Dodaj do ulubionych

10 dni po terminie, @ nie ma,test -negatyw. ehhh

16.08.06, 09:38
czy isc do lekarza (39 dc teraz) czy zrobic za 3 dni test sikany czy od razu
betę (ale po co skoro 2 testy juz wykazaly negatyw?).
nigdy sie tak długoo nie spoznialam.
nie mam zadnych objawow na ciaze ani na @.
co robic? testowac, beta czy lekarz (ale chyba za wczesnie na gine?)...?
(naczytalam sie ze sikane nie wychodzily wcale tak łatwo po termienie @ a juz
po 2 tyg pozytyw...dziwne to jest jakies ze od razu nie wychodzi test jak
jest sie po terminie)
Obserwuj wątek
    • ocean.niespokojny Re: 10 dni po terminie, @ nie ma,test -negatyw. e 16.08.06, 10:02
      zbadałabym krew, nie wytrzymałabym tak długo jak Ty wink
      • monalisa.pl Re: 10 dni po terminie, @ nie ma,test -negatyw. e 16.08.06, 10:04
        wiesz co - ja juz tyle kasy wydalam na testy ze szok!
        beta tez nie jest tania - 40 zł
        u juz nawet nie mysle ze to moze byc ciaza tylko spozniam sie z powodu np
        upałów czy stresu
        poczekam jeszcze do konca tyg i zrobie ost test (do 3 razy sztuka?) i jak wtedy
        nic to sie chyba załamie - pojde wtedy do gine chyba przynajmniej jego mam za
        darmosmile ale jeszcze wg mnie za wczesnie na lekarza...
        • ocean.niespokojny Re: 10 dni po terminie, @ nie ma,test -negatyw. e 16.08.06, 10:09
          wiem wiem że kosztowne
          dlatego kupiłam teraz testy na allegro
          a miałaś takie sytuacje że spóźniał Ci się z powodu upałów albo stresu? jeżeli
          tak to rzeczywiście poczekaj
          • monalisa.pl Re: 10 dni po terminie, @ nie ma,test -negatyw. e 16.08.06, 10:23
            nie, nie mialam
            pigulek nie biore juz rok (wtedy mialam @ jak w zegarku)
            od momentu rzucenia ich @ mam zawsze co 30-32 dni góra i nie mialo wplywu na to
            stres czy pogoda.
            teraz to juz lekkie przegiecie bo 9 dni spoznienia to sporo wg mnie
            • alebama Re: 10 dni po terminie, @ nie ma,test -negatyw. e 16.08.06, 12:17
              mnie sie wydaje ze wazne jest to czy staraliscuie sie o dzidzie, i czy jej
              chcesz? Mowie z autopsji bo od marca starałam sie z meżem o drugie dziecko i
              kazdy kolejny okres opóżniała mi sie az z 22 dn cyklu zrobił sie 30 dniowy, po
              którym wreszcie zaszłam i teraz ciesze sie juz z upływajacewgo 11 tygodnia.
              Może to być powód opóżniania sie @,że bardzo chcesz ciazy , podswiadomie... ale
              to tylko moje zdanie , a swojadroga gdzie to beta jest take drogie - u nas
              kosztuje25 w szpitalym laborze, a 27 w prywatnym!!!!
              • monalisa.pl Re: 10 dni po terminie, @ nie ma,test -negatyw. e 16.08.06, 12:30
                nie staralismy sie wcale - poprostu kochalismy sie kiedy chcielismy a nie z
                kalendarzem w reku
                w wawie kosztuje 40-45 zł betasad
    • fasolinka2 Re: 10 dni po terminie, @ nie ma,test -negatyw. e 17.08.06, 14:11
      no, czesc!!!! jeszcze nie zrobiłas bety??? nie wierze!!! mnie to juz by chyba
      w kaftanie wywieźli ;P ja bym na pewno zrobiła, to ci da 100% pewnośći, a jak
      zrobisz nastepny sikany i wyjdzie neg, to i tak sie bezdziesz dalej łudzić i
      pewnie za kilka dni kupisz nastepny.. a to juz Cie wyjdzie tyle samo co beta!!!!
      a jak beta wyjdzie neg, to wtedy mozesz juz isc do gina, im wczesniej tym
      lepiej. po co czekac. takie moje zdanie.

poza tym jak zrobisz bete i wyjdzie poz (czego Ci życze z całego serca) to
      nawet nie pomyślisz o tych 40 zł...;P

P.S. ja dzis 14dc, działamy i trzymaj kciuki!!!
    • fasolinka2 Re: 10 dni po terminie, @ nie ma,test -negatyw. e 17.08.06, 14:11
      no i daj znac, co zdecydowałas!!!!
    • fasolinka2 Re: 10 dni po terminie, @ nie ma,test -negatyw. e 17.08.06, 14:28
      aha , jeszcze cos! mysle ze mozesz juz spokojnie isc do gina- jak pierwszy raz
      byłam w ciazy, to pobiegłam juz tydzien (chyba nawet nie) po terminie @, tylko,
      ze wtedy wyszła mi gruba krecha jeszcze przed terminem @.

mysle, ze jesli jestes w ciazy, to on moze ja juz potwierdzic, albo rozwiac
      watpliwosci, no i w sumie to najtanszy sposób!!! ;P
      • monalisa.pl fasolonko: 17.08.06, 14:40
        jutro rano zrobie 3 ost test sikany - kupiony juz wiec go wykorzystamsmile
        jesli i on wyjdzie negatyw (a pewnie tak nbedzie) wtedy ide -po 21 08- do
        ginekologa ( nie bede juz placila za bete bo tyle kasy na testy poszlo ze szok)
        mam metlik w glowie! ne wiem juz co myslec - @ jak nie bylo tak nie ma a mnie
        kłuje podbrzusze dziwnie jakby mi szpilki ktos wbijał od pachwiny po
        podbrzusze - dziwne uczucie! (chora nie jestem bo robilam cyto 3 mies temu i
        byla I gr - upławow tez nie mam jakis szczegolnych)
        dzieki za cieple słowa!
        Tobie za to zycze zeby w tym cyklu STAŁO SIE TO O CZYM MARZYSZsmile
        • monalisa.pl mialo byc fasolinko - literowka - SORRY:-) 17.08.06, 14:42

• fasolinka2 Re: mialo byc fasolinko - literowka - SORRY:-) 17.08.06, 17:23
            nic nie szkodzi, fasolonko tez mi sie podoba ;p
            trzymam kciuki
            • alaska1 Re: mialo byc fasolinko - literowka - SORRY:-) 17.08.06, 20:35
              monalisa, daj znać jutro rano po teście, u mnie jutro 43 dc - idę wieczorem do
              lekarza...
              • monalisa.pl Re: mialo byc fasolinko - literowka - SORRY:-) 17.08.06, 21:56
                ok napisze a Ty napisz jak u lekarza koniecznie!
                sama nie wiem czy nie pojde za pare dni jak przez łikedn @ sie nie pojawi bo
                juz sie zaczynam bac z ecos nie tak ze mną...
    • netty2 Re:Do mony ;) 17.08.06, 21:34
      Hej tam.
      Mona...albo czekaj albo smigaj do ginekologa (ale wywola ci @ bomba hormonalna
      i znow bedziesz czekac za zbawienny @ w przyszlym miesiacu).
      Mowie ci jeszcze raz...zrob sobie goraco kampiel (tulko kurde do wrzatku zaraz
      nie kicaj),zrob potem goraco cynamonowa herbate (jak nie masz to zaparz zwykla
      w czajniczku i wrzuc kilka laseczek cynamonu-lub lyzeczke cynamonu w proszku).
      Do tego polecam olejek z wiesiolka (podobno dobrze wplywa na wyregulowanie
      cyklu).
      Trzymaj sie cieplo.
      U mnie mierzenie tempki nic nie daje,bo mi wykres skacza jak pchla wink) !!!
      Maz wraca w poniedzialek,wiec sie zrobie na bustwo,zaloze cos zaszenie sexy
      i...rzucimy sie w wir pracy.
      Pozniej bedzie co ma byc.
      PA
      Daj znac co u ciebie
      • monalisa.pl do netty2 17.08.06, 21:55
        hej
        dzieki za rady ale ja naprawde nie potrzebuje kojacej kapieli, cynamonu,
        wisiołka itpsmile
        nie mam cisnienia na ciaze - fakt - bylo by fajnie jakby sie teraz COŚ okazało,
        ale jak nie teraz to nie ma tragedii!
        ja poprostu jestem w kropce wielkiej bo nie wiem co jest grane a wole wiedziec
        szybko czy jestem czy nie w ciazy tylko dlatego zeby wiedziec na czym stoje -
        przede mna urlop i zaliczka wplacona na wakacje zagraniczne takze stad moje
        wariactwo na temat testow i oczekiwania -nie dlatego ze sie jakos specjalnie
        staramy o dzidzie - nie nie nie smile poprostu mniemam ze moglam zajsc w tym
        cyklu a ze @ sie spoznia 10 dzien to mam powody do podejzen i czasami mi
        odbijasmile ale nie jestem tu jedyna wiec liczylam ze mnie rozumiecie choc
        troszkesmile
        dzieki za Twoja troskesmile no i zycze Tobie II kresek niedlugo juzsmile
    • monalisa.pl a wiec: 18.08.06, 09:03
      dzis rano zrobilam (3 i ost) test sikany i... negatyw!
      @ jak nie bylo tak nie ma!
      ide za tydz do swojego gine zeby mi dal cos na wywolanie @ bo nie mam zamiaru
      jechac na wakacjewe wrzesniu z @ !
      ciaza to napewno juz to nie jest bo skoro 3 testy (10 dni po terminie)wskazuja
      negatyw to nie wierze ze jest to mimo wszystko ciaza!
      ja chce juz @!!!
      • fasolinka2 Re: a wiec: 18.08.06, 09:10
        wiesz co, nie chce jeszcze podsycac w Tobie nadziei, ale gdzies na forum
        natknelam sie na babke, której poz wyszedł opiero 18 dni po term... nie
        zakladaj ze to juz na pewno nie ciaza!!!
        czemu chcesz czekac tydzien z gin?
        ja bym poszla od razu, albo do gin, albo na bete.
        pzdr.
        • monalisa.pl Re: a wiec: 18.08.06, 09:23
          no wiem, tez czytalam ze czasami jest i tak po 2, 3 tyg wychodza testy ale wg
          mnie to ewenement a jesli 3 rozne testy pokazuja u mnie to samo to nie chce
          mi sie wierzyc ze to pomyłkasmile
          nie nastawiam sie juz na ciaze - jakos mi przeszlo to cisnienie wiesz...
          wolalabym zeby jednak @ sie pojawila bo nie chce zeby sie okazalo ze na cos
          choruje itp i sie teraz zastanawiam jakie moga byc powodu przesuniecia @...
          • fasolinka2 Re: a wiec: 18.08.06, 11:55
            no widze, ze juz sobie znalazlas nastepny powód do stresu....

nie wiem czemu, ale ja jednak stawiam na ciaze.
            mrsbird tez długo czekala na @ , a teraz w kocu wyszedl pozyt.!!!! O!
            pzdr.
            • monalisa.pl Re: a wiec: 18.08.06, 12:23
              a czy jej wczesniej 3 testy pokazały po terminie negatyw? bo ja sie tylko tym
              sugeruje - skoro 3 rozne testy pokazauja I kreske to co mam myslec?

tak - teraz czekam bardziej z utesknieniem na @ a nie na II kreski...
    • alaska1 Re: 10 dni po terminie, @ nie ma,test -negatyw. e 19.08.06, 11:40
      Obiecywałąm, że napiszę po wizycie u lekarza..., no i piszę. Okazało się, że
      oczywiscie nie jestem w ciąży a co jeszcze bardziej mnie zaskoczyło - jestem w
      początkowym stadium cyklu!!! Przypominam 43dc!!! Chyba wszystko się
      poprzestawiało, może to te upały...? W każdym razie o wiele lepiej się czuję,
      gdy już wiem co i jak. Poza tym lekarz zalecił mi zbadanie hormonów, nie
      przepisywał narazie niczego na wywołanie, myslę, że to dobrze, najpierw zbadam
      stan hormonów, żeby było wiadomo co i jak. Polecam więc wizytę u dobrego
      lekarza!
      • monalisa.pl Re: 10 dni po terminie, @ nie ma,test -negatyw. e 19.08.06, 12:32
        hej! niezle...
        ja ide do lekarza we wtorek i chce zeby mi dal na wywolanie
        wyniki badan mam wszystkie Ok wiec nie widze potrzby robienia innych
        i pewnie sie okaze to co u Ciebie - ze nie jestem w ciazy i ze mi sie cykl
        rozregulowal przez upały np smileoby...
        • yskyerka Re: 10 dni po terminie, @ nie ma,test -negatyw. e 19.08.06, 15:29
          W Warszawie na Marszałkowskiej 18 (Lecznica dla ciebie) robią betę za 27 zł,
          jeżeli dobrze pamiętam. Ja też bym tyle nie wytrzymała. smile
          • olcialew1 Re: 10 dni po terminie, @ nie ma,test -negatyw. e 19.08.06, 15:37
            Idz lepiej na bete. Ja nie molglabym isc zn czystym sumieniem na wywolanie z
            mysla, ze moze jednak to jest ciaza. Nie wolalabys jednak sprawdzic?
            Powodzenia.
            • monalisa.pl Re: 10 dni po terminie, @ nie ma,test -negatyw. e 19.08.06, 17:08
              wiem ze moge isc na bete ale co to zmieni jak wynik bedzie nadal negatywny a ja
              bede nadal bez @?
              dla mnie to sygnal ze cos u mnie nie tak i wole isc do lekarza ktory przeciez
              powie mi po badaniu czy nawet po usg czy jestem czy nie i jakby co da cos na
              wywolanie bo 1 raz tak mam ze sie tak dlugo spozniam i dla mnie to ewidentny
              sygnal do tego ze cos u mnie nie tak i ze powinnam sie zbadac dlaczego tak
              dlugo spozniam sie...
        • fasolinka2 ??? 19.08.06, 16:58
          ej, no, bo ja juz sie pogubilam!!!! czy mi sie wydaje, czy Ty mówisz "obym" nie
          byla w ciązy???
          babo...
          • monalisa.pl Re: ??? 19.08.06, 17:09
            nie rozumieszsmile
            czuje ze jednak to nie ciaza i dlatego wole szybko dostac @ a nie zeby byla
            wywolywana bo boje sie ze moze cos u mnie ze zdrowiem nie tak - skoro ie 11 dni
            sposniam...
            lekarz mi i tak powie po badaniu czy po usg czy jestem czy nie wiec beta nic tu
            nie da - da mi tylko wynik ale nie przywroci okresu
            • fasolinka2 aha 19.08.06, 17:27
              no, w sumie masz racje. ale to ,ze kompletnie nic nie czujesz, tez nie
              swiadczy o tym ,ze w ciazy nie jestes! ja w pierwszej ciazy nie uraczylam ani
              jednej mdlosci prze cale 9 mies...

;p
              o! tyle Ci powiem. trzymam kciuki, zeby wszystko bylo w porzadku.
              • yskyerka Re: aha 19.08.06, 18:02
                Na tym etapie lekarz niekoniecznie ci powie, czy jesteś w ciąży. Wszystko
                zależy od tego, kiedy miałaś owulację. Jeśli nie zobaczy pęcherzyka, to co
                najwyżej będzie mógł stwierdzić rozpulchnioną macicę. Pewność da ci dopiero
                badanie krwi i pewnie lekarz sam ci poleci zrobić betę, zanim zdecyduje
                o wywoływaniu okresu. Ja już dawno zrezygnowałam z testów ciążowych na rzecz
                bety, bo są jednak wiarygodniejsze. I w sumie wychodzi to taniej, jeśli się
                kupuje testy w aptece. Zamiast kilku testów jedna beta i wszystko jasne.
                • abetyna Re: aha 19.08.06, 19:16
                  całkowicie popieram yskyerke, mnie lekarz nie mógł stwierdzić pęchezryka nawet
                  w 5 tc, i kazał iśc na bete bo podejrzewał pozamaciczna, nie wiem babo na co
                  czekasz, juz pare dni temu pisałam Ci o tym, odzałuj te cholerne 4 dychy i
                  bedziesz miała pewniaka, lekarz to tylko czlowiek a USG to tylko maszyna, nawet
                  dopochwowe mi nie wykazało ciązy, a jakoś jestem juz w 11 tyg bo mam madrego
                  lekarza który zabronił mi iść do szpitala bo tam od razu robia laparoskopie i
                  moga tylko zazkodzic jesli pecherzyk sie właśnie ma zagniezdzac. szczerze Ci
                  powiem, ze dziwna jakas jestes, ze tyle czekasz
                  • monalisa.pl Re: aha 20.08.06, 11:58
                    nie bede tłumaczyla po raz kolejny po co glownie ide do lekarza
                    ale w skrocie napisze: ide miedzy innymi po to zeby sie dowiedziec skad te
                    spoznienie i czy nie jest spowodowane jakąś chorobą 91 raz tak sie spozniam)-
                    gdybym chciala sie dowiedziec czy to ciaza juz dawno bym zrobla bete ale chyba
                    po 3 testach sikanych- beta wykaze brak ciazy - ewenementem jest to ze pare z
                    was robilo testy i powychodzily nagatywne a jednak bylyscie w ciazy wiec nie
                    biore tego pod siebie i nie wierze ze po 3 negatywach jestem nadal w ciazy!
                    wiec jak pisalam - do lekarza ide glowieni po to zeby sie dowiedziec co z moim
                    zdrowiem i @, i podejrzewam ze jak sam uzna zeby isc na bete to pojde ale
                    jestem pewna ze badanie da mi 100% pewnosc ze to nie ciaza! (takich przypadkow
                    o jakich piszesz ze lakarz nie jest w stanie okreslic czy to ciaza czy nie
                    jest %-towo rowniez nie wiele)
                    pozdrawiam
                    • alaska1 Re: aha 20.08.06, 15:14
                      Idź faktycznie do lekarza i to do dobrego, żeby Cię nie zbył byle czym. To jest
                      chyba najlepsze rozwiązanie, ja jestem dokładnie w tym samym dc co Ty i lekarka
                      powiedziała mi na 100%, że nie ma ciąży i że wszystko jest ogólnie ok.
                      Wczesniej też robiłam wszelkie badania i wszystko było ok - jakies 3-5 m-cy
                      temu. Teraz poszłam do lekarki z polecenia i prywatnie i zajęła się wszystkim
                      jak trzeba - nie podała mi bomby hormonalnej, zanim nie zobaczy wyniku badania
                      hormonów. Wtedy już będzie wiadomo, co u mnie się rozregulowało, jakie hormony
                      należy ewentualnie podać. Polecam wizytę u lekarza - to uspokaja!
                      • monalisa.pl Re: aha 21.08.06, 08:25
                        hejsmile
                        a jak długo spozniala Ci sie @ i przy jakich cyklach?
                        ja sie spozniam juz 12 dzien a cykle mam 30-32
                        pozdrawiam
                        • alaska1 Re: aha 21.08.06, 11:41
                          Kiedy byłam u lekarza to było ok. 2 tygodnie po terminie, teraz mam już 46 dc i
                          nic! Zwykle miałam 27-29 dniowe cykle. Dziś zrobiłam badanie hormonów, w
                          czwartek idę do lekarza. Zrób tak samo będziesz spokojniejsza.
    • monalisa.pl ... 23.08.06, 09:22
      bylam u lekarza
      wykluczyl ciaze
      przepisal mi duphasten (chyba tak to sie pisze?)
      ma mi on przywrocic cykl bo sie rozregulowalaam przez stres
      to bylo do przewidzenia...

Wam zycze upragnionych II kreseczke szczegolnie fasolince ale i pozostalym
      rownie mocno!
      na razie zegnam (ale bede zagladala czasami),nie ma sensu zebym was zameczalasmile
      swoją osobą bo zawieszamy starania o dzidzie na jakis rok...(mamy pewnien plan
      do zrealizowania i wole najpierw to skonczyc a pozniej chce powitac dzidziusia)
      do zobaczenia za kilka miesiecysmile
      PS dzieki za to ze mnie podtrzymywalyscie na duchu!
      • fasolinka2 ;)) 23.08.06, 11:51
        oj, kochana, nie martw sie! jeszcze wszystko sie ułozy, zobaczysz!!!!!

jedz na wakacje, odpocznij sobie od tych wszyskich ostatnich atrakcji i
        zrealizuj te swoje plany smile))

no i zagladaj do nas czasem na forum !!!! ja sie nigdzie nie wybieram ,bede
        walczyc jak lwica ,do skutku o te swoje II kreseczki, dzielnie przezywajac co
        miesiac wszystkie urojone objawy ciazy ;P

sciskam Cie przemocno!!!!!! i dzieki za zyczenia!!!!!!!!!!!!
        pa pa pa pa

p.s. a moze wrócisz tu wczesniej niz za rok... kto wie..

w kazdym razie- czekamy!!!

• monalisa.pl Re: ;)) 23.08.06, 11:59
          hihismile
          bede zagladala, bede - juz nawet wysmarowalam jeden post ale juz z innej serii

oj zebys wiedziala- musze odpoczac i nabrac dystansu!
          a Tobie chce poradzic (juz patrzac z dystanus)zebys sie nie stresowala, podeszl
          na luzie do spr lozkowych, czerpala przede wszytskim przyjmemnosc z sexu a nie
          traktowala jak maszynke do dzieci, nie przypisuj sobie symptmow ciazy i nie rob
          testow przed terminem @smile)))
          wiem wiem, wymadrzam sie ale z perspektywy czasu wiem teraz jaka ja bylam i
          podejrzewam ze najwieszy wpływ na przyszly sukces ma nasza psychika i
          nastawienie, wiec Tobie pregne zyczyc zebys ujzala jak najszybciiej II kreski
          ale pamietaj o nastawieniu swoim i dystansie!!!
          do milegosmile

PS jak pisalam - najpierw reazliacja planow a pozniej bobas, ale kto wie -jak
          dobrze pojdzie to juz na wiosne bede moze do was znowu pisala o tetsach i
          obserwacjacjsmilei niezdrowa panika tez pewnie wroci wtedy do mnie jak ostatniosmile
          papa Fasolinko, i jakby co wal smialo do mnie - zawsze słuze rada i
          podtrzymaniem na duchusmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka