała upragnioną
          i wyczekiwaną córeczkę! Nie mogę się już doczekać, jednak zniosę te "cierpienia"
          ile trzeba będzie abym tylko donosiła chociaż do 35-36 tyg. A jeszcze długa
          droga...

Uff... Ulżyło mi troszkę wink
          • 103malinki Re: błąd 20.07.10, 20:58
            No i ja leżę już prawie miesiąc, a końca nie widać...
            Loca nie, tylko Ciebie bolą wargi sromowe, mnie też, żeby
            było śmiesznie raz prawa raz lewa, a czasem i ... łechtaczka smile
    • elutka24 Re: Wątek narzekający 20.07.10, 20:34
      To ja tez sobie ulzeuncertain Jestem wykonczona ta ciaza!!! Tez nie mam
      duzego brzucha,zeby bylo mi jakos okropnie ciezko,ale jednak meczy
      mnie to ciagle dzwiganie tego bagazuuncertain Do tego upal powoduje,ze poce
      sie kilka razy bardziej niz przed ciaza! Nie moge sie schylic jak
      czlowiek,tylko kucac trzeba w rozkrokutongue_out mala wwierca mi dziury z
      kazdej strony brzucha,pojawila sie rwa kulszowa jakis czas
      temu,zylak na prawej nodze i wogole wygladam jak cyborg!!! tongue_out tongue_out I
      do tego od wczoraj hormony daja mi tak poaplic,ze mam ochote cos
      roztrzaskac!! uncertain Takze ogolnie wrak czlowiekawink hehe no to sie tez
      wyzalilamtongue_out smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka