Dodaj do ulubionych

Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-)

20.09.06, 11:16

Witam
Pozwoliłam sobie założyć nowy wątek, ponieważ poprzedni był już bardzo długi
i trochę trwało zanim się otworzył...mam nadzieję, że nikogo tym nie uraziłam.

Ja staram się już piąty miesiąc, będę testować "około" 23.09, może wytrzymam
i nie zrobię testu przed tym terminem...

pozdrawiam wszystkie starające się Mamusie
Obserwuj wątek
    • netty2 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 11:17
      Bea,super.Melduje sie !
      Ja dzis 10dc i chyba....jaki plodny sluz mi sie pojawia,ale...cos w to nie
      wierze.
      Za wczesnie.
      • bea24 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 11:24

Hej!
        Jeśli masz choć "nutkę" podejrzeń, co do śluziku to propunuję profilaktycznie
        przytulić do mężusia...na pewno nie zaszkodzi wink
        pozdawiam
        • netty2 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 11:30
          Bea,my sie "profilaktycznie" czy nie,przytluamy prawie codziennie smile))
          Ale,moze sie skusze na tescik owu.Tak mi sie nie chce czekac,a te cykle
          takieeeeeeeeeeeeeee dlugie sad
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 11:32
        I ja Was witam w nowym wątku, chociaż już przeskoczyłam niestety na październik.
        Netty, a u mnie śluz płodny pojawia się tak właśnie w 9-11dc.
        • netty2 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 11:33
          Dzowneczku,ale ty nie maz 35 dniowego cyklu,nie ?
          • aniamaciej2 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 11:37
            Ja się tez jeszcze tu podepnę (choć pewnie wejde na październik), bo staramy
            sie prawie co dzień - wkońcu miesiąc miodowy mamy. Ale co wyniknie w pierwszym
            cyklu popigułkowym to niewiadomo. Na razie 37dc.
          • blaszany_dzwoneczek Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 11:38
            Ale skąd wiesz, że ten też będzie taki długi? Pewności nie masz...
            • netty2 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 11:52
              Niby masz racje.Hmmmm....
            • netty2 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 12:17
              Zrobilam test owu - na minus sad
              Ja mam ostre podejrzenia,ze nie mam owulacji.No i w koncu mam wyniki
              hormonow.Wszystko gra poza...testosteronem i adrostedionem 15,21 nmol/l a
              norma do 10,00 sad
              Siarczan DHA 2,66mg/l a norma do 3,40 - wiec to jets ok.
              Wychodzi na to,ze....mam duze szanse miec PCOS sad
              • blaszany_dzwoneczek Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 12:23
                Ale pojawienie się śluzu płodnego nie znaczy przecież że już zaraz owulacja. Ja
                mam zwykle 5-6dni śluzu płodnego i dopiero na koniec jest owulacja, o czym
                świadczy skok temperatury. A przy długich cyklach bywa często tak, że śluz
                płodny się pojawia, rozkręca, ale owulacja nie przychodzi temperatura nie
                skacze. Potem śluz znika, żeby za jakiś czas znowu się pojawić. Czasem takich
                podejść do owulacji może być kilka. Ale nie wiesz kiedy temperatura skoczy, wiec
                pojawienie się sluzu płodnego należy traktować że może za parę dni będzie owulacja.
    • amoniaaa hej i ja jestem :-) 20.09.06, 11:36
      ja tak z miesiąca na miesiąc... wink Ale ogólnie to przestaliśmy starać się
      na "siłę". Będzie co ma być, a że akurat mamy wrzesień to dołączam się do Was.
      Życzę powodzenia w tym miesiącu!!!!!
      • netty2 Re: hej i ja jestem :-) 20.09.06, 11:38
        Dzieki za zyczenia,a my te zyczenie teraz w twoja strone.
        Powdzenia Amoniaaaa !!!!!!!!!!!!
        • amoniaaa Re: hej i ja jestem :-) 20.09.06, 11:40
          oj nie dziękuję żeby nie zapeszyć smile
          Zapomniałam dodać że u mnie dziś 20dc przy około 31dniowych cyklach... Buziaki
      • emilka2007 Re: ja tez jestem :) 20.09.06, 12:12
        21 dc, dzis tempka 36,4°C.
        W pon jak zaznaczylam tempke na wykresie, to mi program pokazal ze miedzy 16-17
        dc byla owu. To by bylo super gdyby rzeczywiscie owu byla. Teraz tylko czekac
        zeby faza lutealna nie byla za krotka. Przytulanko bylo w 14dc, moze bedzie
        druga coreczka,mala Emilka smile ???. Jakos sie nie chce nakrecac, ale z drugiej
        strony jakos takie dziwne uczucie ze sie moze jednak udalo. No nic bede czekac
        czy @ przyjdzie czy nie. Pozdrowienia
    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 11:43
      Ha! wiecie co sobie uświadomiłam? Owulację typuję na 1-2 października, więc
      następne starania bedą nie stricte październikowe, a wrześniowo-pażdziernikowe.
      W końcu przed owulacją trzeba podziałać. No to kochane, jeszcze się do Was na
      krzywy ryj może łapię? smile
    • dolores5 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 11:55
      Ja też zaczęłam starania we wrzesniu. Jednak nie nastawiam się na nic
      konkretnie. Poza tym od kilku miesiecy mam dziwne cykle, bardzo krótkie, wieć
      nie wiem kiedy mam owulację. Jak sądziecie jesli moja @ trwa 5 dni i mam ją co
      20 dni (czyli wychodzi cykl 25 dniowy) to kiedy była owulacja? My podjeliśmy
      staranka w 11 i 13 dniu cyklu. Teraz je zawieszam bo mąż od dzisiaj bierze
      antybiotyk sad Czy przy takich krótkich cyklach owulacja powinna być koło 12, 13
      dnia? Help
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 11:59
        Ciężko powiedzieć kiedy była owulacja. Faza lutealna (czyli faza cyklu od
        owulacji do końca cyklu) przeciętnie trwa od 12 do 16 dni. Przyjąwszy 12dni
        owulacja wychodzi 13dc, ale przyjąwszy 16dni - 9dc. Jak jest u Ciebie - nie
        wiadomo. Może spóbuj pomierzyć temperaturę, poobserwować śluz - wtedy się dowiesz.
        • dolores5 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 12:54
          śluz wyglądajacy na płodny mam bardzo szybko po @, tylko jakoś wtedy chyba mało
          prawdopodobne jest zeby dni płodne były tak szybko
          • blaszany_dzwoneczek Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 13:03
            A ten śluz obserwujesz krótko, czy przez kilka dni? Owulacja występuje zwykle w
            okolicy ostatniego dnia występowania śluzu, tuż przed skokiem temperatury.
          • juleg Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 13:05
            Kurczę Wiecie że ja też mam problem ze śluzem płodnym, kiedyś miałam normalne "dni suche" po @ a teraz od razu płodny śluz i już zupełnie zgłupiałam i chyba nie uda mi się zaplanować płciuncertain
            • dolores5 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 13:09
              juleg ja mam popdobnie, po @ prawie zarz śluz płodny przez kilka dni. I jak tu
              być mądrym. Jeszcze te cykle mam dość krótkie
              • juleg Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 13:12
                No to lepiej mieć krótkie myślę, mniej czekaniasmile Ja na Twoim miejscu już pod koniec @ bym próbowała...
              • blaszany_dzwoneczek Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 13:13
                Do którego dnia cyklu występuje u Ciebie ten śluz? Przy krótkich cyklach może
                byc zupełnie noramlne, ze ten śluz jest tak wcześnie.
    • wer03 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 12:54
      Witam wszystkich,
      czytam to forum zaledwie od tygodnia... bo być może przypadkiem udało się....
      Mamy już 3-letnią córkę i od jakiegoś czasu pojawia się temat drugiego dziecka.
      Poprzednim razem udało się za pierwszym razem w dzień wyliczony przez...
      kalkulator internetowy.
      Mam cykle średnio 32-dniowe, ostatnia miesiączka zaczęła się 30 sierpnia, a w
      12, 16 i 19 dniu cyklu miało miejsce cos więcej, niż przytulanie smile).
      Zastanawiam się kiedy wykonać test, bo chciało by się już. Tak czy inaczej do
      końca wrzesnia powinno się coś wyjasnić.
      Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia
      Agnieszka
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 13:05
        O to dobrze, że coś więcej niż przytulanie - jest szansa. Bo wiele dziewczyn
        tutaj tylko się przytula ze swoimi mężczyznami, a potem się dziwią że w ciążę
        nie zachodzą smile))
      • bea24 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 13:18
        Witam wszystkich !
        Cieszę się, że podjełyście kontynuację tego wątku smile
        Miejmy nadzieję, że ta próba będzie "naszą ostatnią"...
        Ja podobnie jak Wer03 mam trzyletnią córeczkę i też staram się o drugiego
        dzidziusia. Nie sądziłam, że to tak się potoczy, w pierwszą ciążę zaszłam za
        drugim razem, a teraz, już piąta próba (inni pewnie próbują dłużej), mam za
        sobą już jedą ciąże, którą poroniłam w 6 tygodniu.
        A pamiętam jak sobie planowałam, poczekajmy jeszcze 3 miesiące, żeby poród był
        na koniec wychowawczego...złoszczę sięna siebie okropnie za te moje plany...jak
        to wczoraj usłyszałam:" Jak chcesz rozśmieszyć Pana Boga to powiedz mu jakie
        masz plany...
        pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia
    • kwiatuszek0222 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 15:38
      Czesc!Jestem tu nowa ale cos mi sie wydaje,ze pobede tu dluzej.Wlasnie zaczelam
      pierwszy cykl staran o mala kruszynke ale czytajac wasze wypowiedzi widze ze
      sprowadzenie jej na ten swiat nie jest prostesad((Dzis jest moj 16dc ale zadnych
      objawow owolacji.Dodam,ze mam cykle 36 dniowe
      • amoniaaa Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 15:52
        to racja wcale nie jest to takie proste smile)) zobacz poniżej ile już ja się
        akurat staram wink ale nie poddaję się i najważniejsze, to że przestałam o tym
        nałogowo myśleć i sama się blokować smile pozdrawiam

src="tt.lilypie.com/2auwp2.png"
        alt="Lilypie Trying To Conceive Ticker" border="0" width="400"
        height="80" /></a>
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 15:54
          A mnie sie wydaje, że aby przestać nałogowo myśleć o zachodzeniu w ciążę to
          trzeba by się się z forum pożegnać smile
          • amoniaaa Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 16:10
            oj nie co to to nie smile)) jestem od was uzależniona a w pracy mam często nudy
            więc moja obecność tutaj jest konieczna smile Serio już się nie nakręcam!!!!!
            • blaszany_dzwoneczek Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 16:14
              Za to ja się nakręcam smile
              • blaszany_dzwoneczek Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 16:15
                No może nie nakręcam, bo nie zakładam, ze konecznie w tym cyklu muszę zajść, a
                jak przeszła teraz miesiączka to przyjęłam to normalnie, ale jednak stanowczo za
                dużo myślę na ten temat.
        • onna79 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 22:34
          Cześć dziewczyny. To moje drugie podejście o pierwsze dziecko, u mnie 15dc przy
          nieregularnych cyklach (od 29-do 35 dni). Zaopatrzyłam się w testy owu, zobaczę
          co z tego wyniknie.
          ps. Kwiatuszku0222 u mnie też zero objawów owu, ciekawe czy testy pomogą
          ją "wykryć".
          • juleg Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 21.09.06, 08:01
            meganpoe no to faktycznie dużo przeszłaśsad trzymam mocno kciuki, żeby było już dobrze.
            • juleg owulacja? 21.09.06, 14:50
              Juz nic nie rozumiem, mam owulację i to na bank- czarna krecha pokazała się na teście a śluz piękny i teraz nie wiem czy mam dzisiaj "poprawiać" z mężulkiem czy liczyc na "złoty strzał" który był dwa dni temu...? Dodam, ze mielismy przed owu starać się o dziewczynkę.
              • blaszany_dzwoneczek Re: owulacja? 21.09.06, 14:53
                Jak bardzo zależy Ci na dziewczynce to może poprzestać na tym poprzednim seksie.
                Choć to i tak gwarancji nie ma, wielu dziewczynom się nie sprawdziło - wyszło na
                odwrót niż teoretycznie z tej niby-reguły powinno. A jednak im bliżej owulacji
                tym większe chyba szanse na ciążę w ogóle...
          • juleg Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 21.09.06, 08:03
            onna u mnie 14dcsmile i też mam nieregularne zupełnie postrzelone cykle, pewnie przez to że miesiąc temu odstawiłam synka od piersi. Ciekawe co wyjdzie z moich starań- testuję w październiku...
      • kwiatuszek0222 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 16:20
        zgadzam sie z toba blaszany-dzwoneczku.Ale jak tu obsesyjnie nie myslec o
        zajsci w ciaze jak to jest nasze najwieksze marzenie!!!A czytajac to forum
        wiem,ze nie jestem sama.Zostancie!!!Wiem,to dopiero moj pierwszy cykl staran
        ale przy moich nieregularnych cyklach pewnie troche tu pobede.Pozdrawiam
    • babajagaa Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 18:54
      Witam dziewczynki!
      U mnie dzis 11dc,sluz plodny juz jest, ale staram sie tylko do piatku tzn do
      13dc(wlacznie) bo musze opuscic meza na pre dni, takze nie wiem czy cos z tego
      wyjdzie w tym cylku.Pozdrawiam
      • bea24 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 19:15

Nie wytrzymałam i zrobiłam test dzisiaj, czyli dwa dni przed @ i niestety
        wyszedł negatywny sad Wiem, że to trochę za wcześnie..., ale z córeczką robiłam
        dzień przed @ i był pozytywny...no nic minimalna szansa jeszcze jest, ale za
        bardzo już na to nie liczę.
        • juleg Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 20:10
          Z tymi testami to dziwnie jest, bo jak ja robiłam przy Tulu to byłam w 5tyg ciąży a jedna kreska była mało wyraźna dop. na drugi dzień była gruba no i beta pokazywała wiek ciążowy. Może to testy- jedne są mniej inne bardziej czułe. Nie pamiętam nazwy testów tylko to, że jak robiłam ten pierwszy to kreseczki były niebieskie a ten dugi rano miałam z różowymi kreskamiwink
          • emilka2007 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 20:44
            dzis 21dc i cos mnie zaczyna podbrzusze bolec jakby lada chwila @ miala
            przyjsc. Nie chcialam sie nakrecac, ale wiecie jak to jest, zawsze sie mysli a
            moze jednak sie udalo. Zobaczymy co bedzie
    • meganpoe Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 20.09.06, 21:13
      A u mnie dziś 19 dc. Nasze staranka trwają już właściwie ok 2 lat. Najpierw po
      prostu przestaliśmy uważać nie nakręcając się specjalnie. Dopiero po roku
      poszłam do lekarza a tam same złe wiadomości: PCOS i teratoma(potworniak) na
      jajniku. To było w grudniu. Dostałam duphaston i bromergon i instrukcję co do
      stosunków koncepcyjnych. No i zabawa się skończyła. Minęło kilka miesięcy i
      nic. W maju miałam laparoskopię - usunęli mi małego "potworka", ponakłuwali
      liczne pęcherzyki, sprawdzili drożność jajowodów. Po miesiącu byłam na kontroli
      i wszystko było super - piękny pęcherzyk dominujący i endo.Ginka dawała mi 3
      miesiące. I znowu nic. Cykle zaczęly mi się skracać, jajnik znowu boleć.O moich
      psychicznych jazdach nawet nie muszę pisać. W sierpniu zamiast iść do lekarza
      rzuciłam w cholerę wszystkie leki. Ale juz mi trochę przeszło. W tym miesącu
      wzięłam clostybegyt. Jutro mam umówioną wizytę u mojej gin i pewnie dostanę
      małe o p r za tę samowolkę. Aż się trochę boję co mi tam zanjdzie. Oczywiście
      jednocześnie mam nadzieję, że może juz jestem w ciąży. Jak co miesiąc....
      • amoniaaa witaj w klubie :-) 21.09.06, 09:26
        idziemy prawie łeb w łeb. U mnie dziś 21 dc a u Ciebie 20dc. smile Tyle że my się
        staramy rok... Będzie dobrze. Pozdrawiam i życzę powodzenia w zachodzeniu smile))
        • juleg Re: witaj w klubie :-) 21.09.06, 14:46
          Chmm witaj 81' tu 80'big_grin
    • amoniaaa starania wrześniowe, ale wyniki październikowe :) 21.09.06, 09:38
      tak sobie teraz myślę że owszem starnia mamy wrześniowe, ale np. ja wyniki
      jakiekolwiek będę mieć w październiku dokładnie na początku, a w październiku
      mam też urodzinki i to 25te smile)))) (tyle że pod koniec miesiąca).
      • blaszany_dzwoneczek Re: starania wrześniowe, ale wyniki październikow 21.09.06, 09:41
        Ech to masz czas jeszcze na starania...dużo czasu... Oczywiście życzę Ci, żeby
        dalsze starania były króciutkie. Ja się trochę boję, bo jakby coś poszło nie
        tak, to tego czasu już mam malutko.
        • amoniaaa coś smutnego :-( 21.09.06, 09:46
          moja siostra która jest w 7tc była wczoraj u lekarza i wróciła spanikowana...
          Ma 35 lat i to jej drugie dziecko, ale lekarz jej tak nagadał, że są zagrożenia
          w tym wieku, że zespół downa, że to że tamto... W piątek jedzie na usg żeby
          wykluczyć ciążę pozamaciczną, a za 2 tyg. dopiero jedzie sprawdzić czy
          serduszko bije... Była na prywatnie u tego lekarza co przy pierwszej ciąży,
          podobno najlepszy lekarz na śląsku. USG też ma mieć na najlepszym sprzęcie na
          śląsku.... No ale co z tego skoro tak ją zestresował???? Musiałam biedaczkę
          pocieszać, że właściwie nikt nigdy nie ma pewności czy się ma 20 czy 40 lat...
          Ja wierzę że będzie dobrze ale ona zupełnie się przeraziła sad((( Żal mi jej.
          • blaszany_dzwoneczek Re: coś smutnego :-( 21.09.06, 09:52
            Niektórzy lekarze to idioci po prostu. Przychodzi kobieta i już przecież nie
            zmieni faktu, że jest w ciąży ani lat sobie nie odejmie na życzenie lekarza. Po
            co profilaktycznie taki dureń stres kobiecie funduje? jak coś będzie źle to
            będzie, ale trzeba mysleć, że wszytko bedzie dobrze, zwłaszcza jak nie ma
            żadnych przesłanek by zakładać jakieś problemy. No, ręce opadają jak się o
            takich historiach słyszy.
            • amoniaaa Re: coś smutnego :-( 21.09.06, 10:23
              no i najgorsze jest to że on podchodzi do sprawy zawodowo, ale kobieta w ciąży
              tak do tego nie podchodzi i jak ktoś jej nagada takich głupot to aż płakać się
              chce.
              Aaaaa podobno to najlepszy lekarz na śląsku....
              • lemurka3 Re: coś smutnego :-( 21.09.06, 10:43
                Ja uwielbiam swoją lekarke która nigdy nie panikuje - jest mistrzynia
                odstresowywania ciężarnych smile - zmieniłam ją z takiej która ciągle mnie
                straszyła.
                • juleg Re: coś smutnego :-( 21.09.06, 14:45
                  KOSZMAR!Niech zmieni lekarza, bo coś takiego moze się powtarzaćsad biedulka...
      • komoroa1 Re: starania wrześniowe, ale wyniki październikow 21.09.06, 15:50
        Ja tez testuje w pierwszych dniach października! I już nie moge sie doczekać!
        • amoniaaa Re: starania wrześniowe, ale wyniki październikow 21.09.06, 15:52
          a ja też tak jakoś powinnam mieć @ około drugiego października, ale jakoś nie
          nastawiam się na ciążę.... już drugi raz mi się udaje nie nastawiać na ciążę
          tylkona @ wink jestem z siebie dumna!!!!
          • netty2 Re: starania wrześniowe, ale wyniki październikow 22.09.06, 12:12
            Witam
            widze,ze wy tez ostro piszecie,a ja nie mam czasu zeby wszystko czytac.
            Powoli nadrobie zaleglosci.
            Nie wiem,czy ja sie nie przerzuce na wrzesien 2007.Wczoraj maz dostal wyniki
            nasienia.Cienko sad
    • oska81 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 21.09.06, 20:03
      sad(((
      A niby się nie nakręcałam...
      Jutro miałam robić test, leżał w już w łazience i czekał i niestety musi czekać
      dalej.
      Dziś rano wstałam jeszcze pełna nadziei, poszłam do łazienki i trach!!!@
      przyszlasad((Jest mi smutno, ale mówi sie trudno, będziemy starac się dalej, tyle
      że już w staraniach październikowych, chociaż w sumie to 2 dni załapię jeszcze z
      wrześniasmile
      Życzę Wam kochane powodzenia, aby ukazały się 2 piękne krechysmile
      Pozdrawiam
      Aga
      • anelka.p Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 22.09.06, 11:55
        Witam, mnie nic nie wyszło z września. Następna owu w październiku więc tam
        idę smile Jakos spokojnie to przyjęłam, bo to będzie dopiero drugi cykl starań.
        • bea24 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 22.09.06, 13:02

Do mnie niestety także przyszła @..., no ale nic to następne staranko w
          październiku smile
          Trzymam kciuki za wszystkie pozostałe "oczekujące"
          • juleg Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 22.09.06, 15:30
            Ojejku strasznie mi przykrosad

juleg & antulek 718dni.
            Nagyon szeretem a kis akasztófavirág tigris fiám...
    • emilka2007 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 22.09.06, 16:19
      23dc, chyba @ przyjdzie, podbrzusze cos boli. Tempka w czoraj 36,5 dzisiaj
      36,4 .
      sad(
    • meganpoe Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 22.09.06, 16:49
      No więc byłam wczoraj u lekarza - w 20dc. Wcale się nie zdziwiła, że rzucilam
      leki,podobno wiele osób tak robi po miesiącach prób. Na chwile sie przeraziła
      kiedy powiedzialam, ze w tym cyklu postanowilam wziąć jednak clo. "Po co pani
      wzięla, zrobiła sobie pani tylko krzywde?!" Teraz to ja sie przerazilam!
      Okazałao sie, ze mnie źle zrozumiała - myśłala, ze zaczęłam brać od wczoraj. Na
      usg piękne endo i płyn w zatoce douglasa, prawdopodobnie byla owu i teraz nic
      tylko czekać. A jeśli znowu klapa to powrót do zestawu duphaston-bromek-clo a
      po miesiącu zastrzyki z menopurem brr. Powiedziała, zę moim najwiekszym
      problemem jest wiek - 33 lata. Od dziś czuję bulgotanie w brzuchu tak jak na
      jakiś tydzień przed okresem. Piersi bez zmian, troche swędzą w okolicach
      sutek. @ powinnam dostać 29.09.
    • meganpoe Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 22.09.06, 16:53
      oj sorki, @ powinnam dostac w poniedziałek czyli 2 pazdziernika
    • kwiatuszek0222 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 22.09.06, 21:50
      u mnie 18 dc a dalej zadnych objawow owulacji.Onna79 a jak u cibie?
      • onna79 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 24.09.06, 23:33
        Witam, u mnie dziś 19dc, testy owulacyjne nie wskazały jeszcze wyniku
        pozytywnego, zaczynam się martwić, piersi zaczynają boleć jak na @, poza tym
        nic, nawet śluzu braksad
        pozdrowienia
    • juleg Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 23.09.06, 16:32
      No i co tam u Was?U mnie dziś 16dc, czekam niecierpliwie na październik i nastrajam się pozytywniesmile
      • ciaraciara Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 23.09.06, 17:13
        WItam!
        U mnie 30dc - cykle mam 30-32 dniowe więc cierpliwie czekam na @ (a wlasciwie
        to nie czekam smile) jeśli do poniedzialku nie przyjdzie to we wtortek testuje!
        Szczerze to objawów nie mam zadnych, prócz bólu piersi, ale ten objaw
        towarzyszy mi przed każda miesiaczką więc się staram nie nakręcac za bardzo!
        Pozdrawiam WAS wszystkie!
        • netty2 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 23.09.06, 19:27
          Hej,u mnie nic nowego.13 dc,troche kluje mnie jajnik i ogolne mam jakies lekke
          bole w podbrzuszu.Chyba sie za bardzo skupima na mowie mojego ciala smile
          Mimo marnych wynikow meza (na szczescie nie ma dola i mowie,mu ze dopiero jak
          powtorzy badania to bedzie jasne co i jak),ochota na seks dalej jest,moze i
          nawet wieksza(w koncu trzeba naturze pomagac)
          Juleg,kiedy testujesz?????
          • juleg Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 23.09.06, 19:31
            Jakoś na początku października, bo pewnie nie wytrzymam do 6smile To niesamowite jak w tym cyklu mocno czułam owulację, fajnie jest się wsłuchać w swoje ciałosmile A Ty kiedy?
            • netty2 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 23.09.06, 20:25
              Fajnie,ze cos czujesz i wiesz co to.
              Mi nie wydaje sie,zeby to mogla byc owulacja (niby co czujesz?,dodaj
              nadziei wink )Mam dlugie 33-35 dniowe cykle i faza lutealna w ostatnim trala 13
              dni,wiec....za wczesnie na owulacje.Ale moze po tym hsg cos mi sie
              poprzestawialo i bedzie wczesniej.
              Ja nie nastawiam sie na zadne testowanie,teraz tylko zyje sobie "obok" mojego
              cyklu (nie bawie sie juz w "oczekiwanie na dwie krechy")
              • juleg Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 24.09.06, 09:39
                Ja muszę zrobić test bo nie wytrzymamwink
                Co do odczuć to jajnik najpierw mnie pobolewał a na drugi dzień rano miałam tam w ogóle rewolucję, jajnik i tył pleców cały ranek szalał- taki specyficzny ból i potem nagle spokój jak makiem zasiałsmile
                • juleg Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 26.09.06, 09:08
                  U mnie 19 dc, niewyspana jestem strasznie...
                  • emilka2007 Re: Pa dziewczyny, 26.09.06, 12:12
                    ide na pazdziernik, wredna @ przyszla sobie dzisiaj. Chociaz czulam ze
                    przyjdzie to zla jestem. Bylo milo z wami. Zycze powodzenia. Pa
    • emilka2007 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 24.09.06, 10:00
      U mnie dzisiaj 25dc, nastawiam sie na @ bo juz od piatku podbrzusze pobolewa,
      chyba sie przeniose na pazdziernik sad(
    • amamama Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 25.09.06, 06:39
      DWIE PIEKNE KRECHY! Dziewczyny nie ale sie ciesze...
      • ciaraciara Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 25.09.06, 06:50
        Nio to gratuluje!!!
        I łapie fluidki! Jak nic sie nie zmieni to jutro ja testuję!
        • juleg Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 25.09.06, 07:43
          Amamo cudowniesmile GRATULACJEbig_grin
    • m_mama1 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 25.09.06, 12:38
      Witamsmile
      Jestem tu pierwszy raz,mimo iż mam już piecioletniego syna.Właśnie zaczeliśmy
      sie starac z mężem o rodzeństwo dla naszego szkraba.Zostało mi jeszcze dziesiec
      dni do@ i mam szczerą nadzieje że zamist @ zobacze dwie cudowne kreseczki.
      Pozdrawiam gorąco i trzymam kściuki za wszystkie starające się Mamusie
      i za siebie oczywiście teżsmile
      • amoniaaa a mi do @ zostało 6 dni ;) 25.09.06, 13:35
        więc prawie tak jak Ty smile pozdrawiam i życzę powodzenia.
        • aniamaciej2 Re: a mi do @ zostało 6 dni ;) 25.09.06, 15:44
          43 dc potabletkowego. Temperatura niska, śluz słaby. Nie wiem czy to drugi cykl
          już (bez owulacji), czy ciągle pierwszy... Czuję sie ok
          • emilka2007 Re: a mi do @ zostało 6 dni ;) 25.09.06, 20:20
            aniamaciej2 napisała:

> 43 dc potabletkowego. Temperatura niska, śluz słaby. Nie wiem czy to drugi
            cykl
            >
            > już (bez owulacji), czy ciągle pierwszy... Czuję sie ok
            >

A u mnie juz piaty cykl potabletkowy bez owulacji sad
            26dc, czekam na @ sad
            • juleg Re: a mi do @ zostało 6 dni ;) 26.09.06, 09:07
              Ojejku a czy to normalne po pigułkach?
              • emilka2007 Re: a mi do @ zostało 6 dni ;) 26.09.06, 12:10
                juleg napisała:

> Ojejku a czy to normalne po pigułkach?

Gin powiedzial ze jeszcze organizm nie doszedl do siebie, to moze potrwac 6-9
                miesiecy. Kazal mi jeszcze odczekac troche i jak dalej nic nie bedzie sie
                dzialo to owu bedzie wywolywana.
    • juleg Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 27.09.06, 09:37
      Chm czy ktoś jeszcze tu został? Czy tylko jasmile?
      • agusja1 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 27.09.06, 09:42
        Ja też zauważyłam, że wszystkie pouciekały. Ja się chyba przenoszę na
        październikowe dziś ma przyjść @. Czekam z niecierpliwością.
        • amoniaaa Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 27.09.06, 10:06
          narazie jeszcze tu jestem, ale też powoli czuję że wskoczę na październik bo
          pobolewa mnie chwilami brzuch jakby na @ wink
          A jak tam u Was?? Kiedy macie miec @ bo ja około 2 października, ale wczoraj
          mnie już biust zaczął boleć....
          • zabka1233 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 27.09.06, 12:32
            ja mam dostac 9 pazdziernika dzis moj 19dc i dalej sluz plodny nie wiem juz co
            mam myslec czy mialam ta owulacje czy dopiero bedzie zostaje mi czekanie
            pozdrowionka
            • netty2 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 27.09.06, 12:39
              Hej
              Ja jeszcze tu jestem.Choc juz sama nie wiem co jest.@ ma przyjsc gdzies kolo
              16/10,ale od 2 dni mam plamienia i nie wiem co sie dzieje.Gina dala progesteron
              i mam czekac.
              • juleg Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 27.09.06, 14:17
                O to ja podobnie jak Zabka bo 8 pazdziernika ma być @- no lepiej żeby nie byłowink Na razie nic mnie nie boli i nic nie czujęsmile Tak naprawdę to objawy miałam około 5tygodnia także na tym etapie nie ma co liczyć na zmiany...
              • juleg Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 27.09.06, 14:20
                Netty plamienia często są tuż po zapłodnieniubig_grin

Czytaj- "Ponieważ zagnieżdżanie się blastocysty jest związane ze zranieniem śluzówki macicy dlatego dość często około 23 dnia po ostatniej typowej miesiączce może wystąpić nieznaczne krwawienie z dróg rodnych określane przez niektórych ginekologów jako 'krwawienie implantacyjne"
                • juleg Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 27.09.06, 14:20
                  Nie po zapłodnieniu tylko po zagnieżdżeniu chciałam napisaćsmile
                  • netty2 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 27.09.06, 14:26
                    Juleg,ja o tym plamieniu po zagniezdzeniu wiem,tylko ze u mnie to sie zaczelo
                    15 dc !!!
                    A bole jakies dziwne mialam juz kolo 11 dc,ale hsg 9 dc wiec juz sama nie wiem
                    co mi jest.Testy owu nigdy nie daly mi wyniki na +.
                    Czekam ...
    • meganpoe Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 27.09.06, 15:47
      Dziś 26 dc, nieeeee czekam na okres ale niestety czuję jak sie zbliza. Cały
      czas obmacuję piersi, własciwie są tylko leciutko twardsze niz w przed owu
      Jajniki kluja, brzch pobolewa. Testuje w poniedzialek.
      • amoniaaa Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 27.09.06, 16:12
        a u mnie dziś 27dc smile
        • agusja1 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 28.09.06, 07:48
          Hej dziewczyny dziś rano miałam 2 kreski. Udalo się. Za drugim razem. Wspaniałe
          uczucie. Wczoraj miała przyjść @ i bylo cicho. rano zrobiłam teścik a tu
          niespodzianka. Jeszcze mężulek nic nie wie. Ale mu niespodziankę zrobie. Liczę
          na to, że jeszcze parę z was do mnie dołączy. Liczę na was i czekam na was.
          • amoniaaa ale super :-))) 28.09.06, 08:12
            bardzo Ci gratuluję i życzę powodzenia smile
          • ciaraciara Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 28.09.06, 08:14
            Witeczka!
            Ja też zobaczyłam 2 kreseczki - tyle ze wczoraj po południu!
            I tez to był moj 2 cykl starań - szybko nam poszło winkChoć nie ukrywam, ze
            troszku boję sie o tym głośno mówić i myśleć boo 3 lata temu poroniłam. Ale
            trza wierzyć, ze tym razme się uda!
            Śle wszystkim ciążowe fluidki ************* buzki

Ps
            agusja1 - czy sie myle czy bedziemy czerwcóweczkami?? może gdzieś już jest
            jakis topic dziewczyn co maja termin na ten własnie okres??
            • agusja1 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 28.09.06, 08:26
              mi wypada wg. moich obliczen na 6 czerwca bo @ była ostatnio 30 sierpnia. A ten
              nowy post co do czerwcówek to poszukam a jeśli nie ma to trzeba zalożyć
              • juleg Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 28.09.06, 08:34

• aniamaciej2 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 28.09.06, 10:58
                  cóż, drugi test ciążowy zrobiony właściwie bez przekonania i oczywiście 1
                  kreska.
                  To już 47dc, temp w okolicach 36.3- 36,6 od tygodnia, czuję się dobrze, nic nie
                  boli itp. ale i tak w przyszłym tyg. wybieram sie do gin.
                  Na razie nie przenosze sie na zadne miesięczne starania bo cykl jest
                  rozregulowany wiec nie wiem jak to wszystko mam teraz liczyć. Mam nadzieję, ze
                  nie będe musiała brać niczego na tyle silnego zeby odwlekac starania o dziecko.
                  Bo bardzo bardzo byśmy chcieli.
                  Ciągle liczę na to, że @ przyjdzie sam wkońcu...
                • netty2 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 29.09.06, 00:03
                  Juleg,co nowego ?
                  U mnie plamienie sie skonczylo,ale progesteron chyba mi podbija tempe i znow
                  caly dzien chodze w kurzona,bo mnie leb boli jak nie wiem.W ulotc eniby
                  pisze,ze dopochwowe przyjmowanie progesteronu nie daje skutkow ubocznych.Czyz
                  bym byla wyjatkiem ?????
                  • juleg Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 29.09.06, 08:16
                    Wiesz Netty ja nigdy nie brałam leczniczo prog. więc nie wiemsad Moze zapytaj gina dla swojego spokoju...
                    Co u mnie- 22dc, niczego nie czuję, ciało milczysmile W poprzedniej ciąży do 5 tygodnia byłam jej nieświadoma więc nie wiem nawet co mam czućwink
                    • netty2 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 29.09.06, 18:25
                      Hmmmm...mialam sie nie wsluchiwac w owe mojego ciala,mialam mierzyc temp tylko
                      dla jakiegos tam rozeznania,mialam nie obserwowoac sluzu,no i najwazniejsze...
                      MIALAM SIE NIE NAKRECAC !!!
                      I masz babo placek.
                      Dzis 19 dc,nawet jak byc cos tam sie w srodku dzialo,to ja jeszcze za nic w
                      swiecie nie moge tego czuc.
                      Po raz pierwszy w zyciu mam plamienia.Tlumacze sobie ten fakt wykonany 19 tego
                      wrzesnia hsg.Bole w podbrzuszu tez sobie tlumacze hsg.
                      Kurde,ale jak tu sie wylaczyc, nie myslec, nie liczyc,nie mierzyc,nie ludzic
                      sie?
                      Czy ktos ma jakis sposob na luz ?? Bo sie przedwczesnie zestarzeje smile
                      • juleg Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 29.09.06, 19:43
                        Netty nie wiemsmile Chyba zajęcia w ciągu dnia intensywne a wieczorkiem lampka winka na rozluźnieniewink
                        • netty2 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 29.09.06, 20:00
                          Juleg,dzieki za slowa otuchy smile
                          Zle nie jest,ale fakt,ze obecnie cierpie na nadmiar wolnego czasu,ale...tez i
                          pracy mi sie nie chce szukac.Czemu to nie praca szuka czlowieka,tylko czlowiek
                          szuka pracy ???? smile))
                          • juleg Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 29.09.06, 20:28
                            jak byłam w ciąży z Tulkiem to dostawałam szału już pod koniec bo miałam za dużo czasu- teraz przy Tulku to co innegowink
              • ciaraciara Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 28.09.06, 11:05
                no moja ostatnia @ była 25.08 a cykle mam 30-32 dniowe wiec na dwoje babka
                wróżyła albo 31 maj albo początek czerwca... się okaże w praniu - w przyszłym
                tygodniu zamierzam iść do lekarza!
    • amoniaaa no i znowu jestem na końcu a dopiero był początek 29.09.06, 11:27
      src="tt.lilypie.com/2auwp2.png"
      height="80" /></a>
      • feromonka Re: no i znowu jestem na końcu a dopiero był pocz 30.09.06, 08:06
        Witam!
        Zaglądam do was pierwszy raz mimo, że staramy się już o dziecko dlugo, bo od
        listopada 2005.
        O badaniach zaczęłam myśleć dopiero pod koniec lipca tego roku, zrobilam więc
        hsg, które nie wyszlo najlepiej, ale nie wykluczylo naszych szans - mam jeden
        drożny jajowód (drugi wogóle nie wiadomo czy jest - czy jest tylko niedrożny) i
        jednorożną macicę. W październiku piszę się na histeroskopię. Mężula też
        wysyłam na badania.
        U mnie dzisiaj 12dc i zadnych objawów owu (cykle mam 27 - 32dni).

Co u Was?

Netty a jakie masz wyniki po HSG?
        • amoniaaa Re: no i znowu jestem na końcu a dopiero był pocz 30.09.06, 09:57
          u mnie dziś 30 dc. za 2 dni powinnam mieć @ wiec czekam
        • netty2 Re: no i znowu jestem na końcu a dopiero był pocz 30.09.06, 11:13
          Hej
          U mnie hsg nie wykazalo zadnych nieprawidlowosci.U mnie wszystko gra smile
          • amoniaaa Re: no i znowu jestem na końcu a dopiero był pocz 30.09.06, 11:19
            nie śmiejcie się ze mnie ale co to za badanie hsg?? wink serio nie wiem, nie
            orientuję się bo jeszcze żadnych nie robiłam....
        • juleg Re: no i znowu jestem na końcu a dopiero był pocz 30.09.06, 14:21
          Netty kiedyś pisała (mam nadzieję że nie pokręcę) że jest to RTG jajowodów po wpuszczeniu w nie kontrastu.

juleg & antulek 725dni.
          Nagyon szeretem a kis akasztófavirág tigris fiám...
          • juleg Re: no i znowu jestem na końcu a dopiero był pocz 30.09.06, 14:28
            O tu masz wszystko dokładnie opisanesmile
            www.zdrowie.med.pl/uk_rozrodczy/badania/hist.html
            • juleg Re: no i znowu jestem na końcu a dopiero był pocz 30.09.06, 14:30
              Dzisiaj miałam poranne wahania nastrojów i już mężulek stwierdził, że to napięcie przedmiesiączkoweuncertain Oby nieeeee! To mój 23dc jeszcze 8dnismile
              • zabka1233 Re: no i znowu jestem na końcu a dopiero był pocz 30.09.06, 19:30
                no niestety do u mnie chyba tez nic z tego w tym miesiacu do @ jeszcze 9 dni ale
                juz czuje bol krzyza i piersi buu
                • amoniaaa mój wynik wrześniowy.... 02.10.06, 09:12
                  src="tt.lilypie.com/BLQyp2.png"
                  height="80" /></a>
                  • netty2 Re: mój wynik wrześniowy.... 02.10.06, 10:19
                    Amoniaaa,tzn ???
                    • amoniaaa Re: mój wynik wrześniowy.... 02.10.06, 10:25
                      tzn. że dziś 1 dc. i znowu zaczynam od nowa.....
    • juleg Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 02.10.06, 10:35
      Amoniu przykro mi straszniesad ale masz regularne cykle a owu dokladnie Wiesz kiedy masz?
      • amoniaaa Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 02.10.06, 10:59
        no mniej wiecej wiem, ale już nie mierzę tempek i olewam wszystko.
    • juleg Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 02.10.06, 10:38
      Netty a który Ty masz dc? U mnie 25, jeszcze kilka dni i dowiem się wszystkiegosmile prawiewink
      • netty2 Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 02.10.06, 10:45
        Amoniaaa,kurde szkoda,ze znow od nowa.Ale widzisz,ty masz regularne cykle,to
        przynajmniej wiesz co i jak.Poza tym,wy zrobiliscie podstawowe badani,zeby
        wiedziec na czym stiocie ?
        U mnie dzis 21dc i dalej brne w nieznane.
        • amoniaaa Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 02.10.06, 11:00
          dałam sobie czas do grudnia. Jak się nie uda idziemy do lekarza a potem na
          wszystkie badania....
    • meganpoe Re: Starania wrześniowe -ciąg dalszy :-) 02.10.06, 18:24
      31 dc. Brzuch boli jak przed okresem, janiki od czasu do czasu zakłują, piersi
      bolą przy ucisku, pobolewa głowa. Dziś powinnam dostać okres a tu temperatura
      37.0 i @ brak. Jeśli jutro po południu będzie to samo to kupuję test i testuję
      w środe rano.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka