Dodaj do ulubionych

Listopadowe testowanie

• leesha Re: Listopadowe testowanie 02.11.10, 09:28
      Ja mam cykle ok. 30-dniowe, owulacja w tym cyklu była w 17 dc.
      Piersi już mnie nie bolą, testu dziś nie robiłam, chcę się jeszcze połudzić, że mogę być w ciążysad.
      • pcoska Re: Listopadowe testowanie 02.11.10, 12:22
        poczekaj jesze chwilke
        trzymam kciuki smile))) moze Tobie i reszcie sie udalo
        • witaska Re: Listopadowe testowanie 02.11.10, 14:25
          a ja pierwszy cs, pierwsze dziecko i 31 lat smile
          dziewczyny, pisałyście o superczułych testach, podpowiedźcie jakie to?
          Słyszałam dobre opinie o Quick View, ale nie wiem czy oznacza to, że są czulsze niż pozostałe.
          • az-82 Re: Listopadowe testowanie 02.11.10, 14:33
            Na opakowaniu albo w ulotce w środku masz czułość podaną. 10 to czuły, 20/25 to zwykły.
            Możesz w necie poszukać, w internetowej aptece można kupić całą dychę na raz, to wychodzi nawet z kosztem przesyłki taniej niż w zwykłej aptece i masz wtedy czułe. Bo w zwykłej aptece to rzadkość.
            • witaska Re: Listopadowe testowanie 02.11.10, 16:12
              Dzięki az-82!
              • cpt1 Re: Listopadowe testowanie 02.11.10, 20:19
                Dziewczyny ja dzis koncze staranka w 17dc. Mam nadzieje ze przez te ostatnie dni cos wyszlo smile Teraz pozostaje mi trzymac kciuki za Was dziewczyny i za siebie smile
                • hanula12 Re: Listopadowe testowanie 02.11.10, 20:49
                  ja dopiero zaczęłam starania. test owu pokazuje, że powinnam mocno się staraćwink co prawda nie dowierzam tym tym testom tak do końca, chociaż wynik testu zgadzałby się z moimi obserwacjami - ze owu mam bardzo wcześnie, tak około 11-12 dnia cyklu. no nic, do roboty muszę iśćsmile
                  • fiore2 Re: Listopadowe testowanie 02.11.10, 21:35
                    Ja wczoraj zakonczylam starania listopadowe. dzis 16dc. nie wiem czy nie za wczesnie, ale szczerze mowiac nie chce mi sie juz nic robic. depresja jesienna mnie dopadla i zniechecenie. czekam sobie teraz na spokojnie na testowanie za 2 tyg.
                    Mam prawie 34 lata i staram sie o pierwsze dziecko.
                    • misiontko999 Re: Listopadowe testowanie 03.11.10, 00:09
                      U mnie minus. Wredna @ przyszła dzisiaj. Jak zwykle, jak co miesiąc. sadsadsad
                      Ja również staram się o pierwsze dziecko. Po ciąży obumarłej w styczniu. Mam 35 lat. sadsadsad
                      Wpiszcie mi minus, bo mnie się nawet nie chce. sad Powodzenia dziewczynki.
                      • misia9944 do misiontko 03.11.10, 06:42
                        Przekro mi ale nie poddawaj sie !
                        MOZE UDA CI SIE JESZCZE ZALAPAC NA LISTOPAD ??

https://s4.suwaczek.com/200702245565.png
                        • misiontko999 Re: do misia9944 03.11.10, 10:18
                          Dziękuję za słowa otuchy.
                      • toffi25 Re: Listopadowe testowanie 03.11.10, 06:43
                        Kochane drugi cykl i mam test pozytywnysmilebardzo się cieszę mam już syna 2,5 rokusmiletermin 11 lipiec 2011smileżyczę wszystkim pozytywnych testów i siłysmilesmile
                        • rooms LISTA 03.11 g. 8:00 03.11.10, 08:12
                          wiorka_mrau 3 cs..................2.11
                          martynauk-85........................3-8.11
                          farfale 4 cs............................3.11 -
                          pcoska ? cs............................3.11 -
                          1.mouse 12cs........................4.11
                          leesha 6 cs............................4.11
                          ninka 15 cs............................4.11
                          yasmin17 12cs.......................4.11
                          toffi25 2cs.............................4.11 smile smile smile
                          mama_vinca 4cs.....................5.11
                          misiontko999 4 cs.................~6.11 -
                          maaagall 3cs..........................7.11
                          dorotek 2cs............................7.11
                          az-82 1cs ............................11.11
                          martusik 13 cs......................11.11
                          mamaagaforever 1 cs......ok. 11.11
                          cpt1 2cs...............................14.11
                          misia9944 2cs.......................16.11
                          1osiolek 3cs..........................16.11
                          fiore2 8cs..............................16.11
                          madzikk35 3cs.......................17.11
                          musso4 7cs...........................18.11
                          small_meggi 16cs..................18.11
                          meggi79 ............................,...19.11
                          dorotatop 3cs........................20.11
                          giz-el 6cs..............................20.11
                          jagoda 2010 12cs..................20.11
                          ona2010.net 6cs....................20.11
                          witaska 1cs.......................ok.20.11
                          dorka793 7cs.........................21.11
                          hiacynta-wiadro 3cs...............21.11
                          goshas3 3cs..........................22.11
                          hanula12 3cs.........................22.11
                          blu_lagoon 2cs......................22.11
                          martek17 4 cs.......................22.11
                          zabkaa24 3cs........................23.11
                          mooninii 3cs..........................24.11
                          olinek_01 4cs.................. ok. 29.11
                          asiaxxxx 7cs..........................30.11
                          nancy_callahan, 8/3 cs...........30.11
                          rooms 8cs.............................30.11
                          gosiula81.4 3cs......................?
                          farfale 5cs............................?
                          pcoska ?cs............................?
                          • ona2010.net Re : 03.11.10, 08:26
                            Witam dziewczyny u mnie 23 dc chyba juz po owulce bo sluz zrobil sie lepki i jest biały, czuje mokro.Starania były pełną para smile jest to moj 4 cykl.Czekam z niecierpliwością na 2 kreseczki
                          • leesha Re: LISTA 03.11 g. 21.00 03.11.10, 21:20
                            ewcia-174 5cs.......................3.11 smile smile smile
                            mama_vinca 4cs.....................5.11
                            • witaska Re: LISTA 03.11 g. 21.00 03.11.10, 21:43
                              a wg listy powinnyśmy wiedzieć co u dziewczyn z 2 i 3????
                              Jakieś kolejne uśmiechy by się przydały wraz z pozytywnymi fluidami!
                            • mamakuby0 Re: LISTA 03.11 g. 21.00 04.11.10, 10:33
                              Witajcie wszystkie Staraczki!
                              Myślałam , że nie doczekam się tego dnia, kiedy wreszcie będę mogła się do Was dopisać ... to będzie mój 1cs po utracie Aniołka 2 miesiące temu sad Jestem przerażona i szczęśliwa zarazem, że możemy rozpocząć staranka smile ... oby tym razem się udało ... aha ... termin testowania to dopiero 30.11. Trzymam za Was wszystkie kciuki !!!
                        • misia9944 do toffi25 03.11.10, 08:26
                          Gratuluje smile
                          Ale wspaniala wiadomosc z samego rana kiss
                          2cs hmm moze mi tez przyniesie szczescie to moj tez 2cs
                          Fluidki poprosze
                          • toffi25 :):) 03.11.10, 08:40
                            Myślę o Was bardzosmilesmilesmile
                            • az-82 Re: :):) 03.11.10, 08:45
                              Dobra wiadomość smile gratulacje!
                              Lekkie ukłucie zazdrości poczułam, ale kurcze, może przyjdzie pora i na mnie.
                              Póki co starania już definitywnie zakończone, jeszcze ponad tydzień czekania...
                              • leesha Re: :):) 03.11.10, 08:58
                                Toffi, gratulacje! Bardzo się cieszę, no i oczywiście zazdroszczęwink. Napisz Toffi w którym dniu cyklu wyszedł Ci test i jak długie masz cykle.
                                Ja testuję jutro, powstrzymałam się siłą woli od dzisiejszego testowania. Przechodzę od euforii do zwątpienia.
                                • cpt1 Re: :):) 03.11.10, 09:48
                                  Toffi gratulacjesmile U mnie tez 2 cs. Moze jakies prawo serii i tez sie uda smile Choc ja mam mieszane uczucia. Sluzu u mnie w tym miesiacu zadnego sad Byl chyba przez 1 dzien ok 12dc. A potem nic kompletnie - a zawsze byl i to kilka dni...
                                  I kompletnie nie odczułam owu sad
                            • goshas3 Re: :):) 03.11.10, 09:47
                              Gratulacje!!! Coś mi się kojarzy, że byłyśmy razem na kwietniówkach 2008, może tym razem też się spotkamy na forum jakiś wakacyjnych mam2011?smile
                              • ona2010.net Re: :):) 03.11.10, 10:21
                                U mnie tez w tym cyklu malo sluzu niewiem czym to moze byc spowodowane???
                            • meggi79 Re: :):) 03.11.10, 18:47

Gratulacje Toffi smile
                        • witaska Re: Listopadowe testowanie 03.11.10, 12:07
                          GRATULACJE toffi25!!!!
                          Superowo
                          U mnie wczoraj lekka druga kreseczka na teście owu, staranki trwają już od tygodnia smile i pewnie pociągnę do końca tygodnia, haha

Super wyglądają te uśmiechy przy liście, oby jak najwięcej, w końcu dopiero jest 3 listopada smile
                          • mama_vinca Re: Listopadowe testowanie 03.11.10, 12:17
                            Gratulacje Tofii!!!!!

Mnie mozecie wpisac minussad
                            • mamaagaforever Re: Listopadowe testowanie 03.11.10, 12:49
                              Gratulacjesmile))))))
                              ale miło!
      • wuika Re: Listopadowe testowanie 03.11.10, 12:47
        A ja po monitoringu. Mój organizm raczył zadziałać po CLO, no łaskawie ruszył cztery litery do pracy wink Przez ostatnie dwa cykle odnosiłam wrażenie, że owu jeśli była, to jakaś dzika - niby w czasie, kiedy powinna, ale temperatura skakała po 3-5 dniach od początku bólu, który do tej pory uważałam za owulacyjny - ale do tej pory trwał 1 dzień, a nie te 3-5. Wzięłam więc CLO i na monitoring. Potwierdziła się oczywiście w miarę późna owulacja, bo dzisiaj (15dc) pęcherzyk ma 13mm, będzie gotowy na okolice niedzieli (podobno) więc 19dc będzie. Niestety, moja pani doktor wyjeżdża i nie może mi zrobić monitoringu w weekend, we wtorek pracuje w klinice, następne usg dopiero w środę, żeby się przekonać, że pęcherzyka nie ma, a nie, że zrobiła się torbiel, czy inne paskudztwo.
    • leesha Re: Listopadowe testowanie 03.11.10, 13:25
      Nic mi się nie chce. I smutno mi, bo brzuchol mnie silnie boli, jak na @.
      Dlaczego tyle zależy od psychiki?
      • ewcia-174 Re: Listopadowe testowanie 03.11.10, 13:48
        witajcie,chcialam Wam przeslac ciazowe fluidki.Wczoraj testy wyszly pozytywne.Jesli chcecie to dopiszcie mnie do listy.Niby mialam sie sama na nia wpisac ...To moj 5cs.W sumie to chcialabym sie wygadac i opowiedziec jak to bylo z moimi starankami itp. ale to bedzie bardzo bardzo dlugie wiec nie wiem czy moge az tyle napisac na tym forum?Mysle sobie,ze moze sie komus przyda.Dajcie znac czy moge wkleic moja spowiedz hahaha.pozdr
        • wuika Re: Listopadowe testowanie 03.11.10, 13:51
          Pewnie możesz, chętnie poczytamy historii z happy-endem smile
          • nowi-jka Re: Listopadowe testowanie 03.11.10, 13:54
            dawaj dawaj
        • leesha pisz ewcia 03.11.10, 13:52
          ku pokrzepieniu, bo w końcu jest happy end wink
          • ona2010.net Re: pisz ewcia 03.11.10, 14:10
            Widze ze listopad zaczyna sie owocnie.Moj ostatni cykl trawal 39 dni zwykle mam 32-dniowe cykle moze dlatego ze mialam wyrwanego zeba i mialam angine choc nigdy nie zdarzaly sie taki duze roznice.Pewnie gdybym byla w ciazy to jakies objawy by juz byly osttania @ trwala 3 dni.
            • toffi25 :) 03.11.10, 14:30
              Kochane jesteście dzięki za gratulacjesmiletrzymamm kciuki oby w lipcu jak najwięcej maluchów było z nami, co do pytanek mam cykle 28, 29 dniowesmilewłasciwie jak w zegarkusmilew pierwszej ciązy też był strzał w drugim cyklusmilebyło jeszcze pytanko a-propo kwietniówek, tak jestem tam cały czassmilesmilesmile
        • ewcia-174 Re: Listopadowe testowanie 03.11.10, 14:28
          Dziewczyny,chcialabym Wam przeslac fluidki I opowiedziec jak to bylo ze mna.Jesli ktos ma ochote niech czyta.Zawsze sledzilam watki starankowe I wiadomosci-wskazowki tego typu byly przydatne.A wiec udalo mi sie zajsc w ciaze co jest dla mnie wielkim szokiem.To byl nasz 5 cykl w tym roku.W zeszlym roku probowalismy 4 razy I na pol roku zrobilismy przerwe z roznych powodow, takze moich zdrowotnych tam na dole,mialam nawet LEEP-LOOP.Jak kazda z Was co miesiac bylam rozczarowana jak @ przychodzila.W koncu zaczelam panikowac ze cos jest nie tak.Wybralismy sie na badania hormonow I nasienia.Ja dodatkowo cierpialam z bolu jajnika od lipca.wyslano mnie na usg-I okazalo sie ze mam policystyczne jajniki-szok.A okres mam w miare regularny 27-32, srednio i najczesciej 30-31.I owulacje raczej tez co miesiac.Hormony ok,chociaz mi sie progesteron nie podobal,moglby byc troszke wyzszy.Prolaktyna tym razem ok zrobiona w 1wszej f cyklu.W 2giej zawsze podwyzszona.Plamienia przed okresem zawsze na -3-4 dni.Ale hormony niby ok.Duzo ostatnio czytalam o nieplodnosci(nawet forum nieplodnosc odwiedzalam czesciej niz -w oczekiwaniu),pco,nasieniu- nawet u meza sama zdiagnozowalam zylaki powrozka.W pazdzierniku na tydzien przed starankami (wyliczonymi zgodnie z temp.) otrzymalismy wyniki nasienia.Tragedia!tylko 2mln/ml!!!Ruchliwosc A 15%, ogolem 24%.No to tylko invitro.Zalamka -ale nie do konca.Ja nie wierzylam ,ze to sa wyniki mojego meza!Bo 5 lat temu mial dobre.A w rodzinie tez nie ma problemow tego typu.Z drugiej strony nie panikowalam ,bo myslalam ,ze w klinice nieplodnosci nam pomoga.I to jest droga do zaciazenia-no coz.Maz mial zrobic powtornie badania i wrocic ze mna do lekarza,zeby skompletowac wyniki i wyslac do kliniki.Nie zdazyl,bo wczoraj zrobilam testy I wyszly dwie kreski.Jestesmy w szoku.Nawet sie nie potrafimy cieszyc,bo boimy sie ,ze do jajeczka dotarl plemnik ale slaby.Tez sie naczytalam o wadliwych plemnikach przy takich wynikach.Tak bysmy chcieli,zeby to byl jednak komandos hahaha.Maz chce pojsc mimo wszystko sprawdzic nasienie jeszcze raz.Co do wczesnych objawow to raczej nie mialam.O zrobieniu testu i mozliwosci ze bedzie pozytywny pomyslam jak zblizal sie termin @ wyliczony z temperatur a plamienia na ok 3 dni nie wystepowaly ,ktore byly zwiastunem @ na dlugo przed.Piersi bola ale zawsze bolaly juz od owulacji.Moze jednak ten bol jest inny troszke.Jakies 7 dni po owul. temp spadla minimalnie- o jedna kreske I potem podskoczyla o dwie.8 I 9dzien po owul. bolal mnie brzuch na okres wiec ja bylam juz na tydzien przed spodziewanym @pewna na 100% ze sie nie udalo.w tych dniach 8 i 9 dnia po owulacji sluz byl minimalnie szarawy chyba- nie bialy.Moze to implantacja?Nie mialam anie krawienia ani plamienia przy tym.Potem cisza.Test zrobilam wczoraj,14 dnia fl z wieczornego moczu bardzo rozcienczonego I kreski byly wyrazne.Mialam test zrobic jutro ale wczoraj kolezanka, ktora ma 9mczne dziecko zadzwonila,ze jest znowu w ciazy- I w szoku,bo znowu nie planowane .Wiec znowu mysli mnie naszly,ze wszyscy zachodza tylko nie ja.W pracy tez mam dziewczyne ,na ktora patrze codziennie jaka jest szczesliwa I jak jej brzuszek rosnie.Jest juz na poczatku 7mca.A poinformowala o ciazy w dzien kiedy ja dostalam @!wiec wiecie jak jak sie 'umialam'z jej ciazy cieszyc.

Co do objawow to w czwartek o 21.20 juz mi sie spac chcialo-a chodzimy do lozka o 24.00-1.00 w nocy.W piatek zjadalm dwa duze lunche.Ciezarna kolezanka sie smiala,ze pewnie w ciazy jestem.Dobrze,ze nie pojechalam z nimi na impreze tego wieczoru zapowiedziana tydzien wczesniej.Z soboty na niedziele przysnilo mi sie,ze poszlam do cukierni I poprosilam o ciastko z truskawkami a nieprzyjemna sprzedawczyni chciala mi wcisnac z kiwi.Ja jej na to,ze ja CHCE truskawki I to MUSZA byc truskawki!!!!Kobieta odpowiedziala,zebym LEPIEJ SE test ciazowy kupila.Maz w niedziele pojechal do sklepu po truskawki hahaha.Nie wiem czy to objawy czy tak sie zlozylo.

Tak jak niektore mowia,ze ciaza przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie tak sie u nas stalo.Ja sie nawet na listopadowa liste staran nie zapisalam a wczesniej mialam zamiar.Aha, jestem jakas oslabiona ,bo zlapalam niestety przeziebienie.Mam nadzieje,ze nie poronie przez to!

Co do odpuszczenia I wyluzowania to raczej nie wyluzowalismy.Cale szczescie,ze nie zalamalismy sie tak tymi wynikami I dzialalismy w pazdzierniku.Ale nie pofarbowalam wlosow,co robilam co mc przed owulacja,bo przeciez jak zajde w ciaze to nie pofarbuje szybko.A teraz mam odrosty.Poszlam na zakupy I nakupowalam mnostwo ciuchow-wczesniej zwlekalam z miesiaca na miesiac ,bo przeciez jak zajde w ciaze to wtedy kupie ciazowe ciuchy a nie teraz bo nie beda pasowaly.Kupilsmy bilety lotnicze na grudzien,ja dodatkowo sie zgodzilam z firma poleciec za granice tez w grudniu.Teraz nie wiem czy w przeciagu 2 tyg moge leciec 4 razy?Mezowi juz nie kupilam witaminek w tym miesiacu.A faszerowalam go â??wellman- od marca.Ja bralam pregnacare.On dodatkowo wit Cx1000 i E ,a ja E i MB6.Mierzylam temp I starania w pazdzierniku byly 14 dc, 16,18 i 19 na zmiane rano I wieczorem.Temp skoczyla w 18dc o 3 kreski.

Jestesmy 4 mce po slubie,a znamy sie cale zycie hahaha,mamy po 36 lat I to nasze pierwsze dziecko.Boje sie,ze bedzie jak rok temu w sierpniu kiedy to za pierwszym razem sie udalo ale po kilku dniach sie skonczylo.Nie potrafie sie otwarcie cieszyc.Ale oczywiscie ciesze sie.Mam nadzieje,ze nie wroce tu z inf ze juz po wszystkim.a spokojna bede po usg,ktore tu mi zrobia w 12tym tyg.Chyba,ze wczesniej prywatnie sama zrobie.

Trzymam za Was kciuki, Wam tez sie uda.Moze komus sie przyda co napisalam,nadzieja zawsze jest.Taka nadzieje tu na forum daly mi dwie dziewczyny,ktore po dlugim czasie w koncu zaciazyly.Mi sie wydawaly moje staranka,ze ciagna sie wieki ale w sumie w tym roku za 5 razem sie udalo-a to malo, przeciez mniej niz pol roku.Juz nas meczyly te staranka,wiecie jak to jest -na gwizdek.Dlatego w szczesliwym miesiacu probowalismy 4 razy tylko.

Nikomu nie chcemy jeszcze mowic.Wczoraj akurat znajoma para przyszla to powiedzielismy ,bo sa na tym samym etapie co my.On tez robil badania nasienia w tym samym laborat. i tez nie sa najlepsze.

Wiem ,ze bardzo sie rozpisalam i mam nadzieje, ze nie nakrzyczycie.

Aha, w tym cyklu owulacja byla raczej bezbolesna.Zawsze mnie bolal jajnik przez kilka dni!

Ale ta zagadka z 2 mln/ml!!!!Szok

xxx
          • leesha Re: Listopadowe testowanie 03.11.10, 14:53
            Życzę Ci bezstresowej ciąży, ale sama wiem, że z poronieniem w przeszłości o taką będzie trudno, obawa przed powtórką zawsze będzie się gdzieś tliła.
            I na pewno trafił się Wam komandoswink.
            Gdzie mieszkasz? Bo zrozumiałam, że nie w PL.
            A z tymi badaniami nasienia ... Pisałam w innym wątku, że według androloga z Novum naturalna ciąża nie była dla nas, a tymczasem za mną trzy naturalne ciąże i dwójka dorodnych chłopców.
            • ewcia-174 Re: Listopadowe testowanie 03.11.10, 17:21
              O rany! chyba nigdy nikt nie napisal takiego dlugiego postu!Uprzedzalam, ze bedzie bardzo bardzo dlugo ale nie spodziewalam sie ze az tak hahaha. Teraz widze jaki dlugi jest.Dziewczyny dziekuje za gratulacje.Tak,mieszkam w UK. Leesha,chyba czytalam Twoj watek o badaniach i nat.ciazach i to mi dawalo nadzieje,ze jednak szansa moze byc przy zlych wynikach.Przejrzalam mnostwo watkow na ten temat.Trzymam kciuki za starajace sie.Gratuluje zaciazonym.Nie zapisywalam sie na liste wiec troche mi dziwnie sie wpisac z usmiechnita buzka.Moze ktos mnie dopisze o ile zechce przygarnac smile ? x
              • leesha Re: Listopadowe testowanie 03.11.10, 21:14
                Wiesz, u nas to było tak, że mąż hmmm... pozyskiwał materiał do badania w domu i dowiózł do kliniki. Ta dodatkowa godzina-dwie godziny pewnie sprawiły, że wyniki wyszły tragiczne. A Pan Doktor, zamiast zacząć od powtórki badań, zlecił mężowi furę niepotrzebnych i drogich badań. Była jeszcze kwestia żylaków u męża, które miały być dodatkowym utrudnieniem. Słabo już w sumie pamiętam, stare czasy.
                Ale czytałam wiele innych historii, w których wyniki nasienia były tragiczne, a ciąże naturalne były.
                Zaraz Cię dopiszę do listy.
          • mama_vinca Re: Listopadowe testowanie 03.11.10, 15:10
            Widze, ze tez mieszkasz w UKsmile
            Gratulacje i zycze spokojnych 9ciu mesiecy!!!!!
            • ona2010.net Re: Listopadowe testowanie 03.11.10, 15:33
              Czym blizej do @ tym czlowiek bardziej swiruje smile i tak z miesiaca na miesiac w nadzieji ze w koncu sie uda staram sie nie myslec ale to jest sliniejsze odemnie w pierwsza ciaze udalo sie zajsc w 4cs moze i ten 4 cykl bedzie szcześliwy
              • hanula12 Re: Listopadowe testowanie 03.11.10, 16:38
                gratulacje dla szczęśliwych mam!!!!
                u mnie też ten cykl pod kątem śluzu bardzo słabysad najgorzej, że jeszcze ponad 2 tyg do testowania....
                • blue_bejbi Re: Listopadowe testowanie 03.11.10, 19:55
                  Gratulacje Dziewczyny, oby było nas coraz więcej!

Hanula, u mnie testowanie za 9 dni, ale pewnie nie wytrzymam i zatestuję już w najbliższy poniedziałek smile Straszne jest to czekanie.. ehh
                  • asiaxxxx Re: Listopadowe testowanie 04.11.10, 00:35
                    Och dziewczynkia ja jak zwykle na szarym koncu. Dopiero 7 dzien cyklu wiec mawet starac sienie ma po co. Na razie mojanowa maszynka do monitorowania dni plodnych kaze mi co rano nasikac na patyczek i wlozyc do tejze maszynki. Przynajmiej czuje ze cos robie. Najgorsze sa wyzuty sumiena ze jak sie przytulamy teraz to bezproduktywnie plemniczki tracimy zamiast jeoszczedzac na owulacje ale ostatecznie troche przyjemnosci tez sie nam nalezy. wink
    • misia9944 do dziewczyn ktore miały testowac 4.11 04.11.10, 08:51
      Dajcie znac czy testowalyscie bo jest Was troche smile
      Trzymam kciuki
    • leesha Re: Listopadowe testowanie 04.11.10, 09:09
      Test ultraczuły w 30 dc (cykle ok. 30-dniowe) - negatywnysad. Czekam na @ - pewnie będzie jutro. Nie wiem jak odpuścić, z czego wynika, że nigdy nie uda mi się zajść w ciążę.
      • az-82 Re: Listopadowe testowanie 04.11.10, 09:13
        Leesha, nie mów, że nigdy! Patrzę na listę i widzę, że to dopiero twój 6cs! Ja wiem, że to się wydaje długo, rozumiem, że ci źle i że się zaczynasz niepokoić. Też to wszystko przechodziłam.
        Ale nie można się poddawać! Uda się, może już następnym razem, może na Boże Narodzenie będziesz już miała wspaniałą wiadomość?
      • anabella32 Re: Listopadowe testowanie 04.11.10, 09:15
        8 dnia po owulacji test z krwi ujemny , 12 dzień po owulacji bobotest - czułość 10 druga blada kreseczka, 13 dzień po owulacji test beta hcg z krwi 71.. Dzidzia planowana na 12 lipca 2011smile
        • misia9944 do anabella32 04.11.10, 09:31
          Gratuluje spokojnej ciazy zycze smile
      • goshas3 Do leesha 04.11.10, 09:25
        Ale dlaczego tak się denerwujesz? W końcu masz już dwoje dzieci. Nie pomaga Ci ta świadomość? Do tego 3 ciąże za Tobą, więc perspektywa na zajście w kolejną jest! A nawet jeśli się nie uda? To co? Potniemy się? Ja staram się tak do tego podchodzić. Bardzo pragnę 3 dziecka, ale mam już dwójeczkę i na nich się skupiam. No ale zobaczymy jak będą wyglądały moje posty za pół rokusmile
        • leesha Re: Do leesha 04.11.10, 10:21
          To, że mam już dwójkę dzieci nie sprawia, że moje pragnienie posiadania trzeciego jest mniejsze. Po pół roku, widząc ponownie test negatywny, odczuwam żal i smutek, myślę że może coś się zmieniło w moim organizmie. A jeśli to kwestia psychiki, to nie umiem okłamać siebie, że już mi nie zależy (na zasadzie im bardziej się chce, tym trudniej). W tym cyklu były wszystkie składowewink, a ciąży braksad.
          • goshas3 Re: Do leesha 04.11.10, 10:45
            Rozumiem, chodzi mi o to, że nam-mamom powinno być zdecydowanie łatwiej nie skupiać się tylko na ciąży lub jej braku, bo przy dwójce dzieci naprawdę jest co robićsmile, uważam, że dwójka to i tak wspaniały wynik, są osoby, które nigdy tego nie doświadczą. W najbliższym otoczeniu mam kogoś kto stara się o pierwsze dziecko już dwa lata, ciągle bezowocnie... Sama mam tendencję do nakręcania się, ale staram się uruchomić wszystkie mechanizmy żeby ją powstrzymać, bo to na pewno nie pomaga. Niezmiennie trzymam kciuki za wszystkie starające się, ale najbardziej za te z "długim stażem". A ten i mój poprzedni post miał na celu podniesienei Cię na duchusmile
      • misia9944 Re: Listopadowe testowanie 04.11.10, 09:32
        sadsadsad
        trymaj sie !!!!!
        • musso4 Re: Listopadowe testowanie 04.11.10, 09:55
          u mnie dzisiaj 16 dc ale chyba nic z tego nie bedziesad ostatnie starania były w 13 dc, a mojemu M już się nie chcesad
    • jego-kurka Re: Listopadowe testowanie 04.11.10, 10:42
      Witam wszystkie staraczkismile
      Te,ktorym sie udalo serdecznie gratuluje i nie ukrywam,ze bardzo zazdroszcze.
      Bylam na wrzesniowej liscie ale niestety nic z tego nie wyszlo,pazdziernik musialam sobie odpuscic,ale mysle czy mam szanse na listopadowe testowanie,a nie chcialabym miec zludzen.
      Starania byly w poniedzialek wieczorem,bo maz ma taki stres w pracy,ze z prob wtorkowych i srodowych nic nie wyszlo,a wczoraj byla owulacja.Nie wiem wiec czy moge sie wpisac na liste....
      Jesli tak @ powinna byc 17/18 listopada.To bedzie nasz 2 cs pod opieka lekarza i z monitoringiem,bo pazdziernika nie licze.Natomiast probujemy juz od wrzesnia 2009 czyli 14 cs i tak tez sie czuje psychicznie,ze to juz 14 a nie 2...sad
      Trzymam kciuki za was Staraczki.........ja jestem co raz bardziej zrezygnowana
      • az-82 Re: Listopadowe testowanie 04.11.10, 11:03
        jego-kurka, jak ja cię dobrze rozumiem smile
        Ja sobie piszę teraz 1cs, bo 3 miesiące przerwy miałam, ale w sumie to mój 15 albo 16 cykl. Staramy się od maja 2009. Staram się myśleć o tym teraz jak o nowym początku, ale te 15 poprzednich nieudanych cykli wisi nade mną i nie potrafię o nich zapomnieć.
        Wpisuj się na listę! Jeśli staraliście się w poniedziałek, a owulacja była w środę, to przecież macie szansę. Wiem, po tylu cyklach, gdzie szanse i starania były może i większe, to wcale tak się nie wydaje, ale zawsze jakaś szansa jest!
        • jego-kurka Re: Listopadowe testowanie 04.11.10, 11:18
          az-82 oj to musisz wiedziec przez co przechodze,choc wydaje sie ,ze nikt tego nie moze zrozumiec,to na tym forum sa takie osoby.
          Milo,ze mozna sie tu wygadac,odreagowac,sprobowac cierpliwie poczeka na upragnione II kreseczki i znalezc osoby,ktore zrozumieja uczucie beznadziejnosci ,bo przechodza dokladnie to samo.
          Staraymy sie o pierwsza dzidzie.
          W takim razie dolaczam do listopadowego testowania,ale z nastawieniem juz na grudniowe ,a w grudniu mamy az dwie szanse,wiec moze koncowka roku bedzie szczesliwa i odpoczynek od pracy.
          Ja jestem zla na siebie bo brak mi cierpliwosci i wiem ze czasem zdarza mi sie wyrzywac na bliskich,na mezu,ktory i tak robi co moze,a ze stres ma w pracy to nie jest od niego zaleznr,gdyby nie to ze mial wolne i mogl odetchnac w tym miesiacu tez by z tego nic nie bylo..
          • az-82 Re: Listopadowe testowanie 04.11.10, 11:25
            My też się o pierwsze staramy. W planach mieliśmy trójkę...
            W tej chwili będziemy przeszczęśliwi, jeżeli w ogóle uda nam się zostać rodzicami chociażby jedynaka.
            A beznadzieja, to niestety częste uczucie u mnie też. Udało mi się otrząsnąć z kilkumiesięcznej depresji, myślałam, że jest już ok wszystko, i co?
            W niedzielę poryczałam się w kościele, bo w koło pełno było rodziców z małymi dziećmi.
            Ale trzeba twardą być, damy radę! Prędzej, czy później musi się udać.
            • wuika Re: Listopadowe testowanie 04.11.10, 11:41
              My też chcemy mieć trójeczkę, a tu na razie ani jednego sad Już listopad, poprzedni cały rok w leczeniu, w tym już miało być wszystko ok i max. do końca roku miałam być w ciąży uncertain Na dodatek, nie wiem, co dalej, jak do końca roku się nie uda. To miała być taka granica, do której nie zamierzałam dobić, i im bardziej się zbliża, tym bardziej nie wiem, czy w styczniu dać sobie spokój, czy tak się łudzić i łudzić.
              • jego-kurka Re: Listopadowe testowanie 04.11.10, 11:56
                No to sie dziewczyny dobralysmy,bo my tez myslelismy o trojeczce,ktora bedzie rozrabiac w domu ,w ktorym dzis jest spokojnie i pusto.
                Ja ostatnio placze tez dosc czesto i jest to silniejsze ode mnie,a placzliwa nie jestem.
                Staram sie unikac tez spotkan ze szczesliwymi kolezankami mami,bo wiem,ze to straszne,ale boli mnie patrzac jak moge sie cieszyc swoja zyciowa rola,a ja nie.
                Dobrze ,ze mamy tu siebie.Musi nam sie kiedys udac.
                Babcia moja mowi zebym przestala watpic i pytac dlaczego znow sie nie udalo, a zaczela wierzyc ze teraz sie uda na pewno..Pewnie ma racje,ale ja sie nie potrafie 'wyluzowac'.
                • cpt1 Re: Listopadowe testowanie 04.11.10, 14:58
                  I ja zawsze o 3 marzyłam
              • musso4 Re: Listopadowe testowanie 04.11.10, 11:58
                taki mam dzisiaj kiepski dzień sad i sobie myślę, że bociany już odleciały sad
                • giz-el Re: Listopadowe testowanie 04.11.10, 15:42
                  Wiem cio czujecie. Ja mam już cókę ale wcale mi to nie pomaga się zrelaksować przed starankami o kolejną ciążę. Chcę jej bardzo. Od kiedy się starmy moje cykle dotąd regularne powariowały. Ich długość waha się między 30-42 dni. Nie wiem kiedy mam celować i ciągłe staranka juz mnie męczą. W październiku na myśl o sexie było już mi niedobrze. Teraz zmieniłam nastawienie i staramy się obtdwoje zmienić nastrój. Palimy świeczki, pijemy winko, oglądamy filmy i jak mamy ochotę na coś więcej to działamy jak nie to nie ma przymusu. MAm nadzieję że to pomożesmile
    • jego-kurka Lista 04.11 04.11.10, 11:29
      toffi25 2cs.............................4.11 smile
      mama_vinca 4cs.....................5.11 -
      jego-kurka 2cs.......................18.11
      • misia9944 Re: Lista 04.11 -lesha popraw liste 04.11.10, 12:16
        bo "jego-kurka" przez przypadek skopiowala nie najbardziej aktualna liste (brak np ewci175 usmiechu) i paru -
        PRZEPRASZAM ZE TO ZAUWAZYLAM :p
        • mamaagaforever Re: Lista 04.11 -lesha popraw liste 04.11.10, 12:22
          DO DZIeWCZYN,KTÓRYM SIE UDAŁO
          miałyście jakieś objawy?
        • mamakuby0 Re: Lista 04.11 -lesha popraw liste 04.11.10, 12:24
          I mnie też brak ...
        • dorotatop jego-kurka 04.11.10, 12:29
          to tak jak ja też tylko staranka były w poniedziałek a w środę miałam owulację zobaczymy co z tego wyszło smile a ty już się nie starasz np dzisiaj bo ja się jeszcze zastanawiam czy jest sens
          • jego-kurka Re: jego-kurka 04.11.10, 14:49
            No my jeszcze rano podjelismy probe,ale niestety stres robi swoje i dla meza 'bezowocna'..
            Ale uwazam ze sens by byl.
            dorotatop sprobujcie..
            a kto wie moze watpliwy poniedzialek okaze sie tym dobrym i bedziemy sie sieszyc w listopadzie
      • ewcia-174 Re: Lista 04.11 12:30 04.11.10, 12:29
        Leesha dziekuje za dopisanie, gdzies jednak zaginela w akcji. Mam nadzieje,ze ja nikogo nie pominelam.skopiowalam ostatnia liste.

ewcia-174 9/5c ………………….2.11 smile smile smile
        • leesha Re: Lista 04.11 12:30+mamakuby 04.11.10, 12:32
          ewcia-174 9/5c ………………….2.11 smile wink smile
          toffi25 2cs.............................4.11 smile wink smile
          mamakuby0 1 cs....................30.11
        • ewcia-174 Re: nie poddawajcie sie 04.11.10, 12:40
          Leesha i pozostale staraczki- nie poddawajcie sie!Myslalam,ze moj 'raport' o staraniach i przezyciach, beznadziejnej sytuacji doda Wam nadziei. Ja juz tez myslalam,ze nie doczekam sie dziecka i moze invitro pomogloby,na ktore pewnie musialabym czekac 2 lata w kolejce.Juz nie wierzylam w to.Widzialam przyszlosc,ze bede miala invitro ale jedno bo darmowe a na pozostale proby nie byloby mnie stac sad A ja zawsze chcialam miec trojke dzieci. Kiedys mowilam ze do 36 bede miala ta trojke.No ale zycie sie tak potoczylo,ze zaczelismy rok temu dopiero. Wyluzowanie tez bylo przy starankach i szalenstwa i na komende,wakacje, i dwa razy dziennie i codziennie itd. Tym razem meza nie meczylam i bylo w kulminacyjnym czasie 3 razy tylko.Nie wiem co pomaglo.To chyba dzidzia decyduje kiedy przyjsc na swiat. A moze mojemu pomoglo,ze odpuscil sobie ,bo wiedzial ,ze z takimi wynikami nic nie zdziala.Moze to jego brak spiecia,ze musi dac rade i musi sie udac pomoglo.Kolezanka niedawno poradzila mi zeby nie mowic mezowi kiedy mam owulacje.Ona tak zrobila i bez problemu zaszla dwa razy.A wczesniej maz sie spinal.To moze jednak facetow nie informowac co i kiedy. Mnie dreczy przeziebienie sad Trzymam kciuki. Nie tracic nadziei i nie poddawajcie sie.
          • leesha tak jest! 04.11.10, 12:46
            To pewnie ta dzisiejsza pogoda wywołuje doły i niże nastrojowe.
        • jego-kurka Re: Lista 04.11 12:30 04.11.10, 14:52
          Przepraszam za namieszanie i przyznaje ze niechcacy.
    • pcoska Re: Listopadowe testowanie 04.11.10, 14:08
      niom, troche powialo pesymizmem, ale przeciez mamy juz 2 rzadki usmiechnietych buziek!!!

ja niby postanowilam odpuscic, ale im blizej 5dc gdzie mam znow sie szprycowac Clo, tym mam wieksza ochote dalej probowac, chce jeszcze w listopadzie zobaczyc 2 KRECHY!!!!! smile)))

teraz zwiekszam dawke clo, mam nadzieje mniej stresow, jakis urlopik w cieplych krajach, monitoring, wiecej ruchu, moze cos o tym siemieniu pomysle lnianym, moze jakies testy owu, choc przy monitoringu i tak bede wiedziala co i jak... moze teraz sie uda!!!!

to bylby tez moj pierwszy dzidzius
      a moze to jeszcze nie ten czas, troche zamieszania w tym moim zyciu, ale znowoz mowia, ze nigdy nie ma dobrego czasu na dzidzie, a latka leca, dokladnie za tydzien 29 stuknie smile

powodzenia dziewczynki!
      • fiore2 Re: Listopadowe testowanie 04.11.10, 16:17
        Dziewczyny, z tym poniedziałkiem to musi coś być. U mnie tez sex w poniedzialek a owu w srode smile Z tym ze w srode dzialan juz nie bylo, bo mąz mial robiony wymaz z cewki moczowej i biedny cierpiał. Mysle, ze te dwa dni spokojnie sobie plemniki poczekaly. Moze akurat z takich troche osłabionych czekaniem dziewczynka wyjdzie. Ja dziewczynke bym chciala.
        Czytam, ze wiele z Was marzy o 3 dzieciaków. Ja nigdy nie chcialam miec dzieci, zreszta oboje z męzem bylismy o tym przekonani. Dopiero w tym roku jakos pomyslelismy, ze jednak czas dzialac. Jakos tak wkolo sie dzieci pojawily, w rodzinie i wsrod znajomych. I tak na stare lata podjęliśmy dzialania, to juz 8cs. Nie bede specjalnie zdziwona jak nigdy sie nie uda.
        Pozdrowienia i gratulacje dla zaciążonych smile
        • dorotatop Re: Listopadowe testowanie 04.11.10, 17:05
          no u nas też tylko w poniedziałek był seksik już w środę też nie a ja też marzę o dziewczynce mam już dwójkę córa będzie miała 5 w marcu a syn 3 w grudniu smile
        • witaska Re: Listopadowe testowanie 04.11.10, 17:10
          czytam i czytam i bardzo za wszystkie Was/Nas trzymam kciuki!! Zwłaszcza za "weteranki". U mnie 1cs, ubzdurałam sobie, że na pewno się uda. Zapisałam się już na wizytę do gina, testy ciążowe czekają w pogotowiu smile A tu czytam i moja mina wskazuje na łapanie doła.
          U mnie 16dc lekka druga kreska na testach owu, były działania, 17dc żadnej kreski, a myślałam, że pojawi sie porządna gruba, działań nie było. Dziś 18dc, normalnie wskazywało mi koło tego dnia owu, działania będą, ale mam jakieś przeczucie, że chyba będą nici z tego listopadowego testowania
          • asiaxxxx Re: Listopadowe testowanie 04.11.10, 23:45
            do wszystkich dziewczyn które starają sie długo mam na pocieszenie, że u mnie norma to 2 lata staran zanim zaciąże. I tu nie jestem rekordzistką. Raczej nie ukrywam, że chcielibyśmy więcej dzieci więc znajomi też opowiadają o swoich staraniach. To tylko z boku wygląda że wszyscy mają dzieci bez problemów i kiedy chcą. Ja tak patrząc po zanajomych widze że prawie połowa ma za sobą długie starania. Jedna koleżanka próbowała 8 lat a jak juz raz zaciążyła to potem 3 jedno za drugim. Mamy zanjoma 10 lat na jedno i nastepne 10 na drugie. Inni zanjomi 6 lat na pierwsze a tedaz mają drugie.
            O tych sprawach mało się mówi ale jak już jedna osoba w towarzystwie zacznie to nagle się okazuje że nie jesteśmy takie osamotnione. Głowa do góry. Czytałam jakieś statystiki że większość par doświadczjących problemów zpoczęciem zaciąża samoistnie w przeciągu 3 lat po przeprowadzeniu badań.

Bądźmy dobrej myśli.

Ja jak nie mogłm zajść w ciąże to starałam się cieszyć dziećmi zanajomych. Wiem że to nie dla każdego.

Teraz jakoś nie moge się zebrać i odwiedzić kolżanki która ma rodzić niebawem. Też nie mogła zajść ze 3 lata.
            • dorotatop Re:a ja 05.11.10, 07:41
              z córką 6 miesięcy starań a z synem za pierwszym razem jestem młoda może to jest powód teraz skończyłam 26 może wiek się liczy moja koleżanka też długo się starała była po 30 wszystkie natomiast koleżanki młodziutkie około 20 zachodzą bez problemu no ale to też może być przypadek trzymam kciuki za wszystkie i za siebie też wink będzie dobrze jak zajdę w tym miesiącu, jak się uda, to widocznie trzeba dać na luz my z M skończyliśmy w łazience więcej było śmiechu niż całego tego seksu więc zobaczymy czy trzeba robić z głową czy też nie wink
              • ona2010.net Re:a ja 05.11.10, 08:10
                Witam u mnie dzis 25 dc zadnych objawow.W pierwsza ciaza staranian byly od pazdziernika a zawszlam w ciaze w styczniu a z drugim synem starania sie zaczely w kwietniu a w lipcu na tescie 2 kreseczki smile w listopadzie byl to nasz 4cs teraz jeszcze 7 dni czekac na zrobienie testu smile
                • dorotatop dziewczyny doradzcie mi coś 05.11.10, 08:21
                  bo tak się zastanawiam okres zaczął mi się 18 października około 17 wieczór że tak powiem rozkręcił się dopiero 19 rano jak byście to brały czy pierwszy dzień cyklu zaczął się 18 czy 19
                  • az-82 Re: dziewczyny doradzcie mi coś 05.11.10, 09:09
                    Ja się też zawsze zastanawiam, jak tak mam. Generalnie liczę tak, że jak się rozkręciło zanim poszłam spać, to jest ten dzień, a nie następny.
                    Dorota, ja jeszcze taka stara nie jestem, stuknęło mi 28 dopiero przed 2 tygodniami. Jak zaczynaliśmy, miałam jeszcze 26, więc nie czułam się staro, a jednak nie idzie. Też się zastanawiam, czy gdybym zaczęła mając lat 20, to byłoby łatwiej. sad
                    • jego-kurka Re: dziewczyny doradzcie mi coś 05.11.10, 09:49
                      Dzien dobry Staraczki,
                      co do racji wieku to mysle,ze ma on znaczenie,choc nie w moim przypadku.
                      Za 3 tygodnie wybije mi 24lata,niby dopiero ,ale niczego to nie ulatwia.
                      Zaczelismy sie starac jak mialam jeszcze 22lata.Jednak nigdy nie mialam regularnych miesiaczek,ktore wystepowaly 3-4 razy do roku.Po roku nieudanych staran badanie hormonalne,dobry lekarz i wszystko sie wyjsnilo.Srwierdzona Hiperprolaktymienia,brak owulacji i zdolnosci pecherzyka do pekania czyli wszystko razem.Leczenie zaczelam i tak na prawde starac sie moge dopiero od 3 miesiecy.
                      To tak na pocieszenie ze bywa rownie trudno tym wczesnie starajacym sie ,jak i troszke pozniej.
                  • misia9944 Re: dziewczyny doradzcie mi coś 05.11.10, 09:56
                    Mi jak okres przyjdzie nawet o 21 to licze ten dzien a nie nastepny jak sie rozkreci.
                    Licz ze przyszedl 18 pazdziernika smile
                  • jego-kurka Re: dziewczyny doradzcie mi coś 05.11.10, 09:59
                    dorotatop Mi lekarz zawsze kaze liczyc od momentu 'rozkrecenia sie' czyli ja bym liczyla na twoim miejscu od 19 pazdziernika,ale ty znasz swoj organizm najlepiej,wiec sama musisz ocenic.
                  • giz-el Re: dziewczyny doradzcie mi coś 06.11.10, 14:12
                    Zawsze licz od dnia kiedy rozkręcił się okres czyli jest normalne krwawienie. Olamienie zaliczamy do poprzedniego cyklu.
                    • giz-el Re: dziewczyny doradzcie mi coś 06.11.10, 14:13
                      Miało być plamieniewink
              • misia9944 Re:a ja 05.11.10, 09:54
                Ja tez mysle ze wiek wiele ma tu do gadania...
                Ja w 1 ciaze zaszlam jak mialam 21 lat -udalo sie w 1cs dzialalismy zaraz po okresie bo bardzo chcielismy coreczke, urodzilam core bez zadnych celowan w owulacje obliczen itd. a teraz mam 25lat - 2cs jakis watkow sie naczytalam o owulacji o sluzach i chyba mi sie we łbie przewrocilo, wogole stres i po co mi to bylo ??
                Moje kolezanki te co rodzily tak jak ja w wieku niecalych 22 lat zaszly bez problemu a te starsze do dzis nie zaszly albo zaszly po 2 latach staran.
                • dorotatop Re:a ja 05.11.10, 10:43
                  no to liczę tak jak liczyłam od 19 a niech będę stratna jeden dzień smile dzięki
                • asiaxxxx Re:a ja 05.11.10, 11:02
                  Myśle, że wiek ma znaczenie ale nie decydujące. Ja w pierwsze dwie ciąże zaszłam stosunkowo szybciej, ale też nie od razu. W zasadzie nie staraliśmy się ale też nie stosowalismy żadnej antykoncepcji i w ciągu 3 lat regularnego współżycia zaszłam w ciąże 2 razy więc też nie tak od razu. Jednej ciąży nie donosiłam. Po kilkunstu latach przerwy w staraniach (w tym czasie stosowaliśmy antykoncepcje ale okresowo i niezbyt rygorystycznie) zaczeliśmy się starać. W ciąże zaszłam 2 razy za każdym razem po około 2 latach i znowu jednej nie donosiłam.

Przypadki które opisywałam to byli wszystko młodzi ludzie po około 20 pare lat. Myśle że wiek nie pomaga. Często nawet ze względu na częstotliwość współżycia. Jak się jest młodym, niezestresowanym i dopiero się zaczyna to ciągle się ma ochote więc myśle że i łtwiej trafić.

Ale mam też koleżnke która wychodząc za mąż miała ze 36 czy 38 lat i w dwa miesiące po ślubie była już w ciąży a natępne naleństwo mieli za 2 lata.
                  • ona2010.net Re:a ja 05.11.10, 11:15
                    u mnie pobolewanie brzucha lekkie jak na @ mysle ze znow nic z dzidzi sad
                    • jego-kurka do ona2010.net 05.11.10, 11:34
                      Napisalas ze dzis jest twoj 25dc a na liscie jest ze testowac bedziesz dopiero 20,dlaczego tak jesli moge zapytac?takie dlugie cykle?
                      • musso4 wiek 05.11.10, 11:45
                        z tym wiekiem to różnie bywa, moja kuzynka jest z trzecim w ciąży, ma 39 lat zaszła w ciążę mimo że się zabezpieczali, ale i tak się cieszysmile
                      • ona2010.net Re: do ona2010.net 05.11.10, 12:18
                        ostatni cykl byl dosc dziwny ostastnie @ mialam 2-sierpien potem 3 wrzesien a w pazadzierniku 12-stego i trwal tylko nie cale 3 dni potem jakies plamienie na bieliznie jednego dnia i cisza.Mysle ze to moze byc spowodowane wyrwaniem zeba mialamm tez zapalenie gardła i antybiotyk na 3 dni.Cykle mam zazwyczaj 32 dni wiec miesiaczka powinna byc 12 listopada.
                        • jego-kurka Re: do ona2010.net 05.11.10, 12:31
                          Rozumiem,10 dni to jeszcze nie taki duzy poslizg, a wyrwanie zeba organizm mocno 'przezywa',wiec cos o tym,wiec ma prawo na male zawirowania.
                          Moj bez kontroli lekarza,norprolacu i clo robi co chce czyli nic nie robi.
                          Cale szczescie ,ze dzisiejsza medycyna jest tak wysoko posunieta,bo wiele z nas by nie mialo szans na zostanie mamami.
                          To 13-stego mozesz zatestowac smile
                          • ona2010.net Re: do ona2010.net 05.11.10, 12:36
                            tak jesli @ nie bedzie to zatestuje.Brzuch pobolewa jak na @ wiec napewno znow nic z tego
                            • nowi-jka Re: do ona2010.net 05.11.10, 13:27
                              a ktos sie tu chwalił niedawno ze wczesneij niz 3tyg od okresu to nei ma sensu testu robić??
                    • gusia310583 Re:a ja 05.11.10, 11:45
                      ja tez sie dopisze na listopad.wyjasnione bedzie 15,11.ostatnio dalam naprawde na luz z staraniami,kochalismy sie bo mielismy ochote,i pierwszy raz na wylaczonym mysleniu o dzidzi,.na 18.11 mam usg,wiec zobaczymy.pozdrawiam wszyskie dziewczyny goraco!!!!
                      • nowi-jka Re:a ja 05.11.10, 13:04
                        gusia310583 moge wiedziec skad jestes??
    • leesha Re: Listopadowe testowanie 05.11.10, 13:31
      Ale dziś wieje! @ nie ma póki co, więc wstrzymuje się z -.
      Właśnie sobie uprzytomniłam, że rok temu test ciążowy zrobiłam dopiero w 35-36 dc. Takie miałam nerwywink. Ale na poważnie, w ogóle nie myślałam, że mogę być w ciąży, nie przeliczałam nerwowo dni cyklu. Byłam na zajęciach i w przerwie, w przypływie natchnienia, zeszłam do apteki po test ciążowy, no i niespodzianka.
      Ona - @ bóle niekoniecznie muszą przekreślać nadzieje na ciążę. Znowu powspominam: pierwszy raz co chwila sprawdzałam czy mam @, a za drugim pierwszy test ciążowy wyszedł negatywny ok. 29 dc, a pozytywny w 31 dc (w Sylwestra) i cały czas czułam się tak, jakbym miała dostać @.
      • az-82 Re: Listopadowe testowanie 05.11.10, 13:36
        Ja już dziś miałam takie myśli, że możeby tak zatestować już w środę, skoro @ mam mieć w czwartek, to środa będzie dobrym dniem. Minie weekend i w poniedziałek pewnie będę myśleć, że właściwie, to wtorek byłby już dobrym dniem na testowanie. <wzdechnięcie>
        Ale postaram się być twarda i nie zatestować.
        • 1osiolek mdłości 05.11.10, 13:54
          A ja mam pytanie do dziewczyn, które już mają dzieci...
          czy to możliwe, żeby mdłości były już w pierwszych dniach po zapłodnieniu?
          Nie chcę sobie wkręcać - wręcz sądzę, że nie miałam owu tym razem, ALE co zjem to mi niedobrze...od niedzieli tak mam...
          • misia9944 Re: mdłości 05.11.10, 17:00
            Kiedy zaszlam w 1 ciaze cykle mialam jak w zegarku co 28 dni zaczelismy 1cs wszyscy mi mowili ze ja bardzo pragne ciazy i dlatego szybko jej nie bede miala wrzucilam na luz a ok 20dc po zjedzeniu zupy poczulam mdlosci ale nie zastanawiajac sie nad tym wyszlam normalnie do pracy i nikomu nic nie powiedzialam. 28dc miala przyjsc @ nie przyszla tak bardzo sie balam zrobic test i zobaczyc 1 kreche ze zrobilam go dopiero w 35dc i byly 2 kreseczki jedna taka jasniutka a ta ich krecha taka mocna.
            Teraz kiedy znowu sie staram wyszukuje tego dnia a moze poczuje cos przedwczesnie i da mi to nadzieje. Oczywiscie te mdlosci w 20dc wystapily tylko w tym dni porzadne wymioty zaczely sie w 8tc i trwaly do konca 5 m-ca !!!
          • mamaagaforever Re: mdłości 05.11.10, 20:12
            teraz panuje jelitówka ,alee.........u mnie w pierwszej ciąży,zanim zrobiłam test miałam 1 taką noc,że nie wiedziałam co sie ze mna dzieje, niedobrze, na wymioty, wierciłam się, ból brzucha, bezsenność...wogóle nie łaczyłam tego z ciażą,bo dwa dni wcześniej miałam monitoring i lekarka powiedziała,że z tych pecherzyków to nic nie bedzie...a wszyła córeczkasmile))
        • musso4 Re: Listopadowe testowanie 05.11.10, 14:02
          ja specjalnie się zapisałam na ta listę żeby za wcześnie nie testować, to bedzie mój 30dc, zwykle mam cykle 24-25 dni, ale w zeszłym miesiącu testowałam w 28 dc bo już 3 dni się @ spoźniała i jedna kreska a na drugi dzień @ i znowu lipa
          teraz też nie liczę na cud bo jak już wspominałam w 14 dc mojemu M już się odechciało staraćsad i do tej pory nic,ach te chłopy, tylko że jak urodziłam to się nie mógł doczekać kiedy będzie możnasmile
          • fiore2 Re: Listopadowe testowanie 05.11.10, 15:06
            Wygląda, że jestem najstarsza w towarzystwie. I dopiero o pierwsze dziecko się staram.
            Według wszelkich badan, wygląda ze zdrowa jestem, poza kwestia tarczycy oczywiście. Zarówno ginekolog jak i endokrynolog nie widza przeszkód do zaciążenia. Może po prostu trzeba więcej czasu. Jestem cierpliwa i się nie nakręcam.
            Okres miałam tak, jak dorotatop i misia9944, 18 października. Poprzedzony był jak zwykle 4 dniowymi plamieniami a na dobre rozkręcił się 18go właśnie. Żaden z lekarzy nie jest w stanie wyjaśnić mi kwestii plamień przed okresem. Spotkałam się już m.in z diagnoza, że widać taka już moja uroda, że mój organizm zaczyna przekwitać, że to wina tarczycy. Każdy ma inny pogląd na ten temat.
            • ona2010.net Re: Listopadowe testowanie 05.11.10, 15:59
              od czasu do czasu czuje lekkie mrowienie w piersiach czasami sobie mysle czy sobie tego nie wymyslilam hehe smile czlowiek czym dluzej czekam tym bardziej głupieje
              • leesha Ona 05.11.10, 16:15
                Ja się wkręciłamsad. Tydzień po owulacji zaczęłam mieć dziwne uczucie w piersiach, potem pojawił się ból, a ja nie zaliczam się do tych dziewczyn, u których pojawia się ból piersi przed @. Piersi powiększyły mi się i są cały czas większe. Był i ból brzucha i zwiększony apetyt. Tylko ciąży nie masad. Jestem z deka przerażona jak można sobie coś wmówić... Już się nie mogę doczekać @, żeby zacząć nowy cykl.
                Życzę Ci z całego serca, aby u Ciebie była ciąża.
                • 1.mouse Re: Ona 05.11.10, 17:24
                  Witajcie moje drogie koleżanki.Ja powinnam testować 4.11.oczywiście nie wytrzymałam i test zrobiłam 2.11 wieczorem i .........ukazały mi się dwie kreski,rano test powtórzyłam(nie dowierzałam)i znowu pojawiły sie dwie cudne kreski a dzis beta mi potwierdziła
                  (424.7)jestem tak szczęśliwa,ze nie potrafię pisać składnie także wybaczcie mi!I NARESZCIE POPROSZĘ O smile na liście!!!
                  • misia9944 do 1.mouse 05.11.10, 17:31
                    Gratuluje Ci serdecznie i szczerze tak dlugo sie staralas az 12cykli -w 100% zasluzone 2 kreseczki !!!!!!!!!!!! smile
                    Poslij mi pare fluidkow smile
                    • jego-kurka Re: do 1.mouse 05.11.10, 19:28
                      Super.
                      A cos czulam ze ten dzien dobrymi wiesciami sie skonczy.
                      Serdeczne Gratulacje ,po roku staran musi to byc wspaniale uczucie.
                      Bijacego serduszka na usg za kilka tygodni i spokojnej ciezy smile
                      • mooninii Re: do 1.mouse 05.11.10, 21:05
                        Gratulacje! smile
                        • mama_vinca Re: do 1.mouse 05.11.10, 23:25
                          1.mouse gratuluje i ciesze sie razem z Toba!Powinnas miec 12 usmieszkow za cierpliwosc!!!!!
                  • witaska Do 1.mouse 06.11.10, 09:54
                    GRATULACJE!!!!!!!!!!
                    Trzymam kciuki za szczęśliwe 9 miesięcy!
                  • goshas3 Re: Ona 07.11.10, 09:24
                    Ale super!!!!! Przeogromne gratulacje!!!!!
              • witaska Re: Listopadowe testowanie 05.11.10, 17:17
                Oj ja z moim brakiem doświadczenia w starankach też już sobie wkręcam. Nie ma możliwości, żeby sprawdziła czy jestem w ciąży bo dopiero co miałam owu a już mnie ciągnie, żeby zrobić test. Przecież i tak wyjdzie jedna!!
                Chyba nie wytrzymam do tego 20 obawiam się.
                • hanula12 Re: Listopadowe testowanie 05.11.10, 21:17
                  co do wieku i stresu, to w pierwszą ciążę zaszłam w 1 cyklu mając 26 lat, po roku małżeństwa doszlismy do wniosku, że czas na dziecko, potem pojechaliśmy na urlop wcale nie mysląc o zaciążeniu, pełen luz, nic nie czytałam o trudnościach, sluzach i itp. - wróciliśmy w 3smile. test zrobiłam po tygodniu od spodziewanej @, bo myślałam, że z powodu zmiany klimatu coś mi się przesunęło. teraz - 5 lat później - 3cs, schiza pełna i nici z bebikawink ciągle sobie powtarzam "odpuść" , ale myślę non stop.
                  • ona2010.net Re: Listopadowe testowanie 06.11.10, 04:55
                    obudzilam sie o 3.00 i nie potrafie zasnac w piersiach czuje mrowienie caly czas
                    • misia9944 Re: Listopadowe testowanie 06.11.10, 08:12
                      Ale dzisiaj mialam noc...przysnilo mi sie ze niby dzisiaj rano bede testowac i spalam taka nerwowa a przeciez to dopiero 23dc. Ale we snie byly 2 kreseczki.
                      Pozdrawiam udanego weekendu.
                      • takajakwy Re: Listopadowe testowanie 06.11.10, 08:39
                        hej dziewczyny, wlasnie znalazlam to forum wiec sie dopisujesmile my sie staramy 5 miesiac sprawdzic bede mogla dopiero okolo 22listopada wiec narazie probuje o tym nie myslecsmile chociaz jest ciezkosad o pierwsza corke staralismy sie 1,5 roku i postawili nam diagnoze, ze naturalnie nie mozemy miec dzieci, a po 3 miesiacach bylam w ciazy (naturalnie) smile takze trzymajcie sie, trzymam za Was kciukismile
                        • takajakwy czy juz sie komus pojawily dwie kreseczki?? 06.11.10, 08:39

• misia9944 do takajakwy 06.11.10, 09:02
                            Spojrz na nasza liste to bedziesz widziala kto ma w tym m-cu 2 kreseczki a kto "minusa" smile
    • leesha Lista 06.11 godz. 09.00 06.11.10, 09:11
      1.mouse 12cs........................4.11 smile wink smile
      leesha 6 cs............................4.11 -
      fiore2 8cs.............................16.11
      meggi79 ..............................19.11
      martek17 4cs........................22.11
      takajakwy 5cs.......................22.11
      • 88monia gratulacje 06.11.10, 09:47
        gratuluje wszytskim...ktorym sie udalo bardzo lubie gratulowac zwłaszcza tym ktorzy bardzo dlugo sie starajasmileja mialam sie nie wpisywac ale kurcze co mi tam wpiszcie mnie moze bedziemy z mezem mieli piekny prezent na 4 rocznice
        88monia 14cs/4cs...................23.11.2010
        • misia9944 do yasmin17 06.11.10, 09:49
          YASMIN testowalas ??
          • ona2010.net Re: do yasmin17 06.11.10, 14:14
            U mnie od wczoraj czeste mrowienie w piersiach moze to ciaza big_grin
            • witaska DO ona2010.net 06.11.10, 18:24
              Ona2010.net - mam pytanko. Piszesz o mrowieniu, a testowanie mamy mniej więcej w tym samym momencie. Jak dla mnie oznacza to, że jestem dopiero co po owu, a co tu mówić o objawach. A jak u Ciebie? Ile jesteś po prawdopodobnym zapłodnieniu?
              • ona2010.net Re: DO ona2010.net 06.11.10, 20:43
                cykle mam 32 dniowe a owulka w 16 dc dzis jestem w 26 dc od wczoraj czuje mrowienie czuje sie jakby za chwile mialo leciec mleko takie to jest uczucie
                • witaska Re: DO ona2010.net 07.11.10, 10:48
                  no to u mnie podobna historia, miałam owu w 16dc, tyle, że teraz dopiero 21dc, wszystko przede mną smile
                  Trzymam za Ciebie kciuki i te mrowiące piersi! smile
                  • cpt1 Re: DO ona2010.net 07.11.10, 12:54
                    Mnie bolą piersi od tygodnia a termin @ dopiero za tydzien. Zawsze mnie przed @ bola ale nie na tyle dni wczesniej. Ale moze w tym miesiacu tak poprostu mam? Natomias czuje co jakis czas takie jakby "szczypanie" w podbrzuszu. Trudno okreslic mi to uczucie moze jakby jakis prąd mnie przechodził?
                    • hanula12 cpt 07.11.10, 13:02
                      mocno trzymam kciuki, aby to było TO!!! ja nie mam żadnych przeczuć, a nawet odczuwam pewne zrezygnowaniesad
                      • 1.mouse Re: :) 07.11.10, 16:35
                        dziękuję wam wszystkim za miłe słowa i gratulacje!tak naprawdę to chyba dopiero do mnie dociera że jestem w ciąży.Życzę wam moje kochane przyszłe panie w ciąży pozytywnych testów jak najszybciej!wierzcie mi,że cierpliwość popłaca no i troszkę wrzucenie na luz tezwinkna pewno będę was podglądać i oby pięknychsmilebyło jak najwięcej!
                        ps.do kobitek zaczynających dopiero starania nie ma nic gorszego niż wkręcanie sobie objawów,
                        psycha siada!a jak będzie już fasoleczka to nawet nie zauważycie jakichkolwiek zmian w swoim organizmie(przynajmniej na początku).
                        pozdrawiam gorąco
                      • blue_bejbi Re: cpt 07.11.10, 20:18
                        hanula, ja mam to samo. dziś 23dc i jakis dół mnie dopadł sad
                        • chiyo28 Re: cpt 07.11.10, 21:13
                          te doły chyba niezależne od dnia cyklu wink ja mam 20 i szlaq mnie trafia... mam czarne myśli, ze znowu nic z tego. miałam tu nie zaglądać, nawet na liste sie w tym miesiacu nie zapisałam. Wcale mi to nie pomaga...
                  • ona2010.net Re: DO ona2010.net 08.11.10, 00:17
                    w piatek bede testowac smile
                    • dorotatop czarny kot 08.11.10, 08:00
                      i wy mówicie o dołku dziś rano przez balkon wskoczył mi czarny kot czarniusieńki widziałam tylko wielkie zielone jego oczy ale się wystraszyłam ale nie jego w sumie tylko tego jego czarnego koloru nic białego martwię się choć nie wierzę w zabobony i przepowiednie za bardzo to coś dziś pękło we mnie jakiś lęk mam
                      • mamakuby0 Re: czarny kot 08.11.10, 08:09
                        A ja myślę że to "na szczęście" ! Wszystko będzie dobrze - nie martw się... i pamiętaj, że nie jesteś sama smile

• az-82 Re: czarny kot 08.11.10, 09:22
                          Kot to tylko zwierze, domowo-podwórkowe, największy pech, jaki ci może przynieść, to nasikać na ten balkon. smile
                          • maaagall Re: czarny kot 08.11.10, 09:40
                            Witam!!! Niestety tym razem znów - .Ale jestem dobrej mysli..Gratulacje dla
                            tych którym się udalo.
    • gusia310583 Re: Listopadowe testowanie 08.11.10, 09:39
      ja teraz czekam na @.ból piersi jest w miarwe do wytrzymana choc spanie na brzuszku odpada.tydzien temu mialam takie niby plamienie (tylko na papierze,jednorazowo).i zniklo.apetyt taki ze non stop jestem glodna,nie nakrecam sie bo nie ma po co.na 18.11 mam usg.zobaczymy.trzymam kciuki za wszystkie z nas.pozdrawiam
    • yasmin17 Re: Listopadowe testowanie 08.11.10, 09:49
      U mnie nietety znowu minus, chyba nie jest mi pisane 2 dziecko. Muszę zrobić sobie przerwe i raczej nie zapisuję się na kolejna listę . to był mój 12cs.
    • leesha LISTA 09.11 godz. 12.00 08.11.10, 12:14
      yasmin17 12cs.......................4.11 -
      maaagall 3cs..........................7.11 -
      • leesha Re: LISTA 09.11 godz. 12.00 08.11.10, 12:16
        Zabrakło buziek, poprawiam.

• musso4 Re: grudzień 08.11.10, 12:36
          na który wątek uciekacie w grudniu, bo znalazłam dwa??
          • ona2010.net Re: grudzień 08.11.10, 13:10
            dzis kupuje test smile poczekam do piatku
            • cpt1 Re: grudzień 08.11.10, 13:42
              U mnie testowanie za tydzien ale wytrzymac nie moge.Obiecalam sobie ze testu wczesniej nie lupie bo to nie ma sensu bo i tak nic wczesniej nie wyjdzie ale nie wiem czy dam rade smile
              Jakies mam przeczucie ze sie moze udało tym razem? Albo moze sobie wmawiam?
              Objawow brak poza bolem piersi od ponad tygodnia...
              • az-82 Re: grudzień 08.11.10, 13:50
                Mnie też piersi bolą od ponad tygodnia sad
                Kiedyś mi się to bardzo rzadko zdarzało, a ostatnio każdy cykl już od połowy bolą.
                Gdzieś mi się obiło o uszy, że to może być wina zbyt niskiego progesteronu. Czy któraś wie coś na ten temat?
                • nowi-jka Re: grudzień 08.11.10, 14:14
                  a nie ze duzo??
              • musso4 Re: test 08.11.10, 13:58
                a ja mam test w domu leży i czeka na wszelki wypadek, poprzedni leżał ponad pół roku, bo @ przychodziła wczesniej niż zdążyłam go użyćsmile
                • fiore2 Re: Listopadowe testowanie 08.11.10, 14:10
                  Ja też mam megadoła. Cały weekend leżałam na kanapie, nawet mi się z piżamy nie chciało wyjść sad U mnie za oknem tak ponuro, że ręce opadają. Wczoraj u mnie 21dc i miałam kilka razy w ciągu dnia, chwilowe kłucia w lewym jajniku. A poza tym czuję się normalnie. Mam testować za 8 dni, chociaż pewnie znów nawet nie zdążę testu kupić. Pewnie około piątku dostanę plamień a po 4 dniach okres. Beznadzieja
                  • cpt1 Re: Listopadowe testowanie 08.11.10, 14:31
                    Ja tez jakas taka przygnebiona jestem sad to chyba wina tej pogody.
                    Wczoraj spac nie moglam to wozki w internecie ogladałam smile
                    • misia9944 do ctp1 08.11.10, 14:45
                      Hahaha ja mam manie na punkcie wozkow nie jestem jeszcze w ciazy ale wozek wybrany tzn sa 2 jeden z nich sie kupi jak bede juz w ciazy.
                      allegro.pl/baby-design-vector-4-air-espiro-3w1-fotelik-gratis-i1298423798.html (typ meza)
                      allegro.pl/leviroo-city-gondola-spacerowka-fotelik-i1292430939.html (ja bym byla za tym wozkiem)

Narazie sprzedalismy wozeczek po 1 corce bo jednak chce inny tongue_out
                      • dorotatop Re: misia9944 08.11.10, 15:00
                        twój typ bardziej mi się podoba wink ja też sprzedałam wózek po synku inna moda już weszła wink
                        • misia9944 Re: misia9944 08.11.10, 15:12
                          dokladnie choc ja kupowalam wozek dla cory pod koniec 2006r byl bardzo fajny ale 1 mu brakowalo SKRETNYCH KÓŁ i teraz przy wyborze to jest podstawa.
                • dorotatop Re:ból brzucha 08.11.10, 14:16
                  a mnie znowu boli dół brzucha tak jak na miesiączkę okres mam dostać 17 zobaczymy co z tego wyjdzie a testy kupuję na allegro za złotówkę pierwszy raz oby były dobre czułość 10
                  • misia9944 do dorotatop 08.11.10, 14:36
                    Czesc ja tez kupilam tym razem te testy z allegro po 1zl zobaczymy... ale ogonie lubie Qiuk View moze dlatego ze kiedys pokazal mi 2 kreseczki tongue_out
                    U mnie dzis 25dc dluzy mi sie strasznie a wczoraj bardzooo bolal mnie lewy jajnik dzis mniej ale przeszkadzam mi w zwyklych domowych czynnosciach.
                    Nie czytam nawet co by mogl taki bol oznaczac bo jeszcze sie pograze a i tak humor jakis do d..y.
                    • dorotatop Re: do dorotatop 08.11.10, 14:42
                      no hej misia oby były szczęśliwe te testy ja zaczynam już od piątku bo w końcu mam ich 10 i trzeba je zużyć wink
                    • cpt1 Re: do dorotatop 08.11.10, 14:47
                      Jak "odpukac" nic nie wyjdzie teraz ide na badania...
                      • az-82 Re: do dorotatop 08.11.10, 14:53
                        Ja już się pogodziłam z tym, że mi silnej woli brakuje tongue_out. Zamiast w czwartek, zatestuję w środę. Przynajmniej od razu będę wiedzieć i sobie wolnego dnia nie zepsuję jak znów zobaczę jedną kreskę.
                        A w przyszłym tygodniu umawiam się do kliniki na pierwszą wizytę. Tylko wciąż jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji gdzie...
          • misia9944 do musso4 08.11.10, 14:54
            Idziemy na watek grudniowego testowania od ladybarque ja tamten zamknelam. Pozdrawiam Misia
            • musso4 Re: do musso4 08.11.10, 15:04
              dzięki
              cały czas mam cichą nadzieję, że zajrze tam tylko poczytać a nie się zapisywaćsmile
              • hanula12 listopadówki 08.11.10, 19:43
                jak ja zazdroszczę Wam, które testujecie w tym tygodniu! u mnie jeszcze 2 tyg. do testowania. i tak mam poczucie, że nic z tego. i na dodatek (chyba z tego stresu) spać nie mogę - dzisiaj spałam od 1 do 4 w nocysad i w związku z tym jestem zła i nakrzyczałam niepotrzebnie na syna. starania dzisiaj też kończę (16dc) - juz mi się nie chce. po prostu doła mam...........
                • witaska Re: listopadówki 08.11.10, 21:31
                  Przyznaje się bez bicia, zamierzam zatestować wcześniej, ale nie zmieniam daty. Dziś zaopatrzyłam się w pierwsze moje testy ciążowe, cudne uczucie smile Będę leżały w pogotowiu smile
    • misia9944 do leesha 08.11.10, 20:18
      Witam jak nie bedzie to problem to prosze zmien mi dzien testowania z 16.11 na 14.11 ale to moze byc dopiero przy kolejnym uzupelnianiu listy.
      Z gory dziekuje buziaki
      • cpt1 Re: do leesha 08.11.10, 21:25
        A ja bym poprosiła na 15.11
        • dorotatop Re: 09.11.10, 08:01
          no widzę że tu same wytrwałe kobiety wink daty zmieniają a ja się też przyznam że pierwszy test zrobie 15, 2 dni przed terminem miesiączki więc dużo wcześniej niż chciałam wink
          • az-82 Re: 09.11.10, 08:39
            big_grin to witaj w klubie!
            Udało mi się dziś wytrwać bez zatestowania, ale jutro rano to już na bank zatestuję. Czuję się doskonale, żadnego PMSu nie mam, aż nie wydaje mi się, żebym za 2 dni @ miała dostać.
            • misia9944 do az-82 09.11.10, 08:58
              Czesc wytrwala jestes trzymam kciuki smile
              A powiedz mi co to znaczy "zadnego PMS-u" bo juz gdzies sie spotkalam z tym skrotem a nie wiem tongue_out ale sie nie smiejcie czlowiek sie uczy cale zycie hehe.
              U mnie 26dc !!!!
              • az-82 Re: do az-82 09.11.10, 09:07
                PMS to zespół napięcia przedmiesiączkowego tongue_out
                zazwyczaj czuję się nienajlepiej psychicznie i brzuch mnie pobolewa już 2 dni przed @, a teraz nic smile
                to jest to co miałam na myśli
                • misia9944 Re: do az-82 09.11.10, 09:22
                  Aha dziekuje za wyjasnienie smile
                  Pozdrawiam
            • goshas3 Re: 09.11.10, 09:02
              A wyobraźcie sobie, że u mnie dzisiaj 29dc a do testowania jeszcze lata świetlne przy moich cyklach trwających 36-42 dni... Najwcześniej mogłabym za tydzień, ale chcę jeszcze dłużej wytrzymać bo na moją drugą ciążę testy nie reagowałysmile
              Póki co nie mam żadnych szczególnych objawów. Piersi coraz większe i czasem lekko pobolewają, ale to może być przecież też na okres...
              • musso4 Re: 09.11.10, 09:09
                a mnie piersi tylko raz w życiu bolały przed terminem spodziewanej @, jak byłam w ciąży smile trzymam kciuki za wszyskie staraczki smile humor mi się poprawił, przesyłam wam pozytywne fluidy smilesmile
              • az-82 Re: 09.11.10, 09:10
                goshas3, współczuję ci takich długich cykli, długiego czekania.

Co mi przypomniało, jak byłam na kursie przedmałżeńskim, na tych zajęciach z naturalnego planowania rodziny i pani mi współczuła bardzo, że mam takie krótkie cykle, w jej mniemaniu oznaczało to bezpieczny seks raptem ze 3 dni w miesiącu big_grin,
                a ja się cieszę bardzo teraz, bo dzięki temu mam więcej szans w ciągu roku smile
                • musso4 Re: 09.11.10, 09:16
                  dla mnie to tez dobra wiadomość, ja mam cykle 24-25 dni jak sie przeciągnie do 28 to jest maxsmile
                  • goshas3 Re: 09.11.10, 09:32
                    Szczęściary!!!smile
                    Ale tak dla równowagi, w dwie pierwsze ciąże zaszłam jeszcze zanim zdążyłam się obejrzećsmile
                    Teraz trochę dłużej to trwa, ale tak naprawdę ten cykl był pierwszy, w którym mniej więcej określiłam dni płodne, dopiero uczę się swojego organizmu pod kątem zachodzenia w ciążę. Na kalendarzyk małżeński jako formę antykoncepcyjną (tylko wtedy kierowałam się samą długością cyklu, nie miałam pojęcia o objawach owulacjismile zdecydowałam się z dwa razy w życiu, z czego za drugim razem wyszła pierwsza córkasmile
                    Coś czuję, że listopad będzie miał niezłą statystykę!!!smile
                    Już jest super, dwie ciąże po długich staraniach, yo naprawdę optymistycznie!
        • mamakuby0 Re: do leesha 09.11.10, 10:12
          To ja też bym prosiła o małą zmianę - to będzie mój 3 cs ... dzięki wink
    • blue_bejbi Re: Listopadowe testowanie 09.11.10, 10:18
      hej Dziewczyny. Ja dzisiaj 25dc, cykle zwykle po 28dni. Dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test, mam takie za 1zł, z Allegro. Pokazała mi się blada kreseczka!!! No i mam strasznego stresa, jestem czy nie jestem smile))
      • goshas3 Re: Listopadowe testowanie 09.11.10, 10:25
        Gratulacje!!! Pewnie, że jesteś!!!! No to miałam niezle przeczuciesmile, będzie dużo wyakacyjnych bąbli!!!smile
      • jego-kurka Re: Listopadowe testowanie 09.11.10, 10:36
        Ja wlasnie po raz pierwszy zakupilam testy na allegro.
        Mam nadzieje,ze sa szczesliwe i mi jeden z nich tez pokaze druga kreseczke.
        blue_bejbi Serdeczne Gratulacje!!
        Kazde wasze powodzenie przyszle mamusie i wasze usmiechy na liscie daja nam innym staraczkom nadzieje,ze nam tez sie uda.
        Ja cos czuje ,ze z listopadowego testowania nici i sie szykuje na staranka w grudniu.
        Maz jest innego zdania i twierdzi,ze juz jestem w ciazy..ciekawe..
        • blue_bejbi Re: Listopadowe testowanie 09.11.10, 10:39
          kurka, mój małż od razu "po" powiedział mi, że tym razem się uda, a ja się z niego śmiałam. okazuje się, że miał niezłą intuicję! smile
          tak czy siak bardzo dziękuję za gratki i oczywiście na zmianę cieszę się i stresuje, ale przede wszystkim nie mogę w to uwierzyć! jutro powtórzę test jakimś lepszym, z apteki, no i czekam na brak okresu, oby go nie było! poza tym nie mam żadnych, absolutnie żadnych objawów smile
          • misia9944 do blue_bejbi 09.11.10, 10:43
            smile Ty sie dziewczyno juz ciesz )smile
            Testy z allegro czy jakies drozsze chyba nie ma roznicy gdy pokazuja cien 2 kreseczki !!!!!
            Ja z takiej lichej bladej kreseczki mam wspaniala core.
            A u mnie 26dc piersi o dziwo jeszcze nie bola okres co 28-31 dni
            • blue_bejbi Re: do blue_bejbi 09.11.10, 10:48
              misia, ja jestem takim niewiernym Tomaszem, szczególnie w tych sprawach, to był mój 7cs i wiesz, nie nastawiałam się jakoś, że może się udać, raczej myślałam, że znowu będzie jedna kreska a tu taaaka niespodzianka!!! Trzymam kciuki za Ciebie!!!!
              • ona2010.net Re: do blue_bejbi 09.11.10, 10:54
                Witam dziweczyny gratuluje tym ktorym udalo sie po dlugim czasie staran smile u mnie dzis 29 dc w piersiach pojawiaja sie jeszcze mrowienia ale na twarzy wyskoczylo cos ;/ uczucie mokrosci zawsze jak na @ wiec znow nic z tego pewnie nie bedzie
          • jego-kurka Re: Listopadowe testowanie 09.11.10, 10:54
            Kto wie,moze to meska intuicja jest lepsza.Bylo by wspaniale...
            choc ja jak nigdy nie nastawilam sie ze tym razem sie uda
            Mnie zdziwilo,ze wogole maz mi cos takiego powiedzial,bo zawsze czekal na wiesci ode mnie,a wczoraj stwierdzil,ze mysli ,ze juz jestem w ciazy.Choc nie moglo nawet jeszcze dojsc do zagniezdzania sie smile
      • musso4 Re: Listopadowe testowanie 09.11.10, 11:22
        kreska to kreska, jasna czy ciemna co za różnica, ja bym się cieszyłasmile
        gratulacjesmile
    • cpt1 Re: Listopadowe testowanie 09.11.10, 10:59
      No nie wytrzymam i chyba tez kupie test. Choc to jeszcze 6 dni sad
      • ona2010.net Re: Listopadowe testowanie 09.11.10, 11:03
        do tych ktore sa w ciazy?? czy macie uczucie wilgoci w pochwie i biala wydzieline lepka ktora zostaje na bieliznie????
        • witaska Re: Listopadowe testowanie 09.11.10, 11:59
          To ja tez czekam na odpowiedź o tej wilgotności, bo mam to samo, 23dc przy mniej więcej 28 cyklu. Zaplanowałam pierwszy test na wolny czwartek, może będę miała szczęście smile Kupiłam jakiś czuły, pisze na opakowaniu, że 3-4 dni po zapłodnieniu.
          Trzymam kciuki za dużo uśmiechów przy listopadowej liście!!!
        • musso4 Re:do ona2010.net 09.11.10, 12:02
          miałam tak jak byłam w ciąży
    • leesha LISTA 09.11 godz. 11.30 09.11.10, 12:00
      No to mamy 4 kruszynki, w tym dwie "zaoczne" (spoza listy), ale listopad, to listopadwink. Super.
      Cpt, zamieniłyście się datami z Misiąwink.

blue_bejbi .............................? smile wink smile
      misia9944 2cs.......................14.11
      cpt1 2cs...............................15.11
      jego-kurka 2cs......................18.11
      mamakuby0 3cs.....................30.11
      • ona2010.net do witaska 09.11.10, 12:03
        jak ten test sie nazywa bo tez musze dzis zakupic smile
        • cpt1 Re: do witaska 09.11.10, 12:16
          Tez sie chetnie dowiem. Pojde kupic smile
          A buzki w tym miesiacu na liscie pojawily sie w prawie takich samych odstepach smile
          Szkoda ze nie gęściej.
        • witaska Re: do witaska 09.11.10, 16:02
          test Bobo-test, ale nie w żółtym opakowaniu tylko niebieskim. Na opakowaniu napisane, że wykrywa tak szybko po zapłodnieniu. Kosztował około 20 PLN.
    • leesha Re: Listopadowe testowanie 09.11.10, 12:19
      Przed okresem, z tego co wiem, raczej jest susza albo jest śluz zagęszczony, białawy, nieciągliwy. Jednak to sprawa indywidualna i u jakiejś kobitki zamiast okresu może być ciąża.
      U mnie przed każdym okresem w ostatnim półroczu była biała wydzielina.
      • ona2010.net Re: Listopadowe testowanie 09.11.10, 12:40
        u mnie wlasnie jest biala wydzielina moja znajoma jest juz w 5 miesiacu i powiedziala ze na poczatku ciazy mialam wlasnie uczucie wilgosci i wydzieline
        • ona2010.net Re: Listopadowe testowanie 09.11.10, 12:57
          dodatkowo kolo brodawki porobily mi sie takie male kuleczki niewiem jak to opisac do okola brodawki sa takie punkty bardziej sie wyostrzyly i je widac
          • mamakuby0 Re: Listopadowe testowanie 09.11.10, 13:23
            ona2010.net -jak na moje "oko" to jesteś w ciąży... smile miałam podobne objawy przy poprzednich ciążach...
            • cpt1 Re: Listopadowe testowanie 09.11.10, 13:35
              Test zrobić rano czy moge o kazdej porze (w sumie i tak o pare dni za wczesnie)?
              • blue_bejbi Re: Listopadowe testowanie 09.11.10, 13:51
                dziewczyny, u mnie jest biała, lepka wydzielina, wyraźnie widoczna, choć nie jest jej dużo.
                testować raczej powinno się rano, kiedy jest większe stężenie hormonu we krwi.

odnośnie listy, ja powinnam testować 13.11 smile więc może jakaś dobra duszyczka mnie dopisze?
                jeszcze jutro rano potwierdzę te wyniki, hehe
              • misia9944 do cpt1 09.11.10, 14:05
                Wszedzie pisza ze najlepiej z porannego moczu zaraz po przebudzeniu smile
                • mamakuby0 Re: do cpt1 09.11.10, 14:17
                  Jeśli testujesz dużo wcześniej to lepiej z porannego , jeśli blisko terminu to nie ma znaczenia pora dnia, gdyż stężenie hormonu w moczu będzie i tak wysokie... trzymam kciuki smile
                  • takajakwy nie wkrecajcie sie na wzajem 09.11.10, 14:57
                    po co piszecie jednej lub drugiej, ze napewno to ciaza jesli nie jest ona potwierdzona ! w zeszlym miesiacu mi tez sie pojawila delikatna druga kreseczka a kilka dni później okres sad i jesli ktos ci powie ze napewno jestes w ciazy to jest to gorsze do zniesienia ! nie wymyslajcie sobie objawów bo i tak jak zajdziecie w ciaze to najprawdopodobniej nie bedziecie mialy żadnych ! przestancie sie na wzajem wkrecac i nie robcie testow wczesniej bo pozniej tylko mozecie sie niemilo rozczarowac, a wiem co pisze poniewaz my z M staralismy sie 1,5 roku o pierwsza corke i teraz 5 miesiac.
                    • goshas3 Re: nie wkrecajcie sie na wzajem 09.11.10, 15:30
                      To fakt, też nie jestem za wcześniejszym robieniem testów, w końcu ciąże biochemiczne często się zdarzają...
                      Biorąc pod uwagę ostatnie trzy cykle, termin @ wypada 16 XI, a u siebie datę testowania wpisałam na 22 XI
                    • az-82 Re: nie wkrecajcie sie na wzajem 09.11.10, 18:23
                      Masz rację z niewkręcaniem, ale co do wcześniejszego testowania, to się z tobą nie zgodzę.
                      Staram się od półtora roku, i chcę testować wcześniej, żeby właśnie wiedzieć, gdyby zdarzyła mi się ciąża biochemiczna. Póki co ani razu nie doszło do niczego, nie było nigdy drugiej kreski. Ale jeśli wyjdzie, to chcę wiedzieć.
                      • musso4 Re: nie wkrecajcie sie na wzajem 10.11.10, 08:40
                        piję sobie właśnie kawkęsmile
                        nie zamierzam nikogo wkręcać, piszę tylko jak było u mnie, robiłam test w 30 dc i druga kreska była ledwie zauważalna, nia powtarzałam testów uznałam że jestem w ciąży i tak było. tak samo odnośnie wydzieliny, całą ciąże miałam obfitą
                        ale u każdego co innego
                        pozdrawiamsmile
                        • az-82 Re: nie wkrecajcie sie na wzajem 10.11.10, 08:54
                          Ja dziś wypiję ostatnią kawkę. Od jutra idę na odwyk. Ciężko będzie, kawa mi poprawia samopoczucie bardzo, nie tylko to, że dzięki niej nie zasypiam w pracy, poza tym psychicznie lepiej się czuję po kawie. Ale koniec z tym. Jeśli to mi utrudnia zajście w ciążę, to jednak trzeba zrezygnować.

Bo właśnie zrobiłam test. Oczywiście jedna kreska, jakże by mogło być inaczej. Pierwszego doła zaleczyłam poranną przebieżką, drugi przyjdzie razem z @. Wtedy też od razu zapiszę się do kliniki na pierwszą wizytę.
                          • goshas3 do az-82 10.11.10, 09:16
                            Przykro mi... Ale całe szczęście w tych czasach nie jesteśmy zdani już tylko na matkę naturę. W klinice na pewno Ci pomogą!!! Trzymam kciuki!
                          • cpt1 Re: nie wkrecajcie sie na wzajem 10.11.10, 09:23
                            Ja mam mega doła sad Pogoda mi w tym nie pomaga...
                            Testowanie za 5 dni ale ze jestem wieczna pesymistka i mam ogólnie zawsze pecha to sądze ze bedzie 1 krechasad(
                            Nie zapisuje sie na grudzien. Mam chyba dosc. Poza tym w grudniu starania nie bedzie bo M wtedy nie bedzie sad
                            Moze po nowym roku...
                            Jest mi zle i sadze ze nigdy nie uda mi sie zostac mama. Wiec ze to dopiero 2cs ale za 3 tyg stuknie mi 33 lata i wiem ze czas nie dziala na moja kozysc sad
                            Na 23 listopada zapisuje sie do mojej lekarki i zaczynam robic badania.
                            Trzymam kciuki za Was dziewczyny smile
                            • az-82 Re: nie wkrecajcie sie na wzajem 10.11.10, 09:48
                              cpt1, nie poddawaj się, pogoda jest kiepska, to fakt, ale ty może już za kilka dni dowiesz się że będziesz mamą. Przecież jeszcze nie testowałaś, za wcześnie na to i tak, więc wciąż masz szansę! Dopiero jedną nieudaną próbę macie za sobą. Mało komu się udaje za pierwszym razem. Głowa do góry!
                              • mamaagaforever Re: nie wkrecajcie sie na wzajem 10.11.10, 10:45
                                hej,
                                na liście wpisałam się na testowanie na 11.11, okres mam mieć 14.11,chciałam jednak testowac wcześniej...i testowałam...smilejuż w piątek i dzisiaj rano,no i nic...wiem,że są jeszcze szanse.
                                ja mam tak,że jak mam test w domu to nie mogę sie powstrzymać, wiec nastepny kupie dopiero w sobotę,dzień przed @-a może wytrzymam do poniedziałku...
                                a wasze wpisy na liste testowania to data @?
                                • musso4 Re: nie wkrecajcie sie na wzajem 10.11.10, 10:53
                                  ja się spodziewam @ 13-14 a testować będę 18 jak @ nie przyjdziesmile już 3 razy się pośpieszyłam niepotrzebnie dwa razy przed pierwszą ciążą i raz w zeszłym miesiącu jak @ się spóżniła 3 dni, wydaje mi się, że lepiej poczekać parę dnismile
                                • chiyo28 Re: nie wkrecajcie sie na wzajem 10.11.10, 10:53

az cały czas zaglądam i Ci kibicuje. szkoda, ze sie nie udało sad
                              • witaska Re: nie wkrecajcie sie na wzajem 10.11.10, 11:01
                                Ja podjęłam męską decyzję wink, będę testować w niedzielę, która jest dniem prawdopodobnej @ przy 28 dc
                                • misia9944 Re:listopadowe testowanie 10.11.10, 11:15
                                  U mnie dzis 27dc cykle 28-31dni choc ostatni poszlal i trwal 1 raz w zyciu 43 dni ciezko mi ocenic kiedy testowac bo nie wiem co ten cykl wymysli podaje date test 14.11 (bedzie wtedy 31dc) jak oczywiscie @ wczesniej nie zawita.
    • leesha Re: Listopadowe testowanie 10.11.10, 11:27
      Kobitki, jako że dziś wyjeżdżam i wracam w niedzielę, a w tym czasie nie będę miała dostępu do internetu, mam prośbę o zaopiekowanie się listą. Trzymajcie się.
      • cpt1 Re: Listopadowe testowanie 10.11.10, 12:19
        Poryczłam sie , poszlam do toalety i widze ze jest juz plamienie co oznacza nadejscie @ za 2-3 dni sad
        • jego-kurka Re: Listopadowe testowanie 10.11.10, 12:31
          cpt1 wszystkim nam jest rownie przykro kiedy znow jest jedna kreska na tescie lub przychodzi @.
          Nie zaleznie czy staramy sie 14cykl czy 'dopiero' 2 ,
          czy jest to pierwsza dzidzia 2 czy 3,
          wszystkie swiadomie bardzo chcemy zostac mamami.
          Pomysl,ze jesli uda sie w grudniu,a ja czuje ,ze grudzien bedzie szczesliwym dla wielu z nas,to jaki piekny prezent maz i rodzina beda mogli znalezc pod choinka,a do swiat czas szybko zlecismile
          • cpt1 Re: Listopadowe testowanie 10.11.10, 13:19
            Dzięki za słowa otuchy smile
            Prezent bylby pewnie piekny tylko ze w grudniu w czasie staranek M nie bedzie bo musi wyjechac sad
        • musso4 Re: do cpt1 10.11.10, 12:35
          wszyscy Cię tu doskonale rozumieją, a płacz czasami pomaga, powtarzam się ale o pierwsze dziecko starałam się rok, nawet nie liczyłam cykli ale u mnie wychodzi około 14 na rok, a teraz 7cs i za każdym razem gdy przychodzi @ jestem na maksa rozczarowana, każda z nas chce już ale niestety się nie da, chciałam miec drugie dziecko na wiosne a teraz to myśle żeby wogóle mi się udało zaskoczyć. coś mnie brzuch boli więc chyba się spotkamy w grudniu.
      • dorka793 Re: Listopadowe testowanie 10.11.10, 13:03
        Hej Kobietkismiledawno nie zaglądałam do Was,gratuluje wszystkim Kobietkom ,które już widziały 2 kreseczkismilei trzymam za te kciuki ,które zaraz zobaczą...smilesmileja jestem tu ostatni miesiąc i wrócę za kilka miesięcy (mala przerwa..smilew tym cyklu przytulanek było mało w 14 i 16 dniu...wiec zobaczymy,przestałam myśleć mam dużo pracy i spotkań ze znalezieniem nowej...
        Co się dzieje z bbbooommm i Anek..??pozdrawiam ciepluchno..smilesmile
        • dorotatop Re: Listopadowe testowanie 10.11.10, 13:52
          a ja chyba w tym mies chciałabym zobaczyć jedną kreskę z kilku powodów pierwszy trochę błahy ale jednak, co roku jeździmy z M nad morze jeżeli bym zaciążyła rodziłabym w połowie lipca w środek lata więc ani w czerwcu nad morze bo z takim baniakiem ciężko ani w sierpniu bo jak z miesięcznym dzieckiem, drugi powód to dentysta mam 2 ząbki do roboty, a 3 powód dzisiaj dermatolog i moje znamiona które chciałabym usunąć a nie wiem czy można w ciąży i tak se myślę że nawet jak zobaczę 1 kreseczkę to się nic nie stanie smile
          • jasiek-2007 Re: Listopadowe testowanie 10.11.10, 14:06
            oj tak se poczytałam i smutno mi sie zrobiło aż nie wiem czy pisac czy nie dwa dni temu teścik robiony w południe pokazał drugą bladą kreseczkę a że i biuścik dokazuje to zapewne cięza tym bardziej że czyje delikatnie jajniki i kłócia jak przy pierwszej ciązy
            i powiem że się ogromnie cieszę teraz tylko trzeba zwolnić ... smile
            • goshas3 Re: Listopadowe testowanie 10.11.10, 14:34
              Pewnie że pisać!!! Ogromne gratulacje!!! Coraz więcej buziek mamy!!!
              • blue_bejbi Re: Listopadowe testowanie 10.11.10, 14:41
                ja dzisiaj powtórzyłam test i już jest wyraźna druga kreska smile
                zapisałam się do gino na 9.12.

Dziewczyny, życzę Wam wszystkim uśmiechniętych buziek. Dla mnie to był 7cs i też już myślałam, że nigdy nie zajdę, a to moje pierwsze dziecko. Ale w końcu się udało! I Wam też się uda!
    • pcoska Re: Listopadowe testowanie 10.11.10, 15:21
      hej dziewczyny

widze, ze pare usmiechnietych buziek, troszke spoza listy, ael takie same szczescie
      ja pewnie jednak zatestuje po raz drugi w listopadzie smile
      dzis 10dc, dzielnie biore clo, zwiekszona dawke, w sobote na monitoring, zobaczymy co sie wykluje
      trzymam za Was kciuki
      dnia testowania nie podam, bo jeszcze nie wiem, ale wpiszcie mnei gdzies na koniec listy smile
      • jego-kurka Lista 10.11 i kolejna buzka 10.11.10, 15:33

blue_bejbi .............................? smile wink smile
        jasiek-2007.............................8.11 smile wink smile
        jego-kurka 14/2cs......................18.11
      • marta_can Re: Listopadowe testowanie 10.11.10, 15:34
        Hej dziewczyny ja juz dawno skonczylam dopisywanie do list bo te nasze starania trwaja ponad dwa lata ,przeszlismy kuracje CLO, inseminacje i nic nie dzialalo
        w niedziele byly mojego mezusia urodzinki i tak se rozmawialismy jaki to by byl piekny prezent (ale tak myslimy juz od dawna przy okazjach tego typu)
        od dluzszego czasu robie temperaturki ale i to zdawalo sie nie dzialas ale nie wiem co sie stalo w tym miesiacu
        w poniedzialek temperaturka byla ciagle podwyzszona a termin @ na niedzielke
        sklonilam sie srobic test zmysla to moj ostatni w domu robie i juz mnie nie bedzie kusil za miesiac i kolejne rozczarowania
        ale tttttttuuuuuuuuuu niespodzianka wielki + myslalam ze zwarjuje ze szczescia
        jestem w ciazy po tak dluuuuuuuuugim czasie staran placzu i wariacji
        moj maz jest w 10 niebie sama nie wiem ce z tego szczesia robic
        pozdrawiam wszystkich i niech wasze plusiki sie pojawia na testach w tym miesiacusmile
        • jego-kurka Re: Listopadowe testowanie 10.11.10, 15:59
          Fantastycznie to mozemy dopisac kolejna przyszla mamusie do listy.
          Serdeczne Gratulacje i samych milych chwil w okresie tych 9miesiecy!!!
          troche wytrwalosci i kazdemu sie uda zobaczy dwie kreseczki smile
        • pcoska Re: Listopadowe testowanie 10.11.10, 16:13
          ale super! gratulacje i szczesliwej ciazy!
          • blue_bejbi Re: Listopadowe testowanie 10.11.10, 16:25
            super!!! Gratuluję!!! i zapraszam na forum dla mam lipcowych!
            • misia9944 Re: Listopadowe testowanie 10.11.10, 16:41
              Z całego serduszka Gratuluje wszystkim zaciazonym piekne chwile przed Wami smile
              a ja ciagle czekam dzis 27dc
              Pozdrawiam
              • musso4 Re: Listopadowe testowanie 10.11.10, 17:01
                ale fajnie coraz więcej buziek na liście smile
              • witaska Re: Listopadowe testowanie 10.11.10, 17:25
                Gratulacje dla mamusiek z uśmieszkami!!!

Mnie dziś spotkała dziwna rzecz, jak dla mnie i mojego organizmu przedziwna i nigdy wcześniej nie spotykana. W 24dc dostałam króciutkie, chwilowe małe krwawienie. I tak jak przyszło to się skończyło. Nie wiem co mam o tym myśleć, czekam na niedziele i @
              • mamaagaforever Re: Listopadowe testowanie 10.11.10, 21:23
                misia u mnie tak samosmilekiedy testujemy? sobota czy niedziela?
                • misia9944 do mamaagaforever 10.11.10, 21:53
                  Patrząc na mnie mozemy w sobote tongue_out chyba ze @ nadejdzie.
                  Trzymaj sie smile
                  Fajnie ze JESTES!
    • jego-kurka Re: Listopadowe testowanie 10.11.10, 17:27
      blue_bejbi .................................? smile wink smile
      marta_can..............................8.11 smile wink smile

• martusik78 Re: Listopadowe testowanie 10.11.10, 18:08
        u mnie dziś 25 dc i pojawił się cień cienia drugiej kreski, jutro powtórka. wpisałam testowanie na 11.11 ale owulacje miałam koło 30.10 więc jeszcze czas pokaże. Gratuluję wszystkim i czekam czy dołącze do grona uśmiechniętych
        • misia9944 do martusik 10.11.10, 19:29
          No prosze jaki dzisiaj wspanialy dzien smile
          Oby cien cienia zamienil sie w gruba kreseczke smile
          Trzymajcie sie mamusie z fasoleczkami w brzuszku.
        • mamakuby0 Re: Listopadowe testowanie 10.11.10, 20:24
          Gratuluje wszystkim przyszyłym Mamusiom! Aż mi się łezki zakręciły w oku... Trzymam kciuki za pozostałe Staraczki! Oby były same uśmiechnięte buśki !!! smile
    • marta_can Re: Listopadowe testowanie 11.11.10, 00:54
      Dziękuje wszystkim smile na pewno się zgłoszę na lipcowe forum.
      I wszystkim staraczkom duuuuuuuuuuuuużo cierpliwosci i spokoju duszy życzęsmile
      • martusik78 Re: Listopadowe testowanie 11.11.10, 07:17
        niestety muszę iść na grudniowe testowanie. Dostałam dziś @.
        Zrobiłam jeszcze dziś test ale niestety (-)
        • giz-el Re: Listopadowe testowanie 11.11.10, 08:20
          Gratulacje dla wszystkim co się udało. Dużo tych uśmiechniętych buziek choć jeszcze połowy listopada nie ma. JA mam 26 dzień cyklu, ale że ostatnio bardzo nieregularna byłam więc trudno mi wybrać dzień kiedy testować. Mierzę temperaturę więc dziś 10 dzień wyższych. Zobaczymy. Trzymam kciuki za nas wszystkie.
          • 1osiolek Re: Listopadowe testowanie 11.11.10, 08:39
            Gratuluję wszystkim przyszłym Mamusiom. Ja niestety dostałam @, przyznam, że zaskoczyła mnie w 24 dc. Zaczynam wątpić, że mogę mieć drugie dziecko, dlatego mam postanowienie... KONIEC ze staraniami, zajmę się porządkami świątecznymi, prezentami...no i chłopakami, którymi mam w domu... co ma być to będzie.
            Trzymajcie za mnie kciuki, a ja będę Was podczytywać i myśleć cieplutko. Życzę wszystkim powodzenia!
            • mamaagaforever Re: Listopadowe testowanie 11.11.10, 08:51
              witam,
              a ja mam przeczucie,że zaciążyłam....jak mi się potwierdzi niedziela-poniedziałek,to napiszę o moich objawach.
              jak powiecie/powiedziałyście tatusiowi dziecka,że jesteście w ciąży?macie jakis plan?
              pzdr
              • misia9944 Re: Listopadowe testowanie 11.11.10, 09:08
                Ok to daj znac pozniej o objawach hehe.
                U mnie 28dc o dziwo piersi jeszcze nie bola...
                Ja normalnie powiem ze sa 2 kreseczki smile
                • mamaagaforever Re: Listopadowe testowanie 11.11.10, 09:13
                  u mnie 25dc, trochę żle ostatnio policzyłamsmile @ 14.11
                  • gusia310583 Re: Listopadowe testowanie 11.11.10, 10:02
                    ja juz nie licze na cud.dzisiaj przyszla@.wiec zaczynamy od poczatku.gratuluje tym co sie udalo i mocno trzymam kciuki za wszystkie ktore czekaja na 2 kreseczki.pozdrawiam
              • jego-kurka do mamaagaforever 11.11.10, 09:52
                jesli sie inne dziewczyny nie obraza to napisz o swoich 'podejrzanych' objawach..
                tak w ramach ploteczek staraczeksmile
                • mamaagaforever Re: do mamaagaforever 11.11.10, 10:02
                  inaczej niż zwykle (mam nadzieję,że nie zapeszę,no ale pisze jak jest-może to jest tosmile)
                  1.dziwna wydzielina-dużo,wilgotno
                  2.bolace piersi-jakby ogień,szpilki w brodawkach-wystające ciemne sutki
                  3.uczucie wzdęcia w podbrzuszu
                  4.bóle jak przed @,których nigdy nie miałam (ale wiem jak to boli,bo rodziłam)
                  p.s.
                  prześladuje mnie mysl o bliżniakach...smile
                  • 1osiolek objawy 11.11.10, 14:17
                    hmm..przyznam, że miałam dokładnie takie same objawy: wilgotno, mrowienie w piersiach (jakbym miała zaraz karmić), ból podbrzusza, do tego mdłości po wszystkim, mega zmęczenie... tylko dlaczego @ przyszła????
                    • jego-kurka Re: objawy 11.11.10, 14:58
                      ja z walsnego doswiadczenia moge powiedziec,jak tylko zblizal sie termnin miesiaczki i testowania to czesto sobie te objawy wmawialam..
                      organizm organizmem,ale glowa moze nim tez niezle sterowac
                      tym razem wyjatkowo spokojnie i bez objawow ciazowych,a termin @ na za tydzien
                      • giz-el Re: objawy 11.11.10, 15:41
                        Ja też mam skłonności do wyolbrzymiania objawów więc w tym miesiącu dałam sobie spokój i to co teraz czuję czyli obrzęk i tkliwość piersi biorę za zbliżający się @. Choć po cichu myślę że się miło rozczaruję. Już się niemogę doczekać i chciabym zatestować. Dokoła moje koleżanki zachodzą w ciążę a ja czekam na swój dzień już 6miesiąc.
                        • jasiek-2007 Re: objawy 11.11.10, 16:50
                          dziewczyny gratuluję tym co sie udałao i trzymam ciuki za przyszłe mamuśki ja dziś rano powtórzyłam test i mam już dwie porządne kreski smile

i powiem wam jednak trzeba dac na luz my od lipca sie staraliśmy i nie było dnia żebym nie mślamła o dzidzi a w tym miesiącu se odpuściłam na dodatek na dni płodne syn mi zachorował wysoko goraczkował a ja sie boję gorączek iodkąd miał drgawki gorączkowe wiec wiecie totalnie zapomniałam o zaciążeniu a że w tmy czasie mąz miał urodziny okrągłe urodziny i mielismy je hucznie cała rodzinę obejśc i prze chorobe małego nic nie wyszło to se się chociaż bzykneliśmy i no mamy dzidzię big_grin

więc jeszcze raz trzymam kciuki

a któraś wspominała o bliżniakach no mi niedawno się śniło ze urodziłam bliźniaki a powiem że bym chciała bo bym miała upragnioną trójkę dzieci a tak to wiem że sie nie wyrobię z czasem w moim wieku

alem sie rozpisał
    • meggi79 Re: Listopadowe testowanie 11.11.10, 19:50
      Witam Kochane,
      Ale dużo uśmiechniętych buziek!!! Super, gratuluje tym zafasolkowanym, a pozostałym przyszłym mamom życzę wytrwałości i trzymam kciuki smile
      Ja jeszcze tydzień do testowania. Nie mogę się już doczekać....
      • witaska Re: Listopadowe testowanie 11.11.10, 21:05
        Super, że coraz więcej brzuszków rośnie smile
        Ja w niedzielę powinnam dostać @. Staram się nie wmawiać objawów, choć sporo mi się z nich zgadza z możliwymi. Mówię sobie, że to raczej wskazuje na rychłą @, tak lepiej na mózg, haha.
        Podziwiam Was dziewczyny, które macie już długą historię bezowocnych starań. U mnie 1 cs i już widzę, że jestem dobrą kandydatką na schizowanie się.
        • hanula12 Re: Listopadowe testowanie 11.11.10, 21:50
          ja też staram się nie wmawiać sobie różnych objawówwink na razie to się przeziębiłam i okropnie boli mnie gardło. a do testowania jeszcze długosad
          • az-82 Re: Listopadowe testowanie 12.11.10, 06:32
            @ przyszła do mnie planowo, więc możecie mi wpisać minusa. Zmykam na grudzień, a za godzinkę jadę oddać krew do badań, mąż już od wczoraj się stresuje, bo też od razu jedzie się badać i spróbujemy się leczyć...
            Trzymam kciuki za te, które dopiero będą testować.
            • cpt1 do az-82 12.11.10, 09:04
              My tez idziemy na badania. Lekarza mam dopiero na wtorek ale czy mozesz mi powiedziec od jakich badan sie zaczyna? Czy robi sie je w jakism konkretym dniu cyklu?
              Jakie badania powinien zrobic meżczyzna (i gdzie, jaki lekarz go tam ma skierowac?)
              Bede wdzieczna za odpowiedz smile
              • musso4 Re: do az-82 12.11.10, 10:10
                u mnie dziś 24dc, czyli @ może przyjść już jutro i popsuć mi weekendsad, a jak nie przyjdzie do czwartku to testujesmile
                trzymam kciuki za te co jeszcze nie testowały
              • az-82 Re: do az-82 12.11.10, 11:11
                Zrobiłam te badania, które były spisane na stronie Invicty, bo akurat taką klinikę mamy tutaj. To są:
                E2 (estradiol), LH, FSH, test z MTC (z metoclopramidem), T (testosteron), przeciwciała anty TPO oraz SHBG, INH B i AMH.

Wszystkie te badania robi się na początku cyklu 1-3 dzień, na czczo. Facet robi ogólne badanie nasienia, po 2-5 dniach abstynencji.
                Skierowania nie dostaniesz raczej na żadne z tych badań.
                Wszystkie badania robiłam w klinice i mąż też. Nie wiem, jak jest u was, ale na pewno nie powinno się próbki przewozić i przechowywać długo, i koniecznie w temperaturze ciała. Ale najlepiej jakby twój mąż pozyskał próbkę na miejscu.
                • witaska Re: do az-82 icpt1 12.11.10, 11:28
                  Dziewczyny, trzymam kciuki za owocność Waszych badań! Niech szybko pokażą drogę do fasolki!
                  • musso4 Re: do az-82 icpt1 12.11.10, 14:23
                    przyjdzie @ nie przyjdzie @ przyjdzie, nie przyjdzie, zwariować możnasad
                    • giz-el Re: do az-82 icpt1 12.11.10, 16:49
                      Znam ten problem. Do dziś isę jakoś trzymałam, ale wkońcu pękłam. Nie moge sie na niczym skupić i ciąglę obliczam ile to już dni , kiedy zatestować, czy jestew ciąży czy nie. Deprecha mnie chwyciła i dziś myslę że znowu nic z tego nie wyszło. Ryczeć mi się chcesad
                      • zabkaa24 Re: do az-82 icpt1 12.11.10, 18:16
                        A ja w tym miesiącu właśnie jakoś na luzie, jestem już po płodnych i nie myślę już o tym. Może dlatego, że mam więcej zajęć w tym miesiącu...
                        Gratuluję wszystkim "plusiaczkom" i trzymam kciuki za resztę smile
              • farfale Lista 12 listopad 12.11.10, 18:16
                ewcia-174 9/5c ………………….2.11 smilesmilesmile
                1.mouse 12cs........................4.11smile smilesmile
                toffi25 2cs.............................4.11 smilesmilesmile
                blue_bejbi .............................? smilesmilesmile
                jasiek-2007.............................8.11 smilesmilesmile
                az-82 1cs ............................11.11 -
                martusik 13 cs......................11.11 -
                1osiolek 3cs..........................16.11 -
                • farfale Re: Lista 12 listopad z usmiechami:) 12.11.10, 18:24
                  ewcia-174 9/5c ………………….2.11 smilesmilesmile
                  1.mouse 12cs........................4.11smilesmilesmile
                  toffi25 2cs.............................4.11 smilesmilesmile
                  blue_bejbi .............................? smilesmilesmile
                  jasiek-2007.............................8.11 smilesmilesmile
                  marta can..............................8.11smilesmilesmile
                  martusik 13 cs......................11.11 -
                  • niepewna_87 Re: Lista 12 listopad z usmiechami:) 12.11.10, 20:53
                    Witam dziewczynki. Jestem tu calkiem nowa to moj pierwszy post, chociaz podczytuje Was od pewnego czasu wink i postanowilam sie ujawnic i dolaczyc do Was.

Prosilabym o dopisanie mnie do listy listopadowej. 1 cs testowanie 27.11.

Trudno to nazwac cyklem staran bo nie staramy sie z chlopakiem o dziecko ale tez nie zabezpieczamy (poza metoda kalendarzykowa i stosunkiem przerywanym), ale tez wychodzimy z zalozenia ze jezeli dzidzia nas zaskoczy to bedziemy bardzo szczesliwi.
                    W tym miesiacu powiedzialabym ze sobie troche pofolgowalismy i dlatego sie tu znalazlam.

Mam jeszcze pytanie odnosnie plamien/krwawien w polowie cyklu. Nigdy mnie cos takiego nie spotkalo, wiec jestem troche zaniepokojona.
                    • witaska Listopadowe testowanie 13.11.10, 09:28
                      Jutro termin na @ - i chyba przyjdzie, zaczyna podbrzusze boleć sad
                      Planowałam jutro testować, mogę nie zdążyć sad
                      • jego-kurka Re: Listopadowe testowanie 13.11.10, 10:35
                        Witamy nowa staraczke w naszym gronie i zaraz dopisze do listy.
                        Ja niestety nie odczuwam zadnych objawow ciazowch,poza spaniem ,ktore jest dla mnie typowe w okresie jesiennym.
                        PMS nigdy nie mam,ale nastawiam sie juz na @ 17/18 i po raz pierwsz biore to jako poczatek nowego cyklu i dalszych staranek.Zreszta doslownie cudem by bylo zaciazenie przy jednej probie i to dwa dni przed owulacja,wiec zapisanie sie na listopadowe testowanie okaze sie pewnie jedynie obnizeniemn statystyk..ale mam nadzieje,ze inne staraczki je podniosasmile
                • jego-kurka LISTA 13.11 13.11.10, 10:40
                  martusik78 13 cs......................11.11 -
                  misia9944 2cs.......................14.11 dorotatop 3cs........................15.11
                  jego-kurka 14/2cs..................18.11
                  mooninii 3cs..........................24.11 niepewna_87 1cs…………..…….27.11
                  • cpt1 Re: LISTA 13.11 13.11.10, 14:01
                    Mnie już możecie definitywnie postawić "-" sad
                    Mam tylko pytanie jak liczyc dzien cyklu?
                    Czy pierwszy to wczoraj kiedy to @ zaczol sie ok 17.00 (dos wyrazny i bolesny)
                    Czy od dzis jak juz sie tak maxymalnie rozkrecil?
                    Na grudzien sie nie zapisuje. Ale bede Was czytac i trzymac kciuki smile
                    Zaczynamy badania.
                    • jego-kurka Re: LISTA 13.11 13.11.10, 14:13
                      Ja zawsze licze od dnia 'rozkrecenia' sie,bo tak mi kazal liczyc lekarz przy leczeniu i monitoringu,ale dziewczyny tu juz dzien plamienia przed rokreceniem sie licza,wiec ciezko powiedziec.
                      • zabkaa24 Re: LISTA 13.11 13.11.10, 18:00
                        Plamienie się nie liczy, ale krwawienie przed północą (nawet lekkie) już tak.
                  • jego-kurka LISTA 13.11 poprawiona 13.11.10, 14:17
                    dorotatop 3cs........................15.11
                    cpt1 2cs...............................15.11 -
                    niepewna_87 1cs...................27.11
                    • bbbooommm ... 13.11.10, 15:17
                      Hej dorka793 wiesz po tym pażdziernikowym przypadku odpuścilam sobie staranka, chwilowo nie chcę być w ciąży . Robię sobie przerwę do końca roku. Poza tym mamy teraz remont mieszkania, a w ciąży to lepiej nie wdychać tych farb i lakierów. Trzymam za ciebie kciuki, niech Twój synek ma piękną siostrzyczkę lub braciszka na 3-cie urodziny. PA smile
                      • dorka793 Re:do bbbooommm 13.11.10, 17:07
                        Ho hej kochanasmilew końcu się odezwalas martwiłam się...Mam nadzieje ze wszystko dobrze się skończyło...U nas tez remont tylko ze nowego mieszkanka,od 1 grudnia wprowadzamy się do nowego dożo większegosmileJa się nie nakręcam tez w tym cyklu,to tez mój ostatni i mała kilku miesięczna przerwa....Kochana napisz mi swój adres emaliowy to będziemy mieć kontakcik i od czasu do czasu coś pisać,co Ty na to??smilepozdrawiam cieplutko papa
                      • hanula12 Re: ... 13.11.10, 18:11
                        ja też Cię serdecznie ściskamsmile
                    • nowi-jka komentarz do listy 13.11.10, 21:37
                      ale buziek
                      gratuluje wszystkim i tak tzrymac, zeby mi tu tendencja nie spadała, no!
                      sle fluidów moc
                    • jego-kurka LISTA 14.11 14.11.10, 19:35

fiore2 8cs.............................16.11 -
    • misia9944 Re: Listopadowe testowanie 14.11.10, 08:16
      Witam
      Ja dzisiaj testowalam(31dc) 1 krecha ale okresu jeszcze nie ma to minimalna nadzieje jeszcze jest.
      Pozdrawiam smilesmilesmile
      • mamaagaforever Re: Listopadowe testowanie 14.11.10, 09:44
        hej,dziaija sądny dzień @ miała byc,ale małpy nie masmile,dopiero rano....aaaa...mógłby już być wieczór,nie mam testu ,wiec nie testowałam.cykle mam dosyc nieregularne,ale ok 28 dni,więc oby!!!!jutro zatestujęsmile))
        p.s. dwa dni starsznego bólu pobdrzusza-nigdy tak nie mam
        • musso4 Re: Listopadowe testowanie 14.11.10, 10:01
          u mnie planowo @ powinna przyjść wczoraj, na razie jej nie ma, z testem się wstrzymuje do mojej daty czyli do 18, bo może @ znowu zrobi mnie na szaro i się spóźnisad
          • fiore2 Re: Listopadowe testowanie 14.11.10, 11:26
            Ja jak zwykle nawet do testowania nie doczekałam. Wczoraj wstałam z plamieniem, czyli okres za 4 dni sad Cykl liczę od dnia krwawienia a nie plamienia. U mnie wszystkie badania ok, niebawem mąż się zbada, a co dalej robić to nie wiem. Nawet mi się nie chce o tym myśleć. Bez sensu to wszystko.
            • hanula12 Re: Listopadowe testowanie 14.11.10, 12:23
              u mnie jeszcze tydzień do testowania, pewnie nie wytrzymam i zatestuję w piątek. w ogóle to ten stres mnie wykończy, cały czas czuję taki niepokój w brzuchu, nie mogę spać i jestem rozdrażniona - pewnie zamiast ciąży na teście nerwica mi wyjdziesmile
              • zabkaa24 Re: Listopadowe testowanie 14.11.10, 16:05
                U mnie jeszcze 8 dni do testu ale mam przeczucie, że nic z tegouncertain Samopoczucie jak zawsze, niby nie powiedziane, ale coś mi się kołacze po głowie, że tym razem znów będzie "-"sad
                • asiaxxxx Re: Listopadowe testowanie 14.11.10, 20:28
                  Hej dziewczyny
                  Ja to juz sie znerwicuje kompletnie. 19 dzien cyklu i nawet owulacji jeszcze nie ma. (cykle 30 dni ostatni 32) Juz mam dosyc tego czekania. Dzialac bym chciala. 2 dni temu byla koleznak ktora tez sie juz dlugo stara a dzis bylam u szwagierki tez nie moze zajsc.
                  • zabkaa24 Re: Listopadowe testowanie 14.11.10, 20:38
                    Asia, jeśli jesteś w 19 dc. a cykle 30-32 dni to już działaj, żeby nie było za późno.
                  • hanula12 Re: Listopadowe testowanie 14.11.10, 20:57
                    asiaxxxx skąd wiesz, że owulacji jeszcze nie było? wiesz, żebyś faktycznie nie przegapiła, to już do roboty się weźwink ja w poprzednich cyklach czekałam na owu ok.14-15 dnia (cykle 29-30) i nie mogłam wyłapać. a tu organizm psikusa mi robił, bo owulka było ok12 dnia cyklu. i tak mam do tej pory.
                    • giz-el Re: Listopadowe testowanie 14.11.10, 21:43
                      Ja raczej przeniosę sie na grudzień bo wieczorem zaczęłąm plamić a tak u mnie zawsze @ sie zaczyna. Jak się rozkręci to oficjalnie wpiszczie"-". Poryczałam się jak to zaobaczyłam i mam mega dołasad
                      A co do owulacji jeśli nie mierzysz temperatury lub nie miałaś monitoringu to skąd wiesz że nie było owulacji?
                      Po drugie owulacja ze stresu może się przesunąć. Jestem tego dobrym przykładem. Zanim zaczęłąm się starać o dziecko cykle regularne 29-32 dniowe. W ciągu ostatnich 6 cykli gdzie próbowałam zaciążyć wahają się od 30-42. W zeszłym miesiący owulacja była dopiero około 30 dniasad
                      • madzikk35 Re: Listopadowe testowanie 14.11.10, 22:52
                        dziewczyny to na koniec dnia dobre wieści. do 3 razy sztukasmile 2 piekne kreski smile moje drugie dziecie w drodzesmile dla tych co wątpią miałam wszystkie objawy na okres, ból brzucha, gorąco, ból głowy a tu taka mega niespodzianka smile zostały mi testy owu i 1 ciążowy - chętnie bym którejś z Was przekazała wraz z pozytywnymi fluidkami
                        • jego-kurka LISTA 14.11 i kolejna buzka 14.11.10, 23:09
                          fiore2 8cs.............................16.11 -
                          madzikk35 3cs.......................17.11 smile wink smile

• nelaku Re: 14.11.10, 23:17
                            piękna ta lista, piękna, aż się miło patrzy...oby tendencja wzwyżkowa się utrzymała..trzymam kciuki dziewczyny
                            • asiaxxxx Re: 14.11.10, 23:40
                              gi-zel Nie robie monitoringu ale kupilam domowy monitor dni plodnych. Nie wiem na ile on jest miarodajny. Wychwytuje podniesienie sie poziomu estrogenu co u mnie zaobserwowal kilka dni temu a pozniej LH pik. Zobaczymy co pokaze jutro. Czy ktoras z was wie czy w przypadku braku jajeczkowania estrogen sie podnosi czy nie? Milo byloby wiedziec ze owulacja nastapi, bo na razie czekam w niepewnosci.
                        • misia9944 do madzikk :) Gratuluje :) 15.11.10, 06:47

• musso4 Re: :( 15.11.10, 07:50
                            a ja psuję listę, wczoraj przyszła @ sadsadsad szkoda gadać chyba sie nigdy nie doczekamsadsadsad
                            spadam na grudzieńsadsadsad
                            • dorotatop Re: a u mnie jedna kreska 15.11.10, 08:40
                              dziś testowałam i jedna kreseczka proszę o wpisanie minusika co prawda okres mam mieć w środę ale cień cienia powinien wyjść a tu blado i cicho sad kupiłam te testy z allegro i tak się zastanawiam na kompie piszą że to są te czułe 10 a na teście nic nie pisze na ulotce też nie a u was piszę jaka czułość jest na testach z allegro ???
                              • misia9944 Re: a u mnie jedna kreska 15.11.10, 09:15
                                Nie wiem jakie sa "czułe" te z allegro ale narazie mi szczescia nie przyniosly.
                                • 88monia testy z allegro 15.11.10, 10:57
                                  wiecie ja tez uzywam tych testow z allegro i tez jakos im nie ufam do konca....sama niewiem czemu...mam pytanko czy komus na nich wyszly 2 kreski?
                                  I bardzo prosze o dopisanie mnie do listy(wczesniej pisalam ale ktos mnie przeoczylsad
                                  a ja tak bardzo chce podniesc nasza statystykesmileobiecuje niezawiescbig_grin
                                  88monia 14/4cs................................25.11.2010
                                  i tak pewnie test zrobie wczesniej a data testowania to data mojej czwartej rocznicy slubu....w zeslym roku tez tak wypadlo....niestety wtedy sie nie udalosad
                                  • mamakuby0 Re: testy z allegro 15.11.10, 11:07
                                    Ja w lipcu testowałam na takich testach z allegro i dwa dni przed termin @ pokazały mi się dwie kreseczki ... też nie byłam przekonana do ich wiarygodności ale test z apteki potwierdził wtedy ciążę...
                                  • meggi79 Re: testy z allegro 15.11.10, 11:21
                                    No ja sobie kupiłam 3 testy , nie próbowałam ich nigdy, nie mam pojęcia czy są skuteczne.
                        • zabkaa24 Re: Listopadowe testowanie 15.11.10, 18:01
                          Gratulacje!!! Ale supersmile Jeśli chodzi o fluidki to ja poproszę, proszę, proooooooszę!smile
                          • mamaagaforever Re: Listopadowe testowanie 15.11.10, 20:13
                            witam,dziewczyny nawet mi sie testu nie chce robić...bo wiem,że jestem w ciąży na 100%%%,jutro rano testuję i napiszę jak to było u mnie-pozdrawiam i do zobaczenia na forum dla lipcówek 2011smile
                            • misia9944 do mamaagaforever 16.11.10, 17:05
                              hejka a ja juz myslalam ze jestes w ciazy ech te zycie jest zaskakujace.
      • martek17 Re: Listopadowe testowanie 18.11.10, 08:14
        Witam dziewczyny. Niestety @ pojawiła sie trochę wcześniej, więc w tym miesiącu nic z tego. Jakoś smutno mi się zrobiło, a myslałam, że jeszcze nie mam takiego "ciśnienia" na dziecko. Trudno może niedługo się uda...
    • leesha LISTA 15.11 g. 11.30 15.11.10, 11:34
      martynauk-85.....................3-8.11
      az-82 1cs ..............................11.11 -
      martusik78 13 cs.....................11.11 -
      mamaagaforever 1 cs........ok. 11.11
      misia9944 2cs........................14.11
      dorotatop 3cs.........................15.11 -
      cpt1 2cs.................................15.11 -
      1osiolek 3cs...........................16.11 -
      fiore2 8cs..............................16.11 -
      musso4 7cs...........................18.11 -
      88monia 14/4cs.....................25.11
      • ona2010.net Re: LISTA 15.11 g. 11.30 15.11.10, 11:38
        dziewczyny miesiaczka przyszla jak w zegarku 13-stego czyli w 32-dniu cyklu sad nie zapisauje sie juz to moze sie uda papaa
      • witaska Re: LISTA 15.11 g. 11.30 15.11.10, 12:51
        Ja niestety też odpadam, dziś @. Poproszę minusa i lecę na grudzień. Trzymam kciuki za dużo więcej uśmiechów!!
        • giz-el Re: LISTA 15.11 g. 11.30 15.11.10, 20:25
          Ja też odpadam. @ przyszedł jak się spodziewałamsad
          • rooms LISTA 16.11 g. 8:30 16.11.10, 08:31
            ewcia-174 9/5c ………………….2.11 smile smile smile
            1.mouse 12cs........................4.11 smile smile smile
            blue_bejbi .................................? smile smile smile
            jasiek-2007.............................8.11 smile smile smile
            marta_can..............................8.11 smile smile smile
            mamaagaforever 1 cs........ok. 11.11 smile smile smile
            madzikk35 3cs.......................17.11 smile smile smile
            giz-el 6cs..............................20.11 -
            ona2010.net 6cs....................20.11 -
            witaska 1cs.......................ok.20.11 -
            • pcoska Re: LISTA 16.11 g. 8:30 16.11.10, 10:49
              Hej Dziewczynki

gratuluje wszystkim zaciazonym, ladnie wyglada ta lista, a to jeszcze nie koniec
              ja jestem po CLO, dzis 16dc, wczoraj na monitoringu wyszly 2 piekne pecherzyki ponad 20mm
              wiec testowac bede 30.11

mam pytanie do dziewczyn po CLO, mialyscie kiedys wiecej niz 1 pecherzyk, albo owulacje z dwoch jajnikow naraz? albo moze nawet kilka pecherzykow? troszke sie boje ciazy mnogiej... co Wam mowil lekarz?
              • wuika Re: LISTA 16.11 g. 8:30 16.11.10, 11:43
                Ja miałam tylko jeden pęcherzyk - w 15dc miał tylko 14mm! Ale pękł 19/20dc. I skoro jeden, to z jednego jajnika. Przy czym ja to bym się nie obraziła za ciążę bliźniacza, tak sobie liczyłam, że może, skoro i tak naturalnie nie wychodzi, to po lekach będzie dwójka (ale pewnie nic nie będzie). Teraz czekam na testowanie, chyba poczekam do poniedziałku, 14dpo to już będzie miarodajnie (w sumie, to i tak będzie okres, to co się będę wykosztowywać na testy).
              • jego-kurka Re: LISTA 16.11 g. 8:30 16.11.10, 11:47
                Ja jestem co cykl na Clo i zawsze mam 'dojrzale' 2 lub zdarzyło się ze i 3 pęcherzyki ,przy stymulacji niestety trzeba się liczyć z tym,ze jest prawdopodobieństwo ciąży mnogiej-mnie lekarz o tym poinformował i zdarza się często.Nie oznacza to jednak,ze jeśli są dwa pęcherzyki to oba jaja zostaną zapłodnione,bo może tylko do jednego dotrzeć plemnik.
                Ja powinnam testować 18,ale już wiem,ze nie będzie to konieczne.

Czuje,ze z listopadowego testowania nici ,ale tez wyjątkowo nie nastawiałam się na pomyślność przy jednym naszym staraniu i to na 2dni przed owulacja.
                Nie ukrywam jednak,ze liczę na to,ze grudzień okaże się szczęśliwy,zwłaszcza,ze owulacja wypada w moje urodziny smile
              • kameleon_f1 do tych co znają. kto wie co u necia27? 16.11.10, 15:47
                jak w temacie. te co ją "znają" wiedzą że zaciążyła ale nic nigdzie nie pisze sad co u niej słychać.
                • wuika Re: do tych co znają. kto wie co u necia27? 16.11.10, 16:04
                  Też się ostatnio zastanawiałam. Ale pisała, że bardzo szybko trafi do szpitala, gdzie pewnie przeleży do momentu, kiedy będzie mogła bezpiecznie urodzić. Może już trafiła?
                  • nelaku Re: do tych co znają. kto wie co u necia27? 16.11.10, 18:08
                    necia27 jak najbardziej jest w ciąży i nic się nie zmieniło od jej testowania. Termin ma na 12 maja (myślę, że nie będzie mi miała za złe,że o niej piszę), pisze na forum majowym.
                    Mam nadzieję, że uspokoiłam zatroskane staraczki. BTW trzymam za Was kciuki dziewczyny. Sama byłam staraczką i wiem co to znaczy czekać na termin testowania, jak nie można myśleć o niczym innym, jaki zawód się czuje, gdy znów nie wychodzi.
                • aneta79_1979 Necia 27 17.11.10, 20:56
                  o ile się nie mylę urzęduje na majówkach lub czerwcówkach 2011smile
    • leesha LISTA 15.11 g. 13.30 15.11.10, 13:44
      mamaagaforever 1 cs........ok. 11.11
      ona2010.net 6cs....................20.11 -
      witaska 1cs.......................ok.20.11 -
      • hanula12 Re: LISTA 15.11 g. 13.30 16.11.10, 16:32
        mnie zaczął juz boleć brzuch, więc podejrzewam, że w tym miesiącu nic nie będzie, a co najwyżej dostanę okres wcześniej niż myślałamsad smutno mi
        • mamaagaforever Re: LISTA 15.11 g. 13.30 16.11.10, 16:36
          jestem na maxa zaskoczona-30dc i @,a ja już byłam na badaniu krwi,i to nic ,że 1 cs...
          • hanula12 Re: LISTA 15.11 g. 13.30 16.11.10, 17:00
            pewnie że nie ma znaczenia, który cykl, za każdym razem jest przykro, z tym że dziewczyny, które starają się już enty raz, to pewnie odczuwają już dużą rezygnacje i bezsilnośćsad u mnie dopiero 3cs, ale też jest mi przykro, choć @ jeszcze nie ma, ale coś czuję, że zbliża się duzymi krokami...
          • zabkaa24 Re: LISTA 15.11 g. 13.30 16.11.10, 17:23
            Niedobrze jest cieszyć się za wcześnie, właśnie też z uwagi na takie sytuacje. Wczoraj już nie chciałam się pytać skąd wiesz, że zaszłaś na 100% jak to napisałaś, przed zrobieniem testu.
            Osobiście zacznę się cieszyć jak skończę 1 trymestr. Mężowi i na forum powiem, ale rodzinie (nawet rodzicom), tak jak pisałam. Chociaż ja mam trochę przechył w drugą stronę, bo będę miała na wejściu ciążę wysokiego ryzyka. Niemniej najlepiej poczekać chociaż do 1 usg.
            Trzymaj siękiss
            • mamaagaforever Re: LISTA 15.11 g. 13.30 16.11.10, 18:12
              wiecie co dziewczyny-ja już nawet widziałam,że mam większy brzuch,serio! ale to pewnie inna zawartość niż ciąża go powiekszyłasmilea tak serio,to ten cykl był inny pod wieloma względami,dlatego myślałam,że zaciązyłam.no i te 3 dni spozniania @...to już była kropka nad i.ale teraz wcale jakoś nie jest mi smutno,łatwo godzę sie z losem i przez to mi łatwiej w życiu-ufam przeznaczeniu i wierzę w Boski plan.widzę tez dobre strony tej sytuacji-min. zaraz napiję sie mojego kochanego piwka, a w piatek jadę na zakupy-dalej rozmiar 36smile trzymajcie się i życzę powodzenia!
              p.s.ładnie wyglądają te buzki przy moim nicku na jednej z list-nie usuwajcie ich-bo tak sie czuję na 3 smile)))
              • zabkaa24 Re: LISTA 15.11 g. 13.30 16.11.10, 18:23
                To super, że tak do tego podchodzisz, dzięki temu, że nie masz stresu pewnie szybko Ci się udasmile Co do innego samopoczucia - ja tak mam w każdym cyklu, że mogłabym sobie wmówić objawy, bo rzeczywiście czuję się inaczej, ale jakoś potem @ przychodzi. Najlepiej więc się nie nakręcać, bo psychika płata figle wink
                Pozdrawiam wszystkie staraczkismile
                • hanula12 zabkaa 16.11.10, 18:57
                  Ty testujesz dzień po mnie? ja wpisałam 22.11, to będzie mój 30dc - nie wiem, jak wytrzymam do tego czasu, już mnie korci by zatestować próbnie. wiem, że to bez sensu, bo dzis mam dopiero 24dc, ale korci strasznie. jak się czujesz? bo mnie już pobolewa brzuch i ogólnie jestem rozdrażniona jak typowo przed okresem.
                  • zabkaa24 Re: zabkaa 16.11.10, 20:26
                    Tak, testuję 23.11, jeśli cykl będzie 30 dniowy (mam cykle między 27 a 30 dni), to 24.11 najpóźniej powinien być 1 dzień okresu. W tym cyklu poczekam z testem do samego końca, myślę, że wytrzymam, bo jakoś w tym cyklu jakoś na luzie jestem. Może dlatego, że już teraz wydaje mi się, że nic z tego sad Nie wiem, czy prowadzisz obserwacje - ja tak, i w sumie już po wykresie temperatur wiem, czy testować, czy nie, książkowo przed okresem mam wyraźny spadek temperatury i potem @. W sumie więc jak do tej pory test robiłam pro forma wiedząc z góry, że nic z tegosad Chociaż z ciekawości robiłam testy na kilka dni przed terminem @ też, jak jeszcze tempka wysoko była. Ale już tego nie chcę robić, bo tak wcześnie i tak nie ma co, a jeszcze do tego to boli mimo, że niby się wie, że ma prawo nie wyjść...

Jeśli chodzi o samopoczucie, to rwie mnie jajnik dość silnie z jednej strony, ogólnie całe podbrzusze mnie dziwnie "ciągnie", mam wrażliwe sutki - ale tak samo miałam w poprzednich cyklach starankowych, nieudanych, więc ...
                    Mam nadzieję, że Twój ból brzucha to jednak nie będzie @.
                    U mnie gdzieś tam jeszcze tli się maleńka nadzieja, ale tak jak pisałam, jestem prawie pewna, że się zapiszę na grudzień.
                    • hanula12 Re: zabkaa 16.11.10, 21:11
                      ja też obserwuję cykl. jaką masz temperaturę? ja jak na razie 37.1, ale to normalne w drugiej połowie cyklu, spada mi dzień przed @. tez mam poczucie, że wyląduję na grudniu, choć oczywiście nadzieja jakaś się tli. objawów ciążowych żadnychsad, choć może to i dobrze, bo nie raz juz sobie takowe wmawiałam. nie wiem, czy wytrwam do poniedziałku z testem, ale co mi tam, nawet jak zrobię wcześniej i będzie 1 krecha, to trudno.widocznie tak ma być.
                      • zabkaa24 Re: zabkaa 16.11.10, 22:03
                        Ja nie osiągam 37st, w f.l. mam tempki między 36.6 a 36.8. Ale wykresy mam ładne, skok wyraźny.
                        Co do objawów, to dziewczyny piszą, że często nie mają żadnych - życzę Ci, żeby Twoje przeczucia się nie spełniłysmile
                        Jak zatestujesz to daj znać. Ja trzymam kciuki smile
                        • cpt1 Re: zabkaa 17.11.10, 08:51
                          Jak to jest z tym mierzeniem temp? Czy ona wzrasta przed owu? i w owu jest najwyzsza?
                          • rooms Re: zabkaa 17.11.10, 10:35
                            tu znajdziesz odpowiedzi na temat NPR:
                            forum.gazeta.pl/forum/w,14906,15325216,0,F_A_Q_.html
                          • zabkaa24 Re: zabkaa 17.11.10, 19:03
                            W wielkim uproszczeniu jest tak - na początku cyklu, od miesiączki do owulacji jest faza niższych temperatur, w okresie okołoowulacyjnym temperatura wzrasta (skok) i utrzymuje się na poziomie wyższych temp. aż do miesiączki (faza lutealna to właśnie faza wyższych temp.). Przed samą miesiączką temp. zwykle znów spada. Jeśli jest ciąża, temperatura cały czas utrzymuje się na wyższym poziomie.
                            Zakres niższych i wyższych temp. jest indywidualny dla każdej kobiety - nie zawsze jest tak, że w ciąży ma się 37st. i więcej - ważne, by temp. utrzymywała się na wyższym (niż w 1 fazie) poziomie.
                            To tak w wielkim skrócie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka