kluseczka74 Re: luteina???????????????? 02.02.05, 18:23 Hej Luteina jest hormonem ciałka żółtego, pochodną ( sztucznym - jeśli podawanym z zewnątrz) progesteronem. A ten z kolei to hormon ciąży. Jeśli masz go za mało to ciąża jest zagrożona. Luteinę stosuje się przy cyklach bez owulacyjnych - lecznie ich, przy problemach z zajściem w ciążę, przy wczesnych ciążach zagrożonych, plamieniach we wczesnej ciąży ( ja jestem tego przykładem a dziś kończę 38tc). Luteina i Duphason są to te same preparaty tyle, że opakowanie Luteiny kosztuje 3,5 a Dupahason duuuużo więcej. Luteinę brałam od 6tc ( planienia nie znanego pochodzenie i poprzednia martwa ciąża) do 14tc kiedy łożysko przejęło funkcję ciałka żółtego i zaczeło karmić moją Fasolkę. Dziś Fasolka ( odpukać ) ma się dobrze i waży okolo 3500-4000 gram i coś nie spieszy się na ten najlepszy ze światów . Pozdrawiam Kluseczka i Człowieczek Odpowiedz Link Zgłoś
iwi-monia Re: luteina???????????????? 02.02.05, 18:49 "KLUSECZKO" BAardzo Ci dziekuje !pa Odpowiedz Link Zgłoś
lenka30a Re: luteina???????????????? 04.02.05, 09:41 to twój suwaczek <a*href="http://lilypie.com/ca* che2/25/01525041.*png">suwaczek </a> usuń te trzy gwiazdki, wstaw do sygnaturki, zaloguj się ponownie i powinno byc ok Odpowiedz Link Zgłoś
lenka30a Re: luteina???????????????? 04.02.05, 11:08 Oj nie kochana, ale jak chcesz to ci pomogę go zrobic!!to dla dziewczyny która Ci odpowiedziała, chciałam zeby miała zamiast tych literek jakis fajny napis, taki jak jej będzie odpowiadał Odpowiedz Link Zgłoś
annq Re: luteina???????????????? 04.02.05, 19:27 hej Kluseczko! to bardzo fajne co napisałaś! niby wiem te wszystkie rzeczy o luteinie...tylko to zupełnie nie o to chodzi... poroniłam pół roku temu w 13tc teraz jestem w 8tc i długo nie wiedzialam czy w ogole moge sie cieszyc. mialam plamienie na poczatku i też lykam luteinke i dzieki Tobie utwierdzam sie w mojej nadziei i radosci ze tym razem wszystko bedzie dobrze pozdrawiam i zycze szczesliwego wykluwania! ann Odpowiedz Link Zgłoś
kluseczka74 Re: luteina???????????????? 04.02.05, 20:52 Hej Annq Cieszę się, że mogłam Ci pomóc. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoją Fasolkę. Wierzę, że napewno Ci się uda tym razem. Aby do tego 14-16tc. Potem aby do 24 - 26tc a potem to już z górki.Hihhihi. A jaka ta góra to ja teraz wiem najlepiej hahahaha. Luteina smaczna nie jest ja ją stosowałam ,, od dolnie" bo i bez niej było mi niedobrze. Trzymajcie się cieplutko i mocno. Wszystko co najlepsze jeszcze przed Wami. Pozdrawiam Kluseczka i ociągający sie z przyjściem na świat Człowieczek. Odpowiedz Link Zgłoś