micho77 07.07.04, 21:45 Szanowne Panie! Proszę o poradę którą z tych dwóch szkół wybrać? Dziękuję za pomoc. Michał Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna_maja77 Re: Polskie Centrum Edukacji czy M.Gierałda-Radoń 08.07.04, 12:14 Czesc, nie wiem jak ci poradzic - ukonczylismy z mezem tylko szkole rodzenia w PCE w systemie zajec raz/tydzien po 3 godz... program zajec - wyczerpal tematy ktore podaja na swojej stronie.zajecia prowadzone przez zasadniczo kompetentne i komunikatywne osoby w zaleznosci od tematu, w tym: - pani prawnik (prawa rodzicow a praca) - polozne ze szpitala sw.zofii - rozwoj prenatalny, o porodzie, opieka nad noworodkiem, karmienie piersia - dietetyczka i psycholog - o zywieniu mamy i relacjach rodzicow po porodzie. Zajecia - prowadzacy przygotowani, duzo informacji, mozliwosc pytan, prawie zawsze wrazenie ze mozna by jeszce wiecej i wiecej sie dowiedziec (skrypt obejmujacy program zajec dla wszytskich uczestnikow), zawsze w drugiej czesci - zajecia z technik oddychania i cwiczen przygotowujacych do porodu (ktore zasadniczo powinno sie praktykowac pozniej w domu...). Atmosfera mila, kilkanascie osob, sala nie za duza ale spoko, materace i worki sako do siedzenia, w przerwach woda+herbatka,ciasteczka. Generalnie moje wrazenia - jako osoby nie majacego bladego pojecia o byciu rodzicami dowiedzielismy sie, w skondensowanej i przystepnej formie, czego oczekiwalismy po takim kursie, o przygotowaniu i przebiegu porodu oraz o opiece nad noworodkiem - czyli tego co chcielismy. ja jeszcze sobie doczytywalam od tamtej pory, maz nie ma na to czasu...wiec taki kurs przydatny. co do cwiczen - mysle ze to wazne by byc razem aby partner wiedzial co i jak i dlaczego powinna robic partnerka... a czy to sie przydalo? jeszcze nie wiem - termin za 3 dni...jesli jeszce jakies pytania - moj email: anna_maja77@nospam.gazeta.pl pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
anna_maja77 Re: Polskie Centrum Edukacji czy M.Gierałda-Radoń 08.07.04, 12:17 Aha - tak mi sie przypomnialo, zdecydowalismy sie na ta szkole ze wzgledu na odpowiadajce nam ze wzgledu na prace terminy zajec (raz w tygodniu w piatek wieczor), ale sa tez opcje 2 razy /tydzien i krotsze zajecia...na ich stronie... bo jednak te 3 godz, a przewaznie robilo sie 3,5 godziny - mijaly szybko ale pod koniec mozna bylo byc zmeczonym... ale bylismy zadowoleni dostalismy tez certyfikat ukonczenia kursu a o innych szkolach nie wiem bo nie uczestniczylismy Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: Polskie Centrum Edukacji czy M.Gierałda-Radoń 08.07.04, 13:01 Chodziłam do szkołuy Małgosi Gierady -Radoń - bardzo sobie tę szkołę chwalę. Małgosia w bardzo przystępny sposób dla wszystkich młodych mam i tatusów prowadzi zajęcia (jedyna rzecz to trzeba się trochę przyzwyczać do jej szybkiego mówienia, co na początku bardzo mnie drazniło). Ponadto szkoła M. Gierady -Radoń jest z polecenia Szpitala na Żelaznej, Małgosia jest położną na Żelaznej i ja tam rodziłam, więc bardzo mi zależało też na tym aby "ciągnąć" wszytsko po jednej linii. Jedna z dziewczyn ze szkoły akurat w czasie porodu trafiła na dyżur Małgosi i u niej rodziła (oczywiście Małgosię można sobie "zarezerwować" do indywidualnego porodu co wiele dziewczyn uczyniło, ale wtedy 3 lata temu kosztowało to chyba 850zł.), powiedziąła, że jest bardzo, bardzo zadowolona. Ja polecam. aga Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz M.Gierada-Radoń 08.07.04, 13:04 Acha, zajęcia teoretyczne i praktyczne. Teoretyczne z Małgosią, z pediatrą i już nie pamiętam jeszcze z kim, praktyka, zajęcia z instruktorką od zajęć "ruchowych", metody prawidłowego oddychania w czasie porodu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
opieniek1 Re: Polskie Centrum Edukacji czy M.Gierałda-Radoń 08.07.04, 14:10 ja chodziłam do Malgosi i sobie chwalę. Niestety, nie można jej "wynająć" do porodu. Jest w ciąży i nie przyjmuje porodów. Baaardzo żałuję, bo planowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
micho77 Re: Polskie Centrum Edukacji czy M.Gierałda-Radoń 10.07.04, 22:06 Bardzo dziękuje wszystkim za opinię. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś