garfield22 21.02.06, 16:21 Troszke bym sobie z Wami pogadala, bo w Piasecznie to nielatwo byc w ciazy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 12:28 Też jestem z Piaseczna, 10tc 3 d. A ty? dlaczego uważasz że w Piasecznie nie łatwo być w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 12:45 to jeszcze raz ja, jak chcesz to mozemy pogadać na gg , mój numer:3265972 Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 13:44 niestety nie mam dostepu do gg chwala ze chociaz do forum mam dostep. Jestem w 6 wiec bliziutko Ciebie. Nielatwo mi w Piasecznie, bo nie ejstem stad i nie znam zadnych lekarzy Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 13:54 Ja mieszkam tu tez od niedawna bo od 3 lat. Szkoda że nie masz gg, a nie mozesz sobie zainstalowac? Masz juz lekarza prowadzącego? Ja jak narazie chodze do Bondera , dr Dandelska. Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 13:56 pracuje w korporacji i mamy zabrobnione instalowanie takich rzeczy - nie mysl ze nie probowalam Dzisiaj ide do cm pulawska na pierwsza wizyte. zobaczymy jak bedzie. mam nadzieje, ze ok. Nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze sie odezwalas Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 13:59 Rozumiem! Ja też jestem w pracy! Hi Hi, a masz może w domu? Jeśli nie to trudno, bedziemy gadac na forum. O której masz wizytę? Bedziesz miała usg? Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 14:04 w domu bardzo zadko jak maz przyniesie blueconnecta))) wtedy numerek 106 441, mam na imie Ewa. Wizyte mam o 18.30 i mam nadzieje, ze bede miala USG. Ty juz pewnie mialas - jakie wrazenia? Mowilas komus ze jestes w ciazy? U mnie 3 osoby wiedza (rodzice jeszcze nie) Chcociaz moja mama to jak tylko mam jakis bol brzucha czy cos to od razu : ojej ojej w ciazy pewnie jestes, bede miala wnunia (do szalu mnie doprowadza))) Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 14:09 Tak, ja juz miałam usg, o mało sie nie poryczałam jak zobaczyłam je na monitorku, i mój maz też. Zaczęłam mówić o ciaz właśnie po usg, bo chciałam być pewna na 100%. strasznie sie nie mogliśmy doczekać. A Twoje tez planowane? Ile masz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 14:12 martwie sie tylko, ze moj maz nie zdazy na usg bo jest poza W-wa a pogoda dzisiaj niefajna na podrozowanie. Ciaza planowana, staralismy sie od listopada Mam 29 lat (niestety w styczniu minelo - tak to moglabym powiedziec, ze 28)))) Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 14:15 Zdąży zdąży! To niesamowite przeżycie i dla niego też ! Jak jesteś w 6 tc to bedziesz miała usg dopochwowe, bedzie więcej widać. To tak naprawde jestes w 8 tc bo lekarz Ci doliczy 2 tygodnie. Twoja pierwsza ciąża? Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 14:27 hmmmm wszelkie kalkulatorki wskazuja na 6tc. wg mnie to w sumie powinien byc 4tc no bo jak mozna liczyc od pierwszego dnia pierwszej miesiaczki???? no ale nic to zobaczymy - dam Ci znac jutro Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 13:58 Aha ja w Piasecznie jestem od dwoch lat - z Trojmiasta Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 14:02 To jestesmy w Piasecznie z podobnym starzem hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 14:23 Do której będziesz dzis na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 14:29 do 17.30 o tej koncze prace. Jutro pewnie gdzies kolo 9.30 zawitam - w zaleznosci jak mi sie uda niepostrzezenie tu skrobac Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 15:19 jestem, miałam problem a kompem. Daj znac koniecznie jutro po wizycie.Mi lekarz powiedział ze to się liczy od poczatku ostatniego cyklu jak był okres. nie mam pojęcia dlaczego. To bedzie twoje pierwsze dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 15:27 licza dziwnie, ale niech sobie licza. Jutro Ci powiem co mi wyliczyla A Ty ile masz lat i czy to Twoje pierwsze? Moje tak i chyba zaczynam pomalu sie stresowac Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 15:38 Mam 27 lat, skończyłam tez w styczniu 3-go i to tez moje pierwsze dziecko, wymarzone i mam stresa jak cholercia, ciagle jakieś czarne mysli itd. ale to podobno normalne. Pracujesz w Piasecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 15:45 No prosze, tez ze stycznia fajowo, mialam kumpele ktora urodzila sie 3-go. Pracuje kolo galerii mokotow wiec w sumie blisko. A w Piasecznie gdzie mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 15:52 Nie chce się za bardzo zdradzać tu na forum, powiem Ci tylko tyle że niedaleko ulicy Jana Pawła ! A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 15:55 niedaleko bondera Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 15:46 a co do stresa - ja od tygodnia siedze w internecie i szperam po wszystkich mozliwych stronkach i forach. Na szczescie mam kumpele ktora urodzila we wrzesniu wiec jest moja skarbnica Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 15:55 To ja ma to samo ! Nic w pracy nie robie , zaniedbałam strasznie firmę bo cały czas siedze na necie i przegladam wszystkie strony o ciazy! Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 15:56 A dlaczego zdecydowałaś sie właśnie na tego lekarza w tym własnie centrum medycznym? Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 16:01 na centrum zdecydowalam sie bo jest blisko, maja fajna opieke, sprzet i wcale nie jest drogo. www.cmpulawska.com.pl (trzeba wybrac abonament zdrowie ++ to masz prowadzenie ciazy i nawet polozna do dmku przyjdzie) a co do lekarza to niestety na chybil trafil. jak mi podejdzie to zostanie jak nie to zmienie Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 15:59 Ale to jest okropne. Od kiedy sie dowiedzialam robie tylko to co musze i naprawde nic mi sie nie chce. tylko bym szperala i szperala. fakt ze troche sie dowiedzialam. Nastepnym razem z domku przywioze sobie od kumpeli ksiazki i bede sie zaczytywac Ciekawe jak wytrzymam dlugo w pracy tak pracujac minimalistycznie Mowilas juz w pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 16:37 Prowazdę z mężem własna firmę , wiec rozumiesz... mówić nie muszę. A słyszałaś może cos o tej doktor Dandelskiej z Piaseczna? A Ty bedziesz chodziła na prywatne wizyty? Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 16:45 niestety nic o niej nie slyszalam. I wyglada na to ze bede chodzila prywatnie. Troche sie przestarszylam opinii o Bonderze ale tak zle nie musi byc. Stwierdzilam, ze nie bede mogla wychodzic sobie z pracy o ktorej bede chciala na badania, a w panstwowych trzeba na wszystko czekac wiec tak czy inaczej bede musiala prywatnie - a w cm pul wykupuja abonament i tak mi taniej wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 16:47 a ile tam kosztuje taki abonament a ile pojedyńcza wizyta? uwazam że lekarza nie powinnaś wybierac tak na chybił trafił Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 16:52 pojedyncza wizyta kosztuje 60 zl i nie ma w tym usg ani zadnych badan. Jesli placisz za abonament jednorazowo to kosztuje on 850 zl (w tym masz nieograniczona ilosc wizyt u ginekologa, usg, badania itp itd). Ogolnie opinia o cm jest super i o ginekolozkach tez. Raczej przeniose sie do Dr Melaniuk lub Mari strusinskiej, ale chcialam juz isc do lekarza, zrobic pierwsze badania itp. Potem sie zapisze do ktorejs z nich Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 16:58 o to fajnie, a na jak długo jest ten abonament? miesiąc? A masz jakieś dolegliwosci? Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:00 abonament jest na rok dolegliwosci, hmmm raczej nie, troche mnie bola piersi i brzuch a tak luz A u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:09 no to super z takim abonamentem !!!! To się chyba tam przepiszę. A co do dolegliwosci to tez piersi mnie strasznie bolą i duzo urosły i juz nawet mam rozstepy i to w dodatku na dekoldzie, dasz wiarę ? jeszcze nie słyszałam zeby ktoś miał w tym miejscu wwwrrrr...smaruje chyba najlepszymi kremami na rynku ale dekoldu nie smarowałam tylko same piersi no i teraz mam! A pozatym mdłosci tez mi dokuczają ale nie wymiotuję. Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:14 a jakich masci uzywasz? kurde na dekoldzie? to troche dziwne podobno na mdlosci dobrze dziala herbatka imbirowa Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:16 No własnie! w tak widocznym miejscu! Okropność , i one mi się zrobiły w ciagu jednej nocy. Uzywam mustelli a Ty smarujesz się czymś? Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:18 zamierzam sie na mustele slyszalam jednak ze jesli genetycznie jestem skazana na rozstepy to cokolwiek bym nie uzywala to i tak beda. Dzisiaj ide do apteki i kupie i na brzuszek i na piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:23 E tam, ja wolę jednak nie czekać co mi przyniesie matka natura! Gdybym smarowała i dekold to pewnie bym ich nie miała bo cycuszki sa nienaruszone. a jak bedziesz kupowała ta mustelle to polecam odrazu wziąć jeden krem do wszystkiego tzn, do biustu , brzucha , posladków itd. bo ja kupiłam sobie oddzielny tylko do biustu a póxnie i tak musiałm kupić do całej reszty. ale nie wszedzie mozna je kupić Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:26 dobra tak zrobie, wyslalam Ci linka do wszystkich produktow musteli. jest tam jeden intensywny bla bla bla moze on pomoze? Dobra ja spadam i do jutra Jak cos to pisz namaila Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:28 ok, fajnie że cię poznałam, daj koniecznie jutro znac ! pa pa to jest mój mail : happy13@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:24 www.naturella.com.pl/product_info.php/products_id/676 wejdz sobie tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:26 no właśnie, teraz sobie ten kupiłam ! Najwiekszy wybór tych kremów jest przy bonderze Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:27 a dali Ci karte rabatowa? Tez chodze do tej apteki Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 17:28 mam , ale chyba na te kosmetyki znizki nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 09:23 czesc, jest ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 10.03.06, 08:47 o wizycie juz pisalam - jest w poprzednich postach z 09/03)) tak to moja pierwsza dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
m24 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 15:59 hej hej, tez jestem z Piaseczna ( mieszkam od grudnia wiec jestem nowa ) i wybieram sie wlasnie do lekarza w Piasecznie na potwierdzenie ze jestem w ciazy. Mozecie mi doradzic kogos konkretnego i godnego zaufania. Na pierwsza wizytę umowilam sie panstwowo do doktora Butkiewicz, znacie go moze? Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 16:02 No witam, wkoncu robi sie gromadka)) Przeczytaj sobie poprzednie posty Ja sie zapisalam do CM Pulawska. Ale wiem, ze polecaja tez doktor Kurczuk Powolny. wpisz sobie w wyszukiwarke forum i napewno znajdziesz namiary Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 16:41 Nie znam tego lekarza! ale ogólnie opinia o tej państwowej przychodni jest nieciekawa, ja chodze do Bondera do dr. Dandelskiej, na razie jest ok, jest bardzo miła i wszystko dokładnie tłumaczy i chyba u niej zostanę, ale z drugiej strony dobrze jest chodzić do tego lekarza który będzie póoxniej odbierał poród. Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 16:47 o tym tez myslalam ale z drugiej strony tez nie wiesz czy trafisz do niego na dyzur. to jest durne. Teoretycznie te ginekolozki (przynajmniej dwie z nich) sa ze szpitala sw zofii wiec moze tam??? nie mam pojecia Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 16:49 Słuchajcie, a żeby mąż mógł być obecny przy porodzie to trzeba coś płacić? Odpowiedz Link Zgłoś
emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 22.02.06, 22:09 Hej, hej! Ja do Piaseczna przeprowadzam sie za kilka miesięcy. Mieszkanie kupiłam jakiś rok temu, ale niestety jeszcze nie gotowe i przed porodem juz nie zdarze. To juz 34 tc. A co do lekarzy to jeżeli ktoś moze prywatnie to polecam CM Damiana. Jestem bardzo zadowolona. Ponieważ jestem chyba najbardziej zaawansowana, jeżeli bede mogla wam jakos pomoc to bardzo chetnie )) Pozdrawiam was i wasze brzuszki Emilia tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;28/st/20060403/dt/6/k/e9f6/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 09:24 tez slyszalam same dobre opinie o Cent Daiana ale dla mnie troche za daleko A wybralas juz szpital? Odpowiedz Link Zgłoś
emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 11:01 Właśnie tam będe rodzić . Ginekologów z Piaseczna nie znam, ale koleżanka poleciła mi dobrego pediatrę. Prywatnego niestety . Chciałabym, aby była już przy porodzie. Masz jeszcze troszke czasu na wybór pediatry, ale sprawdze i polecę bądź nie ;P. Ostatnio "obracam się" wsród samych brzuchastych i słyszałam najlesze opinie o Karowej. Jest super opieka, sprzęt itp. Żelazna jest przereklamowana, tam jest juz masówka. Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 11:14 Na razie wszelkie informacje na temat szpitali czerpie z forum i jest straszliwy podzial na zwolennikow Karowej i przeciwnikow zelaznej i odwrotnie. totalna masakra. Chyba urodze w gdansku i bedzie po krzyku Odpowiedz Link Zgłoś
emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 11:21 A ile ja sie naczytałam o Damianie....ze nie mają sprzętu itp. Ale chodzę tam od dwóch lat, miałam tam juz 2 zabiegi i jakoś żyję. Musisz sama wybrać się do szpitali, które bierzesz pod uwagę i zrobic mały rekonesans. Ludzie są różni, dlatego i opinie tak różne, ja wiem, że gdybym nie miała możliwości porodu w Damianie, wybrałabym Karową )) A jak się czujesz? Ja jestem strasznie opuchnięta , ledwie zginam dłonie w piąstki... Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 11:26 no tak, mysle ze mam jeszcze duzo czasu na myslenie Mysle, ze naszego samopoczucia nie ma co porownywac)) ja dopiero 6tc a Ty juz wlasciwie koncoweczka. Jak zwykle bola mnie piersi, brzuchol i rano troszke mi niedobrze - ale tak to rewelacja. No i mam wrazenie ze brzuchol mi urosl))) Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 11:30 Hej! Ewa jak tam po wczorajszej wizycie? Miałaś usg? Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 11:37 czesc, bylo super. Ginekolozka jest rewelacyjna, wesola, mila itp itd. Mialam usg ale okazalo sie ze dzidzia jest malutka i niewiele widac (nawet nie bardzo mozna ja bylo zmierzyc), jestem w 5 a nie 6 tc i za dwa tygodnie mam przyjsc na kolejne usg, wtedy juz wszystko bedzie wiadomo (powiem Ci ze nawet sie ciesze, juz poinformowalam meza ze moze sie walic i palic a ma byc ze mna))). Dala mi skierowania na wszystkie mozliwe badania (dzisiaj bylam) iza dwa tygodnie sie tam melduje)) Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 11:38 Muszę uciekać bo mąż mnie wygania od komputera, bedę o 16! Odpowiedz Link Zgłoś
emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 11:38 A największy power i super samopoczucie jeszcze przed tobą najlepszy jest drugi trymestr, przestaja boleć piersi i odchodzą mdłości. Piękny okres, ja wspominam go najmilej, bo pierwsze 3 m-ce to non stop wymiotowałam . tydzien temu tj w 33 tc miałam USG 3D, wiem jak wygląda mój synek, mam nawet jego zdjęcie. jest słodki, ma usta po moim mężu i szeroki nosek po mnie . Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 11:51 wow, no to widze, ze rzeczywiscie warto na to 3D pojsc)) No to widze, ze wszystko jeszcze przede mna)) A ja juz panikuje, ze mi niedobrze Podejrzewam, ze wszystko zacznie sie w przyszlym tygodniu. A jakie imie dacie? Odpowiedz Link Zgłoś
emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 12:00 To będzie Dominik . Ale nie musisz wcale czuc sie tak fatalnie jak ja większość kobiet przechodzi to łagodnie i tobie życzę również tego. Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 12:05 bardzo ladnie. Dla dziewczynki chcialam Julka ale tyle ich juz jest,ze chyba zrezygnuje. Podoba mi sie rowniez Iga. a dla chlopca? Nie mam pojecia - kiedys bardzo podobal mi sie Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 12:43 U mnie jakby była dziewczynka to tez miała byc Julia, naprawde śliczne imię. A juz ich sporo wkoło się zrobiło 3 koleżanki tak dadzą na imię swoim coreczkom. Ale co tam u mnie jak następna będzie córcia to też będzie Julia Wiktoria dla chłopca myślałam o Fabianie i Kacperku, ale jakos tak do niego pasuje ten Dominik, no i juz my sie przyzwyczailismy. A jak czujesz? U ciebie chłopczyk czy dziewczynka? Bo ja od samego początku jakoś tak podświadomie zwracałam się do niego per "ON" i w 13 tyg. zobaczyliśmy na USG pierwszy raz jego klejnociki Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 13:15 wiesz tak naprawde to w 6tc jest tak jakos jeszcze nie dotarlo do mnie ze bede miala dzidziusia chyba chcialabym chlopaka...ale to jeszcze wszystko takei rozmyte jest wczoraj jak zobaczylam usg to dopiero jakos tak cos do mnie dotarlo)) Odpowiedz Link Zgłoś
emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 13:27 Pamiętam jak ja dowiedziałam się, że jestem w ciązy....Ponieważ planowaliśmy dziecko, to możnaby było powiedzieć, że bylismy przygotowani. Ja marzyłam, że jak zobaczę 2 kreski to kupię takie małe buciki, przygotuje kolację i w taki sposób powiem o tym mężowi..hmmm w rzeczywistości zobaczyłam dwie kreski i poleciała do męża który wieszał pranie z płaczem, że chyba jestem w ciąży. Popłakaliśmy się we dwoje i tak siedzieliśmy z 15 minut w milczeniu. Docierało do mnie to że będę Matką powoli, razem z rosnącym brzusiem i kiedy pierwszy raz usłyszałam jego bicie serduszka . A mąż bardzo się cieszył, ale odkąd zobaczył jego zdjęcie z tego USG 3D to oszalał na jego punkcie. Mamy już prawie gotową wyprawkę, a zaczęliśmy kompletoważ ze dwa tyg. temu, bo wcześniej nie chciałam zapeszac Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 13:33 MY juz probowalismy od listopada wiec w miare szybko sie udalo Mialam te same plany co Ty, kolacja, jakis drobiazg dzieciecy i wielka feta Wstalam rano juz gdzies kolo 5 bo nie moglam sie doczekac zrobilam test i wpadlam jak huragan do sypialni informujac ze albo test jest zepsuty albo jestem w ciazy-bardzo romantycznie))) Za dwa tygodnie idziemy na kolejne usg, bedzie to 7 tc wiec jestem pewna ze juz uslyszymy bicie serduszka i zaczniemy wierzyc )) Odpowiedz Link Zgłoś
emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 13:37 W 7 tyg. widać taką małą fasolkę pływającą , a gdzie robicie USG? Te koło 12- 13 tyg i połówkowe są baaaardzo ważne, więc warto zrobić je u dobrego specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
m24 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 13:59 hej, wczoraj sie zapisalam na wizyte do pani Agnieszki Kurczuk - Powlny, bo nie wytrzymam do wizyty w państwowej przychodni, ktorą mam dopiero 9 marca. Mam nadzieję ze lekarka mi potwierdzi ciążę wydale mi sie ze zaczęłam juz drugi miesiąc, no ale zobaczymy co ona powie. Jak myślicie, na usg będzie już coś widać? Ja to mojemu mężowi powiedziałam w walentynki, bo akurat tego dnia zrobilo mi sie mdło i kupiłam teścik. Mąż przyjechał do mnie do pracy i w samochodzie wręczyłam mu prezent walentynkowy. Myślał, że to będą jakieś slipki i jak otworzył to zdębiał Łezka w oku się nam zarkęciła....super uczucie powiedzieć o tym męzowi... Odpowiedz Link Zgłoś
emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 14:06 jejku no pięknie u ciebie wyszło...w walentynki, chyba nie ma piękniejszego prezentu niz ten z miłości, który nosisz pod serduszkiem. na uSG bedzie widać pęcherzyk i na podstawie tego lekarz stwerdzi ze za kilka miesięcy będziecie szczesliwymi rodzicami ))) Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 14:30 widzisz emraf a my nie wytrzymalysmy i polecialysmy od razu - ehh Odpowiedz Link Zgłoś
emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 16:02 ale też było piknie jadłyście już dzisiaj pączki...? ja właśnie zakupiłam 5 sztuk, mąż wraca o 20. mam nadzieje, ze i dla niego jeden zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
m24 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 14:00 zapomnialam napisać z wrazenia chyba, że dostał śliczne śpioszki Odpowiedz Link Zgłoś
m24 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 17:15 zjadlam juz 3 sztuki, ciągle jestem głodna a to raczej do mnie nie podobne... w domku czeka rosołek ugotowany przez męża - juz nie mogę sie doczekać kiedy zacznę go jeść od wczoraj mam katar i strasznie sie męczę, szczególnie w nocy spać nie mogę, może jutro uda mi się zostać w domu to sie troche podleczę Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka70 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 17:37 Cześć dziewczęta, też jestem z Piaseczna mieszkam niedaleko Wojska Polskiego jestem w 16tym tygodniu, cieszę się, że jest nas kilka i możemy pogadać. Pozdrawiam.a. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 18:12 Hej! Ale nas się zbiera ! Superowo! może kiedyś też zrobimy sobie takie spotkanko jak warszawianki? hi hi. Ja dzis rano przed lustrem odkryłam, ze robi mi sie kuleczka na brzuszku ! huz sie nie moge doczekac kiedy będzie bardziej widać! A Ty Aga masz juz duzy brzuszek? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka70 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 19:22 Brzuszek mam już widoczny, jeszce niewielki, ale już jest. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 19:34 A to Twoje pierwsze dziecko? A ile masz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 18:14 No ja jeszcze nie mieszkam tam,(dokładnie Józefosław), ale już się czuję bardziej związana z tamtym miejscem niz z wawa Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 23.02.06, 18:20 E tam Józefosław to i tak prawie jak Piaseczno? Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 24.02.06, 08:48 no widze ze wiecej sie nas zrobilo)) jak cos to juz jestem, jak ktos chce pogadac to piszcie co do paczkow - zjadlam tylko jednego(((( odrzucalo mnie(( Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 24.02.06, 17:08 Szczęściara ! Ja wczoraj zjadłam 3 i dziś po śniadaniu kolejne 3 mniam mniam !A spodnie coraz ciaśniejsze.... Co u Ciebie Ewka? Odpowiedz Link Zgłoś
bogatachcebyc Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 24.02.06, 19:01 Hej Dziewczyny Mam na imię Karina, też jestem z Piaseczna( okolice basenu). Jestem w 16tc, to moje drugie dziecko, starsza córka ma 2 lata. Do lekarza chodzę do BONDERA, do doktora Kuchlewskiego. Poprzednią ciążę prowadził mi dr Mazurek też z BONDERA i było ok. Pozdrawiam wszystkie piaseczynianki(napływowe), też takową jestem już od 4 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 24.02.06, 19:32 Hej! Ja Też chodze do Bondera , do dr Dandelskiej, słyszałaś może cos o niej? Odpowiedz Link Zgłoś
bogatachcebyc Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 10:49 Hejka! Pewnie, żę słyszałam i to same dobre rzeczy. Moja koleżanka prowadziła u tej pani doktor ostatnią ciążę. Urodziła w kwietniu, synuś jest zdrowy i pięknie się rozwija. Pani doktor jest według tej koleżanki bardzo miła i do tego rzeczowa. Zleca wszystkie potrzebne badania, wogóle jest ok. Mogę Ci powiedzieć, że wierzę akurat tej koleżance ponieważ jast bardzo wymagająca w stosunku do lekarzy, lubi wiedziec co z czym i dlaczego, a nie tylko tak bo już. Więc myślę, że Twój wybór był jak najbardziej słuszny, tym bardziej, że to twoje pierwsze dzidzi. Ja mam już jedno dziecko i chyba już się tak nie stresuje jak przy pierwszym, dlatego poszłam do pierwszego wolnego lekarza, trafiło na Kuchlewskiego. Jak będzie zobaczę, po pierwszej wizycie wrażenia pozytywne, a jakby było cos nie tak to wracam do Mazurka, który na USG stwierdził że go zdradziłam Odpowiedz Link Zgłoś
m24 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 10:49 hej, no a ja wlasnie dzis poszlam do ginekologa i potwierdzila mi ciaże !!! termin mam na 10.10.06 i jestem juz w 7 tyg. tak sie cieszę !!! dziewczyny a w tym Bonderze to prywatnie przyjmują? ile kosztuje wizyta? bo ja dzis placilam 90 zl za wizytę i zdziwilam sie troche ze usg nie bylo w cenie i kosztowalo dodatkowe 90zl. Troche drogo jak dla mnie tyle placic Powiedzcie jeszcze czy ktoras z was chodzi panstwowo do lekarza i jakiego poleca do prowadzenia w ciązy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 12:01 Dzięki "Bogata będziesz" !!!!!!! Bardzo mi poprawiłaś nastrój! Cieszę się że dobrze wybrałam !Do mazurka tez kiedyś chodziłam, fajny facet i jaki przystojny.... Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 12:07 Do M24 . Ja właśnie chodzę państwowo do dr Dandelskiej i jak przeczytasz wyżej to okazuje sie że dobrze wybrałam. kiedys byłam u niej na prywatnej wizycie i była bardzo miła i dużo rzeczy mi powiedziała, nie musiałam ciagnąć za język. Pomyslałam że w końcu to prywatna wizyta i musiała być miła ale za jakis czas poszłam do niej państwowo i zajęła się mną równie dobrze jak na prywatnej wizycie! Teraz ide do niej 1 .03. i myslę że też bedzie ok! Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 12:11 Do M24 ! Zapomniała Ci pograulować dzidzi !!!!!!!!! Super ! A co do Bondera to ty tam płaciłaś 90 zł za wizytę? Bo jak ja tam byłam prywatnie to płaciłam 65 zł i usg tez tam tyle kosztuje ! Odpowiedz Link Zgłoś
m24 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 13:03 nie, nie ja nie bylam w Bonderze, bylam prywatnie w Piasecznie ale przerazily mnie trochę ceny wizyt i dlatego zapytalam o ceny w Bonderze, nawet nie wiem gdzie to jest... napiszcie moze jakis tel. albo ulicę. Państwowo ide 9 marca a ze nie moglam sie doczekac to polecialam dzis prywatnie zeby mi tylko potwierdzono ze NA PEWNO jestem w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 13:10 hi Hi, ja też tak miałam ! Do wizyty nie mogłam się doczekać i na prywatne usg poleciałam i warto było! Bonder jest na ul. Powstańców Warszawy, tak na rogu jak jest cpn orlen.Na dole jest apteka calodobowa !90 zł za wizyte to biorą w warszawie, strasznie dużo zapłaciłaś! Ja na usg byłam u jeszcze innej p doktor i zapłaciłam tylko 50 zł.(w Zalesiu ). Wiesz może jak wkleić tu zdjęcie ? Chciałam wam pokazac moje usg ale nie wiem jak to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 13:20 Juz wiem jak ! To zdjecie zrobione dwa tygodnie temu... Moja piękna dzidzi ! img96.imageshack.us/my.php?image=pierwszeusg23mm2pb.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
m24 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 13:31 super zdjecie gratulacje !!! ja też nie moglam sie doczekac, tym bardziej ze dzis idziemy do znajomych i chcielismy sie im pochwalic ze jestesmy w ciąży. No i koniecznie chcialam sie upewnic u lekarza i zobaczyc na wlasne oczy dzidzię na usg teraz to mogę juz wszystkim powiedzieć ! Odpowiedz Link Zgłoś
bogatachcebyc Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 13:43 Dzięki Marzena, mam nadzieję że kiedyś będę bogata, bo mnie ciągłe barki w kieszeni dobijają. Co do doktora Mazurka, to faktycznie gościu jest całkiem niezły i do tego milutki. Zawsze widywałam go w baiałym kitlu, ale ostatnio widzialam go w Lidlu prywatnie i wrażenie jeszcze lepsze A na którą idziesz w środę do Dandelskiej?, ja idę do Kuchlewskiego na 14 a on przyjmuje zaraz po Pani doktor. Więc jeślibyś miała wizytę np na 13.30 to całkiem możliwe, że spotkamy sie pod gabinetem. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 13:59 Wizytę mam na 12,40 więc bedę wcześniej! Ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby zorganizować spotkanie dla piaseczyńskich ciężarówek ! tylko że w Piasecznie nie ma żadnego fajnego lokalu zeby posiedzieć, ale wiosna idzie to zawsze możemy się umówić na spacer po parku ! Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 25.02.06, 14:00 A wy macie swoje usg na kompie? Pokarzecie swoje skarby? Odpowiedz Link Zgłoś
emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 27.02.06, 11:30 Czesc brzuchate! Widze ze samopoczucie jak najlepsze. U mnie coraz ciezej, zostało jakies 5-6 tyg. do rozwiazania. Ale ten czas szybciutko zleciał...Pozdrawiam i życzę miłego dnia Dominik bedzie za tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;28/st/20060403/dt/6/k/e9f6/preg.p ng Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 28.02.06, 15:35 czesc! a ja umieram w poniedzialek rano obudzilam sie z jakims uczuleniem, spuchnieta twarz, kolana, dlonie-koszmar i na calym ciele swedzace plamki. moge pic tylko wapno i juz cholery dostaje! wlasnie sie wykapalam w krochmalu i jest mi lepiejciekawe na jak dlugo. umieram.... a dzisiaj cos pusto na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 28.02.06, 16:54 o kurcze! To ci współczuję, a byłaś u lekarza? I co on na to? od czego to Ci się zrobiło? Odpowiedz Link Zgłoś
emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 01.03.06, 10:43 ojej, mam nadzieje, ze juz lepiej....a u mnie zaczely sie skurcze przepowiadajace, synek coraz wiekszy i kopie mnie ostro po zebrach. Zaczelam wielkie odlicznie bo pozostał juz tylko miesiac. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 01.03.06, 14:45 Czesc Dziewczyny! bylam u lekarza, najprawdopodobniej to wszystko za sprawa swiezego ananasa! dzisiaj juz jest o niebo lepiej - na szczescie juz nie mam nic spuchnietego- tylko jeszcze swedzi. Wczoraj sie wpakowalam dwa razy do wanny z krochmalem-co za ulga))) Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 01.03.06, 14:56 ojeja skurcze????? bosze jak ten czas leci)) A gdzie bedziesz rodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 01.03.06, 17:49 Dobrze ze uczulenie minelo, nawet nie pomyslalabym ze ananas moze tak uczulic... ssama zobaczysz jak ten czas szybko leci, pamietam jak niedawno zobaczylam dwie kreski ), a rodzic bede w Damianie. Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 02.03.06, 09:52 w Damianie - podobno super szpital Nie zastanwialam sie jeszcze gdzie i staram sie o tym nie myslec bo przerazenie mnie ogarnia. Wlasciwie to mam nadzieje, ze ananas a nie co innego np mleko(latwiej odstawic anasa niz produkty mleczne) a badan teraz zadnych nie mozna robic itp itd. zazdroszcze Ci ze juz masz koncowke Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 06.03.06, 11:29 Hej Dziewczyny ! Jak samopoczucie? Ja jestem na zwolnieniu do 10 marca, strasznie się cieszę bo wreszcie odpocznę. Szkoda tylko że tak krótko, a znacie może lekarza który dałby zwolnienie na dłużej? na całą ciążę? Wiecie może czy dr Mazurek z Bondera daje?( zwolnienia oczywiscie ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 06.03.06, 17:03 czesc Tego to nie wiem, A tak ogolnie to co? Zle sie czujesz. cos nie tak? Tak sobie mysle, ze chyba tez bym sobie wziela troche wolnego. W domku posiedziala...WYSPALA SIE!!!! jenka Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 07.03.06, 14:48 Nie, wszystko ok ! Chciałam po prostu troche odpocząć.Tylko dzisiaj potwornie sie czuję, rano musiałam jechać do Wa wy i strasznie mnie mdliło przez całą drogę i jak wróciłam jeszcze mnie trzymalo! Wrrr... Teraz jest już lepiej ! A Co u Ciebie Garfield? Jak Ty się czujesz? Robiłaś juz to drugie usg? Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 08.03.06, 12:12 a to co innego. Ja wlalsciwie caly czas mam mdlosci i troche wymiotuje.obrzydliwosc. Dzisiaj ide na usg i mam nadzieje ze juz serduszko bedzie bilo)) Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 08.03.06, 13:13 Hej ! Ale Ci zazdroszcze tego usg dzisiaj !!!!!!! Ja mam dopiero w nastepny piatek i strasznie nie moge sie doczekać. Weź koniecznie zdjęcie i zeskanuj \!!!!! A który to juz tydzień? Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 09.03.06, 09:46 czesc))) usg bylo super!!! widzialam i slyszalam serduszko dzidzi!!!!!!!!!!!! dzisiaj ma 8 tygodni i 3 dni. i wiesz co? juz czuje ze jest i juz czuje, ze to moja dzidzia i w ogole. Ryczec mi sie chce. za dwa tygodnie bede miala jeszcze "normalne" USG ale w 12 tc robi sie specjalne, ktore okresli czy sa jakies choroby (brrrrr) i bedzie mozna rozroznic raczki, nozki cos niesamowitego. Wspolczucia, ze musisz tyle czekac (KOSZMAR jak dla mnie) najchetniej to codziennie bym sobie usg robila Zdjecie zeskanuje albo na jutro albo na poniedzialek, ok? (zreszta niewiele tam widac, jak porownuje z poprzednim tojest roznica ale tak...???))) Buzka Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 09.03.06, 11:54 Hej ! Czytałam to co napisałaś i mi tez chciało sie płakać, chyba dlatego że wiem co czujesz bo ja też tak strasznie to wszystko przeżywam! Ja bylam na 1 usg w 9tygodniu to całkiem duzo jest widać ( zresztą widziałaś moje). Odliczam dni do następnego piątku, to juz bedzie 14 tc, zwariuje chyba do tego czasu, tak sie nie moge doczekać kiedy je zobaczę !Super jest pogadać z kimś kto czuje to samo co ja, nawet mąż tak tego nie zrozumie! Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 09.03.06, 13:18 noooo, rewelacja, szkoda ze nasze mamy nie mialy takiej mozliwosci Jutro jade do domku i bede sie chwalic (tzn do mamusi)) Odpowiedz Link Zgłoś
jolaa23 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 30.03.06, 12:03 Cześc własnie do Was dołączyłam bo nawet nie wiedziałam że forumowiczki z Paiseczna mają swój wątem ja w Piasecznie mieszkam od dziecka ale chciałam sie wypowiedzieć a propo Damiana, klinika jest super ale rodzic jest lepiej w normalnym szpitalu, ponieważ w Damianie nie mają specjalistycznego sprzętu i jakby coś było nie tak to wiozą karetka do szpitala a to jest cenny stracony czas . Odpowiedz Link Zgłoś
marzena02 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 29.03.06, 15:57 Cześć dziewczyny. Czemu taka cisza. Emiraf - chyba jeszcze nie urodziłaś. Czy znacie płeć dzieciątek. Ja mam akurat chwile wolnego bo dzieci śpią. Córa ma juz 3 tygodnie, rośnie jak na drożdżach. Większość ubranek na 56 cm jest już za mała. A dzidzia urodziłą się 51 cm. Tak więc nie warto kupować zbyt dużo ciuszków w tym rozmiaże. Cieszę się że zaczyna sie już robić cieplej. Jeśli jutro nie będzie padać to zabiorę córke na pierwszy spacer. Mam tylko nadzieję że dwuletni synek będzie grzecznie szedł obok wózka. Odpowiedz Link Zgłoś
m24 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 09.03.06, 12:02 hej dziewczyny mam do was pytanie: gdzie robicie badanie usg? czy chodzicie panstwowo? czy prywatnie? i ile placicie prywatnie. Bylam wlasnie u ginekologa panstwowo i dal mi skierowanie na usg i dopiero mam na 22 marca raczej pojde prywatnie bo sie nie doczekam...poleccie kogos. Mialam robione juz jedno usg w 7 tyg. i widzialam bijące serduszko, lekarka mowila ze wszystko jest w porzadku, ale chce potwierdzic to u innego lekarza. Aha i jeszcze napiszcie czy robicie usg dopochwowe czy normalne pozdrawiam wszystkie mamuśki Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 09.03.06, 12:14 Hej! Ja pierwsze usg robiłam dopochwowo, teraz ide za tydzien na drugie i juz będę miała normalne , bo to już bedzie 14 tyg.c ! Z tego co wiem to dopochwowe robi się w wczesnej ciąży, 4 -9 tc, bo jest lepiej widać a póxniej juz normalne na brzuchu. Na usg idę poństwowo do Bondera. Prywatnie tam kosztuje 60 zł. A ty gdzie chodzisz do lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 09.03.06, 13:19 mam abonament w CM Pulawska i mialam juz dwa usg. na razie robi sie dopochwowe bo przez powloki brzuszne to chyba nie za bardzo widac. Odpowiedz Link Zgłoś
emiraf Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 09.03.06, 14:34 Hej Mamuśki. To naprawde niesamowite uczucie, ,móc zobaczyć jak sobie nasza dzidzia mieszka pod naszym serduszkiem, pozniej jak rosnie i sie rozwija. Pierwsze b.wazne USG jest w 12 tyg., gdzie lekarz sprawdza przeziernosc fałdu karkowego oraz czy wykształciły sie kosci nosowe (aby wykluczyc zespol Downa), nastepne b. wazne jest w 22 tyg. gdzie sprawdza wszystkie narzady wewnetrzne,jak zoladek, pecherz moczowy itp. A pozniej to juz tak kolo 32 tyg. Ja bylam w 32 tyg. na USG 3D baaardzo polecam, zobaczylismy buzke naszego synka i to bylo super uczucie. Sprawdzilismy czy nie ma rozczepu podniebienia itp. USG warto robic u lekarzy ktorzy sie naprawde na tym znaja i robia to b. dokladnie. Uwazam, ze te 3 ważne USG mozna zrobic prywatnie u jakiegos specjalisty, zapłacic za nie, ale miec pewnosc ze wszystko jest ok. Ciesze sie, ze u was wszystko ok. A my juz 36 tydz. w nast.mam USG, sprawdzimy ile waży moj Skarb i czy juz przygotowuje sie do powitania wiosny 3majcie sie cieplo Emi i Dominik Odpowiedz Link Zgłoś
megi76 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 09.03.06, 23:31 Witajcie własnie Was znalazłam Ja jestem w 33 tc, mam tez dwulatka. A w Piasecznie mieszkam od 6 tygodni pozdrawiam serdecznie! M. ps znacie moze lekarzy pediatrow (z fabrycznej) - musze szybko wybrac lekarza dla mego dwulatka. Na razie uadalo mi sie zebrac dobre opinie na temat dr Adamczyk i dr Gałkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena02 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 17.03.06, 12:20 Cześć. Ja już tu nie bardzo pasuje, bo od 10 dni nie jestem ciężarówką. W Piasecznie mieszkam od zawsze tj. wcześniej mieszkałąm w okolicach P-na a po ślubie mieszkam w samym centrum. Mam 2 letniego synka i jak już wspomniałam 10 dniową córeczkę. Urodziłan na Starynkiewicza i jestem z tego szpitala bardzo zadowolona. Poszłam tam z ulicy i byłam traktowana bardzo dobrze. Personel jest bardzo miły, lekarze również, a do tego jeszcze kompetentni. Pierwsze dziecko rodziłam na Madalińskiego i tam nie bardzo mi się podobało. do megi76. Domyślam się że chodzi ci o lekarzy pediatrów z przychodni przy ul. Szkolnej. A więc dr. Gałkowską szczerze nie polecam. Bardzo zły lekarz. Nigdy nie ma do niej pacjcentów chociaż do wszystkich innych jest kolejka. Jeśli idzie o dr. Adamiec (Adamczyk nie ma), to dobry lekarz. Problem w tym, że nawet jeśli dziecko jest zdrowe to wyczhodzisz z apteki z lekami za ponad 100,- pln. Wszystki specyfiki jednej firmy farmaceutycznej. Polecem dr. Sotniczuk. Ja z synem chodzę do dr. Żókowskiej, też dobry lekarz. Minusem jest to, że ona nie pracuje na cały etat i nie ma wizyt domowych. Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 17.03.06, 15:46 moze i nie jestes ciezarowka ale wpadaj czasem i doradz zestersowanym brzuchatkom GRATULACJE tak przy okazji na czata tez nie moge wchodzic bo mam wszystkie takie rzeczy poblokowane Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 15.03.06, 13:35 Hej Dziewczyny ! Co się z wami dzieje? Cisza jak makiem zasiał. Co tam u Was? Jak się czujecie? Ja jestem na zwolnieniu do konca miesiaca bo miałam dziwne skurcze i ból brzucha. Moze pogadamy na czacie? Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 15.03.06, 13:37 oczywiscie na edziecko Odpowiedz Link Zgłoś
garfield22 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 16.03.06, 11:06 czesc, zagladam tu raz dziennie. Jak widze ze nic sie nie dzieje to znikam Na czata oczywiscie nie moge wejsc bo korporacja zrobila szlaban na wszelkie takie rzeczy tragedia Mam nadzieje, ze juz nie masz dziwnych skurczy i dobrze sie czujesz. Ja natomiast chodze i robie za odkurzacz - tylko zobacze jedzenie i juz jest w moim brzuszku. W takim tempie to w 3 miesiacu bede wygladala jak w 9))) ale nic to Buzka Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 16.03.06, 13:05 hej ! Na razie skurcze ustały. Biore dupaston czy cos takiego. Ja mówilam o czacie tym co jest na tej stronie, na samej górze, tam jest e dziecko, tam jest łatwiej pogadać, jak chcesz to możemy się umawiać na jakies stałe godziny i tam pogadac.np o 16,00 Co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
jolaa23 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 30.03.06, 12:08 hej dziewczyny chciałam wejśc na czat w edziecko ale nie moge tego znaleźć może podacie mi jakiś link bezpośredni. Odpowiedz Link Zgłoś
m24 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 16.03.06, 14:10 dziewczyny czy juz wiecie gdzie bedziecie rodzily? w jakim szpitalu? czy polecacie jakis szpital? prosze o opinie. co prawda termin mam na pazdziernik ale juz sie tym martwie. aha i jeszcze czy decydujecie sie na szkole rodzenia? jesli tak to ktorą? i czy sie cos placi za te kursy? Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 16.03.06, 14:36 Wejdz na czat o 16, na edziecko to pogadamy bo narazie to musze uciekac. Odpowiedz Link Zgłoś
enyya Józefoslaw 29.03.06, 17:57 Witam wszystkich, ja mieszkam w Józefoslawiu od półtora roku, Piaseczna za bardzo nie znam, ale główne ulice kojarzę. Emigraf mieszkasz już w Józefosławiu, na jakiej ulicy ? Ja mam termin na wrzesien i teraz jestem w 15 tyg i siedze zawsze na wrześniówkach, a dzisiaj znalazlam Was Odpowiedz Link Zgłoś
jolaa23 Re: Józefoslaw 30.03.06, 12:04 Ja też jestem z Józefosławia mieszkam tu od dziecka odezwij się to może jakoś się bliżej poznamy.Ja mieszkam na Wilanowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
enyya Jolaa23 30.03.06, 20:35 Witam, ja mieszkam na kwadratowej Może będziemy razem wychodzić z naszymi maleństwami na spacerki. W którym jestes tygodniu, kiedy masz termin ? Odpowiedz Link Zgłoś
jolaa23 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 30.03.06, 11:50 o kurcze ale fajnie że jest takie forum jaod bardzo niedawna wiem, że będę mamusią i też jestem z Paiseczna, żeczywiście tu nic ciekawego się nie dzieje no poza naszymi przyszłymi maleństwami. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena02 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 30.03.06, 17:21 Witam nową ciężarówkę piaseczyńską - jolaa23. Ostatnio dziewczyny, które założyły ten wątek nie często tu zaglądają. Ja, chociaż od trzech tygodni nie jestem ciężarówką, wchodzę na to forum. Trochę nudno w tym Piasecznie. Ciekawych miejsc mało, a z małymi dziećmi to już zupełnie nie ma gdzie wyjść. Przyszłe mamusie, zdecydowałyście się juz na szpital w którym będziecie rodzić. Macie już imiona dla swoich pociech. Ja miałam imię tylko dla dziewczynki. Kiedy w 7 m-cu okazało się ze to chłopiec byłam załamana. Do dnia porodu byłam niezdecydowana jak nazwać maleństwo. No a tu niespodzianka - urodziła się córa. Problem sam się rozwiązał mieliśmy Milenke. Odpowiedz Link Zgłoś
m24 Re: Ciężarówki z Piaseczna jesteście tu? 20.05.06, 12:09 dziewczyny czy wiecie gdzie można chodzić na gimnastykę dla kobiet w ciązy w Piasecznie? tyle jest nas w ciąży a nic takiego nie mogę znaleźć. Jak na razie zapisałam sie w Warszawie, ale może jak zebrałoby sie nas trochę to udałoby się stworzyć grupkę. Czekam na wasz odzew Odpowiedz Link Zgłoś