niesia254 25.02.11, 18:47 Byłam u gina i przepisał mi luteine niby ze jak bedzie ciąża to ją podtrzyma ,a jak nie bedzie ciąży to dostane miesiaczke . Czyli co ona pomaga tej ciazy czy pomaga mieć miesiaczke bo ja chce tego dziecka pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kahakasurdo Re: Luteina ??? 25.02.11, 18:48 Luteina to progesteron. Pojawia się (tzn wzrasta) w każdym normalnym cyklu, po owulacji. Przyjmowany w postaci luteiny ma za zadanie podtrzymać ewentualną ciążę, ale jeśli nie dojdzie do zapłodnienia, to mimo brania luteiny okres i tak nastąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
mewa000 Re: Luteina ??? 25.02.11, 22:15 Ale z jakiego powodu lekarz przepisał Ci Luteinę? Odpowiedz Link Zgłoś
niesia254 Re: Luteina ??? 25.02.11, 22:37 Hej no bo jestem w ciazy ale bardzo wczesnej okolo 4 tydz liczony od ostatniego dnia miesiaczki i dzial bylam u gina ktory powiedzial ze na tym etapie nie moze stwierdzic czy to na 1000% ciaza mam brac luteine bo jak to jest ciaza to ja podtrzyma a jak nie to wystapi krwawienie tak powiedzial wiec dlatego pytalam bo bardzo chce tego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
mewa000 Re: Luteina ??? 26.02.11, 08:35 To najlepiej zrób test albo betę. Wtedy będziesz wiedziała czy jesteś w ciżży u czy jest sens brać Luteinę Odpowiedz Link Zgłoś
niesia254 Re: Luteina ??? 26.02.11, 11:15 HEJ DZiewczyny ja zrobilam juz 3 testy takie z apteki i wszystkie pozytywne. Ja mam regularne 30 dniowe cykle i zadko co mi sie spoznia okres a jak nawet mi sie spoznil i zrobilam test to nigdy mi nie wychodzil pozytywny bo niestaralismy sie o kolejne dziecko teraz sie postaralismy no i prosze udalo sie (mam nadzieje ze jednak tak ) Moje obawy sa uzasadnione bo pierwsza ciaze stracilam w 9 tyg potem dlugo nic i 2 ciaza cale 9 miesiecy na potczymaniu teraz cora ma prawie 7 lat i chcemy kolejne dziecko wiec sie boje czy po takiej duzej przerwie wszystko oki Trzymajcie kciuki od wczoraj biore ta luteine. Odpowiedz Link Zgłoś
katya31 Re: Luteina ??? 26.02.11, 10:21 Luteina na pewno nie zaszkodzi, a daje szanse na podtrzymanie bardzo słabej Trzymam kciuki za pozytywną betę. Idź na badania Bety pełnej i będziesz miała pewność. Mi gin dał skierowanie na wolną frakcję bety i do 6 tc nie wykazywała ciąży Odpowiedz Link Zgłoś