Dodaj do ulubionych

szkoła w Anglii-pytanie

21.03.11, 22:03
moi synowie sa w wieku 11 i 14 lat, do jakich szkół pójda w Anglii, czy beda musieli zdawac jakies egzaminy??
Obserwuj wątek
    • Gość: bb Re: szkoła w Anglii-pytanie IP: *.zone3.bethere.co.uk 27.03.11, 20:13
      11 lat - zalezy kiedy urodzony jesli przed wrzesniem to do primary school 6 klasy , jesli po wrzesniu to do secondary do klasy 7 , starszy napewno do secondary i nie beda musieli zdawac egzaminow , ale bedzie im b. ciezko w szkole ( jezyk + poznanie przyjaciol )
    • Gość: joanna74 Re: szkoła w Anglii-pytanie IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 08.04.11, 20:17
      moja córka w tym roku kończy gimnazjum i w związku z tym moje pytanie..jak wygląda nauka w UK dalej? do jakiej szkoły pójdzie? jak wyglada tam system edukacyjny? będę wdzięczna za każdą odpowiedz
      • asiaxy Re: szkoła w Anglii-pytanie 20.01.12, 14:28
        W WB. do tej pory obowazek szkolny byl do ukonczenia semestru w ktorym dziecko konczy 16 lat. Ponoc mial byc wydluzony do 18 lat ale nie slyszlam aby do tego doszlo.

To ma duze znaczenia dla dzieci przyjezdzajacych z Polski po ukonczeniu gimnazjum (16 lat) gdyz dzieci urodzone przed wakacjami (do wrzesnia) nie obejmuje obowazek szkolny (gdyz maja ukonczone 16 lat) i w przktyce musza placic za nauke (mature 2 lata nauki lub kursy zawodowe). Dzieci urodzone od wrzesnia technicznie sa kwalifikowane do ostatniej klasy secondary school i jesli osiagna zadowalajace wyniki egzaminow GCSE (mala matura) to moga starac sie o przyjecie na kursy maturalne lub zawodowe ktore sa dla tych uczniow bezplatne.

Nie wiem na jekie przepisy sie powolac ale wiem ze w praktyce tak to wyglada z doswiadczenia blizszych lub dalszych znajomych.
    • naturelife Re: szkoła w Anglii-pytanie 25.06.13, 21:36
      PL-UK-PL PRZEWÓZ OSÓB / PACZEK

Zajmujemy się profesjonalnymi przewozami na trasie Polska-Anglia.
      Nasi doświadczeni kierowcy bezpiecznie dowiozą Cię do celu.
      Nasze usługi :
      Przewóz osób
      Przewóz paczek
      Przewóz towarów
      Przewóz zwierząt
      Przewóz samochodów oraz części samochodowych
      Przewóz motocykli, Quadów
      Przewóz mebli
      Realizacja indywidualnych zamówień
      Przeprowadzki
      Istnieje możliwość stałej współpracy (dostawy do sklepu itp.)
      Posiadamy wygodne busy z DVD i klimatyzacją.
      Kontakt z nami:
      tel. w Polsce: +48 222 922 661
      +48 888 077 787
      tel. w Anglii: +44 793 699 86 66
      Znajdziesz nas również na Facebooku
      www.facebook.pl/MarkoPolo.transport

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka