Dodaj do ulubionych

Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu?

21.02.06, 16:21
Troszke bym sobie z Wami pogadala, bo w Piasecznie to nielatwo byc w ciazysmile
Obserwuj wątek
    • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 12:28
      Też jestem z Piaseczna, 10tc 3 d. A ty? dlaczego uważasz że w Piasecznie nie
      łatwo być w ciąży? smile
    • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 12:45
      to jeszcze raz ja, jak chcesz to mozemy pogadać na gg , mój numer:3265972
      • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 13:44
        niestety nie mam dostepu do ggsmile chwala ze chociaz do forum mam dostep. Jestem
        w 6 wiec bliziutko Ciebie. Nielatwo mi w Piasecznie, bo nie ejstem stad i nie
        znam zadnych lekarzysad
        • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 13:54
          Ja mieszkam tu tez od niedawna bo od 3 lat. Szkoda że nie masz gg, a nie mozesz
          sobie zainstalowac? Masz juz lekarza prowadzącego? Ja jak narazie chodze do
          Bondera , dr Dandelska.
          • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 13:56
            pracuje w korporacji i mamy zabrobnione instalowanie takich rzeczy - nie mysl
            ze nie probowalamsmile Dzisiaj ide do cm pulawska na pierwsza wizyte. zobaczymy
            jak bedzie. mam nadzieje, ze ok. Nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze sie
            odezwalassmile
            • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 13:59
              Rozumiem! Ja też jestem w pracy! Hi Hi, a masz może w domu? Jeśli nie to
              trudno, bedziemy gadac na forum. O której masz wizytę? Bedziesz miała usg?
              • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 14:04
                w domu bardzo zadko jak maz przyniesie blueconnectasmile))) wtedy numerek 106 441,
                mam na imie Ewasmile. Wizyte mam o 18.30 i mam nadzieje, ze bede miala USG. Ty juz
                pewnie mialas - jakie wrazenia? Mowilas komus ze jestes w ciazy? U mnie 3 osoby
                wiedza (rodzice jeszcze nie) Chcociaz moja mama to jak tylko mam jakis bol
                brzucha czy cos to od razu : ojej ojej w ciazy pewnie jestes, bede miala
                wnunia (do szalu mnie doprowadza)smile))
                • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 14:09
                  Tak, ja juz miałam usg, o mało sie nie poryczałam jak zobaczyłam je na
                  monitorku, i mój maz też. Zaczęłam mówić o ciaz właśnie po usg, bo chciałam być
                  pewna na 100%. strasznie sie nie mogliśmy doczekać. A Twoje tez planowane? Ile
                  masz lat?
                  • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 14:12
                    martwie sie tylko, ze moj maz nie zdazy na usg bo jest poza W-wa a pogoda
                    dzisiaj niefajna na podrozowanie. Ciaza planowana, staralismy sie od
                    listopadasmile Mam 29 lat (niestety w styczniu minelo - tak to moglabym
                    powiedziec, ze 28smile))))
                • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 14:10
                  hmm rzadkosmile
                  • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 14:15
                    Zdąży zdąży! To niesamowite przeżycie i dla niego też ! Jak jesteś w 6 tc to
                    bedziesz miała usg dopochwowe, bedzie więcej widać. To tak naprawde jestes w 8
                    tc bo lekarz Ci doliczy 2 tygodnie. Twoja pierwsza ciąża?
                    • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 14:27
                      hmmmm wszelkie kalkulatorki wskazuja na 6tc. wg mnie to w sumie powinien byc
                      4tc no bo jak mozna liczyc od pierwszego dnia pierwszej miesiaczki???? no ale
                      nic tosmile zobaczymy - dam Ci znac jutro
          • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 13:58
            Aha ja w Piasecznie jestem od dwoch lat - z Trojmiastasmile
            • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 14:02
              To jestesmy w Piasecznie z podobnym starzem hi hi
              • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 14:11
                co rzadko?
    • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 14:23
      Do której będziesz dzis na forum?
      • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 14:29
        do 17.30 o tej koncze prace. Jutro pewnie gdzies kolo 9.30 zawitam - w
        zaleznosci jak mi sie uda niepostrzezenie tu skrobac
        • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 15:19
          jestem, miałam problem a kompem. Daj znac koniecznie jutro po wizycie.Mi lekarz
          powiedział ze to się liczy od poczatku ostatniego cyklu jak był okres. nie mam
          pojęcia dlaczego. To bedzie twoje pierwsze dziecko?
          • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 15:27
            licza dziwnie, ale niech sobie licza. Jutro Ci powiem co mi wyliczylasmile
            A Ty ile masz lat i czy to Twoje pierwsze? Moje tak i chyba zaczynam pomalu sie
            stresowacsmile
            • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 15:38
              Mam 27 lat, skończyłam tez w styczniu 3-go i to tez moje pierwsze dziecko,
              wymarzone i mam stresa jak cholercia, ciagle jakieś czarne mysli itd. ale to
              podobno normalne. Pracujesz w Piasecznie?
              • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 15:45
                No prosze, tez ze styczniawink fajowo, mialam kumpele ktora urodzila sie 3-gosmile.
                Pracuje kolo galerii mokotow wiec w sumie blisko. A w Piasecznie gdzie
                mieszkasz?
                • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 15:52
                  Nie chce się za bardzo zdradzać tu na forum, powiem Ci tylko tyle że niedaleko
                  ulicy Jana Pawła ! A Ty?
                  • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 15:55
                    niedaleko bondera
              • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 15:46
                a co do stresa - ja od tygodnia siedze w internecie i szperam po wszystkich
                mozliwych stronkach i forach. Na szczescie mam kumpele ktora urodzila we
                wrzesniu wiec jest moja skarbnicasmile
                • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 15:55
                  To ja ma to samo ! Nic w pracy nie robie , zaniedbałam strasznie firmę bo cały
                  czas siedze na necie i przegladam wszystkie strony o ciazy!
                  • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 15:56
                    A dlaczego zdecydowałaś sie właśnie na tego lekarza w tym własnie centrum
                    medycznym?
                    • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 16:01
                      na centrum zdecydowalam sie bo jest blisko, maja fajna opieke, sprzet i wcale
                      nie jest drogo. www.cmpulawska.com.pl (trzeba wybrac abonament zdrowie ++ to
                      masz prowadzenie ciazy i nawet polozna do dmku przyjdzie) a co do lekarza to
                      niestety na chybil trafil. jak mi podejdzie to zostanie jak nie to zmieniesmile
                  • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 15:59
                    Ale to jest okropne. Od kiedy sie dowiedzialam robie tylko to co musze i
                    naprawde nic mi sie nie chce. tylko bym szperala i szperala. fakt ze troche sie
                    dowiedzialam. Nastepnym razem z domku przywioze sobie od kumpeli ksiazki i bede
                    sie zaczytywacsmile Ciekawe jak wytrzymam dlugo w pracy tak pracujac
                    minimalistyczniesmile Mowilas juz w pracy?
                    • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 16:37
                      Prowazdę z mężem własna firmę , wiec rozumiesz... mówić nie muszę. A słyszałaś
                      może cos o tej doktor Dandelskiej z Piaseczna? A Ty bedziesz chodziła na
                      prywatne wizyty?
                      • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 16:45
                        niestety nic o niej nie slyszalam. I wyglada na to ze bede chodzila prywatnie.
                        Troche sie przestarszylam opinii o Bonderze ale tak zle nie musi byc.
                        Stwierdzilam, ze nie bede mogla wychodzic sobie z pracy o ktorej bede chciala
                        na badania, a w panstwowych trzeba na wszystko czekac wiec tak czy inaczej bede
                        musiala prywatnie - a w cm pul wykupuja abonament i tak mi taniej wyjdzie
                        • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 16:47
                          a ile tam kosztuje taki abonament a ile pojedyńcza wizyta? uwazam że lekarza
                          nie powinnaś wybierac tak na chybił trafił
                          • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 16:52
                            pojedyncza wizyta kosztuje 60 zl i nie ma w tym usg ani zadnych badan. Jesli
                            placisz za abonament jednorazowo to kosztuje on 850 zl (w tym masz
                            nieograniczona ilosc wizyt u ginekologa, usg, badania itp itd).
                            Ogolnie opinia o cm jest super i o ginekolozkach tez. Raczej przeniose sie do
                            Dr Melaniuk lub Mari strusinskiej, ale chcialam juz isc do lekarza, zrobic
                            pierwsze badania itp. Potem sie zapisze do ktorejs z nich
                            • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 16:58
                              o to fajnie, a na jak długo jest ten abonament? miesiąc? A masz jakieś
                              dolegliwosci?
                              • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:00
                                abonament jest na roksmile dolegliwosci, hmmm raczej nie, troche mnie bola piersi
                                i brzuch a tak luzsmile A u Ciebie?
                                • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:09
                                  no to super z takim abonamentem !!!! To się chyba tam przepiszę. A co do
                                  dolegliwosci to tez piersi mnie strasznie bolą i duzo urosły i juz nawet mam
                                  rozstepy i to w dodatku na dekoldzie, dasz wiarę ? jeszcze nie słyszałam zeby
                                  ktoś miał w tym miejscu wwwrrrr...smaruje chyba najlepszymi kremami na rynku
                                  ale dekoldu nie smarowałam tylko same piersi no i teraz mam! A pozatym mdłosci
                                  tez mi dokuczają ale nie wymiotuję.
                                  • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:14
                                    a jakich masci uzywasz? kurde na dekoldzie? to troche dziwnesad podobno na
                                    mdlosci dobrze dziala herbatka imbirowasmile
                                    • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:16
                                      No własnie! w tak widocznym miejscu! Okropność , i one mi się zrobiły w ciagu
                                      jednej nocy. Uzywam mustelli a Ty smarujesz się czymś?
                                      • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:18
                                        zamierzam sie na mustelesmile slyszalam jednak ze jesli genetycznie jestem skazana
                                        na rozstepy to cokolwiek bym nie uzywala to i tak beda. Dzisiaj ide do apteki i
                                        kupie i na brzuszek i na piersi.
                                        • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:23
                                          E tam, ja wolę jednak nie czekać co mi przyniesie matka natura! Gdybym
                                          smarowała i dekold to pewnie bym ich nie miała bo cycuszki sa nienaruszone. a
                                          jak bedziesz kupowała ta mustelle to polecam odrazu wziąć jeden krem do
                                          wszystkiego tzn, do biustu , brzucha , posladków itd. bo ja kupiłam sobie
                                          oddzielny tylko do biustu a póxnie i tak musiałm kupić do całej reszty. ale nie
                                          wszedzie mozna je kupić
                                          • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:26
                                            dobra tak zrobie, wyslalam Ci linka do wszystkich produktow musteli. jest tam
                                            jeden intensywny bla bla bla moze on pomoze? Dobra ja spadam i do jutrasmile
                                            Jak cos to pisz namailasmile
                                            • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:28
                                              ok, fajnie że cię poznałam, daj koniecznie jutro znac ! pa pa
                                              to jest mój mail : happy13@op.pl
                                      • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:24
                                        www.naturella.com.pl/product_info.php/products_id/676
                                        wejdz sobie tutaj
                                        • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:26
                                          no właśnie, teraz sobie ten kupiłam ! Najwiekszy wybór tych kremów jest przy
                                          bonderze
                                          • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:27
                                            a dali Ci karte rabatowa? Tez chodze do tej aptekismile
                                            • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:28
                                              mam , ale chyba na te kosmetyki znizki nie ma
                                              • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 09:23
                                                czesc, jest ktos?
          • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 10.03.06, 08:47
            o wizycie juz pisalam - jest w poprzednich postach z 09/03smile)) tak to moja
            pierwsza dzidziasmile
    • m24 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 15:59
      hej hej, tez jestem z Piaseczna ( mieszkam od grudnia wiec jestem nowa ) i
      wybieram sie wlasnie do lekarza w Piasecznie na potwierdzenie ze jestem w
      ciazy. Mozecie mi doradzic kogos konkretnego i godnego zaufania. Na pierwsza
      wizytę umowilam sie panstwowo do doktora Butkiewicz, znacie go moze?
      • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 16:02
        No witam, wkoncu robi sie gromadkasmile)) Przeczytaj sobie poprzednie postysmile Ja
        sie zapisalam do CM Pulawska. Ale wiem, ze polecaja tez doktor Kurczuk Powolny.
        wpisz sobie w wyszukiwarke forum i napewno znajdziesz namiarysmile
      • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 16:41
        Nie znam tego lekarza! ale ogólnie opinia o tej państwowej przychodni jest
        nieciekawa, ja chodze do Bondera do dr. Dandelskiej, na razie jest ok, jest
        bardzo miła i wszystko dokładnie tłumaczy i chyba u niej zostanę, ale z drugiej
        strony dobrze jest chodzić do tego lekarza który będzie póoxniej odbierał poród.
        • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 16:47
          o tym tez myslalam ale z drugiej strony tez nie wiesz czy trafisz do niego na
          dyzur. to jest durne. Teoretycznie te ginekolozki (przynajmniej dwie z nich) sa
          ze szpitala sw zofii wiec moze tam??? nie mam pojecia
          • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 16:49
            Słuchajcie, a żeby mąż mógł być obecny przy porodzie to trzeba coś płacić?
    • emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 22:09
      Hej, hej! Ja do Piaseczna przeprowadzam sie za kilka miesięcy. Mieszkanie
      kupiłam jakiś rok temu, ale niestety jeszcze nie gotowe i przed porodem juz nie
      zdarze. To juz 34 tc. A co do lekarzy to jeżeli ktoś moze prywatnie to polecam
      CM Damiana. Jestem bardzo zadowolona. Ponieważ jestem chyba najbardziej
      zaawansowana, jeżeli bede mogla wam jakos pomoc to bardzo chetnie smile))
      Pozdrawiam was i wasze brzuszki
      Emilia

tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;28/st/20060403/dt/6/k/e9f6/preg.png
      • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 09:24
        tez slyszalam same dobre opinie o Cent Daiana ale dla mnie troche za dalekosmile
        A wybralas juz szpital?
        • emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 11:01
          Właśnie tam będe rodzić smile. Ginekologów z Piaseczna nie znam, ale koleżanka
          poleciła mi dobrego pediatrę. Prywatnego niestety sad. Chciałabym, aby była już
          przy porodzie. Masz jeszcze troszke czasu na wybór pediatry, ale sprawdze i
          polecę bądź nie ;P.
          Ostatnio "obracam się" wsród samych brzuchastych smile i słyszałam najlesze
          opinie o Karowej. Jest super opieka, sprzęt itp. Żelazna jest przereklamowana,
          tam jest juz masówka.
          • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 11:14
            Na razie wszelkie informacje na temat szpitali czerpie z forum i jest
            straszliwy podzial na zwolennikow Karowej i przeciwnikow zelaznej i odwrotnie.
            totalna masakra. Chyba urodze w gdansku i bedzie po krzykusmile
            • emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 11:21
              A ile ja sie naczytałam o Damianie....ze nie mają sprzętu itp. Ale chodzę tam
              od dwóch lat, miałam tam juz 2 zabiegi i jakoś żyję. Musisz sama wybrać się do
              szpitali, które bierzesz pod uwagę i zrobic mały rekonesans. Ludzie są różni,
              dlatego i opinie tak różne, ja wiem, że gdybym nie miała możliwości porodu w
              Damianie, wybrałabym Karową smile))
              A jak się czujesz? Ja jestem strasznie opuchnięta sad, ledwie zginam dłonie w
              piąstki...
              • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 11:26
                no tak, mysle ze mam jeszcze duzo czasu na mysleniesmile
                Mysle, ze naszego samopoczucia nie ma co porownywacsmile)) ja dopiero 6tc a Ty juz
                wlasciwie koncoweczka. Jak zwykle bola mnie piersi, brzuchol i rano troszke mi
                niedobrze - ale tak to rewelacja. No i mam wrazenie ze brzuchol mi uroslsmile)))
                • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 11:30
                  Hej! Ewa jak tam po wczorajszej wizycie? Miałaś usg?
                  • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 11:37
                    czesc, bylo super. Ginekolozka jest rewelacyjna, wesola, mila itp itd. Mialam
                    usg ale okazalo sie ze dzidzia jest malutka i niewiele widac (nawet nie bardzo
                    mozna ja bylo zmierzyc), jestem w 5 a nie 6 tc i za dwa tygodnie mam przyjsc na
                    kolejne usg, wtedy juz wszystko bedzie wiadomo (powiem Ci ze nawet sie ciesze,
                    juz poinformowalam meza ze moze sie walic i palic a ma byc ze mnasmile))). Dala mi
                    skierowania na wszystkie mozliwe badania (dzisiaj bylam) iza dwa tygodnie sie
                    tam meldujesmile))
                  • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 11:38
                    Muszę uciekać bo mąż mnie wygania od komputera, bedę o 16!
                • emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 11:38
                  A największy power i super samopoczucie jeszcze przed tobą najlepszy jest drugi
                  trymestr, przestaja boleć piersi i odchodzą mdłości. Piękny okres, ja wspominam
                  go najmilej, bo pierwsze 3 m-ce to non stop wymiotowałam sad.
                  tydzien temu tj w 33 tc miałam USG 3D, wiem jak wygląda mój synek, mam nawet
                  jego zdjęcie. jest słodki, ma usta po moim mężu i szeroki nosek po mnie smile.
                  • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 11:51
                    wow, no to widze, ze rzeczywiscie warto na to 3D pojscsmile))
                    No to widze, ze wszystko jeszcze przede mnasmile)) A ja juz panikuje, ze mi
                    niedobrzesmile Podejrzewam, ze wszystko zacznie sie w przyszlym tygodniu.
                    A jakie imie dacie?
                    • emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 12:00
                      To będzie Dominik smile. Ale nie musisz wcale czuc sie tak fatalnie jak jasmile
                      większość kobiet przechodzi to łagodnie wink i tobie życzę również tego.
                      • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 12:05
                        bardzo ladnie. Dla dziewczynki chcialam Julka ale tyle ich juz jest,ze chyba
                        zrezygnuje. Podoba mi sie rowniez Iga. a dla chlopca? Nie mam pojecia - kiedys
                        bardzo podobal mi sie Mateusz
                        • emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 12:43
                          U mnie jakby była dziewczynka to tez miała byc Julia, naprawde śliczne imię. A
                          juz ich sporo wkoło się zrobiło 3 koleżanki tak dadzą na imię swoim coreczkom.
                          Ale co tam smile u mnie jak następna będzie córcia to też będzie Julia Wiktoria smile
                          dla chłopca myślałam o Fabianie i Kacperku, ale jakos tak do niego pasuje ten
                          Dominik, no i juz my sie przyzwyczailismy.
                          A jak czujesz? U ciebie chłopczyk czy dziewczynka? Bo ja od samego początku
                          jakoś tak podświadomie zwracałam się do niego per "ON" i w 13 tyg. zobaczyliśmy
                          na USG pierwszy raz jego klejnociki smile
                          • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 13:15
                            wiesz tak naprawde to w 6tc jest tak jakos jeszcze nie dotarlo do mnie ze bede
                            miala dzidziusiasmile
                            chyba chcialabym chlopaka...ale to jeszcze wszystko takei rozmyte jest
                            wczoraj jak zobaczylam usg to dopiero jakos tak cos do mnie dotarlosmile))
                            • emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 13:27
                              Pamiętam jak ja dowiedziałam się, że jestem w ciązy....Ponieważ planowaliśmy
                              dziecko, to możnaby było powiedzieć, że bylismy przygotowani. Ja marzyłam, że
                              jak zobaczę 2 kreski to kupię takie małe buciki, przygotuje kolację i w taki
                              sposób powiem o tym mężowi..hmmm w rzeczywistości zobaczyłam dwie kreski i
                              poleciała do męża który wieszał pranie z płaczem, że chyba jestem w ciąży.
                              Popłakaliśmy się we dwoje i tak siedzieliśmy z 15 minut w milczeniu. Docierało
                              do mnie to że będę Matką powoli, razem z rosnącym brzusiem i kiedy pierwszy raz
                              usłyszałam jego bicie serduszka smile. A mąż bardzo się cieszył, ale odkąd
                              zobaczył jego zdjęcie z tego USG 3D to oszalał na jego punkcie. Mamy już prawie
                              gotową wyprawkę, a zaczęliśmy kompletoważ ze dwa tyg. temu, bo wcześniej nie
                              chciałam zapeszac smile
                              • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 13:33
                                MY juz probowalismy od listopada wiec w miare szybko sie udalosmile Mialam te same
                                plany co Ty, kolacja, jakis drobiazg dzieciecy i wielka fetasmile Wstalam rano juz
                                gdzies kolo 5 bo nie moglam sie doczekacsmile zrobilam test i wpadlam jak huragan
                                do sypialni informujac ze albo test jest zepsuty albo jestem w ciazy-bardzo
                                romantyczniesmile))) Za dwa tygodnie idziemy na kolejne usg, bedzie to 7 tc wiec
                                jestem pewna ze juz uslyszymy bicie serduszka i zaczniemy wierzyc smile))
                                • emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 13:37
                                  W 7 tyg. widać taką małą fasolkę pływającą smile, a gdzie robicie USG? Te koło 12-
                                  13 tyg i połówkowe są baaaardzo ważne, więc warto zrobić je u dobrego
                                  specjalisty.
    • m24 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 13:59
      hej, wczoraj sie zapisalam na wizyte do pani Agnieszki Kurczuk - Powlny, bo nie
      wytrzymam do wizyty w państwowej przychodni, ktorą mam dopiero 9 marca. Mam
      nadzieję ze lekarka mi potwierdzi ciążę smile wydale mi sie ze zaczęłam juz drugi
      miesiąc, no ale zobaczymy co ona powie. Jak myślicie, na usg będzie już coś
      widać? Ja to mojemu mężowi powiedziałam w walentynki, bo akurat tego dnia
      zrobilo mi sie mdło i kupiłam teścik. Mąż przyjechał do mnie do pracy i w
      samochodzie wręczyłam mu prezent walentynkowy. Myślał, że to będą jakieś slipki
      i jak otworzył to zdębiał smile Łezka w oku się nam zarkęciła....super uczucie
      powiedzieć o tym męzowi...
      • emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 14:06
        jejku no pięknie u ciebie wyszło...w walentynki, chyba nie ma piękniejszego
        prezentu niz ten z miłości, który nosisz pod serduszkiem. na uSG bedzie widać
        pęcherzyk i na podstawie tego lekarz stwerdzi ze za kilka miesięcy będziecie
        szczesliwymi rodzicami smile)))
        • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 14:30
          widzisz emraf a my nie wytrzymalysmy i polecialysmy od razu - ehh
          • emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 16:02
            ale też było piknie smile jadłyście już dzisiaj pączki...? ja właśnie zakupiłam 5
            sztuk, mąż wraca o 20. mam nadzieje, ze i dla niego jeden zostanie smile
    • m24 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 14:00
      zapomnialam napisać z wrazenia chyba, że dostał śliczne śpioszki smile
    • m24 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 17:15
      zjadlam juz 3 sztuki, ciągle jestem głodna smile a to raczej do mnie nie
      podobne... w domku czeka rosołek ugotowany przez męża - juz nie mogę sie
      doczekać kiedy zacznę go jeść wink
      od wczoraj mam katar i strasznie sie męczę, szczególnie w nocy spać nie mogę,
      może jutro uda mi się zostać w domu to sie troche podleczę
    • agnieszka70 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 17:37
      Cześć dziewczęta, też jestem z Piaseczna mieszkam niedaleko Wojska Polskiego
      jestem w 16tym tygodniu, cieszę się, że jest nas kilka i możemy pogadać.
      Pozdrawiam.a.
      • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 18:12
        Hej! Ale nas się zbiera ! Superowo! może kiedyś też zrobimy sobie takie
        spotkanko jak warszawianki? hi hi. Ja dzis rano przed lustrem odkryłam, ze robi
        mi sie kuleczka na brzuszku ! huz sie nie moge doczekac kiedy będzie bardziej
        widać! A Ty Aga masz juz duzy brzuszek?
        • agnieszka70 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 19:22
          Brzuszek mam już widoczny, jeszce niewielki, ale już jest.
          • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 19:34
            A to Twoje pierwsze dziecko? A ile masz lat?
      • emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 18:14
        No ja jeszcze nie mieszkam tam,(dokładnie Józefosław), ale już się czuję
        bardziej związana z tamtym miejscem niz z wawa smile
        • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 18:20
          E tam Józefosław to i tak prawie jak Piaseczno? smile
        • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 24.02.06, 08:48
          no widze ze wiecej sie nas zrobilosmile)) jak cos to juz jestem, jak ktos chce
          pogadac to piszciesmile
          co do paczkow - zjadlam tylko jednegosad(((( odrzucalo mniecrying((
          • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 24.02.06, 17:08
            Szczęściara ! Ja wczoraj zjadłam 3 i dziś po śniadaniu kolejne 3 mniam mniam !A
            spodnie coraz ciaśniejsze.... Co u Ciebie Ewka?
    • bogatachcebyc Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 24.02.06, 19:01
      Hej Dziewczyny
      Mam na imię Karina, też jestem z Piaseczna( okolice basenu). Jestem w 16tc, to
      moje drugie dziecko, starsza córka ma 2 lata. Do lekarza chodzę do BONDERA, do
      doktora Kuchlewskiego. Poprzednią ciążę prowadził mi dr Mazurek też z BONDERA i
      było ok.
      Pozdrawiam wszystkie piaseczynianki(napływowe), też takową jestem już od 4 lat.
      • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 24.02.06, 19:32
        Hej! Ja Też chodze do Bondera , do dr Dandelskiej, słyszałaś może cos o niej?
        • bogatachcebyc Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 10:49
          Hejka! Pewnie, żę słyszałam i to same dobre rzeczy. Moja koleżanka prowadziła u
          tej pani doktor ostatnią ciążę. Urodziła w kwietniu, synuś jest zdrowy i
          pięknie się rozwija. Pani doktor jest według tej koleżanki bardzo miła i do
          tego rzeczowa. Zleca wszystkie potrzebne badania, wogóle jest ok. Mogę Ci
          powiedzieć, że wierzę akurat tej koleżance ponieważ jast bardzo wymagająca w
          stosunku do lekarzy, lubi wiedziec co z czym i dlaczego, a nie tylko tak bo już.
          Więc myślę, że Twój wybór był jak najbardziej słuszny, tym bardziej, że to
          twoje pierwsze dzidzi. Ja mam już jedno dziecko i chyba już się tak nie
          stresuje jak przy pierwszym, dlatego poszłam do pierwszego wolnego lekarza,
          trafiło na Kuchlewskiego. Jak będzie zobaczę, po pierwszej wizycie wrażenia
          pozytywne, a jakby było cos nie tak to wracam do Mazurka, który na USG
          stwierdził że go zdradziłamsmile
    • m24 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 10:49
      hej, no a ja wlasnie dzis poszlam do ginekologa i potwierdzila mi ciaże smile !!!
      termin mam na 10.10.06 i jestem juz w 7 tyg. tak sie cieszę !!! dziewczyny a w
      tym Bonderze to prywatnie przyjmują? ile kosztuje wizyta? bo ja dzis placilam
      90 zl za wizytę i zdziwilam sie troche ze usg nie bylo w cenie i kosztowalo
      dodatkowe 90zl. Troche drogo jak dla mnie tyle placic uncertain Powiedzcie jeszcze czy
      ktoras z was chodzi panstwowo do lekarza i jakiego poleca do prowadzenia w
      ciązy. pozdrawiam
      • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 12:01
        Dzięki "Bogata będziesz" !!!!!!! Bardzo mi poprawiłaś nastrój! Cieszę się że
        dobrze wybrałam !Do mazurka tez kiedyś chodziłam, fajny facet i jaki
        przystojny....
        • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 12:07
          Do M24 . Ja właśnie chodzę państwowo do dr Dandelskiej i jak przeczytasz wyżej
          to okazuje sie że dobrze wybrałam. kiedys byłam u niej na prywatnej wizycie i
          była bardzo miła i dużo rzeczy mi powiedziała, nie musiałam ciagnąć za język.
          Pomyslałam że w końcu to prywatna wizyta i musiała być miła ale za jakis czas
          poszłam do niej państwowo i zajęła się mną równie dobrze jak na prywatnej
          wizycie! Teraz ide do niej 1 .03. i myslę że też bedzie ok!
      • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 12:11
        Do M24 ! Zapomniała Ci pograulować dzidzi !!!!!!!!! Super ! A co do Bondera to
        ty tam płaciłaś 90 zł za wizytę? Bo jak ja tam byłam prywatnie to płaciłam 65
        zł i usg tez tam tyle kosztuje !
    • m24 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 13:03
      nie, nie ja nie bylam w Bonderze, bylam prywatnie w Piasecznie ale przerazily
      mnie trochę ceny wizyt i dlatego zapytalam o ceny w Bonderze, nawet nie wiem
      gdzie to jest... napiszcie moze jakis tel. albo ulicę. Państwowo ide 9 marca a
      ze nie moglam sie doczekac to polecialam dzis prywatnie zeby mi tylko
      potwierdzono ze NA PEWNO jestem w ciąży smile
      • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 13:10
        hi Hi, ja też tak miałam ! Do wizyty nie mogłam się doczekać i na prywatne usg
        poleciałam i warto było! Bonder jest na ul. Powstańców Warszawy, tak na rogu
        jak jest cpn orlen.Na dole jest apteka calodobowa !90 zł za wizyte to biorą w
        warszawie, strasznie dużo zapłaciłaś! Ja na usg byłam u jeszcze innej p doktor
        i zapłaciłam tylko 50 zł.(w Zalesiu ). Wiesz może jak wkleić tu zdjęcie ?
        Chciałam wam pokazac moje usg ale nie wiem jak to zrobić.
        • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 13:20
          Juz wiem jak ! To zdjecie zrobione dwa tygodnie temu... Moja piękna dzidzi !

img96.imageshack.us/my.php?image=pierwszeusg23mm2pb.jpg
    • m24 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 13:31
      super zdjecie smile gratulacje !!! ja też nie moglam sie doczekac, tym bardziej ze
      dzis idziemy do znajomych i chcielismy sie im pochwalic ze jestesmy w ciąży. No
      i koniecznie chcialam sie upewnic u lekarza i zobaczyc na wlasne oczy dzidzię
      na usg smile teraz to mogę juz wszystkim powiedzieć ! smile
    • bogatachcebyc Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 13:43
      Dzięki Marzena, mam nadzieję że kiedyś będę bogata, bo mnie ciągłe barki w
      kieszeni dobijają. Co do doktora Mazurka, to faktycznie gościu jest całkiem
      niezły i do tego milutki. Zawsze widywałam go w baiałym kitlu, ale ostatnio
      widzialam go w Lidlu prywatnie i wrażenie jeszcze lepszesmile
      A na którą idziesz w środę do Dandelskiej?, ja idę do Kuchlewskiego na 14 a
      on przyjmuje zaraz po Pani doktor. Więc jeślibyś miała wizytę np na 13.30 to
      całkiem możliwe, że spotkamy sie pod gabinetem.
      • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 13:59
        Wizytę mam na 12,40 więc bedę wcześniej! Ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby
        zorganizować spotkanie dla piaseczyńskich ciężarówek ! tylko że w Piasecznie
        nie ma żadnego fajnego lokalu zeby posiedzieć, ale wiosna idzie to zawsze
        możemy się umówić na spacer po parku !
        • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 14:00
          A wy macie swoje usg na kompie? Pokarzecie swoje skarby?
          • emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 27.02.06, 11:30
            Czesc brzuchate! Widze ze samopoczucie jak najlepsze. U mnie coraz ciezej,
            zostało jakies 5-6 tyg. do rozwiazania. Ale ten czas szybciutko
            zleciał...Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Dominik bedzie za
            tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;28/st/20060403/dt/6/k/e9f6/preg.p
            ng
            • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 28.02.06, 15:35
              czesc! a ja umieramcrying w poniedzialek rano obudzilam sie z jakims uczuleniem,
              spuchnieta twarz, kolana, dlonie-koszmar i na calym ciele swedzace plamki. moge
              pic tylko wapno i juz cholery dostaje! wlasnie sie wykapalam w krochmalu i jest
              mi lepiejciekawe na jak dlugo. umieram....
              a dzisiaj cos pusto na forum...
              • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 28.02.06, 16:54
                o kurcze! To ci współczuję, a byłaś u lekarza? I co on na to? od czego to Ci
                się zrobiło?
              • emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 01.03.06, 10:43
                ojej, mam nadzieje, ze juz lepiej....a u mnie zaczely sie skurcze
                przepowiadajace, synek coraz wiekszy i kopie mnie ostro po zebrach. Zaczelam
                wielkie odlicznie bo pozostał juz tylko miesiac.
                Pozdrowienia
                • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 01.03.06, 14:45
                  Czesc Dziewczyny!
                  bylam u lekarza, najprawdopodobniej to wszystko za sprawa swiezego ananasa!
                  dzisiaj juz jest o niebo lepiej - na szczescie juz nie mam nic spuchnietego-
                  tylko jeszcze swedzi. Wczoraj sie wpakowalam dwa razy do wanny z krochmalem-co
                  za ulgasmile)))
                • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 01.03.06, 14:56
                  ojeja skurcze????? bosze jak ten czas lecismile)) A gdzie bedziesz rodzic?
                  • emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 01.03.06, 17:49
                    Dobrze ze uczulenie minelo, nawet nie pomyslalabym ze ananas moze tak uczulic...
                    ssama zobaczysz jak ten czas szybko leci, pamietam jak niedawno zobaczylam dwie
                    kreski smile), a rodzic bede w Damianie.
                    • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 02.03.06, 09:52
                      w Damianie - podobno super szpitalsmile Nie zastanwialam sie jeszcze gdzie i
                      staram sie o tym nie myslec bo przerazenie mnie ogarnia.
                      Wlasciwie to mam nadzieje, ze ananas a nie co innego np mleko(latwiej odstawic
                      anasa niz produkty mleczne) a badan teraz zadnych nie mozna robic itp itd.
                      zazdroszcze Ci ze juz masz koncowkesmile
                      • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 06.03.06, 11:29
                        Hej Dziewczyny ! Jak samopoczucie? Ja jestem na zwolnieniu do 10 marca,
                        strasznie się cieszę bo wreszcie odpocznę. Szkoda tylko że tak krótko, a znacie
                        może lekarza który dałby zwolnienie na dłużej? na całą ciążę? Wiecie może czy
                        dr Mazurek z Bondera daje?( zwolnienia oczywiscie ) pozdrawiam
                        • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 06.03.06, 17:03
                          czescsmile
                          Tego to nie wiem, A tak ogolnie to co? Zle sie czujesz. cos nie tak? Tak sobie
                          mysle, ze chyba tez bym sobie wziela troche wolnego. W domku
                          posiedziala...WYSPALA SIE!!!! jenka
                          • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 07.03.06, 14:48
                            Nie, wszystko ok ! Chciałam po prostu troche odpocząć.Tylko dzisiaj potwornie
                            sie czuję, rano musiałam jechać do Wa wy i strasznie mnie mdliło przez całą
                            drogę i jak wróciłam jeszcze mnie trzymalo! Wrrr... Teraz jest już lepiej ! A
                            Co u Ciebie Garfield? Jak Ty się czujesz? Robiłaś juz to drugie usg?
                            • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 08.03.06, 12:12
                              a to co innego. Ja wlalsciwie caly czas mam mdlosci i troche
                              wymiotuje.obrzydliwosc. Dzisiaj ide na usg i mam nadzieje ze juz serduszko
                              bedzie bilosmile))
                              • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 08.03.06, 13:13
                                Hej ! Ale Ci zazdroszcze tego usg dzisiaj !!!!!!! Ja mam dopiero w nastepny
                                piatek i strasznie nie moge sie doczekać. Weź koniecznie zdjęcie i zeskanuj
                                \!!!!! A który to juz tydzień?
                                • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 09.03.06, 09:46
                                  czescsmile))) usg bylo super!!! widzialam i slyszalam serduszko dzidzi!!!!!!!!!!!!
                                  dzisiaj ma 8 tygodni i 3 dni. i wiesz co? juz czuje ze jest i juz czuje, ze to
                                  moja dzidzia i w ogole. Ryczec mi sie chce. za dwa tygodnie bede miala
                                  jeszcze "normalne" USG ale w 12 tc robi sie specjalne, ktore okresli czy sa
                                  jakies choroby (brrrrr) i bedzie mozna rozroznic raczki, nozkismile cos
                                  niesamowitego. Wspolczucia, ze musisz tyle czekac (KOSZMAR jak dla mnie)
                                  najchetniej to codziennie bym sobie usg robilasmile Zdjecie zeskanuje albo na
                                  jutro albo na poniedzialek, ok? (zreszta niewiele tam widac, jak porownuje z
                                  poprzednim tojest roznica ale tak...???smile))) Buzka
                                  • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 09.03.06, 11:54
                                    Hej ! Czytałam to co napisałaś i mi tez chciało sie płakać, chyba dlatego że
                                    wiem co czujesz bo ja też tak strasznie to wszystko przeżywam! Ja bylam na 1
                                    usg w 9tygodniu to całkiem duzo jest widać ( zresztą widziałaś moje). Odliczam
                                    dni do następnego piątku, to juz bedzie 14 tc, zwariuje chyba do tego czasu,
                                    tak sie nie moge doczekać kiedy je zobaczę !Super jest pogadać z kimś kto czuje
                                    to samo co ja, nawet mąż tak tego nie zrozumie!
                                    • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 09.03.06, 13:18
                                      noooo, rewelacja, szkoda ze nasze mamy nie mialy takiej mozliwoscismile Jutro jade
                                      do domku i bede sie chwalic (tzn do mamusismile))
                      • jolaa23 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 30.03.06, 12:03
                        Cześc własnie do Was dołączyłam bo nawet nie wiedziałam że forumowiczki z
                        Paiseczna mają swój wątem ja w Piasecznie mieszkam od dziecka ale chciałam sie
                        wypowiedzieć a propo Damiana, klinika jest super ale rodzic jest lepiej w
                        normalnym szpitalu, ponieważ w Damianie nie mają specjalistycznego sprzętu i
                        jakby coś było nie tak to wiozą karetka do szpitala a to jest cenny stracony
                        czas .
                • marzena02 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 29.03.06, 15:57
                  Cześć dziewczyny. Czemu taka cisza.
                  Emiraf - chyba jeszcze nie urodziłaś.

Czy znacie płeć dzieciątek.

Ja mam akurat chwile wolnego bo dzieci śpią. Córa ma juz 3 tygodnie, rośnie jak
                  na drożdżach. Większość ubranek na 56 cm jest już za mała. A dzidzia urodziłą
                  się 51 cm. Tak więc nie warto kupować zbyt dużo ciuszków w tym rozmiaże.
                  Cieszę się że zaczyna sie już robić cieplej. Jeśli jutro nie będzie padać to
                  zabiorę córke na pierwszy spacer. Mam tylko nadzieję że dwuletni synek będzie
                  grzecznie szedł obok wózka.
    • m24 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 09.03.06, 12:02
      hej dziewczyny smile mam do was pytanie: gdzie robicie badanie usg? czy chodzicie
      panstwowo? czy prywatnie? i ile placicie prywatnie. Bylam wlasnie u ginekologa
      panstwowo i dal mi skierowanie na usg i dopiero mam na 22 marca sad raczej pojde
      prywatnie bo sie nie doczekam...poleccie kogos. Mialam robione juz jedno usg w
      7 tyg. i widzialam bijące serduszko, lekarka mowila ze wszystko jest w
      porzadku, ale chce potwierdzic to u innego lekarza. Aha i jeszcze napiszcie czy
      robicie usg dopochwowe czy normalne

pozdrawiam wszystkie mamuśki
      • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 09.03.06, 12:14
        Hej! Ja pierwsze usg robiłam dopochwowo, teraz ide za tydzien na drugie i juz
        będę miała normalne , bo to już bedzie 14 tyg.c ! Z tego co wiem to dopochwowe
        robi się w wczesnej ciąży, 4 -9 tc, bo jest lepiej widać a póxniej juz normalne
        na brzuchu. Na usg idę poństwowo do Bondera. Prywatnie tam kosztuje 60 zł. A ty
        gdzie chodzisz do lekarza?
      • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 09.03.06, 13:19
        mam abonament w CM Pulawska i mialam juz dwa usg. na razie robi sie dopochwowe
        bo przez powloki brzuszne to chyba nie za bardzo widac.
        • emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 09.03.06, 14:34
          Hej Mamuśki. To naprawde niesamowite uczucie, ,móc zobaczyć jak sobie nasza
          dzidzia mieszka pod naszym serduszkiem, pozniej jak rosnie i sie rozwija.
          Pierwsze b.wazne USG jest w 12 tyg., gdzie lekarz sprawdza przeziernosc fałdu
          karkowego oraz czy wykształciły sie kosci nosowe (aby wykluczyc zespol Downa),
          nastepne b. wazne jest w 22 tyg. gdzie sprawdza wszystkie narzady
          wewnetrzne,jak zoladek, pecherz moczowy itp. A pozniej to juz tak kolo 32 tyg.
          Ja bylam w 32 tyg. na USG 3D baaardzo polecam, zobaczylismy buzke naszego synka
          i to bylo super uczucie. Sprawdzilismy czy nie ma rozczepu podniebienia itp.
          USG warto robic u lekarzy ktorzy sie naprawde na tym znaja i robia to b.
          dokladnie. Uwazam, ze te 3 ważne USG mozna zrobic prywatnie u jakiegos
          specjalisty, zapłacic za nie, ale miec pewnosc ze wszystko jest ok.

Ciesze sie, ze u was wszystko ok. A my juz 36 tydz. w nast.mam USG, sprawdzimy
          ile waży moj Skarb i czy juz przygotowuje sie do powitania wiosny smile

3majcie sie cieplo
          Emi i Dominik
          • megi76 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 09.03.06, 23:31
            Witajcie smile
            własnie Was znalazłam smile
            Ja jestem w 33 tc, mam tez dwulatka. A w Piasecznie mieszkam od 6 tygodni smile
            pozdrawiam serdecznie!
            M.
            ps znacie moze lekarzy pediatrow (z fabrycznej) - musze szybko wybrac lekarza
            dla mego dwulatka. Na razie uadalo mi sie zebrac dobre opinie na temat dr
            Adamczyk i dr Gałkowskiej.
            • marzena02 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 17.03.06, 12:20
              Cześć. Ja już tu nie bardzo pasuje, bo od 10 dni nie jestem ciężarówką. W
              Piasecznie mieszkam od zawsze tj. wcześniej mieszkałąm w okolicach P-na a po
              ślubie mieszkam w samym centrum. Mam 2 letniego synka i jak już wspomniałam 10
              dniową córeczkę. Urodziłan na Starynkiewicza i jestem z tego szpitala bardzo
              zadowolona. Poszłam tam z ulicy i byłam traktowana bardzo dobrze. Personel jest
              bardzo miły, lekarze również, a do tego jeszcze kompetentni. Pierwsze dziecko
              rodziłam na Madalińskiego i tam nie bardzo mi się podobało.

do megi76.
              Domyślam się że chodzi ci o lekarzy pediatrów z przychodni przy ul. Szkolnej.
              A więc dr. Gałkowską szczerze nie polecam. Bardzo zły lekarz. Nigdy nie ma do
              niej pacjcentów chociaż do wszystkich innych jest kolejka.
              Jeśli idzie o dr. Adamiec (Adamczyk nie ma), to dobry lekarz. Problem w tym, że
              nawet jeśli dziecko jest zdrowe to wyczhodzisz z apteki z lekami za ponad 100,-
              pln. Wszystki specyfiki jednej firmy farmaceutycznej.
              Polecem dr. Sotniczuk.
              Ja z synem chodzę do dr. Żókowskiej, też dobry lekarz. Minusem jest to, że ona
              nie pracuje na cały etat i nie ma wizyt domowych.
              • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 17.03.06, 15:46
                moze i nie jestes ciezarowka ale wpadaj czasem i doradz zestersowanym
                brzuchatkomsmile
                GRATULACJE tak przy okazjismile

na czata tez nie moge wchodzic bo mam wszystkie takie rzeczy poblokowane
    • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 15.03.06, 13:35
      Hej Dziewczyny ! Co się z wami dzieje? Cisza jak makiem zasiał. Co tam u Was?
      Jak się czujecie? Ja jestem na zwolnieniu do konca miesiaca bo miałam dziwne
      skurcze i ból brzucha. Moze pogadamy na czacie?
      • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 15.03.06, 13:37
        oczywiscie na edziecko
        • garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 16.03.06, 11:06
          czesc,
          zagladam tu raz dziennie. Jak widze ze nic sie nie dzieje to znikamsad Na czata
          oczywiscie nie moge wejsc bo korporacja zrobila szlaban na wszelkie takie
          rzeczysad tragediasmile Mam nadzieje, ze juz nie masz dziwnych skurczy i dobrze sie
          czujesz. Ja natomiast chodze i robie za odkurzacz - tylko zobacze jedzenie i
          juz jest w moim brzuszku. W takim tempie to w 3 miesiacu bede wygladala jak w
          9smile))) ale nic tosmile Buzka
          • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 16.03.06, 13:05
            hej ! Na razie skurcze ustały. Biore dupaston czy cos takiego. Ja mówilam o
            czacie tym co jest na tej stronie, na samej górze, tam jest e dziecko, tam jest
            łatwiej pogadać, jak chcesz to możemy się umawiać na jakies stałe godziny i tam
            pogadac.np o 16,00 Co ty na to?
      • jolaa23 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 30.03.06, 12:08
        hej dziewczyny chciałam wejśc na czat w edziecko ale nie moge tego znaleźć może
        podacie mi jakiś link bezpośredni.
    • m24 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 16.03.06, 14:10
      dziewczyny czy juz wiecie gdzie bedziecie rodzily? w jakim szpitalu? czy
      polecacie jakis szpital? prosze o opinie. co prawda termin mam na pazdziernik
      ale juz sie tym martwie.
      aha i jeszcze czy decydujecie sie na szkole rodzenia? jesli tak to ktorą? i czy
      sie cos placi za te kursy?
      • marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 16.03.06, 14:36
        Wejdz na czat o 16, na edziecko to pogadamy bo narazie to musze uciekac.
        • enyya Józefoslaw 29.03.06, 17:57
          Witam wszystkich, ja mieszkam w Józefoslawiu od półtora roku, Piaseczna za
          bardzo nie znam, ale główne ulice kojarzę. Emigraf mieszkasz już w Józefosławiu,
          na jakiej ulicy ? Ja mam termin na wrzesien i teraz jestem w 15 tyg i siedze
          zawsze na wrześniówkach, a dzisiaj znalazlam Was smile
          • jolaa23 Re: Józefoslaw 30.03.06, 12:04
            Ja też jestem z Józefosławia mieszkam tu od dziecka odezwij się to może jakoś
            się bliżej poznamy.Ja mieszkam na Wilanowskiej.
            • enyya Jolaa23 30.03.06, 20:35
              Witam, ja mieszkam na kwadratowej smile Może będziemy razem wychodzić z naszymi
              maleństwami na spacerki. W którym jestes tygodniu, kiedy masz termin ?
    • jolaa23 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 30.03.06, 11:50
      o kurcze ale fajnie że jest takie forum jaod bardzo niedawna wiem, że będę
      mamusią i też jestem z Paiseczna, żeczywiście tu nic ciekawego się nie dzieje
      no poza naszymi przyszłymi maleństwami.
      • marzena02 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 30.03.06, 17:21
        Witam nową ciężarówkę piaseczyńską - jolaa23. Ostatnio dziewczyny, które
        założyły ten wątek nie często tu zaglądają.
        Ja, chociaż od trzech tygodni nie jestem ciężarówką, wchodzę na to forum.
        Trochę nudno w tym Piasecznie. Ciekawych miejsc mało, a z małymi dziećmi to już
        zupełnie nie ma gdzie wyjść.

Przyszłe mamusie, zdecydowałyście się juz na szpital w którym będziecie rodzić.
        Macie już imiona dla swoich pociech. Ja miałam imię tylko dla dziewczynki.
        Kiedy w 7 m-cu okazało się ze to chłopiec byłam załamana. Do dnia porodu byłam
        niezdecydowana jak nazwać maleństwo. No a tu niespodzianka - urodziła się
        córa. Problem sam się rozwiązał mieliśmy Milenke.
    • m24 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 20.05.06, 12:09
      dziewczyny czy wiecie gdzie można chodzić na gimnastykę dla kobiet w ciązy w
      Piasecznie? tyle jest nas w ciąży a nic takiego nie mogę znaleźć. Jak na razie
      zapisałam sie w Warszawie, ale może jak zebrałoby sie nas trochę to udałoby się
      stworzyć grupkę. Czekam na wasz odzew
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka