Dodaj do ulubionych

po tabletkach

27.03.06, 17:03
Witam!nie pokoi mnie sytuacja po odstawieniu tabletek.przed moje@ nastepowały
miedzy 27a30dm.po odstawieniu jest podobnie ale @ są krótsze.chcielibysmy
starać sie o maluszka tylko martwię sie że może moje cykle są
bezowulacyjne.dodam że w połowie cyklu odczówm bóle w dole brzucha.poradżcie
czy mam sie o co martwić.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ewinka22 Re: po tabletkach 27.03.06, 18:55
      WitamsmileMam podobną sytuację, tzn. odstawiłam tabletki ponad miesiac temu i
      właśnie zaczęłam drugi cykl ,,naturalny'', obie miesiączki po tabletkach byłt
      któtsze niż te sprzed tabletek i to o 2-3 dni. Tyle, że ja przed braniem miałam
      nieregularne cykle, teraz też staramy się z mężem o maluszka i mam nadzieję, że
      bedzie oksmile A czy masz owulacyjne cykle, to poprostu możesz sprawdzić mierząc
      poranną temperaturę i obserwując śluzsmilePozdrawiam i powodzeniasmile
      • monika33336 Re: po tabletkach 18.04.06, 17:14
        Dziękuję za radę tlko że z tą temperaturą cieżko bedzie bo pracuję zmianowo i
        nie jestem w stanie mierzyć jej regularnie o stałych porach.ale chyba nie mam
        innej możliwości
        • buzka5 Re: po tabletkach 18.04.06, 17:39
          Dziewczyny ile zamierzacie odczekać po tabletkach zanim rozpoczniecie starania
          o maluszka?
          • krokodylek1313 Re: po tabletkach 18.04.06, 18:18
            Witam dziweczyny smile
            Powiem tak, ja przez 6 lat brałam tabletki. W styczniu wzięłam ostatnią. Teraz
            miałam już trzecią @ regularnie, jak za czasów brania tabletek. Praktycznie
            żadnych zmian (jak na razie). Byłam miesiąc temu u gina i po zrobieniu USG
            stwierdził, iż moje jajniki już pracują prawidłowo i nawet jakby coś się
            wydarzyło, to nie powinno byc już żadnych komplikacji. Porobiłam podstawowe
            badania i od maja tj. po czwartej @ juz zaczynay starania wink))
            • kasiol81 Re: po tabletkach 18.04.06, 18:29
              To czy jest owu można również sprawdzić testami owulacyjnymi, ja bez testów
              starałam sie 4 miesiące i nic, 1 miesiąc ztestami i jest Fasolkasmile
            • monika33336 Re: po tabletkach 18.04.06, 19:22
              Ja odstawiłam tabletki pół roku temu i słyszałam że tyle czasu trzeba
              czekać.mam nadzieję że nie będzie zadnych problemów po nich.
              • buzka5 Re: po tabletkach 18.04.06, 22:44
                Co to za testy owulacyjne?
              • kasiulka82 Re: po tabletkach 18.04.06, 23:06
                Ja zaszłam w ciążę podczas brania pigułek, usg nie wykazało żadnych
                nieprawidłowości. Mam nadzieję, że malutka urodzi się zdrowa. Zorientowałam się
                w miarę szybko, ale lekarze mówią, że nie ma się czego bać.
                • buzka5 Re: po tabletkach 19.04.06, 08:46
                  Trzyma m kciuki żeby wszystko było ok.Mam nadzieję że te dzisiejsze leki
                  antykoncepcyjne są naprawdę bezpieczne.
                  • kasiulka82 Re: po tabletkach 19.04.06, 12:20
                    Byłam już na wielu usg i wszystko niby jest wzorcowe, lekarze też powiedzieli,
                    że zdarzają się takie przypadki. U mnie było to spowodowane najprawdopodobniej
                    kilkukrotnym przesuwaniem cykli. Na początku był to szok, ale teraz to
                    największe szczęście. Jednak na przyszłość nie będę eksperymentować z
                    pigułkami. Chcemy mieć z mężem jeszcze kiedyś dzieci, ale dobrze jest o tym
                    zadecydować samemu.
    • johana19 Re: po tabletkach 19.04.06, 16:22
      Tabletki brałam przez 7 okrągłych lat. Po odstawieniu zaczęłam tylko regularnie
      łykać Folik, a już w drugim cyklu zaszłam w upragnioną ciążę. W tej chwili
      jestem mamą ślicznej prawie 15-miesięcznej Leny. Mój ginekolog (i nie tylko on)
      twierdzi, że po odstawieniu tabletek w ogóle nie trzeba czekać ze staraniami o
      dzidziusia. chodzi tu tylko o powrót naturalnej gospodarki po tabletkach. Ale
      skoro jak mówi, z chwilą zajścia w ciążę gospodarka ta i tak się znowu zmienia
      to po co czekać? Życzę wszystkim powodzenia w staraniach!

Asia mama LENY (27-01-2005)

A Lenka ma już...
      • buzka5 Re: po tabletkach 19.04.06, 18:13
        Kurcze to ja nie czekam!!!!!!
        • johana19 Re: po tabletkach 19.04.06, 19:22
          Buzka w takim razie trzymam kciuki i... do roboty hehehe

Asia mama LENY (27-01-2005)

A Lenka ma już...
          • buzka5 Re: po tabletkach 19.04.06, 21:24
            ok dam znać jak się uda!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka