kostka25 śmiechy... 19.07.06, 08:17 Dziewczyny ale miałam ubaw jak któregoś nocki po przytulanko moje cudo (mąż) poprosił mnie abym założyła nogi do góry, bo podobno pomaga w zajściu. Nigdy wcześniej tego nie stosowałam. A gdy tak zrobiłam, ze zdziwieniem i śmiechem zareagowałam na widok mojego męża leżącego obok mnie z nogami do góry. Zrywanie boków miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: śmiechy... 19.07.06, 11:08 Beka, to masz pewność, że Cie wspiera... mój az tak to nie szaleje... ale ciągle o tym mówi i pyta sie synka: Chcesz miec braciszka?, a synek kiwa głową i mówi TAK (choć on ostatnio na każde pytanie odpowida: tak, ale bawi nas to bardzo). Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: śmiechy... 19.07.06, 11:59 Zaraz przeskocze na starania sierpniowe niestety!!!Od kilku dni boli mnie brzuch,dzis zaczelo mi sie plamienie wiec zaraz bedzie @.Rozczarowana nie jestem bo bylam przekonana ze tak bedzie jestem tylko wsciekla ze nadal musze brac ten bromergon,liczyc dni i tak wkolo.To bedzie juz moj 7 cykl a 16 cykl po odstawieniu tabletek.Juz nawet mi sie plakac nie chce,mam porostu dola Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza do zaneta30 19.07.06, 12:29 mocno przytulam!!! nie martw się i nie uciekaj od nas jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: do zaneta30 19.07.06, 13:07 sa.sza dzieki za wsparcie Wlasnie przyszla ta wstretna@-okropnie bolesna.Pomimo ze bylam pewna ze przyjdzie jest mi strasznie smutno na dodatek policzylam ze w nastepnym cyklu jezeli owu bede miala wczesniej niz w tym miesiacu czyli przed 19dc to mojego meza akurat nie bedzie,wiec mam kolejny powod do zmartwien bo M wroci akurat 19dc i pozostaje mi modlic si zeby owu nie bylo wczesniej,a narazie dostalam ataku placzu jak przy kazdej wizycie @ a bylam pewna ze jak tym razem przyjdzie to mi nawet lza nie poleci a tu poraz kolejny dol i histerja,to juz tak dlugo trwa ze coraz gorzej jest mi to znosic Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: do zaneta30 19.07.06, 13:12 trzymaj się, zaneta30. jestesmy z Tobą... Nie poddawaj się, wypłacz, jeśli musisz, a potem uwierz i uśmiechnij się . W końcu się uda (i to nawet szybciej niż myślisz - wierzę w to gorąco!!!), a wtedy będziesz z uśmiechem wspominać tę dzisiejszą chwilę słabości. raz jeszcze ściskam mocno... Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: do zaneta30 19.07.06, 13:22 Dzieki,najgorsze w tym wszystkim jest to ze nie moge sobie odpuscic tego bromergonu,luteiny,testow,bo jak tak probowalam to mi cialko zolte nie peklo.Wiec pozostaje mi miec nadzieje ze ten caly moj zestaw szybko zadziala,marze o tym zeby zapomniec o tym wszystkim.A tak wogule to co za okropne czasy,zobaczcie ile nas co miesiac sie stara a ilu sie udaje zaciazyc,to straszne!!!Sa.sza dzieki za mile slowa,podnioslas mnie na duchu,jakos tak mi sie lepiej zrobilo,przeciez to w koncu musi sie kiedys udac.Trzymam kciuki za Was kochane zeby przynajmniej Wam sie udalo Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 Re: śmiechy... 20.07.06, 07:54 DZiewczyny nie poddawajcie się. Kiedyś każda z nas będzie miała swoje szczęście. Trzeba tylko wierzyć i nie poddawać się. JESTEŚMY TWARDE. Ja się nie poddaję, w zeszłym miesiącu miałam załamke ale teraz podchodzę już do tego luzem. Jak będzie @ to będzie, kolejne przytulanko itp. Są tego dobre strony. Ja już wiem że jeśli nam się uda zafasolkować to nie będzie ograniczone przytulanko. Więc kożystajmy z przyjemności. A jeśli okaże się że będzie potomek to tylko się cieszyć, "skakać", krzyczeć i "szaleć". Trzymam za nas kciuki. Dzisiaj jestem pełna optymizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
panda2000 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 20.07.06, 11:58 witam Jestem nastawiona pozytywnie na wszystko co się stanie, testuję dopiero po 27 lipca, bolą mnie jajniki już od tygodnia a pozatym to nie mam żadnych przeczuć czy zafasolkuję czy nie, ale jeżeli przyjdzie @ to nie bedę załamana (chyba), wiem że stres bardzo szkodzi, przynajmniej mi raz nieźle zaszkodził. Przesyłam Wam wszystkim starającym pozytywne fluidy niech bociany przylecą...) Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Gorąco... cisza.... 20.07.06, 12:26 rozpływam się, nie mam klimatyzacji w biurze, wiaterek wentylatora niewiele daje, chcę na urlop, wszystko mnie boli, nogi, ręce, żyły, chcę sobie pomarudzić troszkę... OK, już mi lepiej, jeszcze tylko trochę i do domku, a jutro: DAY OFF!!może jakaś woda, plaża, zobaczymy! podrawiam was wszystkie bardzo, bardzo gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Gorąco... cisza.... 20.07.06, 14:00 Dziewczyny opuszczam starania lipcowe(niestety sie nie udalo)przechodze na sierpniowe,zastanawiam sie jak dlugo bede musiala przeskakiwac z misiaca na miesiac,Terazx owu bede miala na poczatku sierpnia,co prawda nie wiem tylko czy nam sie uda z wstrzeleniem w owu bo M ma wyjazd normalnie dostane szlu jak bede miala owu a jego nie bedzie.Wam zycze powodzenia i trzymam kciuki kochane zeby sie udalo!!! Nastroj juz dzis mam lepszy-bardziej optymistyczny.Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Gorąco... cisza.... 20.07.06, 14:31 u mnie tez gorąco (3miasto jestem), a jeszcze piatek mnie czeka... bo potem wyjeżdżam na weekendzik nad jeziorko... tylko mi troche @psuje plany, bo akurat ma być... więc weekend oczekiwania... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Gorąco... cisza.... 21.07.06, 09:28 No i przyszła @. Dobrze, że w terminie, bo przy najmniej od razu wiem na czym stoję Żegnam się z Wami i wskakuję na sierpniówki. I tak sobie myslę, że może to dobrze, troche pokory sie należy, nie zawsze wszystko trzeba mieć na zawołanie. A sierpniowe starania oznaczają dziecko kwietniowe- bardzo ładna data, macierzyński na wakacje, bez brzucha latem... idealnie. W tym miesiącu nie zamierzam wariować, stresować sie niczym... a dziś kupuje książkę :"jak zaplanowac płec dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 Cisza oj cisza... 21.07.06, 10:35 Trzymam za ciebie kciuki. Ja jeszcze nie przechodzę na sierpień gdyż moje cykle sąidealnie zgrane z miesiącami. Tak myślę zatestować ok 25 wtedy mój mąż będzie obchodził urodzinki ale wątpię żeby był pozytywny wynik. Przynajmniej nic na to nie wskazuje. Nie przechodzę jeszcze na sierpień bo się zastanawiam wogóle czy nie dać sobie na miesiąc spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Cisza oj cisza... 21.07.06, 11:26 Ja też nie testuję bo dopiero 20dc, ale nie czuję żeby udało się w tym m-cu... Odpowiedz Link Zgłoś
panda2000 Re: Cisza oj cisza... 21.07.06, 16:27 No właśnie, mam zamiar testować 26 lipca ale nie mam wogóle przeczuć żadnych a nie chcę sie nakręcać Odpowiedz Link Zgłoś
kania_kania Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 21.07.06, 20:41 To ja zakloce cisze Dzis o 5:30 test pokazal upragnione 2 kreski Kania Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: zakłócenia ciszy :) 24.07.06, 08:34 takie 'zakłócenia ciszy' są jak najbardziej wskazane! GRATULACJE!!! i pozytywne fluidki poprosimy, w dużych ilościach!!! cholibka, weekend za szybko minął, do urlopu daleko no i chyba się @ zbliża... jutro albo w środę dzień prawdy...trzymajcie kciuki, żeby moje przeczucia- odczucia przed-@ okazały się fałszywe... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: zakłócenia ciszy :) 24.07.06, 12:34 ja już w esumie w sierpniowych jestem, ale wpadłam z przyzwyczajenia... gratulacje Kinia_kinia. Ciesze sie bardzo... ja wczoraj widziałam bociana, moze cos tam mi zrzucił do brzuszka? Odpowiedz Link Zgłoś
napolii Re: zakłócenia ciszy :) 24.07.06, 19:49 U mnie dziś 23 dc.,ale w zasadzie jestem pewna,że przejdę do starań sierpniowych (tempka po owu spadła). Trochę jestem przybita,bo w tym miesiącu wyjątkowo "monitorowałam" czas owu mierząc tempkę i robiąc testy i wydawało mi się,że taka zdwojona "siła działań" już musi zadziałać....a tu znowu "pudło" ((.Chyba w przyszłym miesiącu odpuszczę sobie jakiekolwiek starania i niech się dzieje co chce..... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 24.07.06, 15:43 kania - gratulacje, o fluidki prosimy dziewczyny czemu tak zamilkłyście? ktoś się tu jeszcze stara? czy już poprzeskakiwiłaście na sierpień? u mnie dziś 5dc, więc czekam jeszcze ok 7 dni. ktoś ze mną? jak tam u Was samopoczucie i objawy ja tym razem wyluzowałam. gin mi powiedziała, że pół roku po przestaniu karmienia piersią organizm dochodzi do siebie i dlatego ciąża może się nie pojawiać, cóż ja małego odstawiłam prawie 3 miesiące temu. zobaczymy jak szybko mój organizm "dojdzie do siebie", ale już się tym nie przejmuję, upewniłam się że to nie jakieś większe przeszkody przede mną stoją pozdrowienia upalne, piszcie, bo lubię czytać co u Was Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 poprawka 24.07.06, 15:44 źle mi się napisało, dziś 5 dpo, a nie dc za tydzień mam nadzieję na testowanko Odpowiedz Link Zgłoś
breili Jeszcze jestem ale juz niedlugo 25.07.06, 08:17 Czesc! Co prawda oficjalnie jeszcze jestem w lipcowkach ale juz niedlugo. Czuje ze wstretny malpiszon przyjdzie lada chwila A zreszta niech przychodzi, ten cykl byl przerabany, trudno powiedziec czy w ogole byla owu. Przynajmniej bede mogla zaczac staranka od nowa Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Czekając na.... 25.07.06, 11:37 testowanie / @ / urlop / deszcz / co kto woli... zobaczymy, co przyjdzie pierwsze - jedno jest pewne (no prawie, biorąc pod uwagę ostatnie upały) - urlop będzie na szarym końcu. kostka, testowałaś dzisiaj czy czekasz i zatestujesz ze mną w weekend (o ile mnie @ nie uprzedzi)? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: Czekając na.... 25.07.06, 13:08 Cześć Dziewczyny Ja z lekkim spóźnieniem, ale jak to mówia lepiej późno niż wcale. Dziś 22 dc, 8 dzień po owulacji. Temperatura wysoka, ale to żaden objaw - zwsze tak mam, a na dzień przed @ spada. To mój pierwszy cykl starań na 100 %, ale nie spodziewam sie cudu, bo owu wypadła 14 dc, a starania były: 7, 8, 9 , 10 i 11, a potem przerwa ( taka metoda na dziewuchę. Chyba że plemniczki wytrzymały te trzy dni. Objawy żadne - moze troche piersi bola -ale tak samo jak na @. Testować będę 31 lipca, chyba że wcześniej temperatura spadnie. No i test wypadnie na starcie urlopu - dam znać jak wrócę Gratuluję zaciążonym w lipcu - trzymam kciuki za czekajace na testowanie i wierzę, ze będzie dobrze. Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Czekając na.... 25.07.06, 13:17 Dla mnie to 24dc. Nie mierzę tempki, bo to pierwszy cykl i nie chciałam się nakręcać specjalnie. Chciałam zobaczyć jak pójdzie. Ale niestety nie mam żadnych objawów ani ciąży ani też nadchodzącej @, więc pewnie od drugiego cyklu będę musiała się bardziej przyłożyć Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 czekam, czekam. 25.07.06, 14:43 Czekam czekam. Nie przyznałam Ci się ale zatestowałam w 21 czy w 22 dc. Miałam test więc mnie korcił a stwierdziłam że i tak wyjdzie negatywny ale nie będzie mnie już korcił. Tak więc zostałam bez testu, dziś u mnie 26 dc. i testuję jeśli nie przyjdzie@. Zawsze jest aktualna tak więc czekam z testowaniem. Jestem twarda. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka301 Re: Czekając na.... 26.07.06, 16:18 pisze jeszzce tutaj ,bo juz nie wiem co robic.Wiec zaczne od poczatku.Biore teraz antybiotyk na zeba,czeka mnie jeszcze zdjęcie zeba.Antybiotyk mam do poniedziałku ,a prześwietlenie pojde w tym wtygodniu.Dni płodne,wypadaja 1-5 sierpien(astepnym tygodniu) ANtybiotyk mam do poniedziałku,przeswietlenie na dnaich zerobie.I tak sie zastanawiam czy to jakos nie wpłynie na zarode?moze odłozyc starania za miesiac.Ale w koncu w tym miesiacu moze nie wyjsc,nie tak łatwo przeciez poradzcie Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 Re: Czekając na.... 27.07.06, 17:14 Na twoim miejscu poszłabym jak najszybciej zrobić zdjęcie zęba no i po odstawieniu antyb. piła dużo płynów no i oczywiście przytulała. Myślę że to bedzie miało wpływu, gdyż słyszałam że otganizm oczyszcza się po antybiotyku po 3 dniach. Tak naprawdę powinnaś poradzić się lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
froben Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 25.07.06, 16:04 To jest mój pierwszy post na forum, ale sledze ten watek od samego początku. W tym mieiacu zaczelismy starania i chyba sie udało, bo dzisiaj w 27 dc test ciazowy wyszedł pozytywnie. Teraz szukam jakiegos dobrego loekarza z Poznania. p.s gratuluje wszystkim zaciazonym i trzymam kciuki za te oczekujące Odpowiedz Link Zgłoś
mamaliv Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 25.07.06, 21:29 To ja sie tez dopisze. Od miesiaca stralismy sie o dzidzie i udalo sie Wczoraj robilam test, dzis powtorzylam i wynik pozytywny. To bedzie moj drugi dzidzius. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
breili Zegnam - starania lipcowe 26.07.06, 07:31 Suuuuper dziewczyny! Gratuluje! Zycze Wam szczesliwych 9 miesiecy. Ja zegnam sie z lezka w oku z lipcoweczkami. Wstretny malpiszon wlasnie przylazl. Tak wiec u mnie 1 dc. Przeskakuje do staranek sierpniowych. PA Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Zegnam - starania lipcowe 26.07.06, 09:20 breili, na 99% i u mnie dzisiaj będzie 1dc. czuję to . niestety, cholercia, trzeba będzie zacząć cykl starań no 9. kostka, wygląda na to, że jednak nie będziemy testować razem...mam nadzieję, że chociaż Tobie się uda! Trzymam mocno kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 Re: Zegnam - starania lipcowe 26.07.06, 09:38 Niestety, sa.sza. i ja odpadam. Dostałam zapowiadające plamienia, w ciągu dnia powinna się rozkręcić. Wczoraj przeżyłam załamke. Nie wiem co mam już robić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Zegnam - starania lipcowe 26.07.06, 10:08 no, no. bez załamek proszę! uda nam się, kostka, i to może już w sierpniu! musimy się trzymać i nie załamywać, bo to podobno wcale nie pomaga (mój M. się na mnie wścieka, jak panikuję i zaliczam załamki, więc mu obiecałam, że już tego robić nie będę). plusik jest taki, że w sierpniu znow będziemy odliczać razem - zawsze raźniej. no i w końcu razem zatestujemy. z jak najbardziej pozytywnym skutkiem. papatki Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 Re: Zegnam - starania lipcowe 26.07.06, 11:18 Racja. Nie wiem z czego mam te wcześniejsze plamienia, wybiorę się do doktorki z tym zapytaniem. No i cykl trwał krócej o prawie 3 dni. Od połowy sierpnia ide na urlop tak więc nie będzie mnie tutaj ale do tego czasu postaram sie odwiedzać was. Odpowiedz Link Zgłoś
breili Do kostka25 i sa.sza 26.07.06, 12:13 Dziewczyny glowa do gory! Nie damy sie! Dzisiaj mamy 1 dc. Na pewno nam sie uda w sierpniu! A do tego kostka wypoczniesz sobie na urlopiku. Moze jestem dzisiaj w zbyt dobrym humorze ale jakos przeczuwalam ze malpiszon przyjdzie a teraz ciesze sie ze juz przyszedl bo koniec tej niepewnosci i moge zaczac nowe staranka. Moze troche pokrecona ta moja logika, no ale nie wiadomo jak dlugo bedzie mi ten humorek dopisywal Kostka25 napisz koniecznie co Ci gin powiedzial o tych plamieniach bo ja mam dokladnie tak samo - cykl skrocil sie o 2 dni i zanim @ sie rozkreca dostaje plamien w baaardzo nieciekawym kolorze bleeeee. Buzka P.S TYM RAZEM NAM SIE UDA!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 Re: Do kostka25 i sa.sza 26.07.06, 12:26 breili dobrze że jesteś w dobrym humorze. Faktycznie pocieszające jest to że zaczynamy od nowa. Tylko dlaczego ta druga połowa jest tak ciężka (czekanie, przemyślanie). Mam nadzieję że w sierpniu nam się uda, i będziemy mogły spotkać się na innym forum. Jak narazie to poczekam na koniec @ i dopiero skocze do gina.Ale napewno napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Do kostka25 i sa.sza 26.07.06, 13:59 Dziewczyny, zaczynamy od nowa, będzie dobrze, MUSI takie są przynajmniej założenia! tak się tylko zastanawiam... obiecywałam sobie, że jak w tym cyklu nie wyjdzie, pójdę do gina, porobię badania. ale jest strasznie gorąco i nie bardzo mi się chce. z drugiej strony - jak nie pójdę teraz, w razie (odpukuję w niemalowane!!!)kolejnej porażki stracę następny miesiąc, bo we wrześniu urlop... ech, szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 Re: Do kostka25 i sa.sza 26.07.06, 16:46 Ja juz postanowiłam, idę do gina zaraz po @. Nie odwlekam tego bo faktycznie później miesiąc w plecy. Ciekawa jestem co mi powie? Odpowiedz Link Zgłoś
megala Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 26.07.06, 12:39 Teraz 9 dc. Staramy sie ostro codziennie. Mamy 2 synow i chcielibysmy jeszcze corcie. Jajko niedlugo bedzie, wiec moze sie uda. Synkowie poczeli sie w pierwszych cyklach staran, wiec mam cicha nadzieje, ze za trzecim razem tez tak bedzie. Dlugie czekanie nie byloby mile mile. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Wróciłam już z wakacji :-) 26.07.06, 12:53 czesc dziewczyny. Dzis w nocy juz wrocilismy z wakacji. Bylo super, duzo opowiadania. Chyba nie dam rady poczytac co tam u was wszystkich. Piszcie ktorej sie udalo a ktorej nie. Pozdrawiam i bardzo sie ciesze ze juz do was wrocilam )))) Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 Re: Wróciłam już z wakacji :-) 26.07.06, 13:28 Witaj amoniaaa, wszystkie ci zazdrościmy tgo wypadu. Ja i w tym miesiącu odpadam, to wiadoma sprawa. A co u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Wróciłam już z wakacji :-) 26.07.06, 13:41 ja w niedzielę teraz miałam owu i biorę luteinę. Staranka były na maxa, nie darowałam mężusiowi alni jednego dnia <lol>. A wakacje serio były super.... nie mogę uwierzyć że jeszcze wczoraj wieczorem jadłam tam kolację a dziś juz w domku Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Wróciłam już z wakacji :-) 26.07.06, 14:12 witaj, amoniaa! fajnie, że wyjazd się udał - takie urlopowe staranka na pewno będą owocne . Zazdroszczę ci po cichutku tego wyjazdu, ale...wszystko przede mną! pozdrowienia. S. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Wróciłam już z wakacji :-) 26.07.06, 14:17 Wszstko przed Tobą!!! Masz rację. Alanya super, byliśmy też na kilku wycieczkach i Kapadocja bije wszystkie. Rewelacyjna wycieczka - polecam. Jest jeden minus tej Turcji.... te oszołomy są strasznie drodzy ((( np. jeden zwykly drink i do tego piwko dla meza wyszlo jakies 40 zł.... skandal jesli chodzi o ceny. Ale poza tym bylo rewelacyjnie.Wlasnie siedze sobie w sklepie slucham myzyczki bo kupilismy sobie plytke i tak rozmyslam ze jeszcze niedawno tam bylam.... ((( Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 26.07.06, 15:37 Rzegnam ise powoli z tym watkiem i przenoszę na sierpień. W kolejnym cyklu idę na usg, może się coś wyjaśni. Buziaki i gratulacje dla przyszłych mam. Odpowiedz Link Zgłoś
lidszu Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 26.07.06, 22:48 aminiaaa - fajnie, że wyjazd się udał. Ja też będę pod koniec sierpnia wypoczywać w Turcji. Jakoś nie byliśmy przekonani do tego kraju, ale jednak zdecydowaliśmy się. Wzięliśmy hotel z all inclusive, ze względu na córcię, więc mam nadzieję, że jedzenie będzie dobre. U mnie dzisiaj 12dpo i w piątek testuję. Tempka wysoko, więc mam pewne nadzieje. Jeśli się uda będę mieć drugiego kwietniaczka, hihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 26.07.06, 23:12 cześć lidszu, ale dawno się nie odzywałaś. trzymam kciuki za piątek a objawy jakieś Ci się objawiają? amoniaaa - fajnie żeś z powrotem, bez Ciebie wątek przymiera. pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
esperanza79 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 27.07.06, 00:09 czesc dziewczyny, od razu widac, ze aamonia wrocila - otwieram watek, a tu tyle nowych postow gratuluje kolejnym zaciazonym. a ja.... przeskakuje na starania sierpniowe. mialam testowac z sa.sza, ale przyznam sie, ze w poniedzialek zrobilam pierwszy test i byla jedna krecha, wiec juz nie bylam dobrej mysli. @ miala przyjsc w piatek, ale juz dzisiaj zauwazylam plamienie, wiec pewnie jutro sie zacznie. i tym sposobem aamonia, breili, sa.sza, kostka, zaneta, breili i inne kolezanki - nadal bede z Wami w kontakcie. we wtorek ide do lekarza, porozmawiam z nim o tym dziwnym plamieniu, ktore mialam w tym miesiacu. moze uda mi sie go namowic na kontrole mojego cyklu? moj m zadeklarowal sie tez, ze sie przebada. i wierze, ze w sierpniu nam sie uda!!!!!!!!!!!! do zobaczenia na staraniach sierpniowych! Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 27.07.06, 00:13 Hej To moze i ja sie dorzuce.Choc nie wiem,czy do lipcowych jeszcze sie zalapie. Jak pisalam w poscie o tescie,nie wiem za bardzo,czy to juz czas kiedy powinnam miec okres,czy jeszcze nie.Objawow przedokresowych nie ma,tych wczesno- ciazowych tez za bardzo nie.Nie wiem.Tabletki juz rzucilam w kat w maju.Mialam pierwsza @ po 30 dniach,czyli wyszlo na to,ze szybkow cykl wrocil do normy (choc przec braniem tabletek normy nie bylo zadnej).Dzis juz 29 dc i okresu nie widac,na dodatek jest mleczno-bialy sluz dosc obfity i temp.37.Co wy na to ???? Testowac ???? Odpowiedz Link Zgłoś
froben Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 27.07.06, 10:09 netty2 napisała: > Hej > To moze i ja sie dorzuce.Choc nie wiem,czy do lipcowych jeszcze sie zalapie. > Jak pisalam w poscie o tescie,nie wiem za bardzo,czy to juz czas kiedy powinnam > > miec okres,czy jeszcze nie.Objawow przedokresowych nie ma,tych wczesno- > ciazowych tez za bardzo nie.Nie wiem.Tabletki juz rzucilam w kat w maju.Mialam > pierwsza @ po 30 dniach,czyli wyszlo na to,ze szybkow cykl wrocil do normy > (choc przec braniem tabletek normy nie bylo zadnej).Dzis juz 29 dc i okresu nie > > widac,na dodatek jest mleczno-bialy sluz dosc obfity i temp.37.Co wy na to ???? > Testowac ???? No pewnie , ze testuj. Za zatestowalam dzien przed planowana @ i bylu dwie II. A objawy takie same jak u ciebie. Mleczny sluz i temp. powyzej 37. Dodam tylko, ze dopiero teraz piersi zaczynaja byc tkliwe a brzuch nie boli mnie wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 boje sie !!! 27.07.06, 14:18 Froben,to mnie fajnie postraszylas,choc nie dlatego,ze sie obawiam tego,ze jestem moze w ciazy.Ja bym juz bardzo chciala,ale...kurde boje sie. Dlatego tez i nie lece po test.Boje sie !!!!! Nie wiem,jak zareaguje,na dodatek maz wyjechal na miesiac i bedzie dziwnie jakos. Juz jest nawet dziwnie. Nie wiem czy kupie ten test,ale chyba szybciej rozne dziwne mysli mnie zabija i juz spac nie moge po nochac. Mam tyle obwa,a jednoczesnie chce. Jeny,pomozcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: boje sie !!! 27.07.06, 20:47 Szkoda,ze nikt nie ma i nie mial takich obaw Odpowiedz Link Zgłoś
tamar_a Radosc, wielka radosc!! 27.07.06, 16:51 czesc dziewczyny, dawno sie odzywalam- "najazd" gosci- bardzo przyjemny zreszta ..i wlasnie w miedzy czasie cos mnie tknelo, zeby zrobic test. nie wyobrazacie sobie jak mi sie rece z wrazenia trzesly kiedy jako pierwsza pokazala sie od razu kreska pozytywna, gruba i wyrazna!!! bedzie drugi dzidzius!!! chcialam sie tylko z Wami podzielic moja radoscia i zyczyc Wam wszystkim tego samego. Amoniaaa- fajnie, ze juz jestes teraz to ja sie chyba przeniose na marzec 2007! buzka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 27.07.06, 09:02 Matko jednyna te byki ortograficzne to chyba przez ten upał. Najmocniej przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa hej dziewczyny, jesteście kochane 27.07.06, 09:29 to miło czytać takie posty na swój temat u nas staranka sie skonczyly bo w Polsce tez strasznie goraco a w mieszkaniu nie ma klimy <lol> W hoteliku bylo super, klima to rewelacyjna rzecz i jak juz bedziemy miec nasz upragniony dom to z pewnoscia miec ja bedziemy (moj maz sobie zazyczyl). U mnie troche kiepsko kobitki, bo wczoraj jak sie wieczorem schylalam po cos to tak mnie serducho zapikalo ze juz nic nie umialam robic. Mezus zaraz dal mi zimny oklad na serduszko ktore co chwila jeszcze pobolewalo, wiec poszlam spac. Dzis jest juz lepiej.... nie wiem co mi bylo ale maz niezle sie wystraszyl a ja tez. to byly jakby takie skurcze... Diabli wiedza co to Poza tym ciesze sie ze do Was juz wrocilam, na wakacjach wciaz o was myslalam. Kazalam buziaczkowi przekazac wam moje pozdrowienia na folikowkach. no i to tyle narazie. Milego dnia dziewczyny i samych podwojnych kresek wam zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: hej dziewczyny, jesteście kochane 27.07.06, 10:50 A ja dzisiaj fatalnie się czuję. Dreszcze, boli mnie głowa, jakoś całe ciało mam jakby połamane i chyba mam gorączkę..... A wczoraj nic.... Boję się, bo do terminu spodziewanej @ mam 2 dni, a mój mąż w lipcu chorował na anginę i może mnie zaraził? Nie wiem co mam robić. Czy pójść do lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Kiepsko się czuję..... :( 27.07.06, 12:45 właśnie zarejestrowałam się do lekarza bo moje serduszko nadal mnie boli i nie mogę robić gwałtownych ruchów Idę do lekarza niech zobaczy co mi dolega... Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: Kiepsko się czuję..... :( 27.07.06, 15:33 Bedzie dobrze! Glowa do gory! Serduchom czasem odwala ale to nie musi byc nic groznego. Wiem bo sama lezalam w szpitalu na serducho. Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa byłam wczoraj u lekarza.... 28.07.06, 09:10 EKG mam dobre, wszystko oki, więc wyszły jakieś nerwobóle... nie wiem z czego bo po wakacjach jestem zrelaksowana i wypoczęta!!!! dostałam kropelki i jakby mni lepiej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 Re: byłam wczoraj u lekarza.... 28.07.06, 10:12 to dobrze że wszystko ok. A może to efekt zmiany klimatu, ciśnienia itp. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: byłam wczoraj u lekarza.... 28.07.06, 10:21 nie wiem do końca, ciśnienie też mam dobre... po kropelkach już nie boli <jupi> nikomu nie życzę takiego bólu!!!!!!!!!! myślałam że mam zawał i koniec ze mną : (((((( Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa A tu co tak cicho???? 28.07.06, 12:10 nie działacie już??? Piszcie kiedy miałyście owu i jak wasze wykresy i jak się czujecie??? A może któraś już testowała i ma 2 krechy???? czekam Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: A tu co tak cicho???? 28.07.06, 12:48 Chyba się naprawdę dobrze wypoczywało - amoniaaa wróciła i wątek szaleje Ja dzis 25 dc, 11 dpo, piersi bolą, brzuch pobolewa, temperatura 36,9. Śluzu nie mam, żadnego. To pierszy cykl starań tak na 100 % - owulacja była 14 dc, a starania do 11 dc ( na dziewczynkę) i boję się że plemniczki nie wytrzymały tycg 3 dni Testuję w poniedziałek, chyba, że temka wcześniej spadnie. Napiszę po urlopie co i jak Buziaczki, A. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.07.06, 13:07 Cisza oj, cisza. Każdy czeka w skupieniu na testowanko. U mnie w pracy założyli klime i przez to albo i nie przez nią biegam do ubikacji. Trudno stwierdzić, ale zimno to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.07.06, 13:54 Ja dzis testowalam rano i...nic,nie jestem w ciazy. Teraz mi zostaje czekac na @ albo testowac za jakis tydzien. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.07.06, 14:10 Dziś jest mój 27dc. Planuję testować w środę. Chyba że @ mnie ubiegnie. Ale dziś wszystko mnie maksymalnie denerwuje, aż czuję pulsowanie w czaszce. Więc pewnie symptomy nadchodzącej @... Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.07.06, 14:24 a kiedy powinnaś mieć @ ???? Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.07.06, 14:27 To pytanie do mnie czy do kk77 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.07.06, 14:37 Ha,dobre pytanie.Gorzej bedzie z odp. Nie wiem,kiedy okres mialby sie pojawic.To moj drugo cykl bez pigulek.Pierwsza @ przyszla dokladnie w 30 dc bezpigulkowego,czyli @ naturalny. Dzis jest 31 dc i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.07.06, 14:49 a spoko, myślałam że mierzysz temperaturę i wiesz kiedy ma być @ pozdrawiam i trzymam kciuki !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.07.06, 14:52 netty2 jeszcze może się udać.... Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.07.06, 18:05 Tzn,jak sie moze udac?Ze niby co?,ze moze jestem,ale jeszcze nie wychodzi na tescie? Tylko,ze my kochalismy sie w pierwszych dwoch tygodniach lipca,potem moj maz wyjecha ( tylko sie nie pytac,czy aby na pewno nie robilam tego z kims innym- odp jest NIE ). Czyli co,mam testowac jeszcze raz ?? Kiedy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 29.07.06, 12:05 No to i ja jakos sie jeszcze dopisze. @ jeszcze nie ma i nic na to nie wskazuje.Moze jedynie to,ze temp mi spadla do 36,5 C.Wyjdzie,na to ze przejde na sierpniowe starania. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Powodzenia innym "pracujacym" nad potomkiem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.07.06, 17:03 Ja zmykam już na weekend. Życzę wam pozytywnych testów. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.ch1 i znowu odpadam:( 28.07.06, 20:36 niestety dziewczyny ja z lipca odpadam i przechodzę na sierpień (czego Wam nie życzę) właśnie dzisiaj przyszła wredna @ nawet jeden dzień się nie opóźniła. no cóż zaczynamy czwarty cykl starań. a Wam wszystkim życzę owocnych starań! buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
lidszu Re: i znowu odpadam:( 30.07.06, 19:03 Cześć dziewczyny, Tym które przeniosły się na sierpień życzę udanego cyklu i aby okazał się on dla was szczęśliwy. A ja żyję w tej chwili w zawieszeniu, ponieważ dzisiaj 16 dpo, @ brak, temperatura wysoko, a w 14 i 15 dpo testy ciążowe wyszły negatywne, buuuu. Zrobiłam wczoraj betę, ale wynik będzie dopiero jutro, więc jeszcze ok 17 godzin niepewności. Dzisiaj się zbuntowałam i nie testowałam, bo nie chciałam sobie psuć humoru. Dziewczyny trzymajcie mocno kciuki za mnie. Bardzo tego potrzebuję. Poniżej załączam link do mojego wykresu: Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: i znowu odpadam:( 30.07.06, 19:22 Trzymam mocno kciuki za ciebie i za siebie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aninka79 Re: i znowu odpadam:( 30.07.06, 19:33 lidszu, u mnie podobnie jak u Ciebie. dzis powinna przyjsc @, test wyszedl negatywny, czekam do piatku i ide do lekarza, niech sprawdza co sie dzieje.w czerwcu robilam badania i z hormonami wszystko OK, wiec nie wiem co sie dzieje. Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo OK. Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: i znowu odpadam:( 30.07.06, 20:02 Ja sie boje,ze my wszystkie ze spozniajacym sie okresem,jestesmy ofiarami upalow. Oby tak jednak nie bylo. To co dziewczyny,kiedy znow testujemy ? Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 Starania lipcowe - zakończone II !!!!!!!! 31.07.06, 08:09 Witam was po weekendzie. Miałam dzisiaj testować z sa.szą ale nie wytrzymałam i zatestowąłam wczoraj gdyż @ spóźniała mi się 2 dzień. I ku mojemu zdziwieniu wyszły II kresreczki. Cieszę się niesamowiecie a zarazem boję. Pisałam wam że miałam plamienia po których się załamałam bo myślałam że nadchodzi @, ale nie przychodziła i nie przychodziła. Ale zaskoczenie! Jeszcze nie wierzę. Nigdy się nie poddawajcie. Nie podam wam temp. gdyż nie mierzyłam, miałam mierzyć w przyszłym cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Starania lipcowe - zakończone II !!!!!!!! 31.07.06, 08:12 kostka, nie masz pojęcia, jak się cieszę! gratulacje i jeszcze raz gratulacje!!! ..... trzymaj za mnie kciuki. spanikowałam i dzisiaj nie zatestowałam, ale.... Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Starania lipcowe - zakończone II ja też:)!!!!!!!! 31.07.06, 10:11 Boje się cieszę i zupełnie nie wierzę. Mam nadzieję że ginekolog potwierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Starania lipcowe - zakończone II ja też:)!!! 31.07.06, 10:13 wielkie wielkie gratulacje, alfa! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Starania lipcowe - zakończone II ja też:)!!! 31.07.06, 10:19 wielkie wielkie dzieki ale nie wierze nadal Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 Re: Starania lipcowe - zakończone II ja też:)!!! 31.07.06, 10:28 Alfa śmigiem do gina i uwierz! Ja juz sie umówiłam i kazała mi koniecznie dzisiaj do niej wpaść, tak więc i ja dziś mam nadzieję dostanę potwierdzenie. Aż się boję. Sa.sza a jak u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Starania lipcowe - zakończone II ja też:)!!! 31.07.06, 10:32 ja moze jutro. tzn ide ale czy cos zobaczy to nie wiem ale leze na 16 50 masz jakies objawy?? No i wielkie gratulacje daj znac co i jak koniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Starania lipcowe - zakończone II ja też:)!!! 31.07.06, 11:01 kostka, stwierdziłam, że odczekam jeszcze jeden dzień...to czekanie zrobiło się nawet interesujące no i nie miałam testu w domciu, a nie chciało mi się wczoraj szukać dyżurnej apteki sytuacja wygląda następująco: 18 dni wyższej tempki, objawy @ minęły, czasem brzuszek pobolewa delikatnie..... szczerze mówiąc, przeczucia mam dość jednoznaczne, więc jutro testuję i mam nadzieję, że się potwierdzą... kostka, alfa, może będziemy się razem cieszyć na początku kwietnia. trzymajcie kciuki, dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 trzymam kciuki! 31.07.06, 11:42 Trzymam kiuki za ciebie! U mnie objawy były jak na @ nie wyszukiwałam objawów ciąży gdyż byłam pewna że przyjdzie @. Przez cały czas bolały mnie piersi jak na @ ale nie przestwały bolec tylko przy tym rosły (musze kupić o rozmiar większy), dziwne dla mnie były skurcze w dole brzycha od czasu do czasu od owu. No i cera się poprawiła. A i miałam mdłości które wytłumaczałam sobie upałem i braku chęci do jedzenia. I jak zrobiłam test to wogóle zaobserwowałam nasilające się objawy (mdłości szczególnie). Sa.sza myślę że u i czuję że dołączysz do nas. Trzymam kciuki> Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 Re: trzymam kciuki! 31.07.06, 11:45 A zapomniałam o senności no i częstym bieganiu siusiu. Takie same objawy jak przy poprzedniej ciąży, jeszcze sprzed terminu@ Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: trzymam kciuki! - kostka 31.07.06, 11:51 kostka, nie dziękuję, żeby nie zapeszyć... Odezwę się jutro Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: trzymam kciuki! 31.07.06, 12:05 Trzymamy bardzo bardzo. Ja się mam nadziję jutro ucieszyć na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re:Starania lipcowe:II,kostka,alfa-dołączam:) !!! 01.08.06, 07:13 Co z tego, że się spodziewałam II od tygodnia? nie mogę uwierzyć, brak mi tchu i ręce mi się trzęsą...cieszę się strasznie i troszkę boję. Odpowiedz Link Zgłoś
breili Sa.sza 01.08.06, 07:22 Gratuluje!!!! Fajnie ze udalo Ci sie dolaczyc do dziewczyn! Zycze Ci cudownych 9 miechow i cala mase zdrowka dla Ciebie i Malenstwa! Buzka Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: do Breili 01.08.06, 07:37 Dzięki! mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze. Życzę Ci powodzenia w najbliższym cyklu i prześlicznych II !!! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re:Starania lipcowe:II,kostka,alfa-dołączam:) !!! 01.08.06, 08:58 Gratulacje!!!!o do nerwów nornalka. Ja idę dzisiaj do gina i boję się że nie potwierdzi, boje się że dostane okres cholera boje się wszystkiegoAha boje się że za wxześnie idę i nic nie zobaczy i nie potwierdzi itp. Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re:Starania lipcowe:II,kostka,alfa-dołączam:) !! 01.08.06, 10:13 Alfa156 nie martw sie na zapas! Zobaczysz, ze potwierdzi! Nie moze byc inaczej Gratuluje Ci z calego serca! Alfa156, kostka25 i sa.sza mam nadzieje ze tez mi sie uda w sierpniu. Buziaki dla calej szostki ;-P ! Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza do: Alfa156 02.08.06, 11:59 alfa, co u Ciebie (u Was właściwie)? Byłaś u gina? Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: do: Alfa156 02.08.06, 12:42 Tak byłamWszystko, jest ok. Polazłam bardzo wczesnie, ale potwierdzil Mam przyjść 11 sierpnia to będzie coś wiecej widac. Nadal nie moge uwierzyc mąż zresztą też. całuję Was cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: do: Alfa156 02.08.06, 12:48 No to super! Buziaczki dla Kropeczki!!! A 11 będzie już widać serduszko?? Kurcze, muszę się umówić do gina, ale nie chcę za wcześnie, żeby mnie nie zestresował, że "to za wcześnie i jeszcze nie ciąża" no i chciałabym, żeby coś już było widać... powiedz, kiedy miałaś termin ostatniej @??? jakoś za chiny nie mogę doliczyć się z tymi tygodniami. jak OM była 28.6 a owu 13.7 to który to tydzień??? Kurcze, ja jestem humanista, nie matematyk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 Re: do: ciężarówek! 02.08.06, 14:34 dziewczyny gratulacje! spokojnej ciąży! sa.sza - tygodnie liczy się od OM. czyli masz 5 tyg i 1 dzień. serduszko powinno być widać w 9 tyg. (czasami wcześniej się też zdarza, u mnie w poprzedniej ciąży w 6 tyg było widać pulsowanie - przepływanie krwi, a w 9 tyg serduszko) ja mam test kupiony na jutro. @ powinnam dostać wczoraj i nic ugh boję się żeby nie zapeszyć. dziewczyny trzymajcie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: do: ciężarówek! 02.08.06, 14:51 oj, dzięki kasieńko! zamieszanie z tymi tygodniami nieprzeciętne, ja naprawdę jestem na bakier z liczeniem. no to nie wiem, czy wizyta u gina w przyszłym tygodniu nie będzie przedwczesna... to moja pierwsza ciąża i jestem kompletnie zielona . trzymam za ciebie mocno kciuki - daj znać jutro, jak już zobaczysz II! pozdrawiam, S. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: do: Alfa156 03.08.06, 08:52 Ja polazłam oczywiście, za wcześnie, ale cóż nie mogłam czekać ani sekundy dłużej. Ale i tak zobaczył, że ciąza jest i się zrelaksowałam. Musiałam ochłonąć, więc o nic nie pytałam tylko oddychałam aby uspokoic serce Ostatni @ miałam 04 lipca, wiec jutro zacyznamy 5 tydz. To bardz bardzo wcześnie,ale musi byc dobrze i się nie zastanaiwam. Jak pójde na nastepne usg to bedzie połowa 6, więc nie nastwiam się na serducho. Zobaczymy. Owu tym razem miałam wcześnie bo w 11 dniu, a ostanie dwa cykle po odstawieniu prochów to 30 i 33 dni. Czuję się generalnie znacznie lepiej niż po zaprzestaniu łykania tabletek. Nadal nie mogę uwierzyć, aha apetyt zanikła totalnie i sikam mniej wiecej co 25 min. Piszcie co u Was. buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: do: Alfa156 03.08.06, 10:20 a ja się jakoś odstresowałam od momentu, kiedy poczułam, że się udało. Na tyle, że chyba wytrzymam jeszcze trochę z wizytą u lekarza normalnie noż mi się w kieszeni otwiera, jak czytam posty dziewczyn, które poszły tak wcześnie i usłyszały: to jeszcze nie ciąża. nie chcę siebie (nas) narażać na takie stresy. Nadal nie wierzę w to, co się dzieje... Objawów, poza bólem brzucha od czasu do czasu (zwłaszcza nad ranem i koło południa) i tym, że co 45 min biegam do WC, to właściwie nie mam. I dobrze. Oby nas ominęły mdłości Alfa, dobrze pamiętam, że też jesteś 77? Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: do: Alfa156 03.08.06, 10:51 07 04 1977 ja latam co mniej więcej 25 minut Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Gratulacje dla zaciążownych!!!!! a u mnie.... 31.07.06, 11:52 tyle, że wciąż czekam. Dziś 24 dc. owu była tydzień temu w niedzielę, a teraz czekam... biust mi jedynie nie rośnie jak co miesiąc przy każdym okresie co mnie dziwi, bo nadal "mały" i nie boli... Tempka w weekend podskakiwała do góry - wczoraj nawet 36,90 a dzisiaj spadek na 36,70.... nie znam się na tym dokładnie co to oznacza, wolę nie zapeszać więc czekam dalej. Jak w niedzielę @ nie przyjdzie to w poniedziałek testuję.... Trzymać kciuki za mnie tym razem buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
napolii Re: Gratulacje dla zaciążownych!!!!! a u mnie.... 31.07.06, 14:56 kostka25,alfa 156- ja również przyłączam się do wszystkich GRATULACJI!!!Sama jestem z początku kwietnia,więc wasze "kwietnióweczki" będą na pewno wspaniałe . Coś niesamowitego jaki "wysyp" na koniec lipca!!!Aż nie mogłam uwierzyć czytając dzisiejsze posty.Napawa to optymizmem,choć moje starania lipcowe nie przyniosły chyba rezultatów.Dziś 30 dc,także jutro pewnie przyjdzie @.Zresztą wszystkie objawy na to wskazują (. Może w sierpniu....W końcu w niedzielę jadę na wczasy,a to podobno sprzyja ). A tymczasem- sa.sza,amoniaaa-trzymam MOCNO za Was kciuki ). Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Gratulacje dla zaciążownych!!!!! a u mnie.... 31.07.06, 15:03 Ja też gratuluję i trzymam kciuki za następne... u mnie ovu w tym tygodniu, dziś 11dc., ale cieńko to widzę, bo tłum ludzi w domu... a tu sami powinniśmy być...ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 Re: Gratulacje dla zaciążownych!!!!! a u mnie.... 31.07.06, 15:30 dziwczyny nie traćcie nadziei. Ja ją straciłam a okazało sie inaczej. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Gratulacje dla zaciążownych!!!!! a u mnie.... 31.07.06, 16:04 Fajowo czytać że komuś dopisało szczęście. Ja niestety wypisuję się i przeskakuję na sierpień. U mnie @ przyszła jak w zegarku w 28dc.... Niby się spodziewałam, ale chciało mi się płakać i dzisiaj w pracy nie mam motywacji do czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
napolii Re: Gratulacje dla zaciążownych!!!!! a u mnie.... 31.07.06, 17:23 kostaka 25-dzięki za otuchę.Przekaż jeszcze trochę fliuidków ciążowych !! kka77-chyba wiem co czujesz...Trochę mnie wyprzedziłaś,bo ja mam dłuższy cykl ,ale i tak zaraz do Ciebie dołączę w staraniach sierpniowych ). Odpowiedz Link Zgłoś
lidszu To ja spadam do sierpniówek 31.07.06, 23:41 Tak jak w temacie spadam do sierpniówek, dzisiaj nawiedziła mnie @. A jeszcze rano żyłam nadzieją, że jestem w ciąży. Odebrałam dzisiaj wyniki bety z 15dpo i wynik był 5,1 - czyli ok 3 tyg. ciąża. Niestety po południu nawiedziła mnie @ i już nie chce odpuścić. Jest mi bardzo smutno ... Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 01.08.06, 00:56 Dziewczyny prosze ,trzymajcie za mnie kciuki. Jutro ide na hcg. Dam znac,jak kogos to interesuje ciao Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Nic nowego - uciekam na sierpień.... :-(((((( 01.08.06, 10:17 Od rana mam doła jak cholera... już nie wiem co wam mam napisać ((( dziś 25 dc..... 9 dni po owu a 5 dni do terminu @.... jak rano zobaczyłam na termometrze 36,15 to wyłam prawie godzinę ((((( nie mam już siły!!!!!!!!! wszystkich pocieszam a sama jestem zrezygnowana. Chyba mi się już odechciało tego dziecka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Brzuch boli, ręce opadają.... nie mam już siły dziewczyny. Nic mnie nie cieszy.... 12ty cykl rozpoczęty (((((((((((((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Nic nowego - uciekam na sierpień.... :-(((((( 01.08.06, 10:31 amoniaaa, jesteś pewna, że to spadek na @? a może się właśnie zagnieżdża? jeśli masz jeszcze 5 dni do terminu @... pogadaj z dziewczynami z forum NPR - znają się dokładnie na tych wszyskich skokach tempki i długościach faz. nie załamuj się, ściskam cię mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Nic nowego - uciekam na sierpień.... :-(((((( 01.08.06, 11:55 tempka spadła mi z 36,70 na 36,15.... do tego strasznie boli mnie brzuch i zaczyna się powoli @.... co tu jeszcze pisać???? smutno mi ((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
aninka79 Re: Nic nowego - uciekam na sierpień.... :-(((((( 01.08.06, 12:05 dziewczyny kochane ja chyba tez odpadam ((( W niedziele powinnam dostac @ nie dostalam, test negatywny, mam bardzo duzo sluzu. Ale dzis dostalam plamien koloru brazowego (przepraszam za doslownosc) ale to chyba piczatki @ Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Nic nowego - uciekam na sierpień.... :-(((((( 01.08.06, 12:23 znam to... witaj w klubie Odpowiedz Link Zgłoś
aninka79 Re: Nic nowego - uciekam na sierpień.... :-(((((( 01.08.06, 12:25 bedzie dobrze zobaczysz amoniaaa uda Ci sie w sierpniu i zobaczysz II tluste krechy. U mnie to raczej watpliwe bo moj M wyjezdza na tydzien akurat w srodku cyklu, ale jak to sie mowi nie tracmy nadziei Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Nic nowego - uciekam na sierpień.... :-(((((( 01.08.06, 14:20 Dziewczyny przykro mi. Nie będę mówić że będzie dobrze bo jak ktoś jest załamany to nie pociesza, ale coraz więcej dziewczyn na forum z II krechami... To chociaż mnie motywuje... i daje nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
napolii Re: Nic nowego - uciekam na sierpień.... :-(((((( 01.08.06, 19:25 Podpisuje się pod słowami kka77 obiema rękami...Nic dodać-nic ująć... Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: Nic nowego - uciekam na sierpień.... :-(((((( 01.08.06, 21:15 Ja chyba tez przerzuce sie na sierpien.Dzis test na hcg wyszedl negatywny. Ale @ jak nie bylo tak i nie ma.I co ja mam myslec ???? Powodzenia dla starajacych sie. Czekam na prwrot meza. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Nic nowego - uciekam na sierpień.... :-(((((( 02.08.06, 08:52 Dawno mnie tu nie bylo Po pierwsze WIELKIE GRATULACJE dla sa.szy koski i alfy!!!Ciesze sie ze tak wielu kobitkom sie udalo w lipcu. Amonia ja tez w lipcu mialam dola ryczalam caly dzien jak dostalam @,na dzien dzisiejszy jestem spokojna bo mielismy gosci z maluszkiem i powiedzieli ze maja dwoje dzieci a o kazde starali sie rowny rok!!!A byli z zywym dowodem ze sie udalo.Amonia ja tez juz baaaardzo dlugo sie staram,przeszlam juz przez wiele zalaman itp,teraz akurat w tym cyklu jestem na etapie staran i wczoraj po starankach poplakalam sie,od niedzieli jestesmy bardzo zajeci i zmeczeni a tu akurat dni plodne no i tzeba sie brac do dzialania,wiesz mi ze w takiej sytuacji jak czlowiek siedzi na fotelu i zasypia ze zmeczenia ciezko jest sie zabrac za przytulanka.Amonia nie zalamuj sie prosze jestem z toba!!!Musimy sie trzyamc razem Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Do amonia 03.08.06, 20:59 Amonia co sie z Toba dzieje?Daj znac jak sie czujesz ja juz jestem od dawna na staraniach sierpniowych.Pozdrawiam cie serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
napolii To niesamowite!!!! 04.08.06, 08:29 Dziewczyny,jeszcze w to nie mogę uwierzyć,ale dziś rano zrobiłam test i JEST MALEŃSTWO!!!!!! .)Nic na to nie wskazywało-ani tempka, ani częste siusianie,ani mdłości.....a jednak na teście dwie porządne krechy!!!Mam nadzieję,że to nie fałszywy alarm,ale @ nadal nie ma ).Do lekarza pójdę dopiero za dwa tygodnie,bo jutro jedziemy na wczasy. A jak się mój mąż ucieszył......))).Myślałam,że powiem Mu przy romantycznym zachodzie słońca nad morzem,ale nie wytrzymałam )))) Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: To niesamowite!!!! 04.08.06, 10:27 gratulacje, napolii!!! dbajcie teraz o siebie i trzymajcie się cieplutko! Odpowiedz Link Zgłoś
napolii Re: To niesamowite!!!! 04.08.06, 10:39 Dziękuję bardzo ).A propos daty urodzin to ja tez jestem z kwietnia,a dokładnie 05.04.1978 ).Chyna w lipcu farta mają "kwietnióweczki" ). Wy też sie trzymajcie cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
napolii Re: To niesamowite!!!! 04.08.06, 10:41 Dziękuję bardzo ).A tak a propos dat, to ja też jestem z kwietnia,a dokładnie z 05.04.1978.Chyba w lipcu "kwietnióweczki" mają farta . Wy tez trzymajcie się cieplutko ) Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: To niesamowite!!!! 04.08.06, 10:46 ale milutko! kolejna kwietnióweczka z kwietnia faktycznie to nasze forum lipcowe okazało się straaasznie płodne sporo dziewczyn zaciążyło. No i sporo tych urodzonych w kwietniu ma zamiar zrobić sobie piękny prezent urodzinowy. musimy być w kontakcie - piękne 9 miesięcy przed nami. to na kiedy wychodzi ci termin? Odpowiedz Link Zgłoś
napolii Re: To niesamowite!!!! 04.08.06, 10:53 Trudno mi narazie powiedzieć.Jeszcze jestem w lekkim szoku,bo na 100 % byłam przekonana,że w tym miesiącu nici ze wszystkiego i miałam już małą załamkę... Ale jeśli ciążę liczy się od OM,to wypada teraz początek 5tc,więc termin wychodzi chyba na początek kwietnia.Dobrze sobie kombinuję??? Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: To niesamowite!!!! 04.08.06, 11:29 Napolii z tego co pamiętam to Twój pierwszy cykl starań? Ale się cieszę i gratuluję z całego serca Odpowiedz Link Zgłoś
napolii Re: To niesamowite!!!! 04.08.06, 11:57 Pierwszy cykl to nie był,tylko czwarty,ale na forum pojawiłam się przy tym czwartym cyklu i chyba przyniosło mi szczęście ).To bardzo miłe,że ktoś się cieszy moim szczęściem.Też Ci tego życzę bardzo szybciutko,a żeby się spełniło przesyłam fluidki &&&&&&&&&&&&&&&& )) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 Re: To niesamowite!!!! 04.08.06, 13:30 Gratulacje dla Ciebie i Maleństwa!!! Super że się udało. ja też mam początek 5tc i termin na 11.04. wpisz się na wątku kwietniowym Odpowiedz Link Zgłoś
napolii Re: To niesamowite!!!! 04.08.06, 13:38 A dobrze Kasiu,to sobie kombinuję,że pierwczy tc. zaczyna się od ostatniej @?? Bo nie jestem pewna,gdzieś to mi się poprostu obiło o oczy,a do lekarza idę dopiero za dwa tygodnie??Jeśli tak,to na pewno wstąpię w wątek kwietniowy,ale na razie jestem jeszcze w małym szoku ). Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 Re: To niesamowite!!!! 04.08.06, 13:43 pierwszy tydzień ciąży zaczyna się dokładnie w pierwszym dniu ostatniej miesiączki. też się wybieram do gina za 2 tyg. i oczywiście też nie mogę uwierzyć że ktoś już we mnie mieszka. )) trochę wspólnych odczuć mamy Odpowiedz Link Zgłoś
napolii Re: To niesamowite!!!! 04.08.06, 14:40 Fajnie sformułowane,że "ktoś już w nas mieszka" ).Bardzo mi się to spodobało ),ale póki nie zaczną się dziać jakieś "spektakularne" rzeczy z moim organizmem,to cały czas będzie to jakaś abstrakcja......... ) Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Do amonia 04.08.06, 09:00 wolę tu już narazie nie zaglądać... u mnie narazie oki, jak coś będę wiedzieć na 100% to wam od razu napiszę. Narazie pozdrawiam was wszystkie i nie pytajcie mnie narazie o nic Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 04.08.06, 14:10 Hej Znow was odziedzam i gratuluje wszystkim przyszlym mamom !!!! Jak ja wam zazdroszcze !!!!!!! U mnie 37 dc i @ nie ma jak i nie bylo Ja juz nie wiem co jest... Robic test,to glupota. Ale moze ??? Zrobie jutro. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.08.06, 00:14 Dziewczyny wezmiecie mnie za idiotke (no coz pewnych rzeczy nie da sie ukryc). Dzis rano skusilam sie na kolejny test "moczowy" i nic,tylko jedna krecha. Za to dzis po poludniu...@ zaczal dawac o sobie znac(tylko slady ale.... Teraz tylko czekam na jakies jawniesze objawy,potem liczeni dni,mierzenie temp i...bedziemy robic dzidziusia ))) Powdzenia dla innych "zapracowanych"!!! Ciezarne - przesylac fluidy !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 07.08.06, 18:20 przesyłam a co u Was słychać?? straszna cisza:0 Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 07.08.06, 18:50 alfa - my piszemy w wątku "termin na kwiecień" zapraszamy i fluidki dla potrzebujących ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 08.08.06, 08:48 Ja czekam jeszcze do piatku, wtedy idę na drugie usg i może uwierzę Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 08.08.06, 09:27 dawno Cię nie było, ani na lipcowych, ani do kwietniówek nie zawitałaś Co u Was? jak samopoczucie? Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 08.08.06, 10:54 W porównani do maja kiedy odstawiłam prochy to cudownie i bosko. Czasem poboli brzuszek, spać tez się chce ale mnie niż dwa tyg temu, apatytu brak i od dziś trochę niedobrze, noi siku co chwilkę. Czekam z niecierpliwścią na piatek i usg, a dziś ładnie zaczlismy 5 tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 08.08.06, 11:00 ja mam pierwszą (sic!) wizytę za tydzień. niedobrze to mi się robi od wczoraj. a juz miałam nadzieję, ze ta atrakcja mnie ominie...ale apetyt na razie dopisuje - wczoraj mnie naszło na niezdrowe, wciągnęłam pół pizzy peperoni, była pyyyyyszna no i uspokoiła mdłości. od dzisiaj żywię się tylko pizzą Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 08.08.06, 01:03 U nas,a raczej u mnie...W 40dc pojawil sie @ !!! Ciesze sie jak glupia,bo juz zadnych szans na ciaze nie bylo (dwa testy na minus i do tego hcg negatywne). Myslam,ze @ sam nie wroci i trzeba bedzie meczyc lekarza,ale JEST . Teraz tylko czekam i czekam na meza i do roboty Dzieki za fluidy i prosze o jeszcze. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 witajcie po przerwie! 08.08.06, 10:08 Witam, wpadłam tylko na chwilkę. Więc nawet nie czytałam co u was słychać, domyślam się że mnogo nas zaciążonych. Jestem na zwolnieniu, przez cały czas. w domku nie mam netu więc się nie odzywam. Jak narazie wszystko jest ok. Byłam na usg widziałam malutki pęcherzyk, ale strasznie się boję. Nie ma dnia ani nocy żebym o tym nie myślała. Mam nadzieję że donoszę tę ciążę do końca. Następną wizytę mam ok 15.08. tak więc jeśli uda mi się zajżeć do netu to napewno się odezwę. Pozdrawiam was wszytskie i trzymam mocno kciuki za was. Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza do kostka25 08.08.06, 10:56 Witaj! strasznie się cieszę, że zajrzałaś! Myślałam o Was ostatnio, tak długo się nie odzywałaś... Kostka, będzie dobrze. W kwietniu będziemy cieszyć się naszymi maleństwami razem z innymi kwietnióweczkami (a trochę nas jest - zajrzyj na wątek termin na kwiecień na forum w oczekiwaniu . Myśl pozytywnie, kochana, dbaj o siebie i o Kropeczkę i odzywaj się, jak tylko będziesz mogła. trzymam kciuki za nas wszystkie. pa.S. Odpowiedz Link Zgłoś