Dodaj do ulubionych

28 tydz. ciaży

16.05.05, 21:35
Witam przyszłe mamy. Jak Wasze samopoczucie i Wasze dzieciaczki. Ja mam
termin na 9 sierpnia. Czuję się rewelacyjnie. Czy macie już potrzebne rzeczy
dla Waszych pociech, bo ja prawie nic. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • aneczka1236 Re: 28 tydz. ciaży 17.05.05, 02:17
      czesc, ja mam termin na 16-go sierpnia, ja rowniez czuje sie bardzo dobrze.
      Ciuszkow juz troche mamy, na poczatku kupowalismy
      neutralne(zolte,biale...),teraz wiemy ze bedzie dziewczynka wiec kupilismy pare
      dle dziewczynki. Czy wiesz co bedziesz miala? Moze masz jakies propozycje imion
      dla dziewczynki? Pozdrowienia
      • kasia9926 Do aneczka1236 17.05.05, 10:25
        Witaj. Ja spodziewam sie chłopczyka, wybralismy dla niego imię Franek. Dla
        dziewczynki mieliśmy: Kornelia albo Jagódka. Pozdrawiam. Kasia
    • scarbonka Re: 28 tydz. ciaży 17.05.05, 18:31
      Hej!
      Ja tez w 28 tc, termin na 13 VIII. Nie mam jeszcze prawie żadnych ciuszków dla
      dzidziusia oprócz dwóch body i jednych śpiochów, które dostałam w prezencie.
      Prawdopodobnie mamy córeczkę, ale raczej będę kupować uniwersalne ciuszki, no
      może jakiś jeden typowo dla dziewczynki. Wybraliśmy dla niej imię Anielka,
      chyba że okaże się Tadziem.
      Pozdrawiam
      • adzia18 Re: 28 tydz. ciaży 18.05.05, 21:44
        U mnie też 28tc. Wiem od dwóch tygodni, że to dziewczynka(oczywiście tak
        przeczuwałam). Radość ogromna bo synek już jest. Wyprawka już cała zakupiona.
        Teraz dokupuję tylko takie rzeczy, które wpadną mi w oko lub uważam za
        przydatne np. stelaż do wanienki itp. Przytyłam 6kg, co mnie cieszy,choć wiem ,
        że jeszcze sporo przede mną. U lekarza byłam ostatnio w 26 tc i dzidzia ważyła
        1240g,to chyba sporo. Od kilku dni czuję już ten brzuch, mała kopie jakoś pod
        żebrami, co czasami jest bolesne, ale lubię to i zawsze posmyram jej nóżki.
    • szefowa100 Termin na 15 sierpnia:)) 19.05.05, 11:12
      Witam termin mamy na 15 sierpnia, co do kupowania ciuszków to jeszce nawet nie
      zaczelismy. Trochę to z lenistwa a troche z przepracowaniasmile Póki co rozglądamy
      się za łóżeczkiem - i musze przyznać, że to nie lada wyzwanie. Niby duzy wybór
      ale ceny chwilami zabójcze! Wczoraj znalazłam z DREWEX'u i chyba takie sobie
      kupimy - bo i ładne i w miarę tanie.
      A co do ubranek i innych akcesoriów to jeszcze nie zaczeliśmy. Sądze, że to
      trochę za wcześnie. Ale już mam ich trochę, bo bratowa w grudniu urodziła zatem
      większość ciuszków będziemy mieli. Jest tylko taka różnica, że będą to ciuszki
      po dziewczynce, a my spodziewamy się chłopca. No, ale w różowym to przecież
      każdemu dziecku ładniesmile)
      Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy, a szczególnie te co są w pierwszej ciążysmile)
    • kora01 Re: 28 tydz. ciaży 19.05.05, 11:21
      Ja mam termin na 24 sierpnia i jak na razie czuje sie dobrze. Brzuszek rośnie
      na potęgę a maleństwo kopie i fika w nim jak tylko sobie chcesmile Na razie tylko
      się rozglądam co mam kupić. Najważniejsze jest łóżeczko i wózek a ubranek jast
      taka masa, iż myśle że wystarczy jedno czy dwa wyjścia do sklepów. Myślę, że
      zacznę kupować już coś ale dopiero po 15 czerwca bo na razie remontuje i
      urządzam pokoik dla maleństwasmile Pozdrawiamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka