16.11.05, 10:15
Witam
Zajrzałam tu po raz pierwszy bo chciałabym uzyskać od WAS porady i odpowiedzi
na moje pytania oczywiście dot. objawów ciąży.
Cykle od niepamiętnych czasów miałam zawsze 28 dniowe (może ze 2-3 razy 29-
30). Dziś jest 34dc i nie wiem co mam myśleć. Wczoraj i przedwczoraj zrobiłam
sobie test - wyszedł ujemny. Nie mam żadnych nudności ani innych objawów.
Jedynie co to od wczoraj wieczorem mam podwyższoną temteraturę (nie mierzyłam
ale czuję po sobie) lekki katar. Spokoju nie daje mi stan mojej cery który od
mniej więcej 2 tygodni strasznie się zmienił na gorsze. No i do tego ta
biaława zbita w grudki wydzielina.
Aha no i boli brzuch ale troche inaczej jak na @

Czy to ciąża?

Jakie WY miałyście objawy i ile dni po oczekiwanej @ zanim wyszedł WAM
pozytywny test?

Obserwuj wątek
    • 99maja Re: Ciąża? 16.11.05, 13:56
      Może to jednak ciąża często czytam wątki dziewczym, którym testy nie wyszły za
      pierwszym razem nawet kilka dni po @, poczekaj jeszcze ze dwa dni i powtórz
      test. Co do objawów to ból brzucha i białawy śluz są jak najbardziej na miejscu.
      • maluszek79 Re: Ciąża? 16.11.05, 22:27
        No i nic. Zrobiłam sobie właśnie testa i nic (niby trzeba robić rano ale myślę
        że jak coś to chyba wykaże) Kompletnie nic sad((. Sama nie wiem. Jutro rano
        jeszcze powtórzę (kupiłam pre-test) Ciągle mam te bóle podbrzusza ale inne i
        takie mniejsze i dziwne niż zawsze gdy zbliżała się @.

Rozmawiałam ze znajomą która była w ciązy kilka lat temu to powiedziała że
        podobno powinny boleć piersi i kolor brodawek powinien się zmienić. A u mnie
        nic.

Dziewczyny jak to u WAS było?
        • madziczek79 Re: Ciąża? 16.11.05, 23:02
          Odradzam pre test,bywa wadliwy,niby pisze że wykrywa ciąze już po 7 dniach po
          zapłodnieniu a mi w 5 tyg.ciąży nie wykrył.Najlepszy jest quik albo bobo test
          powodzeniasmile
        • agilator Re: Ciąża? 17.11.05, 08:17
          Hej, jestem w tej samej sytuacji co Ty. Robiłam 2 testy i nic. Załamałam się
          troszkę bo objawy miałam i mam do teraz. Tylko troszkę piersi stały się mniej
          wrażliwe niż jeszcze wczoraj. Podobno czasami testy nie wykazuja ciąży mimo
          tego że ona jest, dlatego też ciągle mam nadzieję. dzisiaj mam 42dc i @ nie ma.
          Poczekamy zobaczymy, boję się że to hormony szaleją, chcociaz nie wiem
          dlaczego. Pozdrawiam i trzymam kciuki, daj znac jak juz będziesz coś wiedziała.
          pa pa
          • zuzik78 Re: Ciąża? 17.11.05, 08:33
            polecam badanie b-hcg, jest najbardziej miarodajne, poza tym z testami nigdy nic
            nie wiadomo,
            mi wyszedł po 12 dniach od terminu @ przyznam sie ze wcześniej nie testowałam,
            miałam juz na ten cykl wyznaczone badania hormonów i cierpliwie czekałam na
            kolejnego koczkodana ale dzidzia zrobiła nam niespodziankęsmile
    • niunia200505 Re: Ciąża? 17.11.05, 09:37
      ja też jestem w tej samej sytuacji i też pierwszy raz. Co prawda dopiero
      wczoraj miałam termin @ ale do dzisiaj nic, a zawsze miałam w terminie (czasami
      zdażało się wcześniej- ale nigdy później). Nie wiem co myśleć bo zrobiłam sobie
      test i wyszło, że nie jestem w ciąży sad( Chciałabym wirzyć w to że jeszcze jest
      szansa
      • maluszek79 Re: Ciąża? 17.11.05, 09:59
        No i znowu nic. Zrobiłam dziś z samego rana pre-test i jedna krecha.
        Nigdy nie miałam takiej stuacji oprócz powrotu z wakacji z Francji gdzie
        opóźnił mi się o 3 dni ale wiedziałam że będę miała @ bo bolał mnie brzuch.
        Generalnie zawsze miałam 28 dni - równiusieńko nawet praktycznie co do pory
        dnia.
        Przyznam się że troche niepokoi mnie ta sytuacja ze wzdlędu na okolicznosci w
        których by ciąża pojawiła się bo własnie zostałam zwolniona z pracy. Co do
        osobistych odczuć to boję się
        A co do partnera to on szaleje juz od 2 dni z radości, choc nie wie że testy
        wychodzą ujemne
        Jak cos to w sobote biegne do lekarza na badania krwi.
        • oczekiwanie-na-aniola Re: Ciąża? 17.11.05, 12:41
          Cześć,

Nie polema tego testu, spotkałam się z negatywnymi ocenami jakości tego
          produktu, sama nawet mogłam się o tym przekonać. Zrobiłam Go i nie wykazywał
          żadnej z krech przez ponad 15 minut. Sama zawsze kupuje Quick Vue. Jest
          dokładny i pokazuje wynik w ciągu nawet 30 sec.,a to przecież tak cenny dla
          nas czas.

Co do objawów to czułam i czuję się podobnie, u mnie test w 33dc wykazał ciążę,
          wciąż zwodziłam się tym łudząco podobnym bólem podbrzusza jak do @. Moim
          zdaniem powinnaś zgłosić się do lekarza. Życzę powodzenia i oby to wszystko
          było powodem małej fasolki.

Pozdrawiam, Nika
          • maluszek79 Re: Ciąża? 17.11.05, 13:20
            Własnie wybieram się do lekarza
            Z jednej strony chcę miec fasolkę w brzuszku a z drugiej nie.
            A powody i dylematy sa różne. 31 października dostałam wypowiedzenie (1
            miesiąc) i pracuje tylko do jutra bo od poniedziałku biorę niewykorzystany
            urlop do końca miesiąca. Jeśli jestem w ciąży to wynika z tego że zaszłam przed
            dostaniem wypowiedzenia i musi mnie przywrócić do pracy. Jest jednak problem
            innej rzeczy- ja już chciałam z pracodawca pożegnac sie dawno temu i szukałam
            juz innej pracy a on mnie ubiegł. Likwiduje tutaj firme gdzie pracuje i zostaje
            tylko tam gdzie jest siedziba główna. Wiem że nie musze i moge przyjąć
            delegacji do innego miasta ale...
            Relacje z moim szefem nie układały sie ostatnio najlepiej a wiem że w tym
            przypadku tzreba będzie sądownie to wszystko jakoś poukładac a ja boję się
            stresu a wiadomo jak to może wpłynąć na dziecko. A druga sprawa że myślałam tez
            o własnej działalności bo jakies tam perspektywy by były ale....
            Jest to ciągłe ale...
            I nie wiem z czego będę bardziej szczęśliwa: czy jeśli zostanę mamusią czy
            nie...

a może Wy dziewczyny miałyscie podobny przypadek?
            • oczekiwanie-na-aniola Re: Ciąża? - zwolnienie 17.11.05, 16:54
              Opowiem Ci jak jest w moim przypadku.

Jestem na stażu od sierpnia (mam 20 lat), staż mam 6. miesięczny - czyli do
              stycznia 2006. Staż organizowany jest przez UE (EFS) i w umowie między moim
              pracodawcą a Urzędem Pracy jest zaznaczone, że później muszę być przyjęta na
              cały etat na minimum 3 miesiące. Z tego wynika, że moja współpraca z firmą
              będzie trwała do kwietnia 2006r. Jestem obecnie w niepełnym 1 miesiącu ciąży
              (planowana), w kwietniu będzie to już 5. miesiąc. Prawo mnie chroni i firma
              musi przedłużyć mi umowę do końca ciąży. I tu pojawia się obawa: czy będę
              zmuszona wystąpić na drogę sądową z firmą.. Nie wiem, jaki obrót przybierze
              cała ta sprawa, ale jestem pełna nadziei, że bez żadnych problemów zostanie mi
              przedłużona umowa do końca ciąży, a nawet do końca macieżyńskiego. Właśnie -
              kiedy zwalniają? Po porodzie odrazu czy po macieżyńskim?

Bądź spokojna. Jeśli chcesz zaciągnąć informacji prawnych >> www.bajbus.pl - w
              zakładce prawo jest wszystko opisane. Naprawdę, bądź spokojna.

Pozdraiwm, Nika
    • marys137 Re: Ciąża? 17.11.05, 13:55
      Witam ja jutro powinna dostac@ i pewnie tak się stanie jestem po iui ale
      nawiązujac do twoich objawów równiez mam bóle brzucha biały zbity śluz poza tym
      moja cera równiez ulegla pogorszeniu ale piersi mnie nie bola w ogóle a to
      podobniez pierwszy objaw co do pre-testu podobniez są wczesne więc wykonałam juz
      dwa które nie pokazały wyniku więc w przyszłości nigdy go nie kupię .Maluszek79
      a jak twoja temperatura pozdrawiam
      • maluszek79 Re: Ciąża? 17.11.05, 14:05
        Nie mierzyłam ale czuję że jakas "ciepła" jestem.

Jutro rano już będę na 100% pewna czy jestem w ciąży czy nie. Szoruję do
        lekarza na pobranie krwi. Już 4 testy robiłam. 60 zł i nic. Jutro zapłace 25 i
        będę spokojna (albo i nie wink)
        Ale jeste jeszcze coś. Na tym tescie co robiłam rano pojawiła sie bladobeżowa
        kreseczka no i już mam kołowrotek w głowie. Musze jednak poczekac do jutra
        • marys137 Re: Ciąża? 17.11.05, 14:08
          mi na jednym tescie po 6 godzinach pojawiła się jedna krecha wiec byłam pewna ze
          nie jestem w ciaży ale moja intuicja mówi ze niestety nic z tego pozdrawiam ale
          mam nadzieje ze u Ciebie jest to upragnoone malenstwo
        • marys137 Re: Ciąża? 17.11.05, 14:13
          własnie spojrzałam na ten test na którym pojawiła się ta krecha jest i druga ale
          taka bez koloro tylko jakby ktoś ją zdrapał słuchajcie czy to może oznaczać
          ciąze czy raczej nie prosze o odpowiedz
          • maluszek79 Re: Ciąża? 17.11.05, 14:16
            mary137 u mnie jest to samo. Ale ja już nie bede się dłużej zadręczać. Idę
            jutro rano na badanie krwi przed pracą. Jutro napewno WAM napisze co i jak
            wyszło. Dzis moge tylko wymyślać tysiąc moich zachowac jeśli będzie tak lub
            nie. smile
        • niunia200505 Re: Ciąża? 17.11.05, 14:41
          dziewczyny a co jest z tą temperaturą, w ciązy powinna byc podwyższona? jeśli
          tak to jaka?
          • maluszek79 Re: Ciąża? 17.11.05, 15:06
            Nie wiem - podobo jest podwyższona do 37,.... ale jak i co to poszperaj w
            archiwum postów, może coś znajdziesz.

A tak a propo ciąży.
            Czy to prawda że kobieta w ciąży ma błyszczące oczy? Tak mi się przypomniał
            owięc pytam
            • niunia200505 Re: Ciąża? 17.11.05, 15:22
              o oczach nic nie słyszałam ale to pewnie kolejny zabobon- coś w stylu: "jak
              kobieta w ciązy ma brzuch bardziej do przodu to będzie chłopak"
              A co do temperatury to słyszałam tylko o podwyższonej w czasie owulacji a nic o
              ciązy
              • anialm Re: Ciąża? 17.11.05, 15:26
                Ja w poprzednim cyklu męczyłamten temat smile
                Podwyższona tempertura moze oznacac ciążę. Skacze wtedy o ok. 6-10 kreseczek w
                góre. I jesli sie utrzymuje do 20 dni po owulacji taka podwyższona temperatura
                to mozna doszukiwac sie w tym objawów ciązy.
                Jednak w dniu @ małpy albo dzień przed moze spaść.

Jesli masz podwyższoną temp. to trzymam kciuki zeby zostało tak jak najdłuzej i
                zeby @ sie nie zjawiała.
                Ściskam.

• niunia200505 Re: Ciąża? 17.11.05, 15:29
                  jeszcze nie wiem jaką mam temperaturę bo jestem w pracy i nie mogę sprawdzić
                  ale mam nadzieję że jest w takim razie podwyższonasmileDzięki, pozdrawiam
    • aniela000 Re: Ciąża? 17.11.05, 17:37
      chciałam się podzielić z wami i moją sytuacją ,u mnie już 44dc i nic brak @, a
      nigdy mi się tak długo nie spózniał.Robiłam już dwa testy i nic nie wykazały,
      ale nie mam żadnych objawów nie bolą mnie piersi, ani brzuch poprstu nic, nawet
      cera mi się nie pogorszyła.Czuję się świetnie.I nie wiem co myślec na prywatną
      wuzytę mnie nie stać, a państwowo muszę czekać miesiąc, i co wy na to?
      • pitu_finka Temperatura 17.11.05, 18:16
        Zeby stwierdzic czy temperatura jest podwyzszona trzeba ja mierzyc rano przed
        wstaniem z lozka, najlepiej w pochwie, od poczatku cyklu. to nie chodzi o
        temperature absolutna, ale o tak relatywna, czyli porownana do poczatku
        temperatura na poczatku cyklu. Dla jednej kobiety temperatuta 36.7 moze byc
        podwyzszona, a dla innej podwyzszona to 37.4. Mierzenie po pracy nie ma sensu,
        wieczorem temperatura jest zawsze podwyzszona. trzeba 5 czy 6 godzin
        nieprzerwanego snu, nalezy mierzyc o tej samej porze.
        jezeli sie w tym cyklu nie uda, to proponuje zebys od nastepnego cyklu mierzyla
        sobie temperature (moze wykorzystac program Fertility Friend - tam jest duzo
        informacji na ten temat - po angielsku). To ze temperatura zmienia sie w cyklu
        wynika z pracy hormonow. Jezeli jest skok temperatury w cyklu to oznacza ze byla
        owulacja. W okresie poowulacyjnym progesteron powoduje ze tem jest wyzsza (w
        pierwszej fazie dominuje estrogen ktory obniza temp). takze w drugiej polowie
        cyklu temp jest wyzsza. jezeli nie ma ciazy to w dniu @, dzien przed @ albo w
        pierwszych dniach @ temperatura sie obniza i wszystko sie zaczyna od nowa (to
        kiedy sie tem obniza tez zalezy od kobiety i zebys wiedzial jak jest u Ciebiue
        muszisz sie poobserwowac pare cykli). Jezeli jest ciaza, to temperatura
        utrzymuje sie na podwyzszonym poziomie przez jakis czas 9ale chyba nie przez
        cala ciaze - ale tu juz nie mam pewnosci).
        Takze nie mierz sobie temperatury po pracy bo to jest bez sensu.

Pozdrawiam i zycze zeby mierzenie Ci sie nie przydalo
        • niunia200505 Re: Temperatura 17.11.05, 19:57
          dzieki za wyczerpującą informację odnośnie temperaturysmileale i tak sobie
          zmierzyłam i mam 37,1. Tak jak mówisz nic mi to nie daje oprócz tego że się
          jeszcze trochę połudzę- ale to jest przyjemne. Jak dostanę @ to będę miała i
          tak doła, więc chociaż jeszcze parę godzin miłej niepewności nie zaszkodzi.
          Pozdrawiam
          • pitu_finka Re: Temperatura 17.11.05, 20:42
            Ja tez jestem teraz w stanie ludzenia siesmile Jutro powinnam dostac @ i wiem jak
            ciezko sie rozstac z tym stanem. przyjdzie @ bedzie dol i dosyc czasu na
            zmartwieniasmile powodzenia
      • pitu_finka Aniela 17.11.05, 18:18

Idz na beta HCG, wtedy bedziesz wiedziala czy jestes w ciazy czy nie. A jak nie
        jestes i tak Ci sie dlugo spoznia @ to chyba powinbnas sie wybrac do lekarza
        szybciej niz za miesiac (zreszta jak jestes w ciazy to chyba tez).
    • maluszek79 Re: Ciąża? 17.11.05, 22:35
      Jest 22:30, niedługo kładę się spać i nie mogę doczekac się jutrzejszego
      poranka.
      Jadę do szpitala na badanie krwi.
      Wszystko będzie już pewne.

Trzymajcie kciuki!!!
      Do jutra!
    • kasias3000 Re: Ciąża? 18.11.05, 09:01
      Witam
      Ja mialam pozytywny test w dniu planowanej @ ale ta druga kreska była bardzo
      słaba. w ciagu tego czasu 10 dni zrobiłam juz 4 testy i wszystkie sa pozytywne
      a kreska jest juz bardzo wyrażna. Z obiawów to czest biegam do ubikacji i
      troche mnie bolą piersi. Wybieram sie do lekarza w 17 dniu po terminie
      planowanej @. Czy to nie za wcześnie wyliczyłam sobie ze to bedzie 7 tydz. Chce
      miec pewnośc ze lekarz juz mi potwierdzi ciaze bo słyszalam ze jak sie pojdzie
      za wczesnie to moze jeszcze nie stwierdzic na 100%

• maluszek79 Re: Ciąża? 18.11.05, 09:24
      Nocka przebiegła spokojnie, @ dalej brak
      Jestem już po pobraniu krwi. Miedzy 12-14 mają być wyniki.

Mam mieszane uczucia.Czy Wy też tak miałyście?
      • aniela000 Re: Ciąża? 18.11.05, 10:05
        drogi Maluszku u mnie już 44dc i nic brak @, na badanie krwi jeszcze nie
        poszłam bo nie mam pieniędzy, mam nadzieje że jesteś w ciąży smile, chociaż masz
        troszkę problemów z tą praca, ale ja ŻYCZĘ CI CIĄŻY.A co u mnie nie wiem,
        dzisiaj śniło mi się że robiłam test i wyszedł pozytywny, ale to tylko sen, a
        trzeciego testu nie kupuję bo juz szkoda mi pieniędzy, poczekam jeszcze
        trochę.Pozdrawiam cię i napisz koniecznie co ci wyszło?wszyscy pewnie będą
        ciekawi.Czekamy z tobą na wynik
        • maluszek79 Re: Ciąża? 18.11.05, 10:16
          W sumie po tym co już przeszłam przez te dni, ta niepewność i to cudowne
          nastawienie mojego partnera do ewentualnej ciąży to chciałabym być w ciąży.Moje
          nastawienie i myślenie zmieniło się.Jak widziałam tą olbrzymią radość w jego
          oczach i jego codzienne od wtorku rozmowy z moim brzuszkiem, jego głaskanie i
          całowanie to prostu nie może być inaczej.
          Kochane jesteście.
          Napewno jak będę miała wyniki (13-14) to od razu napiszę. Już nie moge
          usiedzieć w tej pracy!
    • maluszek79 Re: Ciąża? 18.11.05, 11:59
      Dziewczyny, nawet nie wiecie jaki smutek odczuwam w tej chwili. Odebrałam
      własnie wyniki. Jestem załamana. Zero poprostu zero mi wyszło crying(((((((((((((
      Nie wiem jak to dalej będzie. A tak chciałam ...
      Siedzę w pracy i ryczę po cichu. Jest mi tak smutno crying((
      Zastanawiam się tylko dlaczego dalej nie mam @ a nigdy nie miałam tak długiej
      przerwy. Zawsze miałam 28 dni.Zawsze. W ostatnim czasie nawet streśów nie
      miałam żadnych. Owszem przyjełam się trochę jak dostałam wypowiedzenie ale to
      trwało 2-3 godz. Zreszta co miesiąc mam jakies tam drobne stresy itp. A teraz ,
      tym bardziej że była konkretna sytuacja w 15 dniu cykllu, że podejrzewałam że
      coś może jednak...
      A tu poprostu załamka. Nie wiem co dalej.. a miało być tak pięknie...
      • ane576 Re: Ciąża? 18.11.05, 12:16
        Nie załamuj się, wiem że bardzo trudno się wyluzować i nie myśleć jak bardzo
        się czegoś chce, a szczególnie jak chce się dziecka. Dziś dostałam @, starałam
        się już 4 miesiące i nic, też trochę mi smutno. Ale trzeba się z tego doła
        wygrzebać. Pomyśl sobie, że jescze was fajne staranka czekają, a jakbyś była w
        ciąży to może nie moglibyście się "przytulać" nawet przez 9 miesięcy. Może
        fasolka chce Ci zrobić prezent na Boże Narodzenie wink)).
        Chcociaż to smutny czas (na naszym koczkodanie już trzem dziewczynom listopad
        nie przyniósł szczęścia) to musimy się jakoś pocieszać i myśleć że się już już
        przyjdzie do nas dzidziuś, tylko trzeba cierpliwie poczekać.
      • niunia200505 Re: Ciąża? 18.11.05, 13:11
        nie przejmuj się maluszek79 ja też odebrałam beta ....i też nic, ale zaczynam
        brać CLO więc może w następnym miesiącu się uda.Najważniejsze że dostałam@- co
        prawda pierwszy raz w życiu trzy dni po terminie, ale dostałam. Gorzej by było
        jakby nic nie wyszło i @ teżbym nie miała bo to by oznaczało że już kompletnie
        się popieprzyło. Będziemy próbować znowu!!Trzymaj się,Pozdr.
    • kinia.gda Re: Ciąża? 18.11.05, 12:16
      Kochany Maluszku!
      Niestety, wiem jak to jest sad Tym bardziej Ci współczuję..pocierpisz jeszcze
      ale i to minie, zobaczyszsmilesmilesmile
      • maluszek79 Re: Ciąża? 22.11.05, 12:05
        Dziewczyny jestem Wam ogromnie wdzięczna za te ciepłe słówka. Dziękuję!
        Odzywam się dopiero dziś bo przez weekend miałam strasznego doła a największego
        w piątek wieczorem.
        Powiem tak - nie staralismy się wcześniej z moim o dzidziusia. On bardzo
        nalegał (ma 32)a ja (25)jakoś tak się wzbraniałam. Aż tu do tego ostatniego
        tygodnia. Do dnia dzisiejszego dziwi mnie dlaczego spóźniła mi się @. Pierwsze
        dwa dni jej nieobecności przyjełam ze spokojem - mówiłam sobie może faktycznie
        stres, pogoda itp. Następne 2 dni to był kołowrotek myśli i nawet trochę
        złość,że jeśli ciąża to nie planowana do końca ale następne dni to już spokój i
        pogodzenie się z faktem,że być może będziemy mieli dzidziusia. ((Większość
        naszych znajomych (a praktycznie tylko my i jedna para) ma już 2 letnie dzieci
        i starają się o następne)). Gdy w piatek rano robiłam badania krwi myślałam o
        mojej serdecznej koleżance,która lada dzień miała urodzić synka, że byłoby
        super jakbym jak dziś odebrała pozytywne wyniki a ona urodziła, że ta data
        byłaby taka pamiętna...
        Niestety wyszło jak wyszło - beta wyszła mi zerowa i złapałam dola. Poryczałam
        się w pracy a wieczorem razem z moim. A jeszcze większego doła złapaliśmy jak
        dostaliśmy smsa od małego Patryczka smile że już jest od paru minut na tym świecie
        i że jego rodzice chcą żebyśmy wiedzieli o tym pierwsi smile a buuuu crying((((
        Po tych wydarzeniach z moim kochaniem doszliśmy do jednego wniosku.
        Niesamowicie dojrzelismy przez te kilka dni, przegadaliśmy mnóstwo godzin
        (nawet imę wymyśliliśmy już dla dzidzi hihihihi)i stwierdziliśmy że chyba sama
        natura dała nam sygnał a szczególnie mi smile że chyba czas i pora. Jednak
        uznaliśmy że nie będziemy starać sie tak typowo - tylko tak poprostu. Nie
        będziemy planowac- dziś teraz już. Tylko kochać się od przypadku do przypadku,
        nie patrząc czy to TEN dzień czy nie. Raz z raz bez,tak na pograniczu. Te
        zaskoczenie (choc ze smutnym finałem)było dla nas niesamowitym przeżyciem.
        Wzmocniło nasz związek mimo że jest nieformalny smile

Dziewczyny życzę WAM wszystkim powodzenia w Waszych staraniach!!! Myślę że za
        jakis czas też będę cieszyć się jak większość z WAS tu na forum z II
        kreseczek smilei napewno będziecie o tym wiedzieć smile
        Buziaki!
        • jeziorko1 Re: Ciąża? 22.11.05, 12:23
          hmmm...
          to ja CI powiem tak - zawsze mialam okresy 25 dniowe, w zeszlym roku w grudniu
          zaczelo cos mi sie psuc... nagle po 34 dniach nic... ciaza nie zostala
          sprawdzona, powody przestoju nie, dostalam Luteine, okres sie pojawil...
          pozniej powoli wsio wracalo do normy... okresy sie ponownie skracaly.. znowu
          doszly do 25.. pozniej znowu mija 35 - 37 dzien i nic... poczekalam jeszcze
          tydzien i poszlam do lekarza - mialam nadzieje na ciaze - ale kobieta
          stwierdzila, ze to pewnie to samo... i chciala podac luteine - ale sie uparlam
          na testy krwi. Z krwi wyszlo 0 - bylam zalamana - znasz to uczucie - ale
          najgorsze bylo to, ze "czulam" ze jestem w ciazy - po kilku dniach kupilam
          testy i wyszly 2 kreski!!! Lekarka jednak ich nie uznala, stwierdzila, ze testy
          krwi sa wazniejsze i ze nie jestem w ciazy.. Po tygodniu poszlam prywatnie
          zrobic jeszcze raz testy i ... efekt taki, ze jestem teraz w 23 tygodniu bardzo
          dobrej ciazy smile - testy wykazaly wtedy, ze jestem w 7 tygodniu. Dziwnie to sie
          jakos uklada - niby wszystko wskazywalo, ze ciazy nie ma - a tu jednak. Nie
          wiem co Ci doradzic! Jesli czujesz, ze to moze jednak ciaza, to moze powtorz
          testy krwi za jakis czas, jesli sie nie udalo tym razem to macie przed soba
          pelno takich mozliwosci smile i nie doluj smile bedzie dobrze smile
          Jeziorko
          • maluszek79 Re: Ciąża? 22.11.05, 12:33
            Niestety u mnie to na 100% nie - bo w niedzielę @ przyszła....
            • anialm Re: Ciąża? 23.11.05, 10:37
              SKARBIE! Głowa do góry nie wolno sie poddawać. Przed Tobą nowy cykl - może
              będzie uroczy prezent gwiazdkowy.
              Skończy sie @ i trza sie brac do robotysmile
              Będę trzymac kciuki.

Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka