Dodaj do ulubionych

ruchy przy ułożeniu skosnym i miednicowym

23.07.05, 08:41
no właśnie, możecie mi powiedziec czy ruchy są takie same jak przy ułożeniu
glówkowym?gdzieś czytalam że mogą być słabsze, ale czy na pewno?31 tc
Obserwuj wątek
    • aga.79 Re: ruchy przy ułożeniu skosnym i miednicowym 23.07.05, 08:51
      Moje dziecko przez jakiś czas leżało miednicowo i nie wiem czy jest różnica w
      ruchach - no może bardziej te silne czuje się nisko, tam gdzie nóżki
      Aga 40tc
      • mamaanieli Re: ruchy przy ułożeniu skosnym i miednicowym 23.07.05, 10:00
        Jest różnica, ale trzeba mieć doświadczenie z wcześniejszym - główkowym. Dwoje
        pierwszych dzieci (ułożonych główkowo) kopało głównie na górze brzucha, mniej
        po bokach, czułam w okolicy miednicy coś dużego i twardego (główka,
        oczywiście). No i czkawka - raczej przy dole, właśnie w okolicy miednicy. Teraz
        mam ułożenie miednicowe - poznałam w sumie od razu sama, potem potwierdził je
        lekarz. Dziecko kopie głównie po bokach, nie czuję dużego ucisku na kość
        łonową, wręcz inny jest kształt brzucha, a na górze brzucha jest wyraźnie
        wyczuwalny, twardy kształt (głowa). No i czkawka - na wysokości pępka.
        POzdrawiam.
    • iwonasz2 Re: ruchy przy ułożeniu skosnym i miednicowym 23.07.05, 21:47
      POTWIERDZAM. Dwie poprzednie ciąże z ułożeniem główkowym - ruchy bardzo intensywne i częste,
      pojawiły się w 16-18 tc.
      Teraz dzidzia w położeniu miednicowy zachowuje się jak prawdziwa Panna - delikatna i spokojna.
      Tylko problem z porodem - lekarz zapowiada cc
      pozdrawiam
      iwona
      • mamaanieli Do Iwonasz2 24.07.05, 08:49
        NO właśnie, a mi gada,że jeśli nie będzie za duże to mam rodzić naturalnie. JA
        nie chcę, boję się powikłań! Tym bardziej, ze poprzednie dzieci były duże
        (drugie ważyło 4250). Co zadecydowało, ze mozesz mieć cesarkę? Skąd jesteś?
        Pozdrawiam.
    • iwonasz2 Re: ruchy przy ułożeniu skosnym i miednicowym 24.07.05, 18:49
      Ja mieszkam w Szczecinie. Mam nadzieję, że Mała jeszcze się obróci, bo nie chcę cesarki. U mnie
      dochodzi jeszcze wysoka krótkowzroczność i brak zgody okulisty na długie parcie. A przy
      miednicowym chyba nie pójdzie tak gładko jak przy położeniu główkowym
      pozdrawiam
      iwona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka