paulina7383 26.06.06, 13:07 Cześć!Ja mam termin na 22 lipca. Od 2 dni boli mnie w dole brzucha jak bym miala dostac miesiączke. Czy tzn ze cos zaczyna sie juz dziać? Dziewczyny co pakujecie w torbe szpitala Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola984 Re: Termin na 22 lipca 26.06.06, 13:13 Ja mam na 17 lipca ale w tym tygodniu sciągaja szew wiec niby w każdej chwili.A do szpitala pakuje oczywiście dokumenty badania dowód osobisty książeczke zdrowia, ze dwie koszule rozpinane z przodu, biustonosz do karmienia wkładki laktacyjne majtki jednorazowe, u mnie podpaski dają w szpitalu wiec nie biorę, Srodki higieny osobistej, ręczniki, klapki plastikowe,wodę mineralną niegazowaną. Reszte jak laktator albo nakładki na sutki przygotuje w domu maż dostarczy. U nas dla maluszka trzeba tylko chusteczki do pupki. jak o czyms zapomniałam to pewnie reszta dziewczyn doda . aco do bóli to różnie bywa mnie pobolewa juz od 2 tygodni, twardnieje też. Odpowiedz Link Zgłoś
mmalicka21 Re: ja mam na 23 lipca 26.06.06, 14:12 to jedna wersja druga na 30 lipca al-e czuje że bedzie szybciej tak coś mi w brzuchu......trudno okreslic Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: Termin na 22 lipca 26.06.06, 14:13 ja własnie tez tak mam tylko ze sa to skursze ale tylko rano ja juz powoli pakuje dokupuje tylko rzeczy i juz na wszelki wypadek niech stoi -a brzuszek juz mam nisko a ty?? Odpowiedz Link Zgłoś
paulina7383 Re: Termin na 22 lipca 27.06.06, 09:28 wczoraj brzuch zacząl coraz mocniej pobolewac wiec pojechalam do szpitala a tam powiedzieli ze nie maja miejsca i moga mnie jedynie przetransportowac do innego szpitala przerazilam sie bo koniecznie chcialam rodzic wlasnie w tym naszczescie moj ginekolog przyjmowal w gabinecie istwierdzil ze jest ok i ze to skurcze przepowiadajace mam brac nospe wiecej lezec.Ale co sie strachu najadlam!!!Mam nadzieje ze w dniu porodu beda wolne lożka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karina127 Re: Termin na 22 lipca 26.06.06, 15:00 Ja też mam na 22 lipca,ale od soboty boli mnie brzuch jak przy miesiączce. Dziś rano na wkładce miałam maź,która była koloru brunatnego(chyba czop). 2 tyg temu byłam u lekarza i powiedział,że szyjka się już skróciła. Ja do szpitala już mam przygotowaną torbę. Dla mnie to: szlafrok,koszule rozpinane z przodu,majtki jednorazowe i bawełniane,skarpetki,klapki pod prysznic,kapcie,podkłady poporodowe,ręczniki,mydło zwykłe i szare(podobno krocze lepiej przemywać takim),gąbkę,pastę i szczoteczkę do zębów,szczotkę do włosów,szampon,kubek,sztućce,biustonosze dla matek karmiących,wodę mineralną mała i dużą,wkładki laktacyjne,chusteczki higeniczne. Dla dzidzi: mydło,oliwkę i krem do pielęgnacji(jak chcesz,żeby dziecko od początku było pielęgnowane konkretną firmą),pampersy(w szpitalu używają tylko pieluch tetrowych),chusteczki nawilżające,czapeczki,smok,szczotke do włosów,gaziki do przemywania pępka,skarpetki(można tzw.łapki drapki,żeby dzidzia nie podrapała się po buzi). Na wyjście dla dzidzi przygotowałam już mężowi. Odpowiedz Link Zgłoś
nunaja Re: Termin na 22 lipca 27.06.06, 15:13 Co do rekawiczek dla malucha, lepiej darowac je sobie na poczatku w szpitalu- dzidzia macha lapkami i bardzo latwo je zsuwa - lepiej zalozyc na raczki skarpetki - siegaja az do lokcia i nie tak latwo je zdjac. Ale tak wogle to rekawiczki dla niemowlat zdaja egzamin, tylko troszke pozniej. Ja mam termin na 15 lipca - ale juz tak sie nie moge doczekac, ze proboje mentalnie wywolac skurcze )) - wiecie na zasadzie ze im bardziej o czyms myslisz tym wieksza szansa ze sie spelni ))) Odpowiedz Link Zgłoś