Dodaj do ulubionych

kwietniowy maluszek

29.07.04, 22:12
czy ktoras z mam czeka na kwietniowego maluszka lub malucha z konca marca?
Obserwuj wątek
    • kasia27 Re: kwietniowy maluszek 30.07.04, 07:49
      tak ja wink) zaraz na początku kwietnia .. to początki.. estem szczęśliwa i
      przerażona..
      • frati Re: kwietniowy maluszek 30.07.04, 22:54
        ja tez jestem bardzo szczesliwa , ale przerazona nie z powodu dzieciaka,
        poniewaz bardzo chcialam go miec, ale z jakis komplikacji czy nie daj Boze
        gorszych spraw czy to Twoj pierwszy aniolek?
    • sandra1301 Re: kwietniowy maluszek 30.07.04, 09:27
      Hej! Kilka dni temu dowiedziałam się że będę miała maluszka na 31 marca lub na
      1 kwietnia (Prima Aprilis, hi, hi)
      Tak więc witaj w klubie! Pozdrawiam
    • skaluz Re: kwietniowy maluszek 30.07.04, 22:46
      ja prawdopodobnie 27 marca,
      na razie prawie bezobjawowo poza zmeczeniem
    • susanka Re: kwietniowy maluszek 31.07.04, 08:30
      No to i ja sie dopisze. koncowka marca a dokladnie 27...chociaz z ta
      dokladnoscia to roznie bywa smile To moje pierwsze dziecko. Na razie wszystko gra,
      oprocz nudnosci poranno-wieczornych - ale takie ciazy uroki smile. Pozdrawiam
      wszystkie Mamusie i fasolki smile
      susanka
    • marotta Re: kwietniowy maluszek 31.07.04, 10:25
      Witajciesmile Ja też dopiero kilka dni temu dowiedziałam się że będę mamą. Będzie
      nas więcej ok 3 kwietnia. Jest to dla mnie zupełnie niespodziewana wiadomość,
      ale bardzo się cieszę. Teraz zaczynam gromadzić informacje bo jestem kompletnie
      zielona.
      Serdecznie pozdrawiam
      m.
      • mgg1 Re: kwietniowy maluszek 01.08.04, 14:18
        a ja wiem od piatku, ze jestem w ciazy- po 9 mies. staran, wiec chyba tez
        poczatek kwietnia lub koniec marca.To moja pierwsza dzidzia i jestem kompletnie
        zielona, przypuszczalnie grozi nam konflikt Moja grupa to ORH- , mojego meza
        ABRH+
        Dziewczyny powiedzcie jak zazywac folik? Ile mg?
        Jestem z Wami i Waszymi Fasolkami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Aha jak mam liczyc ciaze? Od 1 dnia po terminie miesiaczki?Do lekarza ide w tym
        tygodniu dopiero 1- wszy raz
    • marcysia_81 Re: kwietniowy maluszek 02.08.04, 10:52
      dołączam do listy marcowo-kwietniowych mamsmile
      ja szykuje się bardziej na kwiecień (3,4), ale nigdy nic niewiadomowink
      na razie pełno we mnie sprzecznych uczuć - radość miesza się z niepokojem.
      objawów ciążowych brak. pierwsza wizyta u lekarza jutro.
      napiszcie jak u was. maluszki dają już znać o sobie?
      • aneczka41 Re: kwietniowy maluszek 02.08.04, 17:55
        Witam wszystkie mamy bardzo serdecznie a zwłaszcza te z początku kwietnia.
        Właśnie przed chwilą zrobiłam test i wyszły dwie krechy. Bardzo się cieszę,ale
        jestem też bardzo przerażona. Napiszcie mi kochane dziewczyny czy od razu iść
        do lekarza czy może poczekać dwa tygodnie aż wszystko będzie już dobrze widać.
        Samopoczucie ogólnie dobrze poza małymi nudnościami i zawrotami głowy. Dodam,
        że to moja druga dzidzia,ale synek będzie miał we wrześniu siedem lat więc
        prawie już zapomniałam jak to jest na początku ciąży.
    • darriasz Re: kwietniowy maluszek 02.08.04, 17:57
      nawet wam zazdroszcze. ja tak czekałam rok temu. Ciąza to piękny okres w życiu
      kobiety... ale sie rozmarzylam
    • mikanm Re: kwietniowy maluszek 02.08.04, 19:55
      I ja się dopisuję - mi przypada koniec marca. lekarz jeszcze mi nie wyliczył,
      za to wyliczył to program na którym robiłam sobie wykres tempek wink a i na
      kalkulatorze gazety liczyłam i też koniec marca - chociaż 10 dni wcześniej od
      tego wyliczonego wcześniej wink
    • olencia Re: kwietniowy maluszek 03.08.04, 10:42
      ja prawdopodobnie poczatek kwietna, bardzo sie ciesze z tego powodu smile
    • sula_i_komary Do mgg1 :-) 03.08.04, 11:11
      Gratuluję!
      Folik -wystarczy 1 tabletka dziennie. Lekarze liczą czas trwania ciąży od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Na początku byłam zdziwiona, bo nasze wyliczenia miały dwutygodniową rozbieżność ( tyle, że ja z mężem liczyłam od dnia zapłodnienia smile) No i się przestawiliśmy : OM 03.06 - 9 tydzień smile
      pozdrawiam
      sula i bliźniaki
      • frati Re: Do mgg1 :-) 03.08.04, 12:06
        dlaczego od dnia ostatniej miesiaczki????? ja tez liczylam od dnia zaplodnienia
        wychodzi mi teraz poczatek 5 tygodnia a ma byc 7????
        pozdrawiam
      • mgg1 ludzie ja zwariuje!!!! 03.08.04, 12:33
        mieszkam zagranica i tutaj licza od zaplodnienia. W Polsce slyszalam, ze od 1
        dnia ostatniej miesiaczki( tzn,tej, ktora miala miejsce!!!)Powiedzcie mi wiec,
        w ktorym tagodniu jestem????
        22 czerwca (lub 23) mialam ostatnia normalna miesiaczke. Wyliczylam., ze ok.8
        lipca mialam owu, 27 lipca zrobilam 1-szy test, ktory nic nie wykazal, dopiero
        30 lipca pokazal dwie ,grube krechy w ciagu 1-2 sekundy
    • marcysia_81 Re: kwietniowy maluszek 03.08.04, 11:31
      byłam dziś u lekarza.
      termin wyliczył taki sam, jak ja (3 kwietnia); na USG dopiero za dwa tygodnie,
      bo przy moich długościach cykli (powyżej 30 dni) może być jeszcze za wcześnie.
      badania zaraz po USG, a na początku września następna wizyta. na razie mam
      tylko brać FOLIK, nie przemęczać się, dbać o siebie i niczym się nie przejmować.
      • aga_78k Re: kwietniowy maluszek 03.08.04, 12:22
        Witajcie
        ja też wyliczyłam sobie termin na 3 kwietnia, do lekarza ide w przyszłym
        tygodniu, mam nadzieje, że już będzie coś widać (7 tc.)
        Narazie objawów za bardzo nie mam, tylko boli mnie troche głowa i mam mdłości
        jak jestem głodna, no i jakos slodkich rzeczy nie moge jeść.
        To moja pierwsza ciąża i troche sie boje czy wszytsko bedzie wporzadku.
        Pozdrawiam
        • marcysia_81 Re: kwietniowy maluszek 03.08.04, 12:36
          no to mamy ten sam terminsmile
          a co do USG to podobno może być widać nawet w 5 tc., ale podobno lepiej robić
          później, bo wtedy dokładniej widać czy wszystko w porządku. do stwierdzenia
          ciąży wystarcza sam test (jeśli chodzi o wynik pozytywny, to pomyłka
          wykluczona). ja robie USG w 8 tc. - już nie mogę się doczekać smile
          aga, co do objawów to możesz ich nie mieć wcale, a mogą się też pojawić koło 7-
          8 tygodnia (tak powiedział mój lekarz) - wszystko zależy od stężenia hormonów.
          życzę jednak, żeby nie dopadły cię żadne ciążowe dolegliwości.
          pozdrawiam.
          • momu2 Re: kwietniowy maluszek 10.08.04, 21:47
            dołączam się do szczęśliwie oczekujących, mój maluszek jest drugim dzieckiem po
            13 latach. Czuję się więc niemalże jak pierworódka.Pozdrawiam.
    • gupik Re: kwietniowy maluszek 09.08.04, 22:05
      No to jeszcze ja! smile)))
      Jak dobrze pójdzie - urodzi się w połowie kwietnia! smile To moja pierwsza ciąża i
      wszystko dla mnie jest nowością smile
    • kamilka_84 Re: kwietniowy maluszek 10.08.04, 22:01
      My mamy termin na 3 kwietnia, byłam już u lekarza i robiłam usg-dostałam pierwsze zdjęcie mojej małej kropeczkismile, to moja pierwsza ciąża, czekałam na nią od listopada, strasznie się cieszę
      Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy
      smile
    • klusunia Re: kwietniowy maluszek 10.08.04, 22:04
      25 marzec to My
    • antalya1 Re: kwietniowy maluszek 10.08.04, 22:11
      Witam przyszłe mamy
      jestem w 7 t.c. i zrobiłam już wszystkie badania podstawowe na krew ( toxo +
      Wassermann + przeciwciała), w piatym tygodniu na USG nic nie widziałam ale
      lekarz dostrzegł jakąś plamkę ( oczywiście test wyszedł pozytywnie)
      Czy któraś z Was ma bole w podbrzuszu jakby w szyjce? Lekarz kazał mi brać
      duphaston a to czysty progesteron! Ale mi przynajmniej przeszło!
      Oczywiście żadnych mdłości ale nie mogę nawet spojrzeć a co dopiero zjeść coś
      słodkiego - może to i dobrze dla dziecka , pozdrawiam!
    • indiaaa Re: kwietniowy maluszek 12.08.04, 10:23
      razem z moim groszkiem wpisujemy się na listę 7 kwiecieńsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka