beata3211 18.06.04, 11:18 Help!! Co robić w przypadku przeziebienia (ból głowy i zatok. lekki ból gardła), co można brać?? Jestem bardzo zmęczona a głowa mi sama opada. I chyba mam lekką temperaturę Poradzcie!! Beata i 19 tc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karina822 Re: Przeziębienie 19.06.04, 08:03 Witam... jamialam ten sam problem 2 dni temu...lekarz powiedzial, ze moge brac jedynie Rutinoskorbin i Wapno, napar lipy lub maliny na noc tez moze pomoc...a na bol gardla mozna wszelkie plukanki...ja dostalam "hasco sept"...pomogl dodam, ze jestem w bardzo wczesnej ciazy... zycze szybkiego powrotu do zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Przeziębienie 19.06.04, 10:23 Mozna wszystkie do ssania, na tym etapie ciazy juz wiekszosc syropkow, wapno z wit C (rutinoscorbinu nie, bo zweza naczynia krwionosne i moze prowadzic do mikrozatorow w lozysku), aliofil, w razie goraczki apap. Mozna na tym etapie bioparox jak naturalnie nie prezjdzie. pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
joannam7 Re: Przeziębienie 19.06.04, 10:58 Jeśli gorączka Ci wzrośnie a ból głowy okaże się nie do wytrzymania możesz zaaplikować sobie preparaty paracetamolu (Panadol, Efferalgan, Paracetamol),natrzeć skronie np: olejkiem Olbas (można również zrobić inhalację), a jeśli wierzysz w homeopatię weź oscillococcinum 3x dz fiolka. Gardło można wypłukać wodą z solą albo z wodą utlenioną. Do nosa (jeśli jest niedrożny ) możesz wkroplić 1-2 kropelki soli fizjologicznej lub posmarować np maścią majerankową. Życzę powrotu do zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś