Dodaj do ulubionych

CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY??????

05.01.06, 09:47
witamsmile
mam prosbe do dziewczyn w ciazy,czy pamietacie wasze wczesne objawy ciazowe???
tzn.jestem 5 dzien po owulacji i kiedy moge dostrzegac jakies sygnały? albo
czy któras z was nie miała zadnych objawów do @ a mimo to była w ciazy?
Ja sie staram o drugie dzidzi i nie pamietam jak to było dokładnie pierwszy
raz bo wtedy sie nie doszukiwałam objawów,pamietam tylko sikanie ale nie
kojarzyłam wtedy tego z ciaza.
Teraz natomiast mam obsesje juzsmilei chyba urojeniasmile
bardzo was prosze skrobnijcie mi cos,jak to było u was?
Obserwuj wątek
    • agulag26 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 09:53
      ja niestety nie miałam przyjemności być jeszcze w ciazy ale włscnie konczę
      pierwszy cykl starań i mam mnóstwo urojonych objawówsmile) - boli mnie brzuch, od
      wczoraj mi mdło (znaczy bardziej wczoraj niż dzisiaj), sikam jak najeta (ale w
      sumie zawsze czesto chodzę do kibelkasmile. no i tak se myślę ze z tych objawów to
      nic nie wynikniesad(
      ale trzymam kciuki za nas!
      • mariolka55 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 09:57
        no ja dokładnie tak samo,wyszukuje objawy i wszystko przypisuje ewentualnej
        ciazysmile pierwszy cykl tez tak miałam ze wydawało mi sie wtedy ze na pewno
        jestem,nakreciłam siebie i meza i potem było rozczarowaniesad a teraz maz juz
        nie zwraca uwagi na moje niby objawysmile
        ale trzymam kciuki za siebie i ciebiesmile
        a kiedy masz ttermin @,kiedy testujesz?
        • sylwuniaw Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 06.01.06, 14:27
          Ja dowiedziałam sie o ciązy w 5 tygodniu jej trwania. I wcześniej w ogole żadnych objawów. Potem wiadomo brak miesiączki, i zrobiłam test. Chociaż, trochę sie czułam przemęczona (zero kondycji, zadyszka przy bieganiu itp.). Tak w ogóle to nie wyczułam, że jestem w ciąży. Moja mama natomiast ciagle mi przygadywała; dziecko ty nie jesteś czasem w ciąży, bo tak ci się oczy zmieniły.(stają się takie szkliste, takie jakby za mgłą, bynajmniej u mnie tak było i u mojej mamy). Więc, mama poznała, a ja nie...
      • keja34 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 18:25
        1. Slinotok...o ile tak to mozna nazwac. Nie wiem skad tyle sliny.!
        2. Bolał mnie krzyz (kilka dni po owu)
        3. Wchodzenie na 5 pietro konczylo sie zadyszka,a zawsze bralam 2 schody na raz
        i bez zadyszki dobiegalam na gore
        4. Kibelek (siku i jak tylko cos zjadlam to od razu lecialam do ubikacji)
        5. Wrazliwosc sutkow...Tak,jak nigdy piersi mnie nie bolaly tak staly sie
        strasznie wrazliwe na dotyk w dniu spodziewanej @.
        6. Nie moglam wciagnac brzucha,a kiedys nie stanowilo to problemu.

A teraz :
        1. mdłosci
        2. zmeczenie
        3. bol piersi
        4. wzdecia

Mam nadzieje ,ze niedlugo sie skoncza smile
        Pozdrawiam
    • agulag26 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 09:56
      i jeszcze jedno pytanie
      od wczoaj mam taka "kluchę" w gardle - znaczy takie uczucie jakby coś mi
      utkneło w przełyku i ani wte ani wewtesmile -czy to jest ta słynna zgaga czy co bo
      ja nigdy takiego czegoś nie miałam?
      fakt - byłam niedawno przeziębiona i bolała mnie gardło -ale takiego czego nie
      miałam. i to nie boli, tylko tak jakby uwiera przy przełykaniu.
      co to?

• mariolka55 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 10:00
        ale numer ,ja taka kluche mam czesto i od dawna i nie wiem co to jest,na pewno
        nie zgaga, bo zgagi nie miałam nigdy (w ciazy tez nie) ale to podobno piecze w
        przełyku i idzie jakby od żaładka
        • agulag26 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 10:02
          mnie nie piecze.i niżej też nie idie. po prostu stoi jakby coś utknęłosmileno ale
          resztek obiadu przecież w gardle nie trzymamsmile - to nie jest bolesne tylko
          takie strasznie dziwne uczucie...
          • agulag26 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 10:03
            a z terminem @ to trudno wyczuć bo badzo nieregularna. dziś 32 dc. ostatnio
            było 35 dni. może w sobote się skuszę bo ostatnie przytulanko było 24 grudnia
            wiec jakby co - bedzie wiadomo
            • mariolka55 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 10:08
              no ja bede testowac ok.15 stycznia
    • kaaari Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 10:04
      Ja na początku odczuwalam ogolne osłabienie organizmu i senność.
      Też czekalam na dwie kreseczki i bardzo skupiałam się na "typowych" objawach.
      Bóle brzucha przyszły trochę póżniej (tak około mies. po zapłodnieniu),
      tak samo było z młdłościami.
      Co dziwne nie pamiętam żebym musiała często biegać do ubikacji-może to nie jest
      reguła?
      • mariolka55 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 10:08
        dzieki kaarismile
        • hortika Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 11:21
          mnie prawie od samego początku bolały piersi, tak jak zwykle przed @..
        • ola261 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 11:23
          Ja na przykład miałam bardzo obolałe i powiększone piersi. Ok 2 tygodnie po
          zapłodnieniu leciutko pobolewał mnie brzuch jak jak przy @.
          • mariolka55 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 11:46
            no mnie cyce nie bolasad 5 dzien po ow.moze za wczesnie?????????
            a przed @ tez mnie nigdy nie bola,bolały mnie dawniej przed urodzeniem
            synka,wtedy wogule miałam wieksze napiecia przed @ teraz to tylko zły humor i
            czasem jakis pryszczyksmilesmilesmile
            • mariolka55 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 11:47
              no to chyba kolejny cykl na straty buuuuuuusad niby dopiero drugi,ale tak juz
              bym chciałasmile ile cykli sie starałyscie?
            • ola261 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 11:48
              Spokojnie. Ja zaczęłam odczuwac jakies 10 dni po. Trzymamk kciuki za 2 grube
              krechysmile)
              • mariolka55 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 12:27
                dzieki olasmileoby tak byłosmile
    • althea35 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 11:55
      JA co miesiac mam jakies "objawy", co ciekawsze co miesiac inne... i jak
      narazie wszystkie falszywe. A to biegam siku, a to piersi mnie bola, a to
      brzuch pobolewa, a to mam mdlosci. Nie ma co brac tego wszystkiego do serca.
      Potem jest tylko wieksze rozczarowanie.
      • mariolka55 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 12:26
        racja althea,ale i tak sie nie da rady przestac myslec,jak sie bardzo chce no
        niesmile
        • ola261 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 12:28
          Czyli wynika z tego, że Twoje szanse rosną bo nie ma na to wszystko regułysmile)
          • mariolka55 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 17:27
            ktos jeszcze mi pomoze????????????????????
            plissmilesmilesmile!!!!!!!!!!!!!
            • imiriam Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 18:06
              Mnie zaraz po owulacji zaczął boleć brzuch jak na @, odczuwałam kłucie w
              jajnikach, pojawiła się biała wydzielina z pochwy. Odliczałam każdy kolejny
              dzień cyklu i z drżeniem serca czekałam (tzn. nie czekałamwink) na @, bo w
              poprzednim cyklu miałam podobne objawy, a wszystko skończyło się
              rozczarowaniem.
              • mariolka55 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 18:11
                dziekismile który tydzien u ciebie?
                • imiriam Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 19:25
                  Kończę 5 tc.
    • ainna79 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 18:18
      Mariolko! Każda z nas jest inna, każda przechodzi ciążę inaczej i porównywanie
      objawów na dłuższą metę nie ma tak na prawdę sensu. Ale oto są moje objawy:
      1. od 4tc. silne mdłości (bez wymiotów),
      2. od 4tc do teraz (15tc+5dni) zawroty głowy i omdlenia,
      3. częste kożystanie z kibelka ( "latam" jak po piwie),
      4. duże zapotrzebowanie na sen a jednocześnie bezsenność,
      5. brak @
      6. Od 2-3tc. bóle piersi i ich gwałtowny rozrost,
      7. Stan podgorączkowy przez pierwsze 3-4tc.
      8. teraz bóle krzyża i głowy
      9. Rośnie mi brzuszek.

Pozdrawiam
      • jollyb Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 18:28
        ja bede testowac 12 stycznia, na razie czuje sie koszmarnie , wszyscy mnie
        denerwuja, bola mnie piersi i brzuch a to dopiero 26 dzien cyklu , wiec sama
        nie wiem juz czy to napiecie pzredmiesiaczkowe czy moze upragnione 2 krechy
        beda?/ Dzis zrobilam test i nici ale wszyscy mowia ze za wczesnie a ja jestem
        taka niecierpliwa. i mam jakies biale uplawy , niewiele ale jednak... PS.
        Temperatura powyzej 37.
        • ainna79 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 18:35
          Na test faktycznie może być jeszcze za wcześnie, ale coś mi się wydaje, że
          możeszjuż zbierać się do kupowania wyprawkismile)
          • ainna79 Re: jollyb 05.01.06, 18:37
            ten post powyżej jest do Ciebiesmile
            • mariolka55 Re: jollyb 05.01.06, 18:44
              no u mnie dzis 20 dc smilei tez jestem strasznie niecierpliwasmile
        • imiriam Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 19:23
          Mi w 27 dc test wyszedł negatywnie. Za to 31 dc zobaczyłam wyczekiwane 2
          kreski. Trzymam kciuki.
          • jollyb Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 20:31
            Oczywiscie dam wam znac co i jak okolo 12 stycznia. Ale czy my same dla siebie
            nie jestesmy okropne robiac sobie te testy daleko pzred czasem odpowiednim?? a
            potem nam smutno i sie rozczarowujemy... kurcze....Ciesze sie ze wierzysz we
            mniesmile)) Moj maz wprost przeciwnie , uwaza ze nici z tego. cap jeden!!!!
            • dziorkamadziorka Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 05.01.06, 20:41
              Ja tez doszukałam się kilku objawów mimo, że to o wiele za wczesniesmile
              - uderzenia goraca w brzuszku i jakieś "bulgotanie"smile od wczoraj
              - podobnie jak keja34 nie potrafię wciągnąc brzuszka mimo, że wcześniej udawało
              się bez problemu, troszkę nabrałam nadzei jak to przeczytałam, ale do
              testowania jeszcze ho ho bardzo daleko
              • kasia_skorpion81 agulak26 05.01.06, 22:38
                Ja podobnie jak ty mam nieregulasrny cykl. Poprzedni trwał 36 dni a jeszcze
                wczesniej 33 dni. Staram się o dzidzie 2 cykl i trudno mi wyczuc kiedy ma
                przyjsc @. Mysle ze gdzies kolo 9-10 stycznia. Od kilku dni bolą mnie piersi a
                dokładnie sutki( nie jakos szczegolnie mocno, ale są wrażliwe i blado-białawe -
                wcześniej takich nie miałam) Przed @ zawsze bolały mnie piersi, ale nie sutki.
                Mdłości raczej nie mam, czasem zakręci mi się coś w żołądku. A najgorsze że w
                żołądku czuję pustkę i mogłabym zjeść konia z kopytami ( co przy mojej nadwadze
                jest masakrą). PO prostu non stop jestem głodna. No i częściej siusiam ( ale
                zwykle często siusiałam hehe). To chyba wszystkie moje "objawy". Zamierzam
                testować przekornie w piątek 13-tego. Zobaczymy czy będzie dla mnie szczęśliwym
                dniem czy nie smile
                POzdrawiam serdecznie i czekam na jakąś odpowiedź
                • agulag26 Re: agulak26 05.01.06, 22:59
                  znowu mi wcięło prawie całą wypowiedz... coś mi się z ompem dzieje, bo w pracy
                  nie mam nigdy takich problemów.

kasiu-ja dziś to nie mam żadnych "urojonych"objawów. nic. jak ręką odjął.
                  trochę się zaczynam obawiać że te bóle ostatnio to była tak późna owu - o ile w
                  ogóle była. a jak cykl bedzie np. 45 dni?chyba się załamię - już wolę @ niż
                  takie długaśne cyklesad
                  w ogóle to jak dziewczyny piszą o pieknych śluzach rozciągliwych itp to też się
                  dołuję - bo jako,ś u mnie ich zuełnie nie zaobserwowałam.
                  zaeyzykuje z testem w sobote. a co mi tam...
                  • kasia_skorpion81 Re: agulak26 05.01.06, 23:06
                    A który to twój dzień cyklu? Bo mój 30 dzień cyklu. I jak długie masz cykle? Ja
                    tak jak pisałam powyżej. Co do mojego śluzu również nie zaobserwowałam takiego
                    piękniego jak reszta dziewczyn. Owszem gdzieś w połowie byłam bardziej "mokra",
                    ale żeby był piękny i rościągliwy to nie sad Więc sama nie wiem... Temperaturkę
                    przestałam mierzyć już w święta ( leń mi się włączył i nie chciało mi się
                    wstawać o 6:50). Trzymam za Ciebie gorąco kciuki i wierzę głęboko że Ci się uda.
                    Trzymaj się cieplutkosmilesmile Pozdrawiam
                    • mariolka55 Re: agulak26 05.01.06, 23:28
                      jak macie mało sluzu płodnego,to podobno dobrze jest brac wiesiołek od
                      pierwszego dnia cyklu do owulacji,potem trzeba zaprzestac jezeli sie staramy o
                      dzidzi,bo wiesiołek wywołuje skurcze i jest ryzyko poronienia (czytałam o tym
                      kilkakrotnie na forum)
                      • agulag26 Re: agulak26 06.01.06, 08:16
                        no dziś już 33dc.ostatnio było 35. dziś trochę brzuch mnie boli-ale na @. a tak
                        w ogóle to mam w pracy tak zimno że siedze skulona, zawinieta w polar i dygotam
                        z zmina. z nosa leci jak z fontanny i ogólnie mam doła. jakas taka zmeczona
                        jestem, rozdrażniona, niewyspana i generalnie mam dzień pod tytułem "wszystko
                        mi jedno".
                        przepraszam Was dziewczyny bardzo - musiałam se pomarudzićsad
                        • mariolka55 Re: agulak26 06.01.06, 09:21
                          ja tez wstałam dzis lewa naga z łózka,humor mam dzis paskudny,no i oczywiscie
                          zerwało sie Bogu ducha winnemu mezowi,teraz mi głupiosad
                          wogule jestem ostatnio czesto rozdraznionasad
                          miłej prackismile
                          • agulag26 Re: agulak26 06.01.06, 09:46
                            ja nawet nie tyle że rozdrażniona ale jakas przytłumiona, zmeczona i za nic nie
                            mogę się zabrać. jutro do tego mam egzamin na uczelni i nic nie umiem i nawet
                            nie chce mi sie uczyćsad((
                            jutro rano będę testować. dość czekania. wolę złą wiadomość od braku wiadomości!
                            • mariolka55 Re: agulak26 06.01.06, 11:01
                              to od razu pisz jaki wynik!!!
                              • kasia_skorpion81 Re: agulak26 06.01.06, 11:38
                                tak, konieczniesmileczekamy na dobre nowiny. ja dzisiaj wybieram sie z przyszla
                                tesciowa i moja mama zobaczyc mieszkanko- juz wybudowane teraz wykanczaja i juz
                                niedlugo gdzies kolo lutego przeprowadzka. i w koncu zamieszkam z moim przyszlym
                                mezem hihi.

pozdrawiam was serdecznie- dzis nie mam zadny ch ale to zadnych objawow (no
                                oprocz tego ze sutki sa wrazliwe ale juz od kilku dni wiec sie zdazylam
                                przyzwyczaic0
                                • mariolka55 Re: agulak26 06.01.06, 11:46
                                  ale ci fajnie od razu na swoim,pozazdroscic,nikt ci sie nie bedzie patrzył na
                                  rece i wtracałsmile

a ja nie wiem ,czy urojenia znowu mam ,ale czuje jakby cyce trochu???
                                  pozatym to nic innego,no oprócz apetytu bo zjadłabym konia z kopytami,ale
                                  zawsze mam tak przed @
                                  • kasia_skorpion81 Re: agulak26 06.01.06, 12:05
                                    z tym apetytem to zupelnie jak u mnie smile caly czas chetnie bym cos jadla, no i
                                    te sutki takie bialawe sa i bardzo wrazliwe, czasami az mi stanik przeszkadzasad
                                    wczesniej tak nie mialam przed @. ciekawesmile

Wiesz a co do mieszkan to czekamy juz 2 rok. I ostatnio zdolowali mnie ze odbior
                                    w sierpniu, ale podejrzewam jednak ze juz w lutym, bo wykanczaja w srodku juzsmile
                                    Juz nie moge sie doczekac. POki co nie mieszkamy razem, a ja juz p[otrzebuje tej
                                    stabilizacji. Hehe pewnie jeszcze bede miala dosyc, ale juz sobie marze jako to
                                    mojemy mężczyznie bede kanapeczki robila do pracy hehehe i wogolesmilesmile a poza tym
                                    w koncu bedzie normalna intymnosc, a nie ze rodzice hihi za scianasmile

pozdrawiam
                                    • agulag26 Re: agulak26 06.01.06, 12:11
                                      podziwiam i tak że z rodzicami "na karku" macie wenę na przytulanka. ja
                                      wyprowadziłam się z domu bardzo wcześnie i od samego slubu (3.5 roku temu)
                                      mieszkamy razem. życze ci odbioru jak najszybciej!!!
                                      • mariolka55 Re: agulak26 06.01.06, 12:26
                                        nie chce cie nakrecac ale w ciazy podobno sutki bolasmile
                                        • kasia_skorpion81 Re: agulak26 06.01.06, 12:37
                                          nie musisz mnie nakręcac hehehe bo ja juz nakręcona jestem big_grinbig_grinbig_grin. Ale mam
                                          postanowienie- czekam do 13-tego z testowaniemsmile
                                          Agulag wiesz tez mam juz dosyc i bardzo chce miec juz to mieszkanko. Zaraz się
                                          szykuje zobaczyc na wlasne oczy na jakim etapie sa prace w środku. Mysle ze z
                                          dwoma mamami przycisniemy budowlancow do muru i powiedza kiedy odbior big_grinbig_grin

Bo w spółdzielni nie chcą pisnąc ani słówka
    • e_madziq Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 06.01.06, 12:54
      Nie pamiętam dokładnie kiedy pojawiły sie jakieś objawy, ale na pewno nie przez
      pierwsze dwa tyg. bo wtedy byłam na wczasach i czułam się świetnie. W ogóle nie
      kojarzę za bardzo objawów, które skłoniłyby mnie do podejrzeń, ze jestem w
      ciaży (chociaż planowana i powinnam sie z ciażą liczyć). Test zrobiłam 10 dni
      po terminie spodziewanej @ i jakoś zaraz po tym zaczełay sie mdłosci. To był
      chyba 5-6 tydzien.
      Pozdrawiam, magda
      • mariolka55 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 06.01.06, 13:50
        czyli trzeba sie poprostu uzbroic w cierpliwoscsmile
        dzieki
        • agness25 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 06.01.06, 19:00
          hejsmile mnie kilka dni po owu bolały i kłuły troche jajniki , piersi stały się
          lekko bolesne ok 10 dni po owu.Poza tym czułam się całkiem
          normalnie.Powodzeniasmile
          • jollyb Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 06.01.06, 20:45
            czy czulyscie w pierwszych dniach takie gorąco w piersiach?? szczegolnie noca??
            • mycha79 tylko sikanie 06.01.06, 23:37
              Jedyne co to wstawałam w nocy 2 razy na siku. Nigdy mi się to wczesniej nie
              przydarzało. Ale ponieważ byłam wtedy na wakacjach i do kolacji wypijaliśmy
              morze wina to myślałam, że to od tego smile)) Potem doszło plamienie, ból piersi,
              potem kilka tyg. nic i od 12 tc - rzyganie.
              • mariolka55 CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY???? 09.01.06, 12:23
                czy ktos jeszcze miał jakies objawki we wczesnej ciazy,przed terminem @ ???
              • mariolka55 Re: tylko sikanie 09.01.06, 12:24
                popatrz jak to róznie jest,mnie mdliło do 12 tc,potem juz wszystko ustapiło
    • kaskamiki Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 09.01.06, 16:00
      hej smile
      ja mam typowe objawy ,nudnosci oslabienie,bule a raczej jakieś skurcze brzucha
      ,ciagle biegam siusiu ,mam dużą ochote na pomarancze ,ostatnio mam stan
      podgorączkowy ,a no i piersi jakoś urosły uncertain? ale sie zastanawiałam bo mam
      jeszcze tydzien do @ i myslalam ze to moze od tego albo moze to urojona. i
      dlatego dzisiaj zrobilam test>
      wlasciwie to nie wiem bo jest 2 kreska ale bardzo bardzo slaba .no i teraz juz
      nie wiem czy to wina testu czy ta kreska jest taka slaba dlatego ze tydzien
      przed @.No coz poczekam jeszcze ten tydzien
      pozdrawiam i powodzenia
      • kasia_skorpion81 Gratulacje :):) 09.01.06, 16:37
        super!smilesmile
        Wygląda na to że zafasolkowałaśsmile

Gratulacje!!!
        • mariolka55 Re: Gratulacje :):) 09.01.06, 20:06
          witamsmile
          dlatego słaba ze bardzo wczesnie robiony test i jeszcze organizm mało produkuje
          hormonu ciazowego
          skoro kreska jest,to choc jest bardzo bladziutka oznacza ciaze,zobaczysz za
          kilka dni bedzie ciemniejszasmile
          mozesz słac zarazkismile
          pozdrawiam
          • kaskamiki Dzięki :) i jeszcze jedno małe pytanko? 09.01.06, 23:09
            A wiec ŚLE smile)))

Cieszę się ale i tak nie moge w to uwierzyc i dopiero jak zobacze 2 wyrazne to
            .... winkwiadomo
            zastanawiam się jeszcze nad upławami bo wlasnie wyczytalam ze powinny byc upławy
            i ze powinno byc mokro ja raczej nie mam mokrych i duzych są skąpe geste i w
            dodatku sa polaczone z czyms białym przypominajacym w kolorze i konsystencji
            smietane hmmm
            ale to chyba nie zadna choroba (a przynajmniej narazie nic nie swędzi itp)
            pozdrawiam
            • mariolka55 Re: Dzięki :) i jeszcze jedno małe pytanko? 10.01.06, 09:10
              takie powinny byc-geste,smietanowesmilewszystko okey według mniesmile
              a byłam juz raz w ciazysmile
    • iza2872 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 10.01.06, 13:02
      Witam, moim jedynym objawem było zrobienie testu 5 dni po spóźniającym się
      okresie i oczywiście był pozytywny, dopiero w 3 miesiącu zaczełam odczuwać
      mdłości i naturalnie ból piersi.
      • greta18 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 23.01.06, 10:30
        No i? Laski, pisałyscie, pisałyści, a teraz cisza.
        Kto zaciążył?
    • kathy.25 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 24.01.06, 02:07
      Witam!
      Na kilka dni przed spodziewana miesiaczka - skurcze macicy jak na okres,
      dokladnie identyczne, kilkanascie razy na dzien, ze az dziw mnie bral kiedy
      szlam do lazienki a tu ciagle nic (wydawalo mi sie nawet, ze @ przyjdzie
      wczesniej niz normalnie). Do tego bol piersi - tez tak jak przed okresem.
      Zaczelo sie bardzo delikatnie, ledwo wyczuwalnym bolem przy dosc mocnym dotyku.
      Lecz to sie zmienialo poprostu z dnia na dzien - co raz mocniej bolalo, tak ze w
      pare dni pozniej piersi nie dalo sie juz wogole dotknac. Stanik musialm nosic
      przez caly czas - nawet w nocy, zeby biuscik byl unieruchomiony. Odpadlo spanie
      na brzuchu, moje ulubione zreszta. Piersi zaczely sie powiekszac jakby chcialy
      eksplodowac.
      Czasem zakrecilo mi sie w glowie - ale tylko kilka razy i nie trwalo zbyt dlugo.
      Robilam sie tez senna, tak gdzies kolo poludnia.
      No i miesiaczka nie pojawila sie. Miala byc w poniedzialek - poczekalam do
      czwartku tego samego tygodnia - zrobilam test nawet nie rano, ale dopiero
      popoludniu i pojawily sie dwie, piekne, rozowe i obie bardzo dobrze widoczne
      kreseczki!!! Czego i Tobie zycze!
      Wiecej nic mi sie nie dzialo - zero nudnosci i wymiotow. A przez te skurcze
      bylam na 250% pewna, ze lada moment dostane okres. Ani przez mysl mi nie
      przeszlo, ze moge byc w ciazy - chociaz staralismy sie o dziecko!!!
      No coz zycie nas zaskakuje...ale jak wspaniale czasami!
      Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego
      Kaska
      • antyka Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 24.01.06, 07:04
        juz kilka chwil po bzyku wiedzialam, ze to jest to smile A po kilku dniach
        zaczelam odczuwac motylki w brzuchu, burczalo mi w nim strasznie. Potem mialam
        straszliwe wzdecia, a prawdziwe ciazowe objawy przyszly 27 dc - zaczelam
        oddczuwac, jak mi ciazy brzuch, ze cos tam w srodku pracuje. Wczoraj byl 29 dc -
        caly dzien odczuwalam jakby obciazenie na dole brzucha i juz bylam pewna na 100
        proc. - tego uczucia nie pomyle z niczym. Zadnych innych objawow nie mialam.

Dzisiaj sie upewnilam - mam dwie kreski!!!
        • nadya22 Re: CIEZARNE!!! PROSZE NAPISZCIE MI JAKIE OBJAWY? 25.01.06, 20:40
          Dziewczyny czy szyjka macicy w ciazy jest rozpulchniona,uniesiona do gory i
          zamknieta?Ja taka mam!I te dziwne wzdecia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka