Dodaj do ulubionych

7 tydzień usg

18.02.11, 11:18
za 3 tygodnie idę na usg według moich obliczeń będzie to 7 tydzień i tak się zastanawiam czy to trochę nie za wcześnie na pierwsze usg, czy wszystko już pokaże ??
Obserwuj wątek
    • johanka79 Re: 7 tydzień usg 18.02.11, 11:28
      chyba nie, u mnie w 7 tygodniu biło serduszko
    • jeza_bell Re: 7 tydzień usg 18.02.11, 11:31
      dorotatop napisała:

będzie to 7 tydzień i tak się za
      > stanawiam czy to trochę nie za wcześnie na pierwsze usg, czy wszystko już pokaż
      > e ??

Wszystko?
      A co niby chcesz zobaczyć?

Ale skoro tuż po zatrzymaniu miesiączki instalujesz już ciążowy suwaczek...
      • tylkolondon ??? 18.02.11, 11:47
        ??? czepiasz się suwaczka... skoro sikane testy wykazują ciąże , czy też badanie krwi to czemu nie można mówić już o ciąży w 5 tygodniu ???
        przecież w piątym tygodniu zaczyna bić serduszko, w szóstym powinno być widoczne dla usg.....
        a ty dalej będziesz mówić o spóźniającej się @ ???????
        o ciąży powiesz dopiero powiesz jak dziecko zacznie kopać???? czy jak zacznie się poród ???
        jednie kobiety wstawiają suwaczki jak tylko się dowiedzą o ciąży inne później lub wcale - to indywidualizm każdej , uszanuj to smile
        • jeza_bell Re: ??? 18.02.11, 11:57
          tylkolondon napisała:

> ??? czepiasz się suwaczka... skoro sikane testy wykazują ciąże , czy też badani
          > e krwi to czemu nie można mówić już o ciąży w 5 tygodniu ???

Taa...

A słyszałaś o ciąży biochemicznej?
          W razie niepowodzenia następny jest lament i płacz na forum. Czego autorce wątku ani nikomu innemu absolutnie nie życzę.
          • tylkolondon Re: ??? 18.02.11, 12:20
            a słyszałaś o dziewczynach które poroniły przed 22 tyg?
            znam dziewczyny które straciły dziecko w 7 czy 8 miesiącu ciąży......

a ja myślałam że forum jest po to żeby się wygadać i wymienić doświadczeniem a nie po to żeby wzajemnie sobie dogryzać i wylewać swoje frustracje !!!
            • dorotatop Re: ??? 18.02.11, 12:39
              dziękuję bardzo, więc mogę podejrzewać że już powinnam zobaczyć płód a nawet serduszko bijące a jeśli chodzi o suwaczek no cóż założyłam sobie go zawsze można go usunąć
              • cheeringup Re: ??? 18.02.11, 12:49
                ja zobaczyłam bijące serduszko w 6tyg.3 dni. I tak mniej więcej możesz iść.
                Jaza Bell, przestań dramatyzować u straszyć ciążami biochem. Co cię to obchodzi, że ktoś ma suwaczek a ktoś nie ma?? Może jeszcze powiesz, ze jest brzydki albo ładny?? to chyba nie Twoja sprawa.
              • jeza_bell Re: ??? 18.02.11, 16:28
                dorotatop napisała:

> więc mogę podejrzewać że już powinnam zobaczyć płód

Skoro w 7 tc masz zamiar oglądać płód, to ja uważam, że spałaś na lekcjach biologii. Chyba, że tego jeszcze nie przerabialiście w szkole wink
                • dorotatop Re: ??? 18.02.11, 16:43
                  w pierwszej ciąży w 9 tygodniu mam wyraźnie napisane płód żywy z widoczną akcją serca więc chyba dobrze napisałam chyba że ty nosisz małpkę w swoim brzuchu
                  • jeza_bell Re: ??? 18.02.11, 16:48
                    O "płodzie" mówi się od 8-9 tc. Z tego co sama piszesz na USG wybierasz się w 7tc. więc to jeszcze nie będzie płód, a zarodek
                    Pozdrawiam
                    • dorotatop Re: ??? 18.02.11, 16:58
                      no nie bądź taka dokładna również pozdrawiam co innego jakbym teraz napisała że noszę dziecko big_grin tydzień w przód czy w tył smile
      • kobietka_29 Re: 7 tydzień usg 20.02.11, 11:17
        jeza_bell napisała:

> Wszystko?
        > A co niby chcesz zobaczyć?
        >
        > Ale skoro tuż po zatrzymaniu miesiączki instalujesz już ciążowy suwaczek...

Nie tuz po, a jeszcze przed terminem spodziewanej miesiaczki. Wszakze autorka watku pisze, ze jest w 4tc (w 7tc, za 3 tygodnie, idzie na usg). Tu, gdzie mieszkam, nikt by jej nawet na tym etapie nie dal terminu.
    • julita165 Re: 7 tydzień usg 18.02.11, 16:42
      Ja byłam w połowie 7tygodnia - było już wyraźnie widać bijące serce.
    • kruszynka2011 Re: 7 tydzień usg 18.02.11, 18:14
      U mnie w 7 tyg. było widać ładnie bijące serduszko, 3 tyg wcześniej tylko pęcherzyk, spokojnie możesz iść do lekarza.Powodzen
    • kruszynka2011 Re: 7 tydzień usg 18.02.11, 18:15
      powodzenia!!!smile
      • cheeringup Re: 7 tydzień usg 18.02.11, 20:24
        ja poszłam od razu jak zobaczyłam kreski na teście. nie było jeszcze nic widać, oprócz tego, że macica się już przygotowywała. tydzień później już był pęcherzyk ciążowy, a 2 tyg. później serduszko. ja bałam się ciąży pozamacicznej, brałam CLO i naczytałam się o zwiększonym ryzykusmile poza tym, po ciąży biochem. chciałam od razu wiedziać co i jak, i ewentualnie działać profilaktycznie.
    • fruzielka27 Re: 7 tydzień usg 18.02.11, 21:49
      Serduszko powinno byc już widoczne, ale nigdy nie ma 100% gwarancji, że będzie. Czasem widac je dopiero w 8 tc, bo było późniejsza owu czy wyliczenia są złe.
      Powodzenia!
      • ania0309 Re: 7 tydzień usg 19.02.11, 09:33
        U mnie bijące serduszko było widać w 8tyg+4. W 7 tyg.był sam pęcherzyk
        • iwonagos Re: 7 tydzień usg 19.02.11, 11:05
          W celu zaoszczędzenia sobie stresu poszłabym na wizytę powyżej 8 tygodnia. Wtedy będzie pewne, że serce bije. U nas biło w 8 tyg 2 dniu.
    • kobietka_29 Re: 7 tydzień usg 20.02.11, 11:15
      Czemu za wczesnie? Ja mialam pierwsze usg w 6tc. Oczywiscie niczego nie wykazalo i nie to bylo jego celem. Chodzilo jedynie o potwierdzenie i ciazy i sprawdzenie jej umiejscowienia. Ale w 7tc czesto mozna juz uslyszec serduszko.
      tylko zastanawia mnie, robilas wczesny test, ze w 4 tc wiesz juz o jej istnieniu? Czy liczysz ciaze od jajeczkowania? Wowczas bylby to nie 7 a 9tc.
      • pokusa84 Re: 7 tydzień usg 20.02.11, 11:28
        Ja byłąm w 6 tc i 2 dniu i serduszko biło smile to myślę, że w 7 jak najbardziej możesz iść smile

Ja też w 4 tc miałam już suwaczek hehe a jak ciąża biochemiczna to płacz i rozczarowanie będzie niezleżnie od suwaczka smile

pozdrawiam smile
        • dorotatop ale mnie nastraszyłyście 21.02.11, 08:43
          ta ciąża biochemiczna śni mi się po nocach tak wspominaliście o niej i zaczęłam czytać w internecie, trochę za dużo jestem przerażona tak samo puste jajo itp wiedziałam że w ciąży zdarzają się problemy ale nie sądziłam że tak często sad a tu jeszcze 18 dni do usg
          • wuika Re: ale mnie nastraszyłyście 21.02.11, 09:09
            Spokojnie, jakbyś miała ciążę biochemiczną, to byś już o tym wiedziała - bo ta się kończy w okolicach przewidywanego terminu okresu lub tylko kilka dni później. A puste jajo płodowe - tak, zdarza się, ale po to idziesz na usg, żeby wiedzieć, że wszystko jest ok smile Głowa do góry! Nie stresuj się smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka