pdubno 17.10.04, 10:49 Poradzcie mi prosze jakie lozeczko , jakiej firmy najlepiej kupic dla dizecka.Jakie funkcje powinno miec i co jest potrzebne? Nie cche przeplacic za niepotrzebne funkcje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bettinaj Re: Jakie ŁÓŻECZKO dla noworodka? 17.10.04, 11:48 Ja polecam: - kilka poziomów stelaża - wyjmowane szczebelki (możliwość ucieczki dla starszego dzieciaczka)hihihi - kółeczka też są przydatne np. przy zmianie "nocnej" położenia łóżeczka - co do szuflady to niespecjalnie mnie się ona przydała (jest płaska i w zasadzie niewiele tam trzymalam) W zasadzie to tyle)) pozdrawiam i zycze udanych zakupów beata Odpowiedz Link Zgłoś
mamalina Re: Jakie ŁÓŻECZKO dla noworodka? 17.10.04, 20:14 Konieczne: min. 3 poziomy dna, rozstaw szczebli uniemożliwiający przełożenie głowy, rozmiar materaca uniemożliwiający zaklinowanie rączki lub nóżki. U nas się dobrze sprawdziło łóżeczko-kołyska: duże jak ł., na płozach jak k. Ma możliwość montażu kółek zamiast płóz. Nie ma niestety wyjmowanych szczeble, co teraz (córeczka ma prawie 2 lata) by się przydało: chyba coś zakombinujemy w tej kwestii. Warto zwrócic uwagę na wymiary ł. i pościeli: my mamy łóżeczko ze Świata Dziecka a pościel z Ikei, więc prześcieradła musimy kupować w ŚD, a w I poszewki, bo się wymiary nie zgadzają. Polecam przy okazji podgumowane prześcieradło pod zwykłe, na różne awaryjne sytuacje (myśmy już mieli nawet i zatrucie pokarmowe poł. z wymiotami i trzykrotną zmianę pościeli w jedną noc...) Pozdrawiam, Mamalina Odpowiedz Link Zgłoś
erinka Re: Jakie ŁÓŻECZKO dla noworodka? 22.10.04, 16:27 sluchajcie, a co powiecie o kupnie lozeczka turystycznego? mam wielka ochote na graco contour electra, ale nie jestem do konca przekonana ze wzgledu na cene - mam pewne ograniczenia finansowe. jest estetyczne, moze pelnic funkcje i lozeczka i kojca, latwo sie sklada (co mi ulatwi podroze pomiedzy babciami)i ma te bajery w stylu melodyjek, pałąków i wibrujacych materacy - ponoc rewelacyjnie sie sprawdzaja. ale czy mozna takie lozeczko traktowac jako codzienne lozeczko dla maluszka??? nie kupie dwoch - takiego i tradycyjnego drewnianego, ze zwgledu na koszta... Odpowiedz Link Zgłoś
opieniek1 Re: Jakie ŁÓŻECZKO dla noworodka? 24.10.04, 14:49 łóżeczko turystyczne nie sprawdzi się dla noworodka. Nie ma regulacji poziomu, dziecko leży nisko. Po porodzie nie będziesz miała siły, żeby je tam wsadzać i wyciągać. Wydaje mi się, że to łóżko dla większego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Jakie ŁÓŻECZKO dla noworodka? 24.10.04, 19:27 Jeżeli mogę coś doradzić, to przejrzyj sobie strony firm Drezex i Klupiś - solidne polskie łóżeczka i atrakcyjne cenowo. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak errata 24.10.04, 19:30 aguszak napisała: > Jeżeli mogę coś doradzić, to przejrzyj sobie strony firm Drezex i Klupiś - > solidne polskie łóżeczka i atrakcyjne cenowo. > Pozdrowionka > oczywiście Drewex www.drewex.com/ i Klupiś (nie ma strony www, ale można te łóżeczka znaleźć na tej stronie www.baby.com.pl/ jeszcze raz pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
alcantra Re: errata - jest strona Klupsia 27.10.04, 17:26 Hej Aguszak, oczywiście, że Klupś ma swoją stronę: www.klupś.pl poza tym na www.tomi.com.pl też można zobaczyć łóżeczka (gigantyczny wybór) wraz z cenami. Klupś niestety nie prowadzi sprzedaży wysyłkowej i cen też nie podaje. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
norunio Re: Jakie ŁÓŻECZKO dla noworodka? 24.10.04, 21:40 Bardzo fajne rozwiązanie mają meble Voxa, łóżeczko rośnie razem z dzieckiem i po jakimś czasie można z niego zrobić mały tapczanik Niestety nie znam ceny ale w najbliższym czasie sprawdzę... Odpowiedz Link Zgłoś
blamblam Re: Jakie ŁÓŻECZKO dla noworodka? 27.10.04, 13:56 Ja mam od roku Klupsia. Jestem b zadowolona. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_i_kijanka Re: Jakie ŁÓŻECZKO dla noworodka? 28.10.04, 08:42 Ja mam drewexu właśnie takie które potem będzie tapczanikiem, narazie nam się sprawdza, ale mały ma dopiero 5 mc pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kama_msz Re: Jakie ŁÓŻECZKO dla noworodka? 01.11.04, 18:39 co do lozeczek "klupsia" to praktycznie wszystkie modele sa na allegro i to nie uzywane,w cenach duzo nizszych niz normalnie. my chyba wlasnie takie sprawimy naszemu malenstwu-lozeczko z kolyska,wyjmowanymi szczebelkami i trzema poziomami.mam tylko nadzieje,ze maluszek bedzie chcial w nim spac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś