inez76 05.05.04, 14:24 Mnie się udało. Dzisiaj zrobiłam test i są dwie kreseczki. Na razie jestem w szoku. To był mój drugi cykl starań. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
planer Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 05.05.04, 15:32 wyszedł bobas. Ja test który potwierdził zrobiłam już 22 kwietnia, chyba jeszcze przed spodziewaną@. Wiem napewno bo zrobiłam już 2 x HCG. Na Usg ruszam 10 maja. Tylko cały czas jeszcze nie wiem czy jestem grudniówką czy styczniówką. Odpowiedz Link Zgłoś
rendziak Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 05.05.04, 15:48 ja miałam starania marcowe:) i również zakończone sukcesem jestem grudniówka Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 05.05.04, 16:56 planer napisała: > 10 maja. Tylko cały czas jeszcze nie wiem czy jestem grudniówką czy styczniówką > . To tak, jak ja )) Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 05.05.04, 15:57 Dzis kupuje tescik. A spoznia mi sie @ juz 2 tyg. Jeden tescik robilam ale krecha byla jedna. Jutro sie zobaczy)) Pozdrowionka Madziaa gg 3603770 Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 05.05.04, 16:55 mycha79 napisała: > Dzis kupuje tescik. A spoznia mi sie @ juz 2 tyg. Jeden tescik robilam ale > krecha byla jedna. Jutro sie zobaczy)) > Pozdrowionka > Madziaa > gg 3603770 Rób ten test koniecznie jutro z rańca i dawaj tu nam wynik. Nie mogę się doczekać... Buziorasy )) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 05.05.04, 16:40 Nasze starania przypadały na przełom marca i kwietnia... Na przełomie grudnia i stycznia pewnie będzie owoc tych starań... 10 maja idę do gina i mam nadzieję, że tlko potwierdzi wskazania dwóch testów robionych 24 i 27 kwietnia )) Buziaki cieplutkie )) Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 05.05.04, 16:45 aguszaczku, na 100 % potwierdzi, testy mylą sie tylko w drugą stronę. Pozdrawiam cieplutko ciebie i twoja malutka fasolke) Madziaa gg 3603770 Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Mycho Kochana :))) 05.05.04, 16:53 Wyrosły mi skrzydła u rąk. Dzięki za te słowa )) Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: Mycho Kochana :))) 05.05.04, 17:11 Wyrosły ci skrzydła?? Tylko nie lataj za wysoko (w twoim stanie?? hihi). Ach to ci sie urodzi koziorożec może?? Moj mezczyzna jest koziorozcem - suuuupeeer znak. Bedziesz miala bardzo grzeczne dziecko. Chyba ze bedzie strzelec ojojoj to bedzie wtedy takie niesforne jak ja) Buziaczki bardzo gorące, jak zrobie jutro test to od razu dam znac. Odpowiedz Link Zgłoś
planer Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 06.05.04, 09:35 > Nasze starania przypadały na przełom marca i kwietnia... > Na przełomie grudnia i stycznia pewnie będzie owoc tych starań... > 10 maja idę do gina i mam nadzieję, że tlko potwierdzi wskazania dwóch testów > robionych 24 i 27 kwietnia )) > Buziaki cieplutkie )) No to niemal identycznie jak u mnie. Test 22 kwietnia pozytywny z baldą ale dobrze widoczną kreseczką. Potem HCG 26 kw. - 578 i 28 kw - 1567 na USG jak już wiesz też idę 10 maja. Dam znać jak już się dowiem czy jestem styczniówką czy grudniówką. A tak swoją drogą to boję się pustych szpitali i personelu świętującego sylwestra. Odpowiedz Link Zgłoś
fenka Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 06.05.04, 12:23 U mnie tak samo - owulacja była na przełomie marca i kwietnia, a teraz leci 8 tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
nastka24 Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 05.05.04, 17:18 Ja tez zrobiłam dziś test ciążowy i wyszedł pozytywnie i ogromnie się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
tufinka Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 05.05.04, 17:20 No i wyszedł chyba mały bajbusek Tak mówi test, a za tydzień mam nadzieje potwierdzi to lekarz Pozdrawiam Tufinka i maleńki Ktoś Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Gratulacje:)) 05.05.04, 17:30 Bardzo sie ciesze, bardzo gratuluje i bardzo zazdroszcze) Dziewczyny pozdrowionka dla Was i Fasolek Waszych!!!! Madziaa gg 3603770 Odpowiedz Link Zgłoś
nastka24 kiedy do lekarza? 05.05.04, 18:20 słuchajcie, a kiedy lekarz najwcześniej może rozpoznać ciąże,ja zrobiłam dzisiaj test czyli w 33 dniu cyklu i jeszcze w to nie wierzę , więc kiedy do lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_de Re: kiedy do lekarza? 05.05.04, 20:06 hej, moje starania kwietniowe zakończone 2 kreskami!!!!!!!!! jabadabadu!!!!!! Mama i tata strzelec będą mieli dzidzię koziorożca tylko nie wiemy czy ze stycznia czy z grudnia Dlaczego strzelce są niegrzeczne, hę?? grzecznie pytam ja byłam takim wcieleniem słodyczy wszelakiej że szczęsliwy tatuś wśrodku grudnia chciał mnie z rozpaczy wystawić za okno ))a miałam wtedy dopiero parę tygodni.... Wracając do tematu potomka, jutro odbieram wyniki HCG, zrobiłam dla pewności... Mam nadzieję że potwierdzi wyniki testu siusianego... A jak się czujecie mamusie? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Do kasi:)) 05.05.04, 20:16 Wiesz co jako dziecko to ja bylam nawet grzeczna i spokojna ale im starsza tym gorsza hahaha. A tak na serio to strzelce sa super bo wesole, optymistyczne, towarzyskie i bardzo inteligentne)) Tylko czasem troche za wesole, za optymistyczne, za towarzyskie i za inteligentne (bo za duzo myślą a to nie zawsze jest dobre). A koziorożca polecam z konca grudnia. Pozdrawiam cieplutko Ciebie Kasiu i pocieche twoją w brzuszku)) Madziaa gg 3603770 Odpowiedz Link Zgłoś
mbuk Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 05.05.04, 18:19 dziewczyny bardzo wam GRATULUJĘ !!!! też byłam na kwietniowych staraniach, teraz przechodzę na majowe, ale na prawdę bardzo się cieszę, że wam się udało. Przesyłajcie nam jak najwięcej tych pozytywnych fluidów trzymajcie się cieplutko z waszymi fasolkami pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patunia79 Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 05.05.04, 21:12 Bardzo się denerwuję tymi kwietniowymi straniami. To mój pierwszy cykl strań, po stracie mojego ukochanego maluszka (12 tyg. ciąży), od trzech dni plamię a nigdy tak nie było (przynajmniej w ostatnich trzech cyklach wszystko było w porządku) może to mój maluszek się zagnieżdza )) Jutro robię test, dam wam znać co wyszło. Pozdrawiam Patrycja Aniołek (14.01.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
inez76 Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 05.05.04, 22:19 No to wielkie gratulacje dla wszystkich mam. Sobie też gratuluję, a co... Dzisiaj mój mąż miał urodziny, dostał nietypowy prezent z samego rana. Odpowiedz Link Zgłoś
hariet Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 05.05.04, 22:47 Gratuluję wszystkim szczęsciarom z dwoma kreskami )) A ja może już jutro zrobię test, choć powinnam sie powstrzymać i poczekać jeszcze ze 3 dni... ale wiecie jak to jest hehe Serdeczne pozdrowienia dla mam i malutkich fasolek Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 05.05.04, 22:55 Hariet ja tez jutro robie test Trzymam kciuki!! Hejka Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka77 Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 06.05.04, 09:27 Gratuluje przyszlym mamusią!Mi niestety nie udalo sie w maju zaczynam trzeci cykl staran jak to mowia do trzech razy sztuka.Pozdrawiam goraco i tym co sie nie udało zycze powodzenia w majowych starankach Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 No to przechodze na majowe:(( 06.05.04, 09:48 Wlasnie zrobilam test i niestety ale przenosze sie na majowe starania( Jak ja nienawidze tej jednej kreseczki. Ale co tam, dobrze ze starania sa takie przyjemne Pa dziewczyny!! Madziaa GG 3603770 Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Myszko Kochana :))) 06.05.04, 10:22 Wysyłam 1000 pozytywnych fluidów i nosek do góry. Jak tylko zmieniłam podejście do dzidzi na bardziej optymistyczno-humorystyczne, to pojawiły się "II", czego i Tobie z całego serducha życzy Agucha, czyli ja )) Buziorasy Odpowiedz Link Zgłoś
hariet Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 06.05.04, 09:52 A jak twój wynik Mycha79??? Trzymam kciuki )) Odpowiedz Link Zgłoś
hariet Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 06.05.04, 09:51 No i oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test No i nie chcę sobie nic wmawiać ale widzę cień bladej drugiej kreseczki... Nie popadam jeszcze w euforię (choć pierwszy raz widzę choć cień!!!) bo kobieca wyobraźnia to by i kwiatka obok kreseczki zobaczyła ;P To dopiero 27 dc czyli 2 dni przed @, także powtarzam test za 2-3 dni i wtedy może (oby!) będę miała się czym chcwalić Pozdrowienia dla wszystkich starających się i tych, którzy sie już "wystarali" Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 06.05.04, 10:23 Rób test za 3 dni i dawaj tutaj szybciutko znać, bo ciekawość mnie zżera )) P.S. Duuuużo nas dwukreseczkówek )))) Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Dzieki Aguszaczku Kochany:)) 06.05.04, 10:32 Dzieki za wsparcie Agunia to baaardzooo pomaga. Wiem ze maj bedzie dla mnie łaskawy. Pozdrawiam, sciskam i caluje wszysciutkie dwukreskoweczki swiata i wszysciutkie jednokreskoweczki)) Trzymam kciuki!! Madziaa gg 3603770 Odpowiedz Link Zgłoś
franczeska2000 Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 06.05.04, 10:33 Aguszak !! Gratuluję !!! I bardzo się cieszę, że Ci się udało !!!! Mam nadzieję, że dołączę do Ciebie niedługo. Pozdrawiam, Agata Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 06.05.04, 10:59 franczeska2000 napisała: > Mam nadzieję, że dołączę do Ciebie niedługo. Ja mam pewność )) Powinnam mieć w sygnaturce: "Oczekujące wszystkich krajów! Łączcie się!" Buziorasy )) Odpowiedz Link Zgłoś
amorzech Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 06.05.04, 10:35 Przede wszystki pragnę wszystkim pogratulować tych owocnych starań. Ja jestem z przełomu kwiecień/maj. 1 dc był 12.04. więc dzisiaj jest 25 dc. Na efekt muszę poczekać do przyszłego tygodnia. Cykle mam od 29-32 dni.Dodam tylko, że jest to mój piąty cykl starń a zarazem pierwszy z wiesiołkiem. I muszę przyznać, że tego śluzu troszkę przybyło. Mam ogromną nadzieję, że się uda. Czy myślicie, że robienie testu coś wykryje? Tak mi trudno czekać. Znowu popadam w mini depresję, ale musze być dobrej myśli. Dosyć tych smutków - jeszcze raz gratuluję i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 06.05.04, 10:58 Lepiej czekać na 1 dzień planowanej @, ale wiem, że łatwo się mówi, a trudniej... czeka Powodzenia i daj znać o wynikach )) Odpowiedz Link Zgłoś
magda120475 Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 06.05.04, 11:23 Cześć Aga-gratuluję!!!! Czyżby "odstawienie" forum i wyluzowanie pomogło? Tak się cieszę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 06.05.04, 13:46 magda120475 napisała: > Cześć Aga-gratuluję!!!! Czyżby "odstawienie" forum i wyluzowanie pomogło? Tak > się cieszę!!! Witam koleżankę rówieśniczkę )) Tak, myślę, że to pomogło w jakimś stopniu, bo... wyluzowałam także w realu. Jak zobaczyłam drugą mocną czerwoną krechę, to po prostu mnie wmurowało, bo miałam nastawienie na czerwiec, kiedy będziemy na urlopie... na tyle już odpuściłam, że nie miałam takiego parcia na "już i teraz", ale... jak ja odpuściłam, to pojawiła się Fasolka... i tak chyba się właśnie dzieje, że to niunia wybiera porę, kiedy ma do nas przyjść, a nie my )) A jak u Ciebie...? Buziaki ogromniaste Odpowiedz Link Zgłoś
magda120475 Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 07.05.04, 16:30 co u mnie-tego tak na prawdę nie wiem. Szczerze mówiąc tez sobie odpuściłam (może i u mnie to zadziała, ale chyba nie w tym miesiącu, bo od połowy cyklu byłam samiutka jedna...) Tak najbardziej to chciałaby mieć maleństwo na wiosnę, chociaż rozumiesz chyba, że nie zmartwiłabym się, gdyby udało się wcześniej. Trzymaj się cieplutko i wesolutko i pozostań taka pełna energii. Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 07.05.04, 02:06 Ja miałam pierwszy dzień cyklu 13 kwietnia więc też jeszcze nie wiem co z naszych starań. To pierwszy cykl po odstawieniu tabletek więc nawet nie wiedfziałam kiedy owulacja, ale chyba była 2 maja. Zobaczymy za jakiś tydzień co z tego wyszło. Mam nadzieję ,że jednak dzidzia a nie @. Pozdrowienia Ania. Tobie napewno się udało!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
planer Re: I co wyszło z kwietniowych starań? do aguszek 06.05.04, 11:32 > Nasze starania przypadały na przełom marca i kwietnia... > Na przełomie grudnia i stycznia pewnie będzie owoc tych starań... > 10 maja idę do gina i mam nadzieję, że tlko potwierdzi wskazania dwóch testów > robionych 24 i 27 kwietnia )) > Buziaki cieplutkie )) No to niemal identycznie jak u mnie. Test 22 kwietnia pozytywny z baldą ale dobrze widoczną kreseczką. Potem HCG 26 kw. - 578 i 28 kw - 1567 na USG jak już wiesz też idę 10 maja. Dam znać jak już się dowiem czy jestem styczniówką czy grudniówką. A tak swoją drogą to boję się pustych szpitali i personelu świętującego sylwestra. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: I co wyszło z kwietniowych starań? do aguszek 06.05.04, 13:50 planer napisała: > Dam znać jak już się dowiem czy jestem styczniówką czy grudniówką. > A tak swoją drogą to boję się pustych szpitali i personelu świętującego > sylwestra. Ja też jeszcze nie znam terminu, ale mam nadzieję, że będę wiedziała coś po poniedziałkowej wizycie O Sylwestrze nie pomyślałam... he he he... baloniki i szampanik Odpowiedz Link Zgłoś
haneczka76 Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 07.05.04, 16:37 Dzisiaj okazalo sie, ze niestety nic Laduje na majowych staraniach. Odpowiedz Link Zgłoś
patunia79 Re: Udało się:))) 07.05.04, 21:27 Udało mi się, jestem w ciąży, wynik testu pozytywny, pęcherzyk około 4mm (ciążą oko. 2 tyg. od dnia zap.). Jestem taka szczęśliwa że nie mam czasu się martwić, bo wiem że wszytsko będzie w porządku. Jestem na podrzymaniu (3 x duphaston, acard), leżę i się objadam. No i moje delikatne plamienie w dniach spodziewanej miesiączki zniknęło. Muszę być optymistką i czekam na 14 stycznia by przywitać mojego maluszka. Mam następną wizytę 17 maja to będzie około 6 tygodni, więc chyba zobączę już serduszko? Co o tym myślicie? Pozdrawiam wszytskie przyszłe i starające mamusie, Patrycja Aniołek (14.01.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: Udało się:))) 08.05.04, 10:21 Patrycjo gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To wspaniale, że Ci się udało. Trzymam kciuki za Ciebie i Fasolkę, będę wirtualnie obserwować jak sobie radzicie. Gratuluję także pozostałym, którym w kwietniu się udało - a jest was naprawdę sporo. Jestem z wami chociaż na razie mi się nie udało i póki co się na to nie zanosi. Życzę sokojnej , książkowo przebiegającej ciąży i jak najwięcej radości z tego stanu. pozddrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
hariet Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 09.05.04, 10:55 no i nic nie wyszło z kwietniowych starań ja także przechodzę na majowe... trudno serdeczne pozdrowienia dla tych, którym się udało Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuncia25 Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 09.05.04, 17:25 A my staralismy sie w kwietniu po raz pierwszy, zrobilismy test i wyszly dwie grube krechy test jednak zrobilismy przed miesiaczka wiec zrobi;ismy beta HCG wyszlo 10. W piatek mialam termin miesiaczki no i nic. Jutro planuje isc do ginekologa, jestem najszczesliwsza kobieta na swiecie. Ale mam obawy ze to nie przetrwa, jak czesto zdazaja sie samoistne poronienia? Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie przyszle mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
agatje Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 18.05.04, 10:27 Cześć wszystkim. Ja też przechodzę na starania majowe, po 2 nieudanych.Na razie tak bardzo się nie przejmuję, bo ostatnie 2 miesiące były bardzo steresujące, a to jak wiadomo nic dla ciąży. Gdzieś czai się jednak malutki niepokoik, bo u mnie w rodzinie wszystkie kobiety z problemami "ciążowymi". Ginekolog twierdzi, że u mnie wszystko ok, ale tak najbardziej pogodę ducha pomaga mi zachować mój mąż,który z uśmiechem i zupełnie spokojnie mówi - będzie dobrzemjak się już teraz zaczniesz martwić, to jaki to wszystko ma sens? tak tomniej więcej brzmi w tłumaczeniu. Ech, zawsze pozostają wakacje w sierpniu na Francuskim wybrzeżu ) Serdeczne pozdrowienia dla szczęśliwych dwukreskóweczek Odpowiedz Link Zgłoś
olga32 Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 16.05.04, 19:45 Witajcie! Jeszcze nie bardzo w to wierze ale chyba sie udalo!!! @ spoznia sie 7 dni, mam wieczorne nudnosci ( tak jak przy pierwszym dziecku) i tak wogole dziwnie sie czuje... Jesli naprawde sie udalo to tak jak poprzednio czyli za 10 razem. Test zrobie chyba we wtorek... jak wytrzymam Odpowiedz Link Zgłoś
hariet Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 17.05.04, 09:25 Trzymam kciuki, aby to było TO ! ))) Rób szybko test i daj nam znać Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 17.05.04, 23:01 Dokładnie nie wyszło nic. w piątek zrobiałam o 5 rano test negatywny a o 11 przyszła nieproszona @. To mój pierwszy cykl starań więc jest ok. Pozdrowienia Ania Odpowiedz Link Zgłoś
olga32 Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 19.05.04, 10:18 Witam! Dziś 38 dc (zawsze miałam ok.28). Chciałam mieć pewność ,więc wczoraj byłam na badaniu krwi i o 13.00 odbieram wyniki. Już się nie mogę doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
czekaczka Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 19.05.04, 10:35 Witajcie, jestem tu nowa. I bardzo niecierpliwa. Tak mi się wydaje, że powinnam się dopisać do majowych starań, ale ostatnią @ miałam w kwietniu, to może awansem się załapie jeszcze do kwietniowych. Obecnie mam 27 d.c. około 8 dni od ewentualnego zapłodnienia, i się zastanawiam czy zrobić test. Podobno są takie, które wykrywają już 6 dniowa ciążę. Czy jest sens robić już test?? Odpowiedz Link Zgłoś
olga32 Re: I co wyszło......?- sama nie wiem :( 20.05.04, 11:56 Wczoraj odebrałam wyniki HCG - 16,5 mlU/ml - czyli norma dla 1-2 tygodnia ciąży(dolna granica). Problem w tym, że ja powinnam być w 3 -4 tygodniu ciąży, a póki co poziom HCG jest taki, że nawet zwykły test go nie wykrywa (dziś 39 dc). Dziś też zaczęłam plamić tak jak na początku okresu. Już sama nie wiem. Wizytę u lekarza mam umówioną na wtorek.Co Wy o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
olga32 Re: I co wyszło z kwietniowych starań? 20.05.04, 22:47 Już wiem, że nic... Straciłam to dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Olunia trzymaj sie:)) 21.05.04, 00:06 Olunia tak strasznie mi przykro, jestesmy z toba wszystkie co do jednej, mam nadzieje ze nastepnym razem sie uda. Nie poddawaj sie, pamietaj, NIE JESTES SAMA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś