zaniepokojona10 04.09.06, 12:42 Dziewczyny zawsze jest wyższa temp jak sie zajdzie? Juz trace nadzieje bo byla wyższa czyli 36,9 a teraz juz spada a do @ jeszcze 8 dni i juz trace nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viewiorka Re: temp a ciąża 04.09.06, 15:08 Jeśli podwyższona temperatura utrzymuje się powyżej 14 dni to wskazuje na ciążę (ale tylko w przypadku, gdy owulacja jest 14 dni przed @ lub później) Jeśli tempka ci spadła... no cóż następnym razem się uda! Trzymam mocno kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: temp a ciąża 04.09.06, 15:09 a ja wiem że jakieś 19 dni... czasami przecież faza lutealna trwa 16 dni więc to by się nie sprawdziło. Odpowiedz Link Zgłoś
jatoja24 Re: temp a ciąża 22.09.06, 19:53 viewiorka napisała: > Jeśli podwyższona temperatura utrzymuje się powyżej 14 dni to wskazuje na ciążę > (ale tylko w przypadku, gdy owulacja jest 14 dni przed @ lub później) Nie zgodzę się. Dopiero 18-20 dni podwyższonej temperatury wskazuje na ciążę. 14 dni to zaledwie przeciętna, standardowa długość fazy poowulacyjnej. 15 jeszcze wiosny nie czyni. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: temp a ciąża 04.09.06, 15:32 Mnie po owu tez spadła mimo, że do @ był jeszcze czas, spadła na trzy dni. Potem podskoczyła, potem znowu coś się opuściała na 1 dzień. A teraz zaczynam 9 tcPowodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
zaniepokojona10 Re: temp a ciąża 04.09.06, 16:13 O rany! To mierzenie temperatury wykończy mnie i tak wogóle to chyba mam za małą tą temp tak czy siak bo w czasie owulacji mam 36,5 a potem 36,9 potem 36,8 ja 37,00 mam tylko w czasie okresu i to pierwszy dzień. Czy jest na to jakaś norma? Pozdrawiam wszystkie starające się i życzę cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: temp a ciąża 04.09.06, 16:18 ja nigdy nie mam 37,00 zawsze poniżej... zaraz po okresie mam tak 36,30 a potem jak skoczy to góra 36,95 ale zazwyczaj 36,80.... Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: temp a ciąża 04.09.06, 16:26 Temperatura powinna wzrastać PO owulacji i pozostawać podwyższona aż do okresu - wtedy powinna spadać - ten spadek może nastąpić dzień przed okresem, pierwszego dnia okresu, a zdarza się nawet drugiego. Nie jest też istotne, czy osiaga twoja temperatura 37 stopni. Ważne jest aby ta podwyższona temperatura osiągnęła min. 0,2 stopnia (dwie kreski) więcej niż najwyższa temperatura z fazy przedowulacyjnej, nie licząc temperatur w jakiś sposób zakłóconych (choroba, alkohol...). tak więc dla jednej kobiety 36.7 to może być już wyższa temperatura, bo przed owulacją ma np. 36.4-36.5, a dla innej może to być niższa temperatura, bo taką miewa w okresie przedowulacyjnym, a po owulacji skacze jej do 37.0 na przykład. Jak już mierzysz temperaturę to proponuję poświęcić chwilę czasu i poczytać choćby na necie o fizjologii cyklu kobiety, bo widze, ze zupełnie się w tym nie orientujesz i nic Ci nie daje to mierzenie temperatury, poza nerwami. Odpowiedz Link Zgłoś
megi1974 Re: temp a ciąża 22.09.06, 11:53 U mnie pierwszym objawem, że mogę być w ciąży była temperatura. Nie mierzyłam, ale czułam, że czoło mam ciepłe. Tak więc moje przypuszczenia (intuicja) były słuszne. Od pierwszego dnia po kochajkowaniu czułam się "inaczej" niż zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
patchuli Re: temp a ciąża 22.09.06, 12:01 czy faza poowulacyjna podwyższonej temp. może być dłuższa niż 14 dni? nawet jeśli ciązy nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: temp a ciąża 22.09.06, 12:20 Tak, dopiero powyżej 18 wyższych temperatur świadczy prawdopodobnie o ciąży. Standardowa długośc fazy poowulacyjnej to 12-16dni. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka80 Re: temp a ciąża 26.09.06, 13:00 ciepłe czoło?? przecież temp. mierzy sie od srodka, a nie pod pachą. Tak myślałam do tej pory przynajmniej... Odpowiedz Link Zgłoś
megi1974 Re: temp a ciąża 26.09.06, 13:21 Jak ktoś mierzy temperaturę codziennie, to wie jak mu się zmienia. Ja nigdy w życiu nie mierzyłam temperatury w celach "prokreacyjnych" i dlatego było dla mnie podejrzane (czyt. chyba się udało, jestem w ciąży!!!) gdy miałam ciepłe czoło. Być może gdybym mierzyła od środka to też byłaby ona wyższa, ale nie mam porównania, dlatego dla mnie 1 symptomem ciąży było ciepłe czoło. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka80 Re: temp a ciąża 25.09.06, 12:29 a u mnie jest 35 dzień cyklu, temp. 37 st.,po południu 37,7 , @ brak. Robię dziś test. Mam nadzieję... Odpowiedz Link Zgłoś
iwka80 Re: temp a ciąża 25.09.06, 13:08 Ta temp.daje mi nadzieję,bo jeszcze trzy dni temu była rano 36,8 st. a teraz jest po 37 st.Cieszy mnie to.Jak myślicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
megi1974 Re: temp a ciąża 25.09.06, 13:50 Zrób test i będziesz wiedzieć. Ja zrobiłam 4 dni przed terminem okresu i wyszedł pozytywny. Wczoraj miałam dostać, nie dostałam, a więc jestem pozytywnej myśli. Szkoda czasu na zamartwianie się, najwyżej stracisz 10 zł. Ja robiłam testy (w sumie 4 )po południu, czyli nie tak jak zalecają rano z porannego siusiu i mimo, to wyszły pozytywne. Zresztą jestem tak niecierpliwa, że z pewnością nie wytrzymałabym do terminu okresu, wolę wydać 10 zł niż przeżywać kolejny dzień niepewności. Odpowiedz Link Zgłoś
jatoja24 Re: temp a ciąża 25.09.06, 18:54 Nieważne, jaka dokładnie jest temperatura, ważne jest, o ile jest wyższa w stosunku do poprzednich i ile takich wyższych temperatur odnotowałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka80 Re:tracę nadzieję... 26.09.06, 08:11 Witajcie,ja już powoli tracę nadzieję.Robiłam wczoraj test i wyszedł negatywny, a dziś 36 dzień cyklu. Temp.rano 36,9 spadłą o 1 st.Nie wiem co myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś