Dodaj do ulubionych

Watek tylko dla dobrze czujacych sie ciężarówek.

01.03.11, 14:34
Cześć, jestem w 20 tc. W zasadzie nic mi nie jest i nie mam na co narzekać, eee. Dziękuję. Może jeszcze ktoś na forum czuje się podobnie?
Obserwuj wątek
    • bee.ba Re: Watek tylko dla dobrze czujacych sie ciężarów 01.03.11, 15:34
      Dokladnie z wybiciem 10tc zaczęłam czuć się świetnie smile
      Trochę było schizy dlaczego przestało boleć...ale teraz juz tylko ciesze się tą ciążą...Oby ten stan utrzymał się jak najdłużej...
    • yuppiki Re: Watek tylko dla dobrze czujacych sie ciężarów 01.03.11, 15:40
      ja już w 37 i cała w skowronkach, bo wiosna, bo niedługo rozwiązaniewink ale jak sobie pomyślę o porodzie to tak mam nadzieję, że to jeszcze nie dzisiaj, nie jutro...;p
      • cheeringup Re: Watek tylko dla dobrze czujacych sie ciężarów 01.03.11, 15:48
        mija 10 tydzień a ja bez mdłości i innych tego typu sensacjismile jedyne co, to spać mi się chciało tak bardzo, że w pracy nie wytrzymywałam i musiałam trochę kręcić żeby wcześniej do domu wyjść...ale teraz to już spoko jestsmile wytrzymuję bez spania do 20smile
        piersi raz bolą raz nie... ale nie tak, żebym nie mogła się położć, muszę je porządnie ucisnąć żeby tam coś mocniej poczuć.
        a dzidzia rośnie jak na drożdżach, ma 2 rączki, 2 nóżki i głowęwink
    • iwonagos Re: Watek tylko dla dobrze czujacych sie ciężarów 01.03.11, 16:22
      Ja jestem w 11 tc i śmiałam nawet twierdzić, że ciąża to nie choroba, za co dostałam niezły opitol w jednym z wątków. Ciążowo czuję się super. Jestem trochę przeziębiona, ale nic tosmile
    • milamala Re: Watek tylko dla dobrze czujacych sie ciężarów 01.03.11, 18:08
      Ja teraz tez (21 tydzien). Choc tak nie bylo od poczatku.
      • milamala Re: Watek tylko dla dobrze czujacych sie ciężarów 01.03.11, 18:12
        Choc teraz czuje sie dobrze, to nie zaryzykowalabym stwierdzenia, ze ciaza to nie choroba.Kazdy ma prawo czuc sie xle, w roznych okresach. To, ze ktos czuje sie dobrze, to tylko sie cieszyc, a nie uogolniac twierdzeniami, ze "ciaza to nie choroba", bo czytaja je panie z nabuzowanymi hormonami w przerwach miedzy mdlosciami, bolami brzucha, depresja itp, itp.
        • iwonagos Re: milamala 01.03.11, 18:23
          Ajć nie smęć, nie smęć. Miało być optymistycznie. Jeżeli smęcisz, to pisz na wątkach - ciąża to nie chorobawink Tam się dopiero nasmęciły.
          • dimeah Re: milamala 01.03.11, 20:33
            Można,owszem,da się smile

Jestem w 5 ciąży,w każdej czułam się dobrze,ba,uwielbiam być w ciąży!
            Jedyne dolegliwości to wzdęcia i zgaga pod koniec ale nie w formie ciężkiej smile
        • kicia_beauty Re: Watek tylko dla dobrze czujacych sie ciężarów 06.03.11, 13:24
          Jestem w 32 tc, teraz czuję się naprawdę dobrze. Do 25 tc ciągłe nudności, wymioty, zawroty głowy - jakbym miała permanentnego kaca od 6 tc. Mimo to twierdzę, że ciąża to nie choroba; nawet między jednym rzyganiem a drugim i z poziomem hormonów powyżej czubka głowy.
    • panna.w.drodze Re: Watek tylko dla dobrze czujacych sie ciężarów 01.03.11, 19:32
      zaczynam się tak czuć smile ale już więcej nie kraczę, bo dobrze pamiętam co było jeszcze w tamtym tyg.
      • nancy_callahan Re: Watek tylko dla dobrze czujacych sie ciężarów 01.03.11, 19:49
        U mnie leci 18 tydzień i miewam się doskonale.
        I moim zdaniem ciąża to nie chorobasmile
        Twój biust nawet o tym nie śnił...
    • peeska Re: Watek tylko dla dobrze czujacych sie ciężarów 01.03.11, 21:24
      Cała poprzednia ciąża to bajka, super się czułam, byłam w pełni aktywna i zawodowo i pozazawodowo, mogłam góry przenosić.
      Obecna ciąża nie na ten wątek wink
    • kajos5 Re: Watek tylko dla dobrze czujacych sie ciężarów 01.03.11, 23:15
      iwonagos napisała:

> Ja jestem w 11 tc i śmiałam nawet twierdzić, że ciąża to nie choroba, za co dos
      > tałam niezły opitol w jednym z wątków.

no to super. Ja w pierwszej ciąży czułam się cudownie, góry mogłam przenosić. W ostatniej - najgorszemu wrogowi nie życzę tego co przeszłam - zalecam więcej zrozumienia dla innych.
      • romashka Re: Watek tylko dla dobrze czujacych sie ciężarów 05.03.11, 21:56
        I ja też czuję się generalnie super big_grin Każdemu życzę takiej ciąży big_grin
        No dobra, przyznam się: to 34 tc, czasem zdarza się zgaga, czasem trochę niewygodnie i cięzko, a od dwóch dni boli biodro (to chyba działanie relaksyny...) tak bardzo, że chodzę w tempie emerytki z balkonikiem, ale... i tak jest super big_grin Więc poza tymi "drobostkami" (ale one pojawiły się niedawno)- naprawdę życze każdemu takiej ciąży. Zresztą - to chyba przede wszystkim o nastawienie psychiczne chodzi smile
        A wpisuję się na tym wątku, bo nie będę narzekać i marudzić, kiedy jest tak cudnie smile
        • polka84 Re: Watek tylko dla dobrze czujacych sie ciężarów 06.03.11, 13:15
          Dopisuje sie do ciezarowek z dobrym samopoczuciem. Oby tak dalej smile
          I tez mam podejscie, ze ciaza to nie choroba.
          • julita165 Re: Watek tylko dla dobrze czujacych sie ciężarów 08.03.11, 16:19
            Połowa 11tc. Ja też cały czas czuję się świetnie. Właściwie to tylko troszkę przy dotyku bolały mnie piersi i byłam bardziej senna ale to już ustępuje. Cały 10tc byłam na nartach i nawet ciągle zapominałam, że jestem w ciąży, że muszę uważać na wywrotki i nie pić drinków na stoku smile
            • mala_muchomorka Re: Watek tylko dla dobrze czujacych sie ciężarów 15.03.11, 18:52
              Ja jestem w 12 tyg i czuję się bardzo dobrze. Trochę mi dokuczały bóle brzucha ale ostatnio przeszły. Mdłości prawie nie mamsmile

Za to hormony....wink
              • norah Re: Watek tylko dla dobrze czujacych sie ciężarów 02.05.11, 11:14
                Dziewczyny, z wielką radościa poczytałam sobie wasz watek i podbudowałam sie. Ja co prawda jestem wczesna ciężarówka, jutro zaczyna 6tc, ale czuje sie podejrzanie dobrze smile Czytam sobie te książke "W oczekiwaniu" i troche się załamywałam, bo nie mam żadnych objawów. Beta 5881 a tu nic - troche tylko pobolewają mnie piersi, ale tylko jak dotknę sutków, wcale nie mam mdłości (ale ponoć jeszcze moga przyjść), nie chce mi sie spać bardziej (ale mam zawsze niskie ciśnienie, wiec zawsze mi sie chce spać bardziej niz innym). Najbardziej sie martwie tym, ze wcale nie chce mi sie częściej siusiać sad Moze nie powiększa mi się macica sad
                • 1.zuzanna Re: Watek tylko dla dobrze czujacych sie ciężarów 02.05.11, 12:25
                  Hej kobietki smile
                  Ja jestem w 10tc i jak narazie żadnych objawów ciąży, czuje się rewelacyjnie, brzusio jest już troszke większy smile piersi ogromne sad i to mnie trochę martwi, bo ja przed ciażą miałam duży biust a co to dopiero będzie w 9miesiącu sad
                • julita165 Re: Watek tylko dla dobrze czujacych sie ciężarów 10.05.11, 11:47
                  norah napisała:

>Najbardziej sie martwie tym,
                  > ze wcale nie chce mi sie częściej siusiać sad Moze nie powiększa mi się macica :
                  > (
                  Nie masz się czym martwić. Ja mam zwiększone zapotrzebowanie na siusianie dopiero od ok. 2 tygodni smile ale ma to też swoje dobre strony...wreszcie wstaje odpowiednio wcześnie żeby nie spóźnić się do pracy smile
        • asiulka_pl Re: Watek tylko dla dobrze czujacych sie ciężarów 02.05.11, 16:14
          no coz ciezko o odpowiednie nastawienie kiedy ledwo sie oczy otworzy a juz sie siedzi z glowa w kibelku...
          ale oczywiscie jak wiele mam przede mna powiedzialo kazda ciąża innawink
          ja się w koncu zaczelam dobrze czuc teraz poczatek 12tyg i w koncu na spokojnie moge rano sie z lozka podniescwink
          ale faktem jest ze nawet jak bylo ciezko to i tak bylam chyba najszczesliwsza osoba pod sloncemwink
          • czikita1233 [...] 09.05.11, 11:23
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • m-o-n-i-k-a-82 [...] 12.05.11, 19:24
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka