Dodaj do ulubionych

testy owu - pytanko

13.12.05, 09:46
Czesc dziewczyny,
byc moze mam glupie pytanie, ale jakos nigdzie nie moge znalezc informacji,
czy jeden test owu moze byc uzyty kilka razy. Kupilam dosc drogie 3 testy,
ale przy jednokrotnym uzyciu nie starczylyby nawet na przebadanie jednego
cyklu. Jak to jest z tymi testami?
Obserwuj wątek
    • bee10 Re: testy owu - pytanko 13.12.05, 12:21
      Czy nikt sie nie zlituje???

• giovanita Re: testy owu - pytanko 13.12.05, 13:55
        ale jakie są te testy...
        bo ja kupuję jednorazowe i to nie podlega wątpliwościom.
        Jest to taki test na którym po zakropleniu moczu wyskakuje jedna kreska jeśli
        test jest negatywny i owu się nie zbliża, lub dwie kreski kiedy owu będzie
        wkrótce.
        Nie wiem za bardzo jak miałabym tych testów używać wielokrotnie... że niby co,
        potem wyskoczą zamiast dwóch kresek (testowej i kontrolnej) cztery kreski (dwie
        testowe i dwie kontrolne?)???? Bez sensu

Co to za testy?
        Ja wiem że na rynku w aptekach są takie i za 95 zł za 5 sztuk i 23 zł za 5
        sztuk... I wszystkie te są jednorazowego użytku...
        • bee10 Re: testy owu - pytanko 13.12.05, 14:37
          Hej giovanita,
          mam na mysli stosowanie jednego testu tak dlugo, az wyskocza 2 kreski, czyli
          gdy owulucja sie zbliza. Moje tez sa jednorazowe, ale wlasnie w tym punkcie nie
          bylam pewna... wydawalo mi sie bezsensowne uzywanie drogich testow tylko raz,
          czyli wyrzucac je z jedna kreska. No coz, mam ich tylko 3, wydalam 18 euro, a
          moze nawet nie starcza na jeden cykl.
          • giovanita Re: testy owu - pytanko 13.12.05, 15:24
            bee,
            czy wiesz mniej więcej kiedy miałaś owulację w poprzednich miesiacach?
            Zaleca się, że jesli masz cykl 28 dniowy powinnaś pierwszy test owu wykonać
            11dc (bo zakłada się że masz owulację 14dc). Ale jeśli twoje cykle są dłuższe
            to przy 30 dniowych cyklach owu będzie ok 16dc.

Na pewno w pierwszym miesiacu stosowania testów owu bedzie ci trudno zmieścić
            się w tych 3 testach, ale wiem że doświadczenie i wyczucie własnego organizmu
            pomaga i z każdym miesiacem jest lepiej. Za dwa , trzy miesiace dojdziesz do
            takiej wprawy że te trzy testy będą wystarczające.

Ale oczywiście życzę Ci byś nie musiała na swoją fasolkę czekać aż trzech
            miesięcy smile))))
            • bee10 Re: testy owu - pytanko 13.12.05, 15:52
              Wiesz giovanita, ja nigdy nie chcialam podchodzic do tego technicznie, nigdy
              nie wyliczalam, kiedy moge miec owulacje, po prostu zawsze wierzylam, ze
              predzej czy pozniej TO sie stanie. Cykl mam rzeczywiscie 28tygodniowy, wiec
              zaczne testowac wczesnie. No coz, powoli zaczynam sie niepokoic, bo skonczylam
              wlasnie 36 lat i nawet najbardziej zagorzale przyjaciolki single wlasnie
              zostaly mamusiami, a u mnie ciagle nic. Do niedawna wcale sie tym nie
              przejmowalam, bo zyje w kraju, gdzie pozne macierzynstwo jest na poczatku
              dziennym... Czy i mi to kiedys bedzie dane? Zyczysz mi czekania mniej niz 3
              miesiecy? O Boze, to wydaje mi sie wrecz niemozliwe!!! Pa, ja tez ci zycze
              szybkiej fasolki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka