Dodaj do ulubionych

Termin na 22 lipca

26.06.06, 13:07
Cześć!Ja mam termin na 22 lipca. Od 2 dni boli mnie w dole brzucha jak bym
miala dostac miesiączke. Czy tzn ze cos zaczyna sie juz dziać? Dziewczyny co
pakujecie w torbe szpitala
Obserwuj wątek
    • ola984 Re: Termin na 22 lipca 26.06.06, 13:13
      Ja mam na 17 lipca ale w tym tygodniu sciągaja szew wiec niby w każdej chwili.A do szpitala pakuje oczywiście dokumenty badania dowód osobisty książeczke zdrowia, ze dwie koszule rozpinane z przodu, biustonosz do karmienia wkładki laktacyjne majtki jednorazowe, u mnie podpaski dają w szpitalu wiec nie biorę, Srodki higieny osobistej, ręczniki, klapki plastikowe,wodę mineralną niegazowaną. Reszte jak laktator albo nakładki na sutki przygotuje w domu maż dostarczy. U nas dla maluszka trzeba tylko chusteczki do pupki. jak o czyms zapomniałam to pewnie reszta dziewczyn doda . aco do bóli to różnie bywa mnie pobolewa juz od 2 tygodni, twardnieje też.
      • mmalicka21 Re: ja mam na 23 lipca 26.06.06, 14:12
        to jedna wersja druga na 30 lipca
        al-e czuje że bedzie szybciej
        tak coś mi w brzuchu......trudno okreslic
    • dodkowska Re: Termin na 22 lipca 26.06.06, 14:13
      ja własnie tez tak mam tylko ze sa to skursze ale tylko rano ja juz powoli
      pakuje dokupuje tylko rzeczy i juz na wszelki wypadek niech stoi -a brzuszek
      juz mam nisko a ty??
      • paulina7383 Re: Termin na 22 lipca 27.06.06, 09:28
        wczoraj brzuch zacząl coraz mocniej pobolewac wiec pojechalam do szpitala a tam
        powiedzieli ze nie maja miejsca i moga mnie jedynie przetransportowac do innego
        szpitala przerazilam sie bo koniecznie chcialam rodzic wlasnie w tym
        naszczescie moj ginekolog przyjmowal w gabinecie istwierdzil ze jest ok i ze to
        skurcze przepowiadajace mam brac nospe wiecej lezec.Ale co sie strachu
        najadlam!!!Mam nadzieje ze w dniu porodu beda wolne lożka!!!
    • karina127 Re: Termin na 22 lipca 26.06.06, 15:00
      Ja też mam na 22 lipca,ale od soboty boli mnie brzuch jak przy miesiączce. Dziś
      rano na wkładce miałam maź,która była koloru brunatnego(chyba czop). 2 tyg temu
      byłam u lekarza i powiedział,że szyjka się już skróciła. Ja do szpitala już mam
      przygotowaną torbę. Dla mnie to: szlafrok,koszule rozpinane z przodu,majtki
      jednorazowe i bawełniane,skarpetki,klapki pod prysznic,kapcie,podkłady
      poporodowe,ręczniki,mydło zwykłe i szare(podobno krocze lepiej przemywać
      takim),gąbkę,pastę i szczoteczkę do zębów,szczotkę do
      włosów,szampon,kubek,sztućce,biustonosze dla matek karmiących,wodę mineralną
      mała i dużą,wkładki laktacyjne,chusteczki higeniczne.
      Dla dzidzi: mydło,oliwkę i krem do pielęgnacji(jak chcesz,żeby dziecko od
      początku było pielęgnowane konkretną firmą),pampersy(w szpitalu używają tylko
      pieluch tetrowych),chusteczki nawilżające,czapeczki,smok,szczotke do
      włosów,gaziki do przemywania pępka,skarpetki(można tzw.łapki drapki,żeby
      dzidzia nie podrapała się po buzi).
      Na wyjście dla dzidzi przygotowałam już mężowi.
      • nunaja Re: Termin na 22 lipca 27.06.06, 15:13
        Co do rekawiczek dla malucha, lepiej darowac je sobie na poczatku w szpitalu-
        dzidzia macha lapkami i bardzo latwo je zsuwa - lepiej zalozyc na raczki
        skarpetki - siegaja az do lokcia i nie tak latwo je zdjac. Ale tak wogle to
        rekawiczki dla niemowlat zdaja egzamin, tylko troszke pozniej.

Ja mam termin na 15 lipca - ale juz tak sie nie moge doczekac, ze proboje
        mentalnie wywolac skurcze smile)) - wiecie na zasadzie ze im bardziej o czyms
        myslisz tym wieksza szansa ze sie spelni smile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka