Dodaj do ulubionych

CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE

29.09.05, 12:35
CHCIAŁABYM ZAINICJOWAĆ NOWY CYKL DLA STARJĄCYCH SIE PO TRZYDZIESTCE.
SAMA MAM JUŻ 12-LETNIĄ CÓRKĘ I STARAM SIĘ WŁASNIE O RODZEŃSTWO...
TO JUŻ TRZECI MIESIĄC NASZYCH STARAN...SZUKAM DZIEWCZYN W PODOBNEJ SYTACJI DO
MOJEJ-RAZEM NA PEWNO BĘDZIE NAM RAŹNIEJ!!!
Obserwuj wątek
    • aga5556 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 29.09.05, 12:42
      Witaj.Dołączam się do Ciebie.Mam 34 lata,19 miesieczną córeczkę o którą
      starałam sie ponad rok.Teraz oczekiwania trwają już 7 miesiecy.I mam mnóstwo
      obaw dotyczących pogodzenia dobrej pracy ale wymagającej zaangażowania i
      większej liczby obowiązków domowych. A Ty zaczynasz starania? Nie masz zadnych
      obaw?Jeśli można zapytać ile masz lat.
      • ewa19711 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 29.09.05, 12:56
        witam aga!
        Też mam 34 lata,pierwszą córkę urodziłam w wieku 22 lat.Wtedy udało nam sie za
        pierwszym razem.Teraz staramy sie od 3 cykli.11paażdziernika przypada mi termin@
        ale jak na razie nie czuję się w ciąży...choć mam ogromną nadzieję!
        A co do obaw to mam ich pełno,pociesza mnie fakt że 2 moje koleżanki są juz w
        ciąży...A jak u Ciebie?
        • ewa19711 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 29.09.05, 13:06
          Chciałabym jeszcze dodac od siebie-tez mam dobrą pracę ale wynagającą
          olbrzymiegoo zaangażowania - w dodatku nie najzdrowszą-stacja paliw,ale myślę
          ,że jakoś wszystko się pomyslnie ułozy.Na razie czekam na najbliższą @ a raczej
          jej brak...
        • aga5556 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 29.09.05, 13:09
          U mnie 6 dc. Myślę, że szybko zostanę dalej starająca sie bo zaczynałam z
          kilkoma dziewczynami, którym udało się od razu lub w 2 -3 cyklu. Ale twój watek
          ucieszył mnie bo większość stara sie o pierwsze dziecko więc raczej mają obawy
          dlaczego nie wychodzi, ja mam i obawy i watpliwości czy podołam
    • yskyerka Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 29.09.05, 13:06
      No to ja jestem w trochę innej sytuacji, bo staramy się dopiero o pierwsze
      dziecko. Ale za niecały miesiąc też skończę 34 lata, więc już chyba czas
      najwyższy, zwłaszcza, że oboje tego chcemy.
      • ewa19711 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 29.09.05, 13:15
        Tak przychodzi taki czas że po prostu pragnienie dzidziusia jest wszechobecne!!!!
        Tez długo czekaaliśmy na te decyzję z różnych powodów(jestem jedynaczką ,tak ż
        posiadanie jednego dziecka nie stanowiło dla mnie tragedii)ale teraz wiem,,że to
        był błąd.Teraz pragniemy za wszelka cenę powiększyć rodzine,przyznam że w
        skrytości myśle nawet o dwóch dzzieciaczkach...No ale najpierw niechh sie
        wszystko ułoży z jednym.Byłam u ginki,która nie widzi przeciwskazań(mmam
        nadżerkę ale leczyła by ją po porodzIE)Pozostaje jeszcze kwestiam moich
        nieregularnnych cykli ale zobaczymy.
        • aga5556 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 29.09.05, 13:19
          Przed staraniami też byłam u gin.-niby ok, choć ciągłe bóle brzucha zdaniem
          gin. sugeruja zabużenia hormonalne. Dam sobie jeszcze troche czasu i chyba znów
          pójdę. Ja mam jeszcze jedna obawę - jak poradzę sobie z dwójką Maluchów ale nie
          ma na co czekać.Wracam do pracy-narazie
      • kinia.gda Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 21.10.05, 13:56
        Witaj! Ja mam 35 lat i też się staram o 1 dzieciątko...może będzie nam łatwiej
        razem?! Pozdrawiam
    • chubus Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 29.09.05, 13:38
      Witam! prawie dwa miesiace temu skończyłam 30 smile)) i od dwóch tygodni
      rozpoczęliśmy starania o kolejne maleństwo.Poprzednim razem poszło szybciutko,
      ale teraz nie wiem jak będzie, bo wciąż karmie piersią.Czekam na pierwszą @ po
      odtawieniu cerazette i do dzieła!smile))
      Pozdrawiam
      Asia
    • utka Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 29.09.05, 13:47
      hej tez wlasnie skonczylam 34 lata, w domciu mam prawie trzynastomiesieczna
      coreczke. O drugie malenstwo chcemy zaczac sie starac ok. listopada. Pierwsza
      ciaza udla sie juz za pierwszym razemi i teraz mam nadzieje na powtorke
    • wandana Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 29.09.05, 14:54
      Podobny wątek jest na "Starających się", ale chętnie sie wpisze i tutaj. W
      grupie zawsze raźniej smile.
      Mam 33 lata i 10letniego synka. W kwietniu zaszłam w ciążę, niestety w czerwcu
      ją straciłam. Odczekalismy 3 cykle, w tym czasie zrobiłam trochę badań,
      podleczyłam się i właśnie próbujemy ponownie. Nie chcę się nastawiać, że od
      razu się uda, bo to mało prawdopodobne, ale instynkt jest silniejszy od
      rozsądku. Już sobie policzyłam, że jesli się uda - termin miałabym na imieniny
      w czerwcu smile. Ale efekty będzie można sprawdzić po 10tym października, więc
      jeszcze musze uzbroić się w cierpliwość.
      Trzymam kciuki za wszystkie czekające.
      • ewa19711 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 10.10.05, 23:52
        Wyczytałam na forum dla starających się ,że udało sie Wam!!!Gratulacje i życzę
        spokojnych dziewięciu m-cy Wielkiego Oczekiwania!!!!!!!!!!
        U mnie niestety @@@ własnie się pjawia.
      • wandana Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 12.10.05, 21:18
        No to ja się i na tym wątku pochwalę. Wczoraj dowiedziałam się, że bede
        mamą smile)). Boję się bardzo, bo w czerwcu w 10tc straciłam maleństwo, ale jestem
        dobrej mysli i wierzę, że tym razem będzie dobrze i zostane czerwcówką.
        • aglas Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 13.10.05, 10:54
          Ja też się w tu pochwalę, dziś mi wyszły 2 kreski. Cieszę się, ale i boję. Choć
          to drugie dziecko, planowane, ale czuje jakis lęk. Oby wszystko było dobrze.
          A czuje się w sumie dobrze, gdyby nie bóle brzucha. Mam nadzieję, że to
          normalne. Do lekarza idę za dwa tygodnie.
          Pozdrawiam wszystkie mamy i starające się po trzydziestce.
    • aglas Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 29.09.05, 15:19
      Hej. Ja też wpisałam się juz na formun Dla starających się, ale myślę, że tu
      też znajdę przyjazne dusze. mam 32 lata i 8-letnia córkę. Staramy się dopiero
      drugi cykl. Dzis czujeę, że to może być ten dzień, więc będziemy działać.
      Chciaż żałuję, że powiedziałam o tym mężowi, bo będzie o tym myślał. A chyba
      jednak lepiej spontanicznie, bez zastanawiania się czy to teraz czy nie. Jednak
      blokada psychiczna ma znaczenie.
      Życzę wszystkim powodzenia i że będziecie na bierząco informować o mam nadzieję
      tylko pozytywnych rezultatach. Razem raźniej. Pozdrawiam.
      Aga
    • sunflower Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 29.09.05, 16:04
      A ja Was dziewczyny bede wspierala, bo sama mam juz corke ur. w 1992 r. ktora
      urodzilam majac 22 lata. I mam tez synka 2-miesiecznego. Urodzilam go w lipcu
      br. majac skonczone 35 lat smile.

Trzymam kciuki ! smile
    • ulaszka Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 30.09.05, 09:55
      To i ja dołączę. Mam 36 lat, córkę 9 lat i w brzuszku maleństwo 16tc. Udało się
      za pierwszym razem zarówno w przypadku poprzedniej ciąży jak i teraz.

Pozdrawiam
      Ulaszka
    • matrix01 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 30.09.05, 11:02
      hej - przyłączam się
      mam 31 lat, 6 letniego synka
      na razie 5 próba nieudana
    • jovanka34 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 30.09.05, 14:33
      Przyłączam sie do trzydziestek, bo czuje sie troche jak weteranka na forach
      ciążowych. Mam 35 lat, prawie 7 letnią córkę i zaczelam 29 tydzień ciąży, mam
      termin na Wigile. Udalo sie w 3 cylku staran, a jestem po operacji wyciecia
      torbieli na jajnikach. Nawet wtedy ciąza jest mozliwa. Pozdrawiam
    • ewa19711 Re: CIĄŻA PO TRZYDZIESTCCE 01.10.05, 22:43
      Miło poczytac o tych z Was , kórym się powiodło!I to czasami po pierwszej próbie!
      A u mnie jak na razie nie za wesoło-przyplątało sie jakieś przeziębienie...Dziś
      już czuję się lepiej ale ostatnie 2 dni było ciężko, a nie chciałabym ryzykować
      przyjmując jakieś świństwo,bo być może to już...ale to się okaże po 11.10
      A tak swoją drogą =macie może jakieś sprawdzone sposoby na przeziębienie?
      Pozdrowienia dla wszyskich wspierających starające się...
    • julicica Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 02.10.05, 19:13
      A ja moje kochane mam 37 latek mam syna 15 letniego drugiego po wielu
      staraniach urodziłam mając 34 latka ma teraz 3 latka iiiiiiiiiiiiii..........
      teraz nasze w brzuszku córeczke która urodzi sie w styczniu oczywiscie nie
      planowałam juz żadnych ciąż bo mam przykre doświadczenia nigdzie obecnie nie
      pracuje, jest nam troche ciężko i tu niespodzianka ale co miałam zrobić myśle
      sobie stara baba i dziecko a ciąża przebiega książkowo nie mam żadnych do tej
      pory problemów no i będę miała córkę na która tak czekał mój mąż czyż to nie
      cud i musimy sobie poradzić, mam dziś troche doła bo mam dość siedzenia w domu
      poszłabym do jakieś roboty no ale przecież mam brzuch przed sobą słodki
      brzuszek w którym wierci się małe stworzonko. życze wam powodzenia i widzicie
      ja tu jestem stara baba. pa
      • ewa19711 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 02.10.05, 22:45
        Tylko pogratulować!!!Trzymam kciuki oby się wszystko jak najlepiej ułozyło!!!
        Pozdrawiam!!!!
        • alicja1212 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 02.10.05, 23:25
          hej, zwiedzam wszystki fora i wszędzie znajduję coś jakby o sobie.
          mam 30 lat , 3 letniego brzdąca, który wyszedł za 2 podejściem i właśnie czekam
          na wynik starania. To 2 podejście, termin okresu - jutro. pozdrawiam
          • ewa19711 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 02.10.05, 23:32
            Witam!Też czytam wszystko i jestem bardzo wdzięczna że takie forum istnije!!!
            A zatem powodzenia w testowaniu.Daj znac jutro przeczytam ale późno bo pracuję
            do 23. Pozdrawiam!!!
          • mamcia102 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 03.10.05, 09:04
            Cześć mam 32lata , syna który ma już 10 lat i bardzo wyczekiwaną dzidzię.Będzie
            córcia która ma teraz 23 tygodnie staraliśmy się o dziecko 5 miesięcy i się nam
            udało.Życzę cierpliwości i powodzenia.
      • marcjanna5 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 12.10.05, 13:04
        Cos Ty, jaka stara baba? Ja mam 36 lat, dwoch synow (8 i 5) i CHORUJE na
        corke!!! Na razie nic z tego nie wychodzi, ale dopiero od 3 miesiecy
        pracujemy "z kalendarzem w reku". I mam nadzieje, ze w koncu pojde w Twoje
        slady ... jak w przyszlym roku, to tez bede 37-latka!
    • kiedy-mama Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 07.10.05, 18:01
      Dolaczam sie do Was, chociaz my bedziemy sie starac dopiero wiosna - po slubie
      (drugim dla obydwojga z nas), moj narzeczony to straszny konserwatysta i mowi,
      ze dziecko ma miec normalna rodzine, i ze jak kiedys zacznie liczyc to ma
      policzyc, ze mama nie byla w ciazy w czasie slubu. Dla mnie to bez znaczenia,
      ale niech mu bedziesmile)) Mam 35 lat, on 38, dla obydwojga z nas bedzie to
      pierwsze dziecko, mamy mase watpliwosci, czy podolamy, czy mamy dosc
      cierpliwosci, czy nie wykoncza nas bezsenne noce... itd, itp. Ale bardzo
      chcemy. Mam nadzieje, ze szybko nam pojdzie. Na razie odstawiam pigulki,
      zaczynam brac kwas foliowy i ide do ginki. Powodzenia, dziewczyny! Fajnie, ze
      zalozylyscie ten watek!
      • elli04 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 07.10.05, 19:48
        Cześć,a ja mam już 38 lat, 10 letniego syna i 10 miesięczną córeczkę, udało sie
        za pierwszym podejściem.
        • alicja1212 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 07.10.05, 22:33
          witam, wynik niestety negatywny, pojawiła się spóźniona @. W tym miesiącu
          kolejna próba. pozdrawiam wszystkie trzydziestki
          • ewa19711 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 08.10.05, 17:59
            Witam wszystkie Trzydziestki!!!
            U mnie jak na razie wielkie oczekiwanie, termin @ pojutrze ale nie wiem...mam
            mieszane uczucia.Czuję pobolewaniaw brzuchu ale zawsze tak mam za to piersi bolą
            mniej niz zwykle przed @.Tak że nie robie sobie zbyt dużych nadziei chociaz kto
            wie...W poniedziałek chyba kupie test ale nie wiem kiedy odważę się go zrobic.
            Ale Wam tu dzis namarudziłam ale właśnie znalazłam chwilę żeby usiąść do kompa i
            poczułam taką potrzebę.Chwilami zdaje mi sie ,że przecież musi mi się udać a z
            drugiej strony wiem ,że trochę chorowałam i może nie byłby to najlepszy moment...
            W kazdym razie CZEKAM
            • aga5556 Szczepionka 08.10.05, 18:47
              Jeśli test będzie pozytywny to dobrze, jeśli nie to też... dobrze. I
              oczekiwanie ma różne plusy-wspomniałaś coś o chorobie. Ja na pierwsze dziecko
              czekałam długo a później okazało sie że wyszło w najlepszym momencie. Martwię
              się bo w ogólnym zabieganiu zrobiłam sobie przy okazji badań dziecka od ręki
              szczepionkę na grypę dzień po lub dzień przed ewentualnym zajściem i boję się,
              ze zaszkodzę-oczywiście jeśli w tym miesiącu coś z tego wyjdzie.. Co o tym
              sądzicie?
              • ewa19711 Re: Szczepionka 08.10.05, 19:26
                Z tego co wiem lekarze zalecają szczepienie nawet w ciąży.Bądźmy dobrej myśli...
                jakby nie było...
                • aga5556 Re: Szczepionka 08.10.05, 19:39
                  To prawda-choć wielu gin. jednak nie zaleca-ogólnoświatowe trendy są za, ale w
                  ewentualnej tak wczesnej ciążt to nie wiem. Tym bardziej, że przeczytałam na
                  forum o że szczepionka być moze stała sie przyczyną poronienia ale w sumie to
                  ja się na zapas trochę martwie. Ewa nie pamiętam choc pewnie pisałaś - ile ty
                  sie starasz?Zaczęłaś niedawno?
                  • ewa19711 Re: Szczepionka 08.10.05, 21:08
                    Trzeci cykl.Pozdrawiam!!!
    • kaja72 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 10.10.05, 14:16
      Witajcie. Jestem mamą prawie 5 letniej JUlci i jestem w 4tc , pierwszy raz
      starliśmy się 7 miesięcy a tym razem 3 miesiące. Ja mam 33 lata i mam
      nadzieję,ze wszystko będzie OK. POzdrawiam i życzę wszystkim powodzenia
    • kasiulka74 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 10.10.05, 18:06
      Witajcie
      Mam 31 lat i 15 letnią córkę. Obecnie jestem 6 tc, udało się nam po trzech
      miesiącach.
      Pozdrawiam.
      • ewa19711 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 10.10.05, 23:19
        Witam Moje Drogie!
        U mnie sad(( pojawiło sie plamienie czyli jutro na dobre rozkręci się@@@.
        W sumie mimo wszelkich obaw miałam w tym m-cu ogromną nadzieję...nawet z
        testowaniem się nie spieszyłam bo miałam ogromną nadzieję i strach przed
        ujrzeniem jednej kreski.
        Gratujuję Wam wszystkim,którym sie powiodło i cieszę się Waszym szczęściem!!!
        Widać nie wszystkim nam dane jest tyle szczęścia...ogólnie mam doła,znowu tyle
        dni oczekiwania na cud...
    • kreska7211 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 11.10.05, 00:31
      Hej
      Mam prawie 33 lata, 4 letnią córcię i jestem w 19 tc. Cieszę się bardzo iczekam
      na dzidzię, tym bardziej, że to moja czwarta ciąża bo dwa razy poroniłam. Po
      poronieniu rok temu i po zrobieniu wielu badań, wyszło wszystko ok, ale jakoś
      trudno mi było się przełamać psychicznie. Teraz już jestem spokojniejsza,
      iczekam i życzę Wam sukcesów.
      Pozdrawiam
    • gosiek289 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 11.10.05, 08:13
      Mam 32 lata. Córkę - w grudniu skończy 11 lat i obecnie jestem w 11 tygodniu
      ciąży ( po drodze poronienie - i 7 cykli staarań - ale w końcu udało się smile)
      • monisku32 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 11.10.05, 08:57
        mam 32 lata, jestem w pierwszej ciazy - udalo sie w drugim cyklu staran smile
        wszystko jest ok, chociaz od niedzieli mam ohydny katar! troche sie martwie,
        leze w lozku, ale leje sie mi z nosa ciurkiem... ble!

gosiek289 Twoja sygnaturke widac dopiero jak wyglada tak:
        www.snugglepie.com/ezb/235035.png
    • gosiek289 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 11.10.05, 11:24
      Dzięki monisiu32
    • ida32 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 11.10.05, 11:34
      Witam. W listopadzie skończę 35lat. Mamy już 15 letnią córkę, a teraz, po
      przeszło rocznym staraniu się, jestem w 33 tc. Czuję się nieźle. Tamta ciaża to
      była jedna wielka panika wpadkowa: ja po liceum, nie dostałam się na studia,
      on - jeszcze większa panika. Dzięki rodzinie wszystko dobrze się ułożyło. Mamy
      ustabilizowane życie, wykształcenie, niezłe dochody, brak ryzyka utraty pracy-
      to wszystko wpływa na to, że jestem spokojna i świadoma, jak nigdy. Bardzo
      cieszę się na tę ciążę. Teraz będzie chłopczyk. Moja recepta na zajście w
      ciążę, to :odpuścić sobie. Gdy na początku intensywnie staraliśmy się, to nic
      nie wychodziło. Dopiero potem, gdy uspokoiłam się, przestałam ciągle o tym
      myśleć, przestałam dbać panicznie o linię i trochę przytyłam- udało się. Mój
      maż myślał nawet, jeż już nam się nie uda. Zapomniał o naszych staraniach (choć
      wiedział, że nie biorę tabletek o około 1,5 roku). Powodzenia.
      • stefan851 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 12.10.05, 14:29
        Witam.Ja mam już 36 i 9-cio letniego Kubusia. Jestem w 25 tc., teraz będzie
        dziewczynka.
        Pozdrowienia dla wszystkich mam po trzydziestce.
    • evutek Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 13.10.05, 15:09
      To sie dopisze bo tez Ewa jestem, tez po 30, a nawet z gorka. Na razie bije sie
      z myslami o 1-szym dziecku - i odkładam starania. Niby juz zdecydowalam ze to
      juz teraz ale ... milion niepewnosci. A jednak nie ma co bo jak sie czyta forum
      to jednak nie jest tak prosto. Jakby co to dolacze, ostateczne rozstanie z
      antykoncepcja w listopadzie.
      • ewa19711 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 13.10.05, 16:27
        No to nie zwlekaj !!! Zapraszamy sredecznie!!! Razem raźniej jest wszystko
        znosic, nawet kolejną niechcianą i wredną @@@.
    • kajjoa Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 13.10.05, 16:36
      Mam 37 lat i jestem w 15 tyg. mam też córeczkę lat 7, i chociaż ciąża była dla
      nas wszystkich zaskoczeniem (stanowie chyba ten 1% wymienionego ryzyka w ulotce
      tabletkowej) to z ogromną radością oczekujemy na nowego członka rodziny...
      • ewa19711 Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 13.10.05, 16:44
        Życze zatem spokojnego oczekiwania i samych tak miłych niespodzianek jak ta!!!
        Pozdrawiam
    • ikaes Re: CIĄŻA POTRZYDZIESTCCE 21.10.05, 15:45
      witam, za 3dni kończę 33 lata, a więc najwyższy czas na drugie dziecko
      (pierwsze w grudniu skończy 3 lata) staram się od maja, na razie brak efektów,
      ale teraz mam małą nadzieję, bo piersi mnie bolą od ponad tygodnia, zamiast
      spodziewanej miesiączki miałam kilkudniowe plamienia - trochę krwi, więc jestem
      przed zrobieniem testu, już go kupiłam, ale boję się zrobić. Trzymajcie za mnie
      kciuki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka