Dodaj do ulubionych

Czy ktoś słyszał o takim wypadku?

28.03.11, 19:46
W sobotę miałam usg genetyczne i wyszło bardzo dobrze. W opisie który dostałam jest konkluzja, że "anomalii i markerów wad genetycznych nie stwierdza się". Czekam jeszcze na wyniki testu Pappa ale będą dopiero 13.04 i zaczęłam się denerwować. Czy ktoś słyszał o czymś takim żeby usg wyszło ok a ten test źle ?
Obserwuj wątek
    • dagmaralodz77 Re: Czy ktoś słyszał o takim wypadku? 28.03.11, 19:50
      oczywiście ze tak może wyjść, usg dobrze a test żle!!!
      • dagmaralodz77 Re: Czy ktoś słyszał o takim wypadku? 28.03.11, 19:52
        julita165... a czy usg robiła "nasz pani dr"?
        • julita165 Re: Czy ktoś słyszał o takim wypadku? 28.03.11, 19:53
          Jasne smile
          • dagmaralodz77 Re: Czy ktoś słyszał o takim wypadku? 28.03.11, 19:58
            to ja absolutnie nie bałabym sie testu... kochana julito, dr Asia u mojego 8 tygodniowego niespełna 16 mm płodu wykryła poważną wadę serca!!! Jej oku nic nie umknie!! Dodam ze w ciazy blizniaczej byłam na dwóch usg genetycznych (róznica jednego dnia) i dr Joanna zgodziła sie co do 0, 1 mm z innym lekarzem!!! Nie martw sie julito!!! Wiem doskonale ze kto jak kto ale dr Joanna nie "spieprzyła" tego usg!!!
            • julita165 [...] 28.03.11, 20:03
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • malgosiek2 Julita165 proszę o zmniejszenie sygnaturki- 28.03.11, 20:10
                suwaczków do ok.4 wersów lub zmniejszyć suwaczki i ustawić obok siebie.
                Więcej info w wątku na "szpilce"u góry forum.
                Dziękuję za zrozumieniesmile
                • julita165 Re: Julita165 proszę o zmniejszenie sygnaturki- 28.03.11, 20:41
                  Ja jestem kompletnie atechniczna i nie umiem zmniejszyć suwaczków ale usunęłam jeden i mam nadzieję że będzie ok smile
              • dagmaralodz77 d 28.03.11, 20:14
                no niestety nie przeczytałam twojej odpowiedzi bo akcja niedobrego policjana sie rozpoczeła!!! Jak mnie wkurza usuwanie wiadomości, bo sygnaturka za duza!!!! Usuń strażniczko do cholery sygnaturke a nie wypowiedz!!!
                • malgosiek2 Re: d 28.03.11, 20:19
                  dagmaralodz77 napisała:

> Usuń strażniczko do cholery sygnaturke a nie wypowiedz!!!

Chciałabym bardzo, jednak nie ma takiej możliwości technicznej.
                • julita165 Re: d 02.04.11, 11:50
                  Miałaś rację, że usg dobrze zrobione smile dziś odebrałam wyniki testu pappa od genetyka i też w dechę smile
                  • dagmaralodz77 Re: d do j 02.04.11, 13:13
                    to bardzo sie ciesze i zycze dalej spokojnej ciazy smile
            • polka84 Re: Czy ktoś słyszał o takim wypadku? 28.03.11, 20:07
              papp-a to statystyka - wielu lekarzy w ogole unika robienia go jesli usg jest w porzadku, bo byly liczne przypadki niewiarygodnosci testu. naczytalam sie o tym, bo u mnie z usg ZD ryzyko wyszlo 1:5000 a z papp-a nagle 1:380. zbiorcze 1:2100, czyli dobry wynik, ale sie oszukalam tych przedzialow i nazastanawialam o co moze chodzic - mam zamiar dopytac lekarza przy okazji, a na razie czekam na polowkowe i zamierzam sie nie martwic. pamietaj, ze usg to najwazniejsze narzedzie diagnostyczne smile
            • julita165 Re: Czy ktoś słyszał o takim wypadku? 28.03.11, 20:43
              Napisałam, że nie znam jej tak dobrze jak Ty ale bardzo ją polubiłam i wzbudziła moje zaufanie a to wcale nie jest częste bo ja nie traktuje tego co lekarz powie jak prawdy objawionej tylko dlatego że ma dr przed nazwiskiem smile
              • kiecha3 a co to za pan Asia?? 29.03.11, 06:51
                Dziewczyny jesteście z mojego rejonu, możecie podać namiar na tę panią dr?
                • dagmaralodz77 Re: a co to za pan Asia?? 29.03.11, 08:32
                  pani dr Joanna Stefanowicz z Salve!!!
    • aga.1975 Re: Czy ktoś słyszał o takim wypadku? 29.03.11, 16:04
      Tak jest sporo takich przypadkow. Bo to sa badania uzupelniajace.

Ale po co sie martwic na zapas??
      U nas pierwsze usg wyszlo zle, test pappa rewelacyjnie, kolejne usg w 12t tez dobrze-bo w normie. I dziec zdrowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka