kasia9926 16.05.05, 21:35 Witam przyszłe mamy. Jak Wasze samopoczucie i Wasze dzieciaczki. Ja mam termin na 9 sierpnia. Czuję się rewelacyjnie. Czy macie już potrzebne rzeczy dla Waszych pociech, bo ja prawie nic. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneczka1236 Re: 28 tydz. ciaży 17.05.05, 02:17 czesc, ja mam termin na 16-go sierpnia, ja rowniez czuje sie bardzo dobrze. Ciuszkow juz troche mamy, na poczatku kupowalismy neutralne(zolte,biale...),teraz wiemy ze bedzie dziewczynka wiec kupilismy pare dle dziewczynki. Czy wiesz co bedziesz miala? Moze masz jakies propozycje imion dla dziewczynki? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
kasia9926 Do aneczka1236 17.05.05, 10:25 Witaj. Ja spodziewam sie chłopczyka, wybralismy dla niego imię Franek. Dla dziewczynki mieliśmy: Kornelia albo Jagódka. Pozdrawiam. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
scarbonka Re: 28 tydz. ciaży 17.05.05, 18:31 Hej! Ja tez w 28 tc, termin na 13 VIII. Nie mam jeszcze prawie żadnych ciuszków dla dzidziusia oprócz dwóch body i jednych śpiochów, które dostałam w prezencie. Prawdopodobnie mamy córeczkę, ale raczej będę kupować uniwersalne ciuszki, no może jakiś jeden typowo dla dziewczynki. Wybraliśmy dla niej imię Anielka, chyba że okaże się Tadziem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adzia18 Re: 28 tydz. ciaży 18.05.05, 21:44 U mnie też 28tc. Wiem od dwóch tygodni, że to dziewczynka(oczywiście tak przeczuwałam). Radość ogromna bo synek już jest. Wyprawka już cała zakupiona. Teraz dokupuję tylko takie rzeczy, które wpadną mi w oko lub uważam za przydatne np. stelaż do wanienki itp. Przytyłam 6kg, co mnie cieszy,choć wiem , że jeszcze sporo przede mną. U lekarza byłam ostatnio w 26 tc i dzidzia ważyła 1240g,to chyba sporo. Od kilku dni czuję już ten brzuch, mała kopie jakoś pod żebrami, co czasami jest bolesne, ale lubię to i zawsze posmyram jej nóżki. Odpowiedz Link Zgłoś
szefowa100 Termin na 15 sierpnia:)) 19.05.05, 11:12 Witam termin mamy na 15 sierpnia, co do kupowania ciuszków to jeszce nawet nie zaczelismy. Trochę to z lenistwa a troche z przepracowania Póki co rozglądamy się za łóżeczkiem - i musze przyznać, że to nie lada wyzwanie. Niby duzy wybór ale ceny chwilami zabójcze! Wczoraj znalazłam z DREWEX'u i chyba takie sobie kupimy - bo i ładne i w miarę tanie. A co do ubranek i innych akcesoriów to jeszcze nie zaczeliśmy. Sądze, że to trochę za wcześnie. Ale już mam ich trochę, bo bratowa w grudniu urodziła zatem większość ciuszków będziemy mieli. Jest tylko taka różnica, że będą to ciuszki po dziewczynce, a my spodziewamy się chłopca. No, ale w różowym to przecież każdemu dziecku ładnie) Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy, a szczególnie te co są w pierwszej ciąży) Odpowiedz Link Zgłoś
kora01 Re: 28 tydz. ciaży 19.05.05, 11:21 Ja mam termin na 24 sierpnia i jak na razie czuje sie dobrze. Brzuszek rośnie na potęgę a maleństwo kopie i fika w nim jak tylko sobie chce Na razie tylko się rozglądam co mam kupić. Najważniejsze jest łóżeczko i wózek a ubranek jast taka masa, iż myśle że wystarczy jedno czy dwa wyjścia do sklepów. Myślę, że zacznę kupować już coś ale dopiero po 15 czerwca bo na razie remontuje i urządzam pokoik dla maleństwa Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś