Dodaj do ulubionych

Starania lipcowe - nowy wątek ;-)

• kostka25 śmiechy... 19.07.06, 08:14

• kostka25 śmiechy... 19.07.06, 08:17
      Dziewczyny ale miałam ubaw jak któregoś nocki po przytulanko moje cudo (mąż)
      poprosił mnie abym założyła nogi do góry, bo podobno pomaga w zajściu. Nigdy
      wcześniej tego nie stosowałam. A gdy tak zrobiłam, ze zdziwieniem i śmiechem
      zareagowałam na widok mojego męża leżącego obok mnie z nogami do góry.
      Zrywanie boków miałam.
      • kajka271 Re: śmiechy... 19.07.06, 11:08
        Beka, to masz pewność, że Cie wspiera... mój az tak to nie szaleje... ale
        ciągle o tym mówi i pyta sie synka: Chcesz miec braciszka?, a synek kiwa głową
        i mówi TAK (choć on ostatnio na każde pytanie odpowida: tak, ale bawi nas to
        bardzo).
        • zanetad30 Re: śmiechy... 19.07.06, 11:59
          Zaraz przeskocze na starania sierpniowe niestety!!!Od kilku dni boli mnie
          brzuch,dzis zaczelo mi sie plamienie wiec zaraz bedzie @.Rozczarowana nie
          jestem bo bylam przekonana ze tak bedzie jestem tylko wsciekla ze nadal musze
          brac ten bromergon,liczyc dni i tak wkolo.To bedzie juz moj 7 cykl a 16 cykl po
          odstawieniu tabletek.Juz nawet mi sie plakac nie chce,mam porostu dola
          • sa.sza do zaneta30 19.07.06, 12:29
            mocno przytulam!!! nie martw się i nie uciekaj od nas jeszcze...
            • zanetad30 Re: do zaneta30 19.07.06, 13:07
              sa.sza dzieki za wsparciewink Wlasnie przyszla ta wstretna@-okropnie
              bolesna.Pomimo ze bylam pewna ze przyjdzie jest mi strasznie smutno na dodatek
              policzylam ze w nastepnym cyklu jezeli owu bede miala wczesniej niz w tym
              miesiacu czyli przed 19dc to mojego meza akurat nie bedzie,wiec mam kolejny
              powod do zmartwien bo M wroci akurat 19dc i pozostaje mi modlic si zeby owu nie
              bylo wczesniej,a narazie dostalam ataku placzu jak przy kazdej wizycie @ a
              bylam pewna ze jak tym razem przyjdzie to mi nawet lza nie poleci a tu poraz
              kolejny dol i histerja,to juz tak dlugo trwa ze coraz gorzej jest mi to znosic
              • sa.sza Re: do zaneta30 19.07.06, 13:12
                trzymaj się, zaneta30. jestesmy z Tobą...
                Nie poddawaj się, wypłacz, jeśli musisz, a potem uwierz i uśmiechnij się smile. W
                końcu się uda (i to nawet szybciej niż myślisz - wierzę w to gorąco!!!), a
                wtedy będziesz z uśmiechem wspominać tę dzisiejszą chwilę słabości. raz jeszcze
                ściskam mocno...
                • zanetad30 Re: do zaneta30 19.07.06, 13:22
                  Dzieki,najgorsze w tym wszystkim jest to ze nie moge sobie odpuscic tego
                  bromergonu,luteiny,testow,bo jak tak probowalam to mi cialko zolte nie
                  peklo.Wiec pozostaje mi miec nadzieje ze ten caly moj zestaw szybko
                  zadziala,marze o tym zeby zapomniec o tym wszystkim.A tak wogule to co za
                  okropne czasy,zobaczcie ile nas co miesiac sie stara a ilu sie udaje
                  zaciazyc,to straszne!!!Sa.sza dzieki za mile slowa,podnioslas mnie na
                  duchu,jakos tak mi sie lepiej zrobilo,przeciez to w koncu musi sie kiedys
                  udac.Trzymam kciuki za Was kochane zeby przynajmniej Wam sie udalo
      • kka77 Re: śmiechy... 19.07.06, 13:16
        Już sobie Was wyobrażamsmile)))))
        • kostka25 Re: śmiechy... 20.07.06, 07:54
          DZiewczyny nie poddawajcie się. Kiedyś każda z nas będzie miała swoje
          szczęście. Trzeba tylko wierzyć i nie poddawać się. JESTEŚMY TWARDE.
          Ja się nie poddaję, w zeszłym miesiącu miałam załamke ale teraz podchodzę już
          do tego luzem. Jak będzie @ to będzie, kolejne przytulanko itp.
          Są tego dobre strony. Ja już wiem że jeśli nam się uda zafasolkować to nie
          będzie ograniczone przytulanko. Więc kożystajmy z przyjemności. A jeśli okaże
          się że będzie potomek to tylko się cieszyć, "skakać", krzyczeć i "szaleć".
          Trzymam za nas kciuki.
          Dzisiaj jestem pełna optymizmu.
          • panda2000 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 20.07.06, 11:58
            witam
            Jestem nastawiona pozytywnie na wszystko co się stanie, testuję dopiero po 27
            lipca, bolą mnie jajniki już od tygodnia a pozatym to nie mam żadnych przeczuć
            czy zafasolkuję czy nie, ale jeżeli przyjdzie @ to nie bedę załamana (chyba),
            wiem że stres bardzo szkodzi, przynajmniej mi raz nieźle zaszkodził. Przesyłam
            Wam wszystkim starającym pozytywne fluidy niech bociany przylecą...smile)
            • sa.sza Re: Gorąco... cisza.... 20.07.06, 12:26
              rozpływam się, nie mam klimatyzacji w biurze, wiaterek wentylatora niewiele
              daje, chcę na urlop, wszystko mnie boli, nogi, ręce, żyły, chcę sobie
              pomarudzić troszkę...
              OK, już mi lepiej, jeszcze tylko trochę i do domku, a jutro: DAY OFF!!może
              jakaś woda, plaża, zobaczymy! smile podrawiam was wszystkie bardzo, bardzo
              gorąco smile
              • zanetad30 Re: Gorąco... cisza.... 20.07.06, 14:00
                Dziewczyny opuszczam starania lipcowe(niestety sie nie udalo)przechodze na
                sierpniowe,zastanawiam sie jak dlugo bede musiala przeskakiwac z misiaca na
                miesiac,Terazx owu bede miala na poczatku sierpnia,co prawda nie wiem tylko czy
                nam sie uda z wstrzeleniem w owu bo M ma wyjazd normalnie dostane szlu jak bede
                miala owu a jego nie bedzie.Wam zycze powodzenia i trzymam kciuki kochane zeby
                sie udalo!!! Nastroj juz dzis mam lepszy-bardziej optymistyczny.Pzdr
              • kajka271 Re: Gorąco... cisza.... 20.07.06, 14:31
                u mnie tez gorąco (3miasto jestem), a jeszcze piatek mnie czeka... bo potem
                wyjeżdżam na weekendzik nad jeziorko... tylko mi troche @psuje plany, bo akurat
                ma być... więc weekend oczekiwania...
                • kajka271 Re: Gorąco... cisza.... 21.07.06, 09:28
                  No i przyszła @. Dobrze, że w terminie, bo przy najmniej od razu wiem na czym
                  stoję smile Żegnam się z Wami i wskakuję na sierpniówki. I tak sobie myslę, że
                  może to dobrze, troche pokory sie należy, nie zawsze wszystko trzeba mieć na
                  zawołanie. A sierpniowe starania oznaczają dziecko kwietniowe- bardzo ładna
                  data, macierzyński na wakacje, bez brzucha latem... idealnie. W tym miesiącu
                  nie zamierzam wariować, stresować sie niczym... a dziś kupuje książkę :"jak
                  zaplanowac płec dziecka? smile
                  • kostka25 Cisza oj cisza... 21.07.06, 10:32

• kostka25 Cisza oj cisza... 21.07.06, 10:35
                      Trzymam za ciebie kciuki. Ja jeszcze nie przechodzę na sierpień gdyż moje cykle
                      sąidealnie zgrane z miesiącami. Tak myślę zatestować ok 25 wtedy mój mąż będzie
                      obchodził urodzinki ale wątpię żeby był pozytywny wynik. Przynajmniej nic na to
                      nie wskazuje. Nie przechodzę jeszcze na sierpień bo się zastanawiam wogóle czy
                      nie dać sobie na miesiąc spokoju.
                      • kka77 Re: Cisza oj cisza... 21.07.06, 11:26
                        Ja też nie testuję bo dopiero 20dc, ale nie czuję żeby udało się w tym m-cu...
                        • panda2000 Re: Cisza oj cisza... 21.07.06, 16:27
                          No właśnie, mam zamiar testować 26 lipca ale nie mam wogóle przeczuć żadnych a
                          nie chcę sie nakręcać
    • kania_kania Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 21.07.06, 20:41
      To ja zakloce cisze smile

Dzis o 5:30 test pokazal upragnione 2 kreski smile

Kania
      • sa.sza Re: zakłócenia ciszy :) 24.07.06, 08:34
        takie 'zakłócenia ciszy' są jak najbardziej wskazane! GRATULACJE!!! i pozytywne
        fluidki poprosimy, w dużych ilościach!!!

cholibka, weekend za szybko minął, do urlopu daleko no i chyba się @ zbliża...
        jutro albo w środę dzień prawdy...trzymajcie kciuki, żeby moje przeczucia-
        odczucia przed-@ okazały się fałszywe...
        • kajka271 Re: zakłócenia ciszy :) 24.07.06, 12:34
          ja już w esumie w sierpniowych jestem, ale wpadłam z przyzwyczajenia...
          gratulacje Kinia_kinia. Ciesze sie bardzo... ja wczoraj widziałam bociana, moze
          cos tam mi zrzucił do brzuszka? smile
          • napolii Re: zakłócenia ciszy :) 24.07.06, 19:49
            U mnie dziś 23 dc.,ale w zasadzie jestem pewna,że przejdę do starań sierpniowych
            (tempka po owu spadła).
            Trochę jestem przybita,bo w tym miesiącu wyjątkowo "monitorowałam" czas owu
            mierząc tempkę i robiąc testy i wydawało mi się,że taka zdwojona "siła działań"
            już musi zadziałać....a tu znowu "pudło" sad((.Chyba w przyszłym miesiącu
            odpuszczę sobie jakiekolwiek starania i niech się dzieje co chce.....
    • kasia.w4 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 24.07.06, 15:43
      kania - gratulacje, o fluidki prosimy smile

dziewczyny czemu tak zamilkłyście? ktoś się tu jeszcze stara? czy już
      poprzeskakiwiłaście na sierpień? u mnie dziś 5dc, więc czekam jeszcze ok 7 dni.
      ktoś ze mną? jak tam u Was samopoczucie i objawy wink ja tym razem wyluzowałam.
      gin mi powiedziała, że pół roku po przestaniu karmienia piersią organizm
      dochodzi do siebie i dlatego ciąża może się nie pojawiać, cóż ja małego
      odstawiłam prawie 3 miesiące temu. zobaczymy jak szybko mój organizm "dojdzie
      do siebie", ale już się tym nie przejmuję, upewniłam się że to nie jakieś
      większe przeszkody przede mną stoją smile

pozdrowienia upalne,
      piszcie, bo lubię czytać co u Was smile
      • kasia.w4 poprawka 24.07.06, 15:44
        źle mi się napisało, dziś 5 dpo, a nie dc smile za tydzień mam nadzieję na
        testowanko smile
        • breili Jeszcze jestem ale juz niedlugo 25.07.06, 08:17
          Czesc!
          Co prawda oficjalnie jeszcze jestem w lipcowkach ale juz niedlugo. Czuje ze
          wstretny malpiszon przyjdzie lada chwila sad A zreszta niech przychodzi, ten
          cykl byl przerabany, trudno powiedziec czy w ogole byla owu. Przynajmniej bede
          mogla zaczac staranka od nowa wink
          • sa.sza Re: Czekając na.... 25.07.06, 11:37
            testowanie / @ / urlop / deszcz / co kto woli...
            zobaczymy, co przyjdzie pierwsze - jedno jest pewne (no prawie, biorąc pod
            uwagę ostatnie upały) - urlop będzie na szarym końcu.
            kostka, testowałaś dzisiaj czy czekasz i zatestujesz ze mną w weekend (o ile
            mnie @ nie uprzedzi)?
            • ja-goda1 Re: Czekając na.... 25.07.06, 13:08
              Cześć Dziewczyny

Ja z lekkim spóźnieniem, ale jak to mówia lepiej późno niż wcale. Dziś 22 dc, 8
              dzień po owulacji. Temperatura wysoka, ale to żaden objaw - zwsze tak mam, a na
              dzień przed @ spada. To mój pierwszy cykl starań na 100 %, ale nie spodziewam
              sie cudu, bo owu wypadła 14 dc, a starania były: 7, 8, 9 , 10 i 11, a potem
              przerwa ( taka metoda na dziewuchęsmile. Chyba że plemniczki wytrzymały te trzy
              dni. Objawy żadne - moze troche piersi bola -ale tak samo jak na @. Testować
              będę 31 lipca, chyba że wcześniej temperatura spadnie. No i test wypadnie na
              starcie urlopu - dam znać jak wrócęsmile
              Gratuluję zaciążonym w lipcu - trzymam kciuki za czekajace na testowanie i
              wierzę, ze będzie dobrze.
              Pozdrawiam, Aga
              • kka77 Re: Czekając na.... 25.07.06, 13:17
                Dla mnie to 24dc. Nie mierzę tempki, bo to pierwszy cykl i nie chciałam się
                nakręcać specjalnie. Chciałam zobaczyć jak pójdzie. Ale niestety nie mam
                żadnych objawów ani ciąży ani też nadchodzącej @, więc pewnie od drugiego cyklu
                będę musiała się bardziej przyłożyć
            • kostka25 czekam, czekam. 25.07.06, 14:43
              Czekam czekam.
              Nie przyznałam Ci się ale zatestowałam w 21 czy w 22 dc. Miałam test więc mnie
              korcił a stwierdziłam że i tak wyjdzie negatywny ale nie będzie mnie już
              korcił. Tak więc zostałam bez testu, dziś u mnie 26 dc. i testuję jeśli nie
              przyjdzie@. Zawsze jest aktualna tak więc czekam z testowaniem. Jestem twarda.
            • kobietka301 Re: Czekając na.... 26.07.06, 16:18
              pisze jeszzce tutaj ,bo juz nie wiem co robic.Wiec zaczne od poczatkusmile.Biore
              teraz antybiotyk na zeba,czeka mnie jeszcze zdjęcie zeba.Antybiotyk mam do
              poniedziałku ,a prześwietlenie pojde w tym wtygodniu.Dni płodne,wypadaja 1-5
              sierpien(astepnym tygodniu) ANtybiotyk mam do poniedziałku,przeswietlenie na
              dnaich zerobie.I tak sie zastanawiam czy to jakos nie wpłynie na zarode?moze
              odłozyc starania za miesiac.Ale w koncu w tym miesiacu moze nie wyjsc,nie tak
              łatwo przeciezsmile poradzciesmile
              • kostka25 Re: Czekając na.... 27.07.06, 17:14
                Na twoim miejscu poszłabym jak najszybciej zrobić zdjęcie zęba no i po
                odstawieniu antyb. piła dużo płynów no i oczywiście przytulała. Myślę że to
                bedzie miało wpływu, gdyż słyszałam że otganizm oczyszcza się po antybiotyku po
                3 dniach. Tak naprawdę powinnaś poradzić się lekarza.
    • froben Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 25.07.06, 16:04
      To jest mój pierwszy post na forum, ale sledze ten watek od samego początku. W
      tym mieiacu zaczelismy starania i chyba sie udało, bo dzisiaj w 27 dc test
      ciazowy wyszedł pozytywnie.
      Teraz szukam jakiegos dobrego loekarza z Poznania.

p.s gratuluje wszystkim zaciazonym i trzymam kciuki za te oczekujące smile
      • mamaliv Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 25.07.06, 21:29
        To ja sie tez dopisze. Od miesiaca stralismy sie o dzidzie i udalo sie smile
        Wczoraj robilam test, dzis powtorzylam i wynik pozytywny. To bedzie moj drugi
        dzidzius. Pozdrawiam.
    • breili Zegnam - starania lipcowe 26.07.06, 07:31
      Suuuuper dziewczyny! Gratuluje! Zycze Wam szczesliwych 9 miesiecy.

Ja zegnam sie z lezka w oku z lipcoweczkami. Wstretny malpiszon wlasnie
      przylazl. Tak wiec u mnie 1 dc. Przeskakuje do staranek sierpniowych.
      PA
      • sa.sza Re: Zegnam - starania lipcowe 26.07.06, 09:20
        breili, na 99% i u mnie dzisiaj będzie 1dc. czuję to sad sad sad. niestety,
        cholercia, trzeba będzie zacząć cykl starań no 9.
        kostka, wygląda na to, że jednak nie będziemy testować razem...mam nadzieję, że
        chociaż Tobie się uda! Trzymam mocno kciuki!!
        • kostka25 Re: Zegnam - starania lipcowe 26.07.06, 09:38
          Niestety, sa.sza. i ja odpadam. Dostałam zapowiadające plamienia, w ciągu dnia
          powinna się rozkręcić.
          Wczoraj przeżyłam załamke. Nie wiem co mam już robić!!!
          • sa.sza Re: Zegnam - starania lipcowe 26.07.06, 10:08
            no, no. bez załamek proszę! uda nam się, kostka, i to może już w sierpniu!
            musimy się trzymać i nie załamywać, bo to podobno wcale nie pomaga (mój M. się
            na mnie wścieka, jak panikuję i zaliczam załamki, więc mu obiecałam, że już
            tego robić nie będę).
            plusik jest taki, że w sierpniu znow będziemy odliczać razem - zawsze raźniej.
            no i w końcu razem zatestujemy. z jak najbardziej pozytywnym skutkiem.
            smilesmilesmile papatki
            • kostka25 Re: Zegnam - starania lipcowe 26.07.06, 11:18
              Racja.
              Nie wiem z czego mam te wcześniejsze plamienia, wybiorę się do doktorki z tym
              zapytaniem. No i cykl trwał krócej o prawie 3 dni. Od połowy sierpnia ide na
              urlop tak więc nie będzie mnie tutaj ale do tego czasu postaram sie odwiedzać
              was.
      • breili Do kostka25 i sa.sza 26.07.06, 12:13
        Dziewczyny glowa do gory! Nie damy sie! Dzisiaj mamy 1 dc. Na pewno nam sie uda
        w sierpniu! A do tego kostka wypoczniesz sobie na urlopiku. Moze jestem dzisiaj
        w zbyt dobrym humorze ale jakos przeczuwalam ze malpiszon przyjdzie a teraz
        ciesze sie ze juz przyszedl bo koniec tej niepewnosci i moge zaczac nowe
        staranka. Moze troche pokrecona ta moja logika, no ale nie wiadomo jak dlugo
        bedzie mi ten humorek dopisywal wink

Kostka25 napisz koniecznie co Ci gin powiedzial o tych plamieniach bo ja mam
        dokladnie tak samo - cykl skrocil sie o 2 dni i zanim @ sie rozkreca dostaje
        plamien w baaardzo nieciekawym kolorze bleeeee.
        Buzka
        P.S TYM RAZEM NAM SIE UDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • kostka25 Re: Do kostka25 i sa.sza 26.07.06, 12:26
          breili dobrze że jesteś w dobrym humorze. Faktycznie pocieszające jest to że
          zaczynamy od nowa. Tylko dlaczego ta druga połowa jest tak ciężka (czekanie,
          przemyślanie).
          Mam nadzieję że w sierpniu nam się uda, i będziemy mogły spotkać się na innym
          forum.
          Jak narazie to poczekam na koniec @ i dopiero skocze do gina.Ale napewno
          napiszę.
          • sa.sza Re: Do kostka25 i sa.sza 26.07.06, 13:59
            Dziewczyny, zaczynamy od nowa, będzie dobrze, MUSI wink takie są przynajmniej
            założenia! wink
            tak się tylko zastanawiam... obiecywałam sobie, że jak w tym cyklu nie wyjdzie,
            pójdę do gina, porobię badania. ale jest strasznie gorąco i nie bardzo mi się
            chce. z drugiej strony - jak nie pójdę teraz, w razie (odpukuję w
            niemalowane!!!)kolejnej porażki stracę następny miesiąc, bo we wrześniu
            urlop... ech, szkoda gadać...
            • kostka25 Re: Do kostka25 i sa.sza 26.07.06, 16:46
              Ja juz postanowiłam, idę do gina zaraz po @. Nie odwlekam tego bo faktycznie
              później miesiąc w plecy.
              Ciekawa jestem co mi powie?
    • megala Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 26.07.06, 12:39
      Teraz 9 dc. Staramy sie ostro codziennie. Mamy 2 synow i chcielibysmy jeszcze
      corcie. Jajko niedlugo bedzie, wiec moze sie uda. Synkowie poczeli sie w
      pierwszych cyklach staran, wiec mam cicha nadzieje, ze za trzecim razem tez tak
      bedzie. Dlugie czekanie nie byloby mile mile.

Pozdrawiam.
    • amoniaaa Wróciłam już z wakacji :-) 26.07.06, 12:53
      czesc dziewczyny. Dzis w nocy juz wrocilismy z wakacji. Bylo super, duzo
      opowiadania. Chyba nie dam rady poczytac co tam u was wszystkich. Piszcie
      ktorej sie udalo a ktorej nie. Pozdrawiam i bardzo sie ciesze ze juz do was
      wrocilam smile))))
      • kostka25 Re: Wróciłam już z wakacji :-) 26.07.06, 13:28
        Witaj amoniaaa,
        wszystkie ci zazdrościmy tgo wypadu.
        Ja i w tym miesiącu odpadam, to wiadoma sprawa.
        A co u Ciebie?
        • amoniaaa Re: Wróciłam już z wakacji :-) 26.07.06, 13:41
          ja w niedzielę teraz miałam owu i biorę luteinę. Staranka były na maxa, nie
          darowałam mężusiowi alni jednego dnia <lol>.
          A wakacje serio były super.... nie mogę uwierzyć że jeszcze wczoraj wieczorem
          jadłam tam kolację a dziś juz w domku sad
          • sa.sza Re: Wróciłam już z wakacji :-) 26.07.06, 14:12
            witaj, amoniaa! fajnie, że wyjazd się udał - takie urlopowe staranka na pewno
            będą owocne wink. Zazdroszczę ci po cichutku tego wyjazdu, ale...wszystko przede
            mną! pozdrowienia. S.
            • amoniaaa Re: Wróciłam już z wakacji :-) 26.07.06, 14:17
              Wszstko przed Tobą!!! Masz rację. Alanya super, byliśmy też na kilku
              wycieczkach i Kapadocja bije wszystkie. Rewelacyjna wycieczka - polecam. Jest
              jeden minus tej Turcji.... te oszołomy są strasznie drodzy sad((( np. jeden
              zwykly drink i do tego piwko dla meza wyszlo jakies 40 zł.... skandal jesli
              chodzi o ceny. Ale poza tym bylo rewelacyjnie.Wlasnie siedze sobie w sklepie
              slucham myzyczki bo kupilismy sobie plytke i tak rozmyslam ze jeszcze niedawno
              tam bylam.... sad(((
    • alfa156 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 26.07.06, 15:37
      Rzegnam ise powoli z tym watkiem i przenoszę na sierpień. W kolejnym cyklu idę
      na usg, może się coś wyjaśni. Buziaki i gratulacje dla przyszłych mam.
      smile
      • lidszu Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 26.07.06, 22:48
        aminiaaa - fajnie, że wyjazd się udał. Ja też będę pod koniec sierpnia
        wypoczywać w Turcji. Jakoś nie byliśmy przekonani do tego kraju, ale jednak
        zdecydowaliśmy się. Wzięliśmy hotel z all inclusive, ze względu na córcię, więc
        mam nadzieję, że jedzenie będzie dobre.

U mnie dzisiaj 12dpo i w piątek testuję. Tempka wysoko, więc mam pewne
        nadzieje. Jeśli się uda będę mieć drugiego kwietniaczka, hihihi.
        • kasia.w4 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 26.07.06, 23:12
          cześć lidszu, ale dawno się nie odzywałaś. trzymam kciuki za piątek smile a objawy
          jakieś Ci się objawiają?

amoniaaa - fajnie żeś z powrotem, bez Ciebie wątek przymiera.

pozdrowienia dla wszystkich
          • esperanza79 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 27.07.06, 00:09
            czesc dziewczyny,
            od razu widac, ze aamonia wrocila - otwieram watek, a tu tyle nowych postowwink
            gratuluje kolejnym zaciazonym.
            a ja....
            przeskakuje na starania sierpniowe.
            mialam testowac z sa.sza, ale przyznam sie, ze w poniedzialek zrobilam pierwszy
            test i byla jedna krecha, wiec juz nie bylam dobrej mysli.
            @ miala przyjsc w piatek, ale juz dzisiaj zauwazylam plamienie, wiec pewnie
            jutro sie zacznie.
            i tym sposobem aamonia, breili, sa.sza, kostka, zaneta, breili i inne kolezanki
            - nadal bede z Wami w kontakcie.
            we wtorek ide do lekarza, porozmawiam z nim o tym dziwnym plamieniu, ktore
            mialam w tym miesiacu.
            moze uda mi sie go namowic na kontrole mojego cyklu?
            moj m zadeklarowal sie tez, ze sie przebada.
            i wierze, ze w sierpniu nam sie uda!!!!!!!!!!!!
            do zobaczenia na staraniach sierpniowych!
            • netty2 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 27.07.06, 00:13
              Hej
              To moze i ja sie dorzuce.Choc nie wiem,czy do lipcowych jeszcze sie zalapie.
              Jak pisalam w poscie o tescie,nie wiem za bardzo,czy to juz czas kiedy powinnam
              miec okres,czy jeszcze nie.Objawow przedokresowych nie ma,tych wczesno-
              ciazowych tez za bardzo nie.Nie wiem.Tabletki juz rzucilam w kat w maju.Mialam
              pierwsza @ po 30 dniach,czyli wyszlo na to,ze szybkow cykl wrocil do normy
              (choc przec braniem tabletek normy nie bylo zadnej).Dzis juz 29 dc i okresu nie
              widac,na dodatek jest mleczno-bialy sluz dosc obfity i temp.37.Co wy na to ????
              Testowac ????
              • froben Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 27.07.06, 10:09
                netty2 napisała:

> Hej
                > To moze i ja sie dorzuce.Choc nie wiem,czy do lipcowych jeszcze sie zalapie.
                > Jak pisalam w poscie o tescie,nie wiem za bardzo,czy to juz czas kiedy
                powinnam
                >
                > miec okres,czy jeszcze nie.Objawow przedokresowych nie ma,tych wczesno-
                > ciazowych tez za bardzo nie.Nie wiem.Tabletki juz rzucilam w kat w
                maju.Mialam
                > pierwsza @ po 30 dniach,czyli wyszlo na to,ze szybkow cykl wrocil do normy
                > (choc przec braniem tabletek normy nie bylo zadnej).Dzis juz 29 dc i okresu
                nie
                >
                > widac,na dodatek jest mleczno-bialy sluz dosc obfity i temp.37.Co wy na
                to ????
                > Testowac ????

No pewnie , ze testuj. Za zatestowalam dzien przed planowana @ i bylu dwie II.
                A objawy takie same jak u ciebie. Mleczny sluz i temp. powyzej 37.
                Dodam tylko, ze dopiero teraz piersi zaczynaja byc tkliwe a brzuch nie boli
                mnie wcale.
                • netty2 boje sie !!! 27.07.06, 14:18
                  Froben,to mnie fajnie postraszylas,choc nie dlatego,ze sie obawiam tego,ze
                  jestem moze w ciazy.Ja bym juz bardzo chciala,ale...kurde boje sie.
                  Dlatego tez i nie lece po test.Boje sie !!!!!
                  Nie wiem,jak zareaguje,na dodatek maz wyjechal na miesiac i bedzie dziwnie
                  jakos.
                  Juz jest nawet dziwnie.
                  Nie wiem czy kupie ten test,ale chyba szybciej rozne dziwne mysli mnie zabija i
                  juz spac nie moge po nochac.
                  Mam tyle obwa,a jednoczesnie chce.
                  Jeny,pomozcie !!!
                  • netty2 Re: boje sie !!! 27.07.06, 20:47
                    Szkoda,ze nikt nie ma i nie mial takich obaw sad
              • tamar_a Radosc, wielka radosc!! 27.07.06, 16:51
                czesc dziewczyny, dawno sie odzywalam- "najazd" gosci- bardzo przyjemny
                zresztasmile
                ..i wlasnie w miedzy czasie cos mnie tknelo, zeby zrobic test. nie wyobrazacie
                sobie jak mi sie rece z wrazenia trzesly kiedy jako pierwsza pokazala sie od
                razu kreska pozytywna, gruba i wyrazna!!! bedzie drugi dzidzius!!!
                chcialam sie tylko z Wami podzielic moja radoscia i zyczyc Wam wszystkim tego
                samego.
                Amoniaaa- fajnie, ze juz jestes smile
                teraz to ja sie chyba przeniose na marzec 2007! buzka!!!
      • alfa156 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 27.07.06, 09:02
        Matko jednyna te byki ortograficzne to chyba przez ten upał. Najmocniej
        przepraszamsmile
    • amoniaaa hej dziewczyny, jesteście kochane 27.07.06, 09:29
      to miło czytać takie posty na swój temat winku nas staranka sie skonczyly bo w
      Polsce tez strasznie goraco a w mieszkaniu nie ma klimy <lol> W hoteliku bylo
      super, klima to rewelacyjna rzecz i jak juz bedziemy miec nasz upragniony dom
      to z pewnoscia miec ja bedziemy (moj maz sobie zazyczyl).
      U mnie troche kiepsko kobitki, bo wczoraj jak sie wieczorem schylalam po cos to
      tak mnie serducho zapikalo ze juz nic nie umialam robic. Mezus zaraz dal mi
      zimny oklad na serduszko ktore co chwila jeszcze pobolewalo, wiec poszlam spac.
      Dzis jest juz lepiej.... nie wiem co mi bylo ale maz niezle sie wystraszyl a ja
      tez. to byly jakby takie skurcze... Diabli wiedza co to uncertain
      Poza tym ciesze sie ze do Was juz wrocilam, na wakacjach wciaz o was myslalam.
      Kazalam buziaczkowi przekazac wam moje pozdrowienia na folikowkach.
      no i to tyle narazie.
      Milego dnia dziewczyny i samych podwojnych kresek wam zycze.
      • kka77 Re: hej dziewczyny, jesteście kochane 27.07.06, 10:50
        A ja dzisiaj fatalnie się czuję. Dreszcze, boli mnie głowa, jakoś całe ciało
        mam jakby połamane i chyba mam gorączkę..... A wczoraj nic.... Boję się, bo do
        terminu spodziewanej @ mam 2 dni, a mój mąż w lipcu chorował na anginę i może
        mnie zaraził? Nie wiem co mam robić. Czy pójść do lekarza?
        • amoniaaa Kiepsko się czuję..... :( 27.07.06, 12:45
          właśnie zarejestrowałam się do lekarza bo moje serduszko nadal mnie boli i nie
          mogę robić gwałtownych ruchów sad Idę do lekarza niech zobaczy co mi dolega...
          • sa.sza Re: Kiepsko się czuję..... :( 27.07.06, 13:31
            bidulka...trzymaj się smile
          • breili Re: Kiepsko się czuję..... :( 27.07.06, 15:33
            Bedzie dobrze! Glowa do gory! Serduchom czasem odwala ale to nie musi byc nic
            groznego. Wiem bo sama lezalam w szpitalu na serducho.

Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • amoniaaa byłam wczoraj u lekarza.... 28.07.06, 09:10
      EKG mam dobre, wszystko oki, więc wyszły jakieś nerwobóle... nie wiem z czego
      bo po wakacjach jestem zrelaksowana i wypoczęta!!!! dostałam kropelki i jakby
      mni lepiej wink pozdrawiam
      • kostka25 Re: byłam wczoraj u lekarza.... 28.07.06, 10:12
        to dobrze że wszystko ok.
        A może to efekt zmiany klimatu, ciśnienia itp.
        • amoniaaa Re: byłam wczoraj u lekarza.... 28.07.06, 10:21
          nie wiem do końca, ciśnienie też mam dobre... po kropelkach już nie boli <jupi>
          nikomu nie życzę takiego bólu!!!!!!!!!! myślałam że mam zawał i koniec ze mną :
          ((((((
    • amoniaaa A tu co tak cicho???? 28.07.06, 12:10
      nie działacie już??? Piszcie kiedy miałyście owu i jak wasze wykresy i jak się
      czujecie??? A może któraś już testowała i ma 2 krechy???? czekam
      • ja-goda1 Re: A tu co tak cicho???? 28.07.06, 12:48
        Chyba się naprawdę dobrze wypoczywało - amoniaaa wróciła i wątek szalejesmile

Ja dzis 25 dc, 11 dpo, piersi bolą, brzuch pobolewa, temperatura 36,9. Śluzu
        nie mam, żadnego. To pierszy cykl starań tak na 100 % - owulacja była 14 dc, a
        starania do 11 dc ( na dziewczynkę) i boję się że plemniczki nie wytrzymały
        tycg 3 dnisad
        Testuję w poniedziałek, chyba, że temka wcześniej spadnie. Napiszę po urlopie
        co i jaksmile
        Buziaczki, A.
    • kostka25 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.07.06, 13:07
      Cisza oj, cisza. Każdy czeka w skupieniu na testowanko.
      U mnie w pracy założyli klime i przez to albo i nie przez nią biegam do
      ubikacji. Trudno stwierdzić, ale zimno to jest.
      • netty2 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.07.06, 13:54
        Ja dzis testowalam rano i...nic,nie jestem w ciazy.
        Teraz mi zostaje czekac na @ albo testowac za jakis tydzien.
        Pozdrawiam,
        • kka77 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.07.06, 14:10
          Dziś jest mój 27dc. Planuję testować w środę. Chyba że @ mnie ubiegnie. Ale
          dziś wszystko mnie maksymalnie denerwuje, aż czuję pulsowanie w czaszce. Więc
          pewnie symptomy nadchodzącej @...
        • amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.07.06, 14:24
          a kiedy powinnaś mieć @ ????
          • netty2 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.07.06, 14:27
            To pytanie do mnie czy do kk77 ???
            • amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.07.06, 14:33
              do ciebie wink
              • netty2 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.07.06, 14:37
                Ha,dobre pytanie.Gorzej bedzie z odp.
                Nie wiem,kiedy okres mialby sie pojawic.To moj drugo cykl bez pigulek.Pierwsza
                @ przyszla dokladnie w 30 dc bezpigulkowego,czyli @ naturalny.
                Dzis jest 31 dc i nic.
                • amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.07.06, 14:49
                  a spoko, myślałam że mierzysz temperaturę i wiesz kiedy ma być @ wink pozdrawiam
                  i trzymam kciuki !!!!!!!!!!!!!!
                • kka77 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.07.06, 14:52
                  netty2 jeszcze może się udać....
                  • netty2 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.07.06, 18:05
                    Tzn,jak sie moze udac?Ze niby co?,ze moze jestem,ale jeszcze nie wychodzi na
                    tescie?
                    Tylko,ze my kochalismy sie w pierwszych dwoch tygodniach lipca,potem moj maz
                    wyjecha ( tylko sie nie pytac,czy aby na pewno nie robilam tego z kims innym-
                    odp jest NIE smile ).
                    Czyli co,mam testowac jeszcze raz ??
                    Kiedy ??
                    • netty2 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 29.07.06, 12:05
                      No to i ja jakos sie jeszcze dopisze.
                      @ jeszcze nie ma i nic na to nie wskazuje.Moze jedynie to,ze temp mi spadla do
                      36,5 C.Wyjdzie,na to ze przejde na sierpniowe starania.
                      Zobaczymy co z tego wyjdzie.
                      Powodzenia innym "pracujacym" nad potomkiem !!!
    • kostka25 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.07.06, 17:03
      Ja zmykam już na weekend.
      Życzę wam pozytywnych testów.
    • ela.ch1 i znowu odpadam:( 28.07.06, 20:36
      niestety dziewczyny ja z lipca odpadam i przechodzę na sierpień (czego Wam nie życzę) właśnie dzisiaj przyszła wredna @ nawet jeden dzień się nie opóźniła. no cóż zaczynamy czwarty cykl starań. a Wam wszystkim życzę owocnych starań! buziaczki
      • lidszu Re: i znowu odpadam:( 30.07.06, 19:03
        Cześć dziewczyny,

Tym które przeniosły się na sierpień życzę udanego cyklu i aby okazał się on
        dla was szczęśliwy.

A ja żyję w tej chwili w zawieszeniu, ponieważ dzisiaj 16 dpo, @ brak,
        temperatura wysoko, a w 14 i 15 dpo testy ciążowe wyszły negatywne, buuuu.
        Zrobiłam wczoraj betę, ale wynik będzie dopiero jutro, więc jeszcze ok 17
        godzin niepewności. Dzisiaj się zbuntowałam i nie testowałam, bo nie chciałam
        sobie psuć humoru.

Dziewczyny trzymajcie mocno kciuki za mnie. Bardzo tego potrzebuję.

Poniżej załączam link do mojego wykresu:
        • netty2 Re: i znowu odpadam:( 30.07.06, 19:22
          Trzymam mocno kciuki za ciebie i za siebie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • aninka79 Re: i znowu odpadam:( 30.07.06, 19:33
          lidszu, u mnie podobnie jak u Ciebie. dzis powinna przyjsc @, test wyszedl
          negatywny, czekam do piatku i ide do lekarza, niech sprawdza co sie dzieje.w
          czerwcu robilam badania i z hormonami wszystko OK, wiec nie wiem co sie dzieje.
          Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo OK.
          • netty2 Re: i znowu odpadam:( 30.07.06, 20:02
            Ja sie boje,ze my wszystkie ze spozniajacym sie okresem,jestesmy ofiarami
            upalow.
            Oby tak jednak nie bylo.
            To co dziewczyny,kiedy znow testujemy ?
    • kostka25 Starania lipcowe - zakończone II !!!!!!!! 31.07.06, 08:09
      Witam was po weekendzie.
      Miałam dzisiaj testować z sa.szą ale nie wytrzymałam i zatestowąłam wczoraj
      gdyż @ spóźniała mi się 2 dzień. I ku mojemu zdziwieniu wyszły II kresreczki.
      Cieszę się niesamowiecie a zarazem boję.
      Pisałam wam że miałam plamienia po których się załamałam bo myślałam że
      nadchodzi @, ale nie przychodziła i nie przychodziła. Ale zaskoczenie!
      Jeszcze nie wierzę.
      Nigdy się nie poddawajcie.
      Nie podam wam temp. gdyż nie mierzyłam, miałam mierzyć w przyszłym cyklu.
      • sa.sza Re: Starania lipcowe - zakończone II !!!!!!!! 31.07.06, 08:12
        kostka, nie masz pojęcia, jak się cieszę! gratulacje i jeszcze raz gratulacje!!!

.....
        trzymaj za mnie kciuki. spanikowałam i dzisiaj nie zatestowałam, ale....
        • alfa156 Starania lipcowe - zakończone II ja też:)!!!!!!!! 31.07.06, 10:11
          Boje się cieszę i zupełnie nie wierzę. Mam nadzieję że ginekolog potwierdzi.
          smile
          • sa.sza Re: Starania lipcowe - zakończone II ja też:)!!! 31.07.06, 10:13
            wielkie wielkie gratulacje, alfa!
            • alfa156 Re: Starania lipcowe - zakończone II ja też:)!!! 31.07.06, 10:19
              wielkie wielkie dzieki ale nie wierze nadalsmile
              • kostka25 Re: Starania lipcowe - zakończone II ja też:)!!! 31.07.06, 10:28
                Alfa śmigiem do gina i uwierz!
                Ja juz sie umówiłam i kazała mi koniecznie dzisiaj do niej wpaść, tak więc i ja
                dziś mam nadzieję dostanę potwierdzenie.
                Aż się boję.
                Sa.sza a jak u Ciebie?
                • alfa156 Re: Starania lipcowe - zakończone II ja też:)!!! 31.07.06, 10:32
                  ja moze jutro. tzn ide ale czy cos zobaczysmile to nie wiem ale leze na 16 50 masz
                  jakies objawy?? No i wielkie gratulacje daj znac co i jak koniecznie
                • sa.sza Re: Starania lipcowe - zakończone II ja też:)!!! 31.07.06, 11:01
                  kostka, stwierdziłam, że odczekam jeszcze jeden dzień...to czekanie zrobiło się
                  nawet interesujące wink no i nie miałam testu w domciu, a nie chciało mi się
                  wczoraj szukać dyżurnej apteki winkwinkwink
                  sytuacja wygląda następująco: 18 dni wyższej tempki, objawy @ minęły, czasem
                  brzuszek pobolewa delikatnie.....
                  szczerze mówiąc, przeczucia mam dość jednoznaczne, więc jutro testuję i mam
                  nadzieję, że się potwierdzą...
                  kostka, alfa, może będziemy się razem cieszyć na początku kwietnia. trzymajcie
                  kciuki, dziewczyny.
                  • kostka25 trzymam kciuki! 31.07.06, 11:42
                    Trzymam kiuki za ciebie!
                    U mnie objawy były jak na @ nie wyszukiwałam objawów ciąży gdyż byłam pewna że
                    przyjdzie @.
                    Przez cały czas bolały mnie piersi jak na @ ale nie przestwały bolec tylko przy
                    tym rosły (musze kupić o rozmiar większy), dziwne dla mnie były skurcze w dole
                    brzycha od czasu do czasu od owu. No i cera się poprawiła.
                    A i miałam mdłości które wytłumaczałam sobie upałem i braku chęci do jedzenia.
                    I jak zrobiłam test to wogóle zaobserwowałam nasilające się objawy (mdłości
                    szczególnie).
                    Sa.sza myślę że u i czuję że dołączysz do nas. Trzymam kciuki>
                    • kostka25 Re: trzymam kciuki! 31.07.06, 11:45
                      A zapomniałam o senności no i częstym bieganiu siusiu.
                      Takie same objawy jak przy poprzedniej ciąży, jeszcze sprzed terminu@
                    • sa.sza Re: trzymam kciuki! - kostka 31.07.06, 11:51
                      kostka, nie dziękuję, żeby nie zapeszyć...
                      Odezwę się jutro
                    • alfa156 Re: trzymam kciuki! 31.07.06, 12:05
                      Trzymamy bardzo bardzo.
                      Ja się mam nadziję jutro ucieszyć na 100%
          • sa.sza Re:Starania lipcowe:II,kostka,alfa-dołączam:) !!! 01.08.06, 07:13
            Co z tego, że się spodziewałam II od tygodnia? nie mogę uwierzyć, brak mi tchu
            i ręce mi się trzęsą...cieszę się strasznie i troszkę boję.
            • breili Sa.sza 01.08.06, 07:22
              Gratuluje!!!! Fajnie ze udalo Ci sie dolaczyc do dziewczyn! Zycze Ci cudownych
              9 miechow i cala mase zdrowka dla Ciebie i Malenstwa!
              Buzka
              • sa.sza Re: do Breili 01.08.06, 07:37
                Dzięki! mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze.
                Życzę Ci powodzenia w najbliższym cyklu i prześlicznych II wink !!!
            • alfa156 Re:Starania lipcowe:II,kostka,alfa-dołączam:) !!! 01.08.06, 08:58
              Gratulacje!!!!o do nerwów nornalka. Ja idę dzisiaj do gina i boję się że nie
              potwierdzi, boje się że dostane okres cholera boje się wszystkiegosmileAha boje
              się że za wxześnie idę i nic nie zobaczy i nie potwierdzi itp.
              • breili Re:Starania lipcowe:II,kostka,alfa-dołączam:) !! 01.08.06, 10:13
                Alfa156 nie martw sie na zapas! Zobaczysz, ze potwierdzi! Nie moze byc
                inaczej wink Gratuluje Ci z calego serca!

Alfa156, kostka25 i sa.sza mam nadzieje ze tez mi sie uda w sierpniu.
                Buziaki dla calej szostki ;-P !
              • sa.sza do: Alfa156 02.08.06, 11:59
                alfa, co u Ciebie (u Was właściwie)? Byłaś u gina?
                • alfa156 Re: do: Alfa156 02.08.06, 12:42
                  Tak byłamsmileWszystko, jest ok. Polazłam bardzo wczesnie, ale potwierdzilsmile Mam
                  przyjść 11 sierpnia to będzie coś wiecej widac. Nadal nie moge uwierzyc mąż
                  zresztą też.smile
                  całuję Was cieplutko
                  • sa.sza Re: do: Alfa156 02.08.06, 12:48
                    No to super! Buziaczki dla Kropeczki!!! wink A 11 będzie już widać serduszko??
                    Kurcze, muszę się umówić do gina, ale nie chcę za wcześnie, żeby mnie nie
                    zestresował, że "to za wcześnie i jeszcze nie ciąża" no i chciałabym, żeby coś
                    już było widać...
                    powiedz, kiedy miałaś termin ostatniej @??? jakoś za chiny nie mogę doliczyć
                    się z tymi tygodniami. jak OM była 28.6 a owu 13.7 to który to tydzień???
                    Kurcze, ja jestem humanista, nie matematyk!!!
                    • kasia.w4 Re: do: ciężarówek! 02.08.06, 14:34
                      dziewczyny gratulacje! spokojnej ciąży!

sa.sza - tygodnie liczy się od OM. czyli masz 5 tyg i 1 dzień. serduszko
                      powinno być widać w 9 tyg. (czasami wcześniej się też zdarza, u mnie w
                      poprzedniej ciąży w 6 tyg było widać pulsowanie - przepływanie krwi, a w 9 tyg
                      serduszko)

ja mam test kupiony na jutro. @ powinnam dostać wczoraj i nic smile ugh boję się
                      żeby nie zapeszyć. dziewczyny trzymajcie kciuki.
                      • sa.sza Re: do: ciężarówek! 02.08.06, 14:51
                        oj, dzięki kasieńko! zamieszanie z tymi tygodniami nieprzeciętne, ja naprawdę
                        jestem na bakier z liczeniem.
                        no to nie wiem, czy wizyta u gina w przyszłym tygodniu nie będzie
                        przedwczesna... to moja pierwsza ciąża i jestem kompletnie zielona smile.
                        trzymam za ciebie mocno kciuki - daj znać jutro, jak już zobaczysz II!
                        pozdrawiam, S.
                    • alfa156 Re: do: Alfa156 03.08.06, 08:52
                      Ja polazłam oczywiście, za wcześnie, ale cóż nie mogłam czekać ani sekundy
                      dłużej. Ale i tak zobaczył, że ciąza jest i się zrelaksowałam. Musiałam
                      ochłonąć, więc o nic nie pytałam tylko oddychałam aby uspokoic sercesmile Ostatni
                      @ miałam 04 lipca, wiec jutro zacyznamy 5 tydz. To bardz bardzo wcześnie,ale
                      musi byc dobrze i się nie zastanaiwam. Jak pójde na nastepne usg to bedzie
                      połowa 6, więc nie nastwiam się na serducho. Zobaczymy. Owu tym razem miałam
                      wcześnie bo w 11 dniu, a ostanie dwa cykle po odstawieniu prochów to 30 i 33
                      dni.
                      Czuję się generalnie znacznie lepiej niż po zaprzestaniu łykania tabletek.
                      Nadal nie mogę uwierzyć, aha apetyt zanikła totalniesmile i sikam mniej wiecej co
                      25 min. smile Piszcie co u Was.
                      buziaki
                      • sa.sza Re: do: Alfa156 03.08.06, 10:20
                        a ja się jakoś odstresowałam od momentu, kiedy poczułam, że się udało. Na tyle,
                        że chyba wytrzymam jeszcze trochę z wizytą u lekarza wink normalnie noż mi się w
                        kieszeni otwiera, jak czytam posty dziewczyn, które poszły tak wcześnie i
                        usłyszały: to jeszcze nie ciąża. nie chcę siebie (nas) narażać na takie stresy.
                        Nadal nie wierzę w to, co się dzieje... wink Objawów, poza bólem brzucha od czasu
                        do czasu (zwłaszcza nad ranem i koło południa) i tym, że co 45 min biegam do
                        WC, to właściwie nie mam. I dobrze. Oby nas ominęły mdłości wink
                        Alfa, dobrze pamiętam, że też jesteś 77?
                        • alfa156 Re: do: Alfa156 03.08.06, 10:51
                          07 04 1977 smile
                          ja latam co mniej więcej 25 minutsmile
                          • sa.sza Re: do: Alfa156 03.08.06, 11:05
                            290477
                            no bo jesteś starsza! wink
    • amoniaaa Gratulacje dla zaciążownych!!!!! a u mnie.... 31.07.06, 11:52
      tyle, że wciąż czekam. Dziś 24 dc. owu była tydzień temu w niedzielę, a teraz
      czekam... biust mi jedynie nie rośnie jak co miesiąc przy każdym okresie co
      mnie dziwi, bo nadal "mały" i nie boli... Tempka w weekend podskakiwała do
      góry - wczoraj nawet 36,90 a dzisiaj spadek na 36,70.... nie znam się na tym
      dokładnie co to oznacza, wolę nie zapeszać więc czekam dalej.
      Jak w niedzielę @ nie przyjdzie to w poniedziałek testuję....
      Trzymać kciuki za mnie tym razem wink
      buziaki
      • napolii Re: Gratulacje dla zaciążownych!!!!! a u mnie.... 31.07.06, 14:56
        kostka25,alfa 156- ja również przyłączam się do wszystkich GRATULACJI!!!Sama
        jestem z początku kwietnia,więc wasze "kwietnióweczki" będą na pewno wspaniałe wink.
        Coś niesamowitego jaki "wysyp" na koniec lipca!!!Aż nie mogłam uwierzyć czytając
        dzisiejsze posty.Napawa to optymizmem,choć moje starania lipcowe nie przyniosły
        chyba rezultatów.Dziś 30 dc,także jutro pewnie przyjdzie @.Zresztą wszystkie
        objawy na to wskazują sad(.
        Może w sierpniu....W końcu w niedzielę jadę na wczasy,a to podobno sprzyja smile).
        A tymczasem- sa.sza,amoniaaa-trzymam MOCNO za Was kciuki smile).
        • kajka271 Re: Gratulacje dla zaciążownych!!!!! a u mnie.... 31.07.06, 15:03
          Ja też gratuluję i trzymam kciuki za następne... u mnie ovu w tym tygodniu,
          dziś 11dc., ale cieńko to widzę, bo tłum ludzi w domu... a tu sami powinniśmy
          być...ehhh
          • kostka25 Re: Gratulacje dla zaciążownych!!!!! a u mnie.... 31.07.06, 15:30
            dziwczyny nie traćcie nadziei.
            Ja ją straciłam a okazało sie inaczej. Trzymam kciuki.
            • kka77 Re: Gratulacje dla zaciążownych!!!!! a u mnie.... 31.07.06, 16:04
              Fajowo czytać że komuś dopisało szczęście. Ja niestety wypisuję się i
              przeskakuję na sierpień. U mnie @ przyszła jak w zegarku w 28dc.... Niby się
              spodziewałam, ale chciało mi się płakać i dzisiaj w pracy nie mam motywacji do
              czegokolwiek.
              • napolii Re: Gratulacje dla zaciążownych!!!!! a u mnie.... 31.07.06, 17:23
                kostaka 25-dzięki za otuchę.Przekaż jeszcze trochę fliuidków ciążowych smile!!
                kka77-chyba wiem co czujesz...Trochę mnie wyprzedziłaś,bo ja mam dłuższy cykl
                smile,ale i tak zaraz do Ciebie dołączę w staraniach sierpniowych smile).
                • lidszu To ja spadam do sierpniówek 31.07.06, 23:41
                  Tak jak w temacie spadam do sierpniówek, dzisiaj nawiedziła mnie @.

A jeszcze rano żyłam nadzieją, że jestem w ciąży. Odebrałam dzisiaj wyniki bety
                  z 15dpo i wynik był 5,1 - czyli ok 3 tyg. ciąża. Niestety po południu
                  nawiedziła mnie @ i już nie chce odpuścić.

Jest mi bardzo smutno ...
    • netty2 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 01.08.06, 00:56
      Dziewczyny prosze ,trzymajcie za mnie kciuki.
      Jutro ide na hcg.
      Dam znac,jak kogos to interesuje sad
      ciao
    • amoniaaa Nic nowego - uciekam na sierpień.... :-(((((( 01.08.06, 10:17
      Od rana mam doła jak cholera... już nie wiem co wam mam napisać sad((( dziś 25
      dc..... 9 dni po owu a 5 dni do terminu @.... jak rano zobaczyłam na
      termometrze 36,15 to wyłam prawie godzinę sad((((( nie mam już siły!!!!!!!!!
      wszystkich pocieszam a sama jestem zrezygnowana. Chyba mi się już odechciało
      tego dziecka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Brzuch boli, ręce opadają.... nie mam już siły
      dziewczyny. Nic mnie nie cieszy....
      12ty cykl rozpoczęty sad((((((((((((((((((((((((((((((((((((
      • sa.sza Re: Nic nowego - uciekam na sierpień.... :-(((((( 01.08.06, 10:31
        amoniaaa, jesteś pewna, że to spadek na @? a może się właśnie zagnieżdża?
        jeśli masz jeszcze 5 dni do terminu @... pogadaj z dziewczynami z forum NPR -
        znają się dokładnie na tych wszyskich skokach tempki i długościach faz.
        nie załamuj się, ściskam cię mocno!
        • amoniaaa Re: Nic nowego - uciekam na sierpień.... :-(((((( 01.08.06, 11:55
          tempka spadła mi z 36,70 na 36,15.... do tego strasznie boli mnie brzuch i
          zaczyna się powoli @.... co tu jeszcze pisać???? smutno mi sad(((((((((((
          • aninka79 Re: Nic nowego - uciekam na sierpień.... :-(((((( 01.08.06, 12:05
            dziewczyny kochane ja chyba tez odpadam sad(((
            W niedziele powinnam dostac @ nie dostalam, test negatywny, mam bardzo duzo
            sluzu. Ale dzis dostalam plamien koloru brazowego (przepraszam za doslownosc)
            ale to chyba piczatki @
            • amoniaaa Re: Nic nowego - uciekam na sierpień.... :-(((((( 01.08.06, 12:23
              znam to... witaj w klubie wink
              • aninka79 Re: Nic nowego - uciekam na sierpień.... :-(((((( 01.08.06, 12:25
                bedzie dobrze zobaczysz amoniaaa uda Ci sie w sierpniu i zobaczysz II tluste
                krechy. U mnie to raczej watpliwe bo moj M wyjezdza na tydzien akurat w srodku
                cyklu, ale jak to sie mowi nie tracmy nadziei smile
                • kka77 Re: Nic nowego - uciekam na sierpień.... :-(((((( 01.08.06, 14:20
                  Dziewczyny przykro mi. Nie będę mówić że będzie dobrze bo jak ktoś jest
                  załamany to nie pociesza, ale coraz więcej dziewczyn na forum z II krechami...
                  To chociaż mnie motywuje... i daje nadzieję
                  • napolii Re: Nic nowego - uciekam na sierpień.... :-(((((( 01.08.06, 19:25
                    Podpisuje się pod słowami kka77 obiema rękami...Nic dodać-nic ująć...
                    • netty2 Re: Nic nowego - uciekam na sierpień.... :-(((((( 01.08.06, 21:15
                      Ja chyba tez przerzuce sie na sierpien.Dzis test na hcg wyszedl negatywny.
                      Ale @ jak nie bylo tak i nie ma.I co ja mam myslec ????
                      Powodzenia dla starajacych sie.
                      Czekam na prwrot meza.
                      • zanetad30 Re: Nic nowego - uciekam na sierpień.... :-(((((( 02.08.06, 08:52
                        Dawno mnie tu nie bylosmile Po pierwsze WIELKIE GRATULACJE dla sa.szy koski i
                        alfy!!!Ciesze sie ze tak wielu kobitkom sie udalo w lipcu. Amonia ja tez w
                        lipcu mialam dola ryczalam caly dzien jak dostalam @,na dzien dzisiejszy jestem
                        spokojna bo mielismy gosci z maluszkiem i powiedzieli ze maja dwoje dzieci a o
                        kazde starali sie rowny rok!!!A byli z zywym dowodem ze sie udalo.Amonia ja tez
                        juz baaaardzo dlugo sie staram,przeszlam juz przez wiele zalaman itp,teraz
                        akurat w tym cyklu jestem na etapie staran i wczoraj po starankach poplakalam
                        sie,od niedzieli jestesmy bardzo zajeci i zmeczeni a tu akurat dni plodne no i
                        tzeba sie brac do dzialania,wiesz mi ze w takiej sytuacji jak czlowiek siedzi
                        na fotelu i zasypia ze zmeczenia ciezko jest sie zabrac za przytulanka.Amonia
                        nie zalamuj sie prosze jestem z toba!!!Musimy sie trzyamc razem
                        • zanetad30 Do amonia 03.08.06, 20:59
                          Amonia co sie z Toba dzieje?Daj znac jak sie czujesz ja juz jestem od dawna na
                          staraniach sierpniowych.Pozdrawiam cie serdecznie
                          • napolii To niesamowite!!!! 04.08.06, 08:29
                            Dziewczyny,jeszcze w to nie mogę uwierzyć,ale dziś rano zrobiłam test i JEST
                            MALEŃSTWO!!!!!! smile.)Nic na to nie wskazywało-ani tempka, ani częste
                            siusianie,ani mdłości.....a jednak na teście dwie porządne krechy!!!Mam
                            nadzieję,że to nie fałszywy alarm,ale @ nadal nie ma smile).Do lekarza pójdę
                            dopiero za dwa tygodnie,bo jutro jedziemy na wczasy.
                            A jak się mój mąż ucieszył......smile))).Myślałam,że powiem Mu przy romantycznym
                            zachodzie słońca nad morzem,ale nie wytrzymałam smile))))
                            • sa.sza Re: To niesamowite!!!! 04.08.06, 10:27
                              gratulacje, napolii!!! dbajcie teraz o siebie i trzymajcie się cieplutko! wink
                              • napolii Re: To niesamowite!!!! 04.08.06, 10:39
                                Dziękuję bardzo smile).A propos daty urodzin to ja tez jestem z kwietnia,a
                                dokładnie 05.04.1978 smile).Chyna w lipcu farta mają "kwietnióweczki" smile).
                                Wy też sie trzymajcie cieplutko smile
                              • napolii Re: To niesamowite!!!! 04.08.06, 10:41
                                Dziękuję bardzo smile).A tak a propos dat, to ja też jestem z kwietnia,a dokładnie
                                z 05.04.1978.Chyba w lipcu "kwietnióweczki" mają farta smile.
                                Wy tez trzymajcie się cieplutko smile)
                                • sa.sza Re: To niesamowite!!!! 04.08.06, 10:46
                                  ale milutko! kolejna kwietnióweczka z kwietnia smilesmilesmile faktycznie to nasze forum
                                  lipcowe okazało się straaasznie płodne wink sporo dziewczyn zaciążyło. No i sporo
                                  tych urodzonych w kwietniu ma zamiar zrobić sobie piękny prezent urodzinowy.
                                  musimy być w kontakcie - piękne 9 miesięcy przed nami.
                                  to na kiedy wychodzi ci termin?
                                  • napolii Re: To niesamowite!!!! 04.08.06, 10:53
                                    Trudno mi narazie powiedzieć.Jeszcze jestem w lekkim szoku,bo na 100 % byłam
                                    przekonana,że w tym miesiącu nici ze wszystkiego i miałam już małą załamkę...
                                    Ale jeśli ciążę liczy się od OM,to wypada teraz początek 5tc,więc termin
                                    wychodzi chyba na początek kwietnia.Dobrze sobie kombinuję???
                                    • kka77 Re: To niesamowite!!!! 04.08.06, 11:29
                                      Napolii z tego co pamiętam to Twój pierwszy cykl starań? Ale się cieszę i
                                      gratuluję z całego sercasmile
                                      • napolii Re: To niesamowite!!!! 04.08.06, 11:57
                                        Pierwszy cykl to nie był,tylko czwarty,ale na forum pojawiłam się przy tym
                                        czwartym cyklu i chyba przyniosło mi szczęście smile).To bardzo miłe,że ktoś się
                                        cieszy moim szczęściem.Też Ci tego życzę bardzo szybciutko,a żeby się spełniło
                                        przesyłam fluidki &&&&&&&&&&&&&&&& smile))
                                        • kasia.w4 Re: To niesamowite!!!! 04.08.06, 13:30
                                          Gratulacje dla Ciebie i Maleństwa!!! Super że się udało.

ja też mam początek 5tc i termin na 11.04.

wpisz się na wątku kwietniowym smile
                                          • napolii Re: To niesamowite!!!! 04.08.06, 13:38
                                            A dobrze Kasiu,to sobie kombinuję,że pierwczy tc. zaczyna się od ostatniej @??
                                            Bo nie jestem pewna,gdzieś to mi się poprostu obiło o oczy,a do lekarza idę
                                            dopiero za dwa tygodnie??Jeśli tak,to na pewno wstąpię w wątek kwietniowy,ale
                                            na razie jestem jeszcze w małym szoku smile).
                                            • kasia.w4 Re: To niesamowite!!!! 04.08.06, 13:43
                                              pierwszy tydzień ciąży zaczyna się dokładnie w pierwszym dniu ostatniej
                                              miesiączki. też się wybieram do gina za 2 tyg. i oczywiście też nie mogę
                                              uwierzyć że ktoś już we mnie mieszka. smile)) trochę wspólnych odczuć mamy smile
                                              • napolii Re: To niesamowite!!!! 04.08.06, 14:40
                                                Fajnie sformułowane,że "ktoś już w nas mieszka" smile).Bardzo mi się to spodobało
                                                smile),ale póki nie zaczną się dziać jakieś "spektakularne" rzeczy z moim
                                                organizmem,to cały czas będzie to jakaś abstrakcja......... smile)
                          • amoniaaa Re: Do amonia 04.08.06, 09:00
                            wolę tu już narazie nie zaglądać... u mnie narazie oki, jak coś będę wiedzieć
                            na 100% to wam od razu napiszę. Narazie pozdrawiam was wszystkie i nie pytajcie
                            mnie narazie o nic sad
    • netty2 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 04.08.06, 14:10
      Hej

Znow was odziedzam i gratuluje wszystkim przyszlym mamom !!!!
      Jak ja wam zazdroszcze !!!!!!!
      U mnie 37 dc i @ nie ma jak i nie bylo smile
      Ja juz nie wiem co jest...
      Robic test,to glupota.
      Ale moze ???
      Zrobie jutro.
      Pozdrowienia
      • netty2 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.08.06, 00:14
        Dziewczyny wezmiecie mnie za idiotke (no coz pewnych rzeczy nie da sie ukryc).
        Dzis rano skusilam sie na kolejny test "moczowy" i nic,tylko jedna krecha.
        Za to dzis po poludniu...@ zaczal dawac o sobie znac(tylko slady ale...smile.
        Teraz tylko czekam na jakies jawniesze objawy,potem liczeni dni,mierzenie temp
        i...bedziemy robic dzidziusia smile)))
        Powdzenia dla innych "zapracowanych"!!!
        Ciezarne - przesylac fluidy !!!!!!!!!!!!!!!
        • alfa156 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 07.08.06, 18:20
          przesyłam smile
          a co u Was słychać?? straszna cisza:0
          • kasia.w4 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 07.08.06, 18:50
            alfa - my piszemy w wątku "termin na kwiecień" zapraszamy smile

i fluidki dla potrzebujących smile
            ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
            ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
            • alfa156 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 08.08.06, 08:48
              Ja czekam jeszcze do piatku, wtedy idę na drugie usg i może uwierzęsmile
              • sa.sza Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 08.08.06, 09:27
                dawno Cię nie było, ani na lipcowych, ani do kwietniówek nie zawitałaś wink
                Co u Was? jak samopoczucie?
                • alfa156 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 08.08.06, 10:54
                  W porównani do maja kiedy odstawiłam prochy to cudownie i bosko. Czasem poboli
                  brzuszek, spać tez się chce ale mnie niż dwa tyg temu, apatytu brak i od dziś
                  trochę niedobrze, noi siku co chwilkę. Czekam z niecierpliwścią na piatek i
                  usg, a dziś ładnie zaczlismy 5 tydzieńsmile
                  • sa.sza Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 08.08.06, 11:00
                    ja mam pierwszą (sic!) wizytę za tydzień.
                    niedobrze to mi się robi od wczoraj. a juz miałam nadzieję, ze ta atrakcja
                    mnie ominie...ale apetyt na razie dopisuje - wczoraj mnie naszło na niezdrowe,
                    wciągnęłam pół pizzy peperoni, była pyyyyyszna no i uspokoiła mdłości. od
                    dzisiaj żywię się tylko pizzą wink
          • netty2 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 08.08.06, 01:03
            U nas,a raczej u mnie...W 40dc pojawil sie @ !!!
            Ciesze sie jak glupia,bo juz zadnych szans na ciaze nie bylo (dwa testy na
            minus i do tego hcg negatywne).
            Myslam,ze @ sam nie wroci i trzeba bedzie meczyc lekarza,ale JEST .
            Teraz tylko czekam i czekam na meza i do roboty smile
            Dzieki za fluidy i prosze o jeszcze.
            Buziaki
            • kostka25 witajcie po przerwie! 08.08.06, 10:08
              Witam, wpadłam tylko na chwilkę.
              Więc nawet nie czytałam co u was słychać, domyślam się że mnogo nas
              zaciążonych.
              Jestem na zwolnieniu, przez cały czas. w domku nie mam netu więc się nie
              odzywam.
              Jak narazie wszystko jest ok. Byłam na usg widziałam malutki pęcherzyk, ale
              strasznie się boję. Nie ma dnia ani nocy żebym o tym nie myślała. Mam nadzieję
              że donoszę tę ciążę do końca. Następną wizytę mam ok 15.08. tak więc jeśli uda
              mi się zajżeć do netu to napewno się odezwę.
              Pozdrawiam was wszytskie i trzymam mocno kciuki za was.
              • kostka25 oczywiście gratulacje 08.08.06, 10:14
                DLA WSZYSTKICH
              • sa.sza do kostka25 08.08.06, 10:56
                Witaj! strasznie się cieszę, że zajrzałaś! Myślałam o Was ostatnio, tak długo
                się nie odzywałaś...
                Kostka, będzie dobrze. W kwietniu będziemy cieszyć się naszymi maleństwami
                razem z innymi kwietnióweczkami (a trochę nas jest - zajrzyj na wątek termin na
                kwiecień na forum w oczekiwaniu wink.
                Myśl pozytywnie, kochana, dbaj o siebie i o Kropeczkę i odzywaj się, jak tylko
                będziesz mogła.
                trzymam kciuki za nas wszystkie. pa.S.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka