aggnnees 13.10.06, 07:53 Hejka W lutym 2007 planujemy z mężem udać się do rodziny we Francji?? Bedziemy wtedy na początku 6 miesiąca ciąży. Czy któraś z Was leciała smolotem w ciąży - czy nie ma przeciwskazań?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cytrusowa Re: lot samolotem?? 13.10.06, 09:46 hej, aktualnie koncze 25 tc, w srode wrocilismy z urlopu w Grecji. mieszkamy w Niemczech ale to nie am znaczenia w kazdym razie lot trwal 3 godziny, nie ukrywam ze byl dla mnie meczący i to musisz brac pod uwage. natomiast jesli chodzi o przeciwskazania....musialam isc do lekarza po zaswiadczenie, ze moge latac. ogolnie trzeba sie w poszcz liniach lotniczych dwoiedziec, do ktorego tc mozesz latac, a od ktorego wymagają zaswiadczenia od lekarza czy wrecz zabraniają. teoria jest taka, ze mozna latac na krotkich dystansach i niezbyt wysoko. czyli po Europie jak najbardziej. oczywiscie jesli i z ciazą jest wsio dobrze. z moich rad - na pewno rajstopy uciskowe, p/zylakowe sie przydadzą na sam lot. no i jesli macie mozliwosc, to wykupcie ubezpieczenie - bo to wyglada tak, ze bilet kupujesz sobie wczesniej, czyjesz sie okej, idzies zna wizyte, a tu sie okazuje np. dzien przed, z ejednak nie mzoesz leciec - i co wtedy? strata pieniedzy.... pozdtrawiam i zycze spokojnej ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
jatoja24 Re: lot samolotem?? 13.10.06, 21:08 Ja się tak tylko zastanawiam, jak oni na tych lotniskach sprawdzają, czy kobieta jest już w 25 tc, czy może w 22 tc (zakładając na przykład, że od 25 tc potrzebne jest zaświadczenie od lekarza). Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: lot samolotem?? 14.10.06, 10:08 pytają. poki co wierzą na slowo, ale zawsze musisz miec przy sobie ksciazeczke ciazy - w razie jak zaządają, pokazujesz Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_21 Re: lot samolotem?? 14.10.06, 18:44 Spokojnie, mozesz leciec zapytaj tylko lekarza czy nie ma przeciwwskazan.Jezeli dobrze znosisz ciaze to nie ma sie co martwic. Jalecialam w 15 (4,5 godz w jedna strone)a pozniej w 26 tygodniu( 2 godz). Polecam tylko cos wygodnego, tak zeby Cie nic nie uwieralo w brzuch. Tak w razie czego jakbys nie mogla wstac.Ja nie moglam w tym pierwszym locie bo mielismy strasznie silne turbulence wiec 4 godziny na siedzaco w dzinsach to nie jest dobry pomysl.Pozdrawiam, powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś