cztero.listna Re: Styczniowe testowanie :) 18.01.12, 08:01 ładnie się wszystko na liście kreci a ja mam anginę biorę antybiotyk ale poprosiłam o wersje dla potencjalnie ciężarnych nie wiem czy jestem a nie chce jeszcze bardziej naszkodzić ... co prawda przy takim świństwie jakie złapałam to naprawdę słaby start ... a poza tym to już mnie coś muli okresowo ... buuu ... zobaczymy. Za resztę niezmiennie trzymam kciuki &&&&&&&&& Odpowiedz Link Zgłoś
nuluska Re: Lista 18.01 18.01.12, 10:40 jolajolly....................................................01.01 --- dzieciusie3...............................................03.01 kotkowa...................................................03.01 --- kolejna-staraczka (6cs).............................06.01 --- monia456.3.............................................07.01 hanna79 (6cs).........................................08.01 --- prawdziwek5...........................................08.01 --- aniach23 (2cs)…......................................10.01 lily_00 (3cs)............................................10.01 hortensja_1 (5cs) ...............................14-15.01 --- kiecha3 (30 cs)........................................16.01 vocativa (9cs)..........................................17.01--- nuluska...................................................17.01 czarna_lacrimosa.....................................18.01 farfale (18cs)...........................................19.01 1aleks1 ..................................................20.01 --- cztero.listna ............................................22.01 karides....................................................24.01 kasiulitka .................................................24.01 kasi_ab....................................................24.01 aniutek.s (7cs) .........................................25.01 kotkowa (4 cs) .........................................27.01 7karola9( (31cs).......................................29.01 magdusia11 (4 cs)....................................31.01 witoldyna (3cs) ........................................31.01 biedro85 Jak u ciebie dziś? jestem w tej samej sytuacji, @ powinna przyjść wczoraj, nic nie boli jak zazwyczaj przed @, tempka piękna a na teście tylko jedna krecha iwcia-77 a jak u ciebie? ja tak kiedyś miałam że po owu potwierdzonej monitem miałam lutealną 18dni a testy i beta okazywały brak ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
biedro85 Re: Lista 18.01 18.01.12, 10:53 dziewczyny to czekanie jest bardziej denerwujace i stresujace niz examy na studiach nuluska: dziekuje u mnie bez zmian, co w zasadzie powinno cieszyc, Zwykle po obudzeniu @ juz mi towarzyszyla, dzisaj brak, Oczywiscie zatestowalam i wyszedl negatyw. ale powiem Wam ze sie jeszcze az tak bardzo nie przejmuje gdyz ciaza zazwyczaj widoczna jest ok 18fl. Wg. moich obliczen jest to moj 14dzien Buziaki dziewcznyny i nuluska glowa do gory, jeszcze nic straconego Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mendoza Re: Lista 18.01 18.01.12, 16:22 U mnie już po styczniowym staraniu, tempka w końcu wzrosła, ale dopiero w 18dc a nie 14-15 jak się spodziewałam. Możliwe więc, że wskocze na luty bo mi się cykl zapewne wydłuży. Poza tym 3 lutego mam wizytę u gina, zamierzam o wszystko wypytać, poprosić o badania (bo poprzednie były robione jakiś czas temu, coś na śluz, itp)... Odpowiedz Link Zgłoś
biedro85 Re: Lista 18.01 18.01.12, 17:35 u mnie nadal cisza w pt znowu zatestuje, a teraz ide zrobic sobie drzemke bo jestem meeega zmeczona Odpowiedz Link Zgłoś
hanna79 Re: Lista 18.01 18.01.12, 18:03 To bardzo dobrze, że jesteś mega zmęczona to bardzo dobry objaw ciążowy oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_lacrimosa Re: Lista 18.01 18.01.12, 18:13 Witam dawno nie zaglądałam niestety System Eliminacji Studentów Jest Aktywny (SESJA) a do tego praca i nie bardzo miałam czas na cokolwiek, gratuluję wszystkim zaciążonym spokojnych 9 miesięcy życzę, za resztę trzymam kciuki. Dziś miałam testować, ale że przypomniałam sobie o tym dopiero godzinę temu to stwierdziłam że jeszcze trochę zaczekam. Dziś jest mój 29 dc, zwykle cykle mam 28 dni ale bywały i takie po 24 i po 32 więc chyba jeszcze się wstrzymam. Piersi mnie jak co miesiąc bolą, podbrzusze też także @ wredna czerwona przyjdzie pewnie w nocy lub jutro. Nie chcę kolejnego rozczarowania i zobaczenia jednej kreski i tego czekania na okres i złudnych nadzieji że na test było za wcześnie... Eh dość już mam teraz innych stresów nie będę sobie dokładać, jak się coś wyjaśni to oczywiście napiszę, a na razie wracam do nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
niepewna85 Re: Lista 18.01 18.01.12, 19:44 witam Zaglądam tu czasem i mam takie pytanie. Lekarz przepisał mi od 16-25dc duphaston 1x1 dziś 36dc i w końcu przyszła @ ale jest jakas dziwna jak by to było tylko plamienie i wogóle nie czuje sie na @ i teraz nie wiem co robić bo mam od 5dc brac clo a do lekarza ide dopiero w poniedziałek a będzie to 6dc Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 niepewna85 18.01.12, 20:55 Kochana zrób test a jak masz możliwość zrób bete. Jeżeli okaże sie ze to jednak @ to od nowego cyklu radze mierzyć temp obserwować śluz i szyjkę wtedy będziesz wiedziała kiedy nastąpił skok i czy w ogóle. Ja biorę duphaston na skrócenie cykli od 16dc w tym cyklu skok nastąpił później 20dc czyli 4 dni od wzięcia pierwszej tabl i po tym jak objawy płodności zanikły fazę wyższych temp mam 11dniowa wiec spokojnie czekam na @ Wkleję ci moj cykl to sobie zobacz jak wygląda owulator.pl/1349 Zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
niepewna85 Re: niepewna85 18.01.12, 22:21 Dziękuje za odpowiedź jak na razie na @ to mi nie wygląda chyba że sie rozkręci. Pewnie zrobię test w piątek albo w sobotę jak tak bedzie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_lacrimosa Lista 19.I 19.01.12, 09:33 No i małpiszon wredny przyszedł także żegnam się z Wami odpuszczam co ma być to będzie jakby się udało to napiszę, ale bardzo w to wątpię olajolly....................................................01.01 --- dzieciusie3...............................................03.01 kotkowa...................................................03.01 --- kolejna-staraczka (6cs).............................06.01 --- monia456.3.............................................07.01 hanna79 (6cs).........................................08.01 --- prawdziwek5...........................................08.01 --- aniach23 (2cs)…......................................10.01 lily_00 (3cs)............................................10.01 hortensja_1 (5cs) ...............................14-15.01 --- kiecha3 (30 cs)........................................16.01 vocativa (9cs)..........................................17.01--- nuluska...................................................17.01 czarna_lacrimosa.....................................18.01--- farfale (18cs)...........................................19.01 1aleks1 ..................................................20.01 --- cztero.listna ............................................22.01 karides....................................................24.01 kasiulitka .................................................24.01 kasi_ab....................................................24.01 aniutek.s (7cs) .........................................25.01 kotkowa (4 cs) .........................................27.01 7karola9( (31cs).......................................29.01 magdusia11 (4 cs)....................................31.01 witoldyna (3cs) ........................................31.01 Odpowiedz Link Zgłoś
vocativa Pomóżcie proszę w interpretacji 19.01.12, 10:21 Szkoda Czarna_lacrimosaMam nadzieję,że luty będzie szczęśliwy Mam do Was pytanie o radę. Wpisałam sobie minusa bo w terminie spodziewanej miesiączki test wyszedł mi negatywnie. Okres zazwyczaj mam jak w zegarku po 12 dniu fazy lutealnej. Dzisiaj mam 15dpo test z rannego moczu negatywny(nie ma nawet cienia cienia kreski). I tu moje pytanie-jutro mam babski wieczór z przyjaciółkami i miałyśmy pić rum. Czy myślicie,że jeżeli jutro @ nie przyjdzie , a test wyjdzie nadal negatywny to mogę spokojnie pić czy raczej nie ryzykować?? Wklejam wykres, spójrzcie na niego proszę enpr.pl/1688 Odpowiedz Link Zgłoś
hortensja_1 Re: Pomóżcie proszę w interpretacji 19.01.12, 12:10 Ja to bym na Twoim miejscu granicę przesunęła... tylko w sumie nie wiem gdzie chyba na ten 21dc, ale nie wiem, może się wypowie ktoś mądrzejszy w kwestii NPR Odpowiedz Link Zgłoś
vocativa Re: Pomóżcie proszę w interpretacji 19.01.12, 12:38 Dzięki bardzo za odpowiedźMoże masz rację...Kurcze nie jestem dobra w sprawach nprowych(mimo,że zawsze tylko go stosowałam...) Ja się jakoś zasugerowałam tym,że w 17dc wyszedł pozytywny owulacyjny...Nie wiesz czy to w interpretacji wykresu ma jakieś znaczenie, czy powinnam patrzeć tylko na temperaturę?? I jestem w głupiej sytuacji...Jeżeli ma przyjść ta @ to chciałabym,żeby już to zrobiła bo nie cierpię tej niepewności...I jeśli znowu się nie udało i nie jestem w ciąży to chcę się chociaż z czystym sumieniem napić rumu z colą z przyjaciółkami Odpowiedz Link Zgłoś
nuluska Re: Pomóżcie proszę w interpretacji 19.01.12, 13:19 czarna przykro mi vocativa hmmm ciężko coś powiedzieć bo po pierwsze nie mierzysz o stałej porze tempki (chyba że wpisywałaś korygowane?) i to wpływa na wygląd wykresu i na jego analizę. Granicę wyższych na pewno bym przesunęła ale gdzie to ciężko powiedzieć ze względu na zaburzone tempki. Patrząc na test owu to granica wyższych czyli domniemana owu powinna być w ciągu 24-48 godzin po pozytywnym teście. Test owu nie wpływa na interpretację cyklu/ wykresu bo nawet pozytywny nie świadczy że owu na pewno była. Pik lh mógł być ale za słaby by pg pękł. Najlepszym rozwiązaniem była by beta bo daje 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
vocativa Re: Pomóżcie proszę w interpretacji 19.01.12, 13:42 Dziękuję Ci bardzo za odpowiedźNa wykres wpisuję rzeczywiste temperatury -nie korygowane. W sumie za Twoją radą i wcześniejszą radą Hortensji zmieniłam granicę wyższych temperatur i wykres nabrał sensu, bo wtedy tylko 2. dzień wyższych temperatur jest poniżej linii, ale ten pomiar był robiony ponad 2 godziny wcześniej niż zazwyczaj więc wszystko się zgadza enpr.pl/1688 Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia-77 styczniowe 19.01.12, 17:18 u mnie jednak dzisiaj pojawiła się @ także kolejny cykl stracony. pozdrawiam i życzę więcej II kresek Odpowiedz Link Zgłoś
biedro85 Re: Lista 18.01 19.01.12, 20:53 Nuluska a jak u Ciebie wygladaja sprawy? Jak sie czujesz? widac juz II ? tak Ci tego zycze Odpowiedz Link Zgłoś
nuluska Re: Lista 20.01 20.01.12, 12:10 jolajolly....................................................01.01 --- dzieciusie3...............................................03.01 kotkowa...................................................03.01 --- kolejna-staraczka (6cs).............................06.01 --- monia456.3.............................................07.01 hanna79 (6cs).........................................08.01 --- prawdziwek5...........................................08.01 --- aniach23 (2cs)…......................................10.01 lily_00 (3cs)............................................10.01 hortensja_1 (5cs) ...............................14-15.01 --- kiecha3 (30 cs)........................................16.01 vocativa (9cs)..........................................17.01--- nuluska...................................................17.01--- czarna_lacrimosa.....................................18.01--- farfale (18cs)...........................................19.01 1aleks1 ..................................................20.01 --- cztero.listna ............................................22.01 --- karides....................................................24.01 kasiulitka .................................................24.01 kasi_ab....................................................24.01 aniutek.s (7cs) .........................................25.01 kotkowa (4 cs) .........................................27.01 7karola9( (31cs).......................................29.01 magdusia11 (4 cs)....................................31.01 witoldyna (3cs) ........................................31.01 iwcia-77, cztero.listna przykro mi vocativa widzę że jednak @ zawitała biedro85 jak tam plamienie? u wczorajszy test popołudniowy nie pokazał 2 kreski, dziś mnie tempka spadła więc czekając na @ wpisuję sobie minus i spadam na luty Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
farfale Re: Lista 20.01 udalo sie! 20.01.12, 18:25 jolajolly...........................................01.01 --- dzieciusie3......................................03.01 kotkowa..........................................03.01 --- kolejna-staraczka (6cs)..................06.01 --- monia456.3........................,............07.01 hanna79 (6cs).................................08.01 --- prawdziwek5...................................08.01 --- aniach23 (2cs)….............................10.01 lily_00 (3cs)....................................10.01 hortensja_1 (5cs) .......................14-15.01 --- kiecha3 (30 cs).................................16.01 --- vocativa (9cs)....................................17.01 --- nuluska.............................................17.01 --- czarna_lacrimosa...............................18.01 --- farfale (18cs)....................................20.01 1aleks1 ............................................20.01 --- cztero.listna ......................................22.01 --- karides.............................................24.01 kasiulitka .........................................24.01 kasi_ab.............................................24.01 aniutek.s (7cs) .................................25.01 kotkowa (4 cs) ..................................27.01 7karola9( (31cs).................................29.01 magdusia11 (4 cs)..............................31.01 witoldyna (3cs)...................................31.01 Odpowiedz Link Zgłoś
hanna79 Re: Lista 20.01 udalo sie! 21.01.12, 12:44 Super!!! Gratulacje serdeczne, bo się troche naczekałaś Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: Lista 20.01 udalo sie! 21.01.12, 18:48 ja też gratuluję za całego serducha spokojnej ciąży Ci życzę Odpowiedz Link Zgłoś
farfale Re: Lista 20.01 udalo sie! 22.01.12, 21:17 Wielkie dzieki dziewczyny potwierdzam ze odpuszczenie pomaga a wrecz diagnoza - niewielkie szanse na naturalna ciaze.... Odpowiedz Link Zgłoś
cztero.listna Lista 19 stycznia 19.01.12, 18:01 No niestety angina chyba miała wpływ na przebieg cyklu. @ przyszła wczesniej i jeszcze strasznie bolesna ... nic to spadam na luty a wam życze szcześcia jolajolly....................................................01.01 - Odpowiedz Link Zgłoś
biedro85 Re: Lista 19 stycznia 19.01.12, 20:46 dziewczyny tak mi przykro, cos mi sie wydaje ze tez do Was juz niedlugo dolacze od samego rana bylam nie do zycia, obudzilam sie z dziwnym uczuciem, ktrorego do tej pory nie potrafie zinterpretowac, Mimo ze dzien zaczelam o 9 to od 13-17.30 spalam i nadal mam ochote spac Wszystko bylo by piekne i proste (tempka utrzymuje sie wysoko, bol piersi nadal jest i meeega zmeczenie) gdyby nie fakt ze zaczelam plamic i mam bardzo sile,ale krotkie skurcze i bole podbrzusza. Przeanalizowalam swoj cykl i mam cicha nadzieje ze owulka przesunela sie w czasie (nie robilam testow owulacyjnych) a fasolke stowrzylismy 9 lub 10 stycznia. Who knows a jak nie to wpisuje sie na luty i staran ciag dalszy oooooj moj biedny Malzo bedzie chodzic z opuchlizna hahaha Kochane uszy do gory i do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
biedro85 Re: Lista 19 stycznia 20.01.12, 13:40 Przyszla jest mniej bolesna i bardziej skapa..... ide na luty Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Lista 19 stycznia 20.01.12, 18:19 to i ja zaniżę statystyki... poproszę o ładnego minusika.. Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: Lista 19 stycznia 20.01.12, 19:13 Kiecha - cały czas wchodzę tu i zerkam, co na liście. To, że od 16-go (data Twojego testowania) tak długo Cię nie było dało mi nadzieję myśleć, że może może coś wyszło. Przykro miniezmiennie trzymam kciuki! Farfale - gratulacje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Lista 19 stycznia 21.01.12, 08:56 zapomniałam pogratulować!!! wielkie gratulacje i glaski dla płaskiego (jeszcze ;D ) brzucha!! no ja się biłam trochę z tym okresem.. pierwszy cykl na luteinie.. tempki szalały.. plamienie nie mogło się zdecydować czy jest plamieniem czy już krwawieniem.. w nocy ze środy na czwartek jelitówka i w ogóle prawie zatrzymanie okresu.. ale już poszzło... nadzieja poszła w las! Ale nie przejmuję się tym tak.. jednego dnia sobie popłakałam, i już mi dobrze.. Uczę się cierpliwości i godnie to znosić... przez chorobę odstawiłam wszystkie tabletki.. i na razie mi z tym dobrze.. może tak zostawię na jakiś czas... Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: Styczniowe testowanie :) 21.01.12, 22:27 Hej laski. Pewnie mnie jeszcze ktoś pamięta. Odpuściłam wszystkie starania, dość miałam mierzenia temperatury, robienia testów owulacyjnych i kochania na żądanie. Jedyne co, to jak byłam na święta w PL to poszłam do ginekologa, zrobił mi badania krwi i przepisał duphaston. Miałam brać 2X1 od 16 do 25 dnia cyklu, potem robić test i jak pozytywny to brać dalej. No to zrobiłam test zanim mi się skończyła pierwsza dawka... i pozytywny. Na razie cieszę się umiarkowanie, raz, że właśnie w tym tygodniu bym rodziła, a dwa, że to nawet nie termin @ jeszcze, choć cykle mam z reguły krótkie i regularne. No, ale może tym razem się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
konoska82 Re: Styczniowe testowanie :) 22.01.12, 10:34 Bialasek gratuluje! Ja tez w szoku - po poronieniu ospuscilam calkowicie wszystko. Nawet przestalam zapisywac kiedy mam okres (co jakies 2-3 msc ) i dzis zrobilam test, bo zwykle w koncu robie ten test, bo okresu nie widac i nie widac i... dzis od razu 2 grube krechy !? Nawet nie mam drugiego, zeby to sprawdzic! Nawet nie pamietam kiedy mialam ostatni okres, no masakra I ciagle w to nie wierze. Nie wierze, ze moge byc w ciazy... Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: Styczniowe testowanie :) 22.01.12, 12:39 Białasek75, Konoska 82 wielkie gratulację super wieści dziewczynki spokojnej ciąży życzę Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mendoza Re: Styczniowe testowanie :) 22.01.12, 13:05 Dziewczyny - serdeczne gratulacje! Potwierdzacie teorie, że warto czasem "odpuścić" i natura działa sama... Trzymajcie się ciepło i zdrowo! Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 bialasek75 22.01.12, 14:11 No wiesz jakie głupie pytanie przecież ze cie pamiętam nawet zastanawiałam sie co u ciebie hehe. Fajnie ze ci sie udało z tego co pamiętam to ty w UK tak jak ja daj znać od czau do czasu co u ciebie i jak tam sie toba w tej ciąży opiekują Bardzo sie ciesze spokojnej ciąży i zdrowego maluszka Odpowiedz Link Zgłoś
hortensja_1 gratulacje :) 22.01.12, 14:45 Dziewczyny, wielgachne gratulacje Zdrowej, spokojnej ciązy i szczesliwego rozwiązania Wam życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: aleks 22.01.12, 14:54 No to już moja druga ciąża, a nawet 3, jeśli liczyć tę poronioną w UK. Fakt, w grudniu już odpuściłam, jechałam na święta do PL, dałam sobie trochę na luz. Jedynie te badania zrobiłam w PL i duphaston zaczęłam brać. Może to on pomógł. A co do opieki w UK, to na pewno będę za jakieś 2-3 tygodnie błagać GP o skierowanie na dodatkowe USG, a jak się nie uda, to będę symulować, że brzuch boli czy mam krwawienia. Nie wytrzymam w niepewności do 12 tygodnia do planowego USG. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna79 Re: aleks 22.01.12, 22:23 bialasek75 ja równiez ciebie pamietam i serdecznie gratuluję!!!!! Spokojnej ciąży zyczę konoska również bardzo gratuluję!!!!! Jak miło, że co troszkę którejś się udaje... Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: Styczniowe testowanie :) 22.01.12, 22:28 No udaje się, udaje. W końcu jak pierwszy raz zapisałam się na listę oczekujących, to długa była na pół strony, a teraz dużo, dużo krótsza. Chyba do końca tego roku zabraknie starających, wszystkie będą zaciążone Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 bialasek75 22.01.12, 22:49 Kochana no wiem jak tu jest Wal od razu do położnej szkoda czasu na GP to one wszystkiego pilnują dawaj znać jak u ciebie Trzymam kciuki za maluszka Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek.s Re: Styczniowe testowanie :) 24.01.12, 09:37 mi też przy okazji uzupełniana tabelki proszę wpisać minus nie zapisuję się na luty, bo M wyjeżdża w delegację, więc i tak się nie uda mam nadzieję, że żadnej z Was w marcu nie zobaczę! Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: nie zdążę zatestować :) spadam na luty :( 23.01.12, 18:20 Usuwam się z listy bo dziś 29 dc a skoku temperatury jak nie było tak nie ma wpisana bylam na ostatni dzień stycznia więc nie ma sensu,żebym zaśmiecała listę skoro i tak nie zatestuję idę na luty się zapisać... jolajolly...........................................01.01 - Odpowiedz Link Zgłoś
karides Niepewność 24.01.12, 09:29 Cześć dziewczynki. Przede wszystkim bardzo serdeczne gratulacje dla wszystkich zaciążonych. Zaglądam tu codziennie ale jakoś tyle rzeczy ostatnio mam na głowie, że nic nie pisałam. Wczoraj już miałam wpisać sobie minusa bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na zbliżającą się @ ale, że nie przyszła to zatestowałam dzisiaj i.... sama nie wiem Dałabym sobie głowę uciąć, że jest druga kreska, ale jakaś taka niewyraźna,do połowy ciemniejsza, druga połowa prawie niewidoczna. Do tego ból podbrzusza identyczny jak na @ Okres mam dosyć nieregularny więc cieżko mi stwierdzić czy po prostu @ sie nie spóźnia. Gdyby nie to, że wielokrotnie pisałyście, że objawy są podobne to w ogóle już bym o tym nie myślala. W torebce czeka drugi test...Ufff wygadałam się Trzymajcie kciuki żeby to nie była tylko moja wyobraźnia. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulitka Re: Niepewność 24.01.12, 16:44 Witam. Zrobiłam rano test i mam podobną sytuację do karides, jedna kreska wyraźna czerwona za to druga, taki cień cienia. Okres mam nieregularny 26-29 dni, w sumie do czwartku wszystko może się wyjaśnić. Jedyny inny objaw niż przy @, są bardziej niż zwykle bolące piersi, poza tym nic szczególnego. Boję się...i nie wiem co o tym myśleć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mendoza Re: Niepewność 24.01.12, 20:59 kasiulitka, karides trzymam kciuki za Waszą drugą kreskę !!! Ja niestety, muszę uciec na luty, a może nawet i na marzec... Co prawda tempka nadal wysoka ale dziś pojawiło się plamienie. Kontrolnie robiłam test - negatywny więc to tylko kwestia dni / godzin kiedy @ zawita. To był mój pierwszy mierzony i obserwowany cykl - więc plus jest przynajmniej taki, że wiem o sobie więcej, nie mniej... miałam nadzieję, ze może tym razem się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
karides Lista 25.01 25.01.12, 09:48 Wygląda na to, że się udało! jolajolly...........................................01.01 --- dzieciusie3......................................03.01 kotkowa..........................................03.01 --- kolejna-staraczka (6cs)..................06.01 --- monia456.3........................,............07.01 hanna79 (6cs).................................08.01 --- prawdziwek5...................................08.01 --- aniach23 (2cs)….............................10.01 lily_00 (3cs)....................................10.01 hortensja_1 (5cs) .......................14-15.01 --- kiecha3 (30 cs).................................16.01 --- vocativa (9cs)....................................17.01 --- nuluska.............................................17.01 --- czarna_lacrimosa...............................18.01 --- farfale (18cs)....................................20.01 1aleks1 ............................................20.01 --- cztero.listna ......................................22.01 --- karides.............................................24.01 kasiulitka .........................................24.01 kasi_ab.............................................24.01 aniutek.s (7cs) .................................25.01 kotkowa (4 cs) ..................................27.01 7karola9( (31cs).................................29.01 witoldyna (3cs)...................................31.01 Odpowiedz Link Zgłoś
hortensja_1 Re: Lista 25.01 25.01.12, 09:52 Karides, gratuluje!!! i spokojnej ciąży życzę!!! I życzę, by końcóweczka była uśmiechnięta! Odpowiedz Link Zgłoś
karides Re: Lista 25.01 25.01.12, 11:11 Dziękuje Trzymam kciuki za końcówke listy Odpowiedz Link Zgłoś
nuluska Re: Lista 25.01 25.01.12, 12:18 Białasek75, Konoska 82, Karides gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
hanna79 Re: Lista 25.01 25.01.12, 13:53 karides ja również dołączam się gratulacji Spokojnej ciąży życzę!!! kasiulitka a jak u Ciebie rozwinęła się sytuacja? Mam nadzieję, że pozytywnie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulitka Re: Lista 25.01 25.01.12, 15:03 Hej! Wstrzymam się do jutra z testowaniem, jutro są urodzinki mojego synka, to byłby piękny prezent dla nas wszystkich. Pozdrawiam i proszę o trzymanie kciuków. Odpowiedz Link Zgłoś
cztero.listna Gratulacje 25.01.12, 17:01 naprawdę teraz się ładnie ciąże posypały szczere gratulacje i spokojnych ciąż Odpowiedz Link Zgłoś
aniach23 Re: Gratulacje 25.01.12, 19:57 Gratuluje dziewczyny i trzymam kciuki za reszte Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: Gratulacje 25.01.12, 21:46 Dziewczyny zaciążone. Wpadajcie na forum Paździenikówek, bo na razie jest puste i żywego ducha tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldyna Re: Styczniowe testowanie :) 25.01.12, 23:56 Ładnie nasza lista zaczyna wyglądać Ja sama nie wiem na co się szykować. Pregnyl podany tydzień temu w poniedziałek, owulacja miała być w ciągu 72 godzin. Niestety w wyznaczone dni źle się czułam i sobie odpuściliśmy. Jako, że nic nie było (kiedy być powinno, bo było dzień później) to poszłam z koleżanką na piwo w poniedziałek, odstresować się, bo ta lista to pewnie moja ostatnia na ok. rok (jeśli się nie udało będę próbowała dostać się na studia doktoranckie za granicę albo znaleźć tam pracę w swoim zawodzie). Od wczoraj brzuch boli mnie uporczywie, nie mocno, ale termoforem pomagam sobie. Takie lekkie skurcze (albo uczucie jak po potężnym wysiłku fizycznym), a na @ jeszcze za wcześnie (od poniedziałku przez 10 biorę duphaston). Mam nadzieję, że niczym się nie zatrułam, chociaż nic na to nie wskazuje. Chciałabym już wiedzieć co i jak, ale na test jeszcze za wcześnie Chociaż i tak na nic się nie nastawiam. Ale długo wyszło, ale musiałam się gdzieś wygadać, bo męża zadręczać już swoimi gdybaniami nie chcę Odpowiedz Link Zgłoś
annika23 Witoldyna:) 26.01.12, 09:26 Wiesz co ci powiem, los bywa bardzo przekorny, moja obecna ciąża jest właśnie z takiego "straconego cyklu", myślę,że niektóre dziewczyny jeszcze mnie pamiętają z testowań z zeszłego roku. Też się elegancko uraczyłam nalewką śliwkową, gdy dostałam plamienie (pomyliłam je z początkiem miesiączki), a potem Szok- dwie kreski, które niebawem wyjdą z brzucha Także pamiętaj- nigdy nic nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: Witoldyna:) 26.01.12, 09:39 Gratulacje dla świeżo upieczonych ciężarówek. Trzymajcie kciuki, bo jestem pełna nadziei. U mnie 13 dzień fl, żadnego plamienia, temp. w górę z 37 na 37.22, wrażliwe piersi i poza tym cisza na morzu. Jak na mnie to 13 dzień fl bez nawet plamienia czy bólu brzucha zwiastującego @ to dużo, więc czekam cierpliwie na rozwój sytuacji. Test chciałam robić jutro, ale może zrobię w sobotę, pewniejszy będzie. Lista ładna jest w tym m-cu, sporo nowych bobasków przybędzie Odpowiedz Link Zgłoś
witoldyna Re: Witoldyna:) 26.01.12, 18:28 Heh, ciekawe czy u mnie też tak bedzie. Brzuch znów mnie boli i nie wytrzymałam, wygrzebałam test i zrobiłam. Albo to halucynacje, albo jest tam cień cienia cienia. Test zrobiony teraz. Oczywiście jestem niemądra, bo jeśli nawet to nie halucynacja to jest to pewnie pozostałość po pregnylu. W każdym razie jeśli to nie ciąża to zaczyna mnie ból brzucha martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulitka Re: Styczniowe testowanie :) 26.01.12, 12:41 Witam. Są piękne dwie kreski, jedna jest trochę bledsza, ale nie da się jej nie zauważyć. Dziękuję za wsparcie. Jestem mega szczęśliwa Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: Styczniowe testowanie :) 26.01.12, 13:07 wow cudnie, następna!! Ja tez chce, ja tez! Odpowiedz Link Zgłoś
7karola9 Re: Styczniowe testowanie :) 26.01.12, 13:22 Ale fajnie lista wygląda Dużo uśmiechów. Gratulacje dla wszystkich "Ciężarówek" Trzymajcie kciuki za końcówkę listy i prześlijcie ciażowe fluidy jolajolly...........................................01.01 - Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy czy ktos mi powie o co chodzi :( 26.01.12, 13:48 @ dotslam w zeszla srode fakt byla dziwnna i skonczyla mi sie w sobote normalnie trwa 7 dni, wiec sie zdziwilam. Od tego wtorku znowu zaczelam plamic w srode sie nasililo i dzisiaj tez jest dosc silne krwawienie, ale nie jak okres tylko jak taka prawdziwa krew (nie wiem jak Wam to wytlumaczyc) cos mnie podkusilo i zrobilam dzisiaj test i wyszla druga kreska slabsza, ale widoczna i co teraz? czy to CB? jutro lece do Polski na HSG i wiem, ze sie wszystko wyjasni, ale pisze chyba o wsparcie jestem totalnie zalamana 23cs i taka nadzieje, ktora trwa tak krotko Odpowiedz Link Zgłoś
annika23 takajakwy 26.01.12, 15:36 Jeśli w jakikolwiek sposób Cię pocieszę, to ja w ciąży z moim pierwszym synem, w którą zaszłam przypadkowo ( 2 tygodnie po zabiegu łyżeczkowania) ciągle krwawiłam. W związku z tym, że nie planowałam tej ciąży, nie przyszło mi na myśl, aby zrobić test. Byłam natomiast u dwóch różnych ginekologów, bo ciągle krwawiłam albo plamiłam- w sumie trwało to ok. 2 tygodni. Każdy obstawiał zaburzenia hormonalne. Ciąża "wyskoczyła" dopiero w 8 tygodniu podczas rutynowego usg...Wiesz jaki przeżyłam szok, kiedy zobaczyłam te moje "zaburzenia hormonalne" w kształcie fasolki z bijącym sercem. Życzę tego samego Odpowiedz Link Zgłoś
hanna79 Re: takajakwy 26.01.12, 15:45 takajakwy życze Ci, żeby to było "zwykłe" krwawienie jakie często się zdaża przy ciąży w terminie @. Na pewno wiesz, że nie każde krwawienie jest groźne, ale różnie może być. Trzymam mocno kciuki za Twoją kruszynkę!!! Daj nam znać, jak będziesz coś więcej wiedzieć. Trzymaj się cieplutko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Re: takajakwy 26.01.12, 15:47 takajakwy, trzymam kciuki, żeby było dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: takajakwy 26.01.12, 23:28 dzieki dziewczyny przeplakalam dzisiaj cale popoludnie jutro sie okaze test powtorzylam i kreska ciemniejsza. zobaczymy..... Odpowiedz Link Zgłoś
nuluska Re: 27.01.12, 10:44 takajakwy trzymam kciuki żeby kreska ciemniała! witoldyna kochana wierzę że to nie pregnyl, że niedługo będziesz mamusią! Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: takajakwy 27.01.12, 13:21 Trzymam mocno kciuki. Skoro kreska ciemnieje, wiec moze, moze... Nadal krwawisz czy przeszlo? Odpowiedz Link Zgłoś
hanna79 Re: takajakwy 27.01.12, 16:54 takajakwy i jak u Ciebie dzisiaj? Trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
witaska Re: takajakwy 27.01.12, 20:37 Takajakwy - trzymam ogromne kciukiasy za Ciebie!! Mam ogromną nadzieję, że napiszesz nam zaraz, że jest mała dzidzia. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna79 Re: Styczniowe testowanie :) 26.01.12, 15:40 kasiulitka gratulacje!!! Super wieści Odpowiedz Link Zgłoś
kasi_ab Re: Styczniowe testowanie :) 26.01.12, 17:54 Ja dodaję minusiki, no cóż 7 miesiąc starań już za mną, mam nadzieję, że przede mną już mniej Gratuluję serdecznie wszystkim mamuśkom i trzymam kciuki za resztę! jolajolly...........................................01.01 - Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Re: Styczniowe testowanie :) 26.01.12, 15:48 Dziewczyny, gratuluję ciąży życzę spokoju i zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: Styczniowe testowanie :) 26.01.12, 18:51 Ja też się dopiszę do tej listy, coby statystyki poprawić. jolajolly...........................................01.01 --- dzieciusie3......................................03.01 kotkowa..........................................03.01 --- kolejna-staraczka (6cs)..................06.01 --- monia456.3........................,............07.01 hanna79 (6cs).................................08.01 --- prawdziwek5...................................08.01 --- aniach23 (2cs)….............................10.01 lily_00 (3cs)....................................10.01 hortensja_1 (5cs) .......................14-15.01 --- kiecha3 (30 cs).................................16.01 --- vocativa (9cs)....................................17.01 --- nuluska.............................................17.01 --- czarna_lacrimosa...............................18.01 --- bialasek (7cs).....................................19.02 farfale (18cs)....................................20.01 1aleks1 ............................................20.01 --- cztero.listna ......................................22.01 --- karides.............................................24.01 kasiulitka .........................................24.01 kasi_ab.............................................24.01 --- aniutek.s (7cs) .................................25.01 kotkowa (4 cs) ..................................27.01 7karola9( (31cs).................................29.01 witoldyna (3cs)...................................31.01 Odpowiedz Link Zgłoś
7karola9 Re: Styczniowe testowanie :) 30.01.12, 08:51 No niestety przyszła @. Nie wiem jak będzie z lutym, bo idę do szpitala na laparo. Trzymam kciuki za koncówkę listy. Mam nadzieję, że w marcu nie będzie już nikogo na liście jolajolly...........................................01.01 - Odpowiedz Link Zgłoś
sysia.0 Cześć kochane 30.01.12, 11:27 Może pamiętacie mnie z październikowej i listopadowej listy z grudniowej się wypisałam bo chciałam dać sobie spokój, wyluzować, wyłączyć się.... no i w tą sobotę czyli 6dni po spodziewanej @ zrobiłam test i wyszedł pozytywny, także wam życzę spokoju w staraniach i nic na siłę... wiem łatwo gadać jak się udało, ale mi to pomogło będę trzymać za was kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
ola1311 Re: Styczniowe testowanie :) 30.01.12, 11:46 No dziewczyny pięknie ta styczniowa lista wygląda wszystkim zaciążonym gratuluję i za resztę trzymam kciuki...w końcu się uda Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: Styczniowe testowanie :) 30.01.12, 12:44 Dziewczyny styczniowa lista jest piekna!! Tyle dzidziusiow Ja niestety przenosze sie na luty. Nadzieja byla duza, bo w 13 dniu fl jeszcze zero oznak @, temp w gore z 37 na 37.22, juz mialam dwie kreski w oczach szczerze mowiac. No ale dzien pozniej juz plamienie, bole krzyza, a potem juz @ w pelni, test negatywny. No to dopisuje swoj minusik. jolajolly...........................................01.01 - Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek.s Re: Styczniowe testowanie :) 30.01.12, 12:57 widzę, że nikt mi minusa nie wkleił i sama musze to zrobić gratuluję wszystkim zaciążonym!!!! jolajolly...........................................01.01 - Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy po wizycie w szpitalu... 30.01.12, 15:31 przylecielismy w piatek do Polski i odrazu mialam wizyte u lekarza. pecherzyka nie widzial i kazal zrobic BETE. w sobote trafilam do szpitala z podejrzeniem poronienia i diagnoza, ze juz po. wieczorem jednak lekarka przyszla z wynikami, i powiedziala, ze jest nadzieja. w niedziele mnie wypuscili na przepustke. i dzisiaj dostalam wyniki BETY wczoraj bylo 71, a dzisiaj 140 wiec powoli sie zaczynam cieszyc, ale jeszcze czekam na USG i mam nadzieje zobaczyc pecherzyk. jestem strasznie przerazona, ale i mam nadzieje szczesliwa Dziewczyny 22cs jest dla mnie szczesliwy jolajolly...........................................01.01 --- dzieciusie3......................................03.01 kotkowa..........................................03.01 --- kolejna-staraczka (6cs).....................06.01 --- monia456.3........................,............07.01 hanna79 (6cs).................................08.01 --- prawdziwek5...................................08.01 --- aniach23 (2cs)….............................10.01 lily_00 (3cs)....................................10.01 hortensja_1 (5cs) ......................14-15.01 --- kiecha3 (30 cs)...............................16.01 --- vocativa (9cs).................................17.01 --- nuluska..........................................17.01 --- czarna_lacrimosa............................18.01 --- bialasek (7cs).................................19.02 farfale (18cs)..................................20.01 1aleks1 .........................................20.01 --- cztero.listna ...................................22.01 --- karides...........................................24.01 kasiulitka .......................................24.01 kasi_ab..........................................24.01 --- aniutek.s (7cs) ...............................25.01 --- kotkowa (4 cs) ...............................27.01 --- 7karola9( (31cs)..............................29.01 --- takajakwy22cs.................................30.01 witoldyna (3cs)................................31.01 Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Re: po wizycie w szpitalu... 30.01.12, 15:37 takajakwy, trzymam kciuki Tyle się naczekałaś, zasłużyłaś na to i musi być dobrze naprawdę bardzo się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: po wizycie w szpitalu... 30.01.12, 16:22 takajakwy co za wspaniałe wieści.... śledziłam forum w oczekiwaniu na pozytywną wiadomość,ale ,że aż takiej się nie spodziewałam oby beta rosła książkowo,a na następnym usg pokazało się bijące serduszko sio z list testujących rozgość się na wątku z tego co mi się wydaje wrześniówki 2012 Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: po wizycie w szpitalu... 30.01.12, 16:53 dzieki dziewczyny, Beta przyrosla o 100 % w 24godz wiec mam nadzieje, ze to dobry znak, a termin bede miala na pazdziernik chociaz z data bedzie problem bo nie jest to ciaza z miesiaczki 22 grudzien, a tydzien temu tez mialam @, wiec nic nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
nuluska Re: po wizycie w szpitalu... 30.01.12, 17:32 takajakwy cieszę się oby teraz już było spokojniej! witoldyna a co u ciebie???? Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: po wizycie w szpitalu... 30.01.12, 18:43 takajakwy: trzymam mocno kciuki. Co chwilę zaglądam na to forum z oczekiwaniami na wieści od Ciebie. Co teraz, znowu beta? Kiedy masz kolejną wizytę. Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawianka.1 takajakwy 30.01.12, 21:22 to forum podczytuje od dość dawna - kibicowałam krzysiowej mamie i innym dziewczynom które juz oczekuja rozwiązania , cieszy mnie kazda buśka usmiechnieta ale najwieksza radośc daja wieści od weteranek - takajakwy trzymaj sie i myśl pozytywnie - ciesze sie Twoim szczęsciem i trzymam kciukasy . Od dwóch lat mój swiat to @ - jajeczkowanie i testowanie , miedzy tym wizyty u lekarzy itd... Ty dałaś mi nadzieje którą ostatnio mam w deficycie . Odpowiedz Link Zgłoś
witoldyna Re: po wizycie w szpitalu... 30.01.12, 22:48 Takajakwy - gratulacje ) Teraz pozostaje życzyć spokojnych 9 miesięcy Ja testu nie kupiłam, jutro kupię. Duphaston mam brać 10 dni, ostatnio lekarz kazał testować 9, stąd data 31 stycznia, ale teraz nie chcę się łudzić. Test w czwartek pokazał z cienia cienia cieniutką kreseczkę, ale w sobotę nie było już czym się łudzić. Nie mam żadnych objawów, żadnego bólu piersi, żadnej senności... Zaczęłam mierzyć temperaturę w tym cyklu więc nic nie mogę z niej jeszcze powiedzieć, poza tym dość różnie wstajemy, zdarza się o 8, ale też o 11 więc od kolejnego cyklu muszę się zdyscyplinować. Szkoda tylko, że teraz czeka mnie przerwa do października-listopada ze staraniami Myślę, że można mi wpisać minus, najwyżej 1 lutego poprawię, ale nie zapowiada się na to Odpowiedz Link Zgłoś
mgd20 [...] 31.01.12, 17:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy po kolejnej wizycie 01.02.12, 14:58 no niestety dziewczyny beta spadla i juz po wszystkim wczoraj przeplakalam caly dzien a dzisiaj jakos to leci. mam nadzieje, ze teraz szybko nam juz pojdzie. trzymam za Was kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna79 Re: po kolejnej wizycie 02.02.12, 09:21 ojej, przykro mi bardzo!!! No nie tak miało być... Trzymaj się cieplutko! Odpowiedz Link Zgłoś
witoldyna Re: Styczniowe testowanie :) 01.02.12, 11:06 Nijak nie mogę skopiować uśmiechów z listy więc nie wklejam jej, na szczęście zostałam tylko ja Niestety, dzisiejszy (specjalnie wytrzymałam do dzisiaj) test pokazał jedynie jedną kreskę, nie ma nawet cienia cienia. Tym samym odkładamy starania do października/listopada, gdyż chcemy się przeprowadzić za granicę i ja będę tym razem głównym żywicielem rodziny Dzięki temu, że mamy taki plan, nie jest mi aż tak ciężko jak mogłoby być, chociaż oczywiście jest mi przykro. Będę do Was zaglądała i Wam kibicowała i mam nadzieję, że gdy znów pojawię się na listach Was już tam nie będzie, a wręcz będziecie prawie rodzić Odpowiedz Link Zgłoś
7karola9 Re: Styczniowe testowanie :) 01.02.12, 12:03 Styczniowe podsumowanie: Testujących - 26 Pozytywny wyniki - 9 Negatywny wyniki - 17 Wyniki pozytywne stanowią 34,6% jolajolly...........................................01.01 - Odpowiedz Link Zgłoś
ola.otiska Podsumowanie - poprawka 02.02.12, 09:17 Niestety statystyki trochę spadną, ponieważ takajakwy napisała, że jednak sie nie udało więc trzeba będzie wyniki poprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: Podsumowanie - poprawka 02.02.12, 19:02 takajakwy: tak mi przykro. Zaglądałam tu z nadzieją. Musi w końcu się udać. Odpowiedz Link Zgłoś