02.03.11, 13:05
Zapewne ten wątek był na forum setki razy.... jestem w 6 tc, zaczęłam plamić.... pierwszą ciążę poroniłam, drugą 7 m-cy przeleżałam, ale szczęśliwie dotrwałyśmy do porodu w 37 tc. Tak bardzo chcę kolejnego dziecka i znów to samo. Może się rozklejam, ale dlaczego mnie to znowu spotyka???? czuję się tak jakby stukilowy worek uciskał mój brzuch. Pocieszcie. Czy któraś mimo wcześniejszych problemów miała kolejną ciążę NORMALNĄ?
Obserwuj wątek
    • sanpja Re: plamienie 02.03.11, 13:42
      Może być 100 powodów plamienia i nie oznacza to że stracisz ciążę. W każdym razie pędź do lekarza aby sprawdzić.
      • agag80 Re: plamienie 02.03.11, 13:52
        własnie wróciłam od lekarza, kazał lezec plackiem, póki co tydzien, pozniej zrobi usg i sprawdzi czy ciaza jest zywa. i znowu duphaston. poprzednio pomogł. oby i teraz...
    • bee.ba Re: plamienie 02.03.11, 13:52
      Sporo dziewczyn w ciąży ma plamienie. Ja mialam w 7tc po badaniu ginekologicznym. Dopiero na forum doczytalam, ze wiele dziewczyn wlasnie po badaniu (ja cytologii) dostaje plamienia. Po kontakcie z lekarzem ,mialam leżeć i wstawanie tylko do łazienki. Tak było przez tydzien.
      Jednak najlepiej skontaktuj się z lekarzem i on powie co dalej.
      • agag80 Re: plamienie 02.03.11, 13:55
        a po tym tyg leżenia normalnie moglaś funkcjonować? pracowac, chodzić na spacery etc.?
        • bee.ba Re: plamienie 02.03.11, 14:14
          Zaczelam plamic w piatek. Do łożka od razu i równiez mialam zalecony duphaston (ale to przez mój polip na szyjce macicy i istnieje duze prawdopodobienstwo ze przez niego plamilam).
          W poniedzialek lekarz skierowal mnie na usg - wszystko bylo z dzidzia w porzadku.
          Dokladnie po tygodniu przestalam plamic i poczatkowo po prostu sie oszczedzalam.
          Teraz śmigam jak ta lala smile i juz przymierzam się do nordic walking ) bo pogoda piekna.
          • asikm77 Re: plamienie 02.03.11, 21:56
            Ja też od samego początku miałam plamienia, dostałam duphaston luteinę potem zastrzyki z pregnylu miałam też krwiaka i kazano mi leżeć na szczęście wchłonął się. Potem okazało się, że tak jak bee.be mam polip i prawdopodobnie to on od czasu do czasu daje o sobie znać. Niestety tak może z nim być do końca ciąży. Spokojnie idź do gin jeśli każe Ci leżeć to leż. Wiem co czujesz ja jestem poo kilku poronieniach ale szczęśliwie udało mi się dotrwać już do 20 tyg. Życzę spokoju i trzymam kciuki.
          • 88monia Re: plamienie 08.03.11, 13:52
            ja pierwsz aciaze stracilam:9 i jak zaszlam a druga i tez mialam plameinia to sie zalamalam, ale jak narazie wszystko jest ok przelezalam trudny 1 trymestr a teraz juz czuje ruchysmile powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka