jadzia.orbitrek 18.08.06, 12:36 cześć wszystkim, jestem bardzo ciekawa jakie miałyście najwcześniejsze objawy ciąży? nawet wtedy, kiedy jeszcze nie wiedziałyście, że "to już"? jadzia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bees zapachy 18.08.06, 13:34 wszystko bardzo intensywnie mi pachniało, jeszcze przed spodziewaną @ Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 nic.. 18.08.06, 13:49 jak staralam sie o pierwsze dziecko, co miesiac mialam mnostwo "objawów", a w cyklu, kiedy zaszłam- nic, wiec juz szykowalam sie na wizyte u gina, zeby nas wspomógl. ale pewnego wieczoru (2 dni przed terminem @, szlismy na impreze, mialam zamiar sie napic i cos mnie tknelo- zrobilam test, a tu- II grube krechy- szok!!!) objawy zaczely sie zaraz po terminie @- -zapachy- wszystkie odczuwalam bardzo intensywnie, - mdłosci nie mialam, - mialam wrazenie , ze znajduje sie w stanie nieustajacego podekscytowania, - poza tym mialam bardzo tkliwe piersi pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: nic.. 18.08.06, 13:55 ja czekam na @ -jeszcze 4 dni ale wieczorem zdazylo mi jakos niedobrze czuc jak na wymioty, moze zjadlam, za duzo owocow.... a tak poza tym to wszystko mnie denerwuje jak to przed @. Test juz zrobilam i wyszedl negatyw... Odpowiedz Link Zgłoś
ainna79 początkowe objawy 18.08.06, 14:01 tkliwe piersi, bo mdłosci mialam dopiero od 2 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: naj-najwcześniejsze objawy ciąży? 18.08.06, 15:05 W pierwszej ciazy gdzies tak na piec dni przed spodziewana @ zaczely mnie bolec piersi ale tak jakos inaczej niz zwykle przed @ bo bardziej czulam bol w sutkach i duza wrazliwosc i do tego czulam sie strasznie zmeczona, ze po pracy musialam sie klasc. Po dwuch dniach tych objawow zrobilam test i byly dwie grube kreski. W drugiej ciazy troche inaczej bo juz w 2 lub 3 dni po staraniach zaczely mnie bolec piersi a do spodziewanej @ bylo jeszcze za daleko na bol, wiec zaczelam sie domyslac ze moze jestem bo bol sie zwiekszal z dnia na dzien i w 17 dc zrobilam test i byla druga kreska bardzo bladziutka. Niestety druga ciaze poronilam w 12 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
atra1 Re: naj-najwcześniejsze objawy ciąży? 18.08.06, 23:26 3 dzień po seksie - dziki napęd na ryby smażone (tłumaczyłam wiosną i brakiem witamin itd) - pewnie podświadomie coś czuła jeszcze przed zagnieżdzeniem, samą mnie to zdziwiło. Napęd na ryby miałam prze zpierwsze 6 tygodni. 7-8 dzien - koszmarnie nieprzyjemne odczuwanie dotyku piersi nie jak na okres, a jakby kazdy materiał był ostry 9 dzien - teścik Odpowiedz Link Zgłoś
jevick Re: naj-najwcześniejsze objawy ciąży? 19.08.06, 13:16 w obu ciazach- wstret do alkoholu, dluuugo przed spodziewanym okresem,i kawa jakas taka...niesmaczna sie zrobila Odpowiedz Link Zgłoś
iwonia2 Re: naj-najwcześniejsze objawy ciąży? 19.08.06, 14:49 u mnie zmiana odczuwania smaku mialam metaliczny posmak w ustach i tkliwsze piersi Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 aha.. 19.08.06, 16:53 i przypomnialo mi sie, ze nagle zaczela mi baaaardzo kawa smakowac (choc igdy wczesniej nie pilam). w ciazy pilam po 2-3 kawy dziennie. ... zostalo mi do teraz ;P Odpowiedz Link Zgłoś
philo77 naj-najwcześniejsze objawy ciąży 20.08.06, 20:11 Przede wszystkim okropne zmęczenie zupełnie jak na przedwiośniu (takie mialam własnie skojarzenie), - mdłości, - przewrażliwienie zapachowe, - myśli żeby zjeść coś mięsnego (generalnie mięsa jadam mało) - nagłe spadki cukru czyli nagły głód, po którym o ile go nie zaspokoiłam przychodziły mdłości, wiec wciaż coś pzrekąszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe691 Re: naj-najwcześniejsze objawy ciąży? 30.08.06, 16:14 pamietam dokladnie date,bo bylam w podrozy,kiedy wyrwalam z hotelowego lozka do toalety o 7 rano...zwymiotowalam...niczym!,bol glowy,drgawki(wtedy to wszystko tlumaczylam przemeczeniem,zmiana klimatu lub zatruciem pokarmowym).kiedy sprawdzalam potem przypuszczalna date zaplodnienia i porodu,ta pierwsza pokrywala sie idealnie z moimi dolegliwosciami... Odpowiedz Link Zgłoś