Dodaj do ulubionych

rozmiar ciuszkow

25.04.05, 18:22
Jaki rozmiar ciuszkow maja noworodki. Zaczynam myslec o wyprawce i nie wiem
jakie rozmiary kupowac, czy w ogole cos takiego istnieje??
Obserwuj wątek
    • aprze Re: rozmiar ciuszkow 25.04.05, 19:17
      Cześć
      Ja swojej niuni kupiam tylko pare ubranek na 56 cm aby mieć w szpitalu a reszte
      ubranek kupowaam na 62 cm. Na 56 są przydatne na pierwsze dni i dziecko bardzo
      szybko z nich wyrasta. Drugie dziecko jak się urodzio miao 56cm. wię już nie
      mieścio się w najmniejsze ubranka
      pozdrawiam i zyczę zdrowego dzidziusia
      aprzesmycka@op.pl
    • jezzmam Re: rozmiar ciuszkow 25.04.05, 19:19
      Z tego co wiem to noworodki noszą rozmiary 56-62-ja mam troche 56 i 62. Czapeczki najlepiej kupić w roz.1 lub 2.

Moje szcsęście tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;42/st/20050622/dt/7/k/daae/preg.png
    • bafilek Re: rozmiar ciuszkow 25.04.05, 21:05
      To zależy jak duża dzidzia się urodzi, ale ubranka dla dzieci zaczynają sie już
      od rozmiaru 52 (koleżanka urodziła w 35 tc z wagą 1600 i nawet te były za
      duże). Ja osobiście kupiłam kilka na 56 i 62. Większe będę dokupować, bo na
      początku dzieciątko rzeczywiście bardzo szybko wyrasta i nie ma sensu wydawać
      dużo pieniędzy.
      • graszka-po Re: rozmiar ciuszkow 26.04.05, 08:03
        cześć dziewczynki;-]tak jak poprzedniczki musze przyznać że nie ma sensu
        kupować tych najmniejszych rozmiarówek...z doświadczenia wiem jak strasznie
        szybko maleństwo wyrasta;-]ja miałam kilka dosłownie ciuszków 56 rozmiarówki i
        teraz mam w planie tak samo poczynić;-]mój 1-szy synek miał 57cm jak się
        urodził,a teraz dosajmy sobie rozmiar pieluszki no i klops...moje zdanie jest
        takie,że najlepiej zaopatrzyć się tylko w kilka ciuszków o rozmiarze 56 a
        reszte juz większe;-]
        • sylwiawm Re: rozmiar ciuszkow 26.04.05, 10:19
          Ja kupiłam w rozmiarze 56 i 62. Musisz zwrócić uwagę nie tylko na metkę, ale i
          wizualnie obejrzeć ubranka. Moje niektóre 62 są mniejsze od 56. Na większości z
          nich jest napisane 100%, ale ta bawełna znacznie się różni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka