Dodaj do ulubionych

D-dimery... Bolą biodra, uda, kości miednicy...

23.10.11, 20:14
Od dłuższego czasu pobolewają mnie nogi. bodro bolało mnie od początku ciąży - myślałam, że może wyskoczyło z panewki albo coś...
Ale obecnie ledwo chodzę w ciągu dnia, a o spaniu w nocy mogę pomarzyćuncertain Żadna pozycja nie jest dobra. Bolą biodra okrutnie, uda rwą. Budzę się koło 3 i nie umiem zasnąc do rana, przerwacam się tylko raz z jednego boku na drugiuncertain
Zgłosiłam to Gin, ta skierowała mnie na oznaczanie D-dimerów. Sporo o tym czytałam i wiem, że w ciązy i tak poziom jest podwyższony...
Jak sobie radzicie z takim bólem???? Też tak macie????
Obserwuj wątek
    • carbonka Re: D-dimery... Bolą biodra, uda, kości miednicy. 04.11.11, 17:25
      miałam podobny problem w poprzedniej ciąży w 7 miesiącu, miałam iść do szpitala ale się nie zgodziłam bo .... była sesja, teraz początek 6 i znowu się zaczyna.... poprzednio to się ratowałam długimi, ciepłymi kąpielami i masażem, + przeciwbólowe, rewelacji nie było ale dało się jakoś żyć
      • mykejla Re: D-dimery... Bolą biodra, uda, kości miednicy. 05.11.11, 15:36
        No mi to nic nie pomaga, ani gorące kapiele, ani masaże. Spię z poduszką między nogami na lewym boku, to mała ulga,. albo z poduszka pod nogami jak leżę na łózku. Rano jest jeszcze ok, ale wieczorami nie umiem prawie chodzić. i doszedł ból od spojenia łonowego uncertain/ Czekam już na poród tongue_out bo ileż można smile)
        • niektorymodbija Re: D-dimery... Bolą biodra, uda, kości miednicy. 05.11.11, 15:58
          Zrob koniecznie te d-dimery, podwyzszony wynik moze swiadczyc np. o zakrzepicy zyl (stad bol nog). Oczywiscie nie musi, ale lepiej dmuchac na zimne.
          • mykejla Re: D-dimery... Bolą biodra, uda, kości miednicy. 07.11.11, 20:37
            dzisiaj byłam na badaniach, wyniki w środę. zobaczymy....
          • wrzesniowamama07 Re: D-dimery... Bolą biodra, uda, kości miednicy. 07.11.11, 21:56
            zakrzepicę w ciąży diagnozuje się przez USG, nie Di dimery - wyniki nie są miarodajne
            • niektorymodbija Re: D-dimery... Bolą biodra, uda, kości miednicy. 07.11.11, 22:31
              Z tego co wiem, robi sie i jedno i drugie.
    • katkra75 Re: D-dimery... Bolą biodra, uda, kości miednicy. 08.11.11, 10:24
      Mi przeszlo po porodzie, wiec jeszcze kilka tygodni i bedziesz miala z głowy... trzymaj sie, bo okropna ta dolegliwosc. Ja jeszcze spalam na takim wezy z motherhood. Ale czy ja wiem, czy to pomagalo, moze troche bylo lzej.
      • mykejla Re: D-dimery... Bolą biodra, uda, kości miednicy. 09.11.11, 18:43
        lekko podwyższony wynik, w granicach 700. tak więc Gin powiedziała, że to w ciąży standard. I te bóle to urok mojej ciążyuncertain no cóż zostało już niewiele, więc pewnie jakoś wytrzymam tongue_out
        • carbonka Re: D-dimery... Bolą biodra, uda, kości miednicy. 23.11.11, 17:51
          mnie napiernicza lewa strona a spać mogę tylko na prawej, z lewej nie wstanę, a jak spróbuje o się popłaczę z bólu... poprzednio zaczęło się w 7 miesiącu, ale najgorzej było 2-3 miesiące po porodzie. mi pomogła częściowo rehabilitacja.
          Życzę dużo wytrwałości i jak najmniej problemów smile
          • mykejla Re: D-dimery... Bolą biodra, uda, kości miednicy. 23.11.11, 20:40
            już się chyba przyzwyczaiłam tongue_out już się nie uskarżam choć ból nie minął ani nie zmalałuncertain
            Jakoś to muszę wytrzymać.
            De-dimery tylko trochę podwyższone - 700. Gin powiedziała, że taki urok mojej ciąży. No cóz, możliwe...
            • madziulaz Re: D-dimery... 4340!! 28.11.11, 16:17
              mnie nic nie boli...ale wynik mowi sam za siebie..
              jestem na clexane 40..jutro ide na kolejne badanie...zobaczymy czy sie zmienily
              • mykejla Re: D-dimery... 4340!! 11.12.11, 18:44
                No widzisz, a mi Gin powiedziała, że wynik w normie. A boli mnie bardzo sad Marzę już o porodzie tongue_out
                • madziulaz Re: Mykeila 16.12.11, 21:41
                  hmmm, ale Twój wynik to 700 a mój ponad 4000! więc rzeczywiście twój jest tylko troszę podwyższony
                  moja gin powiedziala ze jesli bym miala do 2,5 tys. to bylaby spokojna..
                  po dwóch tygodniach clexane 40 spadł do 3810...
                  bede robila w tym tygodniu kolejny pomiar , zobaczymy co teraz..
                  A co do bóli to niebezpieczne sa bóle wątroby i tylko o tych mi lekarka mówila.

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvzj44j9sjbkeey.png
                  https://www.suwaczki.com/tickers/8p3orjjgaqy6xiyp.png
                  Aniołki- II.2010 (9t.c.), X.2010 (11t.c.)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka