nata76 16.09.05, 15:20 ...może sie połaczymy??U nas decyzja zapadła-zaczynamy starania w grudniu(a może i wczesniej)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mamy dwie córeczki 4 i 2 lata. Dzisiaj własnie kupiłam kwas foliowy. Pozdrawiam,nata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1urszula1 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 16.09.05, 20:46 My sie juz postaralismy )) Trzecia dzidzia dolaczy w maju ) Ula Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia32 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 16.09.05, 22:09 Moj trzeci dzidzius urodzi się w styczniu. A Tobie zyczę powodzenia! Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
kasza75 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 18.09.05, 21:58 My też już się postaraliśmy. Trochę jestem jeszcze w szoku, dzidzia będzie w maju. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 18.09.05, 22:28 Nata- trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
remila Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 25.09.05, 18:23 Natko, ja też mam dwie córeczki ale dopiero 2 latka i 2 miesiace i powiem szczerze że też planuję jeszcze jedno. tym razem jednak wolałabym do towarzystwa chłopczyka. Czy Ty planujesz jakoś pomóc losowi czy jest Ci wszystko jedno co to będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 26.09.05, 12:25 Remilu, ja też jużo trzecim myślałam,kiedy moje córeczkibyły tak małe jak Twoje. Gdyby nie choroba młodszej,pewnie trzecie już by bylo. Mnie jest zupełnie obojętne co bedzie,ale..mąż chciłaby syneczka. Może wypróbujemy metodę "owulacyjną" opisywaną na forach prywatnych "dla starających się". A Wy kiedy planujecie?pozdrawiam,nata Odpowiedz Link Zgłoś
remila Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 02.10.05, 19:46 Natko, odpowiadając na Twoje pytanie powiem Ci, że mnie testy owu zawiodły co do płci ale pomogły zajść w ciążę w wybranym miesiącu, pomimo że niespecjalnie wskazywały na to inne objawy. A termin, no cóż ja chciałabym maluszka w tym roku, w którym młodsza będzie się wybierać do przedszkola więc jeszcze mam trochę czasu. Bardzo mnie rozczula takie 2mies maleństwo i już wiem ,że jak podrośnie to znów zamarzy mi się takie maleństwo. A tak na temat opinii innych, to ja jeszcze się nie zetknęłam z negat. komentarzami nt płodności innych. W te wakacje na naszym turnusie nad morzem były chyba 4 rodziny 2+3 i zbierały same sympatyczne słowa od innych. widać że im było dobrze ze sobą i to mnie jeszcze utwierdziło w moich planach. Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 27.09.05, 16:19 a myslalam, ze to tylko ja sie staram o trzecia dzidzie Ja tez mam 2 dziewczynki, 2 i 4 lata Ten tydzien stoi pod znakiem ciezkiej pracy i mam nadzieje, ze niedlugo pochwale sie dwiema kreskami. Trzymajcie kciuki, bo juz tak bardzo bym chciala.. Pozdrawiam Nanna Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 28.09.05, 09:26 NO to nanna75,mamy podobne "parametry"!!!!!!!!pozdrawiam,nata Odpowiedz Link Zgłoś
dodadada Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 28.09.05, 09:30 cześć dziewczyny ja też jestem mamą dwóch dziewczynek (starsza skończyła 5 lat młodsza w grudniu będzie miała 3 latka), my nie planowaliśmy sami dzidzia sama się zaplanowała - ogromie się cieszymy - chociaż znoszą tę ciążę zdrowotnie duzo gorzej niż poprzednie mój organizm jest już mocno wyczerpany, właściwie od 6 lat jak nie ciąża to karmienie a musze wytrzymać jeszcze ze 3 lata, bo jeśli małe będzie takim samym oseskiem jak starsze dzieci to z tyle zejdzie. - Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 29.09.05, 09:40 No dziewczyny, przyszly weekend spedzimy bardzo pracowicie I mam nadzieje, ze za kilka tyg. bede mogla Wam napisac, ze czekam na trzecia dzidzie Nam tez wszystko jedno jaka to bedzie plec, chociaz ostatnio maz stwierdzil, ze dla rownowagi w rodzinie lepiej, zeby to byl chlopiec. Nata, a kiedy Ty zaczynasz starania? Pozdrawiam Nanna Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 29.09.05, 09:58 Nanna, zaczynam starania koło grudnia, choć już teraz tak nie uważamy przy... Dlatego tak poxno,że w maju przyszłego roku czeka mnie dłuuga podróż, więc myślę,ze najlepiej gdybym w nią pojechała już po pierwszym trymestrze,a jeszcze w nie tak zaawansowanej ciąży. Trzymam kciuki za przyszły weekend.)))))) dododada, co na ciąże Twoje dziewczynki. Kiedy urodzi się moje dziecko, dziewczynki bedą miały wiek podobny do Twoich. Kurka, trochę sie boję, np. ubierania całej ferajny itp. Boję sie też jak znioe tę ciąże, bo własciwie też ,albo w ciąży,albo karmie. Poza tym młodsza ma ostre atopowe zapalenie skóry, strasznie sie drapie i od urodzenia ani jednej nocy jeszcze nie przespała....Rozum mi mówi,że powinnam poczwekać ,aż za kilka lat może wyrośnie,ale serce mówi inaczej, zwłaszcza,ze jakoś zawsze chciłam mieć gromadę dzieci zbliżonych wiekiem. Moje dziewczynki nie chodza do przedszkla,może Starszą poslę w przyszłym roku, no i boję sie jeszcze,czy np. maluszek nie bedzie chorował zarażając sie od Starszej chorobami z przedszkola...A w ogóle jak to jest mieć jesienno-zimowe dziecko, bo Ty masz z grudnia prawda??? A w ogóle, co Wasi Rodzice, znajomi na Trzecie??? Moja mama raczej kreci nosem,więc nawet tematu nie podejmuję. Wsród znajomych już teraz uchodzimy za wielodzietnych z naszą dwójką..... Co do płci, jak pisałam,maż chciałby teraz chłopca,ale ja to chyba jestem zaprogramowana na dziewczynki pozdrawiam Was,jak to dobrze,że się odnalazłysmy!!!!!!!!!nata Odpowiedz Link Zgłoś
dodadada Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 29.09.05, 17:03 kurcze ile zbieżności, moja młodsza córka teżm ma problemy skórne i jest alergikiem,starsza na szczęście wyrosła z tego mniej wiecej do 3-go roku życia ale z młodszą sie na to nie zanosi i właściwie dermatolog i najróżniejsze smarowidła to u nas norma. Na szczęście moje obie córki chodzą już do przedszkola, młodszą dalismy w tym roku (bo to jej rocznik) pomimo braku pełnych 3 lat ale jest super, parę dni płaczów i unormowało się. Największym problemem były przęziebienia bo jak Agnieszka przytargała z przedszkola to i Małgośka po 2 dniach już smarkała, w ten sposób obie są już po wiatrówce, mam nadzieję że w tym roku będzie lepiej, specjalnie zabraliśmy je nad morze, i za rok też planujemy conajmniej ze 2 tygodnie "ostrego jodowania". Dzieciom właściwie nie mówiliśmy o ciąży, starsza sama się domyśliła: " ale masz mama duży brzuch - jak w ciąży" - i nie wiem czy żartowała czy na serio, powiemy przy okazji połówkowego USG - wtedy dowiedzą się czy będą miały brata czy siostrę i zobaczą. Trochę jestem przerażona trzecim maluchem w takiej odległości czasowej ale przynajmniej moje dzieci będą mieć kontakt ze sobą a nie jedno nastolatek i noworodek - wtedy chyba tylko łaczy wpis tych samych rodziców w akcie urodzenia. Moja mama zareagowała lepiej niż się spodziewałam, chociż nie była za szczęśliwa - ale spokojnie, a na jaj reakcji mi zależało bo to ona właściwie odchowała mi dzieci - przyjeżdżała odkąd starsza pojawiła sie na świecie, później zajęla się i drugą, tera z miała nadzieję na odpoczynek, dlatego daliśmy jej urlop do marca - kiedy to narodzi się trzecie, ojciec mój był na nas zły, ale chyba nasze argumenty trochę uspokoiły jego złość i juz jest dobrze, poza tym chyba dotarlo do niego że nic tym gadaniem nie wskóra;a zdanie teściowej mnie nie interesuje - zero pomocy w jakiejkolwiek formie tylko same kłopoty z nią. Znajomi nam gratulowali serdecznie. Szczerze powiedziawszy cieszę się że to urodzi się na wiosnę, każda pora roku ma swoje plusy i minusy, plusami grugnia jest to że maluch nadaje się do zupek i pierwszych owoców jak świeże pojawiają się w sklepach, czy na działce, natomiast opóźnia się wyjście na dwór (zależy jaka jest jeszcze ta zima), tym razem będę miała odwrotnie. Zresztą wiesz dobrze że planować to sobie dużo można ale poczęcie dzidziusia to loteria. Pa narazie, pozdrawiam dorota Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 30.09.05, 13:46 No to nas się trochę uzbierało,dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! JAk to mówi Bob Budowniczy: "Czy damy radę?" "Tak, damy radę" )))))))))))))) pozdrawiam,nata Odpowiedz Link Zgłoś
ulka271 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 01.10.05, 19:12 witaj ja tez juz sie postaralam o trzecia dzidzie mam dwoch chłopcow 5i2lata dzidzia dolaczy do nas w lutym pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka5 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 02.10.05, 00:04 Ja mam dzieci 8lat, i 6 lat a najmłodsza 18 miesięcy....Jest po prostu super, choć chyba się starzeję bo czasem brakuje mi cierpliwości. Tak naprawdę nigdy nie żałowałam tej decyzji, aby postarać się o 3 dziecko, choć 2 poprzednie porody to były cięcia cesarskie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 02.10.05, 10:39 dziewczyny, strasznie sie ciesze, ze jest nas tutaj tyle! Do tej pory myslalam, ze moja chec posiadania trzeciego dziecka, to jakas fanaberia. Mieszkam za granica i widze, ze sporo moich kolezanek stara sie o powiekszenie rodziny. Chociaz czasami z moja dwojka czuje sie jakbym miala rodzine wielodzietna (tak oceniaja mnie ludzie na ulicy). A jak zareagowali Wasi bliscy? Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: do nanny75 i marzenki5 03.10.05, 11:57 Nanna, jak tam weekendowe starnia???namęczyliscie się?????)))))) marzenko, napisz coś o takiej róznicy wieku. Jak dzieci sie dogadują z najmłodszym? Pozdrawiam Was serdecznie,nata Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 04.10.05, 09:23 weekend byl baaardzo pracowity ale to jeszcze nie koniec z jednej strony to bardzo mile a z drugiej troche meczace ale, zeby zwiekszyc prawdopodobienstwo trzeba ciezko pracowac Na wyniki trzeba czekac jeszcze troche, bo mam dosc dlugie cykle. pozdrawiam Nanna Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka29 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 04.10.05, 21:55 nata76 ja tez kupiłam kwas foliowy i od wczoraj biorę.my będziemy starać się dopiero o drugiego brzdąca.nasze starania zaczniemy od nowego roku ,nasza dzidzia ma teraz 7 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: lista.. 05.10.05, 09:39 KOchane, pozwoliłam sobie trochę usystematyzować nasze grono. Bardzo sie ciesze,ze tyle nas sie zebrało!!!! PLANUJĄCE: nata76 - od grudnia remila - planuje oliwka29 - planuje nanna75 - planuje i już intensywnie "pracuje",a może już jest????))) ZAFASOLKOWANE: dziunia32 - termin na styczeń 1urszula1 - termin na maj kasza75 - termin na maj ulka271 - termin na luty dodadada - termin na??????? ORAZ marzenka5, która już się postarała i ma trójeczkę!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam,nata Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 06.10.05, 18:05 Dziewczyny,a nie boicie sie czasem,ze urodzimy (mam nadzieję) te nasze Trzecie i....serce bedzie nadal tęskniło za kolejnym dzieckiem????? Powiem Wam w sekrecie,że ja sobie wymarzyłam,że jak dzieci już podrosną, to weżmienmy dziecko do Rodziny Zastepczej..... No i jeszcze jeden dylemat,ale chyba nierozwiązywalny, jaka różnica wieku jest najlepsza. pozdrawiam,nata Odpowiedz Link Zgłoś
ewa33a Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 08.10.05, 21:30 To jeszcze ja napiszę o swoim trzecim dzidziusiu. Moi synkowie mają już naście lat ale teraz mimo, że nie planowałam będę mieć bobaska. Tak ogromnie sie cieszę, choć początek wydawał sie dramatyczny. Moja córeczka urodzi się w styczniu. Kiedyś chiałam zalożyć rodzinny dom dziecka ale nie wyszło. Mój młodszy synek jest niestety chory. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
jafp Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 10.10.05, 14:47 Wszedzie sa naprawde MLODE mamy i czuje sie wsrod nich jak Matuzalem... Moze przy Trzecim Dziecku znajde Mamy bardziej w moim wieku? Ile macie lat Mamusie? Bo ja 36... Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 10.10.05, 18:24 ja w grudniu skoncze 30 lat. Musze Ci powiedziec, ze wiekszosc mam (malutkich dzieci), ktore znam, sa grubo po trzydziestce. Czesem czuje sie jak malolata tym bardziej, ze wygladam na duzo mlodsza niz w jestem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuju2 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 11.10.05, 14:12 Cześć Dziewczyny. Dołączam się do Was. Mam dwie prześliczne dziewczynki (6 i prawie 4 latka). O trzecią dzidzie staramy sie od ponad roku i nic... Cała nasza rodzinka czeka niecierpliwue. ja martwie się, ze coś jest nie tak. A może w tym wieku trzeba dłużej się "napracować"? Mam 31. Reakcje przeróżne: zdziwienie najczęściej, ale ci co nas dobrze znają to i tak od dawna przypuszczali ,że bedzie nas wiecej).pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 11.10.05, 18:28 Witajcie KOchane, nanna,jak tam,myślisz,że coś bedzie?????? ewa33a,witaj,fajnie,ze ktos miał podobne myśli do moich o RZ. Jak przyjęli Twi synowie wiadomosc o siostrzycce? jafp-chciałabym CIę pocieszyć, ja mam 29 lat,prawie 30. Na prywatnych forach jest forum "rodziny wielodzietne z wyboru", tam sa mamy nawet gruuuubo po 30. Ech, cóz ma wiek do rzeczy? zuju2-trzymam kciuki za Wasze starania. Jak to jest miec 6 i 4 latke w domu? napisz,prosze! pozdrawiam Was kochane,nata Odpowiedz Link Zgłoś
monstermama się postaraliśmy 12.10.05, 10:03 Witaj Nata! Jeszcze nie byłam na usg, ale tak,jak planowaliśmy, mniej więcej w czerwcu 2006 będziemy mieć trzeciego Monstera. Pozdrawiam Magda, mama Gai (31.01.01), Roberta (02.03.03) i Monsterzątka (06.06.06) Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 12.10.05, 10:34 oj nata, niecierpliwie czekam na wynik. Chyba za bardzo chce i troche zaczynam swirowac Powinnam testowac za 3 dni, aczkolwiek mam nieregularne cykle i nie wiem jak to bedzie. Trzymajcie kciuki! Pozdrawiam Nanna Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 13.10.05, 09:07 witam mam dwoch synkow 3 i 6 lat, i termin na kwiecien 2006 pozdrawiam serdecznie ps. mam 30 lat+ Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: do MONSTERMAMA 13.10.05, 10:44 Oj,czyli ja już za Tobą nie zdąże,bo my przeicież równo w ciąży z pierwszy i drugim dzieckie, pamietasz????Choć wtedy miałas kilkakrotnie już nicki zmieniane. Monstermama, dawno na wielodzietnych nie byłaś i brakuje tam Ciebie. Panmietam,że dekalarowałaś to trzecie,że szybko bedzie!!!!!!!!mam nadzieję,że wszystko bedzie dobrze i mąsterzątko zawita do nas w czerwcu!!!!!!!!! Ja bym już zaszła teraz,ale w maju mamy jechac na sycylie i boję sie w ciąży tak daleko jechać,a jedziemy samochodem. pozdrawiam,nata Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 13.10.05, 10:45 Nanna-trzymam kciuki!!!!!!! iffona-witaj!!!!!!!!!!! pozdrawiam,nata Odpowiedz Link Zgłoś