mamapatka 06.05.06, 13:43 Czy któraś z Was ze zniecierpliwieniem czeka, żeby za tydzień nadal @ nie było ani śladu i zamierza wtedy testować??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamapatka Re: czy któraś testuje ok. 12-14 maja? 07.05.06, 09:51 a może jednak??? Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 troche wyzej jest moj post, kto testuje jutro... 07.05.06, 17:49 ale to jutro bedzie najprawdopodobniej 14 maja, ale moze pozniej, boje sie ze w 11 dni po owulacji test moze nie wyjsc prawdidlowo. Odpowiedz Link Zgłoś
agulka1001 Re: troche wyzej jest moj post, kto testuje jutro 07.05.06, 17:52 dziewczęta!lepiej poczekac pare dni dluzej...zrobilam test w dniu spodziewanej @ (cykl 35-36 dni,wiec ok. 1-1,5 tyg od zaplodnienia) i wyszedł negatywnie. zalamalam sie,chociaz to byla nasza pierwsza proba...okresu dalej nie bylo,znalazłam to forum,po przeczytaniu Waszych wskazowek,zrobilam test 4.05- pozytywny!ale radocha!przy drugim dziecku juz nie bede w goracej wodzie kąpana! Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: troche wyzej jest moj post, kto testuje jutro 08.05.06, 08:48 Gratulacje!!! Mi w pierwszej ciąży test wyszedł w dniu spodziewanej @ i mam nadzieję, że teraz też tak bedzie. A denerwuję sie bardziej niż za pierwszym razem, chociaż myślałam, że przy drugiej ciąży to już bezstresowo będzie. Okres powinnam dostać za 4 dni, ale nie wiem czy tyle wytrzymam i chyba wcześniej zatestuję. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: troche wyzej jest moj post, kto testuje jutro 08.05.06, 08:58 Ja okres powinnam dostać dzisiaj i mam zamiar testować w sobotę rano.No chyba że przyjdzie niechciana @.....Strasznie bolą mnie piersi,jem jak opętana,bóle podbrzusza były,ale minęły......No i te nudności......Ale liczę się z tym że to może nie być ciąża.....Faktycznie przy pierwszym dziecku nie było tak nerwowo Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: troche wyzej jest moj post, kto testuje jutro 08.05.06, 09:04 Mnie boli brzuch, a przed okresem nigdy mnie nie boli, piersi tylko trochę, poza tym żadnych potencjalnych objawów. Może też wytrzymam do soboty. Odpowiedz Link Zgłoś
bluma1976 Re: troche wyzej jest moj post, kto testuje jutro 08.05.06, 09:07 Witam, a macie dziewczyny wogóle jakies objawy, które by świadczyły o ciąży? Ja spodziewam sie okresu 14-15 maja.....ale mam cichą nadzieję, że może sie w końcu udało.... pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: troche wyzej jest moj post, kto testuje jutro 08.05.06, 09:11 no tak jak pisałam wyżej,są objawy ale równie dobrze mogą one świadczyć o miesiączce,,,,,szczerze mówiąc też nie wiem czy wytrzymam do soboty-takie mam założenie ale czy tak będzie?Jestem strasznie niecierpliwa....ale nie chciałabym zrobić testu za wcześnie bo może nie wyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 no to testujemy w sobote?? 08.05.06, 11:09 wytrzymajmy!! widze ze bedzie nas minimum 3 mialam kupic testy na allegro ale nie mam kaski teraz, wiec zanim bym zaplacila i zanim by wyslali to ho ho, bylby czerwiec wiec w piateczek skocze do geanta kupie 2 pre-testy -boze straszne to kupowanie jest jak sie wyglada na 16latke i w sobote szybciutko zrobie, chociaz ciezko bedzie zrobic to w ukryciu jak sie mieszka z 4 osobami Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: no to testujemy w sobote?? 08.05.06, 12:36 ok nowa12345 to w sobotę testujemy!!!!!!!!Razem chyba wytrzymamy co?Ja nie będę robiła Pre testem bo ponoć mało czuły.Kupię Quick viu albo Bobotest i z samego rana się okaże ) Ty też wyślizgnij się do łazienki z samego rańca i cichaczem zrób test.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: czy któraś testuje ok. 12-14 maja? 08.05.06, 12:44 No to może ja też poczekam i jakoś wytrzymam z Wami do soboty... Postaram się! Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: czy któraś testuje ok. 12-14 maja? 08.05.06, 12:47 Oooooooo, w sobotę będzie trzynastego... To nawet fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: czy któraś testuje ok. 12-14 maja? 08.05.06, 12:48 nowa12345 a ty masz jakieś objawy??? Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska77 Re: czy któraś testuje ok. 12-14 maja? 08.05.06, 12:51 Ja też, ja też. Najpóźniej 12 powinnam mieć @, jeśli nie w sobotę raniutko (ojej to będzie 13-ty), więc chyba poczekam do poniedziałku 15tego i wtedy zrobię test o ile no wiecie.... Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 mam nadzieje ze wytrzymamy.. 08.05.06, 12:52 odlicznie: jeszcze 4 dni, jejku, ja tylko sie boje ze to bedzie za wczesnie, ale kupie dwa i powtorze najwyzej pare dni pozniej, nie wiem tylko czy nie bardziej oplaca sie zrobic bete z krwii.. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: mam nadzieje ze wytrzymamy.. 08.05.06, 12:55 Napewno bardziej się opłaca ale więcej z tym zachodu )no jak chcecie dziewczyny ja napewno testuję w sobotę.Powstrzymać może mnie tylko miesiączka hehe Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: mam nadzieje ze wytrzymamy.. 08.05.06, 12:57 Jejku mam nadzieję że się udało!!!Objawy mam ewidentne.Właśnie pochłaniam lodówkę,ale niestety nudności nie mijają.Czuję się jakby mi coś utknęło w w gardle..... Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka1979 Re: mam nadzieje ze wytrzymamy.. 08.05.06, 13:25 Witam Dzisiaj jest mój 29 dzień cyklu,czyli w czwartek ,może w piątek powinnam dostać @.Mam nadzieję,że się nie pojawi ,bo już trzeci miesiąc się staramy. Najchętniej zrobiłabym test tak jak wy,w sobotę,ale chyba poczekam do poniedziałku.W ostatnim cyklu zrobiłam test 32 dnia,wyszedł negatywny i tego samego dnia dostałam @. Jednak nie wiem czy wytrzymam do poniedziałku. Co do objawów(może sobie już wmawiam )to jestem straszliwie senna i miewam napady wilczego apetytu.Tylko boję się,że to już moja psychika tak mną manipuluje. Zobaczymy,życzę Wam i sobie wspaniałych pozytywnych testów!!! Pozdrawiam Kamila Oto mój synek :forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=40678126&a=41207066 Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: mam nadzieje ze wytrzymamy.. 08.05.06, 13:28 ooooo to tak jak u mnie 29 dc ) ja też boję się tego że sobie wmawiam objawy,,,,,tak bardzo chcę dzidziusia!!!Mąz każe mi dzisiaj robić test ale ja czekam do soboty.POCZEKAJCIE ZE MNĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_nindzia Re: czy któraś testuje ok. 12-14 maja? 08.05.06, 13:29 czesc dziewczyny, ja tez czekam, okaze sie w wekend....tak bardzo bym chciala...3 próba...trzymam kciuki, pozdrawiaki Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 moje objawy: ... a wasze? 08.05.06, 14:09 wiec zaczne od tego ze moj ostatni cykl trwal 49 dni a najdluzszy w ostatnim polroczu 52 dni.. pozostale sykle 26-37 dni, wiec tak najpozniej najpozniej powinnam poczekac na @ 52 dni czyli do srody 17 maja, to by bylo ok 14/17 dni od ewentualnego zaplodnienia.. dlatego martwie sie czy ta sobota to nie za wczesnie na test, to bedzie jakies 4 dni PRZED najpozniejsza data @ ucieszylam sie widzac ze niektore z was testuja w poniedzialek, to bylby moj 49 dc czyli tak jak ostatni cykl wiec bardziej mi ten dzien odpowiada OBJAWY: 1. od 30.04 temperatura: rano 36.8 / 36.9 wieczorem 37.4 / 37.5 2. pic, pic, jesc/lub nie jesc, czyli ciagle pragnienie i albo brak apetytu albo wilczy glod 3. brak objawow okresowych - zero bolacych sutkow ktore zawsze dawaly mocno znac ze zbliza sie @ 4. klucie raz po lewej, raz po prawej stronie podbrzusza, czasem bol krzyza przy zasypianiu, czasem uczucie jak tuz przed biegunką 5. biale, wodniste ale kleiste "w dotyku" uplawy 5. mdli mnie jak dlugo nie zjem sniadania (dodam ze zazwyczaj jadlam sniadanie ok 14-15 i nie odczuwalam zadnego dyskomfortu), a ostatnio po wypiciu miety odbijalo mi sie wymiocinami ;/ bleah! 6. spanie po 11 godzin (ale ja zawsze bylam spiochem) 7. straszny wysyp na twarzy (jak na mnie) troche duzo tego ale niestety wszystkie nadaja sie tez na objawy przed @ a jak u was z objawami? ja boje sie ze sobie wmawiam.. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: moje objawy: ... a wasze? 08.05.06, 14:37 A ja jak się wścieknę to zrobię test jutro rano hehe Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: moje objawy: ... a wasze? 08.05.06, 14:51 TESTOWAŁAM ROK TEMU własnie w tych dniach a moja córeczka ROZALIA PAULINA przyszła na swiat 6 lutego 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: moje objawy: ... a wasze? 08.05.06, 14:58 Właśnie to samo przed chwilą pomyślałam... Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 ja tak mysle codziennie:) 08.05.06, 15:22 i gdyby nie brak pieniedzy to juz bym byla po 4 testach, 2 betach i wizycie u gina Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: ja tak mysle codziennie:) 08.05.06, 15:37 A może jednak się skusimy i testujemy jutro? Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: ja tak mysle codziennie:) 09.05.06, 08:47 Dziewczyny! Niestety nie wytrzymałam i wczoraj po pracy zrobiłam test. Była jedna kreska i druga bardzo bladziutka. Trochę mi smutno, ale nadal się łudzę... Wczoraj przed testem wypiłam bardzo bardzo dużo wody, więc mam nadzieję, że mocz był rozwodniony i było to po południu, a nie rano, więc może test nie jest wiarygodny. Jestem zła, że nie poczekałam jeszcze parę dni. W każdym razie, jeśli wredna @ sie nie pojawi, testuję w poniedziałek 15 maja! Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: ja tak mysle codziennie:) 09.05.06, 08:53 Ja też nie wytrzymałąm i wczoraj wieczorem kupiłam Pre-test ponieważ nie było Quick View i zrobiłam dziś rano.....No i mam nauczkę-wyszedł błąd czyli dalej nic nie wiem ) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia76 Re: ja tak mysle codziennie:) 09.05.06, 09:35 Hejka! Ja rok temu testowałam, miałam taki wynik jak Twój, dwie kreseczki, a ta druga bladziutka! Dzisiaj Dawidek ma 4 miesiące i 9 dni... Możesz się cieszyć... Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: ja tak mysle codziennie:) 09.05.06, 09:51 ale ta druga była naprawdę bladziutka... a po jakim czasie powtórzyłaś test (jeśli powtórzylaś) i czy wtedy wyszły 2 kreski? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia76 Re: ja tak mysle codziennie:) 09.05.06, 19:53 Nie ważne że bladusieńka, ważne że była!!! Ja zrobiłam test za 3 dni i były już dwie tłuste kreseczki!!! Gratulacje Cieszę się razem z Tobą... Odpowiedz Link Zgłoś
lamia1978 Re: czy któraś testuje ok. 12-14 maja? 09.05.06, 09:05 cieszę się, że nie tylko ja tak świruję powinnam dziś dostać @ jak nie to w sobote testuje, raz już robiłam 03.05 ale może było za wczesnie...piersi mnie bolą jak szalone, ale ból brzucha zmienił się z okresowego na owulacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 mamapatka, gratuluję:) 09.05.06, 10:04 jesli byla bladziutka kreseczka no to super, farciaro powtorz test za 2/3 dni rano i juz powinny wyjsc grubaśne, tlusciutkie || powodzenia ja tam 1x testuje w poniedzialek, drugi raz ok 18-20 maja Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: mamapatka, gratuluję:) 09.05.06, 10:11 Dzięki, ale myślę, że ta kreseczka była jednak zbyt bladziutka. Chociaż mąż też ją widział, więc raczej nie były to zwidy. Na razie się nie cieszę, dopóki nie zobaczę tych tłustych krech. Wszystkim starającym się życzę powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: mamapatka, gratuluję:) 09.05.06, 12:38 A ja sama nie wiem,kiedy testować.......może w sobotę,a może dopiero w poniedziałek?Lepiej w poniedziałek Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: mamapatka, gratuluję:) 09.05.06, 12:54 To może obie zatestujemy w poniedziałek? Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: mamapatka, gratuluję:) 09.05.06, 13:18 ok to taki optymalny czas a obie jesteśmy strasznie niecierpliwe Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 to ja z wami w pon:) 09.05.06, 22:59 to ja tez w poniedzialek, to bedzie 14 dni po ewentualnym zafasolkowaniu wiec, powinien wyjsc, a jak nie to coz.. w niedziele kupie test i jestesmy umowione na poniedzialek, kurcze juz mnie skreca.. kupilanym wczesniej ale nie polezal by dlugo w szufladzie Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: to ja z wami w pon:) 10.05.06, 08:41 No to mam nadzieję że tym razem wytrzymamy do poniedziałku. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: to ja z wami w pon:) 10.05.06, 10:32 Ja też kupię test dopiero w niedzielę, mam nadzieję, że @ się do tego czasu nie zjawi i w poniedziałek przed pracą testuję. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: to ja z wami w pon:) 10.05.06, 12:13 Dziewczyny a jak tam wasze objawy?Mnie czasem pobolewa brzuch jak na @,bolały piersi ale przestały....Poza tym troszkę mnie muli cały dzień i bardzo dużo jem Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: to ja z wami w pon:) 10.05.06, 12:51 U mnie troche boli brzuch, a raczej czasami pobolewa, piersi jakby trochę nabrzmiałe i strasznie śpię. Sama nie wiem. Mam zamiar być twarda i wytrzymać do poniedziałku. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: to ja z wami w pon:) 10.05.06, 12:54 No czarno widzę tą naszą cierpliwośc hehe....Tak bardzo chciałbym już wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
natalia_81 Re: witam 10.05.06, 12:15 Witam serdecznie Przyłączam sie do Was, dziś spodziewany termin @... i dopiero pierwszy cykl starań, więc raczej sie nie nastawiam ale kto wie ?! Objawów szczególnych brak, pobolewa brzuch i lekko cycuchy, piję kawę i usypiam żadnych mdłości.. ech... pewnie nic z tego, ale miło, że @ jeszcze nie zawitała Pozdrawiam i życzę II - Natalia, która pragnie zostać mamą... Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: witam 10.05.06, 12:53 I może nie zawita?Mi spóźnia się już 3 dzień i liczę że nie nadejdzie To co ? Testujesz z znami w pon? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia_81 Re: witam 10.05.06, 14:06 Jeżeli nic sie nie wydarzy do tego czasu, to wypadałoby zatestować! ... ale na samą myśl robi mi się słabo W każdym razie tak, dołączam sie do testujących w poniedziałek a co ! ...hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka1979 Niestety nie udało się :( 10.05.06, 14:22 Witam Niestety,miałam testować w sobotę,czyli 13 maja ,ale dzisiaj z rana pojawiła się @. Wczoraj miałam już małe plamienia ,ale się jeszcze łudziłam,że to może tak w czasie okresu poplamię i koniec(chociaż w pierwszej ciąży nie miałam żadnych plamień)Ale niestety dzisiaj pojawiła się regularna miesiączka. Teraz trzymam kciuki za Was,a ja czekam na następne płodne dni. Pozdrawiam Kamila Oto mój synek : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=40678126&a=41207066 Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: Niestety nie udało się :( 10.05.06, 14:26 Szkoda Na pewno wkrótce się uda! Dzięki wielkie za kciuki! My czekamy do poniedziałku... Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: bardzo mi przykro 10.05.06, 18:10 ale głowa do góry,,,,w końcu musi się udać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 dziweczyny a co do bulu brzucha to... ? 10.05.06, 21:43 czy boli was czesciej wieczorem? bo mnie to sie objawia szczegolnie wieczorem jak sie klade do lozka i sobie leze a tak to czasem mnie mdli i nic wiecej, dziwi mnie ze piersi nie bola.. to mi daje do myslenia o ciazy i juz wkrotce sie okzaze czy slusznie a macie moze rewelacje jelitowe? bo ja kurcze raz robie, raz nie a raz jak mnie zlapie to ledwo do kibla dobiegam, i w zasadzie wciaz mam wrazenia ze zraz dostane rozwolnienia, jakies takie mam "skurcze" w jelitach jak przed "zrywem", powiedzcie czy tez tak macie? bardzo mnie to ciekawi... ;D Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 tempka 36,8 wieczorkiem... obawiam się, że.. 10.05.06, 23:06 od tygodnia bylo rano 36.9 a wieczorem 37.5 przedwczoraj spadlo do 37.3 a dzis wieczorem jest juz tylko 36.8... obawiam sie, że nie dotrwam do poniedzialkowego testowania - wiecie...@ chyba czas wlozyc wkladke na noc ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: tempka 36,8 wieczorkiem... obawiam się, że.. 11.05.06, 08:24 U mnie też rewelacje jelitowe dokładnie tak jak opisujesz hehe.Mam nadzieję że @ nie nadeszła co?U mnie jak narazie ani widu ani słychu Najbardziej charakterystyczny u mnie jest ten wilczy apetyt ale to może być również na @...To czekanie i niepewność mnie wykończą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: czy któraś testuje ok. 12-14 maja? 11.05.06, 08:45 Hej dziewczyny! Zostały nam jeszcze 4 dni. Mam nadzieję, że @ do żadnej nie przyszła i nie przyjdzie. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
natalia_81 Re: czy któraś testuje ok. 12-14 maja? 11.05.06, 11:01 Witam U mnie @ nadal nie ma Poza tym bez zmian, tempki nie mierzę... jelitowych rewolucji też nie mam Brzuszek boli czasem tak, że mam wrażenie, że @ już tuż tuż... Nie robię sobie wielkich nadziei, ale to nie zmienia faktu, że bardzo chcę!!! Pozdrawiam Was serdecznie i 3mam kciuki za nasze powodzenie i II - Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 dzis rano tylko 36.5.... buuu;( 11.05.06, 11:14 mam nadzieje ze tak sie dzieje ze w okresie spodziewanej tempka spada kobietkom w ciazy! jak nie to buuu juz mam dosc tego mierzenia, stresowania sie itd, kobieta powinna miec na brzuchu pieprzyk ktory tuz po zaciazeniu zmienia barwe np na niebieski, i wszystko bylo by wiadomo a tak? jestem, nie jestem, jestem, nie jestem itd.. ech jeszcze tylko 3 dni, boje sie ze zaraz po testowaniu (negatywnym) poleci, ze mnie jak z kranu, ze to wszystko przez te checi... a przyzwyczailam sie juz do mysli, ze moje wzdecia ostatnie i cale te skurcze w brzuszku na noc to malenstwo tam sobie robi gniazdko czekam... z n i e c i e r p l i w o s c i a do poniedzialku, trzymajcie sie! zeby mi zadna wczesniej nie testowala bo znajde po ID kompa, odszukam i skopie pupe Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: czy któraś testuje ok. 12-14 maja? 11.05.06, 11:41 U mnie sytuacja wygląda dokładnie tak jak u Ciebie. Właściwie nie mam żadnych typowo ciążowych objawów, a tempki nie mierzę. Ciągle mam wrażenie, że @ mnie zaraz odwiedzi, ale na razie się na szczęście nie pojawia. Trzymam kciuki za nas wszystkie. Mam nadzieję, że w poniedziałek wszystkie będziemy szczęśliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: czy któraś testuje ok. 12-14 maja? 11.05.06, 14:16 Dziewczyny a macie takie uczucie wilgoci w środku?To okropne bo ciągle wydaje mi się że to @ przyszła a tu nic........na szczęście nowa12345 trzymam kciuki,bo wiem że bardzo się martwisz.Ale mam dla ciebie dobrą wiadomość.U mnie przy pierwszej ciąży temperatura była tak niska że wcale nie wskazywała na zapłodnienie.Lekarz mówił że to się zdarza.A więc głowa do góry-musi się udać!!!!!!A jak nie to nie koniec świata...będziemy próbować dalej!!!!! Pozdrawiam was wszystkie serdecznie.Trzymajcie się twardo!!!I dbajcie o siebie,bo kto wie co w nas drzemie??? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia_81 Re: czy któraś testuje ok. 12-14 maja? 11.05.06, 14:27 Buźka5 - tak, wilgotno jest - kolor biało-mętny - nie wiem czego to oznaka, nie znam sie na tym i nie chcę, bo wtedy bym zbizikowała-cięgle obserwując... tak jak wspomniałam wcześniej to mój 1 cykl starań, bez zadnych większych wyliczeń, mierzenia tempki itd... Teraz mnie boli głowa a od kawy mnie nie odrzuca a to chyba zła oznaka hm ? - na nowy rok zostać mamusią, fajnie by było co ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: czy któraś testuje ok. 12-14 maja? 11.05.06, 14:29 Ja też mam uczucie wilgoci. Staram się za bardzo nie nakręcać, żeby nie było potem wielkiego smutku, ale nie potrafię o niczym innym myśleć i nie mogę się skupić na pracy. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: czy któraś testuje ok. 12-14 maja? 11.05.06, 14:35 Mnie od kawusi też nie odrzuca(choć piję tylko rozpuszczalną z mleczkiem hehe) ale przy pierwszej ciązy też mnie na początku nie odrzucało-dopiero potem.....Chyba zwariujemy dziewczyny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: czy któraś testuje ok. 12-14 maja? 11.05.06, 14:47 U mnie tak samo. Teraz mnie nie odrzuca, najbardziej mam ochotę na mrożoną. Na wszelki wypadek piję tylko jedną dziennie. Przy pierwszej ciąży mnie odrzucało, ale raczej nie od samego początku, chyba od trzeciego miesiąca. Myślę, że w weekend bardzo by mnie korciło, żeby zrobić test, ale na szczęście mam zajęcia na podyplomówce i jakoś wytrzymam do poniedziałku. Poza tym test kupię dopiero w niedzielę wracając z wykładów i wtedy już na pewno wytrzymam. Badźcie dzielne i cierpliwe (chociaż troszeczkę). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 wczoraj padlam jak trup.. 11.05.06, 22:05 normalnie polozylam sie o 23 i padlam jak nigdy, i spalam do 10.30!! jeju.. jeszcze 3 ale juz prawie 2 dni teraz juz z gorki, damy rade do poniedzialku!! ja mam nadal obnizona temke choc rano bylo 36.5 to teraz 37.1, swiruje juz ech.. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka jak się macie w piątek??? 12.05.06, 08:38 Cześć dziewczyny! Mam nadzieję, że @ się nie pojawiła u żadnej z Was? A może są jakieś nowe objawy? U mnie jakby więcej śluzu, częste bóle brzucha i coraz większa senność (ale to akurat może niekoniecznie przez ewentualną ciążę). Odpowiedz Link Zgłoś
bluma1976 Re: jak się macie w piątek??? 12.05.06, 08:50 Witam Was dziewczyny, ja tez czekam do poniedziałku.@ powinnam miec niedziela, poniedzialek....ale zobaczymy. Mam nadzieje, ze w koncu moze sie uda. Jesli chodzi o objawy to raczej nie mam nic specjalnego. Mam od jakiegos czasu wiecej białego śluzu, czasami swedza mnie piersi. Poza tym nic.... Trzymam kciuki za nas wszystkie. pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: jak się macie w piątek??? 12.05.06, 08:54 No to super, że testujesz z nami w poniedziałek! Tez trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: jak się macie w piątek??? 12.05.06, 09:36 Witam,u mnie w zasadzie bez zmian...Myślałam że z tym wytrzymaniem do poniedziałku będzie trudniej ale okazuje się że z dnia na dzień mniej o tym myślę.Co będzie to będzie.Objawy te same czyli senność,obżarstwo i nudności.Bóle brzucha minęły i już jakiś czas nic nie czuję.Piersi też nie bolą.Najważniejsze że @ spóźnia się już 5 dzień Trzymam kciuki za was i za siebie.Pewnie wam się uda a mi nie Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 a u mnie.. 12.05.06, 10:41 bez zmian, tempka podskoczyla o 2 kreseczki, wiec mam lepszy humorek, ale niestety swedzialy mnie piersi wczoraj a mam tak na tydz pprzed okresem i troszke sie boje zreszta ja juz pogodzilam sie z mysla, ze bedzie negatywny, zeby sie potem nie rozczarowac, a ogolnie to wczoraj silniej bolal mnie brzuch tzn caly dzien a nie tylko wieczorem, nie wiem co to oznacza ale.. aa, a jak sie schylilam wczoraj w samochodzie bo mi pod fotel picie wpadlo to tak mnie brzuszek zabolal ze szok, wy tez tak macie? Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 a ogolnie jak wasze samopoczucie? 12.05.06, 10:45 bo ja sie czuje jakos tak "nijak"... ani dobrze, ani zle, troche mnie glowa pobolewa czasem;/ czasem mnie mdli a czasem mam ochote zjesc kopytka z sosem, mmmmm troche zmeczona moze jestem ale tak ogolnie czuje sie nijak, a wy? no to zdrowko dzięwczęta!(oczywiscie zamiast kieliszeczka folik ) Odpowiedz Link Zgłoś
natalia_81 Re: jak się macie w piątek??? 12.05.06, 10:41 Witam.. Buźka.. cóż za pesymistyczne słowa..!! Nie mów tak.. bądźmy wszystkie dobrej myśli !! Uda się, uda.. U mnie nie ma żadnych zmian zupełnie.. @ teź nie ma )) Bedzie dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 macie ochote na cos czego nie jadlyscie/pilyscie? 12.05.06, 10:51 bo ja owszem (choc nie moge) jestem osoba ktora od roku nie wziela alkoholu do ust, a ostatnio "ciągle" winko, piwko.. nie wiem co sie dzieje, normalnie ludzie mnie nie poznaja, wiem, że nie moge, ale poki jeszcze nie wiem to czasem machne sobie szklaneczke piwa.. oczywiscie raz na 3/4 dni i taka malutka, bo wiem ze nie powinnam, ale normalnie tak mam ochote, ze SZOK!! a wy macie jakiesz szczegolne "potrzeby" ? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaka77 testowalam dzis rano! 12.05.06, 11:21 Dzis po raz drugi zrobilam test (pierwszy we wtorek rano-pozytywny) i ten rowniez wyszedl pozytywnie! Dwie kreseczki!Chcialam sie podzielic tylko z Wami moim szczesciem i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze i jutrzejesze testy! Odpowiedz Link Zgłoś
natalia_81 Re: testowalam dzis rano! 12.05.06, 11:46 Gratulacje... pięknie!! )) Szczęśliwych kolejnych m-cy życzę i zdrowej fasoleczki czy groszka ? Napisz nam czy masz i jakie - dolegliwości ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: wcinam nabiał! 12.05.06, 11:54 Nowa12345 ja pomimo tego że nie cierpię nabiału to od paru dni podjadam synkowi serki i smakują mi jak nigdy!!!Ogólnie cały czas chce mi się jeść A co do mojego pesymizmu to może po prostu jestem już zmęczona tą niepewnością....Nie należę do osób które potrafią cierpliwie czekać ...Ale idzie weekend,czas szybciej zleci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
natalia_81 Re: wcinam nabiał! 12.05.06, 12:33 No noooo prosze... zachcianki dopadły a ja nie mam żadnych i nic mi nie jest oprócz tego, że brzuchol pobolewa tak jak na @ i bolą piersi - ech... a ja tak bardzo chcę i mój przyszły ślubny też i mama chce zostać babcią .. ech... 3majcie się cieplutko - jeszcze 2 dni... tylko, aż.. ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: testowalam dzis rano! 12.05.06, 11:57 WIELKIE GRATULACJE!!!!!!!!!!!! WSZYSTKIEGO DOBREGO Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaka77 Re: testowalam dzis rano! 12.05.06, 12:37 Dziekuje bardzo za gratulacje i jestem pewna,ze Wam tez sie uda! Od kilku dnia mam nabrzmiale piersi i troszke brzuszek pobolewa,tak jak przed @.Poza tym zadnych dolegliwosci jak na razie,moze za wczesnie jeszcze? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: testowalam dzis rano! 12.05.06, 12:41 Zazdroszczę ci że już wiesz.....Mam nadzieję że w poniedziałek będziemy równie szczęśliwe jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
natalia_81 Re: testowalam dzis rano! 12.05.06, 12:59 oooo raaaaany ) TYLKO takie objawy ? hihiihihi pssst nie chcę zapeszyć w takim razie ( dziewczyny to tak jak u nas co ? ) Dziękujemy za odp. i jeszcze dużo dobrego życzymy Dziewczynki mam pytanie jak u Was z oddawaniem moczu ? U mnie jakby częściej... hmmm chyba nabawiam sie małej "schizy" Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaka77 Re: testowalam dzis rano! 12.05.06, 13:09 Z tego co wiem, to powazniejsze dolegliwosci nie pojawiaja sie od razu. Na poczatku zawsze tylko brzuch i persi bola, dopiero potem cala reszta Jesli to tak jak u Was to badzcie dobrej mysli!Moj okres juz sie dlugo spoznia, dwa testy pozytywne - nie mam watpliwosci! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia_81 Re: testowalam dzis rano! 12.05.06, 13:39 Domyslam się, że później niż hmm powiedzmy w 4 tygodniu ciąży, ale... sama rozumiesz ta gorąca atmosfera tuż przed testowaniem i ta nadzieja, że się udało, to "wynajdujemy" takie i inne objawy które mogłby świadczyć o.... Jejku, u mnie dopiero 3 dzień spóźnienia A Ty Kasiaka77 - w którym dniu cyklu testowałaś ? ale Cię wymęcze Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaka77 Re: testowalam dzis rano! 12.05.06, 14:00 Nie wiem dlaczego nie pojdziesz do apteki i nie kupisz testu? Wydaje mi sie,ze jesli bylby to 4 tydzien powinien test wykazac? Nie wiem,moze sie myle...Mi okres sie spoznia 6 dni i z niecierpliwosci zrobilam test,dzis (po 6 dniach) powtorzylam i taki sam efekt.Teraz -czytajac Twoje uwagi nabieram watpliwosci, czy testy (dwa) moga sie mylic? Wizyte u lekarza mam 22.05. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia_81 Re: testowalam dzis rano! 12.05.06, 14:03 ojj... zupełnie nie wiem, która z moich wypowiedzi wpędziła Cie w wątpliwości ? według mnie absolutnie nie powinnaś ich mieć... Nie pójdę do apteki i nie kupię - na pewno nie dziś bo dałam słowo, że testuje razem z dziewczynami w poniedziałek i narazie wytrzymuję - musze Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka jaki test? 12.05.06, 14:21 Dziewczyny, a jakie testy kupujecie ? (oczywiście dopiero w niedzielę ) Jak myślicie, który jest najlepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia_81 Re: jaki test? 12.05.06, 14:58 słyszałam, że Quick Viev jest dobry... i ja taki zakupię w niedzielę... wieczorem - żeby nie kusiło Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona rodzaje testów 12.05.06, 15:02 *Feri Test (Cormay, 8 zł) - test paskowy, wykrywa ciążę w 14 dni po zapłodnieniu, należy wykonać go rano, na wynik pomiaru czeka się 5 minut. *Contrast (Genzyme Diagnostic, 11 zł) - test płytkowy, wykrywający ciążę po 12 dniach od zapłodnienia, wynik pomiaru uzyskuje się po 4 minutach. *Pink Test (Veda Lab, 10 zł) - test płytkowy, wykrywa ciążę po 2 tygodniach od zapłodnienia, na wynik pomiaru czeka się 30 sekund. *Pink Test Disptick (Veda Lab, 8 zł) - test paskowy, wykrywa ciążę po 2 tygodniach od zapłodnienia, wynik uzyskiwany jest po 30 sekundach, dla potwierdzenia wyniku negatywnego, warto poczekać 5 minut. *Quick View (Quidel, 10 zł) - błyskawiczny test płytkowy do wykonania rano, stwierdza ciążę już po 6 dniach od zapłodnienia, na wynik pomiaru czeka się minutę. *Clearview (Unipath, 13 zł) - płytkowy test ciążowy, wykrywający ciążę w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki, na wynik pomiaru czeka się 5 minut. *Clearview hCG II (Unipath, 14 zł) - płytkowy test ciążowy, wykrywający ciążę po tygodniu od zapłodnienia, na wynik pomiaru trzeba poczekać 5 minut. *Clear Blue (Unipath, 22 zł) - test w postaci flamastra, wystarczy umieścić go pod strumieniem moczu na 5 sekund, wynik pomiaru uzyskiwany jest po 3 minutach. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaka77 Re: testowalam dzis rano! 12.05.06, 15:05 Trzymam kciuki w poniedzialek i daj znac jaki wynik! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia_81 Re: wzdycham sobie... 12.05.06, 15:49 ... bo coś czuje ze pierwsza "odpadne" tak mnie mocno teraz boli,że... chyba poleci i głowa mnie znowu boli, ajjjj jaajj jaajj..... Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: wzdycham sobie... 12.05.06, 16:18 natalia 81 trzymaj się i nie waż mi się odpadać!!!!!!!!!!!!Ja kupuję Quick Vue- za pierwszym razem mnie nie zawiódł więc może i teraz przyniesie mi szczęście Z godziny na godzinę jestem coraz bardziej pewna że to moje urojenia a nie ciąża hehe.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia_81 Re: wzdycham sobie... 12.05.06, 16:52 Dzięki Buźka! - zapieram sie jak mogę zeby nie odpaść - jeszcze nie odpadłam i powiem Ci, że mam identyczne odczucia ;> ale Ty to chociaz masz jakieś doświadczenie w tych sprawach, bo jesteś już mamusią, a ja nie i zero porównania... Podobno to sie "czuje" , że sie jest hmm.. ja czuje, ze chce ale czy jestem ? chyba już zwariowałam ! Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka1979 Zazdroszczę Wam,ale trzymam kciuki!!! 12.05.06, 18:54 Oj tak, jak ja bym chciała mieć jeszcze nadzieję i czekać tak jak Wy.No,ale trudno następny cykl rozpoczęty i staramy się od nowa. Pozdrawiam Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: Tego się naprawdę nie czuje 12.05.06, 21:35 Dziewczyny to nie jest tak że jak się zachodzi w ciążę to się od razu czuje że coś jest nie tak.My teraz bardzo chcemy ,więc doszukujemy się objawów-ale tak naprawdę gdy nie zwraca się na to uwagi często jest tak że trudno się zorientować,że coś się zmieniło.Początki ciąży wcale nie muszą być charakterystyczne.Kiedy u mnie stwierdzono pierwszą ciążę w 5 tygodniu to nie miałam jeszcze żadnych objawów poza bółem piersi,ale to mógł być równie dobrze zwiastun miesiączki.Moja siostra na początku ciąży nie odczuwała nawet bólu piersi....Dopiero po jakimś czasie doszły mi te okropne mdłości i senność.Także brak objawów wcale nie wyklucza ciąży!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka miłego weekendu! 12.05.06, 22:00 Dziewczyny, życzę Wam spokojnego i miłego weekendu i niech żadnej @ się nie pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia_81 Re: a jednak odpadłam pierwsza 13.05.06, 10:23 ... i stało się, tak jak przeczuwałam - wczoraj wieczorem przyszła @, nowy cykl, nowe starania, nowe nadzieje przede mną, nie zamierzam sie poddawać!!! Powodzenia dziewczyny, bedę tu zaglądać jeszcze i trzymać kciuki Buziole Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: a jednak odpadłam pierwsza 13.05.06, 12:06 Bardzo mi przykro ale nie trać nadziei.I koniecznie tu zaglądaj bo może się okazać że żadna z nas nie jest w ciąży(oby tak nie było hehe)i będziemy razem w kolejnym cyklu starań.A nowy cykl to nowa nadzieja i szansa.Nie opuszczaj nas ) Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: a jednak odpadłam pierwsza 13.05.06, 17:55 Natalia, nie martw się. Szkoda, ale jeszcze nic straconego. Dzięki za kciuki. Na pewno sie przydadzą. )) Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 i jak tam drogie koleżanki?? brzuszki rosną? 14.05.06, 09:53 u mnie brzuszek urosl, bo wcinam jak za troje, ale na pewno nie bedzie dzidzi.. czuje to, ze bedzie tylko | krecha ale wam zycze pieknych || kreseczek Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: i jak tam drogie koleżanki?? brzuszki rosną? 14.05.06, 11:21 Ja niestety też czuję że dzidzi nie będzie....A to już jutro Ja też pochłaniam przeogromne ilośći jedzena hehe.Jeszcze trochę a nie zmieszczę się w spodnie,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: i jak tam drogie koleżanki?? brzuszki rosną? 14.05.06, 17:45 Ja też nie napalam się zbytnio. Test mam juz przygotowany, apetyt dopisuje. Życzę jutro powodzenia i dajcie znać jaki wynik od razu rano Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 To już niedługo!!! 14.05.06, 21:06 Gratulacje dziewczyny,,,wytrzymałyśmy!!!Życzę wam jutro powodzenia i oczywiście rano dajcie znać jaki wynik.Trzymam kciuki.Słodkich snów Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
maja2 Tak, ja też czekam na testowanie... 14.05.06, 11:27 Czekam, na zrobienie testu.Myślę, że jeszcze z kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 No co jest dziewczyny??? 15.05.06, 07:25 Jeszcze nie testowałyście?U mnie jedna kreska Mam nadzieję że u was wynik pozytywny.Ale nie tracę nadziei.@ nadal nie ma i nie zanosi się żeby miała być....Pamiętam że z pierwszym synkiem też nie wychodziły mi testy,dwie kreski pokazały się dopiero w 49 dniu cyklu.A dziś jest 36.Także jeśli przez dwa tygodnie @ nie nadejdzie,będę testować jeszcze raz.Ale nie prędzej!!!Umieram z ciekawości co u Was,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: No co jest dziewczyny??? 15.05.06, 08:35 U mnie dwie kreski ))))!!!!!!!! Jestem bardzo szczęśliwa. Nie mogę uwierzyć, że drugi raz udało nam sie za pierwszym razem!!! Mam nadzieję, że u Ciebie jednak też się pojawią lada dzień i jednak jeteś w ciąży. Trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: No co jest dziewczyny??? 15.05.06, 08:43 GRATULACJE!!!!Cieszę się że ci się udało.A jaki test robiłaś?I w którym dniu cyklu? Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: No co jest dziewczyny??? 15.05.06, 08:47 Robiłam quick vue w 32 dniu cyklu. Nawet nie wiem jaką mam teraz długość cyklu, bo po porodzie miałam dopiero 3 razy @, w odstępach 32 i 29 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: No co jest dziewczyny??? 15.05.06, 08:51 Ja też robiłam ten test,tylko u mnie jest problem z cyklami.Bywały nawet po 47 dni.Dlatego mógł nie wyjść.....No nic,czekam dalej Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka1979 Mamapatka gartuluje!!!! 15.05.06, 10:09 Gratuluje i czekam na info od innych dziewczyn,mnie się nie udało ale, niedługo zaczynamy starania od nowa Odpowiedz Link Zgłoś
natalia_81 Re: :))))) 15.05.06, 10:22 Mamapatko wielkie GRATULACJE )) - wszystkiego dobrego, buziaki ) Buźka - nadal 3 mamy kciuki za Ciebie - kiedy teraz chcesz ponownie zatestować ? a może beta hmm ?) Pozdrawiam i dziękuję za wczesniejsze słowa otuchy Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 za 2 tygodnie 15.05.06, 11:15 Mam zamiar testować za 2 tygodnie i cały czas mam nadzieję że jednak się uda!!! Dzięki za kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do mamapatka 15.05.06, 16:40 Gratuluje, nic nie pisalam ale cichutko kibicowalam Tobie Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 52 dzien cyklum, wynik.. 15.05.06, 10:12 negatywny tak jak myslalam, po prostu od pol roku nie bylo 52 dni tylko najdluzszy cykl byl 49 wiec nadszedl czas na cykl 70 dniowy, a ja mam stresa! po co ja bralam te pigulki tak mialabym co 33 dni i juz.. to ja tez moze powtorze za dwa tyg jak sie @ nie pojawi... mamapatka wszystkiego dobrego!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: 52 dzien cyklum, wynik.. 15.05.06, 10:22 Szkoda Dziewczyny, dzięki za gratulacje. Trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że już niedługo będziecie się tak cieszyły jak ja dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re:no to poczekamy.... 15.05.06, 11:17 nowa12345 więc czekamy kolejne 2 tygodnie?Mam nadzieję że przez ten czas @ nie przyjdzie.Głowa do góry ja też mam dość tych cykli. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re:no to poczekamy.... 15.05.06, 14:22 hej dziewczyny! wprawdzie ten wątek mnie nie dotyczy bezpośrednio ale tak wciągnęłam się w jego czytanie Ze codziennie wyglądam nowych wpisów.ja "przykładam" się w tym tygodniu i zaczynamy ostre starania(owu ok.18-20 maja).gratuluję mamiepatce,dbaj o siebie i maluszka!!!ja planuję testować ok.5-7 czerwca(chyba że wcześniej przyjdzie @),może wtedy któraś dołączy?pozdrawiam i trzymam kciuki)) Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re:no to poczekamy.... 15.05.06, 18:09 W takim razie powodzenia Miłego starania I szybkiego sukcesu! Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Przyszła @!!!!!!!!!!!!!!! 15.05.06, 22:16 No i się doczekałam i wiecie co?Poczułam ulgę że ten cykl wcale nie był taki długi i mogę zacząć starania na nowo.Bałam się że mi się ten okres na dobre zatrzyma i dopiero by się narobiło hehe.Także ja zaczynam od nowa i mam nadzieję że tym razem się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
bluma1976 Re: Przyszła @!!!!!!!!!!!!!!! 16.05.06, 10:11 U mnie niestety też przyszła @ (. Jest mi dzisiaj bardzo smutno i jestem rozżalona. Kolejny miesiąc stracony ( Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: Przyszła @!!!!!!!!!!!!!!! 16.05.06, 10:46 A więc uszy do góry bluma1976!!!!!!Może tym razem nam się uda i będziemy się wkrótce razem cieszyć???? Odpowiedz Link Zgłoś
bluma1976 Re: Przyszła @!!!!!!!!!!!!!!! 16.05.06, 14:48 Ale powiem szczerze, że ten mój @ wygląda bardzo dziwnie. Krwi jest mało, a więcej brązowych upławów....nie wiem co jest grane. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: Przyszła @!!!!!!!!!!!!!!! 16.05.06, 22:36 U mnie też jakoś skąpo ( mam nadzieję że wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
bluma1976 Re: Przyszła @!!!!!!!!!!!!!!! 17.05.06, 09:51 Ja się zastanawiam czy aby nie było problemu z hormonami. Ale w poprzednim cyklu miałam wszystko ok, a nawet dosyć obficie. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: Przyszła @!!!!!!!!!!!!!!! 17.05.06, 09:57 Tak,też się tego boję.Mam nadzieję że w tym cyklu będzie owu i się uda!!!Teraz podejdę do sprawy inaczej:tempka,śluz i do dzieła.A nie na chybił trafił hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
katya3 Re: jak to jest z drugą kreską??? 17.05.06, 10:51 za szybko enter oczywiście nie chodzi o to, że cienka, słaba itd, ale o to, ża w pierwszym teście czekałam 3, 4 minuty na jej pojawienie się, a w dwóch kolejnych testach pojawiła się od razu, tak jak kontrolna. czy tez tak miałyście??? gin dopiero jutro, więc takie wątpliwości mnie nachodzą Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: jak to jest z drugą kreską??? 17.05.06, 11:52 To normalne.Po prostu masz większe stężęnie Hcg w moczu.U mnie też tak było w pierwszej ciąży.Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatka Re: jak to jest z drugą kreską??? 17.05.06, 13:04 U mnie też pojawiła się od razu. To jest zupełnie normalne. Życzę miłej wizyty u gina. Ja idę dopiero za tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
katya3 Re: jak to jest z drugą kreską??? 17.05.06, 15:21 dzięki dziewczęta, tak się upewniam tylko, ale i tak nie wierzę a do gina idę, żeby dał mi to na papierze, żebym mogła rodzicom już tak na 100 proc. powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 czesc dziewczyny... 56dc @ nadal nie ma .. 18.05.06, 10:39 juz mam dość! niech ona juz przyjdzie.. nie mam zadnych objawow ani na ciaze ani na okres i mam szczerze dosyc! nie mdli mnie, ani nic jedynie duzo pije i mam rewelacje jelitowe, wczoraj na uczelni jak mnie zlapalo (dzieki Ci panie ze byl papier)... temka juz od dawna w normie, piersi na okres nie bolą.. moj najdluzszy cykl po odstawieniu pigul trwal 78 dni i to bylo dokladnie rok temu!! wtedy po @ 02.04 przyszedl kolejny 19.06.. byc moze teraz tez musze poczekac do polowy czerca! mam tego szczerze dosc a moj gin kaze mi brac pigulki! ( zybym sobie utyla kolejne 15 kg i miala cykle co 100 dni chyba, wrrr) Jestem szczerze WSCIEKLA!! łaaaaa! nie wiem juz czy powtarzac test czy olac! tymbardziej, ze zostalo mi 30/40 zl zl do konca miesiaca (wiecie zakupy, 2 pary nowych butów, szczepienie kota itd) a wam moge pogratulować jeszcze raz i zyczyc wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: czesc dziewczyny... 56dc @ nadal nie ma .. 18.05.06, 10:47 nowa12345 przykro mi że masz takie zawirowanie cyklowe.To okropne tak czekać,bo jesteś zawieszona.Przyszłaby @ i mogłabyś się znowu starać a tak co?Nie kupuj testu-szkoda kasy Ja wzięłabym coś na wywołanie bo ile można?Trzymam kciuki żebyś dostała ten cholerny okres i żeby kolejny cykl nie zakończył się już @ tylko fasolką.....Daj znać co u ciebie..... Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 co na wywolanie @? 18.05.06, 12:25 hej co sie bierze na wywolanie malpy ile to kosztuje i czy mozna kupic bez recepty? a moze znacie jakies domowe sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: co na wywolanie @? 18.05.06, 12:33 Z tego co wiem to jest na receptę,,,nazwy nie znam niestety.U mnie często pomaga gorąca,ale naprawdę gorąca i długa kąpiel.... Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 co tam u was? 19.05.06, 12:08 u mnie po staremu, @ nadal brak a w brzuszku nic nie kopir na razie zaraz spadam na poczte.. napiszcie co tam u was slychac Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: co tam u was? 19.05.06, 13:29 U mnie bez zmian Troszkę zapomniałam o wszystkim bo synuś mi się rozchorował...Ale temperaturkę mierzę i intensywnie się przytulam.Nie tracę nadziei... Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka1979 Re: co tam u was? 19.05.06, 13:41 Witam U mnie 10 dzień cyklu,od jutra zaczynam testować z paskami owulacyjnymi i oczywiście będzie przytulanko Tylko oczywiście jak w zeszłym ,tak i w tym miesiącu mężulek wyjeżdza w 14 dniu cylu a wraca w 17,więc nie wiem co z tego wyjdzie No ,ale starać się będziemy!!!! Pozdrawiam Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: co tam u was? 19.05.06, 13:53 Jasne ...trzeba próbować!!A może się uda?Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 temka wciaz powyzej 37.... 19.05.06, 19:51 kurcze wciaz temperaturke mam powyzej 37, dzis 37.4, moze jest jeszcze dla mnie nadzieja? ten spadek tempki byl moze wtedy kiedy mial byc okres? postanowilam, ze zanim pojde na badania to jeszcze raz zatestuje .. dokladnie tydzien po ostatnim testowaniu.. czyli za 2 dni.. wiem, ze to glupie, ale tak sobie pomyslalam ,ze moze to bylo za wczesnie? to bylo ok miesiaczki wiec.. wiem ze bezsensu ale juz postanowione, kupilam bobo- test i czekam do poniedzialku wiem, ze mojej mamie nie wychodzily testy, coprawdaz to bylo dawno temu, ale dowiedziala sie o ciazy w 3 miesiacu no nic dziewczeta, trzymajcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: temka wciaz powyzej 37.... 19.05.06, 22:01 Ok to trzymam mocno kciuki za II Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 powtorka z zeszlego roku... ? plamienia... 21.05.06, 15:38 juz myslalam, ze to malpa przyszla, patrze jakas brazowa kreska na bieliznie, zapchalam sie korkiem, lyknelam ibuprom i nic jak sie potem okazalo ... w zeszlym roku byla identyczna sytuacja, plamilam tak 2 tygodnie, okres byl 02.04 a potem 19.06... teraz chyba tez tak bedzie wchodze zaraz a liste dobrych ginekologow w lodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: powtorka z zeszlego roku... ? plamienia... 21.05.06, 21:10 Jasne,idź lepiej do lekarza bo to nie żarty.......A jak tam test?Kiedy testujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 blada kreska ale nie wiem kiedy, co robic? 22.05.06, 10:06 z racji braku @ i sobotniej imprezy postanowilam test powtorzyc wczesniej niz w poniedzialek i zrobilam go w sobote 6 dni po tamtym, zeby nie miec wyrzutow sumienia, ze bede pila alkohol.. po 3 minutkach nic wiec od razu wrzucilam test do torebki i zaczelam sprzatac pod katem imprezy, zupelnie zapominajac o tescie.. wczoraj wywalalam rzeczy z torby i znalazlam test, z ciekawosci sobie popatrzylam a tu bladziusienka kreseczka !!! wiem, ze test odczytuje sie od 3-5 minut, ale ja nie wiem kiedy sie ta kreska pojawila;/ moze po 5? po 3 napewno nie;/ ... a moze po godzinach nie za bardzo wiem co o tym myslec? czy mozliwe zeby w 3 tyg po ewentualnym zaplodnieniu kreska nie "wyskoczyla" od razu?? tylko po "jakims" czasie.. robilam w zyciu wiele testow (z racji dlugich cykli) i nigdzy sie nie spotkalam z tym zeby sie potem pojawila kreska.. nic już nie kumam;/ a jak u ciebie?? Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: blada kreska ale nie wiem kiedy, co robic? 22.05.06, 11:03 No to mam nadzieję że niedługo będę mogła Ci pogratulować.Szczerze życzę ci aby to było to!!!!A jest taka szansa u mnie ok właśnie zaczynam nowe starania i mam ogromną nadzieję na zafasolkowanie.Pozdrawiam,daj znać jak już będziesz wiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
nowa12345 hej, nie ma zadnej kreseczki :( 23.05.06, 09:29 chyba pisze tu ostatni raz bo zwariujecie przeze mnie, zreszta tylko buzka jeszcze tu wpada (dzieki).. dzis testowalam aconem, 10mlU/mL wiec mniej niz quick view, nie ma nawet cienia watpliwosci ze jest tylko jedna kreska no coz pozostaje czekac na ta wredna @ nienawidze tego!! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: hej, nie ma zadnej kreseczki :( 23.05.06, 13:05 Ależ wpadaj tu nadal!!!Głowa do góry ja też ciągle się staram ))Może razem odniesiemy sukces???Trzymam kciuki żeby małpa szybko przylazła. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka1979 Mam problem :( 26.05.06, 14:25 Cześć dziewuszki Rozpoczełam kolejny cykl starań. 13 dnia cyklu było przytulanko,14 d.c. test owu wyszedł pozytywny,ale nie było seksiku,bo mąż wyjechał.Od tego 14 d.c. mam plamienia,teraz jest 17 d.c. Plamię tylko przy sikaniu,jest tego troszkę na papierze.Już zgłupiałam to chyba nie okres,ale jak nie to co?! Może któraś tak miała?Poradźcie! Pozdrawiam Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: Mam problem :( 26.05.06, 21:42 Pewnie plamisz,bo masz owulację.Czasem tak jest.Szkoda,że mąż wyjechał ( Odpowiedz Link Zgłoś