Dodaj do ulubionych

3 ciąża 39 lat

28.08.15, 15:53
Czy są tu jakieś kobitki takie jak ja, czyli starające się o 3 ciążę w wieku 39 lat?? Mam już dwie cudne córeczki, 10 i 5, i bardzo bym chciała jeszcze jedno dziecko...

Napiszcie proszę o swoich staraniach, czy myślicie, że w tym wieku są jeszcze szanse na zajście w ciążę i czy nie uważacie, że to już trochę późno (cały czas to słyszę od mojej mamy sad()

Pozdrawiam cieplutko,
Ola
Obserwuj wątek
    • pudelek09 Re: 3 ciąża 39 lat 28.08.15, 22:01
      ja w grudniu koncze 39lat a na dziś mam termin porodu trzeciego dziecka-synka,mam już dwie corcie-18l i 4l.
      ja zawsze marzyłam o trójeczce i to się spelnilo,ale tatuś tez niby miał ze mna takie plany,teraz się zmyl,ale to już osobny watek
      my akurat ta ciaze i poprzednia mielismy z in vitro,wiec nie bd się rozwodzic o szansach.najlepiej skonsultuj to ze swoim ginekologiem(pewnie zaleci jakies podstawowe bad,zrobi usg,ocene cyklu
      nie uważam ze za pozno,chcialam zdazyc do 40-stki(jakos tak sama myslalam-ostatni dzwonek...ale jakby się nie udało to bym podeszla i po 40,jakbym miała inna sytuacje)
      nie sluchalam nikogo czy za pozno,albo ze mam już dwojke,mowilam,ze to nasza sprawa i nikomu nic do tego
      Jeżeli Wy chcecie to jest najważniejsze!poza tym jak nie teraz to kiedy? nie rezygnuj z marzen,planow bo ktoś cos gada,narzuca itp.
      Powodzenia w staraniach
      • parvati2 Re: 3 ciąża 39 lat 28.08.15, 22:36
        Gratuluję!!! I życzę Tobie i dzieciaczkowi duuużo zdrówka i jak najwięcej przespanych nocy smile
        Dzięki za dobre słowo i nadzieję. Masz rację, że innym nic do tego.
        Daj znać, jak urodzisz. Trzymam za Was kciuki!
        Ola
    • furtaszek Re: 3 ciąża 39 lat 29.08.15, 10:17
      38 lat i termin na październik br smile W domu dwoje dzieci 13 i 8 lat. Ciąża naturalna, więc da się wink
      Kwestia wieku czy to późno czy nie jest uważam kwestią indywidualną. Jeśli masz poczucie że chciałabyś mieć jeszcze jedno dzieciątko to jest to twoje poczucie i twoja potrzeba. Ja niekoniecznie zwracałabym uwagę na zdanie innych, chyba że męża smile Dla mnie ważne było zdrowie, gdybym była schorowana nie podjęłabym świadomej decyzji o ciąży. Poza tym uważam, że Ktoś tam na Górze czuwa i wspiera nie tylko w podejmowaniu decyzji ale też w realizowaniu naszych planów smile Życzę ci odwagi w podjęciu dobrej dla ciebie decyzji smile pozdrawiam
    • lidek0 Re: 3 ciąża 39 lat 29.08.15, 13:28
      Najważniejsze teraz to dobrze się do ciąży przygotować i porobić badania, żeby skrócić czas starań. Ja w wieku 40 lat zakończyłam starania o dziecko.
    • kasik1976 Re: 3 ciąża 39 lat 29.08.15, 19:23
      witam smile w lipcu skończyłam 39 lat termin porodu mam na 29 wrzesień smile to mój trzeci synuś będzie.Jak staraliśmy się o drugiego syna to w międzyczasie brałam CASTAGNUS i po 3 cyklach byłam w ciąży więc przy trzecim też go brałam (2 cykle).Nie słuchaj ludzi tylko swojego serca,młoda kobitka jesteś.Moja sąsiadka ma 34 i jak zaszła w ciąże to jedna jędza jej powiedziała że jest za stara już na dziecko.MASAKRA.POWODZENIA.
      • marta773 Re: 3 ciąża 39 lat 20.09.15, 17:43
        38 l at i trzecia ciąża . Termin na 7 styczeń 2016r. Wprawdzie my już nie planowaliśmy więc nasz syn bo będzie chłopak to wpadka, zaskakująca tym bardziej że choruje na Hashimoto i nawet endokrynolog się zdziwiła że zaszłam w ciążę przy tej chorobie więc tak chyba musiało być.
        • car.in Re: 3 ciąża 39 lat 03.11.15, 22:53
          No patrzcie ja też Hashimoto i 3 dzieci na koncie. Wiek 41 lat od roku starania o czwartego dzidziusia. Nie zastanawiaj się nawet jeśli to Twoje marzenie.
    • alamama77 Re: 3 ciąża 39 lat 09.11.15, 14:37
      Cześć smile Mam 38 lat i za 2 tyg rodzę trzecie dziecko. Zdecydowaliśmy się świadomie, chcielismy mieć trójke. W ogóle nie słucham opinii innych ten temat, ale szczerze mówiąć nikt nic i nie mówił. Prawie od początku byłam na zwolnieniu. Z samą ciązą raczej żadnych problemów nie mam, ogólnie polecam smile Chętnie nawiążę kontakt z inną mamą w podobnym wieku z Gdańska, by wspólnie cieszyć się maluchami smile
      Pozdrawiam, ala_mama38@wp.pl
    • anlog Re: 3 ciąża 39 lat 17.11.15, 21:59
      Mam 40 lat, w sierpniu po powrocie z wakacji podjęliśmy decyzję o jeszcze jednym dziecku. Dziś jestem w 9 tygodniu ciąży. Skoro udało się tak szybko, to znaczy, że nie jest za późno smile
    • ewaq Re: 3 ciąża 39 lat 18.11.15, 23:09
      za niespełna godzinę moje 39 urodziny, a 2 tyg.temu urodziłam trzecie dziecko.
      Nie słuchaj mamy, tylko tego, co Ci serce podpowiada! smile
      Powodzenia!
    • 1_beata_k Re: 3 ciąża 39 lat 28.12.15, 11:41
      Niedawno skonczylam 39 lat, W trzecia ciaze zaszlam w pierwszym cyklu staran - bez zadnego problemu. Teraz 4 miesiac. Tyle, jesli chodzi o biologiczne szanse zajscia z ciaze - inna sprawa to to, ze mam duzo mniej sily niz w poprzednich ciazach (mam dwoje dzieci).
      • necia27 [...] 29.12.15, 10:26
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • diamonds7 Re: 3 ciąża 39 lat 02.01.16, 12:50
      Bardzo proszę przyszłe mamy o wypełnienie anonimowej ankiety dotyczącej stanu wiedzy kobiet w ciąży na temat żywności funkcjonalnej smile poniższa ankieta ma formę testu smile dzięki czemu będziecie Panie mogły sprawdzić co wiecie na temat tej nowej żywności jak również dowiedzieć się czegoś nowego w tym temacie
      Zapraszam i dziękuję za każdą udzieloną odpowiedź smile
      link:
      www.survio.com/survey/d/A8P9P2V9I2U9T6K7K

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka