22.06.11, 18:16
Po urodzeniu dziecka 2 lata temu moje cykle mają 25 dni. w 28 dniu zrobiłam test- negatywny, 22 dni później słabo widoczna 2 kreska, ale była. Dzisiaj byłam na USG, powinnam być w 6 tc, lekarz nie dopatrzył się serduszka, stwierdził, że w jamie macicy jest obecny pęcherzyk, ma płyn owodniowy, ale nie widział dziecka... sad Kazał czekać, za tydzień kolejne USG, ale nie kazał się nastawiać, ze z "tego" będzie ciąża... dziewczyny czy miałyście podobne sytuacje, jak to się skończyło? czy dzieciaczki są zdrowe? Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze i dziecku nic nie będzie...
Obserwuj wątek
    • carbonka Re: pomocy... 22.06.11, 18:17
      > Po urodzeniu dziecka 2 lata temu moje cykle mają 25 dni. w 28 dniu zrobiłam te
      > st- negatywny, 2 dni później słabo widoczna 2 kreska, ale była.
      miało być oczywiście 2 dni później a nie 22.
      • dzieciusie3 Re: pomocy... 22.06.11, 18:33
        U mnie w 7 tyg.nie było echa serca,9 też nie,11 też nie-w 12 miałam łyżeczkowanie.Ale pamiętaj mój lekarz od samego początku dawał mi nadzieję jednak Twój przypadek nie musi być taki jak mój.Będę trzymać kciuki smile
    • kasiak37 Re: pomocy... 22.06.11, 20:05
      jak na tym etapie mogl zobaczyc dziecko?
      Na tym etapie to pecherzyk lub najwyzej zarodek w wyzszym stadium podzialu(zalezy ktory to dokladnie tydzien).
      • carbonka Re: pomocy... 22.06.11, 20:54
        wiesz dla mnie zarodek to już dziecko...
        w poprzedniej ciąży w 6 tyg to już widzieliśmy bicie serduszka, lekarz mi nic nie powiedział dobrego, kazał się przygotować na to, że ciąży z tego nie będzie...chciałam się dowiedzieć, czy któraś z Was tez była w takiej sytuacji i czy mimo wszystko ciąża rozwijała się dalej...
    • katriel Re: pomocy... 22.06.11, 21:58
      Miałam podobnie w pierwszej ciąży.
      Skończyło się źle: zaczęłam krwawić, położyli mnie w szpitalu, ze dwa tygodnie później
      serduszko się w końcu pokazało, następnego dna poroniłam.
      Sorry.
    • adetka Re: pomocy... 23.06.11, 07:49
      należałoby zrobić przynajmniej 2 oznaczenia betaHCG, co 48h i czekać, zweryfikować na dobrym usg za tydzień
      • krzysiowa_mama Re: pomocy... 23.06.11, 08:17
        A ja Cię trochę pocieszę. U mnie w pierwszej ciąży w 6 tygodniu też jeszcze nie było serca - był tylko sam pęcherzyk i to trochę mniejszy niż powinien, jak powiedział mój lekarz. Betę miałam ładną i za 2 tygodnie jak poszłam na wizytę, to było widać już mini ludzia i serce i wszystko było ok. 2 ciąża od początku słaba beta - mierne przyrosty, pęcherzyk zatrzymał się na 4t2d i w 6 tygodniu nastąpiło samoistne poronienie. Ja radzę jak wyżej - zrobić betę 2 razy, sprawdzić przyrosty i jeśli nie wystąpią plamienia/krwawienia, spokojnie pójśc do lekarza na wizytę.
        Głowa do góry - jeszcze nie wszystko stracone! Ciąża może być po prostu młodsza... Pozdrawiam Cię i życzę pięknego serducha za 2 tygodnie! smile
        • annika23 Re: pomocy... 23.06.11, 10:07
          Słuchaj ja też jestem w 6tc (od zapłodnienia 4 tyg) i wczoraj na usg nie było akcji serca, widziałam tylko sam pęcherzyk z płytą zarodkową - ale ja się tym zupełnie nie przejęłam. Lekarz zapewnił mnie, że jest wszystko ok, a serduszko zobaczymy za 3 tyg na wizycie. Dla pewności zrób sobie betę i tak jak dziewczyny radzą za dwa dni powtórz. Uszy do góry- wszystko będzie dobrze.
          • natchniuza86 annika23 23.06.11, 10:32
            Jaka wielkosc ma Twoj pecherzyk? Ja ide jutro na usg (tez 6tc), ciekawa jestem, co zobacze. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok smile
            • annika23 Re: annika23 25.06.11, 10:01
              Kurczę nie wiemsmile Lekarz nie powiedział, a ja nie zapytałam i nawet opisu nie chciałam- cała jasmile
    • black.joanna Re: pomocy... 28.06.11, 20:28
      Sorry, że to napiszę. Nie widać jeszcze serduszka, a ty już masz suwaczek???
      • malabum Re: pomocy... 28.06.11, 21:43
        black.joanna napisała:

> Sorry, że to napiszę. Nie widać jeszcze serduszka, a ty już masz suwaczek???

no to pojechałaś dziewczynie... a dlaczego ma nie mieć?? Bo suwaczek twoim zdaniem, tworzy się po którym tygodniu i po ilu badaniach?
        -
        https://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9hknd4ag65.png
        • annika23 Re: pomocy... 30.06.11, 16:16
          Powiem szczerze, że wbiłaś mnie w ziemię black.joanno. A w czym przeszkadza suwaczek? Po pierwsze to, przecież chyba wszem i wobec wiadomo, że bijące na początku serduszko nie gwarantuje powodzenia ciąży. Moja bliska koleżanka straciła dziecko w 19tc - kiedy ponoć najgorsze zagrożenia związane z poronieniem już dawno mijają. A po drugie, dla mnie ten suwaczek jest właśnie taką nadzieją, że tym razem wszystko będzie dobrze i w lutym zostanę mamusią. Bądź zatem tak uprzejma i zostaw tego typu komentarze dla siebie. Pozdrawiam.
    • izazel Re: pomocy... 07.07.11, 18:12
      Przy moim 4 latku miałam USG 5tyg.5dniu (sprawdzałam ostatnio) i debilny lekarz powiedział mi pamiętam jak dziś że jest pęcherzyk ale wg niego nic z tego nie będzie. A teraz w 6 tyg. biło już serducho. Myślę żee musisz cierpliwie poczekać każda ciąża jest inna. Bądź dobrej myśli.

https://www.suwaczki.com/tickers/9ewnvfxmkeoy8lu6.png
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka