Dodaj do ulubionych

Ciężaroweczki-koniec listopada

• marcia81 Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 12.04.05, 14:35
      Czesc dziewczyny, co tam u was????
      • denay no to i ja... 12.04.05, 15:23
        .. sie dopisuje smile
        Na razie termin na 19listopada, ale jak znam zycie urodzi sie pozniej smile W sam
        raz przyszlej Babci w prezencie (moja Mama ma urodziny i imieniny w tym czasie).
        Czarne oko juz bylo widac w zeszla srode (usg dopochwowe i normalne przez
        powloki brzuszne) smile)) a na kolejne USG za tydzien - pewnie bedzie seduszko smile))
        Tez ciage spie (a taka piekna pogoda) i strasznie marudze.
        • szymon20042 Do farpakion 12.04.05, 15:59
          Witam,
          ja rowniez jestem w listopadowej ciazy (20.11). Mam juz w domu 14 miesieczniaka
          Szymka. Przeczytalam ze mieszkasz w UK i chcialam sie Ciebie podpytac, jak tam
          wyglada opieka nad ciezarnymi. Moj maz pojechal juz pod koniec marca a my mamy
          do niego dolaczyc w polowie maja.
          Przyznam, ze strasznie sie martwie jak damy sobie tam rade szczegolnie, ze moj
          maz duzo pracuje.
          Jak tam pojedziemy to musze od razu znalesc lekarza i dla siebie i dla malego a
          nasluchalam sie bardzo niepochlebnych rzeczy o uk'owskiej sluzbie zdrowia.
          Jak mozesz to odpowiedz na adres golabki@o2.pl

Bardzo dziekuje
          Agnieszka
          • mama_ania1 Re: Do farpakion 12.04.05, 17:32
            Właśnie wróciłam z wizyty u lekarza i widziałam moja 13 cm fasolkę termin mam
            na 21 listopada ale mam nadzieję,że urodzę po 22 listopada bo nie chcę mieć
            małego skorpiona.
            • marcia81 Re: Do farpakion 12.04.05, 17:48
              Bardzo gratuluje, ale twoje malenstwo ma pewnie 13mm a nie cm smile))))
              • joanna1982 Re: Małe zmiany 12.04.05, 21:57
                Hej dziewczyny! Ja jutro śmigam na USG i zobaczymy jak to bedzie jutro wam
                napisze co i jak. Kurcze tak fajnie sie czułam a tu nagle mdłości mi przyszłysad
                i to takie paskudne że nic zrobić nie moźna. Ale jakoś sobie radze. No i w
                weekend padłam poprostu ze zmęczenia i jak byłam u rodziców to oni zajmowali
                się małą a ja pospałam sobiesmile. Jutro ide do lekarza i zobacze co z moim
                serduszkiem ale wyniki pani doktor dziesiaj widziała i mówiła że są w normie smile.
                Pozdrawiam Was i Wasye fasolki.
                Do jutra
                • marcia81 Re: Małe zmiany 13.04.05, 18:55
                  Asiu trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte!!!!!!!!!
                  Koniecznie daj znac jak tam twoje male brzdace.
                  marcia
          • farpakon Re: Do farpakion 13.04.05, 18:29
            hej, to jestesmyw podobnej sytuacji, bo to tez moja II ciaza, a moj maly ma 19 miesiecy. przeczytalam maila, ale nie moge teraz ci odpisac, bo sa problemy technicze.
            a w skrocie, opieka nad ciezarna w uk jest zupelnie inna od polskiej. zreszta nie tylko w uk. ja osobiscie sobie chwale, maja zroworosadkowe podejcie do zdrowej ciazy.
            zapraszam cie na forum edziecko>swiat, gdzie udziela sie wiele mam z uk. tak wielokrotnie byly poruszane tematy opieki zdrowotnej i nie tylko. co prawda wiele osob niekorzystnie sie wypowiada ogolnie o sluzbie zrowia, ale zaden system nie jest doskonaly (szczegolnie bezplatny), a poza tym zalezy od lekarza, etc. ja chyba mam szczescie, bo nie mam zlych doswiadczen (odpukac).
            nie masz sie co martwic, bo po co. bedzie ok. moj maz tez pracuje, zeby utrzymac rodzine. nie jest to latwe, ale to nic. dla mam i dzieci jest sproro miejsc, gdzie dzieciaki szaleja, a mamy plotkuja.
            napisze ci wiecej na priv, a jak masz jakies konkretne pytania, to spobuje odpowiedziec. odbieram poczte z gazetowego maila.
            pozdrawiam
            asia
      • mama_ania1 Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 13.04.05, 11:47
        marcia81 masz rację to 13mm wink
        • anetawroblewska Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 30.05.05, 19:19
          Podciągam wątek smile
          • mama_ania1 Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 09.06.05, 09:26
            Witam wszystkie mamusie listopadowe.
            Jak tam wasze brzuszki rosną, bo mój już jest bardzo widoczny smile
            Samopoczucie mam dobre, mdłości prawie żadnych czasami pojawi się zgaga ale to
            sporadycznie bo staram się unikać produktów które ją wywołują.
            Czasami wydaje mi się, że czuję juz jakieś ruchy ale do końca nie jestem
            przekonana czy to nie burczenie w brzuchu.
            Na wizyte idę dopiero 14 czerwca więc powiem dokładnie co i jak z moja dzidzią.
            a co u was słychać ?
            Pozdrawiam Ania
            • malooh Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 09.06.05, 20:23
              Mojego brzuszka tez nie da sie juz ukryc.Raz nawet pan w tramwaju ustapił mi
              miejscesmileMi tez sie wydaje że coś czuje ale to jest takie ulotne i chwilowe ze
              cały czas sie zastanawiam czy to to.Ja mam wizytę 16 czerwca i chce zabrac ojca
              dzidziusia zeby sobie tez poogladal.Ostatnio malenstwo klaskalo raczkami co mnie
              zupełnie rozwaliło.Ja z ostatniego USG mam termin na 24 listopada.
              • ania026 Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 15.06.05, 13:37
                Cześć.Ja z USG termin mam na 26 listopada,teraz 16tc.Brzuszek już zaczyna robić
                się coraz bardziej widoczny.Niestety ruchów maleństwa jeszcze nie czuję,chociaż
                nie mogę się już doczekać.Martwię się bo mnie ostatnio brzuch pobolewa i nie
                wiem czy to normalne czy coś nie tak z moim dzidziusiem, ale jutro mam wizytę
                więc wszystko się wyjaśni.Pozdrawiam.
            • sylwia131 Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 15.06.05, 13:58
              Cześć Aniu
              mój brzuszek nie chce jeszcze za bardzo rosnąc i juz nie moge się doczekać
              kiedy będzie widać, na razie przybyło mi az 1 kg i wciąz nic nie widaćsmile
              Teraz jestem trochę zaziembiona ale była wczoraj u lekarza i mówił, że to nic
              poważnego lekkie zapalenie gardał więc płuczę gardełko cytrynka miód itd, mam
              nadzieję, że szybko przejdzie
              A jak tam co z dzidzią po wczorajszej wizycie?
              Trzymajcie sie pozdrawiamysmile
              • ania026 Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 16.06.05, 13:44
                Cześć.Byłam u lekarza i niestety od jutra czeka mnie szpital.To przez te bóle
                brzucha.Nie wiem jeszcze na jak długotam tam zostanę ale mam nadzieję, że
                wszystko będzie ok. i szybko wrócę do domu.To moja pierwsza ciąża.Martwię się
                okropnie chociaż wiem,że to w moim stanie nie wskazane.Pozdrawiam.Odezwę się
                jak wrócę do domu.
                • mama_ania1 Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 16.06.05, 22:09
                  Aniu nie mart się na zapas, ja w pierwszej ciąży też byłam w szpitalu z powodu
                  bólów brzucha.
                  Zrobili mi wszystkie badania przepisali leki i po paru dniach wypuścili.
                  mam nadzieję, że u ciebie bedzie podobnie.
                  Trzymam za ciebie i dzidzię kciuki.

Pozdrawiam Ania
                  • ania026 Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 17.06.05, 07:43
                    Dziękuję Ci Aniu za słowa otuchy.Mam nadzieję,że będzie tak jak mówisz.Właśnie
                    się pakuję i powoli trzeba będzie ruszać.Pozdrawiam.
    • marcia81 do joanny1980 14.04.05, 20:45
      Asiu jak tam wizyta??? Napisz koniecznie.
      marcia
      • joanna1982 Re: do joanny1980 14.04.05, 22:03
        Hej dziewczyny! Byłam na USG 13.04 i lekarz powiedział że nie ma drugiego
        bąbelka a ten co go widać jest martwy i serduszko mu nie bije (usg przez
        powłoki brzuszne) zaryczana wyszłam z gabinetu. Dzisiaj byłam prywatnie u
        mojego gina do którego chodze na Kase chorych do przychodni. Zrobił mi USg i
        niestety jeden bąbelek opuścił mój brzuszek sad Ale za to z drugim jest wszystko
        ok. Troche mi smutno że nie ma tego drugiego ale cieszę się że z drugim chociaż
        jest ok. Nadal mam nudności i to ogromne.
        Aha i termin z OM i termin z USG zgadzają się co do dnia a w pierwszej ciąży
        była różnica tygodnia.
        Pozdrawiam Was i trzymajcie się.
        • marcia81 Re: do joanny1980 15.04.05, 09:18
          Asiu niezmiernie mi przykro sad(( Wiem co czujesz, bo wiem jak bym sie czula na
          twoim miejscu. Wiem co to znaczy bo sama mam miec blizniaki i nie wyobrazam
          sobie jedno stracic, ale z drugiej strony dobrze kochana ze z tym drugim
          wszystko okej. Zobaczysz bedziesz miala slicznego maluszka, ktory ci wszystko
          wynagrodzi. Nie mysl duzo o tym i dbaj o swoja fasolke. Caluje cie cieplutko i
          trzymam za ciebie kciuki.
          marcia
          • malooh Re: do joanny1980 18.04.05, 19:49
            Co jest dziewczyny?zgubiłyscie sie czy nic u was nowego?
            • joanna1982 Re: samopoczucie 19.04.05, 16:29
              Hej dziewczyny ja znów od wczoraj mam kosmiczne nudności i mam ich już dosyć!
              Niech już sie zacznie 4 miesiąc to powinno minąć. A co u Was ciekowego? Ja
              wizyte mam 27 kwietnia i wtedy pewnie dostane karte ciąży. A w lipcu będe
              miała badanie prenatalne czy bąbelek nie będzie miał wady serduszka (moja
              córeczka ma i operacje ma mieć w maju albo czerwcu)
              Pozdrawiam Was
              Asia, mama 10 miesiecznej Natalki i bąbelka 9 tc
              Zastanawiałyście się nad imionami?
              • malooh Re: samopoczucie 19.04.05, 19:14
                Trzymaj sie Asia.Ja dzis byłąm na usg u mojego starego doktora i było
                super.Zobaczyłam małe(18 mm),jak sie rusza i wogóle było miło.Żadnych
                dolegliwości dzieki bogu nie mam ale mam zato meczące rozterki innej natury.Ale
                nie ma co zanudzać.Na pocieszenie ci powiem ze mojej siostrze też wykryli wade
                serca i całą ciążę mamę straszyli a okazało sie że nigdy nie miała z serduchem
                wiekszych problemów.Teraz ma dzieki bogu 18 lat i serce jak dzwonsmile
    • iwonus17 Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 22.04.05, 16:20
      czesc wszystkim,
      ja mam termin na 29 listopada, jest to moja pierwsza ciąża, i jak pomyślę , ze
      to jeszcze tyle czasu to...
      dziewczyny napiszcie mi proszę czy dobrze liczę tygodnie ciąży, bo lekarz mi
      tak filozoficznie opowiadał, że się zakręciłam
      ostatnią miesiączkę miałam 22 lutego, czyli z moich obliczeń we wtorek czyli
      19.04.05. zaczął się 9 tydzień

napiszcie, dzięki
    • iwonus17 Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 22.04.05, 16:41
      czesc dziewczyny, mam termin na 29 listopada, tak wyliczył lekarz

napiszcie tylko czy dobrze licze tygodnie ciąży, ostatnią OM miałam 22.02.2005,
      czyli wg. mnie teraz czyli 19.04.2004 zaczął się 9 tydzień, czy tak?

z góry dziekuje za odpowiedź
      • joanna1982 Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 22.04.05, 19:40
        Hej! Dobrze liczysz. W ten wtorek co będzie zaczniesz 10 tc a ja 10 tc zaczynam
        w niedziele. Pozdrawiam Ciebie i bąbelka
        Asia, mama 10 miesiecznej Natalki i bąbelka 9 tc
        • iwonus17 Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 25.04.05, 10:14
          hej, dzięki za inf. tak mi lekarz nakręcił, że nie wiedziałam w końcu jak mam
          liczyć

pozdrawiam ciebie i twoją fasoleczkę
      • miloszka11 Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 25.05.05, 11:52
        witaj mam ja tez mam termin na 29 listopada i ostatnią miesiączkę mialam 22.02
        czuję się dośc kiepsko, nie mam coprawda nudności ale sił nie mam na nic ciągle
        bym spała, ale pociesza mnie myśl, że po I trymestrze powinno byc już lepiej a
        właśnie mi się zaczął II. Widziałam maleństwo na USG ma już 4,7 cm. i to chyba
        chłopiec bedzie. Pozdrawiam i wszystkiego dobrego.
    • basia027 Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 25.04.05, 10:28
      I ja się dopisuje.Mam termin na 22.11.2005r i będzie to moja 3 dzidzia.W domu
      juz mam syna[6,5]icórkę[18m].Za mną 2cc i przedemną 3cc którego się boję.
      Pozdrawiam wszystkie mamy listopadowe.
      • mama_ania1 Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 04.05.05, 14:19
        Cześć dziewczyny !!!
        Co u was słychać? Jak tam po długim weekendzie?
        Ja powoli zaczynam się oglądać za ciuszkami ciązowymi a że jestem duża to mam z
        tym nie lada problem sad
        Moje nudności powoli przechodzą, smaki mam różne od ogórków małosolnych po lody.
        Odezwijcie się !!!
        • sylwiapiorkowska Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 06.05.05, 09:52
          Cześć Aniu
          Dziękuję Ci za odp na mojego wczorajszego maila.
          Dzisiaj znalalzłam Cie na forum i dopiero teraz właściciwe dołączam się do
          WassmilePoznaje tajniki korzystania z forumsmile
          Ja tez sie zaczynam oglądac za ciuszkami smile i nie moge sie doczekać kiedy
          pojawis ię chcoiaz mały brzusio! smile Na razie nic! smile
          A we wtorek idziemy z mężem jak Ci pisałam na pierwsze na USG i starsznie nie
          możemy się doczekać!!!!
          Buźka
          • mama_ania1 Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 06.05.05, 13:52
            Ja też idę do lekarza na kolejną wizytę 10 maja i tez nie mogę się doczekć
            mojego USG, żeby zodaczyc jak urosła moja fasolka.
            Dzisiaj odebralam wyniki badań i wszystkie mam w normie więc jestem spokojna smile
            Trzymam kciuki za Twoje pierwsze USG napisz jak było !
            Pozdrawiam Ania
            • sylwiapiorkowska Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 09.05.05, 12:52
              OCzywiście dam znać i trzymam kciuki za Ciebiesmile
              Do usłyszeniasmile
              • ememzet Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 09.05.05, 14:06
                do sylwiapiorkowska:
                Do testowania sygnaturek zapraszamy na forum testowe:
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=1
                • sylwiapiorkowska Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 09.05.05, 14:08
                  ok sorkismile
                  • mama_ania1 Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 10.05.05, 17:30
                    Witajcie !!!
                    Ja już po wizycie, moja fasoleczka miewa się dobrze, rośnie i zaczyna się już
                    rozpychać choć ja tego jeszcze nie czuję smile
                    Wyniki mam ok tylko ciścnienie nieco podwyższone i muszę to skonsultować z
                    lekarzem internistą i zrobić EKG, ale mam nadzieję, że to tylko z emocji bo
                    przed każdą wizytą bardzo się denerwuję.
                    Sylwia a co tam u ciebie?
                    • sylwiapiorkowska Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 11.05.05, 09:27
                      Witam Was
                      Aniu wszytsko ok jest jedna dzidzia(bo miałam szanse na bliźnieta? smile )
                      ma 5,25 cm widziałam jak machało nóżkami rączkami biło serduszko! mam świetne
                      zdjęcia bardzo dobrze widać! Robił mi USG dopochwowo więc była naprwadę dużżżo
                      widać! Straszne emocjesmilewiesz jak to jest z pierwszym dzieckiemsmile
                      Wyniki na razie mam dobre iczuje sie też świetnie! Oby tak dalejsmile
                      Pozdrowienia dla Twoich dzieciaczków Pa BUźka
                      • joanna1982 Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 11.05.05, 14:14
                        Hej dziewczyny!
                        Ja tez czuje sie dobrze. Nudności miałam ale powoli mijają. Zbliża sie początek
                        4 miesiąca. Wizyte mam na 18 maja. Ogólnie czuje się ok. I nie moge sie
                        doczekać kiedy zacznę czuć jak mój bąbelek sie porusza u mnie w brzuszku.
                        Pozdrawiam Was i dbajmy o siebie
                        Asia, Mama 11 miesiecznej Natalki i bąbla 12 tc
                        • sylwiapiorkowska Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 11.05.05, 15:26
                          To na kiedy masz termin Asiu? Bo ja tez mam 12 tydzień i termin na 24.11 smile
                          Ty chyba tak podobnie? Skąd jestes?
                          Ja mieszkam w Gdańsku i to moje pierwsze baby smile
                          Miłego dnia
    • marcia81 Jak tam wasze brzusie??? 11.05.05, 15:29
      Witam wszystkie listopadoweczki smile)) Dziewczyny jak tam wasze brzuszki? Bo moj
      juz sie zaokraglil i jest widoczny smile)) W spodnie sie juz nie mieszcze, wiec
      musialam isc na zakupy. Napiszcie jakie macie samopoczucie, bo moje coraz
      lepsze. Nastepne usg bede miala 16 maja i lekarz bedzie badal narzady moich
      dzieciaczkow. Piszcie wszysciotko.

marcia
      • malooh Re: Jak tam wasze brzusie??? 11.05.05, 23:00
        Marcia dawno cie nie było.Ja mam drugie USG 19 maja bedzie juz przez brzuch.Mi
        też sie zaokrąglił brzuszek tylko nie wiem czy to ciaza czy tyjęsmile U mnie teraz
        12 tydzień więc już jestem spokojniejsza.Czuje sie super.
      • sylwiapiorkowska Re: Jak tam wasze brzusie??? 12.05.05, 08:51
        No własnie mój brzusio nie chce się pojawić tylko że od wczoraj po pierwszym
        USG wiem ze mam jedną dzidziesmilewięc może dlatego?
        na razie nic nie widać chodzę w normalnych ciuchach i właściciwe nie mogę się
        doczekać kiedy się pojawi? smilewaga tez stoi w miejscu, ale na razie to chyba
        nie jest niepokojące? TO moje piewrwsze maleństwo, więc pewnie to tez ma
        znaczenie
        myslę, że juz nie długo smile
        Pozdrawiam Twój brzuszeksmile
        • mama_ania1 Re: Jak tam wasze brzusie??? 12.05.05, 10:47
          A mój brzuszek już widać, bo nigdy nie należalam do osób szczupłych a po
          pierwszej ciąży zostało mi tam i tu trochę ciała.
          Narazie mieszcze się jeszcze w moich ciuchach ale powoli robią się za ciesne.
          Wrociłam właśnie z od lekarza i jak się okazało ciśnienie 120/80 a EKG jak u
          niemowlaka widocznie na mojego gina tak reaguję hi hi hi
          • mo2005 Re: Jak tam wasze brzusie??? 13.05.05, 09:55
            Cześć dziewczyny dołączam do was. Ja mam termin na 26.11.2005. Jestem z
            Białegostoku. Są tu jakieś dziewczyny też z Białegostoku ?
            • mrowka75 Re: Jak tam wasze brzusie??? 15.05.05, 00:01
              Hej
              ja nie jestem dokładnie z Białego, lecz z Ełku. Ciąze jednak prowadze na
              Parkowej w Białym i mam zamiar tam rodzić. mam dobre doświadczenia z pierwszej
              ciąży i porodu. termin mam na 25 listopada, ale pewnie urodzę wczesniej -
              podobnie jak pierwszego synka.Pozdrawiam. W kwestii brzucha - to niestety nie
              mieszczę się w swoje ciuchy choć na kilogramy nie przybyło mi nic - a brzuch
              mam jak w 5 miesiącu swojej pierwszej ciąży.
              Pozdrawiam

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20711;30/st/20051126/k/56bd/preg.png
          • sylwia131 Re: Jak tam wasze brzusie??? 05.07.05, 12:25
            Cześć Aniu
            co u Ciebie długo Cię nie słychać?
            Masz już ruchy, bo ja jeszcze nie czuję tylko jakies bulgotanie czasemsmile
            na razie brzuszek mały przybrałam 2 kg i włąściwie chodze w wiekszości swoich
            ciuchów, czuje sie super sporadycznie zaboli mnie podbrzusze ale poza tym
            żadnych problemów
            idę dzisiaj na wizytę a w piatek na super extra usg więc mam nadzieję, że mnie
            uspokoją, że dzidzia nie jest za mała i wszytsko ok, no i może sie dowiemy na
            kogo czekamy smile
            Napisz co u Ciebie
            pozdrowionka PA
            Robiłaś ostatnio jakieś badania?
            • mama_ania1 Re: Jak tam wasze brzusie??? 05.07.05, 15:46
              Cześć Sylwia !!!
              Ja na kolejną wizyte idę 12 lipca i będę miała robione USG.
              Może się dowiem w końcu kogo nosze pod serduszkiem.
              Ja też czuję się dobrze ale waga wzrosła mi już o 5kg chociaż staram się
              ograniczać i codzienne chodzę na spacery z moja starszą pociechą.
              Badania będę miała robione dopiero po tej wizycie ale nic szczególnego tylko
              OB, morfologia, mocz, glukoza i toksoplazmoza.
              Też mnie kusi żeby iść na jakieś USG 3D ale zodaczę co mi wykaże te zwykłe i
              potem się zastanowię.
              A ruchy już czuję od 2 tygodni moja dzidzia kręci sie i kopie jak szalona.

Pozdrawiam Ania

Ps. jak ędziesz po Usg to napisz co będziesz miała.
              • sylwia131 Re: Jak tam wasze brzusie??? 07.07.05, 10:19
                Na pewno napiszę co będzie - o ile sie dupka nie odwróci smile
                wczoraj chyba poczułam po raz pierwszy ruch czekam aż sie powtórzy żebym miała
                pewnośc, ale jestem przekonana, że to było to
                dziwne uczucie i trudne do opisania nigdy wczesniej czegoś takiego nie czułamsmile
                i nie moge się doczekac jutra!
                PA do usłyszenia
                Sylwia
              • sylwia131 Re: Jak tam wasze brzusie??? 11.07.05, 15:09
                Cześć Aniu!!!
                Moje słoneczko to córeczka!!!! Na 120 % lekarz potwierdziłsmile
                cieszymy się bardzo i jest tak jak czułam chociaz wszyscy mówili ze chłopak
                Wszystko ok byłm w 20tyg i 2 dni z usg wyszło idealnie na 20 tyg i jeden dzień
                Pozdrawiam
                Napisz co u Ciebie
                • mama_ania1 Re: Jak tam wasze brzusie??? 12.07.05, 21:13
                  Sylwia gratuluje ci zdrowej dziewczynki !!!
                  A u mnie też wszystko dobrze z dzidzią ale mam w brzuszku "wstydnisia" bo nie
                  chciał pokazać co ma między nóżkami sad
      • marcia81 Re: Jak tam wasze brzusie??? 19.05.05, 10:44
        Dziewczyny to niesamowite ale moj brzuszek z dnia na dzien urosl
        niesamowicie!!!!! Juz nikt nie ma watpliwosci ze jestem w ciazy!!! Teraz przed
        saba nosze mala pileczke smile)))
        • sylwia131 Re: Jak tam wasze brzusie??? 19.05.05, 12:08
          Cześć Marcia
          mam nadzieję, że już odebrałaś mojego maila poza forumsmile
          Moje słoneczko jest jedno i jeszcze nie chce wypchac brzuszkasmile
          nie moge się doczekać jak sie pojawi zaraz dam CI znać
          Pa
          • sylwia131 Re: Jak tam wasze brzusie??? 19.05.05, 12:10
            sylwia131 napisała:

> Cześć Marcia
            > mam nadzieję, że już odebrałaś mojego maila poza forumsmile
            > Moje słoneczko jest jedno i jeszcze nie chce wypchac brzuszkasmile
            > nie moge się doczekać jak sie pojawi zaraz dam CI znać
            > Pa
    • ann007 Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 13.05.05, 12:49
      Witam, zwłaszcza Mamę Anię1, z którą to mam wspólny termin porodu.
      Przewidywany, ocywiście. smile. Jednego malucha już mam, w czerwcu skończy 2 lata.
      Teraz, poczekamy, zobaczymy... Termin USG mam dopiero na 18 maja, bo u nas
      pierwsze wykonują dopiero w 12-13 tyg. Ale na razie młodzież kwitnie, lekarka
      badając mnie potrafi określić wielkość i wiek dziecka tylko posługujac się
      dłońmi. Czyli czekam, z coraz większym utęsknieniem na aparaturowe badanie.
      Pozdrawiam. Też Ania smile
      • denay Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 13.05.05, 16:39
        u mnie na razie to nie wiadomo kiedy potomek raczy wylezc wink)) Chyba sie
        zalapie na obydwa fora - listopad i grudzien wink)), bo nie ustrzelisz smile
        Idziemy w pon. do lekarza moze sie bachorek juz rusza wink))

Co do mnie? Gruba jestem juz strasznie (stan wiadomy plus rzucenie palenia) - :
        ((( brzuch mi wywalilo, ale ile tego z samej ciazy to nie wiem. W portki
        wchodze jeno mezowskie, bo moje juz za ciasne...
        I to by bylo na tyle wink

Buziaki
        D.
        • joanna1982 Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 14.05.05, 21:15
          Hej dziewczyny!
          u mnie brzusio też już widać. W pierwszej ciąży najpierw tylam ogólnie a teraz
          chudne (dużo z małą po domu biegam bo chodzic sama sie boi i tylko za rączke
          chce)a teraz tylko brzuszek mam-może chłopiec będzie wink.
          Od kilku dni nie mam już nudności smile czuje sie dobrze tylko troche zmeczona
          jestem.
          Termin mam na 28 listopada więc też nie wiadomo czy czasem sie na grudzien nie
          załapię bo córe po terminie urodziłam. Moze urodze 6 grudnia i bedziemy całą
          rodzinką mieć prezent na mikołajki wink
          Trzymajcie sie Asia, mama 11 miesiecznej Natalki i bąbla 12 tc
    • sylwia131 Re: Jak tam wasze brzusie??? 19.05.05, 12:40
      smile
    • kasiasliwka Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 20.05.05, 13:43
      witajcie, to i ja dołączę bo dopiero odkryłam to forum i już się naczytałam o
      usg, brzusiach, fasolkach smile Mam termin na 20 listopada, teraz 14 tc i jak
      dotąd odpukać czuję się tylko nieco oklapnięta ale bez mdłości. Groszka
      widziałam na USG w 11 tc, miał już ręce i nogi, fałdę karkową jak należy, choć
      w porównaniu z danymi na edziecko był maleńki - tylko 35 mm. Za to w ostatnich
      dwóch tygodniach (13 i 14 tc) brzuch mi wyskoczył i nagle wszystkie spodnie są
      za ciasne... Mój lekarz fajny ale u niego jest mała fabryka dzieci, babki
      przewijają się jedna za drugą, zero indywidualnego traktowania. Rozważam zmianę
      lekarza, rozglądam się też za USG 3D - możecie coś polecić w Trójmieście?

Pozdrowionka, Śliwka z Groszkiem (chyba chłopak, tak czuję)
      • sylwia131 Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 15.06.05, 14:41
        Jeśli chodzi u usg 3d to podobno świetny jest Doering przyjumje na
        Grunwaldzkiej w Gdańśku Wrzeszczu na przeciwko TOP Meble
        też się do niego wybieram
        Pozdrawiam
        PA
        • kasiasliwka Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 02.07.05, 13:19
          Dzięki Sylwio. Słyszałam, że to ekscentryk - stawia koniak ja się pomyli w
          przypadku płci smile

pozdrawiam, Kasia
    • kajka29 Re: Ciężaroweczki-koniec listopada 09.07.05, 22:44
      cześć jestem Kasia z Poznania ja mam co prawda termin na 11.11.05 ale tez
      listopad- pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka